Unul din multele , cele mai bune clipuri …. Informații bine documentate , explicații pe întelesul tuturor …. Asta înseamnă educație financiară … felicitări pt toată munca ta !👌👌👌❤️
presa in ziua de astazi vorbeste numa minciuni! cant te uiti la stiri auzi bomba bombelor eplozia preuturilor, catstrofa motorinei etc te face sa spargi televizorul :)P
trebuie sa luam in calcul si cresterea populatiei din 71 pana acum , atat timp cat populatia creste si cererea creste deci si masa monetara trebuie sa creasca , problema este ca masa monetara a crescut mai mult pentru specula ,uitati-va la japonia cand populatia a inceput sa scada per total au intrat in depresie economica . Un sistem bazat pe Bitcoin de exemplu iar nu ar putea functiona fiindca spre exemplu chiar daca preturile ar scadea si puterea de cumparare ar creste venitul in cifre (salariul ar scadea nominal ) chiar daca puterea de cumparare ar creste . Exemplu daca anul asta castigi un BTC pe an si cumpreri 100 de produse la anul ai castiga 0.80 BTC pe an dar ai cumpara 110 produse dar oamenii de rand fara educatie financiara ar percepe ca o sa castige mai putin . Ar fi exact opusul la fiat dar perceptia oameniilor este ca le scade venitul nu ca ar creste . In sistemul actual iti creste salariul in cifre dar iti scade puterea de cumparare dar este mai usor de digerat pentru omul de rand asa . Cum ar putea un guvern sa explice unui pensionar ca desi pensia lui in BTC ca numar scade defapt ii creste puterea de cumpare cum e mai bine sa-i de-a 15% crestere in numar cand defapt el pierde ca putere de cumparare 20% .Nu stiu cat de bine m-am facut inteles dar asta este situatia din pacate . Ce ce ar merge parerea mea ar fi o moneda store of value ca BTC descentralizata dar si o moneda Fiat digitala dar tot descentralizata ca standard . Un dolar descentralizat pe modelul lui ETH 2.0 cand este foarte folosita reteaua sa aiba burn iar cand scade sa cresca masa ca sa stimuleze economia . Iar guvernul doar ar reglementa prin taxe cat de repede s-au mai incet ar putea creste anumite sectoare din economie de exemplu energia verde sau fosila piata ,imobiliara sa stimulezi sa ai un pret mai mic sa isi permita mai multi nu doar sa o umfli prin specula banciilor care o tin artificial in sus . produsele si serviciile care sunt sustenabile si care nu . Economia nu ar mai produce gunoi asa de mult prin lansari anuale la aceleasi produse . Sistemul asta o sa vina la un moment dat schimbarile clomatice ne forteaza sa-l adoptam . In sistemul actual poluarea nu v-a putea fi niciodata rezolvata cu adevarat iar populatia va incepe sa scada si v-a prabusi oricum sistemul actual . Ce este acum in japonia cu depresia va fi in toata lumea mai putin in india si africa care inca cresc in numar de populatie . Iar asta ca suntem prea multi pe pamant nu tine , piata de derivate si specula este de 10x mai mare decat oconomia . banii aia daca se duc in inovare si tehnologie am putea fi 30 de miliarde si tot af fi sustenabili
Apreciez ceea ce faci ,in special felul sincer de a privi banii prin ochii si mintea umana.Dar am o intrebare ,te rog frumos sa faci un video in care sa explici detaliat ce insemna semnul cu cele 3 triunghiuri care isi intersecteaza laturile din coltul drept al tuturor videoclipurilor tale .Multumesc ,si succes.
Pe sistemul fiat actual statul este o ferma de oameni... iar noi suntem animalele din acea ferma. Exista un jug invizibil dar apasator pe omul de rand care-l face sa alerge dupa bani din ce in ce mai tare si sa-si asume riscuri din ce in ce mai mari cu banii castigati. Implicatiile filozofice si de sanatate a populatiei sunt uriase: de cand s-a trecut la sistemul fiat au crescut depresiile, sinuciderile, stress-ul si bolile asociet stress-ului, etc. Ce trebuie sa inteleaga nou venitul e ca totusi statul e lipsit de putere cand vine vorba de Bitcoin - noi bitcoinizam societatea daca vrem. Important e sa fim din ce in ce mai multi si la un moment dat sa tranzactionam intre noi direct pe blockchain (si Lightning). Si Cristi a aratat anunturile de pe OLX unde oamenii accepta bitcoin. Incepe.... Sa vad atunci cum ia statul taxe si cum mai dilueaza munca oamenilor cand totul se intampla intr-un sistem paralel unde toata valoarea se schimba si se exprima doar in Bitcoin.... Tine de noi!
@Gig Gan Nu sunt anti taxe dar sistemul actual te impinge sa operezi la negru... Imi place sa dorm linistit dar unde sunt autostrazile, spitalele, scolile moderne?! Unde e decenta cu care ar trebui sa fie tratat cel care munceste si plateste taxe...?!
