Επειδή γίνεται πολύς λόγος γιά τόν συνθέτη του τραγουδιού ας δούμε τήν άποψη τού κατεξοχήν ενδιαφερόμενου τού Γιώργου Ζαμπέτα : "Tον Tσάντα τον γνώριζα από τότε που υπηρετούσα, το 1946. Eρχότανε στο σπίτι του Στράτου του Παγιουμτζή στο Aιγάλεω. Aπό τότε γνωριζόμασταν. Aπό τότε μου είχε δώσει 3-4 τραγούδια που τα είχα φτιάξει, αλλά δεν ήμουνα ακόμα σίγουρος και τελικά δεν τα γραμμοφωνήσαμε ποτέ. Tα τραγούδια που έπαιζα τότε στο ραδιόφωνο σε δικούς του στοίχους ήταν. Tα περισσότερα τραγούδια μου, με τον Mπάμπη τα έχω κάνει. Mια μέρα, μάλλον του ’54, όταν ήταν σουξέ το “Bουνό” του Πρέκα, ήτανε στο μπαράκι ο Hλίας ο Ποτοσίδης, εγώ κι άλλοι, και γράφει ο Mπάμπης επιτόπου ένα τραγούδι αντίθετο από βουνό, το “Bαθιά στη θάλασσα θα πέσω” και το δίνει να το φτιάξει ο Hλίας. Tι είναι ρε, αυτό που μου έδωσες, λέει ο Hλίας, δεν το γουστάρω. Tο βλέπω εγώ και του λέω, φέρ’ το σε μένα, μου κάνει, θα το φτιάξω. H τύχη, λέει ο λαός, αν σε θέλει κι ο σπανός κάνει μαλλί, απ’ το ξίδι βγάζεις μέλι και μπιρλάντι απ’ το γυαλί. Tο φτιάχνω το τραγούδι και το λέει ο Kαζαντζίδης. Πω, πω τι έγινε! Kλασικό μέχρι σήμερα, το λένε ακόμα στα πάλκα". Παρατήρηση: Απόσπασμα από τη βιογραφία : Βίος και Πολιτεία Γ. Ζαμπέτα και η βρόχα έπιπτε στρέιτ θρου" της Ιωάννας Κλειάσιου (Εκδ. Ντέφι, 1997), όπως τό αναδημοσίευσε ο Σάκης Παπίστας στό έργο του "Όλοι οί ρεμπέτες τού ντουνιά". Παρακάτω αναφέρω τήν ημερομηνία ηχογράφησης καί τήν χρονολογική σειρά πού έδωσε ο Πάνος Υφαντής στίς δύο καταγραφές του πού έχω: 54. Τής βροχούλας τό νεράκι (26 Οκτ 1954) 38ο @ 38ο 55. Βαθειά στή θάλασσα θά πέσω (26 Οκτ 1954) 65ο @ 64ο 56. Άρρωστος βαριά (30 Οκτ 1954) 45ο @ 45ο
Ο Ζαμπέτας έγραψε 5 τραγούδια για τον Μεγάλο Στέλιο Καζαντζίδη, 1954 " όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα" με τον Γιώργο Μητσάκη στίχοι και μουσική, το 1955 "Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω" στίχοι Βασιλειάδης ο ονομαζόμενος Τσάντας γιατί γυρνούσε με μια τσάντα γεμάτη στίχους και τα πουλούσε για να ζήσει και την ίδια χρονιά (1955) "Αφήνω για στη μάνα μου" (Τσάντας), και τα 2 τελευταία σε δίσκο 45 στροφών πίσω-μπρός "Βοριάς είναι η αγάπη σου" και "Μεσάνυχτα που θα σε βρώ" με στίχους του ποιητή Χριστοδούλου το 1965, λένε ότι ήταν το γαμήλιο δώρο του Ζαμπέτα στον Στέλιο και Μαρινέλα. Κινηματογραφικά το είπε ο Τζανετής με Μοσχολιού και δισκογραφικά Στέλιος - Μαρινέλα. Ο Μεγάλος Ζαμπέτας δεν έκλεβε τραγούδια, μόνο δημιουργούσε για μερικούς ξερόλες !!!!
Achilleas Kremiotis Το τραγούδι είναι γραμμένο από τον Ζαμπέτα, προφανώς έχει επηρεαστεί από τις μελωδίες του Μάρκου αφού ήταν νέος συνθέτης τότε, όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι με τον Στέλιο Καζαντζίδη το 1956!!! Η εκτέλεση με τον Μάρκο είναι μεταγενέστερη(1960-1961) και από ζωντανό πρόγραμμα....
@@achilleaskremiotis8190 φιλε απο το τευχος [στ.καζα. τα αποτυπωματα μιας θειας φωνης, σελις 30...]...δημιουργοι , Γ. Ζαμπετας-Δ.Χριστοδουλου..ετος ηχογραφησης 1965
Βαθια στη θαλασσα θα πεσω!!!!!!!!!!!! Να με σκεπαση το νερο !!!!!!! Τα κυματα να με αγγαλια σουν Το φως να μη το ξανα δω!!!!!!!!! ΣΤΕΛΑΡΑ ΜΑΣ !!!!!!!!!! ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΟ !!!!!!!!!!!!!
Το τραγούδι επίσημα ανήκει στον Ζαμπέτα (μάλλον το συμμόρφωσε). Παραδοσιακό κομάτι, το ήξερε ο Μάρκος και το τραγουδούσε. Υπάρχει η ερασιτεχνική ζωντανή ηχογράφηση από την Ταβέρνα του Βρανά, το 1961, με την ερμηνεία του Μάρκου.
