Heb veel respect voor de mensen die dit werk doen, het is niet alleen bezig zijn met brand maar dus ook met reden van een leven. Je hoort vaak dat jongelui foto's of filmpjes aan het maken zijn totaal respectloos. Nederland mag blij zijn met hulpdiensten die zig 24/7 inzitten, en vooral mensenlevens reden.
Door dit filmpje herinner ik weer mijn eerste rea, goed dat jullie collega aangaf dat het zijn eerste rea was. Mooi om te zien hoe hulpdiensten en soms ook burgerhulpverleners in zo een geval samen werken om iemand te redden die zij misschien helemaal niet kennen.
Heb dit zelf gister ook mee gemaakt dat een collega van me een hartstilstand stand kreeg, 3 min voor dat het is gebeurd stond ik nog met hem te praten en ga roken en kom terug en het is al gebeurd, helaas heeft hij dit niet overleefd.. maar dit zijn dingen die je niet mee wilt maken, dit is een dag die ik nooit meer zal vergeten, echt respect voor jullie dat jullie zo goed met dit om kunnen gaan!
dit is zo stress vol echt super dat jullie brandweer er zijn weet dat er veel mensen hun leven aan jullie te danken hebben mijn petje af voor dit beroep
Indrukwekkende video. Ook een indrukwekkende coureur achter het stuur. Met 30 km/u met die massa over een rotonde knallen is niet simpel, weet ik zelf als vrachtwagenchauffeur. :-)
Hoe eerder de reanimatie gestart kan worden hoe beter. Assisteren van de ambu. Bijvoorbeeld ambulance verplaatsen, brancard gereed maken. Spullen uit de ambulance halen.
Johnny Hibma ik ben zelf lid van een burger reanimatieteam. Ben altijd blij dat de brandweer ook meerijd. Zij doen heel veel om het ook voor ons makkelijker te maken. Ze assisteren iedereen die de assistentie nodig heeft met een reanimatie en ze kijken ook, als een slachtoffer in huis ligt, hoe het makkelijkst de persoon naar buiten kan. Soms moet daarvoor een raam of muur eruit. Dat kan en mag de brandweer doen. De politie rijd ook altijd mee, bij ons. Zij zorgen vaak voor een veilige omgeving, bijvoorbeeld mensen op afstand houden of verkeer tegenhouden en in huis maken zij vaak ruimte zodat anderen kunnen reanimeren. Zo is het een geoliede machine met als resultaat dat het slachtoffer de beste hulp kan krijgen die op dat moment voorhanden is
Ik heb zelf ook wel eens een reanimatie mee gemaakt bij de toleburgerplas in hooftdorp super heftig super veel respect voor dit werk mannen en het slachtoffer!!
Ik heb enkele maanden geleden ook een reanimatie meegemaakt. Nou ja, Ik stond buiten en de reanimatie vond binnen plaats. Na zo'n 25 minuten wist ik eigenlijk al genoeg. Na zo'n 35 minuten stopten ze er mee. Het rare vind ik dat ik het dus eigenlijk al wel wist terwijl sommigen buiten nog hoop hadden. Ook na meer dan 25 minuten reanimeren. Ik vraag me af waarom je zo lang (ongeveer 35 minuten) blijft reanimeren. Als er na een kwartier/20 minuten nog geen reactie van het hart is, dan vind ik het niet meer menselijk om nog door te gaan. De hersenen krijgen al 15-20 minuten geen zuurstof meer. Hoe langer ze geen zuurstof krijgen, hoe slechter de patiënt er uit komt op het moment dat het hart weer gaat werken. Moet je dat wel willen? Dat is een lastige vraag.