@Gig Gan E vorba de asumarea asta asimetrica... Daca faci prostii, ca individ sau gospodarie, te duci spre faliment. Pe cand ei nu risca decat politic (in cel mai rau caz nu-i ma voteaza nimeni) - in rest pot merge pe deficit la infinit cu bani din pix sau imprumuturi de la FMI - si tot noi platim... E corect? Exista o limita pana la care te astepti ca "justitia" sa iti faca dreptate dupa care... iti cam vine sa dai cu pumnul. Bitcoin ofera solutia asta elegant, fara violenta, fara proteste in strada - e revolutia pe silentios. :) Incepem sa ne mutam pe blockchain si... ma repet "sa vad atunci cum mai ia statul taxe".
Referitor la prețul mediu pentru Cos poate fi schimbat de ei când vor , pentru ca se pot modifica alimentele din el sa mențină inflația declarată ! Super content , bravo!
Iti multumesc pentru ce faci pentru noi, cei care incercam sa ne integram si sa intelegem spatiul crypto si pentru oricare alt roman care probabil nu detine aceste informatii! 💯
@@RobertIvascu Salut! Faptul ca l-ar interesa sau nu de noi, nu ma conturba deloc. Cert e ca omul ofera pe canalul sau informatii de care sunt interesat si ma bucura faptul ca nu trebuie sa platesc nimic pentru ele (faptul ca ii dau un like si vizualizare mi se pare un minim de efort pentru a-mi arata recunostinta). Pe mine, personal, ma intereseaza sa acumulez cat mai multa informatie despre cum functioneaza banii, noile tehnologii digitale etc. Consider ca ma ajuta sa fac tranzitia de la un creier de maimuta spre unul calculat, informat, pregatit, instarit. Iar pana acum cred ca sunt pe drumul cel bun. Daca nu iti place spatiul asta sau nu il intelegi inca, nu fi hater.
Pacat ca nu va uitati la fata lui si nu vedeti ce fel de om este. Rahaturile pe care le spune le gasiti in orice cartte motivationala citita la 18 ani. Sa nu vedeti faptul ca este un erou negativ.......mare pacat. Va ruinati urmarindu-l.
Atenție la minutul 20⁴⁰, ne trebuie un standard care să nu fie "controlabil"? Cred că să nu fie manevrabil mai degrabă. Probabil este o greșeală involuntară.
Ca sa intelegi ce zice Cristi aici poti scoate banii din ecuatie si te gandesti la economie in mod simplu: schimb de bunuri si servicii intre oameni. Asta e economia. Ramanem un pic in perioada in care totul era pe troc (barter): nu exista nicio autoritate centrala (NIMENI!!!!!) care sa poata emite valoare din nimic. Singura metoda de a genera valoare/bunastare era MUNCA. Nu avea nici un sens ca tribul sa confere cuiva puterea de a emite moneda/bani. Insa fiindca era anevoios schimbul pe troc (era greu creat coincidenta nevoilor) oamenii au ales ca bani diverse chestii: scoici rare si frumoase, perle, aur, artefacte de fildes, etc. TOATE astea aveau "proof-of-work", ca de altfel toate bunurile si marfurile. Simplu fapt ca tii un lucru in mana e "proof-of-work" - cineva a muncit ca sa-l produca. O scoica frumoasa trebuie cautata si gasita = work. Un artefact de fildes trebuie lucrat (si elefantul vanat inainte) = work. O bucata de aur trebuie gasita, minata, rafinata = work. Oamenii se puteau increde in primele forme de bani fiindca erau ori greu de adus in existenta ori rare pur si simplu - asta le conferea valoare si functia de moneda. Mai tarziu s-au "transcris" in hartie (bank notes) pentru a fi mai portabile si mai divizibile. Dar... dupa ce statele si bancile centrale s-au desprins de standardul aur totul a luat-o la vale (mai ales pentru omul de rand). Mergand pe analogia cu economia pe troc: cand banca centrala printeaza bani (valoare) e ca si cum cineva din trib a "inventat" din nimic o caprioara (valoare) ceea ce e imposibil fara munca (cautare, vanatoare, eviscerare, gatit, etc). Mergand pe firul asta - istoria banilor - poti sa intelegi de ce bitcoin e cea mai buna forma de bani.
Acum înțeleg de ce nu te invita nici o televiziune sa iti ia un interviu🤔😄😄😄😄 sunt atât de bucuros ca cunosc atâtea și de la tine și de la Răzvan Balanescu! Observ lumea prin jurul meu e atât de analfabeta în chestiile astea, și.mi pare rău de ei pt ca îmi aduce aminte de mine
La al doilea calcul ai spus 900 de miliarde assets inainte de 2008 si 4.2 trilioane inainte de pandemie. Cand faci 900-4200 iti da -3300. Insa tu in loc de 900 ai pus 9 miliarde si ai facut 9-4200=4800. Acum lamureste-ma si pe mine ca nu inteleg. Dupa matematica mea de clasa a 4.a ar trebui in final sa fie mai mica inflatia. Si inca o chestie de ce e impartit la 2 ani daca era perioada 2008-2019?
