Progrlamayi daha once boyle anlatan birisini gormedim emeginize saglik cok faydalaniyorum kod yazmaktan cok kodlamanin felsefesini anlatmak herkesin isi degil harika bir anlatim
Derslerde metodu class v.s. örnekler verirken felsefesini de anlatıyor olmanız gerçek çok müthiş... Videolar için teşekkür etmek istedim.... Takipteyim saygılar....
Çok emek vermişsiniz. Çok değerli bir kaynak olmuş. ALLAH CC işinizi gücünüzü kolaylaştırsın. Emeğinizin karşılığını ahirette gani gani alırsınız inşeALLAH.
Anlatim cok güzel, zaten java nin bircok konusunu Sadi Hocam'dan pekistirdim. Ancak ne var ki bu konu icin komut satiri yerine herhangi bir IDE üzerinde gösterilseydi tadindan yenilmezdi.
Hocam Selam, bu video da netbeans üzerinden anlatarak video çekmeniz bizim anlamamızı daha iyi sağlardı. Package kavramını anlattığınız kısım ve örneklerinizi pek anlayamadım. Verdiğiniz örneklerde class isimlerini bir diyagram üzerinde anlatırsanız daha akıldı kalıcı olur o taraflar bende oturmadı. Şöyle söyleyebilirim bu konuları kursta da görmeme rağmen bunu söylüyorum. İlk defa izleyenler için daha zor olacaktır.Bilginize. not: 27. dakikada anlattığınız "access modifiers" slaytt örnekte yaptığınız class isimleri ile aynı yazmış olsaydınız bence çok anlaşılır ve süper olurdu.
Hocam Java derslerini bir an önce tamamlarsanız çok sevinirim. Anlatım diliniz çok iyi.. Bir de Hibernate , jsf, spring konusunda sizin gibi anlatan gibi profesyonel video kaynağı yok. devamını acilen bekliyoruz :)
hocam bir de yoğun bilginiz var çok iyi anlıyorum ve bilgiyi boşaltmak istiyorsunuz onu da anlıyorum fakat bilgi bombardımanına tutuyorsunuz nasıl desem tabi ki bilgi istiyoruz burda o da tamam ama tak diye hemen anlama iki sn öncekinden sonra tak yenisinin gelmesiyle hemen mümkün olmayabiliyor. Bi ara speedi 0.75 yaptım. Başlangıç seviyesinde ileri seviyeyeye çok gidip geliyorsunuz. Biraz daha tutabilseniz kendinizi tam süper olacak. Yine de tabi ki teşekkürler videolar için. İnsan işte çok iyi bilen anlatan birini görünce mükemmel olsun istiyor ;)
9:22 Hocam mevhum (aslı olmayan, kuruntuya dayanan, vehmolunmuş [günümüz Türkçesinde kullanılan evham kelimesi de vehimin {kuruntu} çoğuludur yani vehimler anlamına gelir] ) değil mefhum kelimesi kavram anlamına geliyor. Tabi böyle küçük hataları hepimiz yapabiliyoruz. www.seslisozluk.net/mevhum-nedir-ne-demek/ www.seslisozluk.net/mefhum-nedir-ne-demek/ www.seslisozluk.net/vehim-nedir-ne-demek/
OOP mantık olarak bu kadar kısa anlatılabilirdi. Sadece uygulama yaparak da olmuyor. Ben kursta bol örnek çözüyorum, örneklerden sonra böyle toparlayıcı video izlemek kalıcı öğrenme sağlıyor, bir nevi encapsulation yaşıyorum beynimde. Hocam ben20 yıllık öğretmenim. Şunu farkettim: Derse başlamadan önce neler anlatacağımı bir birbiri ile ilişkilerini çok kısa anlatıyorum (Hafızada yer açma), sonra ilişkileri detaylı açıklıyorum (metotları farketme), en sonunda toparlayıp en temelde anlaşılması gereken özet yapıyorum (encapsulation). Çok benzer bir mantık.
