Βλέποντας αυτή τη σειρά συνειδητοποιώ συνεχώς πόσο δε πρέπει να παίρνω ως δεδομένο οτιδήποτε γύρω μου. Σε κάθε εποχή υπάρχει μια ιδιοφυΐα που θα κάτσει και θα ανατρέψει το κόσμο, τη στιγμή που εμείς θα νομίζουμε ότι έχουμε φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων μας. Και αν μη τι άλλο αυτό δίνει ελπίδα.
Λοιπον αδερφια. Γινεται ενα υγιες μινι-debate στα σχολια αν τελικα οντως ο Πυθαγορας (ή εστω οι Πυθαγορειοι) απεδειξε το Πυθαγορειο θεωρημα, ή αν απλα το διατυπωσε στην τελικη του μορφη και το απεδειξε αργοτερα ο Ευκλειδης. Εγω μια ζωη νομιζα το πρωτο, αλλα απ' οτι φαινεται δεν ειναι καθολου σιγουρο. Εχουμε κανεναν ειδικο να μας πει πεντε πραγματα παραπανω στο θεμα;
Μιχάλη το θεώρημα υπήρχε πριν τον Πυθαγόρα, ο Πυθαγόρας ήταν ο πρώτος που το απέδειξε, γι αυτό και πήρε το όνομά του. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές αποδείξεις. Αυτά που γράφτηκαν εδώ πως ήταν ο πρώτος που το διατύπωσε και το απέδειξε ο Ευκλείδης είναι μούφα.
Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα εικασία ότι αποδειχθηκε απο το Αιγυπτιακό Ιερατίο μυήθηκε σε αυτό σε νεαρή ηλικία και ότι το πήρε ο ίδιος έπειτα στην σχολή του.
Aμα ψαξεις τους προσωκρατικους φιλοσοφους θα καταλαβεις οτι οι Θαλης, Πυθαγορας και αλλοι απο εκεινη την εποχη φιλοσοφοι ειχαν μεγαλες επιδρασεις απο την Αιγυπτιακη φιλοσοφια και ιδιαιτερα απο την Αιγυπτιακη γνωση στα μαθηματικα.
Η διάρκεια του πολέμου επηρεάστηκε απο πολλούς σημαντικότερους παράγοντες πχ τα σοβαρά τακτικά λάθη των Ναζί ,η έλλειψη καυσίμου και η επιχείρηση ''κιμάς'' .Respect στο μυαλό και την προσφορά του Touring παρολαυτά.
"ποτέ δεν ξέρεις που θα οδηγήσει". Ε λοιπόν, αυτό δεν ισχύει μόνο για τη σύγχρονη επιστήμη αλλά για όλη τη προσπάθεια του Ανθρώπου, από υπάρξεως. Είναι πολύ λίγες οι ανακαλύψεις που μπορούμε να αποδώσουμε σε μεμονωμένους ανθρώπους.
Με αυτή τη σειρά έχεις ένα μοναδικό τρόπο να συγκινείς πολύ κόσμο, και το εννοώ. Μας κάνεις να κοιτάμε τριγύρω, να εκτιμάμε, να εντυπωσιαζόμαστε απ όσα πραγματικά αξίζουν. Να πά να γαμηθεί το μπράφ, κι ας ξεκίνησες απο 'κει...Εδώ είναι η πραγματική σου θέση. Έχεις γίνει φοβερός ρε Μιχάλη, σε θαυμάζω πραγματικά. Είναι πολύτιμη η σειρά σου φίλε, μη τη κόψεις. Σε ευχαριστούμε!
Πρώτον, γιατί και πώς το ορίζεις; Δεύτερον, γιατί μόνο το grand, τρίτον γιατί μόνο το πιάνο; Αν είναι αυτό που υποψιάζομαι, δηλαδή επειδή είναι συγκερασμένο, δεν επιτρέπει glissando και έχει στ' αλήθεια μηδενική δυνατότητα για μικροδιαστήματα (ενώ άλλα συγκερασμένα όργανα, όπως η κιθάρα ή το κλαρίνο/κλαρινέτο έχουν τη δυνατότητα της "φθοράς" του απόλυτου προκαθορισμένου ύψους, ούτως ειπείν), τότε πράγματι, μπορείς να το χαρακτηρίσεις "ψηφιακό", προφανώς μόνο σε θέματα συχνότητας και προφανώς δεν είναι το μόνο όργανο με αυτά τα χαρακτηριστικά, απλώς είναι μακράν το πιο δημοφιλές σήμερα. Οπότε, οφείλω να δώσω και άλλα παραδείγματα, όπως το ξυλόφωνο. κατά πάσα πιθανότητα, παίζει ρόλο η ιδιότητα που πληκτού οργάνου, καθώς αυτό είναι κοινό γνώρισμα ξυλοφώνου και πιάνου, οπότε τώρα θα ψάξω και παραδείγματα χωρίς σφυρί ή χτύπο γενικότερα. Να σημειωθεί ότι τα συμφωνικά τυμπάνια είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πληκτού οργάνου που δεν είναι ψηφιακό.
Θέτω το ερώτημα για την άρπα και τα δύο "επιτραπέζια" έγχορδα, σαντούρι και κανονάκι. Προσοχή, σημασία έχει αν τα μικροδιαστήματα είναι δυνατά εν ώρα εκτέλεσης. Άρα το ξεκούρδισμα δεν μετράει.
οχι δεν ειναι. ομως δεν λεει αυτο στο βιντεο :) Μιλάει για την κβάντωση της τονικότητας (ή συχνότητας και άρα διακριτοποίηση - ψηφιοποίηση) που προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη μόνο την πρώτη αρμονική.
Ωστόσο, το λάθος που διακρίνω ως προς το παράδειγμα του είναι οτι μιλάει για ανάλυση δείχνοντας το μικρό πιανάκι. Δεν μικραίνει η ανάλυση αλλά το εύρος. Είτε σε μικρό πιανάκι είτε σε μεγάλο η απόσταση είναι 1 ημιτόνιο και άρα η ανάλυση ίδια.
Περίμενα από το πρώτο βίντεο που είδα την εικόνα του στον τοίχο να βγει αυτό το επεισόδιο. Και μιας και θεωρώ τον Τούρινγκ μια από τις πιο εξέχουσες μορφές της ανθρωπότητας, ας δώσω κάποια παραπάνω facts: - Το δαγκωμένο μήλο ως σήμα της apple δεν είναι νύξη προς τον Τούρινγκ (σύμφωνα και με τον σχεδιαστή του αλλά και με τον ίδιο τον -Bill Gates- Steve Jobs ο οποίος όταν ρωτήθηκε είπε πως ευχόταν να ήταν). Είναι ωστόσο νύξη προς το Νεύτωνα. - Η αυτοκτονία με δηλητηριασμένο μήλο πιστεύεται πως ήταν επηρεασμένη από τη Χιονάτη του Disney καθώς οι συνάδελφοί του ανέφεραν πως μονολογούσε για μερες τα στιχάκια από το ξορκι της μητριάς αφού είδε την ταινία. - Πέρα από τη μοντελοποίηση της ανθρώπινης σκέψης στις καθολικές του μηχανές, απέιδειξε μαθηματικά πως υπάρχουν εκει εξω προβλήματα τα οποία κανένας υπολογιστής δεν θα μπορέσει ποτέ να λύσει (κι άρα πιθανότατα ούτε ο ανθρώπινος νους) - Κάποιοι αποδίδουν στον Turing και τη δημιουργία του πρώτου ηλεκτρονικώς προγραμματίσιμου υπολογιστή, του Colossus, ώστε να σπάσουν τον κώδικα των Γερμανων (enigma) κατά τον Β'ΠΠ. Ωστόσο, ο υπολογιστής αυτός δεν χρησιμοποιήθηκε για το enigma, δεν σχεδιάστηκε από τον Turing παρότι βασίστηκε σε κάποιες ιδέες του και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω απο στατιστικές πράξεις. Παραδόξως δηλαδή, ο υπολογιστης αυτός, δεν αποτελεί μια Καθολική Μηχανή Τούρινγκ, δηλαδή δεν ήταν "κανονικός" υπολογιστής, αλλά μάλλον ακριβό και χρήσιμο κομπιουτερακι. - Στα 14 του, γράφτηκε σε μια σχολή και η πρώτη μέρα των μαθημάτων συνέπεσε με γενική απεργία, οπότε και διένυσε απόσταση 100 χιλιομέτρων με το ποδήλατο για να παει στο μάθημα. - Ήταν ο πρώτος που περιέγραψε τον τομέα και εφηύρε τον όρο "Τεχνητή Νοημοσύνη". - Προς τιμήν του, απονέμεται το Turing Award, το οποίο θεωρείται το Nobel της πληροφορικής.
Στο τρίτο είσαι φάουλ. Το συμπέρασμα σου είναι λάθος. Από το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία ένας υπολογστής δε θα μπορέσει ποτέ να λύσει είναι λάθος να συμπεράνεις ότι δε θα μπορέσει και ο ανθρώπινος νους. Ο άνθρωπος δε χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για να του λύσει εκείνος τα προβλήματα, τον χρησιμοποιεί ως βοηθητικό εργαλείο για να επαληθεύσει τη σκέψη του. Παρόλα αυτά τα facts που έδωσες ήταν to the point. Καλή συνέχεια.