Am căutat un comentariu pe această temă ca să nu fac eu un altul. Acolo este greșit tot calculul, 9,mld în loc de 900 și după nu mai are sens nimic. Vezi că Pandemia a început în 2020, deci 12 ani din 2008.
Pai si in exemplu tau, daca laptarul pune banii deoparte si nu ii cheltuie la care se mai adauga vreo x de copii noi nascuti nu tot din lac in put cazi? Bani se vor deflationa adica preturile vor scadea cum sunt tot mai putini in circulatie iar cei cu economii vor fi stimulati sa puna si mai mult la ciorap cum 1 leu va cumpara mai multe maine decat azi. Te sfatuiesc sa aduci si sa asculti si ce zice un economist nu doar narativa crypto bros ca printarea de banii e de vina pentru tot.
Ne faci un clip despre USDT? Something is wrong. Au doar 10% din market cap in cash. Fiind un stable coin (1 USDT = 1 USD) ar trebui sa fie 100%. Cică mai bine de 50% din market cap sunt în realitate investiții in titluri de stat americane, ce sunt volatile, și aduc risc stabilității criptovalutei. Ce se întâmplă?
Of.... Te-ai terminat prea repede 😜. Inca 5 minute in care sa explici si ce trebuie sa faca "prostacul de mine"... adica gen DCA pe x,y,z asset (le zici tot timpul, dar prindea bine si aici). Oricum, merci! Super fain si usor de inteles pentru oricine.
Stai putin ca m'am pierdut sau is mai greu eu de cap, deci ei au printat banii si i'au distribuit la bancii, firmele s'au imprumutat de la bancii....ca banii aia multi nu cred ca ii lua un om care nu are posibilitatea sa ii returneze, deci firmele au luat grosu, dupa care tot firmele cresc pretul pentru ca e cerere mai mare de lapte???? pai unde cererea mai mare daca omul de rand nu mai are banii ca acum 2 ani?? in schimb ce motiv au firmele sa creasca pretul ? motivul e cheltuielile? pai au primit banii de la banca?? de unde stim noi ca firmele nu cresc preturile fara nici un motiv doar ca sa faca profituri babane ???? ce controale sunt la firme in scopul asta??? cum e posibil sa creasca cererea la produse daca unele s'au scumpit si cu 50% ??? omul nu mai cumpara 10 produse care sunt mai scumpe cu 50% cumpara doar 5, sau tu cumperi mai multe daca sunt mai scumpe? ca nu inteleg ???
salut Cristi zimi te rog o moneda cripto care e cât de cât sigura si o paginã sigura pt a cumpara,dar as cumpara ceva mai ieftin pâna vad cum se lucreaza cuu crypto,multumesc!!
Totusi nu pot sa înțeleg de ce, daca s au mai printat inca 10000 de lei in exemplul ala, de ce au scumpit alimentele, chiar daca s au mai adăugat bani pe piata, ??
La al 2-lea calcul ai spus din 2008 pana în 2020 -> 12 ani și tu ai împărțit la 2 de ai avut 57%.. dacă era 57% pe an era rau. Apoi din 2020 pana în 2022 sunt 2 ani, iar acel 46% e pt 2ani, nu 46% pe an. Deci 23% pe an. Si aici m-am oprit din vizualizare ca sa scriu comentariu. Îți mai scriu dacă găsesc greșeli. Matematica vieții:))
Doamne daca nu te bagai in crypto chiar erai băiețaș cu ceea ce faci, creștea mai greu canalul într-adevăr.. dar măcar aveai informații relevante și de calitate.. apreciez munca de antreprenor ești biness, însă pls ultima șansă lasă crypto pentru alții.. te rog.. puteam să fac altceva acum.. am zis sa scriu asta, poate te ajuta într-un final.. spor in toate, fa cumva sa ne aduci valoare reală în viața de zi cu zi, prefer să citesc 15pag decât să mă gândesc 15min la crypto și tot ce tine de asta.. pentru că șmecheria e atunci când investești în tine și știi că poți eșua doar dacă renunți..
Cristiane, vezi ca astia de la Raiffaisen iti dau 500 ron daca iti faci cont nou la ei, hmm parca era criza de lichiditati si astia dau cu banu in oameni? nu prea se aplica teoria dobanzilor aici.
