Te salut George Simon ! Pārerea mea este cā ati executat lucrarea foarte bine ! Faptul cā ati lipit cartonul , desi a fost mai mult de muncā si mai costisitor , este ideal ! Zidāria executatā bine , desi se putea lāsa spatiu putin mai mare la stâlpi acolo unde o sā intre betonul . În orice caz , lucrare executatā curat si bine ! Felicitāri !
@@simonklaus7777 , stiam cā te cheamā Gheorghe , dar , ti-am scris mai demult într-un comentariu cā eu am sā-ti spun George ! Probabil ai uitat ! Dacā te deranjeazā , nu am sā-ti mai spun asa !
Frumos lucrat,spor la treaba ,asa invatatati și pe alții sa lucreze cum trebuie. Filme bune de unde fiecare are ceva de învățat. Urmăresc filmulețele voastre și sunt bune pnt toți ce vor sa învețe ceva,ceilalți care știu pot sa vina cu îmbunătățiri dar faraaroganta și cu bun simt. Asa cred ca este normal. Mult succes în continuare. Apropo de hidroizolatia sub stalp este buna,am văzut și cu soluție lichida dar și cu placa de polistiren special subțire cam de 1cm.
Varianta asta este mai veche, e bine ca ati pus folie bituminoasa si ca ati lipit-o. Faptul ca e zgrumturoasa, s-ar putea sa ajute sa faca priza. Daca nu o lipeai, sufla vantul pe sub casa, chiar daca o tencuiesti. Aparent nu e sesizabil, dar simit la facturi + ca e rece pardoseaua. Pe mine daca ma intrebi, am spus si in celalalt video inainte de turnarea placii, as fi turnat un strat de ciment de 5-10cm, pe ala as fi facut ruperea capilaritatii, dupa care turnam fundatia, imbracam toata fundatia in folie bituminoasa, peste aplicam 15-20 cm de polistiren extrudat, inclusiv sub placa, veneam cu alta izolatie bituminoasa peste polistiren, dupa care aplicam folie cu crampoane pentru protectie mecanica, iar BCA-urile le lipeam direct cu mortar peste placa de beton. Poate chiar as mai fi infipt cate un fier beton din cand in cand in placa , care sa treaca prin primul BCA sa rigidizeze si mai bine. Iara in lateralul bca-uriloras fi pus mortar sa le lipesc, chiar daca sunt ca niste lego, ajuta la rigidizare si etanseizeaza la presiune. Sunt niste dezavantaje care vor afecta enorm in timp la incalzire. Oamenii cred ca fac economie, dar platind mai mult la inceput, economisesti in timp. Niste facturi mici la batranete, conteaza enorm, cat esti tanar si in putere, muncesti si faci caldura, dar la batranete nu mai ai aceesi capacitate de munca, stai in frig si te damblagesti mai rau. Nu inteleg de ce lumea evita BCA-ul, mie imi place foarte mult, e un bun izolator, e un material usor, se lucreaza mai usor. La BCA, trebuie atentie foarte foarte mare la ruperea capilaritatii si protejara de apa, daca ai umezeala, tine frig.
