Cum alegi diblurile corecte la termoizolatii

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 7 ก.ย. 2020
  • Stii ca pentru fiecare tip de perete (beton, caramida, BCA, lemn etc) sunt anumite tipuri de dibluri care pot fi folosite? Stii cand se folosesc diblurile cu tija/cui metalic, si cand din plastic? Stii ca pentru polistiren si pentru vata minerala pot fi dibluri atat comune, cat si diferite? Stii cum sa alegi corect lungimea diblului si lungimea de ancorare (fixare in perete)? Acestea dar si alte raspunsuri le poti obtine in acest video informativ despre diblurile folosite la termoizolatii.
    - Website: enciclopediaconstructiilor.com/
    - Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
    - Facebook: / enciclopediaconstructi...

ความคิดเห็น • 51

  • @whiteflag2366
    @whiteflag2366 3 ปีที่แล้ว

    Foarte bun subiectul ales. Treaba buna!

  • @dekora-expertinpardoselide2815
    @dekora-expertinpardoselide2815 3 ปีที่แล้ว

    Mulțumim pentru recenzie

  • @stelic9515
    @stelic9515 8 หลายเดือนก่อน

    Mulțumesc mult. Este o informație valoroasă. Cea ce nu știu câte dibluri se pun oe metru patrat la polistiren 15 cm pe un perete de cărămidă plina cu o înălțime max de 3m

  • @mariuscostandachi1700
    @mariuscostandachi1700 ปีที่แล้ว

    Am o lntrebare. Ce adeziv pot folosi pt placare vata bazaltica de 20 cm pe suport de osb.

  • @nicolaeiosifescu928
    @nicolaeiosifescu928 11 หลายเดือนก่อน

    Buna ziua. Am peretii exteriori, din BCA, placati cu polistiren 5 cm peste care s-a montat polistiren 10 cm. S-au folosit dibluri PVC 30 cm. Intrucat spuneti ca este obligatoriu surub metalic pentru ancorare intrebarea mea este care sunt riscurile. C
    u multumiri

  • @omulvaly
    @omulvaly 3 ปีที่แล้ว

    felicitari pentru subiectul abordat , dar si pentru abordarea reusita! Am o dilema neregasita in situatiile expuse de dvs. In partea superioara a casei - zona pod-in acel triunghi format de acoperis deasupra casei, am inchis cu OSB de 2 cm urmand ca pe interior cadrul de sustinere a OSB-ului sa fie umplut cu vata minerala( sau bazaltica ) la grosimea lemnelor care formeaza cadrul si pe interior sa inchid tot cu un OSB cel mai probabil. Deoarece intentionez sa izolez exteriorul cu vata bazaltica de 15 cm cum pot ”întari” prinderea vatei intrucat sunt convins ca in cei 2 cm grosime ai OSB-ului nu pot sa am mare incredere. Ma gandeam sa pun in zona in care vad ca ”vine” diblul o intaritura, o bucata de scandura de 8x8 cm cu grosimea de 2-3 cm, pe care sa o prind si in suruburi de osb ( pe interior). DVS ce ma indrumati ? Chiar am nevoie de indrumare. Multumesc! #EnciclopediaConstructiilor

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Buna seara, multumesc pentru comentariu. Asemanator cu ideea dvs, puteti face precadre personalizate pentru cazul dvs care sa fie ca un schelet pentru OSB, si in care sa mai vina fixate si diblurile.

  • @istvanbarazsu4017
    @istvanbarazsu4017 3 ปีที่แล้ว

    Buna.stau la parter.(bloc din beton )si vreau sa izolez tavanu beciului.ce materiale imi recomandati?multumesc anticipat!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +1

      Buna ziua, pot fi folosite mai multe materiale, si permeabile si mai putin permeabile, insa la demisoluri parca mai bine se combina cele mai putin permeabile, gen polistiren, spuma poliuretanica, placi PIR, placi din spuma de sticla etc.