hocam dizin, package kavramları özellikle görseli gerektiren bi konu olduğu halde neden console da anlattınız anlamadım. Niyetiniz iyidir tabi ki fakat anlaşılması açısından sıkıntılı olmuş :)
hocam çalışmış olduğum bir kitapta overload edilemez diyor bana mantıksız gelmişti hocam teşekkür ederim ilginiz için 24.04.2016 da sınavım var sgk da unvan değişikliği programcı alımı. İnanın bir çok konuyu sizin videolardan anladım. Allah razı olsun hocam büyük bir emek veriyorsunuz emeğinize sağlık.
hocam rica etsem bir sorum daha olacak. bir sınıfın parametresiz yapıcısı oluşup sonra bu sınıftan kalıtım yapılmış başka bir alt sınıfta aynı yapıcı parametreli kullanılsa bu overload mı yoksa override tanımına mı girer yani yapıcılar overloading yapılır mı?
Hocam 15:34'deki javac ders/test.java çalıştırdığımda aşağıdaki hatayı alıyorum. $ javac ders/test.java ders\test.java:5: error: cannot find symbol insan ali = new insan(); ^ symbol: class insan location: class test ders\test.java:5: error: cannot find symbol insan ali = new insan(); ^ symbol: class insan location: class test Sınıflarım: package ders; public class insan{ int yas; int boy; } package ders; public class test{ public static void main(String args[]){ insan ali = new insan(); ali.yas=30; System.out.println(ali.yas); } }
hocam kolay gelsin; bir türlü anlayamıyorum abstract class ve interface (class) oluşturmanın bize ne yararı var.sonuçta her ikisinde de gövdesi olmayan metodlar oluşturuyoruz ve zaten bu metodların aynısını hemde gövdeli uzun şekilde(iş yapacak-yaptıracak şekilde), kalıtım verdikleri diğer classlarda da oluşturuyoruz. yani burada abstract ve interface bize neden gerekli ki.
tasarımda kullanılan yapılar. Yani bir class var ama içeriği henüz belli değilse abstract yaparsınız. Interface de buna yakındır ama interface ilave olarak inheritance'a alternatif olarak da kullanılabilir.
Biraz geç oldu umarım artık ihtiyacın yoktur bu açıklamaya. abstract sınıfta sadece metod gövdesi değil aynı zamanda metod da tamınlayabilirsiniz: bu şu anlama gelir abstract sınıf bir methodun nasıl çalışacağını bilip önceden içerisini yazar ve onu extend edenler bu hazır metodu kullanabilir(metodun kendini yazmaya ihtiyaç duymadan), interfacede ise sadece metod gövdesi tanımlayabilirsiniz. Ayrıca bir sınıf sadece bir sınıfı extend edebilir(abstract veya değil), fakat birden fazla interface implemente edebilir. Bu durumu şuna benzetebiliriz. class extend etmek genetik olarak bir sınıfı tanımlamaya benzer ve sınıfın soy ağacını belirler. Dolaysıyla bir sınıfın tek bir atası olmak zorundadır yani super sınıfı. interface implemente etmek bir yeteneği edinmek gibidir, bir sınıfın birden fazla yeteneği edinmesi mümkündür.
sekreterin adresini yazarken encapsulation yaptık getter setter kodu eklerken ama sonrasında getAdres ve setAdres kod dizini göremedim çok aşağıda biyerde mi çıktı ben mi göremedim yoksa encapsulate diyince get set olusturmuyor mu?
Eclipsete onu kendin nerde hangi metoddan sonra oluştursun belirleyebiliyorsun ama Netbeans rastgele yapıyor sanırım videoda da aşağıda üretti imleç yukarda olduğundan gözükmüyor.Soldaki metod isimlerinden görebilirsin oluştuğunu videoda :)
this sözcüğü metodta gelen parametreyle classta tanımlı değişken aynı isimdeyse karışıklığı önlemek adına kullanılır.this ile belirtince bulunduğu classtaki değişken gösterilmiş olur.Diğer türlü ide hangi değişken hangisi ayırt edemez.