cate bordeie atatea obiceie, esti sigur ca lipitura este 100% etansa ca sa nu sufle vantul chiar daca o tencuieste? printre rosturile bca-ului sufla vantul chiar daca este tencuit ? oare sufla vantul si prin sapa si prin banda perimetrala care se pune la sapa ? oare de ce se monteaza banda perimetrala , nu ca sa faci rupere termica intre perete si podea ? tu iei in calcul pierderile termice dar ai fi infipt fiare in bca, toate fiarele infipte mai ales in bca inseamna punti termice cu exteriorul ,locuri pe unde pierzi caldura ,daca vrei sa faci o casa premium pasiva sunt mult mai multe lucruri de luat in seama, atentia cea mai mare trebuie sa o ai la ferestre si usi , la puntile termice ,la inchiderea acoperisului dar trebuie sa o si ventilezi acea casa pentru ca altfel risti sa faci igrasie pentru ca nu mai respira deloc
te salut simon klaus ,eu sunt inginer in constructii si lucrez in elvetia ....voiam sa-ti spun ca noi izolam chiar si la baza stalpilor ....dar nu cu bitum ci cu o hidroizolatie lichida....e chiar indicat !!dirigintele ala de il ai pe acolo sigur e betivanu din acea comuna :))e chiar indicat sa faci o rupere termica intre stalpi ..ai incredere in mine am cunostinte vaste ,te salut cu respect
Mulțumesc mult Domnu Marius, o sa tin cont de sfatul dumneavoastră la următoarea lucrare, eu stiu cum se face, dar vroiam sa aud si alte pareri, prin acest santier in scurt timp au trecut doi diriginți si ambii cu concepții diferite, parca îmi lipseste Italia, Anglia, cu toate lucrurile puse la punct si toți vorbeau aceeași limbă!
@@simonklaus7777 Va urmaresc demult,si cand ma uit la vlogurile dumneavoastra chiar am si eu multe de invatat dar cel mai bun lucru e ca sunteti un om de buna credinta!multa sanatate si la cat mai multe lucrari
Cartonul trebuie lipit insa eu consider ca la baza stalpului nu trebuie dat cu material hidro. Pentru partea de la baza stalpului i sunt 2 directii - rupem capilaritatea inspre insus pe stalp deci teoretic stalpul nu o sa mai preia din umezeala, insa nu mai avem nici o speranta ca betonul din stalp va mai adera la betonul de pe placa.
tulai ce prostii vorbesti..betonul nou nu se lipeste de cel vechi veci!de aceea are fierul,fierul leaga betoanele,nu ele intre ele...si in stalp se da cu hisroizolant pe baza de ciment gen CR 90...ai mai invatat ceva azi!sa nu mai aberezi.
3:15 la fel si eu m-am pregatit pentru bitum lichid, la rece Solid, ma panicam ca nu cumva sa se verse in masina.... cel mai bine preincalzit asa cu lemne, dar apoi transferat in stare semisolida intr-o oala mare, si incalzit bitumul cu butelie si un arzator.
Eu nu as fi pus izolație la stapi. Consider ca e mai importanta priza între stâlp și placa. Oricum pentru izolația stâlpului se poate opta pentru bca de 5 cm grosime. Lucrez la o firma producție bca. La cerere se poate livra inclusiv bca sub forma de "U" pentru buiandrugi astfel încât sa nu ai punți termice.
Super treaba. Insa cum de v-a permis struxturistul sa ziditi cu bca nut fedder? Din cate stiu nu lrea au ce cauta in zonele seismice, doar daca este realizat cadrele de beton si apoi bca-ul. Se pune adeziv si pe lateralul bca-ului. La nut feder nu mai permite
In normativ (CR06) scrie ca sub zidaria de caramida se foloseste hidroizolatie rigida (mortar cu APASTOP) si nu se mai folosesc membrane bituminoase. Evident ca in dreptul stalpului nu se toarna smoala, ca ala nu mai e rost de turnare daca pui smoala acolo. Betonul proaspat turnat face priza cu cel intarit, mai ales daca rostul de turnare este tratat corespunzator: betonul vechi va fi lasat din turnare cat mai rugos, sau se buciardeaza daca are suprafata fina. Si evident, nu trebuie sa existe in rostul de turnare praf sau resturi, pietricele neinglobate in beton.
altu.....scriu cu litere mari BETONUL NOU NU SE LIPESTE DE BETONUL VECHI..!!!!in engleza ii spune cold joint...niciodata!!decat daca este tratat betonul vechi cu grunduri epoxidice....nu mai aberati va rog!!poti sa ii faci ce rugozitate vrei...dupa intarire se contracta si apare o fisura intre betonul vechi si cel nou!!nu se lipesc,fierul le leaga laolalta!
