Yanlış tek bir cümle yok ancak eksikler var. Yıldız sosyal bilgiler öğretmenliği mezunu olarak söyleyebilirim ki, sosyal bilgiler okurken rahat, keyfe keder, keyifli, hocaları muhteşem, üniversite hayatını rahat geçirebileceğiniz bir bölüm. Önünüzde iki seçenek var ya akademisyen olacaksınız ya da öğretmen olacaksınız. Akademisyen olmak için ilk adımınız bölümde derece yapmak, birinci ikinci ve üçüncü olarak mezun olduğunuzda (ki bu çok zor değil) otomatik olarak yüksek lisans yapmaya hak kazanıyorsunuz.. yolunuz ordan ilerliyor..öğretmen olmak istiyorsanız işiniz biraz daha zorlaşıyor.. öğretmen olmak istediğinizde önünüze iki seçenek çıkıyor; ya özel sektör ya da kpss.. okuldan 3.5 üzeri ortalama ile mezun olup Tübitak projesi yapıp, bir sürü sertifika aldığınızda özel sektör sizi kırmızı halı ile karşılayacak sanıyorsunuz.. öyle olmuyor, özel okullar özel okul tecrübesi istiyor. Sonra bir de kpss meselesi var ki.. bu konunun derini çok karanlık. En az iki sene sıkı çalışıp yapabileceğiniz bir sınav. Asssla mezun olur olmaz kpss'ye hiç hazırlanmadan girip atanamazsiniz. Fakülte sizi kpss'ye hazırlamıyor. Fakülte sizi öğretmen olmaya hazırlıyor. Eğer kpss'ye üçüncü sınıftan başlarsanız mezun olur olmaz atanabilirsiniz. Ki bu tavsiyemdir. Kpss sürecini sonraki yıllara bırakırsanız bir yıl evde geçireceğiniz kpss'ye hazırlık süreci sizi on yıl yaşlandırıyor. Evet biliyorum çok fazla olumsuz şey söyledim ama maalesef gerçekler bu şekilde. Neyse daha söylenecek çok şey var ama daha fazla iç karartmaya gerek yok. Ancak her şeye rağmen öğretmen olmak çok güzel. Ayrıca videodaki arkadaş çok tatlı. Eğer bir daha beş yıl öncesine dönsem yine aynı bölümü ve aynı üniversiteyi seçerdim. Herkese başarılar diliyorum. ❤
Siz şuan ne yapıyorsunuz? Öğretmen misiniz? Ben de bu bölümü düşünüyorum ama herkes çok korkutuyor. Okul öncesi vardı aklımda ilk başta fakat şansıma bir anaokulu etkinliğine katıldım ve istemediğimi o zaman anladım. Bir şeyler anlatmayı, öğretmeyi çok seviyorum. Ama kafam aşırı karıştı. Bazı olumlu yorumlar görüyorum bazense çok olumsuz yorumlar. Yıllardır atama bekleyen insanların yorumları vesayri.
@@eda_yksera Ben şu an ücretli yapıyorum.. aynı zamanda kpss'ye hazırlanıyorum. Dershaneye gitmiyorum. Öncelikle okul öncesi istiyorsanız çocukları çok sevmeniz gerekiyor. Aynı zamanda velilerini. Çocuklarla uğraştığınız kadar velilerle ugrasacaksinız. Açıkçası bana göre değil. Okul öncesi öğretmenlerle konuşuyorum. Eve geldiklerinde de işleri bitmiyor. Sınıf öğretmenliğinde de atama var, kolay atanirsiniz ancak sınıf öğretmenleri de kan kusuyor. Veliler biraz dert. En temizi ortaöğretim branş öğretmenliği. Sınıflara gir çık.. çok fazla veli problemi yok. Çocuklar biraz daha büyümüş oluyor. Yarısı ergenliğe girmiş oluyor. Kendi alanını anlatıyorsun. Zümrelerin oluyor, onlarla vakit geçiriyorsun. Sosyalleşiyorsun. Son olarak özel eğitim var. Özel eğitimde atanma şansın diğerlerine göre çok çok çok daha yüksek. Ama malum odur ki öğrenciler özel gereksinimli olduğu için biraz daha zor. Daha sevgi dolu bir alan. Daha sessiz, daha sakin bir branş. Bu şekilde hocam. Başarılar dilerim.