hocam bir yabanci yazilimci youtuber java icin su sirada ogrenemyi onerdi bu sira izce dogrumu bu listeyi tamamlayimmi 1.Learn language basics Variable Types Operators Basic input and output Print something on STDOUT Basic program structure 2.Learning basic data structures / containers Dictionary Set List Array That’s about it! 3.Learn basic file I/O How to read a file in How to write a file out Crazy mileage ( simple -> complicated ) This goes from simple reading of a text file to…. DATABASE. Postgres, or mongodb (extremely complicated) 4.Learn networking basics Making HTTP requests with your language 5.Learn how to GET, POST, DELETE, etc. requests. How to set your requests properly, how to handle responses and status codes 6.Learn some basic socket programming in your language. Overall, there are LIBRARIES out there to help you to do this. How to build your project and language E.g. C++ you’ll have to learn how to build static libraries, shared libraries, how to link your applications properly. E.g. Python developer. You’ll have to figure out how to separate out your modules well. Execution vs import style How does this is all fit into your project? 7.Learn OO / functional programming paradigm tools E.g. for OO you need to learn how to use classes, how to use inheritance, how to use polymorphism, etc. E.g. functional. You’ll have to learn how your language uses blocks or lambdas, how function pointers or callbacks work. EXTRA Goodies in any language Bag of trickies You can come back to here and learn the subtleties and nice stuff of any language E.g. Ruby has a lot of cool methods on enumerable types. iyi gunler
Hocam, çok faydalı bir kaynak oluşturuyorsunuz. Emeklerinize sağlık. İyileştirmek adına bazı ricalarım olacak. Öncelikle kod yazmdığınız ( Ekranı büyüttüğünüz zamanlarda) kameraya bakmanızı çok isterim. arkanızda sabit bir fon olması ( Beyaz olmasın ) ve ses seviyenizin biraz daha yüksek olması da harika olur. Saygılarımla..
Alakası bile yok. Abstraction, classlar arası hiyerarşiyi düzenlemek için var. Encapsulation ise doğrudan insan erişimini önlemek için var. Arada ciddi bir fark var açıkçası.
@@MustafaTunahanTuna tamam da arkadaş ne demiş? hocam sizin anlattığınıza göre aynı demiş ki ben de farkettim sayın hocam kapsüllemeye de bilgilerinizin saklanması sadece arayüzün gözükmesi dedi abstractiona da aynı tanımı kullandı. Önümde not alarak ilerliyorum.
Hocam guzel atlatmissiniz emek harcamissiniz ama malesef console kullanarak ders anlattiginiz icin bir cok kisi analadama zorluk cekiyor .cunku yeni javaya baslayanlar icin ekranda bircok anlamsiz ufak karekterler var gibi oluyor(ekran cok kalabalik gozukuyor). Keske eclipse kullansaydiniz emeginiz zayi olmazdi yeni ogrenen arkadaslar acisindan.Yinede tessekkur ederim ...
Hocam yaptığınız videolara minnettarız ama soyutlama konusunda yetersiz anlattığınızı düşünüyorum çünkü çok çok basit örnek verdiniz yani mesela soyutlama da Araba a1 = new Ford() gibi bir kavram var arabadan nesne üretmiyor ama Ford'dan da üretmiyor gibi(kafamı karıştırdı burası) bu açıklamayı bulmak için videonun tamamını izledim ama malesef öğrenemedim :(
bu nesne yonelimli programanin soyle bir dezavantaji oluyor. insanlar gereksz kod yazabiliryor..birkac satirda hallolcak sey dosyalar onlarca yuzlerce satira cikabiliyor.
Gerçek hayatta kullandığımız uygulamaların yüzde 99 emin ol sadece birkaç satırdan oluşmuyor. Çoğu milyonlarca satırdan oluşuyor. Bu durum nesne yönelimsiz yazılmış uygulamalarda da böyle. Bir de böyle düşün.
hocam yeri değil ama emacs için bir rehber videosu tarzında bir şey çekme şansınız var mı acaba? ek olarak videoda 47:10 da sayacı main method altında çağırıp bastıramaz mıydık?
