استانبول رو اینجوری بگرد 🇹🇷از پل گالاتا تا ایاصوفیه و دیسکو و بازار
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 10 ก.พ. 2025
- درود درود 👋
الانتون بخیر ☺️
در این ولاگ از پل گالاتا تا مسجد ایاصوفیه که زمانی کلیسا بود و مسجد آبی و دیسکو ۳۶۰ استانبول و کاخ توپکاپی برج ساعت و کاخ دلمه باغچه رو با همدیگه میبینیم.
پل گالاتا در استانبول یک پل بسیار معروف و محبوب است که به نوعی نماد این شهر به حساب میآید. در واقع میتوان گفت یکی از مکانهای گردشگری استانبول تماشای پل گالاتا است. جایی که آسیا به اروپا به یکدیگر اتصال پیدا کردند.
حتماً برای شما هم جالب است بدانید که سلطان بایزید دوم در سال ۱۵۰۲ از لئوناردو داوینچی و میکلآنژ که دو نقاش معروف آن زمان بودهاند، درخواست کرد که شروع به طراحی پلی نمایند که دو بخش آرشیوی و اروپایی استانبول را به یکدیگر متصل کند. درخواست سلطان بایزید دوم توسط میکلآنژ پذیرفته نشد. درنتیجه لئوناردو شروع به طراحی این پل کرد. پس از مدتی طرح وی آماده شد، اما توسط سلطان بلندپرواز عثمانی تأیید نشد.
در سال ۱۹۹۲ در بخش قدیمی شهر پلی را ساختند. این پل جنوب را به شمال متصل میکرد و نام آن را پول گالاتا گذاشتند. توجه داشته باشید که این پل ۶ مسیر خودرو و دو خط تراموا و پیادهروی دارد.
مسجد ایاصوفیه یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری استانبول و حتی ترکیه به شمار میرود که بازدید از آن را در سفر به استانبول نباید از قلم انداخت. این بنای باشکوه در حقیقت یکی از شاهکارهای معماری بیزانس است.
بسیاری از کسانی که برای سفر توریستی به ترکیه و بهویژه استانبول برنامهریزی میکنند، نمای مسجد ایاصوفیه استانبول را بهعنوان تصویری معروف از این شهر در ذهن دارند و بسیاری ایاصوفیه را نماد ترکیه میدانند. مسجد ایاصوفیه که در منطقه سلطان احمد استانبول قرار دارد، با قبهها و منارههای بلندش، یکی از مهمترین دیدنی های استانبول است و در تمام روزهای سال گردشگران و توریستها را به خود جذب میکند.
مسجد ایاصوفیه در ابتدا کلیسای عظیمی بود که به دستور امپراتوران رومی ساخته شد. معماران اولیه ایاصوفیه دو معمار رومی به نام های آنتیموسترانسی و اسیدروسمیلوتوسی بودند که بین سالهای ۵۳۲ تا ۵۳۷ کلیسای ایاصوفیه را طراحی و آن را احداث کردند. طرح اولیه کلیسا یک محراب و دو محوطه ورودی داشت. طول کلیسا حدود ۱۰۰ متر بود و عرض آن به ۷۰ متر می رسید و در مرکز ساختمان گنبد مرتفعی به ارتفاع ۵۵٫۶ متر قرار گرفته بود. پس از پیروزی عثمانی ها گنبد، مناره و سایر نمادهای اسلام به طرح اولیه کلیسا افزوده شد و آن را به مسجد تبدیل کردند. در معماری مسجد هماهنگی طاق ها و ستون ها با یکدیگر حیرت انگیز است و جالب تر از آن پنجره هایی است که نور خورشید را به داخل مسجد هدایت می کنند. عمق گنبد ایاصوفیه به ۱۸ متر می رسد و ارتفاع آن از سطح زمین چیزی حدود ۵۶ متر است. این مسجد در سال ۱۹۳۵ بازسازی شد و به عنوان موزه مورد استفاده قرار گرفت.
در ۱۰ ژوئن سال ۲۰۲۰ پس از آن که دیوان عالی اداری ترکیه رای داد که این بنا همیشه مسجد بوده و نباید به موزه تغییر کاربری میدادهاست، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه فرمان تغییر کاربری موزه ایاصوفیه به مسجد را امضا کرد و از این تاریخ به بعد مسلمان ها در پنج نوبت در روز میتوانن رایگان وارد مسجد ایا صوفیه بشن و نماز بخوانن(که البته مخالفان این دستور اردوغان هم کم نیستن)
کلاب یا دیسکو ۳۶۰ استابول یکی از بهترین کلاب های خیابان استقلال استانبول است که به سبک روف گاردن (Roof Garden) ساخته شده است و در منطقه بی اوغلو و دقیقا در وسط خیابان استقلال استانبول واقع شده است.
