De ce toata lumea fuge de incalzirea electrica? 2.0

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 8 ก.ย. 2024
  • #centrala_termica_electrica
    #incalzire_pe_curent
    #Gaze_vs_curent
    De ce toata lumea fuge de incalzirea electrica.
    Centrala electrica sau pe gaz?
    Orice fel de incalzire ( fie pe lemn,gaze,sau electrica este scumpa daca nu avem casa izolata termic).
    Tot ce pierdem sub forma de caldura ,centrala sau sursa de caldura ,trebuie sa compenseze.In traducere libera de unde te carpesti de acolo te rupi.Fara izolatie termica,fara ventilatie care sa curete aerul viciat si sa introduca aer proaspat si incalzit de afara vom avea costuri imense indiferent de sursa de incalzire.
    O alta optimizare a consumurilor este incalzirea in pardoseala.La fel de importanta este montarea unui termostat capabil si smart nu termostate wireless de sub 200 de Ron.
    Foarte importante sunt si geamurile care sunt special concepute pentru zona noastra.Atentie si la montatul geamurilor pentru ca se monteaza cu membrana nu cu spuma ca la tara.
    Donatii
    www.paypal.me/...
    / proiectediversediy
    / electricieniromania
    proiectediverse...
    proiectediversediy@gmail.com

ความคิดเห็น • 215

  • @florinap8907
    @florinap8907 4 ปีที่แล้ว +17

    Indiferent de varianta de centrala aleasa,pierderile de caldura enumerate de tine raman aceleasi daca nu se aduc imbunatatiri.Ambele tipuri de centrale au randamente bune peste 90%,cu un mic plus la e.e..Ce parere ai de pretul unitar per MWh,1MWh(ee)-aprox650lei,1MWh(g.n.rezultat din PCS)aprox.150lei?

  • @mirceaflirian8784
    @mirceaflirian8784 4 ปีที่แล้ว +2

    Videoul asta m-a uns la suflet. Pot zice ca ma pricep putin la tot ce s-a prezentat, mare dreptate, mare adevar. Singurul defect al nostru: știm de toate.

  • @nightmare101983
    @nightmare101983 4 ปีที่แล้ว +7

    Eu imi construiesc la anul casa si nici nu vrei sa stii cati oameni s-au mirat de ce vreau sa fac si mi-au zis ca bag bani aiurea, adica: fundatiile izolate, 20cm sub placa de la parter, 20cm pe pereti(inca ma mai gandesc daca 20 sau 30), incalzire in pardoseala, ventilatie cu recuperare de caldura, ferestre puse pe sud si vest in cea mai mare parte (doar unele mici de la bai pe nord), pompa de caldura, nu o sa am deloc gaze ( pentru gatit o sa iau plita cu inductie si cuptor electric). In plus am cautat sa evit orice punte termica.

  • @iosifandreidumitrescu4146
    @iosifandreidumitrescu4146 4 ปีที่แล้ว +2

    Man ai perfecta dreptate, dar realitatea este aceea pe care o trăim, nu spun ca nu am vrea, vrem, dar vrem bun, vrem sa fim asigurați că proiectul livrează ce spune, vrem calitate confirmata, nu doar "povești pe o foaie". Respect! Keep up The f...g good work🤘

  • @clockworktech5096
    @clockworktech5096 4 ปีที่แล้ว +3

    Stefan, cine sta la casa, mai are un avantaj.
    Randamentul unei centrale pe curent este de 1 la 1. Dintr-un kw de energie electrica scoti cam 1kw energie termica.
    Insa cu o pompa de caldura, randamentul poate sa creasca la peste 3 la 1, fiind de peste 3 ori mai eficienta si consumand tot energie electrica.

  • @georgevlad572
    @georgevlad572 4 ปีที่แล้ว +2

    Bravo Stefane , te urmaresc de ceva timp si imi place ce ne inveti dar citesc si multe comentarii de la "ingineri " care sunt foarte destepti , atat de destepti incat nu se mai complica sa faca un video sa explice ce ai cum ,il contrazic sau comenteaza aiurea pe cel care chiar incearca sa ne invete ceva doar pentru a ne arata cat de desteapta este natia asta a noastra . Mult succes in continuare si pentru "ingineri " multa dar multa "sănatate " 😉😉😉.

  • @birkof
    @birkof 4 ปีที่แล้ว +15

    Completez putin la concluzia ta: "Problema este ca pierdem caldura din casa, nu cu ce o aducem in casa."

    • @ElectroLabMedia
      @ElectroLabMedia 4 ปีที่แล้ว +1

      Pai nu trebuie sa o aduci cumva?Sau tu ai free energy?

    • @SfeatcuCatalin
      @SfeatcuCatalin 4 ปีที่แล้ว

      Probabil ca se refera la casele pasive.

    • @birkof
      @birkof 4 ปีที่แล้ว +1

      @@ElectroLabMedia era vorba de strict subiectul video-ului. INCALZIREA! Daca n-ai pierde din ea, n-ai mai zice ca e scumpa. Intelegi acum? :)

    • @zoltanracz5799
      @zoltanracz5799 3 ปีที่แล้ว

      Incalzirea pe curent devine mai ieftina decat cea pe gaz..... din cele enumerate eu nu vad nimic ce nu se poate( SI AR TREBUI APLICATA) aplica la o incalzire pe gaz... DECI CE E MAI IEFTIN

  • @CMircea
    @CMircea 4 ปีที่แล้ว +10

    kWh la gaze este 0.15 lei, la curent este 0.65, adica de 4 ori mai scump. Cantitatea de energie necesara pentru incalzire este aceeasi pentru ambele surse de energie, indiferent cat de prost sau bine este izolata cladirea.

    • @ElectroLabMedia
      @ElectroLabMedia 4 ปีที่แล้ว

      Ce KWH ora vizezi?O centrala poate papa 10 metrii cubi instant .La curent ai pe ora.

    • @RveMO
      @RveMO 4 ปีที่แล้ว +1

      @@ElectroLabMedia Mergi la școală si o sa pricepi.

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว +4

      Aia ti-o spun ei din niste calcule la care toata lumea pune botul.Gazele se vand la mcub la Kw.
      Cu un mcub de gaz poti scoate x caldura sau y caldura in fuctie de cat de eficient ii arzi.
      Aia cu kwh este o gaselnita de marketing pe care vad ca din ce mai multi naivi incep sa o creada.
      Cand te interesezi de un produs vezi ce zice departamentul cercetare nu departamentul de marketing.
      Si la boxe e la fel se promoveaza puterea cand de fapt ne intereseaza presiunea acustica.
      La becuri nu ne uitam la putere ci la lumeni.(nu ai observat ca in ultimul timp au inceput sa scrie pe becuri lumeni si lumeni per watt)?
      Ai un bec de clasic de 100 w care scoate 1200 de lumeni si ai unul cu led de 50w care a 4500 lumeni.Care da mai multa lumina?
      Sa nu mai fim prostiti,zic.

    • @marius_carapcea_1974
      @marius_carapcea_1974 4 ปีที่แล้ว

      Mircea Chirea, foarte bine explicat! De curiozitate: 1 kwh la GPL cat costa? Mentionez ca la momentul de fata 1 litru de GPL costa in jur de 2,72 lei.

    • @RveMO
      @RveMO 4 ปีที่แล้ว +1

      @@Proiectediversediy Dintr-un m3 de gaz obții teoretic ~10 kwh enerie termică(rotunjit in jos). O centrala de apartament are randament de minim 70% daca este clasică(mai proasta). Deci, dintr-un m3 de gaz obtinem 7 kwh de energie termică. Un metru cub de gaz pe factura asociație unde stau valora 1.62 lei. Impartind 1.62 lei la 7 kwh ne da ~0.25 lei/kwh. O centrala electrică are un randament de 90%, dar hai sa il punem ca e 100%. Un kw costa azi minim 0.60 lei. O centrală electrica dacă are 20 kw si randament 100%, produce 1kwh in 3 minute. O centrală pe gaz de 20 kw si randament de 70% produce 1 kwh dupa ce arde 0.143 m3 gaz. Cati kw are centrala fie ea pe gaz poate sa iti maximizeze randamentul dar niciodată nu va fi mai mare de 70% la gaz sau 100% la electric. Presupunând ca tu ai nevoie de 1 kwh pe zi pentru a mentine temperatura setată, pe curent vei plati 0.6 lei iar pe gaz 0.25. Deci, cu o centrală clasica pe gaz platesti mai puțin de jumatate pentru a obține aceeasi energie termica ca la o centrala electrica. Tu poti sa crezi ca nu obtii 10 kwh dintr-un m3 de gaz, dar asta deja nu mai e știință ci conspirație. In realitate e de minim 3 ori mai scump să încălzești pe electric pentru ca o centrală în condensație dimensionată corect are un randament mult mai bun. Aia pe electric nu are cum sa treacă de 100%. Asa cum le zici tu altora sa citească, te sfătuiesc sa faci același lucru în legătură cu subiectul asta. Succes!