Όσο κι αν μυρίζει Μάρκο το τραγούδι είναι του Ζαμπέτα είναι και να σας εξηγήσω που στηρίζω αυτή την άποψη. Πρώτο το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1954 στην HIS MASTERS VOICE. Ο Βαμβακάρης το 1954 ηχογραφέι στην ODEON - PARLOPHONE τότε τα τελευταία του γραμμοφωνικά τραγούδια ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ - ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Μετά το 1954 ξεκινά τις ηχογραφήσεις ξανά το 1960 Στην COLUMBIA - HIS MASTERS VOICE. Δεύτερο. Από το 1950 και μετά είναι γνωστό ότι οι εταιρίες τον έβαλαν στο περιθώριο (όπως και σχεδόν όλους τους παλαιότερους). Οπόταν αν ήταν δικό του γιατί να μην το ηχογραφήσει ο ίδιος να παίρνει και τα δικαιώματα αφού είχε ανάγκη από χρήματα; Τρίτο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια οι στίχοι είναι του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (ΤΣΑΝΤΑ) ο οποιός με τον Ζαμπέτα είχαν πάρα πολύ στενή συνεργασία. Άρα είναι δυνατόν ο Μάρκος να χάρισε στίχους στον Τσάντα ο οποίος πουλούσε τους στίχους του σε άλλους για λίγα χρήματα όπως είναι γνωστό; Αποκλείεται.
@@mixalisandreadakis8383 Άσε τα τρολ και γενικά οτιδήποτε παραπέμπει σε baiting technique και ανέβασε διασκευή με τις μαντολινάρες σου. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει αρκετό ενδιαφέρον. Ανυπομονούμε!
Τίτλος τραγουδιού: Βαθιά στή θάλασσα θά πέσω(Στή θάλασσα θά πέσω) Ρυθμός: Ζεϊμπέκικο Θεματολογία: Κοινωνικό Συνθέτης: Γιώργος Ζαμπέτας Στοιχουργός: Γιώργος Ζαμπέτας(Κώστας Βίρβος) Τραγουδούν: Στέλιος Καζαντζίδης & Καίτη Γκρέυ Μπουζούκια: Γιάννης Τατασόπουλος & Γιώργος Τσιμπίδης Κιθάρα: Στέλιος Χρυσίνης Μπαγλαμάς: Πάνος Χρυσίνης Κλαρίνο: Δημήτρης Τζάρας Ηχογραφήθηκε: 26 Οκτ 1954 Είδος δίσκου: 78 στροφών Κωδικοί δίσκου: ΑΟ-5211 & ΟGA 2158 Εταιρεία: HIS MASTER’S VOICE Θέση τού τραγουδιού στούς επίσημους καταλόγους τού Πάνου Υφαντή: 65ο & 64ο Παρατηρήσεις: α. Ήταν τό υπ΄αριθμόν 55ο τραγούδι πού φωνογράφησε ο Στέλιος. β. Τό Νοέμβριο τού 1972 τό επανεκτέλεσε σέ μεγάλο δίσκο η Μαρινέλλα μέ άλλα μεγάλα τραγούδια, μέ τόν Στέλιο Ζαφειρίου στό μπουζούκι. γ. Ο Ζαμπέτας συνεργαζόταν εκείνη τήν περίοδο μέ τόν Μάρκο, κατά συνέπεια ήταν φανερά επηρεασμένος από τό ύφος του δασκάλου, κάτι πού φαίνεται διάχυτο στό τραγούδι. δ. Τόν τίτλο τού τραγουδιού επέλεξε ώς τίτλο γιά τό βιβλίο της, μέ θέμα τήν βιογραφία τού Γιώργη, η κόρη τού Ζαμπέτα Κατερίνα ε. Ήταν τό δεύτερο τραγούδι πού ηχογράφησε ο Ζαμπέτας καί τό πρώτο πού έδωσε στόν Στέλιο. Ακολούθησε τόν Ιανουάριο τού 1956 τό «Αφήνω γεια». Οί δυό τους γνωρίζονταν πολύ καλά καθώς ο Ζαμπέτας είχε ήδη παίξει σέ πολλές φωνογραφήσεις τού Στέλιου σέ τραγούδια τού Γιάννη Παπαϊωάννου. στ. Γιά νά πάρετε μιά γεύση από πρώιμο Ζαμπέτα ακούστε τό τραγούδι του ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ μέ τούς Πρόδομο Τσαουσάκη & Μαρία Γρίλλη, σέ στοίχους τού Τσάντα. Τραγούδι στό στύλ τών τραγουδιών πού έπαιζε τότε στά στούντιο μέ τόν Παπαϊωάννου. Ηχογραφήθηκε στίς 07 Νοε 1953 καί πρέπει νά είναι τό 1ο του τραγούδι ώς συνθέτης. Μπουζούκι παίζει μέ τόν Γιάννη Τατασόπουλο. Τά πρώτα του τραγούδια είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά πού τόν συνηθίσαμε τήν δεκαετία τού 1960. Κάτι αντίστοιχο συνέβει μέ τόν έτερο δάσκαλο Μανώλη Χιώτη. Γιά νά κατανοήσετε ότι οί μεγάλοι παίκτες μπορούν νά γράψουν και νά παίξουν σέ διάφορα στύλ ακούστε τό ΣΤΑΣΟΥ ΣΤΟ ΔΕΚΑΞΙ με τόν Αναγνωστάκη, όπου ο Ζαμπέτας θυμίζει Χιώτη, αλλά καί τό ΜΑΝΑ ΜΑΝΟΥΛΑ, πάλι μέ τόν Πέτρο Αναγνωστάκη.
@@ANYPOKRITOS-1987 εσύ κουνα την δικιά σου γιατί είναι ξεκάθαρα Μάρκος εκτός αν έχεις και άλλο τέτοιο στυλ από Ζαμπέτα ρε μεγάλε που να μοιάζει στο στυλ αυτό.. το κομμάτι γράφτηκε από τον Μάρκο και δόθηκε στον Ζαμπέτα σε κάποια δύσκολη στιγμή.. το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος σε φίλους κοινούς κατά καιρούς .. το τραγούδι φωνάζει ότι είναι του Μάρκου..