@Manos Froudarakis Δεν είναι συμπέρασμά μου, ακριβώς. Αρχικά, δεν αναφερομαι στον υπολογιστή ως εργαλείο, αναφέρομαι στον ανθρώπινο νου ως Καθολική Μηχανή Τούρινγκ. Θεώρησα υπερβολή να το αναφέρω στο αρχικό σχόλιο (αυτό εννοούσα με το " _μοντελοποιηση της ανθρώπινης σκέψης στς καθολικές μηχανές_ "), αλλά έχει διατυπωθεί η περίφημη " *Church - Turing Thesis* ", σύμφωνα με την οποια, μια τετοια μηχανή, ένας προγραμματίσιμος υπολογιστής, αλλά και ο ανθρώπινος εγκέφαλος όταν ακολουθεί οδηγίες είναι ισοδύναμα. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, ο άνρθωπος μπορεί να επιλύσει ακριβώς ο,τι μπορεί να επιλύσει και ενας υπολογιστής (χωρίς να μας νοιαζει η ταχυτητα ή οι μνημονικές απαιτήσεις). Μην ξεχνάς πως ο Turing όταν έγραψε αυτές τις εργασίες ως "υπολογιστή" θεωρούσε ξεκάθαρα τον άνθρωπο, όπως λέει και στο βίντεο. Ουσιαστικά, όταν ο Τούρινγκ μιλάει για τις μηχανές στην ουσία εννοεί έναν αλγόριθμο, ή ακόμα πιο γενικά, κάποια ακολουθία βημάτων τα οποία θα οδηγήσουν στην επίλυση ενός προβλήματος. Βέβαια, όπως δηλώνει και το όνομά της (thesis), αυτό είναι απλά μια θεώρηση και δεν επιδέχεται κάποιου ειδους απόδειξη. Ελλείψει κάτι καλύτερου όμως, γενικως αντιμετωπίζεται φιλοσοφικά/επιστημονικά ως ισχύουσα (όχι πώς επηρεαζει και κανέναν ιδιαίτερα δηλαδή)
@@someguy3508 πιστεύω πως αναφερεσαι στο halting problem συγκεκριμένα κι οχι στην church turing thesis. Το εντυπωσιακό βέβαια ειναι οτι συνδέονται αυτα τα δυο για να "αποδειξουν" πως ουτε κι ο άνθρωπος μπορεί να λύσει τα παντα
@Ανένδοτος Πρώτον δεν τον έκαναν διασημο. Έχτισε τη φήμη του πρώτα απο το Φαε ένα μαλάκα, και μετά μέσω της ποιότητας της δουλειάς του στο Μπραφ και στο Comedy lab. Και δεύτερον είμαι βέβαιος ότι αν πας εσύ να κάνεις ένα βιντεο σε στυλ What the fact?, θα είναι φοβερά βαρετό, θα φαίνεται ξεκάθαρα ότι προσπάθησες να μάθεις για το θέμα, αλλά ότι δεν το καταλαβαίνεις, δεν θα περνάς σε καμία περίπτωση τον ίδιο ενθουσιασμό και αγνή αγάπη για την γνώση και την επιστήμη, τον ίδιο θαυμασμό για τους γίγαντες για τους οποίους μιλάς και σε καμία περίπτωση η μεταδοτικότητα σου και ο τρόπος με τον οποίο θα παρουσίαζες αυτο που ήθελες θα έπασχαν φοβερά. Μάθε μέχρι να είσαι πετυχημένος σε κάτι να είσαι σεμνός απέναντι σε άτομα που ήδη έχουν καταφέρει πράγματα και τα κάνουν αληθινα καλά. Αλλιώς αφήνεις τον φθόνο σου να ξεχειλίσει εμφανώς προς τα έξω και κάνεις τον κόσμο που το διαβλέπει αυτό ξεκαθάρα να σε σιχαίνεται και να σε θεωρεί μικρόψυχο.
Υπέροχο βίντεο Μιχάλη! Αν θα ήθελα να κάνεις ένα βίντεο θα ήταν με την Μαρί Κιουρί. Τρομερό παράδειγμα επιστήμονα (δύο Νόμπελ), μετανάστρια και μητέρα. Μαζί με τον άντρα της και τον Μπεκιερέλ συνέβαλαν στην κατανόηση της ραδιενέργειας. Τέλος έγινε το πρώτο "θύμα" της ραδιενέργειας αφού δεν ήξερε τις παρενέργειες. Ελπίζω να διαβάσεις το μήνυμα μου. Σε ευχαριστώ!
Το έχω κάνει αλλά όταν σου αρέσει μία εκπομπή καλό είναι να επικοινωνείς με τον δημιουργό! Εξάλλου τα βίντεο δεν γίνονται για να τα δω "εγώ" αλλά όλοι οι λάτρεις της εκπομπής.
Λοιπόν Mikeius ή Μηχαλη όπως θες, θέλω να σου πω ότι αυτή είναι η καλύτερη εκπομπή που έχεις κάνει, αρχησα να ασχολούμαι με την επιστήμη από την αρχή της εκπομπής σου και σήμερα παρακολουθοντας κάθε Πέμπτη την εκπομπή σου έχω γίνει από τους καλύτερους και εντιποσιαζω του δάσκαλος μου κάθε φορά που τους λέω της εκπομπές σου και το αποκορύφωμα που μου είπε ένας φυσικός στο σχολείο μου όταν του είπα για τον NIKOLA TESLA ήταν όταν μου λέει "λογικά σε βλέπω για τον επόμενο" και πάλι ευχαριστώ για την γνώση που δίνεις κάθε Πέμπτη, συνέχισε την καταπληκτική δουλειά.
Είχα διαβάσει ότι εκείνη την περίοδο αντίστοιχη εργασία είχε βγει και από τον Αλόνσο Τσερτς (Αμερική) χωρίς αμφότεροι να γνωρίζουν , και με την βοήθεια του Νίουμαν δημοσιεύτηκε η μελέτη του Αλαν , στέλνοντας επιστολή στον Αλόνσο Τσερτς . Ευχαριστούμε για το Βίντεο !
Για να ειμαστε (υπερβολικα) ακριβεις, η δουλεια του Turing ηταν καταλυτικη στην θεμελιωση της Επιστημης Υπολογστων (Computer Science) αλλα δεν σχετιζεται αμεσα με την αναπτυξη των ηλεκτρονικων υπολογιστων, για τους οποιους ειχαν γινει πιο σημαντικες ανακαλυψεις ακομα και πριν τη δημοσιευση του Turing (transistor, flip-flops). Πολυ καλη δουλεια, το αγαπημενο μου youtube καναλι ever! Keep it up!
Σε πρώτη φάση "αποδέχτηκε" την 2η λύση αφού έκανε την θεραπεία του χημικού ευνουχισμού και μετά από ένα διάστημα (πάνω απο 6-9 μήνες) αποφάσισε να αυτοκτονήσει με το μήλο , το οποίο λέγεται ότι ήταν το tribute του Steve Jobs προς τον Touring και για αυτό το χρησημοποίησε σαν το σύμβολο της εταιρίας.
Όχι ρε φίλε o δημιουργός του λογότυπου βγήκε και είπε δεν έχει καμία σχέση με τον Τούρινγκ. Μη πετάμε ό,τι κοτσάνα διαβάσουμε στο ίντερνετ, κάποιοι τα πιστεύουν.
Αρχικά αν διάβασες το σχόλιο γράφω ότι λέγεται ότι είναι tribute δεν είπα ότι αυτός είναι ο λόγος, επίσης σε περίπτωση που δν έχεις δει το βίντεο στο τέλος φένεται κ το σήμα της Apple. Τέλος είναι απλά μια αναφορά , δεν αποταιλεί κάποια θεωρία ούτε κάτι που θα σου αλλάξει την ζωή για να φοβάσαι ότι ακόμα και αν είναι λάθος κάποιοι θα τα πιστέψουν και αυτό θα τους αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία.
Δεν υπάρχουν καλά και κακά ψέματα, το ψέμα είναι ψέμα. O Jobs το εμπνεύστηκε από επίσκεψη σε φάρμα με μήλα. Το λέγεται σημαίνει πως ισχύει και το πιστεύω, αλλά δεν έχω αποδείξεις. Δεν είναι tribute, δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Οπότε μη μου λες δεν είπα πως ισχύει, είπα ότι "λέγεται". Και η γη είναι επίπεδη λέγεται. Ή μιλάμε ή κλάνουμε. Υποτίθεται είναι επιστημονικό βίντεο και μιλάμε με τεκμήρια και αποδείξεις..
Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου για την έρευνα Mikeius. Και πολύ ωραίος τρόπος για να εξηγήσεις την ψηφιακή πληροφορία! Ελπίζω μια μέρα να μπορώ να σε δείχνω στους μαθητές μου
Τόσους μήνες να μας έχει τη φωτό του Τούρινγκ στο τοίχο αλλα όχι βίντεο για αυτόν, επιτέλους!! Επίσης ευχαριστουμε για τη κατανοητη γλώσσα που χρησιμοποιεις.
Χθες ξεκίνησα να διαβάζω το 'Knowledge and the Flow of Information" του Dretske και μόλις είδα οτι ανέβασες αυτό το (καρμικό) βίντεο πήρα πολύ δύναμη για να συνεχίσω. Thanks a lot!