@@fatmanurguvercinci Umarım her şey gönlünüzce olur, hocam. Veli meselesine katılıyorum. Tam olarak bu şekildeydi. Katıldığım etkinlikte en büyük dert velilerdi resmen. Öğretmen ve velilerin iletişimine bakarken bile boğuldum. İstemediğime karar vermemin nedenlerinden biri de kesinlikle buydu. İşimin sadece öğrencilerimle olmasını isterim. O etkinliğe gitmem de saniyelik olan bir şeydi. Yolun sonundayken doğru kararı verebilmek için bir işaretti diye düşündüm durdum o gün hep. :) Hem sözelci olup yüksek sıralama yapmak hem de üniversiteden sonrasını düşünmek çok yıpratıyor. İstediğime bile yönelemiyorum. Mezuna bırakıp ea'dan hazırlansam desem bu sefer aileme laf geçiremeyeceğim.
@@eda_yksera Sözelciyseniz gurur duyun hocam. Sözelcilerin duygusal zekaları ve iletişim becerileri çok daha üst düzey oluyor. Yıldızda okuduğum için mühendis çok arkadaşım oldu. Ayrıştırmıyorum ama sözelciler çok daha iletişime açık insanlar. Kafa karışıklığı konusunda da şunu söyleyebilirim. Öğretmen olmak istemek çok büyük bir şans. Çoğu kişi öğretmenlik bölümlerine sadece puanı yettiği için giriyor. Çok yazık oluyor, çocuklar öğretmen olmak istemeyen öğretmenlerle muhatap olmak zorunda kalıyor. Siz ne istediğinizi biliyorsunuz. Hiç sağa sola bakmayın öğretmen olun. Ülkenin sizin gibi bir şeyler öğretmek isteyen öğretmenlere ihtiyacı var. Okurken de çok dağıtmayın kendinizi yormadan ve sıkmadan biraz kpss çalışın.. biraz ALES (yüksek lisans için) çalışın.. boş vakitlerinizde sertifika alabileceğiniz seminer ve kurslara katılın. Boş geçirmeyin. Üniversite kulüplerine girin, eğlenin. Hem akademik olarak hem sosyal olarak dolu dolu bir üniversite hayatı geçirin. Hiçbirini pas geçmeyin. Sonunda emeklerinizin karşılığını alacaksınız. Çorap söküğü gibi gelecek. Merak etmeyin. Kendinize ve sürece güvenin. Sizin de her şey gönlünüzce olsun. :)
Arkadaslar ben Ege Üniversitesinde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4.sınıf öğrencisiyim. Bölümümü çok severek, isteyerek yazdım ve derslerimi de çok keyif alarak geçirdim. Şuan son sınıfım ve önümüze Milli Eğitim Akademisi'nin de çıkmasıyla atamamız çok çok düşük bir ihtimal evrildi. Sınıf arkadaşlarımızla sohbetimiz bile sürekli biz napıcaz, nasıl bir yol izlemeliyiz diye olumsuzca konuşarak geçiyor. Bundan 2 sene önce Ortaöğretim Kpps'ye giren arkadaşlarımız ortalama bir puan alıp atanadı ve bölümü bıraktı. Rahat ve güzel bir hayatları var. Size tavsiyem eğer sözelden tercih yapıcaksanız asla öğretmenliği yazmamanız. Onun yerine 2 yıllık sağlık bölümlerin yönelmeniz geleceğinizi kurtaracaktır. Öğretmenlik seçip mental sağlınızı bozmayın. Ek olarak öğretmenliği bitirdikten sonra özel sektörde iş bulma şansınız %1. Bir hayale dalıp geleceğinizi yakmayın.
