Ce material alegi pentru izolarea podului nelocuit?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 2 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 21

  • @motomania5985
    @motomania5985 หลายเดือนก่อน +3

    Nu vă supărați , dar nu am înțeles rostul afirmației , cum că inainte de termoizolarea podului , obligatoriu trebuie luată legatura , cu un specialist , și cu firme specializate . Din ce cauză ? Pentru că doar ei sunt deștepți și restul omenirii sunt obligatoriu proști ? Și să arunci o grămadă de bani in buzunarul lor ? Uite , că noi nu am facut așa . Ne-am documentat , am învățat , și am pus casa la punct . Casă de cărămidă plină , parter , construită in 1965-"67 . In 1999 , camerele s-au parchetat , cu polistiren XPS de 5 cm sub parchet . In anul 2000 s-a montat incalzire centrală pe gaz , cu centrală murală și cu calorifere . In 2001 , s-a izolat casa pe exterior , cu polistiren EPS de 5 cm ( pe vremea acea , era cea mai groasă care se gasea în comerț ) , dar după câțiva ani , cand au apărut cele grafitate , s-a montat peste cel de 5 cm , EPS grafitat de 10 cm . Tot in 2001 , cu ocazia primei izolări , s-au schimbat și geamurile duble din lemn cu altele termopan făcute la comandă . Podul este pod rece . Grindă de lemn de 20 cm , dedesupt ( tavanul ) acoperit cu scândură , peste scândură plasă de trestie și tencuială . Deasupra , intre grinzi s-a umplut la construirea casei , cu zgură de locomotivă , și acoperit cu scândură . Tot prin 2001 , sus in pod , s-au ridicat toate scândurile , a fost eliminată toată zgura , și a fost înlocuită , cu vată minerală de 20 cm , după care a fost bătută inapoi toată scândura , și acoperită cu coale de PFL . Jos in camere peste tot am coborât tavanul , montând tavan fals din rigips . Intre tavanul nou , și cel vechi s-a introdus vată minerală de 10 cm . Așa că acuma izolația podului are 30 cm de vată minerală , plus rigipsul , plus scândurile și pfl-ul . Și totul executat , casnic . Fara intermediul nici unui specialist , și a nici unei firme specializate . Banii respectivi , care ar fi fost băgați in buzunarul lor , au fost cheltuiți pe materiale . Cu munca de după masă după orele de serviciu , și mai câte un concediu de " odihnă" , s-au făcut fără probleme . Pe lângă faptul , că cei care au lucrat acolo ,( doi frați , ) unul de meserie programator , și celalalt electrician industrial . Și s-a putut . Dacă vrei , se poate . Și dacă-ți folosești capul . Atât . Vă rog să mă scuzați pentru textul lung . Să aveți sănătate și numai bine .

  • @Liviuspb
    @Liviuspb 5 วันที่ผ่านมา

    De ce trebuie volum de apa,daca degivrarea se face cu freon?

  • @CrinaCrina-e2s
    @CrinaCrina-e2s หลายเดือนก่อน +1

    Ce părere aveți despre panourile PIR pentru termoizolație exterior.....?

    • @CASAnZEB
      @CASAnZEB  หลายเดือนก่อน

      Este o solutie din ce in ce mai utilizata si in Romania. Cu produsele potrivite si echipa profesionista sunt convins ca puteti obtine rezultatul propus

  • @chindrisadrian
    @chindrisadrian 20 วันที่ผ่านมา

    Pentru o casă veche (1985), podul placat cu foște de stejar de 10 cm, cu nisip între, iar pe interior lamele de lemn în cruce peste care s-a tincuit, ulterior adaugat schelet de lemn cu rigips.
    Anul acesta am izolat casa cu vata bazaltica de 10cm. Cu ce as putea izola podul? Ce straturi?
    Problema mea este ca nu știu ce fel de bariera de vapori sa pun, mai exact ce SD sa aibă bariera de vapori? Sau poate sa nu pun
    Mulțumesc mult anticipat!

    • @CASAnZEB
      @CASAnZEB  20 วันที่ผ่านมา

      Salut Adrian,
      Daca nu vrei sa intervii la interior, in casa, atunci poti face o termoizolatie in pod, peste si intre grinzile de lemn. Iti recomand sa pui un minim de 20 cm de vata bazaltica/protejata cu folie bariera de vapori Intello Plus la interior (inaintea vatei minerale) iar pe deasupra vatei inainte de scandura sau osb (pe care vei calca in pod) sa pui o membrana de protectie (tip folie difuzie) sa nu cumva sa ajunga apa la vata minerala (infiltrattii)
      Alta varianta daca vrei in pod o suprafata rigida pe care sa calci direct, este sa termoizolezi cu sapa Diasen Thermostep - tot asa peste grinzi grosime 5 cm. Solutia asta vine si cu o izolatie la nivelul acoperisului .
      Alta varianta - sa faci o termoizolare la pod cu vata sau celuloza sau orice alt material termoizolant (peste grinzi) dar neaparat sa pui o membrana de control vapori la interior (sub gips) - intello plus singura membrana cu sd variabil atat de mare (este important sa ai o membrana dublu sens) pentru ca aceste structuri din lemn trebuie sa isi pastreze potentialul de uscare