Το τραγούδι είναι κατοχυρωμένο συνθετικά στον Ζαμπέτα ..Πρώτη εκτέλεση το έχει πεί ο Καζαντζίδης ..τελεία και παύλα ..Το ύφος του τραγουδιού θυμίζει έντονα Μάρκο ο οποίος το έχει τραγουδήσει σε β εκτέλεση υπέροχα βέβαια ..Αυτή είναι η πραγματικότητα και όλα τα άλλα υποθέσεις και εικασίες
@@achilleaskremiotis8190 Όσο κι αν μυρίζει Μάρκο το τραγούδι είναι του Ζαμπέτα είναι και να σας εξηγήσω που στηρίζω αυτή την άποψη. Πρώτο το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1954 στην HIS MASTERS VOICE. Ο Βαμβακάρης το 1954 ηχογραφέι στην ODEON - PARLOPHONE τότε τα τελευταία του γραμμοφωνικά τραγούδια ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ - ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Μετά το 1954 ξεκινά τις ηχογραφήσεις ξανά το 1960 Στην COLUMBIA - HIS MASTERS VOICE. Δεύτερο. Από το 1950 και μετά είναι γνωστό ότι οι εταιρίες τον έβαλαν στο περιθώριο (όπως και σχεδόν όλους τους παλαιότερους). Οπόταν αν ήταν δικό του γιατί να μην το ηχογραφήσει ο ίδιος να παίρνει και τα δικαιώματα αφού είχε ανάγκη από χρήματα; Τρίτο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια οι στίχοι είναι του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (ΤΣΑΝΤΑ) ο οποιός με τον Ζαμπέτα είχαν πάρα πολύ στενή συνεργασία. Άρα είναι δυνατόν ο Μάρκος να χάρισε στίχους στον Τσάντα ο οποίος πουλούσε τους στίχους του σε άλλους για λίγα χρήματα όπως είναι γνωστό; Αποκλείεται.
Ωραια το λεει ο μεγαλος Στελιος,αλλα,στην πραγματικοτητα,η ερμηνεια του Τριςμεγιστου Μαρκου ειναι τελειοτερη και σπαραχτικη,οπως ταιριαζει σε ενα δραματικο τραγουδι!!
Το τραγούδι είναι από τα πρώτα δισκογραφικά του Ζαμπέτα και του Νεαρού τότε Καζαντζίδη. Δεν πολυ είχε επιτυχία. Άλλωστε ήταν μιας άλλης εποχής που έφευγε τότε ενώ στο προσκύνιο ερχόταν πολλές μουσικές αλλαγές. Το τραγούδι το επανέφερε στο φως ο Μάρκος στην ιστορική ζωντανή ηχογράφηση που έγινε το 1961 στου Βρανά. Κυκλοφόρησε δε στα μέσα της δεκαετίας δισκογραφικά. Έτσι έγινε γνωστό και θεωρήθηκε από ορισμένους σαν τραγούδι του Μάρκου. πληροφορια απο καποιον στο στιχοι.ινφο κ νομιζω εχει δικιο
Πρωιμος Καζαντζιδης. Η φωνη του αργοτερα ξεφυγε, απογειωθηκε σε τοπ επιπεδα, τετοια που θα ηταν αδυνατο να τραγουδησει παρομοια κομματια χωρις να τα αλλοιωσει. Εδω ομως ( αν και δεν ειμαι Καζαντζιδικος) δενει τελεια με το τραγουδι φιλε Ioannis Papaminas
Είναι το δεύτερο τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα που δισκογραφεί με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Οι στίχοι του Χαράλαμπου Βασιλειάδη. Εκτελέσεις: ►1η: 1954 Καζαντζίδης Στέλιος-Γκρέυ Καίτη 78" HMV AO-5211 OGA-2158 ►2η: 1961/Άνοιξη LP: "Μ.Βαμβακάρης-Σ.Παγιουμτζής-Στου Βρανά" Ηχογρ. Live ℗1982 Αφοί Φαληρέα ΑΦ 12 ►3η: 1972 Μαρινέλλα LP "Αθάνατα Ρεμπέτικα" Philips 6331 044 ►4η: 2002/11 Πάνου Πόλυ CD Χ2 "Αυτά Που Ήθελα Να Πω" Victory Media VM 1001.2 (CD-1)
Κατά σειράν είναι τό πρώτο(Οκτ 1954). Τό δεύτερο ηχογραφήθηκε μετά από 14 μήνες καί είναι τό ΑΦΗΝΩ ΓΕΙΑ(Ιαν 1956). Ακολούθησαν άλλα δύο μετά από 9 χρόνια.
Αποδιδεται στον Ζαμπετα αλλα μαλλον ειναι του Μαρκου που το τραγουδησε με το δικο του υφος πρωτος ..ο Στελιος σαν Τελειος Μαθητης το'πε εξ ισου γνησια.
Όσο κι αν μυρίζει Μάρκο το τραγούδι είναι του Ζαμπέτα είναι και να σας εξηγήσω που στηρίζω αυτή την άποψη. Πρώτο το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1954 στην HIS MASTERS VOICE. Ο Βαμβακάρης το 1954 ηχογραφέι στην ODEON - PARLOPHONE τότε τα τελευταία του γραμμοφωνικά τραγούδια ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ - ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Μετά το 1954 ξεκινά τις ηχογραφήσεις ξανά το 1960 Στην COLUMBIA - HIS MASTERS VOICE. Δεύτερο. Από το 1950 και μετά είναι γνωστό ότι οι εταιρίες τον έβαλαν στο περιθώριο (όπως και σχεδόν όλους τους παλαιότερους). Οπόταν αν ήταν δικό του γιατί να μην το ηχογραφήσει ο ίδιος να παίρνει και τα δικαιώματα αφού είχε ανάγκη από χρήματα; Τρίτο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια οι στίχοι είναι του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (ΤΣΑΝΤΑ) ο οποιός με τον Ζαμπέτα είχαν πάρα πολύ στενή συνεργασία. Άρα είναι δυνατόν ο Μάρκος να χάρισε στίχους στον Τσάντα ο οποίος πουλούσε τους στίχους του σε άλλους για λίγα χρήματα όπως είναι γνωστό; Αποκλείεται.