  • @bogdanvalentin3894
    @bogdanvalentin3894 3 ปีที่แล้ว +1

    Fa te rog și despre sisteme de iluminat. Spoturi, aplice. Despre Tuburi LED vs neon, iluminatul cu lămpi cu vapori de sodiu vs LED, halogen vs LED. Eficienta lămpii exprimată în W/lm, calcularea corecta a puterii necesare, tipuri de dulii, etc.

  • @vasilemotricala4864
    @vasilemotricala4864 3 ปีที่แล้ว

    👍

  • @petrepuiu8632
    @petrepuiu8632 3 ปีที่แล้ว

    super subiect la polistiren 15 cm pot lipi numai cu spuma ?

  • @TGBdani
    @TGBdani 3 ปีที่แล้ว +1

    Va multumesc pt.informatii!am descoperit de curand canalul dumneavoastra si de atunci ma uit mereu!m-am saturat de toti "mesterii"care fac doar buleala si m-am hotarat sa imi fac lucrarile prin casa cu mana mea iar ce gasesc pe aici ma ajuta foarte mult!dar acum am ajuns la o dilema:am grinzi de lemn de 15x15 cm si fac tavan din rigips(pod nelocuibil).Cum ar trebui sa izolez(vreau sa folosesc vata) si intreb in special pt acea folie de condens pt ca de grinzi se ataseaza ancorele pt profil rigips.ar insemna sa ciuruiesc folia si nu e tocmai ok.sa pun folia peste grinzi si vata peste folie?🤔 mult spor in continuare!🤗

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +1

      Buna ziua, ma bucur ca video-urile acestui proiect va sunt utile. In primul rand nu se pune folie anticondens la asa structura, e gresit, trebuie de pus bariera de vapori (sunt 2 folii diferite, despre ambele am realizat video-uri in trecut).
      In al doilea rand am realizat 2 exemple despre termoizolarea unui tavan din beton (cu vata si polistiren), anumite informatii le puteti lua de acolo pentru a va mari bagajul de cunostinte.
      Si in final, pentru fiecare caz se determina anumite materiale / grosimi / straturi / sandwich, insa general vobind avem de la interior la exterior: rigips - bariera de vapori - Izolatie intre grinzile de lemn de 15x15 cm - aditional mai puneti scanduri / dulapi / rigle de lemn de 10 cm grosime - si mai puneti 5-10 cm de termoizolatie. Deja in final sunt mai multe solutii, depinde de grosimi, cum pare modelat sandwich-ul in calculator, insa se poate pune direct scanduri de lemn, sau posibil sa trebuiasca un agrotextil, sau ceva pentru a fi astupat (solutii sunt multe).
      Legat de gaurile din bariera de vapori, solutia am explicat-o in video despre 5 metode de a termoizola la interior cand am vorbit de vata minerala. Succes!

    • @TGBdani
      @TGBdani 3 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor multumesc🤗!

  • @basharalfarra
    @basharalfarra 3 ปีที่แล้ว

    ce dibluri recomandati sa folosesc la perete din chripici tencuit , daca poate fara ce anume adezive sau spuma mai speciale care nu necesita dibluri , ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      In video au fost oferite clasele privind ce tipuri de dibluri trebuie folosite in dependenta de tipul peretelui. Gasiti in tabel si caramida. Adezivul trebuie numaidecat, deja daca sa se foloseasca sau nu dibluri, depinde de sistemul ales, nivelul de inaltime, forta vantului calculata si alte momente.

  • @marcumarcu9456
    @marcumarcu9456 3 ปีที่แล้ว

    Bună seara va urmăresc de ceva timp am învățat multe de la dumneavoastră, am o întrebare și chiar ați putea face un video despre ce vreau sa va întreb.
    Ce este mai convenabil planșeu ceramic sau placa de beton avantaje dezavantaje va mulțumesc și aștept un răspuns.

  • @ionionut9700
    @ionionut9700 ปีที่แล้ว

    pt izolarea boltarilor,ce diblu se foloseste?
    multumesc frumos

  • @sticiruben4905
    @sticiruben4905 3 ปีที่แล้ว

    piatra But se termoizolează...??

