Son 5 Yılın En İyi 10 Sosyoloji Kitapları Önerileri
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 3 พ.ย. 2024
- Klasik ve çağdaş sosyoloji teorileri kadar güncel sosyoloji kitaplarını da okumak çok önemli. Dünyada tartışılan konuları, sosyolojinin ne yönde ilerlediğini takip etmek için güncel sosyoloji kitaplarını okumalıyız. Bu konuyu hep vurguladığım için son zamanlarda güncel sosyolojiyi hangi kitaplardan öğrenebiliriz şeklinde mesajlar geliyordu. Ben de sizler son 5 yılda çıkmış olan en iyi 10 sosyoloji kitabını derledim.
🔔 Son 5 Yılın En İyi 10 Sosyoloji Kitapları Önerileri gibi videolarımdan haberdar olmak için abone olmayı ve zili açmayı unutma!
💡 İlgili Seriler:
▫️ "SOSYOLOJİ KURAMLARI ve SOSYOLOJİ TARİHİ" Serisi: bit.ly/3KQKZw5
▫️ "SOSYOLOJİ KAVRAMLARI" Serisi: bit.ly/3H3deVh
▫️ "KAPİTAL'İ ÖĞRENELİM" Serisi: bit.ly/3T6uxht
▫️ "SOSYOLOJİYE GİRİŞ VE SOSYOLOJİ OKUMAK" Serisi: bit.ly/3U5DXal
🌐 BANA ULAŞIN:
Instagram: / berkaygorkemcoskun
LinkedIn: / berkaygorkemcoskun
Makalelerim: ankara.academi...
📧 İletişim: berkay.coskun@ankara.edu.tr
📌 Anahtar Kelimeler: #kitap #kitapönerisi #sosyoloji #eniyikitap #kitaptavsiyesi #kitaponerisi #kitapokumakgüzeldir #kitapdünyası #sosyalbilimler #sosyolog #toplum #toplumbilim
Teşekkürler sizi takip etmeye çalışıyorum bende bu yıl Anadolu AÖF sosyoloji okumaya başladım bu bölümü hakkıyla öğrenerek bitirmek istiyorum videolarınız bana çok yardımcı oluyor
Bayağı ilgimi çekti önerdiğiniz kitaplar, emeğiniz için teşekkür ederim😊
Kitapları not ettim. Sosyolog değilim, ama sosyoloji ilgimi çekiyor. Byung Chul Han'ı ayrıca çok seviyorum. Ketebe yayınevinden çıkan Enfokrasi kitabına başladım.
Ben de interdisipliner ve özgün bulduğum Sosyal Teoloji kitabını öneririm. Şaban Ali Düzgün / OTTO yayınları
Ee yine mükemmel bir video olmuş! Emeğine sağlık 🦋
Çok çok çok teşekkürler, elinize sağlık
Diyalektik sosyoloji geliştirmeye çaba harcayan Demir Küçükaydın’ın yapıtlarını dikkate almanızı öneririm.
Dürüst bir bilim insanı iddialı düşünceleri olan bu insanı eleştirel bir bakış açısıyla dikkate almalı.
Teşekkürler hocam.
Kitaplar çok hızlı geçiyor, sanırım videoda not olarak da isimler yazılmamış ama bence en güzeli enize alarak bir kaç saniye kitabı tutarak anlatmak o ara ekran yüzü çekerken sizin ile çekmiş oluyor, ve söylediklerinizi de hatırlamış oluyoruz, bence;)
Genç kardeşim, kitap önerilerini ilgiyle takip ediyorum. Ben mühendisim. Finans, Mühendislik yönetimi yüksek lisansım var. Siyaset sosyolojisi ile ilgileniyorum. 48 yaşındayım. Bu konuda yüksek lisans yapmak isterim. Fakat buna değer mi bilemedim. İstanbul Üniversitesi'nde bu branşta yüksek lisans programı var. Ancak bu bilim alanı danışmanın yetkinliğini ne kadar gerekli kılıyor, ne kadar kişiye bırakıyor, bunu kestiremiyorum. Birkaç cümle yorum yazarsan sevinirim.
Merhaba Bülent bey, danışmanların yetkin olması önemli olmakla birlikte nesnel olmaları daha önemli yüksek lisans sürecinde. Yani hocaların zaten donanımlı olması lazım, bunun üstüne tez sürecinde öğrencinin de farklı görüşteki düşüncelerini nesnel şekilde yönlendirebilmeleri lazım. Siyaset gibi bir alanda bu ne kadar sağlanıyordur emin değilim. Hocalar donanımlı olsa bile her görüşe açık olmadıklarını, her teze izin vermeyip müdahale ettiklerini birçok bölümde duyuyoruz. Sıkıca araştırmak lazım.