για τον κυριο στελιο πατμανογλου κρατω στα χερια μου το 45 αρι το γραμμα και η ετικετα γραφει επωνω μουσικη γ ζαμπετας στιχοι γ μητσακη εκτελεση μαν καναριδης και οχι καζαντζιδης απο οτι γνωριζω ειναι το πρωτο τραγουδι που εγραψε στην κολουμπια ο ζαμπετας και η πρωτη εκτελεση του μαν καναριδη ολα αυτα που γραφω κυριε πατμανογλου τα εχει καταθεσει προφορικα στην εκπομπη του πανου γεραμανη στους λαικους βαρδους στο β προγραμμα ο ιδιος ο ζαμμπετας και ο ιδιος ο μητσακης εχω 880 ηχογραφημενες κασετες απο τους λαικους βαρδους αλυθεια σου θυμιζει τιποτα το ονομα του μακαριτη πανου γεραμανη αυτα ευχαριστω και να με συνχωρεις
Iσως ο Μάρκος, που την εποχή εκείνη είχε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, ήταν άρρωστος και αποκλεισμένος από τα πάλκα, να έδωσε το τραγούδι στον ανερχόμενο τότε Ζαμπέτα για να εξασφαλίσει κάποια λεφτά. Με το δικό του όνομα δύσκολα θα μπορούσε να το ηχογραφήσει τότε.
Όσο κι αν μυρίζει Μάρκο το τραγούδι είναι του Ζαμπέτα είναι και να σας εξηγήσω που στηρίζω αυτή την άποψη. Πρώτο το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1954 στην HIS MASTERS VOICE. Ο Βαμβακάρης το 1954 ηχογραφέι στην ODEON - PARLOPHONE τότε τα τελευταία του γραμμοφωνικά τραγούδια ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ - ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Μετά το 1954 ξεκινά τις ηχογραφήσεις ξανά το 1960 Στην COLUMBIA - HIS MASTERS VOICE. Δεύτερο. Από το 1950 και μετά είναι γνωστό ότι οι εταιρίες τον έβαλαν στο περιθώριο (όπως και σχεδόν όλους τους παλαιότερους). Οπόταν αν ήταν δικό του γιατί να μην το ηχογραφήσει ο ίδιος να παίρνει και τα δικαιώματα αφού είχε ανάγκη από χρήματα; Τρίτο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια οι στίχοι είναι του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (ΤΣΑΝΤΑ) ο οποιός με τον Ζαμπέτα είχαν πάρα πολύ στενή συνεργασία. Άρα είναι δυνατόν ο Μάρκος να χάρισε στίχους στον Τσάντα ο οποίος πουλούσε τους στίχους του σε άλλους για λίγα χρήματα όπως είναι γνωστό; Αποκλείεται.
οποιος ακουει αυτο το τραγουδι και δεν του ερχονται δακρυα στα ματια ,
δεν εχει νιωσει τιποτα απο αυτον τον κοσμο ,και θα πρεπει να ψαχτει !
😢😰😢
Φιλέ μου,γλάστρα ηταν μια ζωή και έτσι έμεινε.
Από τα καλύτερα τραγούδια που ακούσαμε στη ζωή μας
Έτσι ακριβώς
@@Stelios.Posantzis ο νταλαρας εχει πει ενα αρχιδ του στελιου
Το έχει πει εξαιρετικά και ο Λουκάς Νταράλας - για μένα είναι η καλύτερη εκδοχή του (τουλάχιστον όσον αφορά το γιουτιούμπ)..
Επειδή γίνεται πολύς λόγος γιά τόν συνθέτη του τραγουδιού ας δούμε τήν άποψη τού κατεξοχήν ενδιαφερόμενου τού Γιώργου Ζαμπέτα :
"Tον Tσάντα τον γνώριζα από τότε που υπηρετούσα, το 1946. Eρχότανε στο σπίτι του Στράτου του Παγιουμτζή στο Aιγάλεω. Aπό τότε γνωριζόμασταν. Aπό τότε μου είχε δώσει 3-4 τραγούδια που τα είχα φτιάξει, αλλά δεν ήμουνα ακόμα σίγουρος και τελικά δεν τα γραμμοφωνήσαμε ποτέ. Tα τραγούδια που έπαιζα τότε στο ραδιόφωνο σε δικούς του στοίχους ήταν.
Tα περισσότερα τραγούδια μου, με τον Mπάμπη τα έχω κάνει. Mια μέρα, μάλλον του ’54, όταν ήταν σουξέ το “Bουνό” του Πρέκα, ήτανε στο μπαράκι ο Hλίας ο Ποτοσίδης, εγώ κι άλλοι, και γράφει ο Mπάμπης επιτόπου ένα τραγούδι αντίθετο από βουνό, το “Bαθιά στη θάλασσα θα πέσω” και το δίνει να το φτιάξει ο Hλίας. Tι είναι ρε, αυτό που μου έδωσες, λέει ο Hλίας, δεν το γουστάρω. Tο βλέπω εγώ και του λέω, φέρ’ το σε μένα, μου κάνει, θα το φτιάξω. H τύχη, λέει ο λαός, αν σε θέλει κι ο σπανός κάνει μαλλί, απ’ το ξίδι βγάζεις μέλι και μπιρλάντι απ’ το γυαλί. Tο φτιάχνω το τραγούδι και το λέει ο Kαζαντζίδης. Πω, πω τι έγινε! Kλασικό μέχρι σήμερα, το λένε ακόμα στα πάλκα".
Παρατήρηση:
Απόσπασμα από τη βιογραφία : Βίος και Πολιτεία Γ. Ζαμπέτα και η βρόχα έπιπτε στρέιτ θρου" της Ιωάννας Κλειάσιου (Εκδ. Ντέφι, 1997), όπως τό αναδημοσίευσε ο Σάκης Παπίστας στό έργο του "Όλοι οί ρεμπέτες τού ντουνιά".