Atentie, inflatia este mult mai complexa de atat si nu cred ca a fost inteleasa pe deplin de catre creatorul de continut. Nu poate fi corelata strict la totalul banilor in circulatie, intrucat este afectata de mult mai multi indici. Mai degraba este raportul dintre totalul banilor si bunurile si serviciile disponibile. Asta inseamna ca daca marim productia si serviciile putem tine sub control inflatia.
Asta asa e (intr-o oarecare masura) dar nu exista niciun motiv pentru care sa acceptam o inflatie de 2% sau care o mai fi target-ul in vremuri "normale". Iar pe termen lung cei 2% te pot ruina daca tii rezervele in cash.... Iar sa marim oferta de bunuri si servicii presupune sa existe si cerere in crestere... De exemplu, intr-un bisnis am marit preturile fiindca trebuia si, bineinteles, nu vad cererea crescanda - si daca as produce mai multe bunuri (cu noile costuri mari) tot nu o scot la capat... Nu are sens sa cresti oferta decat daca creste cererea iar ca sa produci acea oferta vei avea costuri, care, in mediu inflationar, devin tot mai mari. Practic printarea de bani distorsioneaza puternic semnalele din piata - preturile nu mai reflecta valoarea bunurilor prin prisma cererii si ofertei ci reflecta ca banul nu are valoare.... si ca bunurile au valoare mai mare relativ la moneda. Adica esti impins repede repede sa cumperi... orice neperisabil cu valoare intrinseca, orice isi conserva valoarea (active daca ai sume mari sau conserve, motorina, lemne de foc, etc daca ai sume mici).
@@cesuntbanii ideea era ca ne mint, inflatia reala fiind probabil de min 5 ori mai mare, idee cu care sunt de acord. Eu am spus ca e cv mult mai complex de atat, si orice fenomen macroeconomic va contribui la asta. Nu este egala strict cu nr banilor in circulatie. Inflatia a existat si pe timpul Gold Standard pana la urma si nu una de 2 procente te va ruina.
@@catalindomnariu1514 Da... inflatia reala e mai mare, clar! O simtim cu totii. Nici intr-o economie cu masa monetara fixa nu vom avea inflatie zero dar pt bunurile de baza (aici includ si case, masini - fiindca deja stim sa le facem, nu e tech nou) inflatia va tinde spre zero. Practic se schimba sensul, nu mai merge inflatia in sus ci se duce in jos. Dar nu poti rezolva mereu inflatia cu cresterea ofertei fiindca nu ai populatie extra care sa o absoarba - pe cand acei bani extra care s-au creat se absorb in preturile bunurilor care se produc deja. Se printeaza mai mult decat cresterea PIB si mai mult decat rata de crestere a populatiei....
🎉 Wow, super tare documentarul. Așa și este. Mulțumesc
Bun!
Explicit, constructiv, bine documentat.
Mulțumesc! 🙌
Bine documentat si bine explicat! Bravo!!!
Unul din multele , cele mai bune clipuri …. Informații bine documentate , explicații pe întelesul tuturor …. Asta înseamnă educație financiară … felicitări pt toată munca ta !👌👌👌❤️
esti fiisa ?
@@chirilaradu21
*Este doar un mesaj de caterincă, nu ai observat puncte-punctele ?*
@@chirilaradu21 cred ca este doar coincidenta de nume
Voi cine mai sunteti? Pareti tare dubiosi. @@Lumina_Intelepciune
@@D.wacykiewicz
*Ne scuzi, suntem rude cu Iohannis*
Altfel de video pentru Romania ! Sper ca tinerii sa inteleaga ! Well done Mr CC for this video 👍
Felicitări !
extrem de bun exemplul cu mecanicul auto👏👏👏
❤❤❤
Cel mai bun video de pana acum 👍
Super evoluția ta,genial! Jos pălăria
Salut!!!! Imi place foarte mult Canalul tau,Imi doresc sa invat cat mai mult cum sa imi gestionez Banii si sa imi investesc banii!!!
Bun clipul
Mulțumim frumos
Mulțumesc frumos!!!
Cel mai tare clip informativ din ultimii ani! Felicitări!!
bravo Cris😃........e timpul constientizarii maselor!!!
Corect ✅️
Mulțumim! Ai explicat foarte bine, pe înțelesul tuturor. 👌
un video bun, bravo!
Bravo bossulescu! M-am uitat de 2 ori la acest clip, să poată mintea mea să priceapă cat mai multe. Like și Subscriebe
presa in ziua de astazi vorbeste numa minciuni! cant te uiti la stiri auzi bomba bombelor eplozia preuturilor, catstrofa motorinei etc te face sa spargi televizorul :)P
Multumesc Cristi pentru informatiile date.Foarte frumos redate cu inteles pentru toata lumea.👍
asa da! foarte bun clipul!
Foarte fain materialul. 👌 Keep them coming! 😎
Multumesc ca existi ! Super informație !
Frumos video 😊 fac si eu ceva tare ia bagatzi un ochi si la ce fac
Corect spus.