  • @RubenB
    @RubenB 4 ปีที่แล้ว +1

    Filmulet scurt si direct la mesaj, frumos si bine facut ;)

  • @wizake
    @wizake 4 ปีที่แล้ว +18

    Cand toate cele de mai sus sunt egale, si singura diferenta e centrala electrica vs gaz, nu are cum sa fie mai ieftin pe curent, deoarece kW de curent e mai scump decat cel de gaz

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว

      Da,foarte corect.
      am intalnit multe instalatii electrice facute prost desi clientul ar fi platit pentru un tablou OZN.

    • @83glacius
      @83glacius 4 ปีที่แล้ว +1

      eu am intalnit in practica 3 tipuri de incalzire pe curent si nici una nu batea ca pret ..o centrala prin condensatie pe gaz.

    • @aca3980
      @aca3980 4 ปีที่แล้ว

      @@Proiectediversediy salutare ! doresc sa renovez o casa veche pe tencuiala veche si caramida plina , ca si suprafata utila este un maxim 100 m patrati iar camerele undeva la 2.3 m inaltime. nu vreau sa ma zgarcesc la izolatie si as merge pe un 20 cm eps 80+ ideea este ca si incalzire am de ales intre centrala electrica ori pe lemne . vecinii mei cheltuie sume astronomice cu centralele pe lemne si intr-adevar niciunul nu cred ca a dat importanta izolarii. eu as merge pe una electrica din confort , nu am trifazic tras si nu stiu ce centrala sa aleg . ma poti ajuta cu un sfat ? multumesc !

  • @junkeewu
    @junkeewu 4 ปีที่แล้ว +4

    Intai informeazate despre necesarul de izolare pe zone apoi alegi materialul izolant si grosimea. Exemplu: elvetia- 15 cm ventilatie cu recuperare de caldura si tripane, cu lemn stratificat .

  • @stefanmariancretu8931
    @stefanmariancretu8931 4 ปีที่แล้ว

    Bine de știut, până acum nu am auzit pe nici un constructor dar mai ales pe vreun arhitect să includă polistiren grosime 20cm și EPS 100....!
    DE omul cât trăiește, ÎNVAȚĂ (asta dacă îi permite Op-ul..!)
    Chiar că la primăvară încep să construiesc de la zero o casa de vacanță la țară. Mulțumesc mult.
    Sunt foarte binevenite informațiile acestea.Mulțumesc mult Ștefan.

    • @valvaly1629
      @valvaly1629 4 ปีที่แล้ว

      Or sa impuna din 20-20 caci intra un normativ in vigoare si sunt obligati de catre UE sa se co struiasca la standard de casa pasiva cat mai aproape

    • @valvaly1629
      @valvaly1629 4 ปีที่แล้ว

      Din 20 -20 intra un normativ in vigoare. Si sunt obligati de catre UE ca toate constructiile noi sa fie realizate cat mai aproape de casa pasiva adica, izolatie mai groasa,ferestre , airthight la cladire , ventilatie cu recuperare de caldura etc

    • @ALEXANDRU-u7d
      @ALEXANDRU-u7d 4 ปีที่แล้ว

      @@valvaly1629 am facut acu 2 ani 1 casa ...arhitectul a zis polistiren eps 80 de 10cm....ghici ce a zis propietarul??...eps50 de 5 cm..pe alocuri chiar de 3....ieeeeeeei...traim in Romania unde normativele si SR-urile sunt hartie de toaleta.

  • @davidmihaihotea4701
    @davidmihaihotea4701 4 ปีที่แล้ว +1

    Foarte buna explicatia!
    Doua intrebari ce recomanzi
    Incalzire in pardoseala prin retea cabluri rezistente sau centrala electrica si agent termic prin retea conducte?
    Preparare apa menajera boiler electric sau gaz?

  • @alexsorin3651
    @alexsorin3651 4 ปีที่แล้ว +2

    Salut și sânatate maestre Stefan, ai dreptate si eu sint de acord cu acest mod de incalzire, dar încă nu am testat cu o centrală electrică, dacă cineva are să dea detalii .

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  2 ปีที่แล้ว +1

      Multumesc.Daca vrei electrica baga izolatie calumea.

  • @dragosgabrielalexe4384
    @dragosgabrielalexe4384 2 ปีที่แล้ว

    . Stima, respect!!!!!

  • @razvandoinea1335
    @razvandoinea1335 4 ปีที่แล้ว +1

    Am cumparat o casa undeva la tara veche mai exact 118 ani din lemn. Ulterior am vrut sa o daram dar cand am inceput demolarea am observat ca lemnu se prezinta in stare super dupa dupa atatia ani si am renuntat la ideea dea demolao.Am ramans surprins placut ca vara este o temperasura super placuta in ea. Am construit in spatele ei living, baie , bucatarie si sus 2 dormitoare pereti bca 25 in pardoseala 5 cm de extrudat geamuri de 18 mil bucata exterior vata de 15 sincer este foarte bine in interior si inca nu este tencuita . Vecinul meu a facut din bca de 15 cm cu 10 polistiren ma facea pe mine nebun dar el face focul din septembrie ca este frig si acum imi da dreptate ca suprafata este aceiasi dar ca si costul a mea a costat de doua ori suma lui . Aceiasi dimensiune de vata am pus si la cea a veche si sunt surprins placut ca sunt cu 2 grade mai cald in ea decat in cea de bca. Da ai dreptate materiale fac diferenta, chiar daca costa mai mult in cativa ani buni in recuperezi sau ii dai o data si dupa nh mai platesti caldura.

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  2 ปีที่แล้ว

      Wow.Imi era dor de comentariile voastre.Totul Ok.Sunteti ok?

  • @TheRusucrstn
    @TheRusucrstn 4 ปีที่แล้ว +1

    Super film si bune clarificari.
    As adauga necesitatea cunoasterii, ratei de transer termic a materialul folosit la termoizolatii, EPS-ul este valabil doar in cazul polistirenului.
    Salutari si bafta in continuare.

  • @VladAndrei
    @VladAndrei 4 ปีที่แล้ว +2

    Ati descris perfect standardul german de "Casa Pasiva".
    Dar va fi greu ca romanul sa realizeze ca TOATE punctele enumerate contribuie la economii importante de bani si la cresterea calitatii vietii.
    Exact cum ati spus, e imposibil sa nu faca rabat la ceva. Deobicei la calitate. Altfel nu se simte bine.
    Iar apoi urla ca are iarna facturi de 800 ron.
    Felicitari pentru explicatii!

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว +6

      Multumesc.
      Nu am vrut sa pomenesc expresia casa pasiva pentru ca toti fug cu gandul al Buhnici pe care multi in considera basinos pentru ca si-a facut casa pasiva.O conceptie idioata dar romanul ,pe langa calitatea de calic,o are si pe cea de invidios :)

    • @VladAndrei
      @VladAndrei 4 ปีที่แล้ว

      @@Proiectediversediy Corect!

    • @taskbig7664
      @taskbig7664 4 ปีที่แล้ว

      @@Proiectediversediy casa pasiva un subiect slab abordat.

  • @Cr86Yn
    @Cr86Yn 3 ปีที่แล้ว +2

    te rog sa faci si un clip despre centralele electrice cu inductie .

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  3 ปีที่แล้ว

      Pai cand o sa am una la indemana facem desi din cate stiu sunt un fel de bull shit.

  • @florinvadan7876
    @florinvadan7876 4 ปีที่แล้ว +7

    În Germania unde este gaz se folosește GAZ - nu îs rupți în cur ci pur și simplu e varianta CEA MAI IEFTINĂ ! După e varianta pe combustibil lichid , după e cu pompă de căldură , după e pe ELECTRIC .Nu îs proști și indiferent de soluție respectă tot ce ai spus la izolație - ergonomie termica , soluții de ultimă oră etc.
    Poți să debitezi oricât - gigacaloria obținută pe gaz e cam de 3 ori mai lesne decât cea electrică , acolo unde ai gaz dacă 'mergi' pe curent ai ceva special ca să faci asta !Asta e la ora asta în condiții normale .Vorbesc de Germania pentru că acolo am un pălmaș care lucrează în domeniu cu soluții și materiale care mi-au reamintit că suntem în continuare cam mult în urmă.SUCCES - și doresc că Moșu să aducă peste noapte măcar un WC în locuința nu în curte - la cei muuulți ce nu au și macar nivelul de trai actual din fosta RDG la restul românilor !
    SCUZAȚI SARCASMUL .

    • @anubaral
      @anubaral 4 ปีที่แล้ว

      Solutii de ultima ora pe saracia. Am stat prin germania luna trecut vreo 10 zile la o ruda. Casa construita recent, sub 10 ani. Incalzire cu pompa de caldura, izolatie de 15(unde era), ferestre cu 2 sticle, incalzire in pardoseala, rolete manuale si termostate separate in fiecare camera. Adica nimic special

    • @ElectroLabMedia
      @ElectroLabMedia 4 ปีที่แล้ว

      In Germania se merge pe curent in 90% din cazuri.