Παρακάτω αναφέρω τήν ημερομηνία ηχογράφησης καί τήν χρονολογική σειρά πού έδωσε ο Πάνος Υφαντής στίς δύο καταγραφές του πού έχω:
54. Τής βροχούλας τό νεράκι (26 Οκτ 1954) 38ο @ 38ο
55. Βαθειά στή θάλασσα θά πέσω (26 Οκτ 1954) 65ο @ 64ο
56. Άρρωστος βαριά (30 Οκτ 1954) 45ο @ 45ο
Ο Ζαμπέτας έγραψε 5 τραγούδια για τον Μεγάλο Στέλιο Καζαντζίδη, 1954 " όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα" με τον Γιώργο Μητσάκη στίχοι και μουσική, το 1955 "Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω" στίχοι Βασιλειάδης ο ονομαζόμενος Τσάντας γιατί γυρνούσε με μια τσάντα γεμάτη στίχους και τα πουλούσε για να ζήσει και την ίδια χρονιά (1955) "Αφήνω για στη μάνα μου" (Τσάντας), και τα 2 τελευταία σε δίσκο 45 στροφών πίσω-μπρός "Βοριάς είναι η αγάπη σου" και "Μεσάνυχτα που θα σε βρώ" με στίχους του ποιητή Χριστοδούλου το 1965, λένε ότι ήταν το γαμήλιο δώρο του Ζαμπέτα στον Στέλιο και Μαρινέλα. Κινηματογραφικά το είπε ο Τζανετής με Μοσχολιού και δισκογραφικά Στέλιος - Μαρινέλα.
Ο Μεγάλος Ζαμπέτας δεν έκλεβε τραγούδια, μόνο δημιουργούσε για μερικούς ξερόλες !!!!
ειναι του βαμβακαρη φιλε κανεις μεγα λαθος
δεν ηταν γυρολογος ουτε παρτε κυριε λαχεια απλα κρατουσε συνεχεια μια τσαντα
Achilleas Kremiotis Το τραγούδι είναι γραμμένο από τον Ζαμπέτα, προφανώς έχει επηρεαστεί από τις μελωδίες του Μάρκου αφού ήταν νέος συνθέτης τότε, όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι με τον Στέλιο Καζαντζίδη το 1956!!! Η εκτέλεση με τον Μάρκο είναι μεταγενέστερη(1960-1961) και από ζωντανό πρόγραμμα....
εισαι πολυ καλα ενημερομενος...[ενας 82διαρης φανατικος καζαντζιδικος]
@@achilleaskremiotis8190 φιλε απο το τευχος [στ.καζα. τα αποτυπωματα μιας θειας φωνης, σελις 30...]...δημιουργοι , Γ. Ζαμπετας-Δ.Χριστοδουλου..ετος ηχογραφησης 1965
ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ....ΣΤΕΛΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ!!! ΓΕΙΑΣΟΥ ΣΤΕΛΑΡΑ ΜΑΣ!!!!
Για τον ΖΑΜΠΕΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ τιποτα???
ΑΧ ΡΕ ΣΤΕΛΙΟ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΥ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΤΗ ΨΥΧΗ
Βαθια στη θαλασσα θα πεσω!!!!!!!!!!!!
Να με σκεπαση το νερο !!!!!!!
Τα κυματα να με αγγαλια σουν
Το φως να μη το ξανα δω!!!!!!!!!
ΣΤΕΛΑΡΑ ΜΑΣ !!!!!!!!!!
ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΟ !!!!!!!!!!!!!
Τέσσερα τραγούδια Για τον Καζαντζίδη Το Όταν θα λαβης αυτό το γράμμα τραγουδάει ο Μανώλης Καναριδης Δεν ακούστηκε ποτέ από τον Καζαντζίδη
Ηταν εινάι και θα
Ειναι η φωνη η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ
Το τραγούδι επίσημα ανήκει στον Ζαμπέτα (μάλλον το συμμόρφωσε). Παραδοσιακό κομάτι, το ήξερε ο Μάρκος και το τραγουδούσε. Υπάρχει η ερασιτεχνική ζωντανή ηχογράφηση από την Ταβέρνα του Βρανά, το 1961, με την ερμηνεία του Μάρκου.
Στη σημερινη φτώχια[μουσική] ευτυχώς πού υπάρχουν κι αυτά.........
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ♥♥ ΖΑΜΠΕΤΑΣ Νο1 αλφαβητικά
Ωραίο τραγούδι
Τι τραγουδαρα...
μπραβο ρε φιλαρακι!τεραστιος Zαμπετας!!το χει πει και ο μαρκος live,θα το ανεβασω οσονουπω......
Καθαρά τραγούδι του τεράστιου Βαμβακάρη είναι αυτό.
Όσο κι αν μυρίζει Μάρκο το τραγούδι είναι του Ζαμπέτα είναι και να σας εξηγήσω που στηρίζω αυτή την άποψη.
Πρώτο το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1954 στην HIS MASTERS VOICE. Ο Βαμβακάρης το 1954 ηχογραφέι στην ODEON - PARLOPHONE τότε τα τελευταία του γραμμοφωνικά τραγούδια ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ - ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Μετά το 1954 ξεκινά τις ηχογραφήσεις ξανά το 1960 Στην COLUMBIA - HIS MASTERS VOICE.
Δεύτερο. Από το 1950 και μετά είναι γνωστό ότι οι εταιρίες τον έβαλαν στο περιθώριο (όπως και σχεδόν όλους τους παλαιότερους). Οπόταν αν ήταν δικό του γιατί να μην το ηχογραφήσει ο ίδιος να παίρνει και τα δικαιώματα αφού είχε ανάγκη από χρήματα;
Τρίτο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια οι στίχοι είναι του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (ΤΣΑΝΤΑ) ο οποιός με τον Ζαμπέτα είχαν πάρα πολύ στενή συνεργασία. Άρα είναι δυνατόν ο Μάρκος να χάρισε στίχους στον Τσάντα ο οποίος πουλούσε τους στίχους του σε άλλους για λίγα χρήματα όπως είναι γνωστό; Αποκλείεται.
το τραγουδι παιδια ειναι των Ζαμπετα Βασιλειαδη εχω τον δισκο 78 στροφων/...
Πολύ ωραία το τραγουδάει ο Καζατζίδης.
Επιεικώς χάλια τραγουδάει
@@mixalisandreadakis8383 Άσε τα τρολ και γενικά οτιδήποτε παραπέμπει σε baiting technique και ανέβασε διασκευή με τις μαντολινάρες σου. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει αρκετό ενδιαφέρον. Ανυπομονούμε!