To πιο ευκατανόητο βίντεο για το αναλογικό και το ψηφιακό σήμα που μπορείς να συναντήσεις σε ολόκληρο το youtube. Χαίρομαι για πρώτη φορά που είμαι Έλληνας.
Κι εγώ μαζί σου ρε φιλε αλλά είναι λίγο παιδικό αυτό που κάνεις κατσε για αρχή να δεις μπορεί ο Mike νσ κατάλαβε το λάθος του το να έρχεσαι εδώ και να το κάνεις αυτό είναι χαζό αμα δεν ακούσει τον booya που σίγουρα είδε το βίντεο του σίγουρα δεν θα ακούσει εσένα
Εγώ φίλε τσατίζομαι όταν δεν υπάρχει η λέξη που θέλω να γράψω στην αυτόματη διόρθωση του android. Του Μιχάλη ή δεν του καίγεται καρφί ή ήθελε να δει πόσοι θα χάσουν το δάσος για το δέντρο.
Πάει το παιδάκι μικειυς που εκραζε όλους και τους έβγαζε υπεύθυνους για τα προβλήματα, δικά του ή όχι. Εδώ βλέπουμε έναν ώριμο 40-ρη που μας διασκεδάζει με την καλύτερη σειρά στο ΥΤ. Καλα χρόνια για να έχεις αρχίσει είδη μόλις την αστρονομία στο σχολείο 😁
AGAPE όχι πολύ πιο μπροστά απαραιτήτως. Ο Turing θεμελίωσε τη θεωρητική πληροφορική. Το πρόβλημα είναι ότι η τεχνολογία της πληροφορικής είναι πάντα πολύ πίσω από τη θεωρία. Σήμερα εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε για πρώτη φορά θεωρητικές ιδέες της δεκαετίας του 60 επειδή τώρα εφευρέθηκε η απαραίτητη τεχνολογία.
Κάποτε ήτονε ένας βασιλιάς (τρου στόρυ ορ νοτ, δεν ξέρω), τον οποίο ρωτήξανε "Βασιλιά μου, τι θα προτιμούσες να έχεις: Όλα τα χρυσάφια της γης ή την υγεία σου?" Και αυτός τους είπε "Σωστή πληροφόρηση! Έτσι και στρατηγική θα ετοιμάσω για να κατακτήσω όλα τα χρυσά της γης, και τους κατάλληλους γιατρούς θα βρω στην πορεία, για να κρατήσουν μέσω των χρυσών αυτών την υγεία μου για όσο πάει!" Άσχετο, ναι, αλλά μια και μιλάγαμε για πληροφορίες...
Λοιπον πολυ καλο βίντεο και εξήγησε- μου έμαθε διάφορα για το αγαπημένο μου αντικείμενο (υπολογιστές- προγραμματισμός) βέβαια ειναι μια δύσκολη δουλειά με πολυ διάβασμα δυσκολία και κόπο αλλα αξίζει η προσπάθεια καθώς Οι υπολογιστές ειναι το μέλλον
Μιχαλη προτεινω να αφησεις μια εβδομαδα κενη χωρις επεισοδιο και απο την επομενη να ξεκινησεις να ανεβαζεις καθε δευτερα για να αποκτησουν νοημα και αυτες! μπραβο για ακομα μια φορα..πολυ ενδιαφερον θεμα και ωραια παρουσιαση!
Ο Πυθαγόρας δεν διατύπωσε το Πυθαγόρειο θεώρημα. Το θεώρημα ηταν γνωστο στους βαβυλωνιους και τους αιγυπτιους πολυ πριν τον Πυθαγόρα. Ο πυθαγορας ήταν ο πρωτος που το απεδειξε στα πλαισια της Ευκλείδειας γεωμετρίας. Για αυτο ονομαστηκε πυθαγορειο
The Pythagorean theorem was known long before Pythagoras, but he may well have been the first to prove it.[2] In any event, the proof attributed to him is very simple, and is called a proof by rearrangement. The two large squares shown in the figure each contain four identical triangles, and the only difference between the two large squares is that the triangles are arranged differently. Therefore, the white space within each of the two large squares must have equal area. Equating the area of the white space yields the Pythagorean theorem, Q.E.D.[9] That Pythagoras originated this very simple proof is sometimes inferred from the writings of the later Greek philosopher and mathematician Proclus.[10] Several other proofs of this theorem are described below, but this is known as the Pythagorean one.
Μπραβο ρε Μαικ, μπραβο, μπραβο μπραβο. Εχεις εξελιχθει σε απιστευτο ατομο που προσφερεις κατι πανεμορφο και ουσιαστικο στην Ελλαδα με ενα τροπο που μονο εσυ ξερεις. Πραγματικα βλεπω τα βιντεο σου και συγκινουμαι να σε βλεπω να προσπαθεις για κατι τοσο ανωτερο και ποιοτικο. Μπραβο σου αγορι μου. Σου βγαζω το καπελο (αν φοραγα).
Ωραίο Easter egg το μήλο με το logo της apple (αν και είναι μια απο τις θεωρίες). Πιστεύω το what the fact είναι η καλύτερή σου δουλειά!! Συνέχισε να εκλαϊκευεις την επιστήμη, να διδάσκεις και να δίνεις τροφή για σκέψη σε μικρούς και μεγάλους!!
*Έχει βγεί ταινία για τον Αλαν επίσης η μηχανή κρυπτογράφησης ονομάστηκε Christopher επειδή έτσι λεγόταν ο φίλος που γουσταρε στο δημοτικό και μετά πέθανε*
Ναι και τον είχαν παρουσιάσει σαν να έχει μία μορφή αυτισμού. Μετά από την ταίνια βγήκε η οικογένεια του και τους είπε πως ο άνθρωπος ήταν μια χαρά και δεν είχε κανένα πρόβλημα
Διδάσκεις απείρως καλύτερα από τα σχολεία. Παίρνεις θέματα που οι περισσότεροι θεωρούν βαρετά επειδή διδάσκονται στο σχολείο και κάνεις το ελληνικό κοινό να ενδιαφερθεί γι'αυτά
Μια διόρθωση. Ο Turing δεν έσπασε μόνος του τον Enigma. Ούτε το επιτελείο του ήταν μόνο αυτό που είδαμε στην ταινία. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Gordon Welchman ο οποίος δεν αναφέρθηκε ποτέ και πουθενά. Δούλευε διαφορετικά και ο τρόπος του λεγόταν "Ανάλυση κίνησης". Ο Welchman ανακάλυψε σε ποιον πήγαιναν τα μηνύματα και από ποιον. Όταν πήγε ο Turing στο Bletchley Park υπήρχε ήδη χάρτης.
ως μουσικολόγος περίμενα να βρώ ανακρίβειες όσον αφορά το παράδειγμα με τη μουσική αλλα.... όχι, πραγματικά με μια ευκατανόητη παρομοίωση κατάφερες να αποφύγεις αδόκιμους και λανθασμένους όρους . ευγε
Μιχάλη, είσαι υπέροχος τα βιντεο σου, έργα τέχνης με μεράκι και μεγάλη διεισδυτικότητα στο μυαλό του καθενός ,δεν βαριέμαι να σε συγχαίρω , αν ποτέ διαβάσεις το μήνυμα μου (υπέργηρος θαυμαστής σου, παραμονές στο να γίνει αστερόσκονη) λύσε μου την απορία .γιατί νοιώθεις την ανάγκη στα βίντεο του Μπραφ να γίνεσαι τόσο χυδαίος , πιστεύεις ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να έχεις ακροαματικότητα , έχεις πλήθος χαρισμάτων που σε κάνουν αστέρι ,γίνε παράδειγμα και κράτα επίπεδο είσαι αστέρας μην γίνεσαι μαύρη τρύπα.
Συγχαρητήρια Mikeius για ακόμα ένα εξαιρετικό WTF? βίντεο. Μπορώ να πω ότι ως ερευνητή στον τομέα της Κρυπτογραφίας αυτό με άγγιξε ιδιαίτερα :). Ίσως θα μπορούσες να αναφερθείς στο κατά τη γνώμη μου πιο συγκλονιστικό εύρημα της θεωρίας του Turing. Ότι δηλαδή υπάρχουν προβλήματα που μια υπολογιστική μηχανή (είτε με γρανάζια, είτε με τρανζίστορ, είτε με νευρώνες) ΠΟΤΕ δε θα μπορέσει να υπολογίσει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ τεχνολογίας (undecidable problems). Σε ένα απλουστευμένο επίπεδο αυτό σημαίνει ότι η Πληροφορική ως επιστήμη γεννιέται γνωρίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα όρια της.
