Merhaba bu eğitimle ilgili görüşlerimi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Siz de fak etmiş olmalısınız izlenmeler dersler ilerledikçe inanılmaz derecede düşüyor ama bu eğitimin kalitesinde bir düşüş olmasından değil genel insan yapısı yani mesela yine insanların çoğu gmy'e yazılıp bir süre sonra iradeleri zayıf olduğu için vazgeçiyor bunu da onun gibi düşünebilirsiniz ve attığınız her adımda daha fazla insanın önüne geçtiğiniz ve uzmanlaşmak için doğru olanı yaptığınız için taktiri hak ediyorsunuz lütfen bu şekilde devam edin. Kurs inanılmaz faydalı, hocamızın diksiyonu anlatımı ve alan yeterliliği inanılmaz iyi ve çoğu ücretli kurstan çok daha verimli üstelik Türkçe! Bu kadar övmek yeter şimdi benim gibi sıfırdan Python öğrenenlere bir tavsiye vermek istiyorum. Videoları arka arkaya izliyordum ve her şeyi anladığımı düşünüyordum ama bir çoğunuz gibi bende Modül-2'de patladım daha sonra ne kadar kolaya kaçtığımı ve pasif bir şekilde öğrenemeyeceğimin farkına vardım, arkadaşlar dünyanın en iyi kursu da olsa film izler gibi izleyerek öğrenemezsiniz. Peki ne yaptım? Cevabı çok basit arka planda Jupyter Notebook'u açtım ve videoda hocamız konuyu anlatırken yazdığı her yeni kodu yazmayı bitirdiğinde videoyu durdurdum ve kendim de önce aynısını sonra daha iyisini yazmaya çalıştım ve tekrar modle-2'deki soruları çözdüğümde aslında çok basit olduğunu benim pratik yapmam gerektiğini anladım. Lütfen pratik yapmayı ertelemeyin video bitsin kurs bitsin sonra yaparım demeyin anında pratik yapmalısınız. Çok basit görünebilir ama sadece bunu istikrarlı bir şekilde yaparak kursu bitirirseniz çok daha kalıcı öğrenmiş olursunuz. Not: Bu yorumu okuyanların bazılarının seviyesi benden çok daha yukarda olabilir unutmayın herkes için bir tavsiye vermiyorum "a-z" arası bir seviye olsun ben "c" seviyesindeysem "a" seviyesindeki birine benim bu süreci paylaşmam çok daha faydalı olacak tıpkı akran öğrenmesi mantığı gibi.
@@le-yal ChatGPT'yi eklemeyi unutmuşum mutlaka arka planda açık olsun örnek proje geliştirirken ya da antrenman yapmak için hocanın yazdığı kodların benzerini yazarken hata aldığımda kodu ve hatayı ChatGPT'ye kopyalıyorum çok açıklayıcı çözümler üretiyor sadece doğru kodu paylasmıyor. Istersen ChatGPT'yi şöyle eğitebilirsin: yeni bir sohbet açarsın ve python ögrenmeye çalıştığını yazarsın ve ondan hataları çözmesini ama doğru kodu yazmamasını bir ögretmen gibi ipucu vermesini isteyebilirsin. Her hata aldığında tekrar bunları söylemene gerek kalmaz çünkü sohbet baloncuğu bu bilgileri kaydediyor ve isteğine göre cevap veriyor. Aynı şekilde kendi kodunu yazarken bir değişiklik yapmak istediğinde ama nasıl kodlayacağını bilmediğinden asisstan olarak kullanabilirsin aşırı ögretici ve zamandan tasaruf etmemi sağlayacak bir yöntem. Muhtemelen biliyorsun ama yine de yazayım ben
@@yusufl.o.u4180 Hocam merhaba bu eğitimi bitirdiniz mi, bitirdiyseniz ne zaman bitirdiniz ve ne kadar sürede. Yararı ne kadar oldu daha iyi anlatan bir kanal önerir misiniz yoksa en iyisi bu mudur sizce. Bu videoya kadar güzel geldim fakat bu videoda sanki güzel anlatamadı hoca veya ben tam anlamadım tekrar tekrar izleyecem anlamak için.