Bună, cartonul acela nu trebuie neapărat lipit cu smoală el este prevăzut să se lipească doar dacă pe partea neagră se înmoaie cartonul cu flacăra și imediat se lipește, eu așa lucram în Italia în '92..
Stalpul nu face priza cu placa din moment ce nu sunt turnate împreună! Orice stalp este fixat in fiarele stalpului! Faceti un experiment si turnati un stalp fara fier peste o placa maturata de 2 saptamani si o sa vedeti ca se deslipeste foarte usor!
Salut foarte bine lucrat se vede clar ca aveți experiența și ani de munca in spate . O rugăminte am dacă îmi puteți spune vă rog de unde ați luat sitemul de zidire cu sfoara să pot achiziționa și eu unul vă mulțumesc !
Mai ai răbdare că deja au început să scadă preturile la materiale de construcții piața imobiliară a început să scadă și automat materialele de construcții scad
Salut George toate clipurile până acum au fost ok dar cu clip-ul ăsta mai dezamăgit cu izolația ai zis că ai lucrat în Italia dacă te văd ăștia ce ai făcut te iau la bătaie pentru stâlpi este un alt produs dacă vrei să pui izolație iar al doilea rând de carton care se pune la 3cm deasupra la cota 0 undei este mai important al doilea rând de carton decât primul
Ma numesc Gheorghe nu George! Urmariti tot clipul si vedeti ce sfaturi urmăm , in italia si anglia faceam cum aveam in plan si nu faceam cum vroiam eu, aici in romania se fac izolatiile stalpilor in mai multe feluri doar este romania nu?
Te salut George Simon ! Pārerea mea este cā ati executat lucrarea foarte bine ! Faptul cā ati lipit cartonul , desi a fost mai mult de muncā si mai costisitor , este ideal !
Zidāria executatā bine , desi se putea lāsa spatiu putin mai mare la stâlpi acolo unde o sā intre betonul .
În orice caz , lucrare executatā curat si bine ! Felicitāri !
Mulțumesc mult, ma numesc Gheorghe Simon!
@@simonklaus7777 , stiam cā te cheamā Gheorghe , dar , ti-am scris mai demult într-un comentariu cā eu am sā-ti spun George ! Probabil ai uitat ! Dacā te deranjeazā , nu am sā-ti mai spun asa !
@@cristiancus1559 George Simion e altcineva ....☝️😊...Ai încurcat persoanele 😆😃 .[ GLUMĂ ]
@@simonklaus7777
LA MULTI ANI CU SĂNĂTATE, LINIȘTE SUFLETEASCĂ SI PUTERE DE MUNCĂ!
Frumos lucrat,spor la treaba ,asa invatatati și pe alții sa lucreze cum trebuie. Filme bune de unde fiecare are ceva de învățat. Urmăresc filmulețele voastre și sunt bune pnt toți ce vor sa învețe ceva,ceilalți care știu pot sa vina cu îmbunătățiri dar faraaroganta și cu bun simt. Asa cred ca este normal. Mult succes în continuare. Apropo de hidroizolatia sub stalp este buna,am văzut și cu soluție lichida dar și cu placa de polistiren special subțire cam de 1cm.
Varianta asta este mai veche, e bine ca ati pus folie bituminoasa si ca ati lipit-o. Faptul ca e zgrumturoasa, s-ar putea sa ajute sa faca priza.
Daca nu o lipeai, sufla vantul pe sub casa, chiar daca o tencuiesti. Aparent nu e sesizabil, dar simit la facturi + ca e rece pardoseaua.
Pe mine daca ma intrebi, am spus si in celalalt video inainte de turnarea placii, as fi turnat un strat de ciment de 5-10cm, pe ala as fi facut ruperea capilaritatii, dupa care turnam fundatia, imbracam toata fundatia in folie bituminoasa, peste aplicam 15-20 cm de polistiren extrudat, inclusiv sub placa, veneam cu alta izolatie bituminoasa peste polistiren, dupa care aplicam folie cu crampoane pentru protectie mecanica, iar BCA-urile le lipeam direct cu mortar peste placa de beton.