@@MikeiusOfficial Εντάξει η αλήθεια είναι ότι είναι ένα αποτέλεσμα που το μαθαίνουν όσοι ακολουθούν το δρόμο της Θεωρητικής Πληροφορικής κυρίως. Παρ όλα αυτά έχει τρομερές προεκτάσεις τόσο στην Πληροφορική όσο και στη Φιλοσοφία. Στον κόσμο των undecidable problems λοιπόν, εν αρχή ην το πρόβλημα του τερματισμού (halting problem) που αποδεικνύεται και στην εργασία του Turing. Το πρόβλημα του τερματισμού λέει ότι δεν υπάρχει καμιά μηχανή που αν της δώσεις ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα και οποιαδήποτε είσοδο να μπορεί αποφανθεί αν το πρόγραμμα με αυτήν την είσοδο θα τερματίσει ή όχι. Με απλά λόγια δεν μπορούμε γενικά να ξέρουμε εκ των προτέρων αν ένα πρόγραμμα θα "κολλήσει". Εν συνεχεία, με τη μέθοδο της αναγωγής στη δυσκολία του halting problem ανακαλύφθηκαν πολλά ενδιαφέροντα προβλήματα που δεν επιλύονται. Στην πραγματικότητα ο κόσμος των προβλημάτων που επιλύονται και ειδικότερα σε ρεαλιστικό χρόνο είναι πολύ πολύ μικρός :)
Ο Turing επίσης θεωρείται και πατέρας της τεχνίτης νοημοσύνης...το 1950 δημοσίευσε έναν τρόπο για πειραματιστούμε στο αν μια μηχανή μπορεί να σκεφτεί με την λεγόμενη "δοκιμή Τουριγνκ"
Καντε μια χαρη στον εαυτον σας και δειτε την ταινια "The Imitation Game" (Το παιχνιδι της μιμησης) που μιλαει για την ζωη του Turing και κυριως για την συνεισφορα του στο σπασιμο του Enigma code κατα την διαρκεια του Β παγκοσμιου πολεμου
Για εμένα αυτά π ειπές στο βίντεο για τον αλαν Τούρινγκ μ φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα σε σχέση με αλλά βίντεο π ηταν πιο ιστορικού περιεχομενου διότι μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα να δει την πληροφορική με άλλο μάτι...ενα κακό των ελληνικών σχολείων που δν σ μαθαινουν τέτοια πραγματα...μπράβο Μιχάλη συνέχισε ετσι
δεν αναφερομαι σε αυτο, πιο πολυ μιλαω για το οτι η ιστορια διδασκεται σχεδον τελειως με την Ελλαδα στο κεντρο, που ναι μεν ειναι καπως λογικο μιας και ειναι η χωρα μας ομως μπορει να δημιουργησει πολλες παρερμηνειες για καποια πραγματα
Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει μια ταινίαρα σχετικά με το σημερινό βιντεο λέγεται το παιχνιδι της απομιμήσεις (Imitation game) 2014 και πρωταγωνιστή ο μεγάλος Cumberbatch Benedict (όσοι δεν τον ξέρετε να τον μάθετε). Προτείνω σε όλους!
Βλέποντας αυτή τη σειρά συνειδητοποιώ συνεχώς πόσο δε πρέπει να παίρνω ως δεδομένο οτιδήποτε γύρω μου. Σε κάθε εποχή υπάρχει μια ιδιοφυΐα που θα κάτσει και θα ανατρέψει το κόσμο, τη στιγμή που εμείς θα νομίζουμε ότι έχουμε φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων μας. Και αν μη τι άλλο αυτό δίνει ελπίδα.
ΑΛΛΑΞΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
@@inisterlemon1516 😘
οκ
@@inisterlemon1516 μια τρίχα στην οθόνη μου! 😅😅😅
Αυτη ειναι μια απο τις 3 βασικες θεματικες ολης της εκπομπης, Hair Guy. Η σειρα θα μπορουσε να εχει τιτλο "Εκτίμα, μαλάκα!" :-D
"Δεν ξερουν καν για τι πραγμα μιλαω" φραση κλειδι για τη διαφορα του υπολογισμου και της σκεψης
Λοιπον αδερφια. Γινεται ενα υγιες μινι-debate στα σχολια αν τελικα οντως ο Πυθαγορας (ή εστω οι Πυθαγορειοι) απεδειξε το Πυθαγορειο θεωρημα, ή αν απλα το διατυπωσε στην τελικη του μορφη και το απεδειξε αργοτερα ο Ευκλειδης. Εγω μια ζωη νομιζα το πρωτο, αλλα απ' οτι φαινεται δεν ειναι καθολου σιγουρο. Εχουμε κανεναν ειδικο να μας πει πεντε πραγματα παραπανω στο θεμα;
Καλό θα ήταν να ψάξεις για τον Θαλή(τον δάσκαλο το μεγάλου Πυθαγόρα) ο οποίος είχε δώσει τις βάσεις για ότι έκανε Πυθαγόρας.
Μιχάλη το θεώρημα υπήρχε πριν τον Πυθαγόρα, ο Πυθαγόρας ήταν ο πρώτος που το απέδειξε, γι αυτό και πήρε το όνομά του. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές αποδείξεις. Αυτά που γράφτηκαν εδώ πως ήταν ο πρώτος που το διατύπωσε και το απέδειξε ο Ευκλείδης είναι μούφα.
Εμένα πάλι δεν με νοιάζει καθόλου ποιος το έκανε. Αυτό που έχει για έμενα σημασία είναι οτι ΟΛΑ απο εμάς ξεκίνησαν.
Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα εικασία ότι αποδειχθηκε απο το Αιγυπτιακό Ιερατίο μυήθηκε σε αυτό σε νεαρή ηλικία και ότι το πήρε ο ίδιος έπειτα στην σχολή του.
Aμα ψαξεις τους προσωκρατικους φιλοσοφους θα καταλαβεις οτι οι Θαλης, Πυθαγορας και αλλοι απο εκεινη την εποχη φιλοσοφοι ειχαν μεγαλες επιδρασεις απο την Αιγυπτιακη φιλοσοφια και ιδιαιτερα απο την Αιγυπτιακη γνωση στα μαθηματικα.
Η διάρκεια του πολέμου επηρεάστηκε απο πολλούς σημαντικότερους παράγοντες πχ τα σοβαρά τακτικά λάθη των Ναζί ,η έλλειψη καυσίμου και η επιχείρηση ''κιμάς'' .Respect στο μυαλό και την προσφορά του Touring παρολαυτά.
"ποτέ δεν ξέρεις που θα οδηγήσει". Ε λοιπόν, αυτό δεν ισχύει μόνο για τη σύγχρονη επιστήμη αλλά για όλη τη προσπάθεια του Ανθρώπου, από υπάρξεως. Είναι πολύ λίγες οι ανακαλύψεις που μπορούμε να αποδώσουμε σε μεμονωμένους ανθρώπους.
Με αυτή τη σειρά έχεις ένα μοναδικό τρόπο να συγκινείς πολύ κόσμο, και το εννοώ. Μας κάνεις να κοιτάμε τριγύρω, να εκτιμάμε, να εντυπωσιαζόμαστε απ όσα πραγματικά αξίζουν. Να πά να γαμηθεί το μπράφ, κι ας ξεκίνησες απο 'κει...Εδώ είναι η πραγματική σου θέση. Έχεις γίνει φοβερός ρε Μιχάλη, σε θαυμάζω πραγματικά. Είναι πολύτιμη η σειρά σου φίλε, μη τη κόψεις. Σε ευχαριστούμε!
είμαι μουσικός και μόλις είδα μακράν τον καλύτερο τρόπο να μιλήσεις για συγκερασμό και glissando. εμπνέεις κόσμο.
Συμφωνεις και εσυ πως το grand πιανο ειναι ψηφιακο οργανο....?
Πρώτον, γιατί και πώς το ορίζεις; Δεύτερον, γιατί μόνο το grand, τρίτον γιατί μόνο το πιάνο;
Αν είναι αυτό που υποψιάζομαι, δηλαδή επειδή είναι συγκερασμένο, δεν επιτρέπει glissando και έχει στ' αλήθεια μηδενική δυνατότητα για μικροδιαστήματα (ενώ άλλα συγκερασμένα όργανα, όπως η κιθάρα ή το κλαρίνο/κλαρινέτο έχουν τη δυνατότητα της "φθοράς" του απόλυτου προκαθορισμένου ύψους, ούτως ειπείν), τότε πράγματι, μπορείς να το χαρακτηρίσεις "ψηφιακό", προφανώς μόνο σε θέματα συχνότητας και προφανώς δεν είναι το μόνο όργανο με αυτά τα χαρακτηριστικά, απλώς είναι μακράν το πιο δημοφιλές σήμερα. Οπότε, οφείλω να δώσω και άλλα παραδείγματα, όπως το ξυλόφωνο. κατά πάσα πιθανότητα, παίζει ρόλο η ιδιότητα που πληκτού οργάνου, καθώς αυτό είναι κοινό γνώρισμα ξυλοφώνου και πιάνου, οπότε τώρα θα ψάξω και παραδείγματα χωρίς σφυρί ή χτύπο γενικότερα. Να σημειωθεί ότι τα συμφωνικά τυμπάνια είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πληκτού οργάνου που δεν είναι ψηφιακό.
Θέτω το ερώτημα για την άρπα και τα δύο "επιτραπέζια" έγχορδα, σαντούρι και κανονάκι. Προσοχή, σημασία έχει αν τα μικροδιαστήματα είναι δυνατά εν ώρα εκτέλεσης. Άρα το ξεκούρδισμα δεν μετράει.
οχι δεν ειναι. ομως δεν λεει αυτο στο βιντεο :) Μιλάει για την κβάντωση της τονικότητας (ή συχνότητας και άρα διακριτοποίηση - ψηφιοποίηση) που προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη μόνο την πρώτη αρμονική.