  • @angelageta9970
    @angelageta9970 3 ปีที่แล้ว

    La case făcute din pământ ce dibluri trebuiesc folosite ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      In primul rand trebuie de determinat cat de rezistent este acel zid si ce poate el sa sustina, in orice caz, daca fixarea mecanica pune semne de intrebare, trebuie folosite adezive mai speciale care nu necesita dibluri (am mentionat ceva de genul dat cateva clipe in acest video).

  • @macoveialex6823
    @macoveialex6823 3 ปีที่แล้ว +1

    Dacă trebuie îngropat diblul pentru rozeta termică putem reduce lungimea diblurilor? Deci formulele nu sunt corecte.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +3

      Formula respectiva a fost luata din normativele in vigoare si este o formula generala la care se face referinta. Deja fiecare constructor in dependenta de cazul sau, cum ar fi cazul cand se folosesc rozete termice, atunci reduce lungimea diblului doar cu acea diferenta de circa 2-3 cm a rozetei termice, insa ce tine doar de lungimea diblului fara a aduce atingere adancimii de ancorare. In concluzie: formulele sunt corecte, cine doreste le intelege si le foloseste in dependenta de cazul sau, si mai punand capul in miscare, cine nu, cauta nod in papura. Merci.

  • @adiradulescu8182
    @adiradulescu8182 3 ปีที่แล้ว

    FB

  • @liviudiaconescu2628
    @liviudiaconescu2628 2 ปีที่แล้ว

    Salutare, acum tu mă încurci și mai mult pentru că te contrazici singur!, spui la un moment dat că pentru pereții de BCA precum ii am și eu este recomandat după normele europene de a folosi diblu cu șurub prin infiletare care este metalic dar despre care spui in același material că nu este recomandat cu cui metalic in cazul ăsta cu șurub pentru că poate forma punte termică și atunci care e răspunsul? Că nu cred că există dibluri cu șurub de plastic!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Salutare, credem ca posibil ati interpretat altfel informatia. Deci pentru BCA - doar diblu cu surub metalic. Cui metalic e altceva, cui metalic nu e surub!

  • @natea_ruben
    @natea_ruben 3 ปีที่แล้ว +1

    Tu recomanzi izolați din baloți de fân ....

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Dvs ati scris o intrebare, sugestie, remarca, interogare sau ce? Nu am inteles mesajul dvs, reformulati va rog!

  • @RaresCucerzan
    @RaresCucerzan 3 ปีที่แล้ว

    eu mai rar am vazut sa se foloseasca dibluri la izolatie :), am vazut polistiren pus direct pe bca sau caramida chiar netencuite

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +2

      Termoizolatie fara dibluri, adica fara fixare mecanica? Wow, cer scuze dar e plina regiunea dvs doar de Dorei )))

    • @RaresCucerzan
      @RaresCucerzan 3 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor da, dacă ceri firma îți pune insă sunt mulți care așa cer sau își fac ei

    • @gigelmertic4261
      @gigelmertic4261 3 ปีที่แล้ว

      De regula, nu se folosesc dibluri cand se foloseste spuma poliuretanica de aderenta. A nu se confunda cu spuma poliuretanica de umplutura.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      @@gigelmertic4261 Depinde de caz.

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 3 ปีที่แล้ว

    Daca pun adeziv pe toată placa ,pot sa nu pun dibluri?am cărămidă porothon

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 3 ปีที่แล้ว

    Polistiren de 15 grafitat va fi

  • @dariusbretan4274
    @dariusbretan4274 3 ปีที่แล้ว

    Pe zona unde stau eu mai toate casele sunt facute din caramida de lut !! Zidită si tencuita .. pusa plasa de răpită !! Nu tine diblu in pământul ala !! Am pus polistiren acum 10 ani și nu so intamplat nimica fara diblu!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Depinde de regimul de inaltime, depinde de adezivul folosit, depinde de fortele vantului si regiune, insa pentru polistiren si alte materiale usoare, dupa cum am mentionat si in video, sunt cazuri cand adezivul folosit e suficient pentru fixare.