    • @florinvadan7876
      @florinvadan7876 4 ปีที่แล้ว

      @@anubaral Pompa de căldură e singurul lucru special față de RO.Traienelu meu lucrează și au contracte cu firme - mai renovează spitale , un aeroport mai mic , chestii noi din turism - are o vorbă Ăstia'ș scot banii din investiții + MAFIOȚI TOȚI !

  • @florinanghel9983
    @florinanghel9983 4 ปีที่แล้ว

    Bravo ! Așa este !!!!!

  • @inlumina_punctro
    @inlumina_punctro 7 หลายเดือนก่อน

    La punctul 5 n-ai spus ce fel de ventilație- ventilație cu RECUPERARE de căldură.
    O chestie foarte tare, nu am testat-o, dar lumea e reticentă, nu pricep de ce, cînd ajută enorm și pentru cei care au zgomot stradal și nu pot dormi cu geamul deschis...plus vara și iarna ai aer curat, fără să pierzi căldură, răcoare.
    Așa nu pricep nici de ce grămezi de lume NU și izolează apartamentul, nici măcar cu 10 cm de polistiren.
    Eu cu 10 cm de polistiren, dacă nu greșesc, am 19,.3 grade cu centrala oprită peste noapte, la minus 5 afară. Deci aș putea să fac iarna fără să dau drumul la încălzire, dacă 20 de grade nu mă deranjează.

  • @sorinbadea7069
    @sorinbadea7069 8 หลายเดือนก่อน

    Salut ! Si daca imi iau polistiren de 20 si mi l pune dorel pe copci ce fac?)) Degeaba materiale de calitate daca nu sti sa le aplici.

  • @v.valentingabriel1944
    @v.valentingabriel1944 4 ปีที่แล้ว +1

    Da fratieur ...noi abia descopeream termopanele pe vremea când Honeywell făcea termostate ,sisteme de alarma etc...au mare tradiție ...

  • @rawphoto6849
    @rawphoto6849 4 ปีที่แล้ว

    Salut,
    Cu videoul asta m-ai pus pe ganduri.
    Se da urmatoarea situatie, deoarece nu am ales inca sursa de incalzire.
    Am casa la rosu, adica acoperis si geamuri, casa are max 100mp utili, P+M locuibila.
    Eu cred ca nu am fost tipul de client care sa fac rabat la propria lucrare, ba din contra, a trebuit sa stau cu ''biciul'' non stop pe constructor, doar in ideea sa ma consulte atunci cand el de la sine putere, alegea un material mai slab decat in proiect. La capitolul asta am imbatranit 5 ani, in 6 luni, pt ca atunci cand am calculat investitia am luat in calcul materiale ceva mai bune, si m-am luptat pe banii mei, pt materiale mai bune, contractul fiind materiale plus manopera.
    -Plecand de la fundatie, s-a pus f putin pietris la ruperea capilaritatii, cam 3-5 cm, e drept pt o elevatie de aproape 70 cm h, asa ca am insistat pana a venit cu folia si cu polistirenul de 10 extrudat pt placa. Ar fi vrut sa nu mai puna ca e solul f tare.
    -zidarie..clasic, 30 cm caramida cu goluri.
    - Geamuri, am pus tripan de 5cm de la bluevolution92, unde sper sa merite investia.
    - Acoperisul la interior, am ales spuma poliuretanica celula inchisa. Norocul e ca am suprafata mica, cam 100mp de acoperis.
    -Izolatia exterioara, nu am pus-o inca, dar am optat pt grafitat de 20 cm. Aici, am avut cele mai multe discutii cu aproape toti meseriasii, de la geamuri, de la acoeris, si desigur cu constructorul care considera ca e prea mult.
    - Nu am pus geamuri pe vest, deci e posibil sa fie casa ceva mai intunecata.
    Utilitati, am doar curent electric trifazic, gazele sunt la 300m.
    ASa ca am cerut o oferta la incalzire electrica in pardoseala pt toata casa. Pret 2600 de euro, pt aprox 11 Kw. si suprafata 90mp. Ce nu mi-a placut la ei, a fost ca mi-au cerut 50% din bani sa mi dea proiectul de instalatie electrica. ASA ca pt a face instalatia casei, platesc odata lucrarea + 1300 de euro din contract.
    In continuare, am teama ca pentru 2 dormitoare de la mansarda care sunt pe nord, nu va face fata incalzirea in pardoseala. Casa este in camp deschis, fara vecini la hotar, si am vant in special de la Nord.
    Acum ma gadnesc la centrala pe combustibil solid, lemn, brichete, carbuni, + calorifere (cam peste tot), si covorase de incalizire electrica doar pt bai si bucatarie.
    Pareri ?

    • @RveMO
      @RveMO 4 ปีที่แล้ว

      De ce nu te interesezi de o pompa de căldură? Pe termen lung iti recuperezi banii.

    • @phanthomel
      @phanthomel ปีที่แล้ว

      Ce soluție ai ales pana la urma ?

  • @Cristidanciu7678
    @Cristidanciu7678 4 ปีที่แล้ว

    salut Stefan cu tot respectul o idee de unde as putea achitiona materiale Loxone knx sau Gira?

  • @mateip4388
    @mateip4388 4 ปีที่แล้ว +6

    Sunt unii care zic: "Nu centrală electrică! Cum??! Păi aia pe gaze e mai safe. Dacă explodează aia electrică?"
    Păi și aia pe gaze, nu e mai periculoasă? Eu așa zic. Dacă totul este bine făcut pe partea de electrică nu are ce să se întâmple. Dacă iei o centrală electrică firma Comtec, da, în 3 ani crapă... dar Comtec nu face centrale electrice. 😆

    • @neaionqwe
      @neaionqwe 4 ปีที่แล้ว +2

      Nu le da idei alora de la Comtec :))

    • @mateip4388
      @mateip4388 4 ปีที่แล้ว

      nea ion 😂😁😉

    • @mateip4388
      @mateip4388 4 ปีที่แล้ว

      nea ion Dacă se apucă Comtec de centrale electrice, presimt că unele dintre ele vor exploda!
      Nu sunt pesimist, nu doresc rău altora, dar totuși... Comtec...

  • @darkclontopeldan8552
    @darkclontopeldan8552 2 ปีที่แล้ว

    salut o intrebare despre incalzirea electrica in pardoseala sau daca doresti sa faci un tutorial

  • @makena70danielmascas
    @makena70danielmascas 4 ปีที่แล้ว +3

    Salutare!
    Eu sunt din Bihor ... la câmpie ... nu am nici pădure nici conductă cu gaz în apropiere ...
    Urmează să îmi ridic o casă din bușteni necalibrați cu diametrul de 35-40 ... fundația e gata ...
    Am optat pentru o pompă de căldură aer/apă și încălzire în pardoseală ...
    Așadar doar electric ...
    Nu am ce face ... da nu îmi e teamă ...
    Fain video!
    Sănătate și spor la treabă!

    • @ALEXANDRU-u7d
      @ALEXANDRU-u7d 4 ปีที่แล้ว

      cauta pentru izolatia in pardoseala produsele firmei bjorn

  • @orlandosorinopris6775
    @orlandosorinopris6775 2 ปีที่แล้ว

    Caloriferul e depasit oricate inginerii s-ar face. centrala e dezastru indiferent pe ce este. Elementele discrete (aeroterme panouri instanturi de ACM care sa dea ce trebuie unde trebuie nu sa plimbe apa prin toata casa - energie consumata degeaba - etc).

  • @dc8povi
    @dc8povi 4 ปีที่แล้ว

    Ceva recomandari de branduri?sisteme ventilatie, centrale, etc?

  • @ovisan0257
    @ovisan0257 4 ปีที่แล้ว +3

    La încălzirea electrică este o problema cu branșamentul , kw de zi și kw de noapte care teoretic sunt mai ieftini. Enel care face totul sa te încurce, plătești branșamentul de parcă ar fi de platina, și el pune comtec.Incercati să măriți puterea instalată și atunci sa vezi cum incepe dansul.

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว

      Stiu.

    • @makena70danielmascas
      @makena70danielmascas 4 ปีที่แล้ว

      Așa.i ... valoarea tarifului de racordare a fost la prima înștiințare în sumă de 5194,73 lei.
      La semnarea contractului ... cel care îmi execută lucrarea a reușit reducerea sumei la valoarea de 4294,45 lei.
      Și asta de la rețeaua electrică până la limita de proprietate ... 42 de metri au calculat ei ... de acolo și până la locul de consum mai am vreo 35 ... deci e destul de scump ... da astea.s prețurile ...
      Nivel de tensiune solicitat 230/400 V
      Puterea 15kw
      Să auzim de bine

    • @ElectroLabMedia
      @ElectroLabMedia 4 ปีที่แล้ว

      @@makena70danielmascas Aia e nimic.Eu am platit 19800 ron bransamentul la curent.