Ωστόσο, το λάθος που διακρίνω ως προς το παράδειγμα του είναι οτι μιλάει για ανάλυση δείχνοντας το μικρό πιανάκι. Δεν μικραίνει η ανάλυση αλλά το εύρος. Είτε σε μικρό πιανάκι είτε σε μεγάλο η απόσταση είναι 1 ημιτόνιο και άρα η ανάλυση ίδια.
Περίμενα από το πρώτο βίντεο που είδα την εικόνα του στον τοίχο να βγει αυτό το επεισόδιο. Και μιας και θεωρώ τον Τούρινγκ μια από τις πιο εξέχουσες μορφές της ανθρωπότητας, ας δώσω κάποια παραπάνω facts:
- Το δαγκωμένο μήλο ως σήμα της apple δεν είναι νύξη προς τον Τούρινγκ (σύμφωνα και με τον σχεδιαστή του αλλά και με τον ίδιο τον -Bill Gates- Steve Jobs ο οποίος όταν ρωτήθηκε είπε πως ευχόταν να ήταν). Είναι ωστόσο νύξη προς το Νεύτωνα.
- Η αυτοκτονία με δηλητηριασμένο μήλο πιστεύεται πως ήταν επηρεασμένη από τη Χιονάτη του Disney καθώς οι συνάδελφοί του ανέφεραν πως μονολογούσε για μερες τα στιχάκια από το ξορκι της μητριάς αφού είδε την ταινία.
- Πέρα από τη μοντελοποίηση της ανθρώπινης σκέψης στις καθολικές του μηχανές, απέιδειξε μαθηματικά πως υπάρχουν εκει εξω προβλήματα τα οποία κανένας υπολογιστής δεν θα μπορέσει ποτέ να λύσει (κι άρα πιθανότατα ούτε ο ανθρώπινος νους)
- Κάποιοι αποδίδουν στον Turing και τη δημιουργία του πρώτου ηλεκτρονικώς προγραμματίσιμου υπολογιστή, του Colossus, ώστε να σπάσουν τον κώδικα των Γερμανων (enigma) κατά τον Β'ΠΠ. Ωστόσο, ο υπολογιστής αυτός δεν χρησιμοποιήθηκε για το enigma, δεν σχεδιάστηκε από τον Turing παρότι βασίστηκε σε κάποιες ιδέες του και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω απο στατιστικές πράξεις. Παραδόξως δηλαδή, ο υπολογιστης αυτός, δεν αποτελεί μια Καθολική Μηχανή Τούρινγκ, δηλαδή δεν ήταν "κανονικός" υπολογιστής, αλλά μάλλον ακριβό και χρήσιμο κομπιουτερακι.
- Στα 14 του, γράφτηκε σε μια σχολή και η πρώτη μέρα των μαθημάτων συνέπεσε με γενική απεργία, οπότε και διένυσε απόσταση 100 χιλιομέτρων με το ποδήλατο για να παει στο μάθημα.
- Ήταν ο πρώτος που περιέγραψε τον τομέα και εφηύρε τον όρο "Τεχνητή Νοημοσύνη".
- Προς τιμήν του, απονέμεται το Turing Award, το οποίο θεωρείται το Nobel της πληροφορικής.
Νομίζω πως εννοείς ο Steve Jobs
Στο τρίτο είσαι φάουλ. Το συμπέρασμα σου είναι λάθος. Από το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία ένας υπολογστής δε θα μπορέσει ποτέ να λύσει είναι λάθος να συμπεράνεις ότι δε θα μπορέσει και ο ανθρώπινος νους. Ο άνθρωπος δε χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για να του λύσει εκείνος τα προβλήματα, τον χρησιμοποιεί ως βοηθητικό εργαλείο για να επαληθεύσει τη σκέψη του. Παρόλα αυτά τα facts που έδωσες ήταν to the point. Καλή συνέχεια.
@Kapotos Fotis ουπς ναι, πανω στο fact checking των υπολοιπων, μου διεφυγε αυτο :P
@Manos Froudarakis Δεν είναι συμπέρασμά μου, ακριβώς. Αρχικά, δεν αναφερομαι στον υπολογιστή ως εργαλείο, αναφέρομαι στον ανθρώπινο νου ως Καθολική Μηχανή Τούρινγκ.
Θεώρησα υπερβολή να το αναφέρω στο αρχικό σχόλιο (αυτό εννοούσα με το " _μοντελοποιηση της ανθρώπινης σκέψης στς καθολικές μηχανές_ "), αλλά έχει διατυπωθεί η περίφημη " *Church - Turing Thesis* ", σύμφωνα με την οποια, μια τετοια μηχανή, ένας προγραμματίσιμος υπολογιστής, αλλά και ο ανθρώπινος εγκέφαλος όταν ακολουθεί οδηγίες είναι ισοδύναμα. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, ο άνρθωπος μπορεί να επιλύσει ακριβώς ο,τι μπορεί να επιλύσει και ενας υπολογιστής (χωρίς να μας νοιαζει η ταχυτητα ή οι μνημονικές απαιτήσεις). Μην ξεχνάς πως ο Turing όταν έγραψε αυτές τις εργασίες ως "υπολογιστή" θεωρούσε ξεκάθαρα τον άνθρωπο, όπως λέει και στο βίντεο. Ουσιαστικά, όταν ο Τούρινγκ μιλάει για τις μηχανές στην ουσία εννοεί έναν αλγόριθμο, ή ακόμα πιο γενικά, κάποια ακολουθία βημάτων τα οποία θα οδηγήσουν στην επίλυση ενός προβλήματος.
Βέβαια, όπως δηλώνει και το όνομά της (thesis), αυτό είναι απλά μια θεώρηση και δεν επιδέχεται κάποιου ειδους απόδειξη. Ελλείψει κάτι καλύτερου όμως, γενικως αντιμετωπίζεται φιλοσοφικά/επιστημονικά ως ισχύουσα (όχι πώς επηρεαζει και κανέναν ιδιαίτερα δηλαδή)
@@someguy3508 πιστεύω πως αναφερεσαι στο halting problem συγκεκριμένα κι οχι στην church turing thesis. Το εντυπωσιακό βέβαια ειναι οτι συνδέονται αυτα τα δυο για να "αποδειξουν" πως ουτε κι ο άνθρωπος μπορεί να λύσει τα παντα
Το έχω γράψει και το ξαναγράφω. Απο τις καλύτερες σειρές στο Ελληνικό TH-cam!
Μετά το ΕΛΛΗΝΙΚΌ TH-cam
οκ
@Ονομάτιος Επιθετίδης και γιατί δεν το κάνεις?
Όσα δεν φτάνει η αλεπού είσαι φίλε.
@Ανένδοτος Πρώτον δεν τον έκαναν διασημο. Έχτισε τη φήμη του πρώτα απο το Φαε ένα μαλάκα, και μετά μέσω της ποιότητας της δουλειάς του στο Μπραφ και στο Comedy lab. Και δεύτερον είμαι βέβαιος ότι αν πας εσύ να κάνεις ένα βιντεο σε στυλ What the fact?, θα είναι φοβερά βαρετό, θα φαίνεται ξεκάθαρα ότι προσπάθησες να μάθεις για το θέμα, αλλά ότι δεν το καταλαβαίνεις, δεν θα περνάς σε καμία περίπτωση τον ίδιο ενθουσιασμό και αγνή αγάπη για την γνώση και την επιστήμη, τον ίδιο θαυμασμό για τους γίγαντες για τους οποίους μιλάς και σε καμία περίπτωση η μεταδοτικότητα σου και ο τρόπος με τον οποίο θα παρουσίαζες αυτο που ήθελες θα έπασχαν φοβερά. Μάθε μέχρι να είσαι πετυχημένος σε κάτι να είσαι σεμνός απέναντι σε άτομα που ήδη έχουν καταφέρει πράγματα και τα κάνουν αληθινα καλά. Αλλιώς αφήνεις τον φθόνο σου να ξεχειλίσει εμφανώς προς τα έξω και κάνεις τον κόσμο που το διαβλέπει αυτό ξεκαθάρα να σε σιχαίνεται και να σε θεωρεί μικρόψυχο.
Δεν είναι ότι μαθαίνεις... Είναι ότι αλλάζεις τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου... Χρειαζόμαστε περισσότερα τέτοια βίντεο. Ευχαριστώ!
Υπέροχο βίντεο Μιχάλη! Αν θα ήθελα να κάνεις ένα βίντεο θα ήταν με την Μαρί Κιουρί. Τρομερό παράδειγμα επιστήμονα (δύο Νόμπελ), μετανάστρια και μητέρα. Μαζί με τον άντρα της και τον Μπεκιερέλ συνέβαλαν στην κατανόηση της ραδιενέργειας. Τέλος έγινε το πρώτο "θύμα" της ραδιενέργειας αφού δεν ήξερε τις παρενέργειες. Ελπίζω να διαβάσεις το μήνυμα μου. Σε ευχαριστώ!
Το έχω κάνει αλλά όταν σου αρέσει μία εκπομπή καλό είναι να επικοινωνείς με τον δημιουργό! Εξάλλου τα βίντεο δεν γίνονται για να τα δω "εγώ" αλλά όλοι οι λάτρεις της εκπομπής.
