İngiltere yolculuğumuz 2/5- İngiltere'de doktor olabilmek için basamaklar ve OET sınavı

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 13 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 53

  • @egetuncunuvar5123
    @egetuncunuvar5123 3 ปีที่แล้ว +2

    Çooooook faydalı bir youtube kanalı olmuş gerçekten. Teşekkür ederiz emekleriniz için^

  • @fulyacetinkaya2156
    @fulyacetinkaya2156 3 ปีที่แล้ว +2

    Çok güzel bir video olmuş ellerinize sağlık 💙

  • @muhammetislamoglu3475
    @muhammetislamoglu3475 3 ปีที่แล้ว +1

    Elinize sağlık bu tarz TH-cam kanalları çoğalmalı ya tıpçılar için

  • @kubcan5811
    @kubcan5811 3 ปีที่แล้ว +11

    Merhaba, ingilterede yaşamanın maddi yükümlülükleri ilgili biraz anlatabilir misiniz? Ailesinden maddi destek almayanlar için tek başınada kirada yaşamak sınavlar vs. Junior dr için mesela. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Sevgiler 💕

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  3 ปีที่แล้ว +11

      Çok güzel bir soru sormuşsunuz. Bu soru yeni bir video hakediyor. Ingilterede yasamaninin, sınavların maliyetinin ve doktorluk maaşlarının anlatıldığı bir video ile karşınıza çıkacağız:)

    • @kubcan5811
      @kubcan5811 3 ปีที่แล้ว

      @@ingilteredeikihekim8346 teşekkür ederiz sevgiler:)

  • @mervetopal9492
    @mervetopal9492 ปีที่แล้ว

    Merhabalar, acaba bu süreçlerde bize yardımcı olabilecek bir rehber veya koç var mıdır?

  • @kubramete9790
    @kubramete9790 ปีที่แล้ว

    Merhabalar.Çok yararlı bir video olmuş.Teşekkür ederim.OET için kaynak öneriniz var mı .kitap,pdf,örnek sorular

  • @rdvanh1220
    @rdvanh1220 3 ปีที่แล้ว +3

    Gmc sorununu 3 ay cerrahi yüzünden mi yaşadınız hocam yoksa başka bir sorun mu oldu?

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  3 ปีที่แล้ว +4

      Ikimiz de farklı sebeplerden dolayı GMC kayıt aşamasında sorun yaşadık. Ben (Ekin) cerrahi stajlarımın toplamı 3 aydan kısa göründüğü için sorun yaşadım. Zilan da intörnlük belgesinde stajlarinin başlangıcı ve bitişi arasında bir kaç gün boşluk varmış gibi göründüğü için yaşadı (halbuki o aralıkta onlar sınava giriyordu). Tavsiyemiz intörnlük belgenizi aldığınızda cerrahi stajlarinızın toplam suresinin en az 3 ay olmasina ve stajlarinizin arasinda bosluk olmamasına dikkat edin.

    • @rdvanh1220
      @rdvanh1220 3 ปีที่แล้ว +1

      @@ingilteredeikihekim8346 valla çok sevindim hocam sorunları halledip bi şekilde gidebildiniz, çok imreniyorum, başarılar dilerim 😅👍

    • @sumeyyecelikel3553
      @sumeyyecelikel3553 3 ปีที่แล้ว

      Ben zamanında intörnlüğe 5 6 gün geç başlamıştım beşinci sınıftan stajım kaldığı için onun sınavına girmiştim. Totalde intörnlüğümde 5 6 gün eksik çıkabilir, sizce bu giderilebilecek bir sorun mudur ?

  • @sinewy7719
    @sinewy7719 3 ปีที่แล้ว +1

    Bilgilendirmeler için teşekkür ederiz, acaba irlanda hakkında bir bilginiz var mı?

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  3 ปีที่แล้ว

      Biz teşekkür ederiz. Ne yazık ki Irlanda konusunda pek bilgimiz yok. Bildiğimiz kadarıyla önce EPIC denilen bir sisteme kayıt yaptırmak gerekiyor ardından da onlarin PRES denilen sınavları var onları geçmek gerekiyor. Bu websiteside biraz açıklamış belki başlangıç için yardımcı olabilir: www.globalmedics.com/ireland/candidates/registration-and-relocation

  • @ayseguloz1310
    @ayseguloz1310 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhabalar siz orada hangi asistanlıkları yapıyorsunuz nasıl cesaret ettiniz, yaşam nasıl iyi ki gelmişim diyo musunuz, sosyal yaşamınız nasıl biraz bunlardan bahsedebilir misiniz? Arada çok muhhabete kayıyor bilgiden çok naçizane düşüncem.