Progrlamayi daha once boyle anlatan birisini gormedim emeginize saglik cok faydalaniyorum kod yazmaktan cok kodlamanin felsefesini anlatmak herkesin isi degil harika bir anlatim
7 yıl önce yüklenmiş bi kaynağınız yıllar sonra da karşılık buluyor hocam emeklerinize sağlık :)
Emekleriniz yıllar sonra da karşılık buluyor bence. Çok teşekkürler.
Hocam çok kaliteli eğitimler veriyorsunuz sizi dinleme fırsatımız olduğu için çok şanslıyız derslerinizin devamını zevkle bekliyoruz.
Derslerde metodu class v.s. örnekler verirken felsefesini de anlatıyor olmanız gerçek çok müthiş... Videolar için teşekkür etmek istedim.... Takipteyim saygılar....
Çok emek vermişsiniz. Çok değerli bir kaynak olmuş.
ALLAH CC işinizi gücünüzü kolaylaştırsın. Emeğinizin karşılığını ahirette gani gani alırsınız inşeALLAH.
Anlatim cok güzel, zaten java nin bircok konusunu Sadi Hocam'dan pekistirdim. Ancak ne var ki bu konu icin komut satiri yerine herhangi bir IDE üzerinde gösterilseydi tadindan yenilmezdi.
Hocam Türk gençlerine bu alanda harika bir destek sunuyorsunuz. İyi ki varsınız :)
Bilgiler için Çok teşekkürler. vidoların uzun olmasına rağmen ilgi ile bütün seriyi izliyorum.
hocam cok yararlı oluyor anlattıklarınız sınavlarımızda cok saolun :)
Analojiler çok faydalı oluyor contexti anlarken, gerçekten serinin devamını izlemeyi çok isterim. Kolay gelsin
Tekrar izledim efsane bir ders olmuş.
emeğinize sağlık hocam. Dünyaya eğitmen olarak gönderilmişsiniz resmen
Siz ne guzel bir Hocasiniz, Harika, cok tesekkurler, emeklerinize saglik...
Hocam Selam, bu video da netbeans üzerinden anlatarak video çekmeniz bizim anlamamızı daha iyi sağlardı. Package kavramını anlattığınız kısım ve örneklerinizi pek anlayamadım. Verdiğiniz örneklerde class isimlerini bir diyagram üzerinde anlatırsanız daha akıldı kalıcı olur o taraflar bende oturmadı. Şöyle söyleyebilirim bu konuları kursta da görmeme rağmen bunu söylüyorum. İlk defa izleyenler için daha zor olacaktır.Bilginize.
not: 27. dakikada anlattığınız "access modifiers" slaytt örnekte yaptığınız class isimleri ile aynı yazmış olsaydınız bence çok anlaşılır ve süper olurdu.
Hocam Java derslerini bir an önce tamamlarsanız çok sevinirim. Anlatım diliniz çok iyi.. Bir de Hibernate , jsf, spring konusunda sizin gibi anlatan gibi profesyonel video kaynağı yok. devamını acilen bekliyoruz :)
hocam bir de yoğun bilginiz var çok iyi anlıyorum ve bilgiyi boşaltmak istiyorsunuz onu da anlıyorum fakat bilgi bombardımanına tutuyorsunuz nasıl desem tabi ki bilgi istiyoruz burda o da tamam ama tak diye hemen anlama iki sn öncekinden sonra tak yenisinin gelmesiyle hemen mümkün olmayabiliyor. Bi ara speedi 0.75 yaptım. Başlangıç seviyesinde ileri seviyeyeye çok gidip geliyorsunuz. Biraz daha tutabilseniz kendinizi tam süper olacak. Yine de tabi ki teşekkürler videolar için. İnsan işte çok iyi bilen anlatan birini görünce mükemmel olsun istiyor ;)
47:25 den itibaren kapsülleme konusu başlıyor :)
Təşəkkürlər)
Altin degerinde bilgiler. Uzuluyorum bittigine.
teşekküre ederiz bu kıymetli video için
hocam şu kodları terminalden yazmanızın mantığını anlamış değilim. Neyi nerden tanımladığınız hiç belli olmuyor. Netbeans varken neden terminalden yazıp hamallık yapıyoruz anlamadım.
ve hocam bu java videoları gerçekten çok güzel olayın mantığını mükemmel ifade edilmiş
müthiş video
JavaEE ye yönelik dersler olacak mı hocam? İnternette müthiş bir türkçe kaynak eksikliği var. JSF, Hibernate vb konularda hiç eğitim yok nerdeyse.