    • @dmg921
      @dmg921 4 ปีที่แล้ว

      10000 de euro pt 300 de metri,ce ziceti?
      Si aproape un an de umblătură dupa acte si aprobari...

    • @vmlinuz10
      @vmlinuz10 4 ปีที่แล้ว

      Fix asta am vrut sa scriu. Nu este capacitate pentru asa ceva in foarte multe zone.

  • @paulrockybyt2601
    @paulrockybyt2601 4 ปีที่แล้ว

    Suna interesant dar pentru moment recunosc ca nu sunt convins. In cazul in care toate pct de mai sus sunt respectate si izolatia termica este identica pt 2 case, una cu incalzire electrica, alta cu incalzire pe gaz, poti continua intr-un alt filmulet cu mai multe calcule? Ar fi interesant de vazut necesarul de energie pt a incalzi un spatiu fix gen 100 m² si apoi comparate costurile luand in calcul inclusiv randamentul ambelor sisteme, puterea calorica degajata etc. E un subiect interesant care sunt convins ca merita dezbatut si prezinta interes pentru multi.

  • @raduantoniade5950
    @raduantoniade5950 4 ปีที่แล้ว +2

    Deci in concluzie, luam două case identice, suprafața identică, izolatia identică, una cu centrala pe gaz si una pe curent, sa inteleg ca la cea pe curent ies mai ieftin lunar cu factura???

    • @AR23NFS
      @AR23NFS 4 ปีที่แล้ว

      Nu poți să știi care e mai ieftina. Depinde de zonele în care sunt făcute,materialele,orientarea către punctele cardinale. Etc

  • @simicidoru9525
    @simicidoru9525 4 ปีที่แล้ว +1

    👍👍👍👍

  • @iCONFORT.incalzire.electrica
    @iCONFORT.incalzire.electrica 4 ปีที่แล้ว +1

    Noi lucram cu cabluri incalzitoare si cu panouri radiante pe tavan sunt potrivite la consum in medie 500 lei pe luna.

    • @ElectroLabMedia
      @ElectroLabMedia 4 ปีที่แล้ว

      Pai paote ii trimiteti si lu stefan sa experimenteze cu ele si cred ca va face si reclama daca va ocupati cu asa ceva.

  • @2fastcustoms
    @2fastcustoms 4 ปีที่แล้ว +2

    Daca ai radiatoarele bine dimensionate și calculate in fct de fiecare camera poți merge cu temperaturi mai mici în mare parte din an

    • @2fastcustoms
      @2fastcustoms 4 ปีที่แล้ว +2

      Se face calcul pt radiatoare temperatura tur/retur 55/45

  • @83glacius
    @83glacius 4 ปีที่แล้ว +1

    Imi permiti sa aduc niste adaosuri in unele chestii pentru ca le am studiat mai mult construind o casa pe YTONG A++ grosime 40 cm:
    1. Izolatie 20 cm vata minerala bazaltica standardul minim e la mansardari ..polistirenul eu nici nu l iau in seama ..dar daca omul are zidul deja de 30-40 cm caramida..nu e necesar 20 cm izolatie ca nu e ger -40 grade.. eu la YTONG de 40 cm am aflat ca de la -5 doar s ar merita sa izolez ..cu toate ca YTONG spune ca nu trebuie..insa prefer pierderile ca sa zic asa ..de caldura pe durata unui ger de -5 sau mai frig ..dar sa nu am costuri in plus cu zidaria si nici rahat pe pereti gen polistiren care devine faina in 30 ani ..
    2. Pardoseala si incalzirea intradevar necesita o temperatura mai mica dar au 2 dezavantaje mari care eu nu le suport.. si anume faptul ca trebuie sa mearga caldura tot timpul ..deci din start daca esti intr o zona fara gaz trebuie sa fii fochist 24/7 si iti spun eu ca 70% din casele noi din Romania nu sunt racordate la gaz ..si au trebuit sa si faca ori un sistem pe peleti ori sa fie fochisti pentru ca odata sapa racita ..inertia termica cald rece poate sa dureze si o zi intreaga sa o readuci la ..20 grade sa zicem..iar pe gaz e scump cu incalzire in pardoseala caci iti merge centrala aprox tot timpul .. si a doua parte proasta e mentenanta la incalzirea in pardoseala ..cand incep sa te lase tevile chiar si fiind PEX PEXAL ..o sa ti doresti moartea ..eu prefer pe calorifere mentenanta mai usoara.. centrala peleti cu automatizare autofeed dau tap de pe telefon sunt in Cluj si setez o caldura mai mare si centrala a pornit ajung acasa e cald .
    3. Zone si termostat ..plusuri si minusuri ..prefer HIVE de exemplu pentru ca e SMART dar e scumpa si nu merge la orice sistem de incalzire .. aproape toate casele moderne au distribuitor la feicare etaj si cel putin 2 zone de caldura cu termostat .
    4. 5.6. deja tin de bun simt.. pocnitori pui pocnitori ai .. ca un exemplu eu am pus geamuri Salamander premium profil 86 mm grosime ..urmatorul era 94 mm pentru case pasive 3500 euro in plus ..nici n am vrut sa aud .. 3 sticle etc deja e standard acum ..
    De curent nici nu ma leg ..pentru ca sincer Stefan nu se renteaza ..eu imi produc singur 10 kw curent de la care 2 kw folosesc tot timpul pentru apa calda intr un boiler de 250 l .. am 2 prieteni care au incercat diferite sisteme de incalzire pe curent.. ba panouri din acelea pentru incalzit 750-2000w putere care el pui in casa .. platea vreo 1000 lei pe luna si nu incalzeau f repede .. si alte avioane .. e bun curentul.. dar ca si pret.. LEMN

  • @lidiagheorghe6248
    @lidiagheorghe6248 3 ปีที่แล้ว +1

    Buna ce tip de incalzire electrica imi recomanzi

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  3 ปีที่แล้ว

      Eu nu recomand nimic.Instalatorul va poate recomanda.

  • @intercity200cfr8
    @intercity200cfr8 4 ปีที่แล้ว +1

    Foarte corect spus! Nici mie nu-mi plac "centralele cu gaz", mai ales cele "cu teava scoasa prin stalpi sau grinzi". Cat de tiganesc pot sa arate tevile scoase oriunde si oricum...

  • @iCONFORT.incalzire.electrica
    @iCONFORT.incalzire.electrica 4 ปีที่แล้ว

    Avantajul la ele ca zonele sunt separate fiecare, asa daca se defecteaza o zona in restul casei mai merge caldura, la centrale nu putem spune asta.

  • @shogun7354
    @shogun7354 4 ปีที่แล้ว +2

    Sunt curios dacă la tine acasa toate sunt facute conform STAS,fără răutate,și dacă locuiești la curte ce sistem de încălzire ai?🤔

  • @marianfieraru3170
    @marianfieraru3170 ปีที่แล้ว

    Cum sa facem , sau cum să facem ventilatia ?

  • @rumegus72
    @rumegus72 2 ปีที่แล้ว

    Mai este și varianta cu încălzirea electrică în pardoseală cu cablu încălzitor în șapă, dar trebuie să fie foarte bine izolată casa și inclusiv șapa și incusiv plafonul (podul casei).

  • @dumitrud.3077
    @dumitrud.3077 4 ปีที่แล้ว

    Salut, ce părere ai despre încălzirea cu ajutorul convectoarelor electrice tesy cu termostat și controlul temperaturii digital. Am deja unul în dormitor și mă gândesc dacă renteaza sa pun in fiecare încăpere cate unul, in total 4.

  • @TheCookieFever
    @TheCookieFever 4 ปีที่แล้ว

    Daca tu arzi gaz (combustibili fosili) ca sa produci energie electrica, apoi energia aia electrica o folosesti sa produci energie termica pentru incalzire, in veci nu va fi mai eficient asa decat sa arzi direct combustibil fosil pentru incalzire. Randamentul pentru generarea energiei electrice e mic. Intr adevar daca ai centrala electrica, daca incalzesti cu 1kw apa, 1kw ala vine din curent, raport 1 la 1, dar la generare? Ce raport a fost ? 1kw energie termica/mecanica s a pus intr-un kw energie electrica?

    • @cristiangabimaty
      @cristiangabimaty 3 ปีที่แล้ว

      In 2018 40% din energie electrica a fost produsa din arderea combustibililor fosili si an de an este in scadere.

  • @laurentiugarboan592
    @laurentiugarboan592 4 ปีที่แล้ว +1

    Cea mai eficenta incalzire pe curent este pompa de caldura pe incalzire in pardoseala si bineinteles casa sa fie izolata exact cum ai specificat

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว +4

      O sa fac un filmulet cu o pompa de caldura daca se ofera o firma sa ne face o prezentare si eu sa filmez.