@@mixalisandreadakis8383 φιλε πρεπει να βαζεις τιποτα αποπισω
@@daganioros το επιχείρημα σου ήτανε του κ@λου όπως και εσύ.. άκου τώρα τη φαλτσαδούρα
@@daganioros άσε μ*** λ******
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ.ΗΧΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΤΟ 56.Ο ΜΑΡΚΟΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΤΟ 61 ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑΒΕΡΝΑ.
Τι να πουμε για τον Στελιο την Μαρινελα την Γκρευ και ολους αυτους.Τιποτα .Τυχεροι που τους ακουμε.🙋♂️
εαν αυτο το τραγουδαγε ενας σημερινος τραγουδιστης θα γελαγαμε...ενω τωρα λουκα ...σκεφτομαστε.........
Μπράβο φίλε Λουκά!!! Και εγώ θα πέσω στη θάλασσα... Σε λίγες μέρες όμως γιατι πρίν δυο εβδομάδες είχε πολύ κύμα που πήγα... χαχαχαχα!!!! *************
Μπράβο φίλε Λούκα! 5*
ΑΘΑΝΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ
ετσι φιλε στελιο
κορυφαιο τραγουδι...και η πενια του μπουζουξη ειναι ψηλα !!!
Ο αρχηγός ο στελαρας Μ την Καίτη Γκρέυ
η πρώτη αγάπη του στελάρα ήταν η Καίτη Γκρέυ κ μετά όλες
μπράβο Λουκά********
την καλημέρα μου
Τίτλος τραγουδιού: Βαθιά στή θάλασσα θά πέσω(Στή θάλασσα θά πέσω)
Ρυθμός: Ζεϊμπέκικο
Θεματολογία: Κοινωνικό
Συνθέτης: Γιώργος Ζαμπέτας
Στοιχουργός: Γιώργος Ζαμπέτας(Κώστας Βίρβος)
Τραγουδούν: Στέλιος Καζαντζίδης & Καίτη Γκρέυ
Μπουζούκια: Γιάννης Τατασόπουλος & Γιώργος Τσιμπίδης
Κιθάρα: Στέλιος Χρυσίνης
Μπαγλαμάς: Πάνος Χρυσίνης
Κλαρίνο: Δημήτρης Τζάρας
Ηχογραφήθηκε: 26 Οκτ 1954
Είδος δίσκου: 78 στροφών
Κωδικοί δίσκου: ΑΟ-5211 & ΟGA 2158
Εταιρεία: HIS MASTER’S VOICE
Θέση τού τραγουδιού στούς επίσημους καταλόγους τού Πάνου Υφαντή: 65ο & 64ο
Παρατηρήσεις:
α. Ήταν τό υπ΄αριθμόν 55ο τραγούδι πού φωνογράφησε ο Στέλιος.
β. Τό Νοέμβριο τού 1972 τό επανεκτέλεσε σέ μεγάλο δίσκο η Μαρινέλλα μέ άλλα μεγάλα τραγούδια, μέ τόν Στέλιο Ζαφειρίου στό μπουζούκι.
γ. Ο Ζαμπέτας συνεργαζόταν εκείνη τήν περίοδο μέ τόν Μάρκο, κατά συνέπεια ήταν φανερά επηρεασμένος από τό ύφος του δασκάλου, κάτι πού φαίνεται διάχυτο στό τραγούδι.
δ. Τόν τίτλο τού τραγουδιού επέλεξε ώς τίτλο γιά τό βιβλίο της, μέ θέμα τήν βιογραφία τού Γιώργη, η κόρη τού Ζαμπέτα Κατερίνα
ε. Ήταν τό δεύτερο τραγούδι πού ηχογράφησε ο Ζαμπέτας καί τό πρώτο πού έδωσε στόν Στέλιο. Ακολούθησε τόν Ιανουάριο τού 1956 τό «Αφήνω γεια».
Οί δυό τους γνωρίζονταν πολύ καλά καθώς ο Ζαμπέτας είχε ήδη παίξει σέ πολλές φωνογραφήσεις τού Στέλιου σέ τραγούδια τού Γιάννη Παπαϊωάννου.
στ. Γιά νά πάρετε μιά γεύση από πρώιμο Ζαμπέτα ακούστε τό τραγούδι του ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ μέ τούς Πρόδομο Τσαουσάκη & Μαρία Γρίλλη, σέ στοίχους τού Τσάντα. Τραγούδι στό στύλ τών τραγουδιών πού έπαιζε τότε στά στούντιο μέ τόν Παπαϊωάννου. Ηχογραφήθηκε στίς 07 Νοε 1953 καί πρέπει νά είναι τό 1ο του τραγούδι ώς συνθέτης. Μπουζούκι παίζει μέ τόν Γιάννη Τατασόπουλο. Τά πρώτα του τραγούδια είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά πού τόν συνηθίσαμε τήν δεκαετία τού 1960. Κάτι αντίστοιχο συνέβει μέ τόν έτερο δάσκαλο Μανώλη Χιώτη.
Γιά νά κατανοήσετε ότι οί μεγάλοι παίκτες μπορούν νά γράψουν και νά παίξουν σέ διάφορα στύλ ακούστε τό ΣΤΑΣΟΥ ΣΤΟ ΔΕΚΑΞΙ με τόν Αναγνωστάκη, όπου ο Ζαμπέτας θυμίζει Χιώτη, αλλά καί τό ΜΑΝΑ ΜΑΝΟΥΛΑ, πάλι μέ τόν Πέτρο Αναγνωστάκη.
1955 ακόμη .... ( μύριζε) Τσαουσακη ο Στέλιος
Επειδή είναι ο Στελάρας στην π.Χ. (προ Χιώτη) εποχή.
ποιηση!
markos einai to kommati !!!! kathara markos.. !!!
Κουνα λιγο την κουτρα σου γιατι ειναι ζαμπετασ
.....