    • @chindrisadrian
      @chindrisadrian 19 วันที่ผ่านมา

      Salutare​@@CASAnZEB,
      Merci de raspuns! O sa aleg prima varianta cea cu folie bariera de vapori Intello Plus + cel mai probabil doar 10cm de vata Multirock 100 (anul acesta, poate suplimentez anul urmator cu inca 100).
      Podul este necirculabil, asa ca ma gandeam sa acopar doar cu (Folie difuzie Stratum Breawarf M100, 100 g/m2)
      Ce parere aveti?
      Cea mai mare frica a mea este sa nu stric structura actuala de lemn datorita umiditatii, acoperind cu folia Intello Plus iar peste cu vata bazaltica.
      Multumesc inca o data!

  • @catalinionut2903
    @catalinionut2903 หลายเดือนก่อน

    Salut, daca intre parter si pod este o placa de beton si nu doar grinzi, cum ar arata o izolatie optima? Se pune vata direct pe placa de beton sau?

    • @CASAnZEB
      @CASAnZEB  หลายเดือนก่อน

      Salut. Se poate pune vata direct pe placa de beton, in 1 sau mai multe straturi. Mai ales daca este vata semirigida sau rigida este si mai simplu. Problema o reprezinta accesul in pod, pentru care va recomand sa montati un caroiaj (o structura in cruce) la grosimea de termoizolatie dorita care sa sustina un placaj (osb, scandura) pe care sa puteti circula.

  • @razvanradu5154
    @razvanradu5154 หลายเดือนก่อน

    Vata bazaltica este foarte scumpa si foarte slaba in comparatie cu spuma , fie ea cu celula inchisa sau deschisa .
    Iar de montaj nici nu mai povestesc , o sa fie un spanac de mintaj in 100% cazuri , este imposibil sa o infigi exact in locurile unde trebuie sa intre si sa fie etans .. spuma e sfanta ❤

    • @CASAnZEB
      @CASAnZEB  หลายเดือนก่อน

      Alegerea materialului tine de preferintele clientului :)
      Important este sa termoizolati corect podul 😎

    • @gabidijma5655
      @gabidijma5655 หลายเดือนก่อน

      Pai și cu mucegaiul ce faci?

    • @DragosIancu-c3t
      @DragosIancu-c3t 5 วันที่ผ่านมา

      Si in caz de incendiu…..e bomba cu ceas

  • @Richardcroitoru
    @Richardcroitoru หลายเดือนก่อน +2

    Daca nu ai de gand sa faci podul ca pentru viitor sa faci ceva in el, e o mare prostie sa faci pod, o gramada de bani bagati aiurea

    • @CASAnZEB
      @CASAnZEB  หลายเดือนก่อน +2

      Aveti dreptate. Exact asta am transmis prin acest clip. Pod rece inseamna ca in viitorul apropiat beneficiarul nu intentioneaza sa transforme podul intr-un spatiu locuit iar atunci cea mai buna varianta de termoizolare este cea de deasupra ultimei zone incalzite (parter sau etaj). Nu exista varianta efecienta energetic care sa elimine nevoie de termoizolare la ultimul etaj(placa beton, grinzi din lemn, barne etc)
      Mult succes si multumim pentru commentarii

    • @stefanherbszt2197
      @stefanherbszt2197 หลายเดือนก่อน +1

      ​@@CASAnZEB care este stratificarea corecta la un planseu din grinzi de lemn ( peste parter, pod rece)?

    • @CASAnZEB
      @CASAnZEB  หลายเดือนก่อน +1

      Dacă ne uităm de la parter spre acoperiș atunci o stratificație bună ar putea fi: gips-carton, barieră de vapori, izolație termică, membrană de difuzie peste vată și scânduri de lemn.

    • @andreifleseriu6543
      @andreifleseriu6543 หลายเดือนก่อน +1

      Ce părere aveți despre izolația unui pod rece cu spuma?

    • @CASAnZEB
      @CASAnZEB  หลายเดือนก่อน +1

      Izolarea cu spuma poliuretanica facuta de echipe specializate si cu produse de calitate este o solutie eficienta de termoizolare. Vom avea curand si un material video despre acest subiect 🤓