    • @ALEXANDRU-u7d
      @ALEXANDRU-u7d 4 ปีที่แล้ว +2

      @@Proiectediversediy e foarte buna pompa de caldura...dar e la inceput in Romania...m-am interesat pentru mine....tot sistemul ( pompa + put forat+ teava cu agent termic) undeva la 10.000- 12.000 de euro...incalzirea in pardoseala undeva la 40euro/mp...la suprafata utila de 130mp iese undeva la 18.000 euro numai astea....anvelopat casa cu polistiren eps 70 de 8cm=3500 euro numai materialele..mana de lucru de la mine...tavan etaj(urmeaza anul asta) osb de 12-15mm cu spuma la imbinari +vata minerala de 10+rigips de 12=3.500-5000 euro...concluzie ..ca sa ma incalzesc asa ma costa 25.000 de euro ...la salariu de 3000 lei pe luna au trecut 17 ani de cand m-am apucat de casa...mai am podul si pompa...ghici cat mai strang din cur:))

  • @eugenfrunza2684
    @eugenfrunza2684 4 ปีที่แล้ว

    Eu sînt de la țară și exact cum ați spus dumneavoastră și care este și corect ,cîți sau cîte case de la țară au PE și cum să montezi un boiler pe curent sau alte convectoare care tu nu ai decît două siguranțe și acelea vai de mama lor(tot părerea mea este ) fiecare face ce vrea dar din ce am văzut eu și ce am învățat cu curentul nu este de joacă,

    • @adriantalos7350
      @adriantalos7350 3 ปีที่แล้ว +1

      Eugen Frunză, te protejezi făcând prize de împământare lângă casă, cu rez. Ohmica de maxim 3,5 OHMI, aduci un electrician, și cu materiale de calitate este ok. 👍

  • @aztek94
    @aztek94 2 ปีที่แล้ว

    Dacă nu am instalație pentru încălzire prin pardoseală, este eficientă pompa de căldură doar cu calorifere? Casă construită în 2007, parter din BCA + mansardă locuibilă din lemn, izolată bine, aprox. 100m2 amprenta la sol.

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  2 ปีที่แล้ว +1

      Cu calorifere nu.

    • @aztek94
      @aztek94 2 ปีที่แล้ว

      @@Proiectediversediy chiar dacă las temperatura apei din calorifere la 50 grade? Pt mine este suficient atât.

  • @no_name-wn2gz
    @no_name-wn2gz 4 ปีที่แล้ว +2

    Pt majoritatea oamenilor care au venituri mici si medii, NU se merita investitii in rulouri de ultima generatie(e bun si un geam tripan cu roleta simpla sau draperie ca sa nu se vada in interior, NU se merita ventilatii de tot felul cand poti deschide frumos usile sau geamurile pret de cateva secunde/minute pana aspiri, etc., NU se merita a se baga banii in incalzire in pardoseala(trebuie facuta de ADEVARATI specialisti altfel ori se prea incalzeste pardoseala ori nu se incalzeste iar lucrul asta il vezi abia dupa ce e finisata pardoseala, adica cam tarziu. Plus ca se cam ridica praful de la caldura, din cate stiu eu. Mergeti pe ppr ingropat sau aparent, pprul costa aprox. 30% din pretul cuprului, usor de montat, lucrat si exploatat in timp. Apare peste 5-10 ani o tehnologie noua in incalzire, daca ai ppr nu iti bagi unghia in gat si o schimbi ca de ai dat o caruta de bani pe incalzirea in pardoseala sau de cupru parca nu iti vine sa schimbi sistemul de incalzire dupa 5-10 ani).
    NU as baga bani in pompe simandicoase care sunt scumpe si peste 2 ani apar altele mai performante etc, ca sa nu mai zic mentenanta cat te costa de se defecteaza o pompa de asta smechera pt incalziri smechere. Cat mai simplu nene, se sparge un calorifer ori rugineste il demontezi in 10 min si pui altul.
    Cine isi schimba instalatia electrica sau isi face casa noua, ramaneti pe lemn sau centrala pe gaz DAR trageti circuit dedicat si pt o centrala pe curent ca atunci cand curentul va fi mai ieftin doar sa mai aveti de montat centrala si sa nu mai spargeti peretii, logic!
    DA, as pune polistiren sau vata, trebuie sa fi atent ce fel de polistiren sau vata si CUM se monteaza CORECT ca altfel sunt sanse mari sa ai alte probleme din cauza vatei sau a polistirenului(daca pui polistiren pe peretii exteriori mare grija ca in jurul usilor si a geamurilor se pune vata bazaltica din motive de siguranta a unui incendiu, MAI ALES LA BLOCURI).
    Eu merg pe principiul ca daca pot sa pun un intrerupator simplu cu 30 lei de ce sa cumpar un intrerupator smart cu peste 100 lei, ca sa ce? Ca arata smecher pe perete? Nu tot asa apas pe el sa aprind/sting lumina? 80% din populatia tarii NU au banii necesari sa tina pasul cu noile descoperiri in domeniul constructiilor/gadegeturilor si a altor lucruri.
    DA, un termostat de 300 lei acolo e ok.
    Ai facut referire la Casa Buhnici, am urmarit toate filmuletele lui cu constructia casei care a costat 200 000-300 000 euro. Cati, de pe acest canal isi pot permite o astfel de casa sau astfel de investiti scumpe pe care le recomanzi, investiti care se amortizeaza pe termen de peste 10-15 ani?
    ESTE STRIC PAREREA MEA!
    O viata avem, nu bagati banii in orice, cu diferenta de bani pe care o scutiti mergeti naibii in vacante cu familia!
    Numai bine la toata lumea!

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว +1

      Nu te contrazic dar pentru mine personal o casa ideala nu trebuie sa depaseasca 120 mp.
      Bineinteles ca romanul vrea 300 mp ,venit de la bloc,lucru care nu este normal decat daca ai salariu 10000 de euro pe luna.
      In limita a 100 mp ,cu pierderi minime de calduta poti incalzi foarte ieftin.
      Daca vrei casa din familia Guldenburg atunci e alta socoteala.

    • @no_name-wn2gz
      @no_name-wn2gz 4 ปีที่แล้ว +2

      @@Proiectediversediy Vor casa mare ca o sa stea copiii cu ei si la 19 ani(ca timpul zboara), copiii merg la faculatate si dusi sunt! :))))) Si boii raman cu ditamai vila goala si facturi mari. Bani bagati in ziduri goale pe cand puteau bine merci sa mearga in vacante cu familia/prieteni. Cate exemple de astea stiu, zeci!

    • @19deniel
      @19deniel 4 ปีที่แล้ว

      Corect!!!

  • @StreteaR
    @StreteaR 4 ปีที่แล้ว

    Salut Stefane, scuze deranjul, 2 subiecte probabil interesante:
    1. Poate esti "la curent"... sa ne dai niste detalii legate de centrale electrice cu inductie electromagnetica, chiar si distribuitori (laudate, foarte tari, da' nu se prea gasesc)
    2. Care ar fi varianta si parerea ta in ideea de a instala/alimenta un tablou electric printr-o sursa BACKUP.... UPS (unda sinusoidala)direct intr-un tablou a la carté?

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว +1

      1.Mie personal toate prezentarile de la centralele pe inductie par a fi pe langa fizica.Nu ma convins nici unul.
      2.Backup pe toata instalatia costa minim 2000 de euro.

  • @ovy15popescu1
    @ovy15popescu1 4 ปีที่แล้ว +3

    1mc de gaz produce circa 6-7 kw, pret 1,4 lei, 1 kw 0,47 - 0,6 lei deci nu este inca mai ieftin pe electric, dar o sa fie in maxim 10 ani!

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  2 ปีที่แล้ว

      Izolaeaza casa la A+++ si vorbim care e mai eficient.

    • @ovy15popescu1
      @ovy15popescu1 2 ปีที่แล้ว

      @@Proiectediversediy nu sunt de acord cu dumneavoastră! Indiferent de nivelul de izolare, pretul face diferența! Acum am (conform facturii) 2,14 lei mc gaz si 1,18 lei kw de electricitate! Izolarea reduce consumul de energie si atat! Daca pretul kw ramanea la 0,6 lei si mc de gaz urca la cat este acum da vorbeam de costuri echivalente la același necesar de energie!

  • @12qwertyady
    @12qwertyady 3 ปีที่แล้ว +1

    A si apropo ..referitor la centrale ca "iti baga pe gat de 24k" tu daca faci o pozitie de priza o faci cu fir de 2,5 corect?? Daca iti vine proprietaru si zice ca priza aia de noptiera el sustine ca o va folosi doar pentru incarcarea telefonului tu vei schimba conductoru pentru a corespunde necesarului de consum ...respectiv subdimensiona conductoru pe traseul respectiva??

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  3 ปีที่แล้ว

      Nu,conductorul este acelasi dar scadem protetia.