@@ANYPOKRITOS-1987 εσύ κουνα την δικιά σου γιατί είναι ξεκάθαρα Μάρκος εκτός αν έχεις και άλλο τέτοιο στυλ από Ζαμπέτα ρε μεγάλε που να μοιάζει στο στυλ αυτό.. το κομμάτι γράφτηκε από τον Μάρκο και δόθηκε στον Ζαμπέτα σε κάποια δύσκολη στιγμή.. το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος σε φίλους κοινούς κατά καιρούς .. το τραγούδι φωνάζει ότι είναι του Μάρκου..
Και οι δυο ερμηνειες ειναι εξεισου δυνατες του Στελιου ειναι καθαρο και στα συμφωνα
Στο τραγουδι που αναφερεις στο σχολιο σου ''Οταν θα λάβεις αυτό το γράμμα" τραγουδαει ο Μανωλης Καναριδης και οχι ο Στ.Καζαντζιδης
Το τραγούδι είναι κατοχυρωμένο συνθετικά στον Ζαμπέτα ..Πρώτη εκτέλεση το έχει πεί ο Καζαντζίδης ..τελεία και παύλα ..Το ύφος του τραγουδιού θυμίζει έντονα Μάρκο ο οποίος το έχει τραγουδήσει σε β εκτέλεση υπέροχα βέβαια ..Αυτή είναι η
πραγματικότητα και όλα τα άλλα υποθέσεις και εικασίες
γραμμενο απο τον βαμβακαρη και πεγμενο απο τον βαμβακαρη κανεις μεγα λαθος
@@achilleaskremiotis8190 Όσο κι αν μυρίζει Μάρκο το τραγούδι είναι του Ζαμπέτα είναι και να σας εξηγήσω που στηρίζω αυτή την άποψη.
Πρώτο το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1954 στην HIS MASTERS VOICE. Ο Βαμβακάρης το 1954 ηχογραφέι στην ODEON - PARLOPHONE τότε τα τελευταία του γραμμοφωνικά τραγούδια ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ - ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Μετά το 1954 ξεκινά τις ηχογραφήσεις ξανά το 1960 Στην COLUMBIA - HIS MASTERS VOICE.
Δεύτερο. Από το 1950 και μετά είναι γνωστό ότι οι εταιρίες τον έβαλαν στο περιθώριο (όπως και σχεδόν όλους τους παλαιότερους). Οπόταν αν ήταν δικό του γιατί να μην το ηχογραφήσει ο ίδιος να παίρνει και τα δικαιώματα αφού είχε ανάγκη από χρήματα;
Τρίτο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια οι στίχοι είναι του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (ΤΣΑΝΤΑ) ο οποιός με τον Ζαμπέτα είχαν πάρα πολύ στενή συνεργασία. Άρα είναι δυνατόν ο Μάρκος να χάρισε στίχους στον Τσάντα ο οποίος πουλούσε τους στίχους του σε άλλους για λίγα χρήματα όπως είναι γνωστό; Αποκλείεται.
δευτερη φωνη εδω κανη ηΚΑΙΤΗ ΓΚΡΕΗ και οχι ηΜΑΡΙΝΕΛΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΒΕΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ !!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!
Ωραια το λεει ο μεγαλος Στελιος,αλλα,στην πραγματικοτητα,η ερμηνεια του Τριςμεγιστου Μαρκου ειναι τελειοτερη και σπαραχτικη,οπως ταιριαζει σε ενα δραματικο τραγουδι!!
Το τραγούδι είναι από τα πρώτα δισκογραφικά του Ζαμπέτα και του Νεαρού τότε Καζαντζίδη. Δεν πολυ είχε επιτυχία. Άλλωστε ήταν μιας άλλης εποχής που έφευγε τότε ενώ στο προσκύνιο ερχόταν πολλές μουσικές αλλαγές. Το τραγούδι το επανέφερε στο φως ο Μάρκος στην ιστορική ζωντανή ηχογράφηση που έγινε το 1961 στου Βρανά. Κυκλοφόρησε δε στα μέσα της δεκαετίας δισκογραφικά. Έτσι έγινε γνωστό και θεωρήθηκε από ορισμένους σαν τραγούδι του Μάρκου. πληροφορια απο καποιον στο στιχοι.ινφο κ νομιζω εχει δικιο
Πρωιμος Καζαντζιδης. Η φωνη του αργοτερα ξεφυγε, απογειωθηκε σε τοπ επιπεδα, τετοια που θα ηταν αδυνατο να τραγουδησει παρομοια κομματια χωρις να τα αλλοιωσει. Εδω ομως ( αν και δεν ειμαι Καζαντζιδικος) δενει τελεια με το τραγουδι φιλε Ioannis Papaminas
όπως κατάλαβες ήταν συμπληρωματική απάντηση, δεν είπα πουθενά ότι δεν παίζει ο τατασόπουλος, απλά είπα ότι παίζει με τον τσιμπίδη
ΜΕΓΑ ΑΣΜΑ.ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
gerodimos123
Ο ΦΙΛΟΣ ΠΑΤΜΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ¨ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟΤΟ ΓΡΑΜΜΑ¨ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ..ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑ Ο ΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ
Έχεις απόλυτο δίκιο, έκανα λάθος από κεκτημένη ταχύτητα !!!
Είναι το δεύτερο τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα που δισκογραφεί με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Οι στίχοι του Χαράλαμπου Βασιλειάδη.