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba Aysegul, ikimizde asistanlık eğitimi almıyoruz hali hazırda, pratisyen hekim (junior clinical fellow diye geçiyor) olarak çalışıyoruz. Daha önceki videolarda bahsettiğimiz gibi Zilan kardiyolojide çalışıyor ben de kardiyotorasik cerrahideyim. İngiltere'de pratisyen hekimler her branşta çalışabiliyorlar. Tabi uzman seviyesinde olmuyor ve eğitim almıyorlar. Ne yazık ki pandemi dolayısıyla sosyal yaşamımız yok gibi birsey😊. Evle iş arasında gidip geliyoruz kimseyle görüşemiyoruz. İş yerinden iyi anlaştığımız arkadaşlarımız var ama dışarıda görüşmüyoruz. Bir de Türkiye'den gelen hekim arkadaşlarımız var. Onlarla da zoom üzerinden görüşüyoruz ve uzun zamandır birbirimizi göremediğimiz için biraz sohbete kaçabiliyor, affola:) Umarım pandemiden sonra buradaki yaşamı daha iyi anlatabilecegimiz videolar çekeriz.

  • @handanteker6608
    @handanteker6608 3 ปีที่แล้ว +1

    Bu bahsettiginiz plab grubuna vs katilma sansini nasil elde edebiliriz. Ben ciddi bir sekilde calismaya yeni basladim ve tek basinayim. Bahsettiginiz gibi benimle ayni ugras icinde olan insanlara ulasmak bu asamada en cok ihtiyacim olan sey. Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, plab çalışma gruplarını paylaşalım:
      Plab 1 WhatsApp grubu:
      chat.whatsapp.com/JqkYjOrEIxY44B2bokRmBx
      Çok faydalı bulduğumuz iki FB grubu:
      PLAB 2 and GMC registration
      Turkish doctors in the UK

  • @fahriyeormanl2653
    @fahriyeormanl2653 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba hocam ,ingilterede uzmanlık için başvururken not ortalamamızın 4 üzerinden 3 olması gereklimi ?

  • @berkantdurmus5935
    @berkantdurmus5935 2 ปีที่แล้ว

    Değerli hocalarım,
    Size soracağım soru biraz farklı olacak. Fakat siz de takdir edersiniz ki çoğu şey hakkında bilgi edindikten sonra insanın aklına ufak detaylar takılmaya başlıyor. Öğrenim görürken KYK kredisi aldım bunu mezuniyet sonunda geri ödemem gerekiyor. Yurt dışına çıkarken bu herhangi bir sorun teşkil ediyor mu. Paranın tamamını bir anda mı istiyorlar yoksa yine ay ay ödeyebiliyor muyuz? Bilginiz varsa bilgilendirebilirseniz sevinirim.:)

  • @alisinabulut9088
    @alisinabulut9088 2 ปีที่แล้ว

    Teşekkür ediyorum paylaştığınız bilgiler için. Ben genel cerrahi uzmanıyım. PLAB sınavlarını verip,prosedürleri tamamladıktan sonra bir cerrahi asistanlığına başladım diyelim. Burdaki Uzmanlık eğitimimden dolayı,oradaki asistanlığa en baştan değil de ileriki bir seviyeden başlamam mümkün müdür?

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  2 ปีที่แล้ว

      Merhabalar, plab ları verip cerrahide non training bir işe girebilirsiniz. Uzmanlık programına girmek isterseniz en baştan zaten giremiyorsunuz çünkü cerrahideki fazla tecrübenizden dolayı overqualified durumundasınız. Eğer yanlış bilmiyorsam daha üst seviye olan ST3 ten giriş yapabilirsiniz. Cerrahi ile ilgili çok soru alıyoruz bu konuda bizden daha bilgili bir arkadasimizla röportaj yapicaz umarım o zaman daha iyi bilgilerle yanitlariz :))

  • @odalalgiz
    @odalalgiz 3 ปีที่แล้ว +2

    Keşke orada da dil ve devlet işleri birbirinden ayrılsaymış...