  • @taskbig7664
    @taskbig7664 4 ปีที่แล้ว

    Problema principala locuintele au pierderi de caldura conceptul de case pasive este la inceput in Romanica.

  • @marianmarin8788
    @marianmarin8788 3 ปีที่แล้ว +2

    Min. 11.00 da, da apartamentele alea lu ceausescu costa acu, cinzejdă mii dă euro...

  • @ElectroLabMedia
    @ElectroLabMedia 4 ปีที่แล้ว +1

    Centrala electrica este si mai ieftina si mai eficienta ca un pe gaz.Plus ca pe curent nu ai sanse sa bubui.Pe gaz da.

  • @jhonycrouger
    @jhonycrouger 4 ปีที่แล้ว +1

    Pe www.ubakus.de îți poți calcula grosimea izolatiei in functie de grosimea peretelui si materialul din care este acesta.

  • @tano3580
    @tano3580 4 ปีที่แล้ว +1

    O centrală termică pe gaz consumă îi jur de 130-150w/h, energie electrică! La 5h/zi, consumă chiar mai puțin decât un frigider.

  • @adrianmagureanu3905
    @adrianmagureanu3905 2 ปีที่แล้ว

    Mulţumesc, dar centrala pe lemne nu este mai bunà ca consum decît pe elettric sau gaz, mltà sànàtate và doresc

  • @nicusky
    @nicusky 2 ปีที่แล้ว

    Hai sa vorbim de facturi. Cu mama centralei electrice tot platesti minim dublu la factura comparativ cu factura unei centrale ce functioneaza cu gaz.

  • @alexandrutananau303
    @alexandrutananau303 4 ปีที่แล้ว

    Mai pe scurt,bagi caldura in casa atata cata pierzi!Si am mai precizat cu cat sursa de caldura foloseste mai putin produs finit(electricitatea)cu atat e mai ieftina incalzirea!Cea mai eficienta incalzire( din pdv al randamentului)este cea cu pompa de caldura!

  • @rustem5335
    @rustem5335 4 ปีที่แล้ว

    Salut! Spuneai ca exista geamuri speciale . Imi poti da un link de la astfel de geamuri ?

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว +1

      Chiat nu as putea sa te ajut.
      Pe la Soflete am vazut si eu ceva.

  • @constantinnegoita4315
    @constantinnegoita4315 4 ปีที่แล้ว

    Un kw electric 0,67 lei, un kw gaz 0,15,un kw peleti 0,30. Pai dacă am izolație bună ip,geamuri super speciale de ce sa nu pun centrală pe gaz sau peleti? Sa plătesc curent de 4,4 ori mai scump?

    • @gabiemil5682
      @gabiemil5682 3 หลายเดือนก่อน

      Felicitari! Exact ce e important nu se discuta! Pretul la curent este de 3-4 ori mai mare ca pe gaz.

  • @JohnDoe-ib9hn
    @JohnDoe-ib9hn 4 ปีที่แล้ว +1

    😂😂😂 Zi'le

  • @wizake
    @wizake 4 ปีที่แล้ว

    Am observat in filmulet ca insisti pentru polstiren mai dens, care ar fi de preferat.
    Polistirenul expandat si cel extrudat au proprietati izolatoare aproape identice. Chiar si diferenta dintre polistirenul expandat EPS80 si EPS100, sau EPS150 e de 0.001 sau 0.002 (ma refer la coeficientul lambda). Nu vad o problema in a folosi EPS150 sub placa de la cota 0 in loc de extrudat (care e mai scump), DOAR DACA panza freatica nu este sus, si nu exista vreun risc de infiltratie a apei (mai e si stratul de rupere a capilaritatii acolo). XPS-ul (extrudatul) e mai dur si e mai rezistent la umezeala/apa, deaceea se foloseste la placarile soclurilor fundatiei, si sub placa de la cota 0. Eu am folosit EPS120 sub placa de la cota 0, care este sufiecient de dur ca sa nu se taseze sub greutatea placii.
    La fel si la vata... cea care e mai putin densa are proprietati izolatoare mai bune, deoarece are mai mult aer in ea. Exista acele produse cu dual-density, iar producatorul spune ca stratul mai putin dens, de langa zidarie e pentru cresterea eficientei termice, iar stratul exterior, mai dur e pentru rezistenta mecanica.
    In concluzie, mai bine polistiren (sau vata) mai gros si mai putin dens, decat mai subtire si mai dens. Aici grosimea conteaza ;)

    • @ElectroLabMedia
      @ElectroLabMedia 4 ปีที่แล้ว

      Trebuie si gros si dens.
      EPS 150 la 5 cm e ca 3 straturi de 5 de 50.
      Trebuie sa impingi punctul de roua cat mai departe de interiorul casei.Ca sa faci asta iti trebuie si grosime si densitate.
      In plus de asta valorile pe care le insiri tu acolo sunt date la un metru grosime.Mai studiaza problema.

    • @AR23NFS
      @AR23NFS 4 ปีที่แล้ว

      In concluzie poți pune și una și alta. Obligatoriu e să respecți pași prezentați. Altfel în câțiva ani toți pereți se uda de la condens. Și implicit creste consumul(materialul ud e cel mai bun ptr a pierde căldură.)

    • @wizake
      @wizake 4 ปีที่แล้ว

      @@ElectroLabMedia coeficientul lambda nu depinde de grosimea materialului.. faci o confuzie

  • @lucian141
    @lucian141 4 ปีที่แล้ว +5

    Stefane, iti apreciez videoclipurile, munca pe care o depui, dar aici pur si simplu nu ai dreptate. Doua case IDENTICE cu toate cele 6 puncte pe care le-ai enumerat, una incalzita cu gaz si cealalta electric evident au nevoie de acelasi necesar de caldura (gigacalorie, KWh, MWh sau in ce vrei sa-l exprimi). Cum KWh electric e de 3-4 ori mai scump ca cel generat pe gaz, nu-ti trebuie prea multa carte sa realizezi ca iesi mult mai scump pe electric. Doar daca ai pompa de caldura cu un COP mai mare de 4, dar valoarea investitiei nu se amortizeaza la utilizatori casnici intr-un timp rezonabil. Te rog nu mai insista in a spune ca iesi mai ieftin pe electric, sunt multi care au muscat aceasta gogoasa si s-au trezit cu facturi de mii de lei pe luna.

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว +1

      Si daca ai 400v si gazul vine peste 50 de ani care e mai ieftina?
      La noi e scump ca nu il consumam.

    • @lucian141
      @lucian141 4 ปีที่แล้ว +1

      @@Proiectediversediy Da, exista cazuri in care incalzirea electrica e o opitune: 1. daca teava de gaze e departe si costul racordarii e prohibitiv 2. Daca bugetul permite (nu prea conteaza ca incalzirea costa 500 sau 1500lei, e mult mai usor de instalat si intretinut o centrala electrica) 3. daca nu sunt gaze deloc si vrei comfort (nu incalzire pe lemne, peleti sau alte prostii)

  • @florinrusu3098
    @florinrusu3098 4 ปีที่แล้ว +1

    Salut ! Când mai faci videoclipuri despre boxe ?

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว +1

      Vedem.Poate aduc ceva boxe la atelier dar mai intai trebie sa termin cu gletul si lavabila.

    • @ElectroLabMedia
      @ElectroLabMedia 4 ปีที่แล้ว

      Vrem filmulete cu boxe:)

  • @ovidiumaltezeanu7511
    @ovidiumaltezeanu7511 4 ปีที่แล้ว

    Hello. Da ce spui este adevarat in privinta eficientei. Dar problema reala este alta: O incinta incalzita electric sau gaz va consuma acelasi nr de KW/mp indiferent de tipul de incalzire. Intrucat 1mc de gaz produce intre 9,5 si 11KW si costa sa zicem 2 lei iar 1KW costa 0,65 lei… calcul matematic este simplu. Singura alternative asa zis electrica este pompa de caldure aer/aer sau aer/apa cu incalzire in pardoseala sau HAVAC unde scorul este usor in favoarea electric pe iarna si se detaseaza binisor in sezoanele primavera/toamna. Alternativa REALA de reducere consum la minim este - panouri vidate-acumulator caldura-incalzire pardoseala.Din pacate nu se poate aplica chiar oriunde…
    Eh…Daca ai spui romanului de pompa de caldura(desi multi au in casa dar nu stiu) sau HAVAC se uita lung la tine….

  • @andrion_doldol8439
    @andrion_doldol8439 4 ปีที่แล้ว

    Care este cea mai buna vată sau la ce trebuie să mă uit?

    • @valvaly1629
      @valvaly1629 4 ปีที่แล้ว

      Coificientul de transfer lamda. In general vata cam toata e cuprinsa intre 0.34 si 0.36.

  • @ciprianjurmoni
    @ciprianjurmoni 4 ปีที่แล้ว +1

    In decembrie imi montez eu centrala electrica si am sa va detaliez costurile.