💯👍🙏
Bravo Cristiene!👏👏👏
Dacă aș avea bani cu mare drag aș primi sfaturi investiționale,dar așa dor încerc să mă informez cu privință l-a piața economică.🙏🙏🙏
Cel mai bun vlog, acuma cei de sus au pus ochii pe tine ca ai trezit lumea :))
👍🏾
Foarte informativ! Îmi place stilul tău! :). Success în continuare!
trebuie sa luam in calcul si cresterea populatiei din 71 pana acum , atat timp cat populatia creste si cererea creste deci si masa monetara trebuie sa creasca , problema este ca masa monetara a crescut mai mult pentru specula ,uitati-va la japonia cand populatia a inceput sa scada per total au intrat in depresie economica . Un sistem bazat pe Bitcoin de exemplu iar nu ar putea functiona fiindca spre exemplu chiar daca preturile ar scadea si puterea de cumparare ar creste venitul in cifre (salariul ar scadea nominal ) chiar daca puterea de cumparare ar creste . Exemplu daca anul asta castigi un BTC pe an si cumpreri 100 de produse la anul ai castiga 0.80 BTC pe an dar ai cumpara 110 produse dar oamenii de rand fara educatie financiara ar percepe ca o sa castige mai putin . Ar fi exact opusul la fiat dar perceptia oameniilor este ca le scade venitul nu ca ar creste . In sistemul actual iti creste salariul in cifre dar iti scade puterea de cumparare dar este mai usor de digerat pentru omul de rand asa . Cum ar putea un guvern sa explice unui pensionar ca desi pensia lui in BTC ca numar scade defapt ii creste puterea de cumpare cum e mai bine sa-i de-a 15% crestere in numar cand defapt el pierde ca putere de cumparare 20% .Nu stiu cat de bine m-am facut inteles dar asta este situatia din pacate . Ce ce ar merge parerea mea ar fi o moneda store of value ca BTC descentralizata dar si o moneda Fiat digitala dar tot descentralizata ca standard . Un dolar descentralizat pe modelul lui ETH 2.0 cand este foarte folosita reteaua sa aiba burn iar cand scade sa cresca masa ca sa stimuleze economia . Iar guvernul doar ar reglementa prin taxe cat de repede s-au mai incet ar putea creste anumite sectoare din economie de exemplu energia verde sau fosila piata ,imobiliara sa stimulezi sa ai un pret mai mic sa isi permita mai multi nu doar sa o umfli prin specula banciilor care o tin artificial in sus . produsele si serviciile care sunt sustenabile si care nu . Economia nu ar mai produce gunoi asa de mult prin lansari anuale la aceleasi produse . Sistemul asta o sa vina la un moment dat schimbarile clomatice ne forteaza sa-l adoptam . In sistemul actual poluarea nu v-a putea fi niciodata rezolvata cu adevarat iar populatia va incepe sa scada si v-a prabusi oricum sistemul actual . Ce este acum in japonia cu depresia va fi in toata lumea mai putin in india si africa care inca cresc in numar de populatie . Iar asta ca suntem prea multi pe pamant nu tine , piata de derivate si specula este de 10x mai mare decat oconomia . banii aia daca se duc in inovare si tehnologie am putea fi 30 de miliarde si tot af fi sustenabili
Apreciez ceea ce faci ,in special felul sincer de a privi banii prin ochii si mintea umana.Dar am o intrebare ,te rog frumos sa faci un video in care sa explici detaliat ce insemna semnul cu cele 3 triunghiuri care isi intersecteaza laturile din coltul drept al tuturor videoclipurilor tale .Multumesc ,si succes.
pt video-urile astea consider ca faci un content de super calitate. bv!
Clipul asta ar trebui predat in scoli
Explicat ca la copii. Daca nici acum nu vor înțelege suntem pierduți ❤❤❤
in sfarsit ai trecut la alt nivel.felicitari.asta da educatie financiara
25:06 Gameblingu' din crypto... 😂. Că bine ziseși.
Pe sistemul fiat actual statul este o ferma de oameni... iar noi suntem animalele din acea ferma. Exista un jug invizibil dar apasator pe omul de rand care-l face sa alerge dupa bani din ce in ce mai tare si sa-si asume riscuri din ce in ce mai mari cu banii castigati. Implicatiile filozofice si de sanatate a populatiei sunt uriase: de cand s-a trecut la sistemul fiat au crescut depresiile, sinuciderile, stress-ul si bolile asociet stress-ului, etc. Ce trebuie sa inteleaga nou venitul e ca totusi statul e lipsit de putere cand vine vorba de Bitcoin - noi bitcoinizam societatea daca vrem. Important e sa fim din ce in ce mai multi si la un moment dat sa tranzactionam intre noi direct pe blockchain (si Lightning). Si Cristi a aratat anunturile de pe OLX unde oamenii accepta bitcoin. Incepe.... Sa vad atunci cum ia statul taxe si cum mai dilueaza munca oamenilor cand totul se intampla intr-un sistem paralel unde toata valoarea se schimba si se exprima doar in Bitcoin.... Tine de noi!