  • @drorcunl
    @drorcunl 3 ปีที่แล้ว

    Merhabalar, öncelikle güzel bir video çekmişsiniz. Bu içerikleri sunduğunuz için sizlere teşekkür ederim. Onun dışında ben 5. sınıfa geçmek üzere olan bir tıp öğrencisiyim. İngilizce eğitim alıyorum. Bu süreçte ben de dershaneye kayıt yaptırmak istiyorum. Ancak TR'de en çok bilinen dershanelerde maalesef ki yabancı ülkeler adına bir hazırlık süreci yok. Bu yüzden sadece TUSMER isimli dershanede PLAB sınavlarına yönelik ek bir program var. Tabii bunun yanına B planı olarak TUS sınavı da dahil oluyor. Siz böyle bir dershaneye gitmemi tavsiye eder misiniz? Tek sıkıntısı yüz yüze eğitim vermiyorlar. Pandemi ile alakasız bir şekilde, normal zamanda da online sistemleri ile eğitim veriyorlarmış. Bu konudaki tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba Orçun! tusmer hakkında çok bilgim yok açıkçası. Muhtemelen İngiltere'de Dr olarak çalışmakla ilgili bilgi verip plab 1 sınavına hazırlıyorlar. Plab 2 kursa zaten İngiltere'deki kurslardan alınmalı diye düşünüyorum. Kayıt olmak avantajlı olabilir özellikle b planı olarak tus u da sunuyor. Ama tüm bilgileri kursa gitmeden de edinebilir, plan 1 için de kendin çalışıp gecebilirsin. Pek çok kaynak var, mesela Büşra'nin İngiltere'de doktorlukla ilgili çok güzel bir kaynağı var. Dilan şanlı'nin TH-cam kanalı var. Facebook'ta pek çok grup ve kaynak var. Savvyimg.co.uk, roadtouk.com gibi faydalı siteler var. Kesin olarak kayıt ol ya da olma diyemeyeceğim, sen bilirsin. Olmasan da bütün bilgi ve kaynaklara ulaşabilirsin. Başarılar dilerim

  • @sultangursoy8500
    @sultangursoy8500 2 ปีที่แล้ว

    ielts den en az kaç puan almamız gerekiyor ingiltere de hekimlik yapmak için?

  • @onurcesur653
    @onurcesur653 3 ปีที่แล้ว

    PlAB 1'e girebilmek için dil sınavını geçmemiz lazım. Diyelim ki OET sınavını geçtik 2 yıl içinde de PLAB 1'i geçtik. PLAB 2'ye başvuru yapana kadar OET geçerliliği bitmiş oluyor. PLAB 2 için veya GMS registration yapmak için OET'ye tekrar girmek mi gerekiyor?

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  3 ปีที่แล้ว +1

      Evet malesef gerekiyor. Ama Corona dan dolayı GMC şöyle bir şey yaptı. Eğer plab 2 den sonra GMC kayıt aşamasındayken 2 yıllık oet süresi dolarsa ama plab 2 yi de 3 ay icinde vermişseniz girmenize gerek yok. www.gmc-uk.org/registration-and-licensing/join-the-register/plab/coronavirus---information-for-plab-candidates/english-language-evidence

  • @gulminho1424
    @gulminho1424 3 ปีที่แล้ว

    merhaba gmc'den neden ret almıştınız ?

  • @dr.cananersoyoral2910
    @dr.cananersoyoral2910 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhabalar, ben Dr. Canan Ersoy Oral. Eşim ve ben uzman doktorlarız ve önümüzdeki yıl İngiltere'ye gelmeyi düşünüyoruz. Tıp fakültesini ve uzmanlıklarımızı Bulgaristan'da bitirdik ve diplomalarımız Avrupa Birliği üyesi ülkelerin çoğunda geçerli. Fakat Brexit'ten sonra İngiltere'de durum nasıl değişti bilgi vermeniz mümkün mü? Dil yeterlilik sınavı hariç PLAB1 ve PLAB2 zorunluluğu var mı? Ayrıca uzman doktorun karşılığı orada specialist - consultant-
    senior doctor olarak mı geçiyor çoğu sitede farklı farklı terimlerle karşılaşıyorum. Eşim fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı. Benim branşım ise klinik biyokimya/tıbbi laboratuvar/klinik laboratuvar olarak geçiyor. İkimiz de 4 er yıl uzmanlık yaptık İngiltere'de bu branşların sürelerinde bir farklılık var mı?
    İş ilanlarına göz attığımda karşıma hep fizyoterapist ve laborant ilanları çıkıyor halbuki biz uzman doktorlarız tamamen farklı alanlar. Yanıtlarsanız çok sevinirim teşekkür ederim :)