Ονοματιος 😂
Μου αρέσουν αυτά τα βίντεο.Έχουν πρωτότυπους τίτλους και οι συντελεστές καταπιάνονται με ασυνήθιστα θέματα.
Γνωρίζω μόνο 10 είδη ανθρώπων, αυτούς που γνωρίζουν δυαδικό σύστημα και αυτούς που δεν το γνωριζουν
to 3ereis to allo me ton kaisara?
mpainei se ena bar , kanei to shma ths nikhs me ta daxtula (\/) kai leei "barman piase pente mpures"
Ενα πολύ εύκολο 101=5 τέλος πάντων το δυαδικό σύστημα ειναι άχρηστο πλέον εχουν βγει πολυ καλύτερες γλώσσες
το δυαδικό σύστημα καταρχην δεν είναι γλώσσα.. και δεύτερον δεν ειναι ούτε θα γίνει ποτέ αχρηστο.. αλλο και καλησπερα
@@trpap2685 αχα
Έλα, όλοι "δέκα" το διαβάσατε στην αρχή, αφήστε τις μαλακίες ...
Λοιπόν Mikeius ή Μηχαλη όπως θες, θέλω να σου πω ότι αυτή είναι η καλύτερη εκπομπή που έχεις κάνει, αρχησα να ασχολούμαι με την επιστήμη από την αρχή της εκπομπής σου και σήμερα παρακολουθοντας κάθε Πέμπτη την εκπομπή σου έχω γίνει από τους καλύτερους και εντιποσιαζω του δάσκαλος μου κάθε φορά που τους λέω της εκπομπές σου και το αποκορύφωμα που μου είπε ένας φυσικός στο σχολείο μου όταν του είπα για τον NIKOLA TESLA ήταν όταν μου λέει "λογικά σε βλέπω για τον επόμενο" και πάλι ευχαριστώ για την γνώση που δίνεις κάθε Πέμπτη, συνέχισε την καταπληκτική δουλειά.
Αν θες κανε ενα βιντεο για την γατα του σροντιγκερ και την κβαντικη φυσικη γενικα.
πατα καθημερινη φυσικη και θα τα βρεις ολα
Θα κάνει ειπε
@@ΠέπατοΓουρουνάκι-ψ4ψ α οκ
@@xristosmageiras7922 οκ ευχαριστω❤
για τον σκυλο του παβλοφ να κανει...
Είχα διαβάσει ότι εκείνη την περίοδο αντίστοιχη εργασία είχε βγει και από τον Αλόνσο Τσερτς (Αμερική) χωρίς αμφότεροι να γνωρίζουν , και με την βοήθεια του Νίουμαν δημοσιεύτηκε η μελέτη του Αλαν , στέλνοντας επιστολή στον Αλόνσο Τσερτς . Ευχαριστούμε για το Βίντεο !
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Ένα αίτημα απο τα πρώτα what the fact που έβλεπα τη φωτογραφία του στον τοίχο έγινε πραγματικότητα
Όταν διάβαζα το "Φάε ένα Μαλάκα" δε μπορούσα να φανταστώ πως θα έφτανες τόσο μακριά. Μπράβο ρε συ! Εξαιρετική δουλειά!
Η καλύτερη σειρά στο ελληνικό youtube 💪💪
Για να ειμαστε (υπερβολικα) ακριβεις, η δουλεια του Turing ηταν καταλυτικη στην θεμελιωση της Επιστημης Υπολογστων (Computer Science) αλλα δεν σχετιζεται αμεσα με την αναπτυξη των ηλεκτρονικων υπολογιστων, για τους οποιους ειχαν γινει πιο σημαντικες ανακαλυψεις ακομα και πριν τη δημοσιευση του Turing (transistor, flip-flops).
Πολυ καλη δουλεια, το αγαπημενο μου youtube καναλι ever! Keep it up!
Απλα φοβερη εκπομπη! Μιχαλη συνεχισε ετσι!
Κορυφαίος όπως πάντα! Μπράβο Mikeius!
Σε πρώτη φάση "αποδέχτηκε" την 2η λύση αφού έκανε την θεραπεία του χημικού ευνουχισμού και μετά από ένα διάστημα (πάνω απο 6-9 μήνες) αποφάσισε να αυτοκτονήσει με το μήλο , το οποίο λέγεται ότι ήταν το tribute του Steve Jobs προς τον Touring και για αυτό το χρησημοποίησε σαν το σύμβολο της εταιρίας.
Όχι ρε φίλε o δημιουργός του λογότυπου βγήκε και είπε δεν έχει καμία σχέση με τον Τούρινγκ. Μη πετάμε ό,τι κοτσάνα διαβάσουμε στο ίντερνετ, κάποιοι τα πιστεύουν.
Αρχικά αν διάβασες το σχόλιο γράφω ότι λέγεται ότι είναι tribute δεν είπα ότι αυτός είναι ο λόγος, επίσης σε περίπτωση που δν έχεις δει το βίντεο στο τέλος φένεται κ το σήμα της Apple. Τέλος είναι απλά μια αναφορά , δεν αποταιλεί κάποια θεωρία ούτε κάτι που θα σου αλλάξει την ζωή για να φοβάσαι ότι ακόμα και αν είναι λάθος κάποιοι θα τα πιστέψουν και αυτό θα τους αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία.
Δεν υπάρχουν καλά και κακά ψέματα, το ψέμα είναι ψέμα. O Jobs το εμπνεύστηκε από επίσκεψη σε φάρμα με μήλα. Το λέγεται σημαίνει πως ισχύει και το πιστεύω, αλλά δεν έχω αποδείξεις. Δεν είναι tribute, δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Οπότε μη μου λες δεν είπα πως ισχύει, είπα ότι "λέγεται". Και η γη είναι επίπεδη λέγεται. Ή μιλάμε ή κλάνουμε. Υποτίθεται είναι επιστημονικό βίντεο και μιλάμε με τεκμήρια και αποδείξεις..
Ρε Mike, you blew my mind με αυτή την σειρά. Πολλά συγχαρητήρια. Συνέχισε έτσι.
Σημείωση ότι υπάρχει ταινία με την εφεύρεση του Alan Turing, «The Imitation Game».
Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου για την έρευνα Mikeius. Και πολύ ωραίος τρόπος για να εξηγήσεις την ψηφιακή πληροφορία! Ελπίζω μια μέρα να μπορώ να σε δείχνω στους μαθητές μου
Τόσους μήνες να μας έχει τη φωτό του Τούρινγκ στο τοίχο αλλα όχι βίντεο για αυτόν, επιτέλους!!
Επίσης ευχαριστουμε για τη κατανοητη γλώσσα που χρησιμοποιεις.
Εξαιρετικό το συμπέρασμα στο τέλος του video. Συγχαρητήρια για όλη τη δουλειά σου Mikeius!
Καιρο το περίμενα αυτό το βίντεο
Χθες ξεκίνησα να διαβάζω το 'Knowledge and the Flow of Information" του Dretske και μόλις είδα οτι ανέβασες αυτό το (καρμικό) βίντεο πήρα πολύ δύναμη για να συνεχίσω. Thanks a lot!
To πιο ευκατανόητο βίντεο για το αναλογικό και το ψηφιακό σήμα που μπορείς να συναντήσεις σε ολόκληρο το youtube. Χαίρομαι για πρώτη φορά που είμαι Έλληνας.
ΜΠΡΑΒΟ!! Για μια ακόμη φορά πραγματικά έκανες εξαιρετική δουλειά!! Και πάλι μπράβο!
Ευχαριστώ Μαικ!
Απίστευτο αποτελεσμα κάθε φορά...ωραίος μάγκα☝️
Μικέ ποτε θα βγαλεις το μπραφ για το στρατο που κανεις hype τοσο καιρο?
skase
sks esu mlk
otan o booyah kanei kati ousiwdes sto kanali twn allwn
Κι εγώ μαζί σου ρε φιλε αλλά είναι λίγο παιδικό αυτό που κάνεις κατσε για αρχή να δεις μπορεί ο Mike νσ κατάλαβε το λάθος του το να έρχεσαι εδώ και να το κάνεις αυτό είναι χαζό αμα δεν ακούσει τον booya που σίγουρα είδε το βίντεο του σίγουρα δεν θα ακούσει εσένα
@@georgepotsikas7441 το σχολιο μου ειναι ξεκαθαρα χιουμοριστικο
ολα τα επεισοδια ειναι ενα και ενα! πολυ καλη δουλεια :D
Κανένας δεν πρόσεξε πως η λέξη ελαττωματικός ήταν γραμμένη λάθος ή απλώς είναι όλοι τόσο ανορθόγραφοι?
Ναι φίλε μόνο εσύ είσαι αυτός που ξέρει ορθογραφία μπράβο
Ναι γιατί από τις εκατομμύρια λέξεις που υπάρχουν, αν κάποιος κάνει ορθογραφικό λάθος σε μία ή δεν το παρατηρήσει, αμέσως είναι ανορθόγραφος.
Απο ολο το βιντεο δλδ, εσυ ΑΥΤΟ κρατησες... Οτι ειχε ενα ορθογραφικο...! Εχουμε χασει το point νομιζω...
Εγώ φίλε τσατίζομαι όταν δεν υπάρχει η λέξη που θέλω να γράψω στην αυτόματη διόρθωση του android. Του Μιχάλη ή δεν του καίγεται καρφί ή ήθελε να δει πόσοι θα χάσουν το δάσος για το δέντρο.