Poate chiar as mai fi infipt cate un fier beton din cand in cand in placa , care sa treaca prin primul BCA sa rigidizeze si mai bine.
Iara in lateralul bca-uriloras fi pus mortar sa le lipesc, chiar daca sunt ca niste lego, ajuta la rigidizare si etanseizeaza la presiune.
Sunt niste dezavantaje care vor afecta enorm in timp la incalzire.
Oamenii cred ca fac economie, dar platind mai mult la inceput, economisesti in timp.
Niste facturi mici la batranete, conteaza enorm, cat esti tanar si in putere, muncesti si faci caldura, dar la batranete nu mai ai aceesi capacitate de munca, stai in frig si te damblagesti mai rau.
Nu inteleg de ce lumea evita BCA-ul, mie imi place foarte mult, e un bun izolator, e un material usor, se lucreaza mai usor.
La BCA, trebuie atentie foarte foarte mare la ruperea capilaritatii si protejara de apa, daca ai umezeala, tine frig.
cate bordeie atatea obiceie, esti sigur ca lipitura este 100% etansa ca sa nu sufle vantul chiar daca o tencuieste? printre rosturile bca-ului sufla vantul chiar daca este tencuit ? oare sufla vantul si prin sapa si prin banda perimetrala care se pune la sapa ? oare de ce se monteaza banda perimetrala , nu ca sa faci rupere termica intre perete si podea ? tu iei in calcul pierderile termice dar ai fi infipt fiare in bca, toate fiarele infipte mai ales in bca inseamna punti termice cu exteriorul ,locuri pe unde pierzi caldura ,daca vrei sa faci o casa premium pasiva sunt mult mai multe lucruri de luat in seama, atentia cea mai mare trebuie sa o ai la ferestre si usi , la puntile termice ,la inchiderea acoperisului dar trebuie sa o si ventilezi acea casa pentru ca altfel risti sa faci igrasie pentru ca nu mai respira deloc
💯👍 Impecabil, lucru excelent! Spor si felicitari! 🙂 Doamne-ajuta!
te salut simon klaus ,eu sunt inginer in constructii si lucrez in elvetia ....voiam sa-ti spun ca noi izolam chiar si la baza stalpilor ....dar nu cu bitum ci cu o hidroizolatie lichida....e chiar indicat !!dirigintele ala de il ai pe acolo sigur e betivanu din acea comuna :))e chiar indicat sa faci o rupere termica intre stalpi ..ai incredere in mine am cunostinte vaste ,te salut cu respect
Mulțumesc mult Domnu Marius, o sa tin cont de sfatul dumneavoastră la următoarea lucrare, eu stiu cum se face, dar vroiam sa aud si alte pareri, prin acest santier in scurt timp au trecut doi diriginți si ambii cu concepții diferite, parca îmi lipseste Italia, Anglia, cu toate lucrurile puse la punct si toți vorbeau aceeași limbă!
@@simonklaus7777 Va urmaresc demult,si cand ma uit la vlogurile dumneavoastra chiar am si eu multe de invatat dar cel mai bun lucru e ca sunteti un om de buna credinta!multa sanatate si la cat mai multe lucrari
Te salut meștere Simon! 👍 Chiar nu știu cum și cu cine lucrezi! 🔥 Da, așa este, nu există un normativ privind pentru pe care te să te poți baza!
Cartonul trebuie lipit insa eu consider ca la baza stalpului nu trebuie dat cu material hidro. Pentru partea de la baza stalpului i sunt 2 directii - rupem capilaritatea inspre insus pe stalp deci teoretic stalpul nu o sa mai preia din umezeala, insa nu mai avem nici o speranta ca betonul din stalp va mai adera la betonul de pe placa.
tulai ce prostii vorbesti..betonul nou nu se lipeste de cel vechi veci!de aceea are fierul,fierul leaga betoanele,nu ele intre ele...si in stalp se da cu hisroizolant pe baza de ciment gen CR 90...ai mai invatat ceva azi!sa nu mai aberezi.