Hocam Hibernate ve spring videolarnızı da bekliyouz
Hocam beklemedeyiz devamını..
9:22 Hocam mevhum (aslı olmayan, kuruntuya dayanan, vehmolunmuş [günümüz Türkçesinde kullanılan evham kelimesi de vehimin {kuruntu} çoğuludur yani vehimler anlamına gelir] ) değil mefhum kelimesi kavram anlamına geliyor. Tabi böyle küçük hataları hepimiz yapabiliyoruz.
www.seslisozluk.net/mevhum-nedir-ne-demek/
www.seslisozluk.net/mefhum-nedir-ne-demek/
www.seslisozluk.net/vehim-nedir-ne-demek/
OOP mantık olarak bu kadar kısa anlatılabilirdi. Sadece uygulama yaparak da olmuyor. Ben kursta bol örnek çözüyorum, örneklerden sonra böyle toparlayıcı video izlemek kalıcı öğrenme sağlıyor, bir nevi encapsulation yaşıyorum beynimde. Hocam ben20 yıllık öğretmenim. Şunu farkettim: Derse başlamadan önce neler anlatacağımı bir birbiri ile ilişkilerini çok kısa anlatıyorum (Hafızada yer açma), sonra ilişkileri detaylı açıklıyorum (metotları farketme), en sonunda toparlayıp en temelde anlaşılması gereken özet yapıyorum (encapsulation). Çok benzer bir mantık.
hocam sakalla çok karizmatiksiniz
Bu videoları geri dönüp dönüp izlemek lazım.
Netbans yerine neden linux konsolu hocam
daha havalı
hocam dizin, package kavramları özellikle görseli gerektiren bi konu olduğu halde neden console da anlattınız anlamadım. Niyetiniz iyidir tabi ki fakat anlaşılması açısından sıkıntılı olmuş :)
Aşırı derecede anlaşılmayacak bir konu olduğunu düşünmüyorum. Hoca gayet açık ve net bir şekilde anlatmış.
Merhaba acaba java videolarının devamı gelcek mi?
Bu bir Başyapıt oynatma listesi
hocam çalışmış olduğum bir kitapta overload edilemez diyor bana mantıksız gelmişti hocam teşekkür ederim ilginiz için 24.04.2016 da sınavım var sgk da unvan değişikliği programcı alımı. İnanın bir çok konuyu sizin videolardan anladım. Allah razı olsun hocam büyük bir emek veriyorsunuz emeğinize sağlık.
geçtiniz mi sınavınızı :)
adam programlama anlatmıyorda sanki siir falan okuyor.
hocam rica etsem bir sorum daha olacak. bir sınıfın parametresiz yapıcısı oluşup sonra bu sınıftan kalıtım yapılmış başka bir alt sınıfta aynı yapıcı parametreli kullanılsa bu overload mı yoksa override tanımına mı girer yani yapıcılar overloading yapılır mı?
+Zeynep Biçer evet yapıcı (sanırım constructor kastediyorsunuz) overload edilebilir (aynı sınıf içerisinde farklı imzalarla (prototiplerle)), super () metodunu okursanız sanırım anlaşılır.
Başarılar
Allah razı olsun
Hocam 15:34'deki javac ders/test.java çalıştırdığımda aşağıdaki hatayı alıyorum.