    • @no_name-wn2gz
      @no_name-wn2gz 4 ปีที่แล้ว +2

      condoleante buzunarului! :)))))) eu zic sa pastrezi cutia, ambalajul, sa nu o zgarii ca sa o poti returna. preventiv!

    • @ElectroLabMedia
      @ElectroLabMedia 4 ปีที่แล้ว

      @@no_name-wn2gz Asta e mitul de cacat pe care il au toti Romanii in cap.
      E mai ieftin curentul la dracu.

    • @ALEXANDRU-u7d
      @ALEXANDRU-u7d 4 ปีที่แล้ว

      adica in detaliu: zona , izolatie , tocaraie, material de constructie

  • @v.valentingabriel1944
    @v.valentingabriel1944 4 ปีที่แล้ว

    Eu in Italia am inverter ...vara AC ,iarna căldură...nu plătesc neapărat mai mult decât unul care are centrala pe gaz...

    • @RveMO
      @RveMO 4 ปีที่แล้ว

      E o soluție buna pentru zona climatică respectivă. In Romania poate merge doar in dus unde nu prea ai sub -10 decat cateva zile pe an...din ce in ce mai putine.

  • @Widiach
    @Widiach 4 ปีที่แล้ว

    Tot vorbesti despre calicia romanului in postura de client/beneficiar. Dar vorbeste si despre calicia si japca constructorilor in fata unui client care cere calitate, e dispus sa plateasca pretul corect pentru ea, insa constructorul ii spune “ce stii tu? Crezi ca eu nu stiu ce fac? Unde ai auzit tu nebuniile astea?”

  • @12qwertyady
    @12qwertyady 3 ปีที่แล้ว +1

    Omiti un locru foarte important puntile termice

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  3 ปีที่แล้ว

      Alea nu trebuie sa existe.Daca pui polistiren de 10 pe casa e normal sa peirzi caldura sau geamuri de rahat sau lasi meseriasi sa iti puna geamurile cu spuma.

  • @eugenfrunza2684
    @eugenfrunza2684 4 ปีที่แล้ว

    Pentru că în primul rînd 70. la suta sînt cu instalație pe aluminiu și la care dacă legi o plită normală dai foc la casă mai mult decît atît toate incendiile care au fost la case ,televiziunile din țara noastră au dat pe post că casa a luat foc de la scurtcircuit ,și oamenii nu mai știu cum să procedeze ,este doar părerea mea

    • @ElectroLabMedia
      @ElectroLabMedia 4 ปีที่แล้ว

      Lasal drac de aluminiu ca nu pui centrala electrica pe 2.5 chiar daca ai pe cupru.
      In orice situatie este normal sa tragi dedicat.
      Va uitati la stefan pe canal degeaba ca nu ati invatat nimic.

  • @andreisaioc
    @andreisaioc 4 ปีที่แล้ว

    daca nu ai pompa de caldura , o centrala electrica nu va face fata la o casa mai mare (gen 180-300mp). Iar o pompa de caldura costa 5000-20.000euro... pe cand o centrala pe gaze te costa 2000E max. E adevarat ca la pompa de caldura platesti foarte putin pe luna, dar amortizarea se face in 10-20 de ani, cand o sa inceapa sa pice componentele pompei, termostatele, bla bla... E cu dus si intors, daca era o alegere ca ziua si noaptea , nu mai baga nimeni gaze

    • @ElectroLabMedia
      @ElectroLabMedia 4 ปีที่แล้ว

      Nu te supara dar doar un idiot si-ar face casa de 300 mp.

  • @pauladryany7336
    @pauladryany7336 4 ปีที่แล้ว +1

    Primu👍👍

  • @MrBanu1982
    @MrBanu1982 4 ปีที่แล้ว

    Dar,oare la o casă din chirpici ce polistiren am pune si ce grosime?!! Toti spun doar pentru construcțiile din lemn,bca,cărămidă sau metalice?!!!😉😉😉

  • @cristuningm
    @cristuningm 4 ปีที่แล้ว

    Precum afirma Stancu casa fiind făcută cu praf de ieftineala ce sa mai vorbim de calitate sau alte alea....

  • @ionutdumitru1387
    @ionutdumitru1387 4 ปีที่แล้ว

    Va salut domnu stefan sincer trăim cu o concepție antică uni acceptă modernizarea si calitate produselor alți refuza si se vaită ca lea degerat cartofi si morcovii sa fim realisti are 4 geamuri expuse direct an exterior cu un singur geam de pe timpu lu ceausescu carpite cu chit si plastilina si spune ca al costa 4000 de lei ancalzirea eu am recondtionat casa am schimbat geamurile cu termopane duble si usi am izolat interior cu poliester extrudat de 2 cmm si exterior cu 5 cmm ma costat cv am avut 150 de metri de izolat dar investitiile dau roade cu 2 sobe se ancalzeste o suprafață de 40 de metri pătrați la 30° si am cheltuit pe combustibil de foc 2000 de lei am văzut si pompe geotermala si pe cele cu sonda si pe cele de suprafață dau randament bun doar ca nu am spațiu sa pot face foraj sa auzim de bine.

    • @ElectroLabMedia
      @ElectroLabMedia 4 ปีที่แล้ว

      Foarte corect ce spui in comenariu.

  • @Muntecanescu
    @Muntecanescu 4 ปีที่แล้ว

    Nu se merita o investiție de câteva mii de euro în plus față de o izolație buna ,deoarece amortizarea se face in cele 5 luni de iarnă și va fi foarte lunga."Nimic nu se câștigă ,nimic nu se pierde ci totul se transforma".

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว

      vara aer condifionat,ventilatie.Ce vorbeti acolo?Doar iarna e buna izolatia?
      Pe bune?Pai dao jos dracu vara.

  • @dorinroberto1732
    @dorinroberto1732 4 ปีที่แล้ว

    👉▪ 😱 9:54 *Vaii 😱 Stefane . .aceste cuvinte . ."ne doare"* 😱 *Cine e bre Carmen de la Sálcioa/Sàlcia-??-* 😱

  • @ALEXANDRU-u7d
    @ALEXANDRU-u7d 4 ปีที่แล้ว

    salut...nu gresesti cu nimic....insa ai punctat bn...romanul e calic....si cand isi face casa zice :""merge si asa""....degeaba le explici...si pentru cei de la blocuri{ mai ales cele anvelopate} : cautati firma bjorn pentru incalzire in pardoseala..

  • @electronvasile7498
    @electronvasile7498 4 ปีที่แล้ว +5

    Am vazut celalalt filmulet si apropo de hate e plin la comentarii.
    Romanii fug de incalzirea electrica pentru ca sunt zgarciti.Nu stie nimeni ca la noi curentul este scump pentru ca nu consumam si peste 50% se vinde in pierdere afara.
    Daca am consuma sigur s-ar mai ieftini.

    • @valvaly1629
      @valvaly1629 4 ปีที่แล้ว

      Mda si tare curat e curentul lui Eon, enel etc. De asta sunt obligatorii protectii si etc

    • @wizake
      @wizake 4 ปีที่แล้ว

      da, pentru ca asa functioneaza economia de piata. cand cererea e crescuta, preturile scad....

  • @georgealbu2905
    @georgealbu2905 2 ปีที่แล้ว +1

    In loc sa vorbesti despre subiectul filmului vorbesti de povesti din amintiri de la baieti care construiau.... bla bla. Faptul ca ai atatea conditii enumerate ca sa poti avea o caldura la limita decentului arata cat de scumpa e incalzirea pe curent. Nu exclud ideea ca e varianta cu cea mai putina pierdere de caldura in exterior, dar totusi e cea mai scumpa. Caldura nu se produce decat cu consum de energie: gaz, lemn, peleti .... Curentul e cea mai scumpa, si cand zic scumpa zic minim dublu fata de orice alta varianta, indiferent de tipul de incalzire ales. Nu stiu cine va plateste sa facesti astfel de continuturi. Romanii nu au bani sa plateasca facturile la curent lunare de circa 200 lei. De unde vor plati minim 1500 lei pe luna la orice ai lua in calcul?

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  2 ปีที่แล้ว

      Produci caldura in KW ca sa compensezi ce pierzi .Ia pune 20-25 cm de vata sau polistiren cum cere norma ,geamuri cu factor A si montate cu membrana nu cu spuma ca la tara ,fa casa energetic A+++ si o sa vezi ca te incalzesti electric cu 300 de lei pe luna.Daca ai fi pe gaz ai plati 50 de lei maxim daca ai casa A+++.Daca ai pus polistiren de 10 poti sa te caci pe ea de casa.
      Eu vorbesc ce vreau eu la mine pe canal.Nu iti place schimba canalul ca e plin youtube ul de informatii.
      Romanii nu au bani din ce cauza?Pentru ca sunt putori,pentru ca nu fac nimic extra sa faca un ban,pentru ca nu au scoala pentru ca nu aua auzit de dezvoltare personala pentru ca nu vor mai mult si pentru ca voteaza FSN de 30 de ani.Deci isi merita soarta.Si cand faci o casa se numeste investitie nu faci carpeala.Daca te carpesti da iti fine si lumina mult.