Fire 24/7 nee wij zaten aan het meer en wouden net weg gaan toen kwam er overal ambulance vandaan politie en brandweer toen bleek het om een 4 jarig jongetje te zijn wat op de bodem van het meer lag hij heeft het helaas niet overleeft
Dat is vaak niet moeilijk. De brandweer moet binnen 8 minuten ter plaatse zijn en de overige hulpdiensten doen er vaak langer over. Hier in Woudenberg is de brandweer in dat soort gevallen ook vaak als eerste ter plaatse. Tenzij de ambulance al in Woudenberg is voor VWS of als de politie toevallig al in Woudenberg is.
allereerste respect mensen. nu zit ik in een ander soort dienstverlening (beveiliging en heb nu 3x een reanimatie mee gemaakt. 2x gelukkig goed maar de derde x helaas niet deze was ook nog van zeer dicht bij kende het slachtoffer zeer goed. nu had ik een vraag wat is de beste manier om het van je af te zetten zo iets
Dennie Sweertman - Dat is inderdaad erg vervelend als het iemand van dichtbij is. Het enige wat wij kunnen adviseren is, praat erover. Thuis, met familie of eventueel met professionele hulp. Zorg dat je er op tijd mee begint. De gevolgen kunnen serieus zijn. Sterkte ermee!
twee jaar geleden me opa en oma zo verloren binnen 11 dagen 2 crematie,s ja probeer het wel, probleem is dat ik me zelf kwalijk neem dat het niet gelukt is ook al weet ik dat het niet mijn schuld is maar is zo dubbel gevoel
Je kan ook altijd slachtofferhulp bellen. Hoe er mee om te gaan verschilt per persoon. Reanimatie op werk van jaren geleden zorgt nog steeds voor heftige reacties indien erover gesproken wordt (meestal tijdens herhalingslessen). Bij sommige mensen helpt praten, anderen vergeten het liever, etc.
Begrijp geheel wat je voelt, maar ook al ken ik je niet, je hebt het hoe dan ook fantastisch gedaan. Alleen al door IETS te doen. De enige fout welke bij reanimatie gemaakt kan worden is niets doen. Sterkte met de verwerking
Ik heb een vraagje(Niet disrespectvol bedoeld, jullie zijn helden!) waarom mag de politie wel uitsluitsel geven of het slachtoffer het heeft gered en jullie niet?
Omdat wij daarvoor gekozen hebben om het niet te doen. Voor onszelf en voor het slachtoffer. Wij vinden dat niet nodig om dat naar buiten te brengen. Als de politie dat wel doet is dat hun keuze.
Cresto Baggings Omdat wij direct weer ter beschikking staan. Brandweer Almere rijdt met twee TS aan. Bij aankomst van de eerste TS gaat de tweede TS retour. Dan is het fijn als je direct weer inzetbaar bent.
Hier in de regio rijd de brandweer niet mee op reanimatie meldingen. Alleen politie en de ambulance. Verder alleen burgerhulpverleners via hartslagnu. Van de 14 oproepen nu zelf 3 keer gereanimeerd, maar nog nooit op straat. Reanimeren is al lastig genoeg, laat staan met tig omstanders er om heen.
Patiënt ligt volgens mij wel op de brancard. Op 4:29 zie ik volgens mij de linker arm van de patiënt. Daarnaast zie je op 4:43 een vrouw lopen naar de plek waar de verpleegkundige zit als er niemand achterin ligt. Dat de persoon in kwestie later alsnog is overleden kan. Maar dat kan je op basis van de beelden niet zien. In eerste instantie (reanimatie op straat) heeft hij het kennelijk wel overleefd. Dat staat ook in de beschrijving (lees ik ook echt pas net).
Ik werk niet in de hulpverlenerswereld, dus ik kan met mijn antwoord fout zitten. Ik heb altijd gehoord dat het medisch personeel allen akkoord moet zijn met het stoppen. Dus dat zowel de ovg, als ook het 'regulier' ambupersoneel etc akkoord moet zijn.
Naar mijn weten is als er op dat moment alleen burgerhulp verlening is dan mag die bepalen, is de politie of brandweer te plaatsen dan kunnen zij bepalen is de ambu er al dan is het de OVDG die bepaald. standaard wordt 6 min regel toegepast hoe lang is circulatie weg en hoeveel tijd zit er tussen de circulatie stop en de reanimatie.