@Gig Gan Nu sunt anti taxe dar sistemul actual te impinge sa operezi la negru... Imi place sa dorm linistit dar unde sunt autostrazile, spitalele, scolile moderne?! Unde e decenta cu care ar trebui sa fie tratat cel care munceste si plateste taxe...?!
@Gig Gan E vorba de asumarea asta asimetrica... Daca faci prostii, ca individ sau gospodarie, te duci spre faliment. Pe cand ei nu risca decat politic (in cel mai rau caz nu-i ma voteaza nimeni) - in rest pot merge pe deficit la infinit cu bani din pix sau imprumuturi de la FMI - si tot noi platim... E corect? Exista o limita pana la care te astepti ca "justitia" sa iti faca dreptate dupa care... iti cam vine sa dai cu pumnul. Bitcoin ofera solutia asta elegant, fara violenta, fara proteste in strada - e revolutia pe silentios. :) Incepem sa ne mutam pe blockchain si... ma repet "sa vad atunci cum mai ia statul taxe".
Nah!!!
Că ai ieșit de sub piatră.
Super clipul, explicat pt toată lumea.
E prima dată când îți spun
Felicitări!!!
Baftă Cristian mai departe pentru ceia ce faci👍👍💪
Referitor la prețul mediu pentru Cos poate fi schimbat de ei când vor , pentru ca se pot modifica alimentele din el sa mențină inflația declarată ! Super content , bravo!
@Cristian Chifoi, o greșeală pe care mulți o fac, probabil te-ai inspirat de la ei: 1971 este un singur an, deci "Anul 1971", nu "Anii 1971".
Iti multumesc pentru ce faci pentru noi, cei care incercam sa ne integram si sa intelegem spatiul crypto si pentru oricare alt roman care probabil nu detine aceste informatii! 💯
👏👏👏
@@RobertIvascu
*Un comentariu pertinent, minunat, pe noi oricum Cristian ne distrează*
@@RobertIvascu Salut! Faptul ca l-ar interesa sau nu de noi, nu ma conturba deloc. Cert e ca omul ofera pe canalul sau informatii de care sunt interesat si ma bucura faptul ca nu trebuie sa platesc nimic pentru ele (faptul ca ii dau un like si vizualizare mi se pare un minim de efort pentru a-mi arata recunostinta). Pe mine, personal, ma intereseaza sa acumulez cat mai multa informatie despre cum functioneaza banii, noile tehnologii digitale etc. Consider ca ma ajuta sa fac tranzitia de la un creier de maimuta spre unul calculat, informat, pregatit, instarit. Iar pana acum cred ca sunt pe drumul cel bun. Daca nu iti place spatiul asta sau nu il intelegi inca, nu fi hater.
Cristian Chiosaki 😅
Sunt misto genul asta de videouri
Pacat ca nu va uitati la fata lui si nu vedeti ce fel de om este. Rahaturile pe care le spune le gasiti in orice cartte motivationala citita la 18 ani.
Sa nu vedeti faptul ca este un erou negativ.......mare pacat.
Va ruinati urmarindu-l.
Salut cristian ce parere ai despre ATLAS NAVI e relevanta si cand se va lansa moneda?
Atenție la minutul 20⁴⁰, ne trebuie un standard care să nu fie "controlabil"? Cred că să nu fie manevrabil mai degrabă. Probabil este o greșeală involuntară.
Ca sa intelegi ce zice Cristi aici poti scoate banii din ecuatie si te gandesti la economie in mod simplu: schimb de bunuri si servicii intre oameni. Asta e economia. Ramanem un pic in perioada in care totul era pe troc (barter): nu exista nicio autoritate centrala (NIMENI!!!!!) care sa poata emite valoare din nimic. Singura metoda de a genera valoare/bunastare era MUNCA. Nu avea nici un sens ca tribul sa confere cuiva puterea de a emite moneda/bani. Insa fiindca era anevoios schimbul pe troc (era greu creat coincidenta nevoilor) oamenii au ales ca bani diverse chestii: scoici rare si frumoase, perle, aur, artefacte de fildes, etc. TOATE astea aveau "proof-of-work", ca de altfel toate bunurile si marfurile. Simplu fapt ca tii un lucru in mana e "proof-of-work" - cineva a muncit ca sa-l produca. O scoica frumoasa trebuie cautata si gasita = work. Un artefact de fildes trebuie lucrat (si elefantul vanat inainte) = work. O bucata de aur trebuie gasita, minata, rafinata = work. Oamenii se puteau increde in primele forme de bani fiindca erau ori greu de adus in existenta ori rare pur si simplu - asta le conferea valoare si functia de moneda. Mai tarziu s-au "transcris" in hartie (bank notes) pentru a fi mai portabile si mai divizibile. Dar... dupa ce statele si bancile centrale s-au desprins de standardul aur totul a luat-o la vale (mai ales pentru omul de rand). Mergand pe analogia cu economia pe troc: cand banca centrala printeaza bani (valoare) e ca si cum cineva din trib a "inventat" din nimic o caprioara (valoare) ceea ce e imposibil fara munca (cautare, vanatoare, eviscerare, gatit, etc). Mergand pe firul asta - istoria banilor - poti sa intelegi de ce bitcoin e cea mai buna forma de bani.