    • @georgealbu2905
      @georgealbu2905 2 ปีที่แล้ว +1

      Ok. Fac casa cum zici tu aici. In cazul asta si consumul pe lemne sau gaz e mult mai mic decat pe curent. Compara consumul pe aceleasi specificatii. Eu am zis doar o parere. Poti sa o accepti sau sa aduci argumente contrare. Asta daca vrei sa o arzi corect. Daca vrei sa bagi pumnul in gura sa zic: da sefu, sa traiti; zic asa ca tine daca asa trebuie.

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  2 ปีที่แล้ว

      @@georgealbu2905 Nu bag pumnul in gura la nimeni.Daca eram capcaun caruia nu ii place polemica stergeam direct comentariu.
      Corect ca pe gaz e mai ieftin dar sunt zone unde exista doar curent si daca faci casa naspa platesti mult.

  • @danielspataru6372
    @danielspataru6372 4 ปีที่แล้ว

    Dacă ai și explica cum draq sa pun 20cm de polistiren sau vată. Îți dai seama cum ies glafurile la geamuri zi și tu un pic an rest sunt an total de acord cu tine

    • @2fastcustoms
      @2fastcustoms 4 ปีที่แล้ว +2

      La 20 cm de izolație muti geamurile aproape unde se termina cărămidă sau BCA-ul către exterior

    • @ElectroLabMedia
      @ElectroLabMedia 4 ปีที่แล้ว

      Ai glaful mai mare ,care e problema?
      Exista glafuri de aluminiu si de 45.Se bucura nevasta ca are loc de flori.
      Sa stii tu lipsa de imaginatie si deschiderea la nou ne tine in intuneric.Dar de fapt ce cacat ma mir cand la ultimul recensamant au iesit 85% ortodocsi (a se citi idioti primitivi care cred superstitii) sau pulime pe romaneste.

  • @florinbugeac86
    @florinbugeac86 4 ปีที่แล้ว

    jos palaria pentru lectie.

  • @AndreeaBostanica69
    @AndreeaBostanica69 4 ปีที่แล้ว

  • @transilvaniacity2839
    @transilvaniacity2839 4 ปีที่แล้ว +2

    Ești hater gaz că ești electrician.lumea nu are banii lu buhnici să facă instalațiile alea

  • @vizireanuvalentin6162
    @vizireanuvalentin6162 4 ปีที่แล้ว

    Masina de batut campii ? Ai sau vrei sa iti cumperi pe viitor?

  • @niiculescuflorentin
    @niiculescuflorentin 4 ปีที่แล้ว

    da casa ca la buhnici costa 300000 euro facuta pe reclama iar instalatia de aer e de tot rahatu nu are instalatie de spalat cu apa aeru , au pus filtru hepa care filtreaza pina la un anumit nivel depinde de hartia din care e facut filtru

  • @andreigrigorescu9893
    @andreigrigorescu9893 3 ปีที่แล้ว

    Pt mine nu are nici o logica ce spui tu si sa iti spun de ce. Pretul la gaz fata de curent este cam de 4 ori mai mic indiferent de polistiren , rulouri, acoperis etc. Daca o faci pasiva platesti sa zicem 200 in loc de 800 pe curent iar pe gaz in loc de 200 platesti 50 de lei. Si deci pt ce sa bagi zeci de mii poate chiar o suta de mii in plus intr-o casa pasiva sa platesti 200 pe curent cand aceeasi factura o platesti pe gaz la o casa normala. Investitia se scoate in zeci de ani iar poate unii nu si-o permit ori poate nu vor sa bage toti banii in casa, se mai plimba isi mai traiesc viata se mai distreaza .Si sa nu mai spunem ca se presupune ca daca nu ai gaz poate e la mama dreacu pozitia iar de banii in plus pt casa pasiva poti sa iei un teren intr-o zona buna mai spre centrul orasului cu asfalt cu utilitati etc.

  • @RveMO
    @RveMO 4 ปีที่แล้ว +2

    Dupa primul video in care ti s-a explicat pe toate părțile de ce e mai ieftin sa încălzești o casă pe gaz decât electric tu continui sa perseverezi in prostii. Mai bine te ții de ce te-ai apucat inițial, adică de meseria ta(pentru ca o faci foarte bine) si lași datul cu parerea in alte privințe pentru cei de specialitatea respectivă.

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว +1

      Da sa traiti.Am inteles.

    • @cristiangabimaty
      @cristiangabimaty 3 ปีที่แล้ว

      E mai ieftin pe gaz daca ai gaz, doar 35% din populatie. E mai ieftin pe lemne daca ai padurea langa tine. E mai ieftin pe electric cu pompa de caldura.

  • @imcmaster13
    @imcmaster13 4 ปีที่แล้ว

    Imi pare rau, aceeasi grebla.

  • @cristiannita6218
    @cristiannita6218 4 ปีที่แล้ว

    Eu nu cred in aceasta teorie....Montează calorifere electrice in toata casa si vezi consumul.E horror.Prefer încălzirea pe gaz sau pe lemne.Pe electric e convenabil doar dacă ai fotovoltaice.Dar iarna ziua e mica si lumina puțină.Deci teoria e varza.

    • @ElectroLabMedia
      @ElectroLabMedia 4 ปีที่แล้ว

      Ce cacat treaba au 10 surse de caldura cu o singura sursa pe curent si foarte eficienta?
      Nu imi pot imagina de unde dracu ti-a venit ideia tampita sa compari o centrala electrica cu calorifere electrice?

  • @AR23NFS
    @AR23NFS 4 ปีที่แล้ว

    Salutare. La întrebarea ta ,dc fug românii de electric? Din cauza lipsei educației. Daca nu ai educație ești ușor de prostit. Dacă ești ușor de prostit "cumperi ce îți zic eu". Tot de la educație pleacă și chestia cu "dai mama căldură în casă, nu sa suferi cum am suferit eu pe vremea lui" și ce face romanul? Îi dă 30 grade când afară e -20. Nu știu câți europeni stau in tricou iarna in casa și transpira. Noi stam garantat. Romanul nu e obișnuit să gândească, nici pe termen lung.

  • @costeltabacaru3194
    @costeltabacaru3194 4 ปีที่แล้ว

    Salut vreau sa spun un singur lucru 1mc gaz=10.4kw=1,75lei electric 1 kw =0,65lei cum suna

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว +1

      Un KW electrice este compus din 1000 w per ora.Stii sa faci diferenta?
      Cum suna?^^

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว +1

      Si apropo chestia aia cu 1 mc gaz =10.4 Kw este un mare bullshit scris pe factura pentru fraieri.Cine a facut calculul asta si la ce norma si la ce eficienta?

  • @ovidiupietrareanu3111
    @ovidiupietrareanu3111 4 ปีที่แล้ว +1

    Fratemeleu, mi-ai mancat 11 minute si 38 de secunde din viata degeaba !!! Iti spun si de ce: daca incalzirea electrica e mai ieftina, indiferent ce izolatie am la casa, trebuie sa fie mai ieftina.
    Daca vorbim strict de incalzire, nu aduce in discutie izolatia, e irelevant !!!

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว

      Izolatia casei e irelevanta?
      Cu cine ai facut fizica ?

    • @ovidiupietrareanu3111
      @ovidiupietrareanu3111 4 ปีที่แล้ว +4

      @@Proiectediversediy Am zis în cazul în care vorbim strict despre eficienta sistemului de încălzire, atunci e irelevant sa vorbim despre izolație!
      Dacă un sistem de încălzire e mai eficient decât altul, e mai eficient și punct. Izolarea casei e altă treabă.
      Trebuia sa ai alt titlu la filmul tău.

  • @modddjo
    @modddjo 4 ปีที่แล้ว

    daca ma iau dupa tine ami daram casa facuta acum 10 ani cu materialele care erau cele mai bune atunci ca sa fac alta dupa materialele iesite acum ,ps, te contrazici singur in cele doua clipuri ramai la meseria ta generalitatile nu sunt punctul tau forte ca argument vin exact cu vorbele tale din primul clip citez : "sar putea sa aberez ,NU sunt priceput in instalatile termice" am incheiat citatul...toate cele bune

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 ปีที่แล้ว

      casa de acum zece ani nu trebuie sa o darami dar pe carte trebuie sa mai pui mana pentru ca de 30 ani se foloseste doar i nu a la inceput de cuvant.
      Ami e doar o cantareata.

    • @modddjo
      @modddjo 4 ปีที่แล้ว

      @@Proiectediversediy ma faci sa rad sincer daca atat poti.. nu meriti deranjul copile...

  • @marinsandu6468
    @marinsandu6468 4 ปีที่แล้ว

    Tu ce ești chinez?