In mijn regio komt de OVDG niet naar een reanimatie. Het zijn hier dus de twee ambulance verpleegkundigen die in overleg met elkaar besluiten om te stoppen. Wanneer dat gebeurd is protocollair vastgelegd: na 20 minuten een niet-schokbaar ritme of wanneer reanimatie zinloos is (verschijnselen biologische dood, niet met het leven verenigbaar letsel of 15 minuten geen reanimatie uitgevoerd).
Apoo er wordt op dat moment via de porto met OVDG contact opgenomen het kan inderdaad per regio of per uitruk verschillen, maar dit is de officiële procedure dit is wordt ook uitgelegd op het kanaal van de AMBU CHANNEL
is dat normaal dat alleen de bijrijder weet waar jullie heen moeten? op t ambu channel kijkt de bestuurder eerst even goed naar de kaart en rijd dan op t geheugen. lijkt me minder stressvol
Wij (in regio Rotterdam Rijnmond) rijden met 6 man op 1 wagen. De chauffeur, bevelvoerder, en de manschappen. Via de tablet zien wij alle informatie over het incident en de exacte locatie. Aanrijdend naar het incident navigeert nummer 3 (waterploeg) naar het incident. Op een TS4 of TS flex wordt dit moeilijker omdat je 2 man "tekort" komt dus navigeren gebeurt daarom denk ik door de bevelvoerder zodat de chauffeur zich volledig op de weg kan richten
Bij een melding van een reanimatie heb je nou niet bepaald de tijd om rustig op de kaart te kijken waar je heen moet. Het voordeel van CityGIS is dat meldkamers direct de aanrijd locatie naar de voertuigen kunnen sturen. Uiteraard heb je dan nog wel up to date kaarten nodig. Onderhoud aan de weg wordt niet altijd doorgegeven aan alle diensten. CityGIS is meestal wel beter hierin dan bijvoorbeeld de commerciele navigatie in je auto of telefoon welke als je geluk hebt elke kwartaal een update krijgen. CityGIS wordt continue bijgewerkt..
@@teun9380 Ik weet eigenlijk niet of CityGIS realtime verkeersinfo heeft, als deze ontbreekt kan ik wel begrijpen dat men soms er een tweede navigatie naast heeft..
Heb veel respect voor de mensen die dit werk doen, het is niet alleen bezig zijn met brand maar dus ook met reden van een leven. Je hoort vaak dat jongelui foto's of filmpjes aan het maken zijn totaal respectloos. Nederland mag blij zijn met hulpdiensten die zig 24/7 inzitten, en vooral mensenlevens reden.
Door dit filmpje herinner ik weer mijn eerste rea, goed dat jullie collega aangaf dat het zijn eerste rea was. Mooi om te zien hoe hulpdiensten en soms ook burgerhulpverleners in zo een geval samen werken om iemand te redden die zij misschien helemaal niet kennen.
Heb dit zelf gister ook mee gemaakt dat een collega van me een hartstilstand stand kreeg, 3 min voor dat het is gebeurd stond ik nog met hem te praten en ga roken en kom terug en het is al gebeurd, helaas heeft hij dit niet overleefd.. maar dit zijn dingen die je niet mee wilt maken, dit is een dag die ik nooit meer zal vergeten, echt respect voor jullie dat jullie zo goed met dit om kunnen gaan!
gecondoleerd man❤
Amaai! Chic hoe jullie dat doen! Gelukkig zijn er zo een goede mensen als jullie!!👌🔥
dit is zo stress vol echt super dat jullie brandweer er zijn weet dat er veel mensen hun leven aan jullie te danken hebben mijn petje af voor dit beroep
You guys do such a great job! Respect! Love these sort of videos!
Fantastisch werk mannen , heel veel respect voor alle hulpdiensten !
Goed werk verricht mannen Ga zo door!
Indrukwekkende video. Ook een indrukwekkende coureur achter het stuur. Met 30 km/u met die massa over een rotonde knallen is niet simpel, weet ik zelf als vrachtwagenchauffeur. :-)
0:18 Is that a man with a bicycle helmet... in the Netherlands????????