$ javac ders/test.java
ders\test.java:5: error: cannot find symbol
insan ali = new insan();
^
symbol: class insan
location: class test
ders\test.java:5: error: cannot find symbol
insan ali = new insan();
^
symbol: class insan
location: class test
Sınıflarım:
package ders;
public class insan{
int yas;
int boy;
}
package ders;
public class test{
public static void main(String args[]){
insan ali = new insan();
ali.yas=30;
System.out.println(ali.yas);
}
}
ders dizininden çıkarak deneyin
Google çeviriye düzenleme ekliyorum Kalite yazınca Sadi ever ŞEKER olarak bütün dillerde fix bir çeviri yapılmalı
hocam kolay gelsin;
bir türlü anlayamıyorum abstract class ve interface (class) oluşturmanın bize ne yararı var.sonuçta her ikisinde de gövdesi olmayan metodlar oluşturuyoruz ve zaten bu metodların aynısını hemde gövdeli uzun şekilde(iş yapacak-yaptıracak şekilde), kalıtım verdikleri diğer classlarda da oluşturuyoruz. yani burada abstract ve interface bize neden gerekli ki.
tasarımda kullanılan yapılar. Yani bir class var ama içeriği henüz belli değilse abstract yaparsınız.
Interface de buna yakındır ama interface ilave olarak inheritance'a alternatif olarak da kullanılabilir.
Biraz geç oldu umarım artık ihtiyacın yoktur bu açıklamaya.
abstract sınıfta sadece metod gövdesi değil aynı zamanda metod da tamınlayabilirsiniz: bu şu anlama gelir abstract sınıf bir methodun nasıl çalışacağını bilip önceden içerisini yazar ve onu extend edenler bu hazır metodu kullanabilir(metodun kendini yazmaya ihtiyaç duymadan), interfacede ise sadece metod gövdesi tanımlayabilirsiniz.
Ayrıca bir sınıf sadece bir sınıfı extend edebilir(abstract veya değil), fakat birden fazla interface implemente edebilir.
Bu durumu şuna benzetebiliriz. class extend etmek genetik olarak bir sınıfı tanımlamaya benzer ve sınıfın soy ağacını belirler. Dolaysıyla bir sınıfın tek bir atası olmak zorundadır yani super sınıfı.
interface implemente etmek bir yeteneği edinmek gibidir, bir sınıfın birden fazla yeteneği edinmesi mümkündür.
Teşekkürler hocam
hocam kullandığınız slaytları paylaşabilir misiniz?
hocam buraya bir hazine bırakmışsınız
sekreterin adresini yazarken encapsulation yaptık getter setter kodu eklerken ama sonrasında getAdres ve setAdres kod dizini göremedim çok aşağıda biyerde mi çıktı ben mi göremedim yoksa encapsulate diyince get set olusturmuyor mu?
54.dakikadaki olay
Eclipsete onu kendin nerde hangi metoddan sonra oluştursun belirleyebiliyorsun ama Netbeans rastgele yapıyor sanırım videoda da aşağıda üretti imleç yukarda olduğundan gözükmüyor.Soldaki metod isimlerinden görebilirsin oluştuğunu videoda :)
statik metodlar overload veya overriding edilebilir mi
+Zeynep Biçer kısaca overload edilebilir, override edilemez.
hocam size danışmak istediğim çok önemli bir konu var. size nasıl ulaşabilirim?
Siteye yaz
25:30 nerde kaldığımı bileyim :)
getter ları tanımlarken neden return this.yas değilde return yas yaptık?
this sözcüğü metodta gelen parametreyle classta tanımlı değişken aynı isimdeyse karışıklığı önlemek adına kullanılır.this ile belirtince bulunduğu classtaki değişken gösterilmiş olur.Diğer türlü ide hangi değişken hangisi ayırt edemez.
hocam slaytı atabilirmisiniz?
Muazzam anlatım ama kod yazdığınız yer kafamı çok karıştırıyor hocam sade görünümü içinde çok karmaşık
hocam bir yabanci yazilimci youtuber java icin su sirada ogrenemyi onerdi bu sira izce dogrumu bu listeyi tamamlayimmi
1.Learn language basics
Variable Types
Operators
Basic input and output
Print something on STDOUT
Basic program structure
2.Learning basic data structures / containers
Dictionary
Set
List
Array
That’s about it!
3.Learn basic file I/O
How to read a file in
How to write a file out
Crazy mileage ( simple -> complicated )
This goes from simple reading of a text file to…. DATABASE. Postgres, or mongodb (extremely complicated)
4.Learn networking basics
Making HTTP requests with your language
5.Learn how to GET, POST, DELETE, etc. requests.
