Pescuit la mreana pe raul Mures la feeder in luna martie

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 20 มี.ค. 2024
  • Pescuitul la mreană este o activitate populară printre pescarii care își doresc să prindă acest pește de apă dulce, care poate atinge dimensiuni impresionante. Mreana (Barbus barbus) este un pește originar din apele curgătoare ale Europei, inclusiv ale României. Este cunoscut pentru dimensiunile sale considerabile și pentru faptul că poate fi o pradă dificilă pentru pescari.
    Iată câteva aspecte de luat în considerare atunci când practici pescuitul la mreană:
    Echipament adecvat: Pescuitul la mreană necesită un echipament adecvat. De obicei, se folosesc undițe robuste, linie rezistentă și monturi speciale pentru a face față puterii și dimensiunii mrenei.
    Locația potrivită: Mreana preferă apele curgătoare cu fundul pietros sau nisipos, unde se poate ascunde și de unde poate prinde hrana. Caută zone cu adâncimi variabile și adăposturi sub apă, cum ar fi marginile râurilor sau zonele cu vegetație acvatică densă.
    Momeală și momeli: Mreana este un pește omnivor, hrănindu-se cu insecte, viermi, crustacee și chiar pești mici. Momeală eficientă poate include viermi, larve, boabe de porumb, sau chiar bucați de pește.
    Tehnici de pescuit: Pescuitul la mreană poate implica diferite tehnici, cum ar fi pescuitul cu feederul, pescuitul cu pluta sau pescuitul la crap. Fiecare tehnică necesită o abordare specifică în ceea ce privește monturile, momelile și metodele de atragere a peștelui.
    Respectarea regulilor locale: Asigură-te că ești familiarizat cu reglementările locale referitoare la dimensiunea minimă a mrenei care poate fi prinsă, sezonul de pescuit și alte restricții sau reguli privind pescuitul.
    Eliberarea responsabilă: Dacă prindeți o mreană, asigurați-vă că o tratați cu grijă și că o eliberați înapoi în apă în condiții optime pentru supraviețuirea ei. Mreana este adesea prinsă și eliberată pentru a menține populațiile sănătoase și pentru a conserva specia.
    Practicarea pescuitului la mreană necesită răbdare, cunoștințe și respect față de mediul înconjurător și față de peștele însuși.
  • บันเทิง

ความคิดเห็น • 17

  • @alexandrucreanga1151
    @alexandrucreanga1151 2 หลายเดือนก่อน +3

    Super montura pentu pescuit cu rama interesant !

  • @feketeanti9118
    @feketeanti9118 17 วันที่ผ่านมา

    Az am cautat sa vad cand se deschide pescuitul pe dunare zona de frontiera ,intimplator am citit ca este interzisa pescuitul in amonte si aval langa poduri care au macar un picior in albie , nu din rautate am amintit dar e bine de stiut . Fire intinse si sanatate !

  • @vasilesurdu7630
    @vasilesurdu7630 2 หลายเดือนก่อน +1

    Frumosa prezentare multa stima

  • @mariuscristinel86
    @mariuscristinel86 10 วันที่ผ่านมา

    7:12, nu asa trebuie sa arate: prima greseala, la carligul cu paleta firul trebuie sa fie obligatoriu in interiorul paletei. De ce? Pentru ca in drill firul se freaca de marginea paletei. A doua greseala: ala se numeste forfac, inaintasul e altceva, confunzi metrul cu tona! Si inca ceva, esti pescar? Sau braconier? Nu e de ajuns un carlig? Sunt nascut in '86, am crescut si traiesc la 200 m de raul Buzau. Am crescut pescuind mreana. Cu multi ani in urma am agatat o mreana de peste 10 kg, dupa un drill de vreo 20 minute a cedat firul. Majoritatea mrenelor pe care le-am prins au avut in jur de 5 kg. Am folosit aceeasi montura ca a ta, dar cu un singur carlig. Cele mai mari mrene le-am prins la greieri, dar nu multi stiu asta, mreana se hraneste si cu insecte.

  • @zoltancsoltye
    @zoltancsoltye 2 หลายเดือนก่อน +1

    Super,eu stau la 2km de Somes in Maramures,am sa folosesc montura asta cu siguranta.Eu vara dau cu melci limax(fără chochilie) am prins somn si clean mare.Fire întinse!

    • @PescarinRomania14
      @PescarinRomania14  2 หลายเดือนก่อน

      hmm interesant si eu am prins odata somn la melc , dar nu limax, si cel cu cochilie

    • @zoltancsoltye
      @zoltancsoltye 2 หลายเดือนก่อน

      @@PescarinRomania14 îți spun sincer niciodată nu am venit acasă fără peste,ziua nu prea mișcă, dar dimineața și seara, noaptea este momeala perfectă, atâta că are mucusul acela,e cam ciudat la atingere,dar m-am obișnuit, la început le puneam cu mănuși.

  • @calinhetea221
    @calinhetea221 2 หลายเดือนก่อน +1

    Am văzut că ești expert la pescuit de somn ce părere ai de o lansetă cu acțiune de 80- 120 grame

    • @PescarinRomania14
      @PescarinRomania14  2 หลายเดือนก่อน

      e cam slaba la stationar , iti trebue peste 300 de grame

  • @BuzoganyFlavius
    @BuzoganyFlavius 2 หลายเดือนก่อน +1

    Super multumim ! O intrebare merge si fir textil ca si inaintaș ?

    • @PescarinRomania14
      @PescarinRomania14  2 หลายเดือนก่อน +1

      Merge doar că pe râu textilul subtire se taie foarte repede in pietri sau alte obstacole din apa

    • @mariuscristinel86
      @mariuscristinel86 10 วันที่ผ่านมา

      Ala e forfac, inaintasul e altceva, dar nu stie nenea. Inaintasul se leaga de firul principal, are cativa m si alt rol.

  • @mariusbaban721
    @mariusbaban721 2 หลายเดือนก่อน

    Nu prea sunt pesti in raurile noastre (balastierele le o distrus habitatul).

  • @corneliumercea8898
    @corneliumercea8898 2 หลายเดือนก่อน +2

    Felicitări, dar văd că pescuiești la feeder clasic,fără să folosești coșuleț sau method!Eu cred că dacă ai folosi nada,cel puțin teoretic ți-ai dubla șansele de muscatura!

    • @PescarinRomania14
      @PescarinRomania14  2 หลายเดือนก่อน +1

      Nu am putut da cu , coșuleț că venea multa mizerie pe Mureș .. se incarca in câteva secunde