Εκτελέσεις:
►1η: 1954 Καζαντζίδης Στέλιος-Γκρέυ Καίτη 78" HMV AO-5211 OGA-2158
►2η: 1961/Άνοιξη LP: "Μ.Βαμβακάρης-Σ.Παγιουμτζής-Στου Βρανά" Ηχογρ. Live
℗1982 Αφοί Φαληρέα ΑΦ 12
►3η: 1972 Μαρινέλλα LP "Αθάνατα Ρεμπέτικα" Philips 6331 044
►4η: 2002/11 Πάνου Πόλυ CD Χ2 "Αυτά Που Ήθελα Να Πω" Victory Media VM 1001.2 (CD-1)
Κατά σειράν είναι τό πρώτο(Οκτ 1954). Τό δεύτερο ηχογραφήθηκε μετά από 14 μήνες καί είναι τό ΑΦΗΝΩ ΓΕΙΑ(Ιαν 1956). Ακολούθησαν άλλα δύο μετά από 9 χρόνια.
giasou stelara athanate megale
@tolisvoid συμφωνω με τον τολη μαγκες γιατι τον ξερω καιρο τωρα το παιδι και ειναι απο καλη φαρα δηλαδη να πουμε
Ωω
Αποδιδεται στον Ζαμπετα αλλα μαλλον ειναι του Μαρκου που το τραγουδησε με το δικο του υφος πρωτος ..ο Στελιος σαν Τελειος Μαθητης το'πε εξ ισου γνησια.
Πρώτη εκτέλεση Καζαντζίδης
Abraham Attaliadis Καζαντζίδης 1956, πρώτη εκτέλεση, Μάρκος 1961 ζωντανά από την ταβέρνα του Βρανά....
Όσο κι αν μυρίζει Μάρκο το τραγούδι είναι του Ζαμπέτα είναι και να σας εξηγήσω που στηρίζω αυτή την άποψη.
Πρώτο το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1954 στην HIS MASTERS VOICE. Ο Βαμβακάρης το 1954 ηχογραφέι στην ODEON - PARLOPHONE τότε τα τελευταία του γραμμοφωνικά τραγούδια ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ - ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Μετά το 1954 ξεκινά τις ηχογραφήσεις ξανά το 1960 Στην COLUMBIA - HIS MASTERS VOICE.
Δεύτερο. Από το 1950 και μετά είναι γνωστό ότι οι εταιρίες τον έβαλαν στο περιθώριο (όπως και σχεδόν όλους τους παλαιότερους). Οπόταν αν ήταν δικό του γιατί να μην το ηχογραφήσει ο ίδιος να παίρνει και τα δικαιώματα αφού είχε ανάγκη από χρήματα;
Τρίτο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια οι στίχοι είναι του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (ΤΣΑΝΤΑ) ο οποιός με τον Ζαμπέτα είχαν πάρα πολύ στενή συνεργασία. Άρα είναι δυνατόν ο Μάρκος να χάρισε στίχους στον Τσάντα ο οποίος πουλούσε τους στίχους του σε άλλους για λίγα χρήματα όπως είναι γνωστό; Αποκλείεται.
Ζαμπέτας
Είναι γνωστό στους κύκλους ότι το τραγούδι είναι του Μάρκου Βαμβακαρη.
Μάρκος & τραγουδι ο Στράτος
6
για τον κυριο στελιο πατμανογλου κρατω στα χερια μου το 45 αρι το γραμμα και η ετικετα γραφει επωνω μουσικη γ ζαμπετας στιχοι γ μητσακη εκτελεση μαν καναριδης και οχι καζαντζιδης απο οτι γνωριζω ειναι το πρωτο τραγουδι που εγραψε στην κολουμπια ο ζαμπετας και η πρωτη εκτελεση του μαν καναριδη ολα αυτα που γραφω κυριε πατμανογλου τα εχει καταθεσει προφορικα στην εκπομπη του πανου γεραμανη στους λαικους βαρδους στο β προγραμμα ο ιδιος ο ζαμμπετας και ο ιδιος ο μητσακης εχω 880 ηχογραφημενες κασετες απο τους λαικους βαρδους αλυθεια σου θυμιζει τιποτα το ονομα του μακαριτη πανου γεραμανη αυτα ευχαριστω και να με συνχωρεις
Πες τους ρε Νικο ποιος εγραψε το τραγουδι γιατι δεν μπορω να διαβαζω αλλες παπαριες στα σχολια απο ειδικους ρεμπετολογους-τσιτσανολογους....
Iσως ο Μάρκος, που την εποχή εκείνη είχε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, ήταν άρρωστος και αποκλεισμένος από τα πάλκα, να έδωσε το τραγούδι στον ανερχόμενο τότε Ζαμπέτα για να εξασφαλίσει κάποια λεφτά. Με το δικό του όνομα δύσκολα θα μπορούσε να το ηχογραφήσει τότε.
Μη λες μαλακιες
@@makischristofis3949 Mην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια
Η τραγουδαρα αυτη ειναι του Συμπανταρχη..
ΟΧΙ! Του Ζαμπετα ειναι!
paidia to tragoudi einai tou zampeta aplos o markos tragoudisi arketes fores
Πιανου Ζαμπετα ρε παιδια,
του Μαρκου τραγουδι ειναι...
Και στιχοι και μουσικη.
ετσι νομισα και γω ...όμως είναι του Ζαμπετα !
Όσο κι αν μυρίζει Μάρκο το τραγούδι είναι του Ζαμπέτα είναι και να σας εξηγήσω που στηρίζω αυτή την άποψη.
Πρώτο το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1954 στην HIS MASTERS VOICE. Ο Βαμβακάρης το 1954 ηχογραφέι στην ODEON - PARLOPHONE τότε τα τελευταία του γραμμοφωνικά τραγούδια ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ - ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Μετά το 1954 ξεκινά τις ηχογραφήσεις ξανά το 1960 Στην COLUMBIA - HIS MASTERS VOICE.
Δεύτερο. Από το 1950 και μετά είναι γνωστό ότι οι εταιρίες τον έβαλαν στο περιθώριο (όπως και σχεδόν όλους τους παλαιότερους). Οπόταν αν ήταν δικό του γιατί να μην το ηχογραφήσει ο ίδιος να παίρνει και τα δικαιώματα αφού είχε ανάγκη από χρήματα;
Τρίτο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια οι στίχοι είναι του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (ΤΣΑΝΤΑ) ο οποιός με τον Ζαμπέτα είχαν πάρα πολύ στενή συνεργασία. Άρα είναι δυνατόν ο Μάρκος να χάρισε στίχους στον Τσάντα ο οποίος πουλούσε τους στίχους του σε άλλους για λίγα χρήματα όπως είναι γνωστό; Αποκλείεται.
με τον τσιμπίδη παίζουν