Bende 4 yıl önce bu tarz videolar izleyip sosyal bilgiler öğretmenliği yazmıştım şimdi binpişmanım 3. Sınıfta rakiplerim gibi bende kpss çalışmaya başladım ve üniversite hayatım bitti sadece ev okul ders ve atanacagının garantisi yok zaten gizem doğru demiş sosyal bilgilerin önemi kalmadı
@@GiZeM49 bence yanlış düşünüyorsunuz günümüzde kim okuduğu bölümle aynı işi yapıyor ki tıp vb bölümler dışında sosyal bilgiler gayet geniş bi alana hitap eden bir branş evet atama olarak biraz sıkıntılı ama ben zor olmasındanda yanayım çünkü zor olması bi bakımdan iyi çalışan iyi öğrenciler atanıp öğretmen oluyorlar üstelik illada öğretmen olucak diye bişey yok bu bölüö bitince genel kültür olarak baya yüksek seviyede oluyorlar dershsne olur mebde öğretmenlik hariçi bsşka işler yapılıabiliyor yine kpssde de bazı iş imkanları var maliye iktisat okumaktansa
@@GiZeM49 Merhaba ben de sosyal bilimlerle alakalı bir bölüme geçmek istiyorum ama bu dediğiniz sebeplerden ötürü işsizlik vs. endişeleniyorum. Zerre ilgimin olmadığı bir bölümde okumakla bölüm değiştirmenin arasındayım. Ne tavsiye edersiniz ?
Merhaba ben bu sene sinava girdim ve sozelde 20k siralama yaptım,ama sozelden degil esit agirliktan tercih yaptim ,pismanim,simdi isletme okuyorum ama ytu sosyal bilgiler ogretmenligine merkezi yatay geçiş yapmak istiyorum,biraz arastirdim ama tam bir sey bulamadim.Ytü bu seneki yatay gecis tarihlerini daha aciklamamis sanirim, merkezi yatay geçişler ne zaman oluyor? Yerlesebilir miyim diye de korkuyorum bu sene 32 bin ile kapatmis ben bu sene 20 bin yapmıştım,bu konuda bilgisi olan biri yorumumu görüp yardimci olabilirse cok sevinirim.
Hiç tavsiye etmediğim bir bölüm şuan 4. Sınıfa geçtim ve çok pişmanım arkadaşlar eğer fırsatınız varsa mezun a kalın veya başka ataması sosyal e nazaran daha fazla olan bölümlere gidin
30 yaptım Ankara üniversitesinde sosyal bilgiler öğretmenliği geliyor ama çoğu yerde türkçe öğretmenliğide geliyor sizce hangisini tercih etmeliyim? sosyal bilgilerde denildiği kadar matematik var mı
Türkçe seç bence not ortalamanı yüksek tutup yatay geçiş yaparsın istediğin bölüme sosyal bilgiler de çok fazla mezun var 4 sene sonrasında iyice artar zaten ataması da az Türkçe sosyal a Göre daha iyi
@@esraamayani yapabilirsin ama onun için de Türkçe öğretmenliği okuman lazım örneğin Eskişehir Anadolu da 1 yıl okuyup 2. yılında gazi ye geçebilirsin ama sosyal bilgiler okursan geçiş yapamazsın unutma üniversite biter bölüm kalır
bir şey sorabilir miyim?? Benimde sosyal gelme ihtimali var. Sınıf çap yapmak istiyorum ama. 304k ea sıralamam çap yaparken bu baraja bakıyorlar mı hani 300k öğretmenlik barajı ya onu çok merak ediyorum.
cerrahpasanın konumu berbat yazmayın yazdırmayın şu an sınıf öğretmenliği okuyorum ve yatay geçiş düşünüyorum. istabul da okumama rağmen ortalama bir istabul sefası sürmek ,için iki saat yol gidiyorum.ingilizce kursuna yazıldım sırf kendime bir şeyler katmak için...bağcılardaydı...bir gün gittim beş aktarma yaparak ve pes ettim. türkçe konuşarak hayatıma devam etmek daha gurur verici dedim kendi kendime. kısacası yazmayın yazdırmayın....hayef pişmanlıktır...
Merhaba birkaç sorum olacak lütfen cevaplar mısınız? Eğitim Fakültesi bölümlerinden herhangi birinden mezun olsam Sosyal bilimler alanında yüksek lisans doktora vs yapıp uzmanlaşabilir miyim? Yoksa Sosyal bilimlerde ilerlemek için özel olarak okunması gereken bölümler var mı? Nasıl sosyal bilimlerde profesör olabilirim? Yani sosyal bilgiler alanında akademisyen olunabilinir mi? Olmak için ne yapmalıyım? Pdr öğrencisiyim.