3:15
la fel si eu m-am pregatit pentru bitum lichid, la rece
Solid, ma panicam ca nu cumva sa se verse in masina....
cel mai bine preincalzit asa cu lemne, dar apoi transferat in stare semisolida intr-o oala mare, si incalzit bitumul cu butelie si un arzator.
Eu nu as fi pus izolație la stapi. Consider ca e mai importanta priza între stâlp și placa. Oricum pentru izolația stâlpului se poate opta pentru bca de 5 cm grosime. Lucrez la o firma producție bca. La cerere se poate livra inclusiv bca sub forma de "U" pentru buiandrugi astfel încât sa nu ai punți termice.
Stalpii nu fac priza de o placa maturata, se fixeaza doar in fierul din stalpi!
@@simonklaus7777 in sfarsit vad un comentariu corect.....cand ii aud pe astia cu priza intre stalp si placa ..mor..:)))
Super treaba.
Insa cum de v-a permis struxturistul sa ziditi cu bca nut fedder? Din cate stiu nu lrea au ce cauta in zonele seismice, doar daca este realizat cadrele de beton si apoi bca-ul.
Se pune adeziv si pe lateralul bca-ului. La nut feder nu mai permite
Fiecare om gândește diferit!
@@simonklaus7777 eu stiam ca e in normativ. Inclusiv cei de la ytong m-au intrebat lucrul asta. Nu va critic, sau ceva negativ...
la imbinare bagi spuma boss....bine ai venit in 2024...
In normativ (CR06) scrie ca sub zidaria de caramida se foloseste hidroizolatie rigida (mortar cu APASTOP) si nu se mai folosesc membrane bituminoase.
Evident ca in dreptul stalpului nu se toarna smoala, ca ala nu mai e rost de turnare daca pui smoala acolo.
Betonul proaspat turnat face priza cu cel intarit, mai ales daca rostul de turnare este tratat corespunzator: betonul vechi va fi lasat din turnare cat mai rugos, sau se buciardeaza daca are suprafata fina. Si evident, nu trebuie sa existe in rostul de turnare praf sau resturi, pietricele neinglobate in beton.
altu.....scriu cu litere mari BETONUL NOU NU SE LIPESTE DE BETONUL VECHI..!!!!in engleza ii spune cold joint...niciodata!!decat daca este tratat betonul vechi cu grunduri epoxidice....nu mai aberati va rog!!poti sa ii faci ce rugozitate vrei...dupa intarire se contracta si apare o fisura intre betonul vechi si cel nou!!nu se lipesc,fierul le leaga laolalta!
👍👍👍👍
Da, forma stâlpului antiseismic o determină ing structurist.. Este bine ce ați făcut la stâlpi...
Bună, cartonul acela nu trebuie neapărat lipit cu smoală el este prevăzut să se lipească doar dacă pe partea neagră se înmoaie cartonul cu flacăra și imediat se lipește, eu așa lucram în Italia în '92..
Daca cititi in instructiuni o sa vedeti ca trebuie dat înainte cu bitum pensulabil sau smoală, apoi se lipește cu flacara!
Posibil, nu zic nu...
Buna, este prima data cand vad ca se pune hidroizolatie, smoala, la baza stalpilor.. mai face priza cu stalpul??
Stalpul nu face priza cu placa din moment ce nu sunt turnate împreună! Orice stalp este fixat in fiarele stalpului! Faceti un experiment si turnati un stalp fara fier peste o placa maturata de 2 saptamani si o sa vedeti ca se deslipeste foarte usor!
Salut foarte bine lucrat se vede clar ca aveți experiența și ani de munca in spate . O rugăminte am dacă îmi puteți spune vă rog de unde ați luat sitemul de zidire cu sfoara să pot achiziționa și eu unul vă mulțumesc !
www.screwfix.com/p/marshalltown-line-boxes-yellow-2-pairs/46747
Am cumpărat din UK!