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhabalar,
      EU diplomaniz varsa sinavlara tabi degilsiniz artik. Yalnizca dil sinavini alip full GMC registration alabilirsiniz. Ne yazik ki ingiltere EU ya da Turkiye de yapilan uzmanliklari kolay kolay kabul etmiyor. Fakat locum consultant olarak goreve baslayan arkadaslarda var. Bir diger opsiyonda senior fellow olarak bir kac sene gorev yapip CREST formunu imzalatip bir kac seneye consultant olmak olabilir. Uzman doktorlardan cok soru geliyor bunun icin daha kapsamli bir video cekmeyi planliyoruz. Sevgiler.

    • @dr.cananersoyoral2910
      @dr.cananersoyoral2910 3 ปีที่แล้ว

      @@ingilteredeikihekim8346 evet Eu diplomamız var, uzmanlığı kabul etmese bile dil sınavını alıp Gmc kaydımızı yaptıktan sonra ben biyokimya laboratuvarında, eşim de fizik tedavi servisinde çalışabilir anladığım kadarıyla, sadece ünvanımız uzman dr olmayacak, ama GP lerden de farklı bir pozisyonda olacağız hem kıdem hem maaş açısından. Sınavlara tabi değiliz plab1 plab2 girmeyeceğiz ama yine de F-2 yi yapmamız gerekiyor mu? Diplomama baktım intörnlüğüm 45 hafta gözüküyor bunu nasıl tamamlayacağım bilmiyorum 2016 mezunuyum 🙄 gerçekten çok karışık durumlar bilemiyorum. Teşekkür ederim yanıtladığınız için takipte kalacağım

  • @barisasadik
    @barisasadik 3 ปีที่แล้ว

    Selamlar
    1-Maddi durumlar nasıl?
    2-Asistanliklarin süreleri nasıl?
    3-Cerrahi isteyenler için fırsatlar nasıl?
    Cevaplarsanız çok sevinirim.

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  3 ปีที่แล้ว

      1. Uzmanlık öncesinde vergiler ve emeklilik kesintisinden sonra (istemiyorsanız bundan cikabilirisiniz) aylık ortalama £2200, uzmanlık seviyesinde $2800 , kıdemli uzmanlikta £3400. Maaşınızı ek nöbet tutarak (locum diye geçiyor) arttırabilirsiniz.
      2. Asistanlık süreleri programa göre değişiklik gösteriyor. Mesela dahiliye 3 sene, cerrahiler 7-8 sene. Hepsinin ayrıntılı yazdığı su siteye bakmanızı tavsiye ederim. thesavvyimg.co.uk/how-long-is-specialty-training-in-the-uk/
      3. Cerrahiye girmek isteyenler cerrahi branşlarda önce Ingiltere'de F2 seviyesinde çalışıp tecrübe edinebilirler. Bu sırada yayınlar yapıp portfolyolarini güclendirebilirler. Tecrübe ve güçlü bir CV ile cerrahi uzmanlıklara basvurdugunuzda uzmanlıklara alınmamanız için bir sebep yok:)

  • @dronabinol4044
    @dronabinol4044 3 ปีที่แล้ว

    Merhabalar wdomsta fakültem görünüyor ancak gmc kayıt kısmında fakültem yok. Gmc ye okulumu tanıtmak için en kolay yol nedir önerileriniz ne olur ? Cok teşekkür ederim ☺️

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba Emre, senin gibi olup GMCnin sitesinde okulu görünmeyenlerin okullarını kendi çabalarıyla kabul ettirdiklerini biliyorum. Tam olarak nasıl bir yol izleneceğini ne yazık ki bilmiyorum ama tavsiyem GMC ye ya email atman ya da araman. Onların yönlendirmesi daha uygun olur.