Bazı üniversitelerde alan içi-alan dışı kuralı vardır. Yüksek lisans ve doktora kriterleri üniversiteden üniversite değiştiği için detaylı bir araştırma yapmanı gerekmektedir.
Yapamazsınız. Sosyal bilgiler sözel, pdr eşit ağırlık tabanlı farkı oldukları için yapılamaz. Sözelden sözele, eşit ağırlıktan eşit ağırlık bölümlerine geçiş yapabilirsiniz.
@@Feyzac9poglu-rz5mh geçiş yapman için özel eğitime sıralamanın yetmesı gerekir ama yok ben sosyal bilgiler okuyup yanına garantı olsun dıye özel egıtım okuyacağım dıyorsan çapın şartlarını tamamlarsan okuyabılırsın.
@@uuseeer2982 sisteme istediğimiz kadar kizabiliriz ama bir şey değişmez yine bu sistemin içinden atanmaya çalışacağız. Sadece süreç çok zor ve yıpratıcı. Kimsenin bu durumları yaşamasını istemem eğer okuyorsan özellikle üçüncü sınıfsan çalışmaya başla. Yoksa bölüme lafım çok eğlencelidir SB okumak. Sonu birsz hüsran olsa da:)
Yanlış tek bir cümle yok ancak eksikler var. Yıldız sosyal bilgiler öğretmenliği mezunu olarak söyleyebilirim ki, sosyal bilgiler okurken rahat, keyfe keder, keyifli, hocaları muhteşem, üniversite hayatını rahat geçirebileceğiniz bir bölüm. Önünüzde iki seçenek var ya akademisyen olacaksınız ya da öğretmen olacaksınız. Akademisyen olmak için ilk adımınız bölümde derece yapmak, birinci ikinci ve üçüncü olarak mezun olduğunuzda (ki bu çok zor değil) otomatik olarak yüksek lisans yapmaya hak kazanıyorsunuz.. yolunuz ordan ilerliyor..öğretmen olmak istiyorsanız işiniz biraz daha zorlaşıyor.. öğretmen olmak istediğinizde önünüze iki seçenek çıkıyor; ya özel sektör ya da kpss.. okuldan 3.5 üzeri ortalama ile mezun olup Tübitak projesi yapıp, bir sürü sertifika aldığınızda özel sektör sizi kırmızı halı ile karşılayacak sanıyorsunuz.. öyle olmuyor, özel okullar özel okul tecrübesi istiyor. Sonra bir de kpss meselesi var ki.. bu konunun derini çok karanlık. En az iki sene sıkı çalışıp yapabileceğiniz bir sınav. Asssla mezun olur olmaz kpss'ye hiç hazırlanmadan girip atanamazsiniz. Fakülte sizi kpss'ye hazırlamıyor. Fakülte sizi öğretmen olmaya hazırlıyor. Eğer kpss'ye üçüncü sınıftan başlarsanız mezun olur olmaz atanabilirsiniz. Ki bu tavsiyemdir. Kpss sürecini sonraki yıllara bırakırsanız bir yıl evde geçireceğiniz kpss'ye hazırlık süreci sizi on yıl yaşlandırıyor. Evet biliyorum çok fazla olumsuz şey söyledim ama maalesef gerçekler bu şekilde. Neyse daha söylenecek çok şey var ama daha fazla iç karartmaya gerek yok. Ancak her şeye rağmen öğretmen olmak çok güzel. Ayrıca videodaki arkadaş çok tatlı. Eğer bir daha beş yıl öncesine dönsem yine aynı bölümü ve aynı üniversiteyi seçerdim. Herkese başarılar diliyorum. ❤
Güzel yorumun için teşekkür ederim🙏
Siz şuan ne yapıyorsunuz? Öğretmen misiniz? Ben de bu bölümü düşünüyorum ama herkes çok korkutuyor. Okul öncesi vardı aklımda ilk başta fakat şansıma bir anaokulu etkinliğine katıldım ve istemediğimi o zaman anladım. Bir şeyler anlatmayı, öğretmeyi çok seviyorum. Ama kafam aşırı karıştı. Bazı olumlu yorumlar görüyorum bazense çok olumsuz yorumlar. Yıllardır atama bekleyen insanların yorumları vesayri.