Acum înțeleg de ce nu te invita nici o televiziune sa iti ia un interviu🤔😄😄😄😄 sunt atât de bucuros ca cunosc atâtea și de la tine și de la Răzvan Balanescu! Observ lumea prin jurul meu e atât de analfabeta în chestiile astea, și.mi pare rău de ei pt ca îmi aduce aminte de mine
Cred ca cripto in viitor va fi singura entitate propietate independebta pana la implementarea scoterea nunerarului
La al doilea calcul ai spus 900 de miliarde assets inainte de 2008 si 4.2 trilioane inainte de pandemie. Cand faci 900-4200 iti da -3300. Insa tu in loc de 900 ai pus 9 miliarde si ai facut 9-4200=4800. Acum lamureste-ma si pe mine ca nu inteleg. Dupa matematica mea de clasa a 4.a ar trebui in final sa fie mai mica inflatia.
Si inca o chestie de ce e impartit la 2 ani daca era perioada 2008-2019?
Am căutat un comentariu pe această temă ca să nu fac eu un altul.
Acolo este greșit tot calculul, 9,mld în loc de 900 și după nu mai are sens nimic.
Vezi că Pandemia a început în 2020, deci 12 ani din 2008.
Pai si in exemplu tau, daca laptarul pune banii deoparte si nu ii cheltuie la care se mai adauga vreo x de copii noi nascuti nu tot din lac in put cazi? Bani se vor deflationa adica preturile vor scadea cum sunt tot mai putini in circulatie iar cei cu economii vor fi stimulati sa puna si mai mult la ciorap cum 1 leu va cumpara mai multe maine decat azi. Te sfatuiesc sa aduci si sa asculti si ce zice un economist nu doar narativa crypto bros ca printarea de banii e de vina pentru tot.
Ne faci un clip despre USDT? Something is wrong. Au doar 10% din market cap in cash. Fiind un stable coin (1 USDT = 1 USD) ar trebui sa fie 100%. Cică mai bine de 50% din market cap sunt în realitate investiții in titluri de stat americane, ce sunt volatile, și aduc risc stabilității criptovalutei. Ce se întâmplă?
Daca vede faiar clipul asta, face spume ca ai oferit content cu calitate buna si bine informat pe cand el doar latra la el in canal.
🤣😅
Of.... Te-ai terminat prea repede 😜. Inca 5 minute in care sa explici si ce trebuie sa faca "prostacul de mine"... adica gen DCA pe x,y,z asset (le zici tot timpul, dar prindea bine si aici). Oricum, merci! Super fain si usor de inteles pentru oricine.
chifoi vorbele tale au ajuns să fie luate în serios ca și ale lui răducu felipe
Cum facem să ne protejăm de printatul ăsta nebun de bani, e legal ce fac ăstia ??
Stai putin ca m'am pierdut sau is mai greu eu de cap, deci ei au printat banii si i'au distribuit la bancii, firmele s'au imprumutat de la bancii....ca banii aia multi nu cred ca ii lua un om care nu are posibilitatea sa ii returneze, deci firmele au luat grosu, dupa care tot firmele cresc pretul pentru ca e cerere mai mare de lapte???? pai unde cererea mai mare daca omul de rand nu mai are banii ca acum 2 ani?? in schimb ce motiv au firmele sa creasca pretul ? motivul e cheltuielile? pai au primit banii de la banca?? de unde stim noi ca firmele nu cresc preturile fara nici un motiv doar ca sa faca profituri babane ???? ce controale sunt la firme in scopul asta??? cum e posibil sa creasca cererea la produse daca unele s'au scumpit si cu 50% ??? omul nu mai cumpara 10 produse care sunt mai scumpe cu 50% cumpara doar 5, sau tu cumperi mai multe daca sunt mai scumpe? ca nu inteleg ???
salut Cristi zimi te rog o moneda cripto care e cât de cât sigura si o paginã sigura pt a cumpara,dar as cumpara ceva mai ieftin pâna vad cum se lucreaza cuu crypto,multumesc!!
Totusi nu pot sa înțeleg de ce, daca s au mai printat inca 10000 de lei in exemplul ala, de ce au scumpit alimentele, chiar daca s au mai adăugat bani pe piata, ??