It is in the netherlands yes
It is in Almere 15minuts from Amsterdam
Kek
It's a policeman with a bicycle helmet yes. It's pretty normal for racing cyclists, police, little kids and elderly people to wear helmets.
Respect voor jullie
Waarom rukt de brandweer altijd uit bij een reanimatie? Wat is jullie taak als de ambulance eerder ter plaatse is?
Hoe eerder de reanimatie gestart kan worden hoe beter. Assisteren van de ambu. Bijvoorbeeld ambulance verplaatsen, brancard gereed maken. Spullen uit de ambulance halen.
@@fire247 Dankjewel klinkt logisch maar zal vast een veelgestelde vraag wezen voor jullie
Maakt niet uit
Johnny Hibma ik ben zelf lid van een burger reanimatieteam. Ben altijd blij dat de brandweer ook meerijd. Zij doen heel veel om het ook voor ons makkelijker te maken. Ze assisteren iedereen die de assistentie nodig heeft met een reanimatie en ze kijken ook, als een slachtoffer in huis ligt, hoe het makkelijkst de persoon naar buiten kan. Soms moet daarvoor een raam of muur eruit. Dat kan en mag de brandweer doen. De politie rijd ook altijd mee, bij ons. Zij zorgen vaak voor een veilige omgeving, bijvoorbeeld mensen op afstand houden of verkeer tegenhouden en in huis maken zij vaak ruimte zodat anderen kunnen reanimeren. Zo is het een geoliede machine met als resultaat dat het slachtoffer de beste hulp kan krijgen die op dat moment voorhanden is
@@Anne122008 En dan nog is het maar hopen en bidden op een positief resultaat
Ik heb zelf ook wel eens een reanimatie mee gemaakt bij de toleburgerplas in hooftdorp super heftig super veel respect voor dit werk mannen en het slachtoffer!!
Moest jij zelf ook reanimeren Daan
Ik heb enkele maanden geleden ook een reanimatie meegemaakt. Nou ja, Ik stond buiten en de reanimatie vond binnen plaats. Na zo'n 25 minuten wist ik eigenlijk al genoeg. Na zo'n 35 minuten stopten ze er mee. Het rare vind ik dat ik het dus eigenlijk al wel wist terwijl sommigen buiten nog hoop hadden. Ook na meer dan 25 minuten reanimeren. Ik vraag me af waarom je zo lang (ongeveer 35 minuten) blijft reanimeren. Als er na een kwartier/20 minuten nog geen reactie van het hart is, dan vind ik het niet meer menselijk om nog door te gaan. De hersenen krijgen al 15-20 minuten geen zuurstof meer. Hoe langer ze geen zuurstof krijgen, hoe slechter de patiënt er uit komt op het moment dat het hart weer gaat werken. Moet je dat wel willen? Dat is een lastige vraag.
Fire 24/7 nee wij zaten aan het meer en wouden net weg gaan toen kwam er overal ambulance vandaan politie en brandweer toen bleek het om een 4 jarig jongetje te zijn wat op de bodem van het meer lag hij heeft het helaas niet overleeft
O jeetje wat erg.
Fire 24/7 het staat ook op internet dan moet je intypen 4 jarig jongetje verdronken toleburger plas
Netjes
Met onze vrijwillige post ook een reanimatie of 7 á 8 per jaar. Vaak sneller dan ambu of politie.
Dat is vaak niet moeilijk. De brandweer moet binnen 8 minuten ter plaatse zijn en de overige hulpdiensten doen er vaak langer over. Hier in Woudenberg is de brandweer in dat soort gevallen ook vaak als eerste ter plaatse. Tenzij de ambulance al in Woudenberg is voor VWS of als de politie toevallig al in Woudenberg is.
Hier in het Noorden is vaak de Politie als eerste, alleen rijdt de brandweer hier niet op een reanimatie.