    • @dronabinol4044
      @dronabinol4044 3 ปีที่แล้ว

      @@ingilteredeikihekim8346 çok teşekkür ederim ilginize 🙏

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  3 ปีที่แล้ว +1

      Ne demek umarım en kısa zamanda halledersin🙏

    • @rahatsz2782
      @rahatsz2782 3 ปีที่แล้ว

      @@ingilteredeikihekim8346 merhaba wdomsta fakültesi görünmeyenler için de durum aynı şekilde mi işliyor

    • @dronabinol4044
      @dronabinol4044 2 ปีที่แล้ว

      @@ingilteredeikihekim8346 Merhaba tekrardan :D İstanbul Yeni Yüzyıl Üni. Tıp Fakültesi gmc list e eklenmiş durumda .

  • @ozlemsoylu9013
    @ozlemsoylu9013 3 ปีที่แล้ว

    Merhabalar, 1. turkiyede tip okuyup ingiltrede erasmus yaptığımızda turkiyeye geri döndüğümüzde ,(ingiltre 5 yil, turkiye 6 yil old. için)dersleri saydirip 1 yil daha erken mezun olabiliyormuyuz. 2. İngiltrede intörn son sınıf yani 5.sinifta mi, yoksa mezun olduğunuzda onun için ayrı bir eğitim mi alıyorsunuz.

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba Özlem, İngiltere'de tıp eğitimi 5 sene, 5.sinifta son sene oluyorlar (intercalate yaparsan 6 yıl) sonra 2 sene intornluk yapıyorlar. Bizde de tıp eğitimi 5 sene ama biz intörnlüğe son sene diyoruz. Yani aslında eğitim süremiz ayni, onlar bizden 1 sene fazla intornluk yapıyorlar.

  • @saidars408
    @saidars408 3 ปีที่แล้ว

    İyi günler Videolar teşekkür ederiz.
    Ben ingiltereya iltica ettim. Daha oturum almadım. Ben fiziki tedavi yada fizyoterepist olmak istiyorum. Bunun için atılacak adımlar nelerdir. Yardımcı olırsanız çok sevinirim teşekkürler

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba Said, daha önce tıp okudun mu? İngiltere'de rehabilitation medicine bölümü var. Tıp okuduysan buradan ilerlemeni tavsiye ederim. Buna önce herhangi bir core training yapıp giriyorsunuz. 2 yıllık internal medicine yeterli oluyor. Fizyoterapist olmak çok mantıklı ve İngiltere'de fizyoterapistler hasta bakımında çok aktif rol oynuyor. Sanırım fizyoterapi için baştan bu bölümü okumak gerekiyor

    • @saidars408
      @saidars408 3 ปีที่แล้ว

      @@ingilteredeikihekim8346 teşekür ederim Zaman ayırdığınız için.Yok ben tıp okumadım.Eğitim Fakültesi bitirdim Türkiyede. fizyoterapist bölümleri burda kaç yıl acaba. TR deki gibi 4 yılllıkmı bilginiz varmı?

  • @seymae4931
    @seymae4931 3 ปีที่แล้ว

    Üniversitemizin kabul edip edilmegini nasıl öğrenebiliriz

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  3 ปีที่แล้ว +2

      search.wdoms.org/ buradan country kısmından Türkiye'yi aratıp hangi üniversitelerin kabul edildiğini bulabilirsin Şeyma.

  • @znocabbarli1961
    @znocabbarli1961 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba video içim çok teşekkürlür
    Nöroloji okumak isteyen biri için bu süreç ne kadar oluyo? Şöyle bir şey karşıma çıktı-
    3 years core training
    +
    4-5 years higher specialty training
    Bunlarla ilgili bilgi verirseniz çok mutlu oluruz

    • @ingilteredeikihekim8346
      @ingilteredeikihekim8346  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba evet nöroloji için 3 yıl dahiliye sonra 4-5 yıl nöroloji uzmanlığı okunuyor. Dahili branşların hepsinde durum benzer. Önce internal medicine training yapıyorsunuz sonra istediğiniz yan dala başvuruyorsunuz. Bu süreci su videoda anlattım, belki yardımı dokunur th-cam.com/video/-wDnqw43_lQ/w-d-xo.html

    • @znocabbarli1961
      @znocabbarli1961 3 ปีที่แล้ว

      @@ingilteredeikihekim8346 peki patolojide durum nasil oluyor?

  • @suzancehiz7932
    @suzancehiz7932 3 ปีที่แล้ว

    🍀😘