@@eda_yksera Ben şu an ücretli yapıyorum.. aynı zamanda kpss'ye hazırlanıyorum. Dershaneye gitmiyorum. Öncelikle okul öncesi istiyorsanız çocukları çok sevmeniz gerekiyor. Aynı zamanda velilerini. Çocuklarla uğraştığınız kadar velilerle ugrasacaksinız. Açıkçası bana göre değil. Okul öncesi öğretmenlerle konuşuyorum. Eve geldiklerinde de işleri bitmiyor. Sınıf öğretmenliğinde de atama var, kolay atanirsiniz ancak sınıf öğretmenleri de kan kusuyor. Veliler biraz dert. En temizi ortaöğretim branş öğretmenliği. Sınıflara gir çık.. çok fazla veli problemi yok. Çocuklar biraz daha büyümüş oluyor. Yarısı ergenliğe girmiş oluyor. Kendi alanını anlatıyorsun. Zümrelerin oluyor, onlarla vakit geçiriyorsun. Sosyalleşiyorsun. Son olarak özel eğitim var. Özel eğitimde atanma şansın diğerlerine göre çok çok çok daha yüksek. Ama malum odur ki öğrenciler özel gereksinimli olduğu için biraz daha zor. Daha sevgi dolu bir alan. Daha sessiz, daha sakin bir branş. Bu şekilde hocam. Başarılar dilerim.
@@fatmanurguvercinci Umarım her şey gönlünüzce olur, hocam. Veli meselesine katılıyorum. Tam olarak bu şekildeydi. Katıldığım etkinlikte en büyük dert velilerdi resmen. Öğretmen ve velilerin iletişimine bakarken bile boğuldum. İstemediğime karar vermemin nedenlerinden biri de kesinlikle buydu. İşimin sadece öğrencilerimle olmasını isterim. O etkinliğe gitmem de saniyelik olan bir şeydi. Yolun sonundayken doğru kararı verebilmek için bir işaretti diye düşündüm durdum o gün hep. :) Hem sözelci olup yüksek sıralama yapmak hem de üniversiteden sonrasını düşünmek çok yıpratıyor. İstediğime bile yönelemiyorum. Mezuna bırakıp ea'dan hazırlansam desem bu sefer aileme laf geçiremeyeceğim.
@@eda_yksera Sözelciyseniz gurur duyun hocam. Sözelcilerin duygusal zekaları ve iletişim becerileri çok daha üst düzey oluyor. Yıldızda okuduğum için mühendis çok arkadaşım oldu. Ayrıştırmıyorum ama sözelciler çok daha iletişime açık insanlar. Kafa karışıklığı konusunda da şunu söyleyebilirim. Öğretmen olmak istemek çok büyük bir şans. Çoğu kişi öğretmenlik bölümlerine sadece puanı yettiği için giriyor. Çok yazık oluyor, çocuklar öğretmen olmak istemeyen öğretmenlerle muhatap olmak zorunda kalıyor. Siz ne istediğinizi biliyorsunuz. Hiç sağa sola bakmayın öğretmen olun. Ülkenin sizin gibi bir şeyler öğretmek isteyen öğretmenlere ihtiyacı var. Okurken de çok dağıtmayın kendinizi yormadan ve sıkmadan biraz kpss çalışın.. biraz ALES (yüksek lisans için) çalışın.. boş vakitlerinizde sertifika alabileceğiniz seminer ve kurslara katılın. Boş geçirmeyin. Üniversite kulüplerine girin, eğlenin. Hem akademik olarak hem sosyal olarak dolu dolu bir üniversite hayatı geçirin. Hiçbirini pas geçmeyin. Sonunda emeklerinizin karşılığını alacaksınız. Çorap söküğü gibi gelecek. Merak etmeyin. Kendinize ve sürece güvenin. Sizin de her şey gönlünüzce olsun. :)
Arkadaslar ben Ege Üniversitesinde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4.sınıf öğrencisiyim. Bölümümü çok severek, isteyerek yazdım ve derslerimi de çok keyif alarak geçirdim. Şuan son sınıfım ve önümüze Milli Eğitim Akademisi'nin de çıkmasıyla atamamız çok çok düşük bir ihtimal evrildi. Sınıf arkadaşlarımızla sohbetimiz bile sürekli biz napıcaz, nasıl bir yol izlemeliyiz diye olumsuzca konuşarak geçiyor. Bundan 2 sene önce Ortaöğretim Kpps'ye giren arkadaşlarımız ortalama bir puan alıp atanadı ve bölümü bıraktı. Rahat ve güzel bir hayatları var. Size tavsiyem eğer sözelden tercih yapıcaksanız asla öğretmenliği yazmamanız. Onun yerine 2 yıllık sağlık bölümlerin yönelmeniz geleceğinizi kurtaracaktır. Öğretmenlik seçip mental sağlınızı bozmayın. Ek olarak öğretmenliği bitirdikten sonra özel sektörde iş bulma şansınız %1. Bir hayale dalıp geleceğinizi yakmayın.