@@TheOnly_Key in ZHZ ook niet, dat gebeurd maar in enkele regio's 😉
In REGIO 13 25 Standaart wel
allereerste respect mensen. nu zit ik in een ander soort dienstverlening (beveiliging en heb nu 3x een reanimatie mee gemaakt. 2x gelukkig goed maar de derde x helaas niet deze was ook nog van zeer dicht bij kende het slachtoffer zeer goed. nu had ik een vraag wat is de beste manier om het van je af te zetten zo iets
Dennie Sweertman - Dat is inderdaad erg vervelend als het iemand van dichtbij is. Het enige wat wij kunnen adviseren is, praat erover. Thuis, met familie of eventueel met professionele hulp. Zorg dat je er op tijd mee begint. De gevolgen kunnen serieus zijn. Sterkte ermee!
twee jaar geleden me opa en oma zo verloren binnen 11 dagen 2 crematie,s
ja probeer het wel, probleem is dat ik me zelf kwalijk neem dat het niet gelukt is ook al weet ik dat het niet mijn schuld is maar is zo dubbel gevoel
Je kan ook altijd slachtofferhulp bellen. Hoe er mee om te gaan verschilt per persoon. Reanimatie op werk van jaren geleden zorgt nog steeds voor heftige reacties indien erover gesproken wordt (meestal tijdens herhalingslessen). Bij sommige mensen helpt praten, anderen vergeten het liever, etc.
Begrijp geheel wat je voelt, maar ook al ken ik je niet, je hebt het hoe dan ook fantastisch gedaan. Alleen al door IETS te doen. De enige fout welke bij reanimatie gemaakt kan worden is niets doen. Sterkte met de verwerking
super goed dat jullie er ook waren om af te dekken en dat er zo veel mensen aan het helpen was maar hoe is het afgelopen met die persoon ik hoop goed
Ik heb een vraagje(Niet disrespectvol bedoeld, jullie zijn helden!) waarom mag de politie wel uitsluitsel geven of het slachtoffer het heeft gered en jullie niet?
Omdat wij daarvoor gekozen hebben om het niet te doen. Voor onszelf en voor het slachtoffer. Wij vinden dat niet nodig om dat naar buiten te brengen. Als de politie dat wel doet is dat hun keuze.
dang, nice reanimation jutsu! keep it going
Vraagje, waarom gaan jullie niet met een kleinere wagen (auto) naar een melding als deze?
Cresto Baggings Omdat wij direct weer ter beschikking staan. Brandweer Almere rijdt met twee TS aan. Bij aankomst van de eerste TS gaat de tweede TS retour. Dan is het fijn als je direct weer inzetbaar bent.
Hier in de regio rijd de brandweer niet mee op reanimatie meldingen. Alleen politie en de ambulance. Verder alleen burgerhulpverleners via hartslagnu. Van de 14 oproepen nu zelf 3 keer gereanimeerd, maar nog nooit op straat. Reanimeren is al lastig genoeg, laat staan met tig omstanders er om heen.
Mooi resultaat bij het inladen van de patiënt in de ambulance. Zeker als je weet dat slechts 25% van de reanimaties succesvol zijn.
Volgensmij lag er alleen materiaal op de brancard; slachtoffer is overleden, en dat word ook aangegeven met de muziek keuze denk ik
Patiënt ligt volgens mij wel op de brancard. Op 4:29 zie ik volgens mij de linker arm van de patiënt. Daarnaast zie je op 4:43 een vrouw lopen naar de plek waar de verpleegkundige zit als er niemand achterin ligt. Dat de persoon in kwestie later alsnog is overleden kan. Maar dat kan je op basis van de beelden niet zien. In eerste instantie (reanimatie op straat) heeft hij het kennelijk wel overleefd. Dat staat ook in de beschrijving (lees ik ook echt pas net).
De beademingsballon lijkt niet aangesloten te zijn op de endotracheale tube dus ik gok ook dat het slachtoffer overleden is
Wie neemt eigenlijk het besluit om te stoppen met reanimeren? Is dat altijd de ambulanceverpleegkundige of de ovd van de ambulance als die er is.
Ik werk niet in de hulpverlenerswereld, dus ik kan met mijn antwoord fout zitten. Ik heb altijd gehoord dat het medisch personeel allen akkoord moet zijn met het stoppen. Dus dat zowel de ovg, als ook het 'regulier' ambupersoneel etc akkoord moet zijn.