کاخ طوپقاپو، طوپقاپی یا توپکاپی (به ترکی عثمانی: طوپکاپی سارایی، به ترکی استانبولی: Topkapı Sarayı) از قصرهای معروف امپراتوری عثمانی در شرق ناحیهٔ فاتح استانبول است که از ۱۴۶۵ تا ۱۸۵۳ مرکز اداری این امپراتوری بود و مشتملبر کتابخانه و موزه نیز هست. محمد دوم در ۱۴۵۹ دستور ساخت این قصر را داد و کار ساختن آن در ۱۴۶۵ به پایان رسید. این قصر بین خلیج شاخ طلایی و دریای مرمره در استانبول واقع شده و چشماندازی بسیار عالی به تنگه بسفر دارد.
بازار بزرگ استانبول یکی از بزرگترین و قدیمیترین بازارهای سرپوشیده در جهان است و جمعا شامل ۶۱ گذر و ۳۰۰۰ حجره میشود. با وجود افزایش بیرویه مراکز خرید مدرن در ترکیه، بازار بزرگ همچنان از پربازدیدترین مکان های دیدنی استانبول است. در سال ۲۰۱۴ این بازار با بیش از ۹۱ میلیون بازدیدکننده در سال، بهعنوان پربازدیدترین جاذبه گردشگری در جهان شناخته شد.
تراموای استانبول در دو بخش آسیایی و اروپایی این شهر قرار دارد. اولین بخش تراموای مدرن یعنی T1 در سال 1992 میلادی به بهرهبرداری رسید و در سال 2006 میلادی خط T2 و پس از آن در سال 2011 میلادی این دو خط ادغام شده و هر دو T1 نام گرفتند. در سالهای 2007 و 2021 میلادی به ترتیب دو بخش T4 و T5 در استانبول افتتاح شدند.
کاخ دلمهباغچه میان سالهای ۱۸۴۳ و ۱۸۵۶، به دستور سلطان عبدالمجید یکم، ۳۱امین پادشاه عثمانی، با هزینه کل 35 تن طلا ساخته شدهاست. این کاخ در مساحت ۴۵ هزار متر مربع و در منطقهای با مساحت ۱۱۰ هزار متر مربع بنا شدهاست.
بین سال های 1856 تا 1924 کاخ دولما باغچه استانبول محل سکونت شش سلطان عثمانی بود و پس از انقلاب ترکیه این کاخ به میراث ملی جمهوری ترکیه واگذار شد. بعدها کاخ دلمهباغچه در استانبول اقامتگاه مصطفی کمال آتاتورک اولین رئیس جمهور ترکیه شد و آتاتورک در این کاخ درگذشت.
امیدوارم از دیدن این ولاگ لذت ببرید🌱
#مسعود_رمضانی
#ترکیه
#استانبول_ترکیه
#گردشگری_ایران
#استانبول
#استانبول_گردی
دیگر راه های ارتباطی با من👇
جیمیل 👇
Masoudramezani6606@gmail.com
صفحه اینستاگرام👇
/ masoud_ramezani_m
لینک کانال تلگرام👇
t.me/travel_co...
لینک گروه تلگرام:👇
t.me/travel_co...
لینک صفحه فیسبوک👇
/ masoud.ramezani.1238
من تاحالا پامو از این خرابشده بیرون نزاشتم،میترسم برم جایی بعدش دلم نخاد برگردم اصن😢🥺 0:31 همین۳۱ثانیه اول رو که دیدم اصن حس کردم خودم دارم اونجا راه میرم🥺اصللللن دلم نخاست و نمیخاد برگردم🥺
@@Koorosh0513 برا مهاجرت باید خوب تحقیق کنی بعد اقدام کنی
@MasoudRamezani خودمم نمدونم کجا برم،بین مقاصد مختلف
@ انتخاب سخته،باید با مشاور و اینکاره صحبت کنی و تصمیم نهایی رو خودت بگیری،اما ترکیه گزینه خوبی نیست برا مهاجرت
@MasoudRamezani طرف داره روی رومانی و آلمان و استرالیا کار میکنه فقطم درباره همونا میدونه.و مهمترین این که بحث بیزنسه،اونکه دلش نسوخته بیاد قشنگ و متناسب با خودت و چیزی که میخای و برات بهتره راهنماییت کنه...
@MasoudRamezani بیشتر پی اینن که:"پولو بده بیاد..."
18:54 چرا کپیرایت بخوره؟!
موزیک
به نظرت منی که اینجوری ام برم جایی یا نه؟🥺
@@Koorosh0513 مثلا کجا بری و برای چه کاری؟
هرجا...حتا توریستی...
الان خودمو تصور کردم که اونجام واقعن(دلم نخاست برگردم🥺)@@MasoudRamezani
اگه کسی هفته ای دو تا ویدئو بذاره و هر ویدئوشم میانگین بیست تا سی هزار بازدید بخوره فکر میکنی در امد ماهیانش چند دلاره؟ میدونم به خیلی چیزا بستگی داره ولی یه رقم تقریبیو میخواستم بدونم . یه سوال دیگه داشتم سایت socialblade درامد یوتیوبرارو درست میزنه؟
درود،همون طور که گفتی به خیلی موضوعات بستگی داره اما مثلا با موضوع گردشگری و بیشتر بازدید کنندگان اگر از کشورهای متوسط باشه برای مثال هر ۱۰۰۰ بازدید حدودا ۵ دلار
تقریبا درست میزنه