Bende sosyal bilgiler öğretmeni olmayi cok istiyorum allahin izniyle ins sosyal bilgiler öğretmeni olurum
Bende 4 yıl önce bu tarz videolar izleyip sosyal bilgiler öğretmenliği yazmıştım şimdi binpişmanım 3. Sınıfta rakiplerim gibi bende kpss çalışmaya başladım ve üniversite hayatım bitti sadece ev okul ders ve atanacagının garantisi yok zaten gizem doğru demiş sosyal bilgilerin önemi kalmadı
Hangi bölümü düşünüyorsun çoğu sosyal bilgiler öğretmenliği okuyan kişi tercih etmeyin ataması yok diyor
Yani şaun neyin önü açık ki her mesleğin önü kapalı sadece tıp yada 2 yıllık bölüm ama hibir zaman 2 yılık bölüm öğrt bir olmayacak
Bende sosyal bilgileri çok istiyorum üstelik aynı üniversite umarım olur 🥺
@@GiZeM49 bence yanlış düşünüyorsunuz günümüzde kim okuduğu bölümle aynı işi yapıyor ki tıp vb bölümler dışında sosyal bilgiler gayet geniş bi alana hitap eden bir branş evet atama olarak biraz sıkıntılı ama ben zor olmasındanda yanayım çünkü zor olması bi bakımdan iyi çalışan iyi öğrenciler atanıp öğretmen oluyorlar üstelik illada öğretmen olucak diye bişey yok bu bölüö bitince genel kültür olarak baya yüksek seviyede oluyorlar dershsne olur mebde öğretmenlik hariçi bsşka işler yapılıabiliyor yine kpssde de bazı iş imkanları var maliye iktisat okumaktansa
@@GiZeM49 Merhaba ben de sosyal bilimlerle alakalı bir bölüme geçmek istiyorum ama bu dediğiniz sebeplerden ötürü işsizlik vs. endişeleniyorum. Zerre ilgimin olmadığı bir bölümde okumakla bölüm değiştirmenin arasındayım. Ne tavsiye edersiniz ?
@@GiZeM49 Bende öyle düşünüyorum teşekkürler. İnşallah yapabiliriz.
@@vitoscaletta2525BENDE SOSYAL BİLGİLER İSTİYORUM AMA ÇEVRE BİRAZ ETKİLİYOR
@@GiZeM49 bu sene girme hedefim yoktu. Yeni gördüm yorumunuzu
17 yaşında üniversite kazanmış helal olsun
Çok yararlı bir videoymussss
Güzel bir video olmuş teşekkür
Merhaba ben bu sene sinava girdim ve sozelde 20k siralama yaptım,ama sozelden degil esit agirliktan tercih yaptim ,pismanim,simdi isletme okuyorum ama ytu sosyal bilgiler ogretmenligine merkezi yatay geçiş yapmak istiyorum,biraz arastirdim ama tam bir sey bulamadim.Ytü bu seneki yatay gecis tarihlerini daha aciklamamis sanirim, merkezi yatay geçişler ne zaman oluyor?