όταν το δάκτυλο έδειχνε το φεγγάρι εμείς κοιτούσαμε το δάκτυλο...
Τελεια συνοχη και ροη πληροφοριων
Πάει το παιδάκι μικειυς που εκραζε όλους και τους έβγαζε υπεύθυνους για τα προβλήματα, δικά του ή όχι. Εδώ βλέπουμε έναν ώριμο 40-ρη που μας διασκεδάζει με την καλύτερη σειρά στο ΥΤ. Καλα χρόνια για να έχεις αρχίσει είδη μόλις την αστρονομία στο σχολείο 😁
Το καλύτερο what the fact μέχρι τώρα!
Ποσό πιο μπροστά θα ήταν τα μηχανήματα αν ζούσε μέχρι τα γεράματα ...
AGAPE όχι πολύ πιο μπροστά απαραιτήτως. Ο Turing θεμελίωσε τη θεωρητική πληροφορική. Το πρόβλημα είναι ότι η τεχνολογία της πληροφορικής είναι πάντα πολύ πίσω από τη θεωρία. Σήμερα εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε για πρώτη φορά θεωρητικές ιδέες της δεκαετίας του 60 επειδή τώρα εφευρέθηκε η απαραίτητη τεχνολογία.
Κάποτε ήτονε ένας βασιλιάς (τρου στόρυ ορ νοτ, δεν ξέρω), τον οποίο ρωτήξανε "Βασιλιά μου, τι θα προτιμούσες να έχεις: Όλα τα χρυσάφια της γης ή την υγεία σου?" Και αυτός τους είπε "Σωστή πληροφόρηση! Έτσι και στρατηγική θα ετοιμάσω για να κατακτήσω όλα τα χρυσά της γης, και τους κατάλληλους γιατρούς θα βρω στην πορεία, για να κρατήσουν μέσω των χρυσών αυτών την υγεία μου για όσο πάει!" Άσχετο, ναι, αλλά μια και μιλάγαμε για πληροφορίες...
Φοβερος οπως παντα,μπορειτε να δειτε και το The Imitation Game για το πως σπαει το enigma των ναζι.
Λοιπον πολυ καλο βίντεο και εξήγησε- μου έμαθε διάφορα για το αγαπημένο μου αντικείμενο (υπολογιστές- προγραμματισμός) βέβαια ειναι μια δύσκολη δουλειά με πολυ διάβασμα δυσκολία και κόπο αλλα αξίζει η προσπάθεια καθώς
Οι υπολογιστές ειναι το μέλλον
Ζούμε σε simulation!! Elon musk knows...
Ελα ρε φιλε τωρα. Δεν ειμαστε στα 90s και το Matrix δεν ειναι πλεον της μοδας. Αλλα ειναι ακομα γαματο. Το πρωτο μονο.
Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτό, ούτε ο θεός ο ίδιος
@Dragon Dimosthenis ty m8
Ωραιο profile pic
Οντως ζουμε σε προσομοίωση. Σε προσομοιωση που δημιουργεί ο εγκέφαλος μας για να αντιληφθει ο,τι συμβαίνει γύρω του
Μιχαλη προτεινω να αφησεις μια εβδομαδα κενη χωρις επεισοδιο και απο την επομενη να ξεκινησεις να ανεβαζεις καθε δευτερα για να αποκτησουν νοημα και αυτες!
μπραβο για ακομα μια φορα..πολυ ενδιαφερον θεμα και ωραια παρουσιαση!
Μαθηματικη σημειωση:Ο Πυθαγόρας ΔΕΝ απέδειξε το Πυθαγόρειο θεώρημα.Απλα το διατυπωσε.Ο Ευκλείδης το απέδειξε πρωτος
Ο Πυθαγόρας δεν διατύπωσε το Πυθαγόρειο θεώρημα. Το θεώρημα ηταν γνωστο στους βαβυλωνιους και τους αιγυπτιους πολυ πριν τον Πυθαγόρα. Ο πυθαγορας ήταν ο πρωτος που το απεδειξε στα πλαισια της Ευκλείδειας γεωμετρίας. Για αυτο ονομαστηκε πυθαγορειο
Primo Cielo κάνεις λαθος φιλε
The Pythagorean theorem was known long before Pythagoras, but he may well have been the first to prove it.[2] In any event, the proof attributed to him is very simple, and is called a proof by rearrangement.
The two large squares shown in the figure each contain four identical triangles, and the only difference between the two large squares is that the triangles are arranged differently. Therefore, the white space within each of the two large squares must have equal area. Equating the area of the white space yields the Pythagorean theorem, Q.E.D.[9]
That Pythagoras originated this very simple proof is sometimes inferred from the writings of the later Greek philosopher and mathematician Proclus.[10] Several other proofs of this theorem are described below, but this is known as the Pythagorean one.
wikipedia alert
"but he may well have been the first to prove it."
Το wiki εχει sources, επειδη δεν ειναι παντα σωστο δε σημαινει πως ειναι παντα λαθος.
Το καλύτερο κανάλι,ειδική γνώση για το γενικό σύνολο
Θα έπρεπε αυτά τα βίντεο σου να προβάλονται σε σχολεία
Βλέπω Alan στον τίτλο: Ναι ρε! Turing!
Μεγαλειώδες, μπράβο σου, φοβερή δουλειά.
Αν και το βιντεο δεν ειναι πολυ ακριβες για τη μηχανη του Turing, ειναι ωραιο.👍
Μπραβο ρε Μαικ, μπραβο, μπραβο μπραβο. Εχεις εξελιχθει σε απιστευτο ατομο που προσφερεις κατι πανεμορφο και ουσιαστικο στην Ελλαδα με ενα τροπο που μονο εσυ ξερεις. Πραγματικα βλεπω τα βιντεο σου και συγκινουμαι να σε βλεπω να προσπαθεις για κατι τοσο ανωτερο και ποιοτικο. Μπραβο σου αγορι μου. Σου βγαζω το καπελο (αν φοραγα).
Κάνε βίντεο για το CERN λίγο σύντομα αν μπορείς γιατί θα πάω εκδρομή εκεί τέλη Οκτωβρίου
Και περιμενεις βιντεο του mikeius, αντι να κατσεις να διαβασεις 5 πραγματα...
@@petros4225 όχι απλά μου αρέσει ο τρόπος που το παρουσιάζει
Αν κάνετε tour ενός detector ή του επιταχυντή θα πάθεις πλάκα. Και το μουσείο των υπολογιστικών τους συστημάτων έχει μερικά πολύ ωραία εκθέματα.
Ναι θα το πω! Το what the fact είναι μακράν η καλύτερη εκπομπή του mikeus ως τώρα!
Hi Vsauce Michael here
isws to kalitero what the fact, bravo!!!!
Να περιμένουμε βίντεο για την ηλιανα?
Όπα ρε η Ηλιάνα έχει κάνει βίντεο για τον Mikeius
Ωραίο Easter egg το μήλο με το logo της apple (αν και είναι μια απο τις θεωρίες). Πιστεύω το what the fact είναι η καλύτερή σου δουλειά!! Συνέχισε να εκλαϊκευεις την επιστήμη, να διδάσκεις και να δίνεις τροφή για σκέψη σε μικρούς και μεγάλους!!
*Έχει βγεί ταινία για τον Αλαν επίσης η μηχανή κρυπτογράφησης ονομάστηκε Christopher επειδή έτσι λεγόταν ο φίλος που γουσταρε στο δημοτικό και μετά πέθανε*
Είναι ανακριβής πληροφορία από την ταινία imitation game η μηχανή κανονικά λεγόταν Bombe. Παρόλα αυτά η ταινία ήταν φοβερή.
Ναι και τον είχαν παρουσιάσει σαν να έχει μία μορφή αυτισμού. Μετά από την ταίνια βγήκε η οικογένεια του και τους είπε πως ο άνθρωπος ήταν μια χαρά και δεν είχε κανένα πρόβλημα
Ναι γιατί ο Bumblebee Supersnatch μπορεί να παίζει μόνο αυτιστικές ιδιοφυΐες, οπότε έκαναν και τον Turing αυτιστικό.
Η τελευταία παράγραφος είναι όλα τα λεφτά! Συνέχισε
Η ειρωνια να βλεπεις Booyah Ελληνικο TH-cam #5 και να σου πεταει προτεινομενο Μικε.
Φοβερό βίντεο!!!
2:20 Νησάρα μου 😂❤️
Mikeius, είσαι απλα ο καλυτερος!!!!
Διδάσκεις απείρως καλύτερα από τα σχολεία. Παίρνεις θέματα που οι περισσότεροι θεωρούν βαρετά επειδή διδάσκονται στο σχολείο και κάνεις το ελληνικό κοινό να ενδιαφερθεί γι'αυτά
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΟΥΡΙΝΓΚ! Προτείνω στους σινεφίλ το Imitation game για περισσοτερες πληροφοριες για τη ζωη του.. Αξιζει πραγματικα 😊
μπραβο σου ετσι απλα σε ευχαριστω
Ότι θα άκουγα και για το όμορφο νησάκι μου στο What the fact 😲
Α ρε Κως ❤
Πριν μπει στις τάσεις.