Baiatu nu baga Pokerul la gambling ca imi apesi pe butoane.
3:33 prea mult “bill”
Tu trebuie sa ai nr de abonati ai lui Dorian Popa si el pe ai tai :) felicitari eu personal iti multumesc pentru contentul pe care il faci.
La al 2-lea calcul ai spus din 2008 pana în 2020 -> 12 ani și tu ai împărțit la 2 de ai avut 57%.. dacă era 57% pe an era rau. Apoi din 2020 pana în 2022 sunt 2 ani, iar acel 46% e pt 2ani, nu 46% pe an. Deci 23% pe an. Si aici m-am oprit din vizualizare ca sa scriu comentariu. Îți mai scriu dacă găsesc greșeli. Matematica vieții:))
Doamne daca nu te bagai in crypto chiar erai băiețaș cu ceea ce faci, creștea mai greu canalul într-adevăr.. dar măcar aveai informații relevante și de calitate.. apreciez munca de antreprenor ești biness, însă pls ultima șansă lasă crypto pentru alții.. te rog.. puteam să fac altceva acum.. am zis sa scriu asta, poate te ajuta într-un final.. spor in toate, fa cumva sa ne aduci valoare reală în viața de zi cu zi, prefer să citesc 15pag decât să mă gândesc 15min la crypto și tot ce tine de asta.. pentru că șmecheria e atunci când investești în tine și știi că poți eșua doar dacă renunți..
Cristiane, vezi ca astia de la Raiffaisen iti dau 500 ron daca iti faci cont nou la ei, hmm parca era criza de lichiditati si astia dau cu banu in oameni? nu prea se aplica teoria dobanzilor aici.
Atentie, inflatia este mult mai complexa de atat si nu cred ca a fost inteleasa pe deplin de catre creatorul de continut. Nu poate fi corelata strict la totalul banilor in circulatie, intrucat este afectata de mult mai multi indici. Mai degraba este raportul dintre totalul banilor si bunurile si serviciile disponibile. Asta inseamna ca daca marim productia si serviciile putem tine sub control inflatia.
Asta asa e (intr-o oarecare masura) dar nu exista niciun motiv pentru care sa acceptam o inflatie de 2% sau care o mai fi target-ul in vremuri "normale". Iar pe termen lung cei 2% te pot ruina daca tii rezervele in cash.... Iar sa marim oferta de bunuri si servicii presupune sa existe si cerere in crestere... De exemplu, intr-un bisnis am marit preturile fiindca trebuia si, bineinteles, nu vad cererea crescanda - si daca as produce mai multe bunuri (cu noile costuri mari) tot nu o scot la capat... Nu are sens sa cresti oferta decat daca creste cererea iar ca sa produci acea oferta vei avea costuri, care, in mediu inflationar, devin tot mai mari. Practic printarea de bani distorsioneaza puternic semnalele din piata - preturile nu mai reflecta valoarea bunurilor prin prisma cererii si ofertei ci reflecta ca banul nu are valoare.... si ca bunurile au valoare mai mare relativ la moneda. Adica esti impins repede repede sa cumperi... orice neperisabil cu valoare intrinseca, orice isi conserva valoarea (active daca ai sume mari sau conserve, motorina, lemne de foc, etc daca ai sume mici).
@@cesuntbanii ideea era ca ne mint, inflatia reala fiind probabil de min 5 ori mai mare, idee cu care sunt de acord. Eu am spus ca e cv mult mai complex de atat, si orice fenomen macroeconomic va contribui la asta. Nu este egala strict cu nr banilor in circulatie. Inflatia a existat si pe timpul Gold Standard pana la urma si nu una de 2 procente te va ruina.
@@catalindomnariu1514 Da... inflatia reala e mai mare, clar! O simtim cu totii. Nici intr-o economie cu masa monetara fixa nu vom avea inflatie zero dar pt bunurile de baza (aici includ si case, masini - fiindca deja stim sa le facem, nu e tech nou) inflatia va tinde spre zero. Practic se schimba sensul, nu mai merge inflatia in sus ci se duce in jos. Dar nu poti rezolva mereu inflatia cu cresterea ofertei fiindca nu ai populatie extra care sa o absoarba - pe cand acei bani extra care s-au creat se absorb in preturile bunurilor care se produc deja. Se printeaza mai mult decat cresterea PIB si mai mult decat rata de crestere a populatiei....
deci face ti research in crypto, to te moon ,piata monetara o sa dispara dupa clipul asta.
Povestea săracului de cifoi.
*Stai liniștit că nu e sărac, tocmai te-ai uitat la el la video 😅😅😅*
@@Lumina_Intelepciune nu m am uitat. Doar i am zis ca e sarac si atat.
@@sultanul69
*Înseamnă că tu ești de la concurență, altfel de ce ai fi abonat la o persoană care nu-ți place ?*