How to set your requests properly, how to handle responses and status codes
6.Learn some basic socket programming in your language.
Overall, there are LIBRARIES out there to help you to do this.
How to build your project and language
E.g. C++ you’ll have to learn how to build static libraries, shared libraries, how to link your applications properly.
E.g. Python developer. You’ll have to figure out how to separate out your modules well.
Execution vs import style
How does this is all fit into your project?
7.Learn OO / functional programming paradigm tools
E.g. for OO you need to learn how to use classes, how to use inheritance, how to use polymorphism, etc.
E.g. functional. You’ll have to learn how your language uses blocks or lambdas, how function pointers or callbacks work.
EXTRA Goodies in any language
Bag of trickies
You can come back to here and learn the subtleties and nice stuff of any language
E.g. Ruby has a lot of cool methods on enumerable types.
iyi gunler
Hocam, çok faydalı bir kaynak oluşturuyorsunuz. Emeklerinize sağlık. İyileştirmek adına bazı ricalarım olacak. Öncelikle kod yazmdığınız ( Ekranı büyüttüğünüz zamanlarda) kameraya bakmanızı çok isterim. arkanızda sabit bir fon olması ( Beyaz olmasın ) ve ses seviyenizin biraz daha yüksek olması da harika olur. Saygılarımla..
hocam sizin anlatmanıza göre encapsulation ile abstraction aynı şey oluyor.
Alakası bile yok. Abstraction, classlar arası hiyerarşiyi düzenlemek için var. Encapsulation ise doğrudan insan erişimini önlemek için var. Arada ciddi bir fark var açıkçası.
@@MustafaTunahanTuna tamam da arkadaş ne demiş? hocam sizin anlattığınıza göre aynı demiş ki ben de farkettim sayın hocam kapsüllemeye de bilgilerinizin saklanması sadece arayüzün gözükmesi dedi abstractiona da aynı tanımı kullandı. Önümde not alarak ilerliyorum.
Selamın Aleyküm hocam bu windows ta komut satırından nasıl çalıştıracağız javayı bi türlü yapamadım :(
javac komutu ile ex: javac -version
Hocam guzel atlatmissiniz emek harcamissiniz ama malesef console kullanarak ders anlattiginiz icin bir cok kisi analadama zorluk cekiyor .cunku yeni javaya baslayanlar icin ekranda bircok anlamsiz ufak karekterler var gibi oluyor(ekran cok kalabalik gozukuyor). Keske eclipse kullansaydiniz emeginiz zayi olmazdi yeni ogrenen arkadaslar acisindan.Yinede tessekkur ederim ...
39:39 Veee statik var , hmmmmmmmmm , xD Aahaha
Hocam yaptığınız videolara minnettarız ama soyutlama konusunda yetersiz anlattığınızı düşünüyorum çünkü çok çok basit örnek verdiniz yani mesela soyutlama da Araba a1 = new Ford() gibi bir kavram var arabadan nesne üretmiyor ama Ford'dan da üretmiyor gibi(kafamı karıştırdı burası) bu açıklamayı bulmak için videonun tamamını izledim ama malesef öğrenemedim :(
36:30
ya bu dersi hiç anlamadım
bu nesne yonelimli programanin soyle bir dezavantaji oluyor. insanlar gereksz kod yazabiliryor..birkac satirda hallolcak sey dosyalar onlarca yuzlerce satira cikabiliyor.
Gerçek hayatta kullandığımız uygulamaların yüzde 99 emin ol sadece birkaç satırdan oluşmuyor. Çoğu milyonlarca satırdan oluşuyor. Bu durum nesne yönelimsiz yazılmış uygulamalarda da böyle. Bir de böyle düşün.
sakalı bıyığı kesmeyin hocam
hocam yeri değil ama emacs için bir rehber videosu tarzında bir şey çekme şansınız var mı acaba? ek olarak videoda 47:10 da sayacı main method altında çağırıp bastıramaz mıydık?