Yerlesebilir miyim diye de korkuyorum bu sene 32 bin ile kapatmis ben bu sene 20 bin yapmıştım,bu konuda bilgisi olan biri yorumumu görüp yardimci olabilirse cok sevinirim.
Hiç tavsiye etmediğim bir bölüm şuan 4. Sınıfa geçtim ve çok pişmanım arkadaşlar eğer fırsatınız varsa mezun a kalın veya başka ataması sosyal e nazaran daha fazla olan bölümlere gidin
Düzenli çalışan atanır kardeşim
@@GiZeM49 bu sene 1204 idi yalnız
Bu sene niye atanmadıniz
@@peyruzealpar seçim vardı diye 1200 oldu diğer senelere bakarsın 300-500 kişi
@@ahmetyavuz4575 ben de diyorum ki bu sene daha fazlaydı niye bu sene atanmadıniz 300-400 kişi değildi
30 yaptım Ankara üniversitesinde sosyal bilgiler öğretmenliği geliyor ama çoğu yerde türkçe öğretmenliğide geliyor sizce hangisini tercih etmeliyim? sosyal bilgilerde denildiği kadar matematik var mı
Türkçe seç bence not ortalamanı yüksek tutup yatay geçiş yaparsın istediğin bölüme sosyal bilgiler de çok fazla mezun var 4 sene sonrasında iyice artar zaten ataması da az Türkçe sosyal a Göre daha iyi
@@buse227 aslında ben gazi üniversitesi türkçe öğretmenliği istiyordum ona yatay geçiş yapabilir miyim?
@@esraamayani yapabilirsin ama onun için de Türkçe öğretmenliği okuman lazım örneğin Eskişehir Anadolu da 1 yıl okuyup 2. yılında gazi ye geçebilirsin ama sosyal bilgiler okursan geçiş yapamazsın unutma üniversite biter bölüm kalır
@@buse227 ismi ne o geçişin yatay geçiş dediğimiz zaman bu çıkmıyor yks puanıyla olan çıkıyor
@@esraamayani yks puanı ile olanın ismi myp benim dediğim adı zaten yatay geçiş
bir şey sorabilir miyim?? Benimde sosyal gelme ihtimali var. Sınıf çap yapmak istiyorum ama. 304k ea sıralamam çap yaparken bu baraja bakıyorlar mı hani 300k öğretmenlik barajı ya onu çok merak ediyorum.
ÇAP’ta üniversitedeki not ortalamana bakarlar
Sizce cerrahpaşa da sosyal bilgiler mi yoksa daha ortalama bir ünide Türkçe öğretmenliği mi
Bence ikisinin atama sayısı hemen hemen aynı benim tercihim cerrahpaşa sosyal eğitimi daha iyi
cerrahpasanın konumu berbat yazmayın yazdırmayın şu an sınıf öğretmenliği okuyorum ve yatay geçiş düşünüyorum. istabul da okumama rağmen ortalama bir istabul sefası sürmek ,için iki saat yol gidiyorum.ingilizce kursuna yazıldım sırf kendime bir şeyler katmak için...bağcılardaydı...bir gün gittim beş aktarma yaparak ve pes ettim. türkçe konuşarak hayatıma devam etmek daha gurur verici dedim kendi kendime. kısacası yazmayın yazdırmayın....hayef pişmanlıktır...
@@slatasc8311nicin ya bende iuc icin yanip tutusuyorum o uniyi istiyorum cok mu kotu
Merhaba birkaç sorum olacak lütfen cevaplar mısınız? Eğitim Fakültesi bölümlerinden herhangi birinden mezun olsam Sosyal bilimler alanında yüksek lisans doktora vs yapıp uzmanlaşabilir miyim? Yoksa Sosyal bilimlerde ilerlemek için özel olarak okunması gereken bölümler var mı? Nasıl sosyal bilimlerde profesör olabilirim? Yani sosyal bilgiler alanında akademisyen olunabilinir mi? Olmak için ne yapmalıyım? Pdr öğrencisiyim.
Bazı üniversitelerde alan içi-alan dışı kuralı vardır. Yüksek lisans ve doktora kriterleri üniversiteden üniversite değiştiği için detaylı bir araştırma yapmanı gerekmektedir.