+Joaltijd ovg moet natuurlijk ovdg zijn.
Naar mijn weten is als er op dat moment alleen burgerhulp verlening is dan mag die bepalen, is de politie of brandweer te plaatsen dan kunnen zij bepalen is de ambu er al dan is het de OVDG die bepaald. standaard wordt 6 min regel toegepast hoe lang is circulatie weg en hoeveel tijd zit er tussen de circulatie stop en de reanimatie.
In mijn regio komt de OVDG niet naar een reanimatie. Het zijn hier dus de twee ambulance verpleegkundigen die in overleg met elkaar besluiten om te stoppen. Wanneer dat gebeurd is protocollair vastgelegd: na 20 minuten een niet-schokbaar ritme of wanneer reanimatie zinloos is (verschijnselen biologische dood, niet met het leven verenigbaar letsel of 15 minuten geen reanimatie uitgevoerd).
Apoo er wordt op dat moment via de porto met OVDG contact opgenomen het kan inderdaad per regio of per uitruk verschillen, maar dit is de officiële procedure dit is wordt ook uitgelegd op het kanaal van de AMBU CHANNEL
is dat normaal dat alleen de bijrijder weet waar jullie heen moeten? op t ambu channel kijkt de bestuurder eerst even goed naar de kaart en rijd dan op t geheugen. lijkt me minder stressvol
Wij (in regio Rotterdam Rijnmond) rijden met 6 man op 1 wagen. De chauffeur, bevelvoerder, en de manschappen. Via de tablet zien wij alle informatie over het incident en de exacte locatie. Aanrijdend naar het incident navigeert nummer 3 (waterploeg) naar het incident. Op een TS4 of TS flex wordt dit moeilijker omdat je 2 man "tekort" komt dus navigeren gebeurt daarom denk ik door de bevelvoerder zodat de chauffeur zich volledig op de weg kan richten
Bij een melding van een reanimatie heb je nou niet bepaald de tijd om rustig op de kaart te kijken waar je heen moet. Het voordeel van CityGIS is dat meldkamers direct de aanrijd locatie naar de voertuigen kunnen sturen. Uiteraard heb je dan nog wel up to date kaarten nodig. Onderhoud aan de weg wordt niet altijd doorgegeven aan alle diensten. CityGIS is meestal wel beter hierin dan bijvoorbeeld de commerciele navigatie in je auto of telefoon welke als je geluk hebt elke kwartaal een update krijgen. CityGIS wordt continue bijgewerkt..
@@2Fast4Mellow Zie de brandweer ook wel eens apple maps, google maps of waze gebruiken als tweede nav.
@@teun9380 Ik weet eigenlijk niet of CityGIS realtime verkeersinfo heeft, als deze ontbreekt kan ik wel begrijpen dat men soms er een tweede navigatie naast heeft..
Respect voor jullie niet best als jullie je werk willen doen maar soms worden gehinderd door omstanders en die bestuurder die kan het goed
Ben je op de wereld haven daagen
boer games steijn nee daar zijn we helaas niet aanwezig
Fire 24/7 doetinchem?
Ik heb er nog nooit een reanimatie meegemaakt en dat zou ik ook nooit willen
Heb je wel al een opleiding gedaan om te kunnen reanimeren
Misschien een gekke vraag hoor, maar waarom wordt het slachtoffer niet meteen in de ambulance gezet?
De ambulance werkt eerst een protocol af vandaar
Paramedics are public servants why blur their faces.
Ja doen wat je moet doen ( altijd k... )
Heeft deze persoon het overleefd?
Daniël Ros - Daar kunnen wij geen uitspraken over doen. Heel vaak weten wij of horen wij de afloop ook niet.
Fire 24/7 ik heb zojuist gelezen dat je niks over de toestand kan zeggen maar heeft hij/zij het overleefd?
dat zeggen ze dan ook niet :)
Jammer
boer games steijn - Wat is jammer?
To any englishspeaker: they say they can not comment if the victim survived or not (either cause they dont know or cause privacy reasons.