Τι σου έκαναν τα πρόβατα ρε
Μια διόρθωση. Ο Turing δεν έσπασε μόνος του τον Enigma. Ούτε το επιτελείο του ήταν μόνο αυτό που είδαμε στην ταινία.
Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Gordon Welchman ο οποίος δεν αναφέρθηκε ποτέ και πουθενά.
Δούλευε διαφορετικά και ο τρόπος του λεγόταν "Ανάλυση κίνησης".
Ο Welchman ανακάλυψε σε ποιον πήγαιναν τα μηνύματα και από ποιον. Όταν πήγε ο Turing στο Bletchley Park υπήρχε ήδη χάρτης.
-Ο Alan Turing ευφήβρε το διαδικό σύστημα!!!!
-Ποιός;;;;;
- Ααααυτός 1-0
Μια διόρθωση σημαντική που μου χτύπησε άσχημα όταν το είδα. Η λέξη είναι ελαττωματικός, όχι ελλατωματικός.
ήρθα από σχολείο και έχει WTF ναι ρε φίλε πάμε λίγο!! (πάω δεύτερα λυκείου και γουστάρω)
Δεν ηπες first
skase
Δεν είναι γυμνασιοπαιδο Δευτέρα Λυκείου πάει
@@drnobody1851 τι βαρετή σειρά ρε φιλε δν ειναι καθόλου βαρετή ακομα και για άτομα μικρης ηλικίας
Καθε Πεμπτη εχει
Πίστευα ότι όλο το επεισόδιο θα ήταν για το πώς έλυσε το enigma , δεν πειράζει και πάλι ήταν πάρα πολύ καλό βίντεο
Πρώτα like , μετά 1080p , μετά λυπάσαι τον Booyah , μετά βλέπεις το βίντεο , μετά λυπάσαι τον booyah πιο πολύ..
ως μουσικολόγος περίμενα να βρώ ανακρίβειες όσον αφορά το παράδειγμα με τη μουσική αλλα.... όχι, πραγματικά με μια ευκατανόητη παρομοίωση κατάφερες να αποφύγεις αδόκιμους και λανθασμένους όρους . ευγε
Με βοηθησε πολυ και ο κος Χαλλεκερ. Ο τυπος που ειναι στο πιανο.
Υπάρχει μια ταινία για αυτόν το the imitation game και την είδα χθες μα τι σύμπτωση
Μπράβο Μάικ, ωραίο βίντεο. Keep up!
👋
Μιχάλη, είσαι υπέροχος τα βιντεο σου, έργα τέχνης με μεράκι και μεγάλη διεισδυτικότητα στο μυαλό του καθενός ,δεν βαριέμαι να σε συγχαίρω , αν ποτέ διαβάσεις το μήνυμα μου (υπέργηρος θαυμαστής σου, παραμονές στο να γίνει αστερόσκονη) λύσε μου την απορία .γιατί νοιώθεις την ανάγκη στα βίντεο του Μπραφ να γίνεσαι τόσο χυδαίος , πιστεύεις ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να έχεις ακροαματικότητα , έχεις πλήθος χαρισμάτων που σε κάνουν αστέρι ,γίνε παράδειγμα και κράτα επίπεδο είσαι αστέρας μην γίνεσαι μαύρη τρύπα.
Μπραφ
hi
Συγχαρητήρια Mikeius για ακόμα ένα εξαιρετικό WTF? βίντεο. Μπορώ να πω ότι ως ερευνητή στον τομέα της Κρυπτογραφίας αυτό με άγγιξε ιδιαίτερα :).
Ίσως θα μπορούσες να αναφερθείς στο κατά τη γνώμη μου πιο συγκλονιστικό εύρημα της θεωρίας του Turing. Ότι δηλαδή υπάρχουν προβλήματα που μια υπολογιστική μηχανή (είτε με γρανάζια, είτε με τρανζίστορ, είτε με νευρώνες) ΠΟΤΕ δε θα μπορέσει να υπολογίσει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ τεχνολογίας (undecidable problems). Σε ένα απλουστευμένο επίπεδο αυτό σημαίνει ότι η Πληροφορική ως επιστήμη γεννιέται γνωρίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα όρια της.
Holy shit. Δεν το ηξερα το τελευταιο. Εχεις ενα παραδειγμα τετοιου προβληματος;
@@MikeiusOfficial Εντάξει η αλήθεια είναι ότι είναι ένα αποτέλεσμα που το μαθαίνουν όσοι ακολουθούν το δρόμο της Θεωρητικής Πληροφορικής κυρίως. Παρ όλα αυτά έχει τρομερές προεκτάσεις τόσο στην Πληροφορική όσο και στη Φιλοσοφία.
Στον κόσμο των undecidable problems λοιπόν, εν αρχή ην το πρόβλημα του τερματισμού (halting problem) που αποδεικνύεται και στην εργασία του Turing. Το πρόβλημα του τερματισμού λέει ότι δεν υπάρχει καμιά μηχανή που αν της δώσεις ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα και οποιαδήποτε είσοδο να μπορεί αποφανθεί αν το πρόγραμμα με αυτήν την είσοδο θα τερματίσει ή όχι. Με απλά λόγια δεν μπορούμε γενικά να ξέρουμε εκ των προτέρων αν ένα πρόγραμμα θα "κολλήσει".
Εν συνεχεία, με τη μέθοδο της αναγωγής στη δυσκολία του halting problem ανακαλύφθηκαν πολλά ενδιαφέροντα προβλήματα που δεν επιλύονται. Στην πραγματικότητα ο κόσμος των προβλημάτων που επιλύονται και ειδικότερα σε ρεαλιστικό χρόνο είναι πολύ πολύ μικρός :)
Χρησιμες πληροφοριες.Υπαρχει μια θεωρια οτι δηλητηριαστηκε κατα λαθος απο χημικα που ειχε στο εργαστηριο του
Ξεκίνησα να διαβάζω το Knowledge and the Flow of information του Dretske και το βίντεο σου ήταν τέλεια συνοδία!
We WANT MPRAF
Ο Turing επίσης θεωρείται και πατέρας της τεχνίτης νοημοσύνης...το 1950 δημοσίευσε έναν τρόπο για πειραματιστούμε στο αν μια μηχανή μπορεί να σκεφτεί με την λεγόμενη "δοκιμή Τουριγνκ"
Προηγούμενο βίντεο μπλούζα AC/DC τώρα matrix ασορτί με τα επεισόδια???😂
χρήσιμη υποσημείωση: η μηχανή Turing είναι αυτό που ορίζουμε ως αλγόριθμο (σύμφωνα με τη λεγόμενη θέση των Church και Turing)
10001110101
Half a mind to double up, baby. Three times is jive.
πολυ καλο βιντεο εξυπνο,, μπραβο!!!!
Καντε μια χαρη στον εαυτον σας και δειτε την ταινια "The Imitation Game" (Το παιχνιδι της μιμησης) που μιλαει για την ζωη του Turing και κυριως για την συνεισφορα του στο σπασιμο του Enigma code κατα την διαρκεια του Β παγκοσμιου πολεμου
Γνωμη σου! Εμενα η ταινια σε ολη την διαρκεια της μου αρεσε πολυ και γιαυτο και την προτεινω
Μαικ ρισπεκτ μετα απο πολυ καιρο περικενω πως και πως να ερθει η πεμπτη να δω επεισοδιο απο κατι στο γιουτιουμπ! Keep it up!
Μπράβο ρε Μιχάλη
Για εμένα αυτά π ειπές στο βίντεο για τον αλαν Τούρινγκ μ φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα σε σχέση με αλλά βίντεο π ηταν πιο ιστορικού περιεχομενου διότι μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα να δει την πληροφορική με άλλο μάτι...ενα κακό των ελληνικών σχολείων που δν σ μαθαινουν τέτοια πραγματα...μπράβο Μιχάλη συνέχισε ετσι
τα ελληνικα σχολεια σου μαθαινουν μονο για το "ενδοξο ελληνικο παρελθον". Ακομα κι αν οι δασκαλοι ειναι ανοιχτομυαλοι τους δεσμευει πολυ η υλη
δεν αναφερομαι σε αυτο, πιο πολυ μιλαω για το οτι η ιστορια διδασκεται σχεδον τελειως με την Ελλαδα στο κεντρο, που ναι μεν ειναι καπως λογικο μιας και ειναι η χωρα μας ομως μπορει να δημιουργησει πολλες παρερμηνειες για καποια πραγματα
MPRAF...
Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει μια ταινίαρα σχετικά με το σημερινό βιντεο λέγεται το παιχνιδι της απομιμήσεις (Imitation game) 2014 και πρωταγωνιστή ο μεγάλος Cumberbatch Benedict (όσοι δεν τον ξέρετε να τον μάθετε).
Προτείνω σε όλους!
το χθεσινο μου μαθημα στην πληροφορικη ειχε να κανει με τον τιουρινγκ
Τίνος επεξεργαστή είναι η Assembly που βλέπουμε στο 7:09 άραγε; Ζ80Α δεν είναι πάντως. Ξέρει κανείς;
Για ένα παλιό κινητό μοτορολα ειναι
ΟΙ ΒΙΑΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝΕ ΠΟΤΕ
ΜΑΛΙΑΤΣΗΣ
Spoofy Swagger που δεν έχει και λεφτά 😂