Yildiz teknik üniversitesi sosyal bilgiler öğretmenliğinde ders sinavlari test seklinde mi oluyor bilen cevaplayabilir mi lütfen???
Test, klasik, ödev, sözlü vs hepsi oluyor. Dersin hocası istediği sınavı yapmakta özgür
Çok teşekkür ediyorum.@@alisoyollarda
ytu'de yatay gecis acisindan sozelden sadece sozel bolume mi geciliyor?bilgisi olan var mi?
Evet
GIZEM HUCAMMMMMM😚
Sosyal bilgiler den özel eğitim öğretmenliğine yada sınıf öğretmenliğime geçebilirmiyim
Okuyun güzide bölümü 4 sene sonra sürpriz sizi bekliyor :)
Nedenn
Peki okul öncesi dışında hangi öğretmenlik akanını önerirsiniz sözelde?
@@eda_yksera türkçe
Ben de sosyal bilgiler öğretmeni olmak istiyorum ❤
Arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim.Eğitim fakültesi sosyal bilgiler öğretmenliğinden pdrye yatay geçiş yapabilir miyim
Öğrendiniz mi?
@@dilayyaki Evet, cevabı bende merak ediyorum. Ögrenirseniz lütfen paylaşın.
Yapamazsınız. Sosyal bilgiler sözel, pdr eşit ağırlık tabanlı farkı oldukları için yapılamaz. Sözelden sözele, eşit ağırlıktan eşit ağırlık bölümlerine geçiş yapabilirsiniz.
Sosyal bilgiler öğretmenlikten özel eğitime geçiş yapılırmı
@@Feyzac9poglu-rz5mh geçiş yapman için özel eğitime sıralamanın yetmesı gerekir ama yok ben sosyal bilgiler okuyup yanına garantı olsun dıye özel egıtım okuyacağım dıyorsan çapın şartlarını tamamlarsan okuyabılırsın.
Ankara üniversitesinde okuyup çap yapmakmı yoksa başka bi üniversite de türkçe mi
Bayilicsm bende bunu düşünüyordum
bende secicem gibi
Ataması yok bu bölümün tercih etmeni tavsiye etme
Seçilecek bir bölüm değil ve kaç k yaptın
@@Berkk874 sacmaliyorsun
@@ozr6271 nasıl saçmalıyorum yalan mı var mı bölümün ataması
@@Berkk874 martta 1700 kusur atama yapıldı 78 ile atandilar
okuyun okuyun dört sene. okul bitince görürsünüz dünya kaç bucakmış.
Size ne?
@@uuseeer2982 haklısın bana ne. 18k kişi yanmış zaten.
@@Edd0117 herkes aynı yoldan yürümüyor. Atanmak zor olsa da yapacak olan da var, geleceğin öğretmenleri değerli suçlusu onlar değil sistem
@@uuseeer2982 sisteme istediğimiz kadar kizabiliriz ama bir şey değişmez yine bu sistemin içinden atanmaya çalışacağız. Sadece süreç çok zor ve yıpratıcı. Kimsenin bu durumları yaşamasını istemem eğer okuyorsan özellikle üçüncü sınıfsan çalışmaya başla.
Yoksa bölüme lafım çok eğlencelidir SB okumak. Sonu birsz hüsran olsa da:)
@@Edd0117 türkçe öğretmenliği tercihi verdim bu sene ve çok ümitliyim ilk iki senemde calısmaya başlayacağım. Herkesin yolu açık olsun
Atanmak isteyen gitsin tıp okusun
La olm atanmak isteyen her türlü atanir senin zihninde biticek o iş
@@yusufturkmen5880-g9b sende mi sosyal bilgiler istyousun
@@emrereisss715 tarih öğretmeni tutmazsa evet coğrafyayada az cok ilgim var B planda şuan
@@yusufturkmen5880-g9b hayırlısı olsun kardeşim bende bu sene girecem kısmet olursa deprem bölgesindeyim çok şükür evim ben çevrem sağ
@@emrereisss715 gecmis olsun kardeşim varmi bı ihtiyacin yapabilcegim destek kitap fln gonderebilirim sayısalsan bende matematik baya var 🤣