Nu e bine cu a zis dirigintele de șantier , cum ați făcut este foarte bine , felicitări 👍🏻
Salut colegu cartonul pus bine dar la stalpi nu am făcut niciodată și noi lucram cu yutong de 30 dar înainte de a pune adezivul udam cu bidineaua bca
Salut Paul !
Salut. Faina lucrare! Cat timp ai lasat placa la uscat inainte sa incepi zidurile ?
O zi!
Noul proiect ia valoare felicitări
SALUT.
Vă salut!
dl.Klaus, smoala in stalp ?? Acolo se pune hidroizolatie pe baza de ciment. Smoala aia scade drastic din rezistenta casei.
Nu s-a pus nimic, dirigintele nu a vrut nimic!
da..ca stalpul sta lipit pe smoala nu il tin barele longitudinale din el....:)))
Va salut , e mai ok bitumul sau e mai ieftin de ce nu ați optat pt amorsa bituminoasa oensulabila ? Care e mai ok?
Asa a cumpărat, eu am spus bitum pensulabil la rece si a cumparat la cald, ambele sunt bune!
@@simonklaus7777 sa ai spor in tot ce faceți , și putere să duceți la bun sfarsit
Cum ai făcut tu este corect , logic să fie lipit căci nu prea văd mult sens la el nelipit . Salutări 🙋👍
Te salut! Trebuie sa achiziționez și eu bca...imi poți da un sfat când e mai bine? Acum sau sa mai am răbdare pana prin ianuarie februarie?
Mai ai răbdare că deja au început să scadă preturile la materiale de construcții piața imobiliară a început să scadă și automat materialele de construcții scad
In perioada rece se cumpara materialele!
@@bindarnelu1252 mulțumesc frumos pt răspuns.
@@simonklaus7777 mulțumesc frumos pt răspuns...mi-a zis cineva (un meseriaș) ca se scumpește din nou.
Ce v-ati chinuit cu smoala aia, trebuia sa luati zmoala calota se topea intr-un butoi si luati din el si mergea foarte rapid.
Cati paleti de bca intra
O sa va spun curand!
Cu ce l-ați feliat cartonul?
Cu flexul.
E mai bine asa cu asfalt solid si incalzit tine mai bine si rezista in timp
Dintotdeauna sa facut asa rezista mai mult
Salut George toate clipurile până acum au fost ok dar cu clip-ul ăsta mai dezamăgit cu izolația ai zis că ai lucrat în Italia dacă te văd ăștia ce ai făcut te iau la bătaie pentru stâlpi este un alt produs dacă vrei să pui izolație iar al doilea rând de carton care se pune la 3cm deasupra la cota 0 undei este mai important al doilea rând de carton decât primul
Ma numesc Gheorghe nu George! Urmariti tot clipul si vedeti ce sfaturi urmăm , in italia si anglia faceam cum aveam in plan si nu faceam cum vroiam eu, aici in romania se fac izolatiile stalpilor in mai multe feluri doar este romania nu?
@@simonklaus7777 ok am înțeles că se face izolație la stâlp dar nu cu șmoală este izolație anume cu șmoală betonul nu mai face priză cum trebuie 😔😔😔
Membrana bituminoasa e termosudabila....
Betonul face priza pe beton 🫵 Zidăria poate fi pusă pe cartonul bituminos ☝️
Înainte de a turna smoala trebuia să dați amorsa
Trebuie să lipiți cartonul fb
Știu ca acest carton este pentru ca zidăria sa nu ia umezeala stâlpi nu fac priza cu placa dacă se izolează
Nu fac priza nici dacă nu se izolează
Faceți ruperea de capilaritate
Salut, nu era mai bine sa lipiți izolația zidăriei cu adeziv? Poate nu va mai chnuiați cu smoala acea, în rest spor, faceți lucruri frumoase.