gerçekten bende mi sorun var anlamadım şu iki videoyu belki 10 kere izledim ama tık yok ayrıca program mı sıkıntılı pc mi kötü bazen ctrl enter yapsam bile hiçbir şey olmuyor sonra kodu kopyalayıp resetleyip yapıştır yapınca oluyor veya hata veriyor zaten ne olduğunuda anlamadım bu teknik sorunlarda heves flan bırakmadı artık. aynı İn kutusu içinde devamı olan kodu yazmazsamda üstteki kodu görmüyor videoda oluyor ve bu kadar emek vermişken önümü görememek üzücü elle tutulur hiçbir işe yarayacak bilgi öğrenemediğimi düşünüyorum
çok haklısın dostum böyle saçma salak problemler zevki mahvediyor belki sana tavsiyem tarayıcı üstünden compiler kullanman olur en azından programsal aksamalarının önüne geçersin boş işlere kafa yormazsın aynı şekilde bende son 2 videoyu anlayamadım ama devam edip önümüze bakmak gerekiyor zamanla oturur umarım pes etmeni de anlayabiliyorum başarılar
kimlik={"ad":"erol mesut", "soyad":"gün"} def isim_oluşturma(a,b): ad_soyad=" ".join([a,b]) print(ad_soyad) isim_oluşturma(kimlik["ad"],kimlik["soyad"]) args komutu yerine böyle de yapabiliriz
Hocam bu jupyter notebookta sıklıkla yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum. Sizinki gibi kodumu yazıyorum bazen value error gibi errorlar veriyor ve düzelmiyor yardımcı olur musunuz bu konu hakkında ( sizinki gibi tıpatıp aynısını yazdığıma eminim çok kontrol ettim).
1 Yıl olmuş cevabın sana faydası olmaz ama belki yeni okuyanlara faydalı olur.Kodunda 2 hata var. 1.hata fonksiyonun içinde print ile bitirmişsen onu yeniden çağırmak için printe ihtiyaç duymaz. print ile çağıracaksan fonksiyonu return ile bitirmelisin. 2.hata print ile çağırmak fonksiyonun dışında ayrı bir satırdaki bir işlem olduğu için sola yaslı olmalı. Yani düzeltilmiş hali; def metin_yazdir(c,d): buyuk_sayi = buyuk_sayi_dondur(c,d) sablon_metin = "{} daha buyuktur".format(buyuk_sayi) print(sablon_metin) print(metin_yazdir(5,10)
Merhabalar, isim_soyisim_ayirma ismiyle tanımladığınız fonksiyonu birebir şekilde PyCharm editöründe yazıyorum ama hiçbir şekilde bir çıktı alamıyorum. Nedenini izah edebilecek biri var mı acaba?
Pycharm editöründe çıktı almak için illa print komutunu girmen gerekiyor. Bu döngülerde de geçerli. Döngüde çıktı şöyle alabirsin: print(isim_soyisim_ayıirma("Kadir Kutar"))
evet kullanabilirsin örneğin; import time timer = int(input("Ateşleme için gereken süreyi giriniz:")) def sayac(): for i in range (timer,-1,-1): print("Ateşlemeye son:{}".format(i)) time.sleep(1) sayac()
gokce ve gun iki ayrı eleman olduğu için string olarak alamayız. Liste olarak almalıyız. O yüzden köşeli parantez kullanıyor. ha birleştirdikten sonra String olur. Ama ikili Haldeyken Liste oluyor
Python çalışmak bana zevk vermedi nedense hocam anlatımınız müthiş ama c++'da falan daha çok algoritma odaklıydı her şey ve daha zevkliydi burada sürekli kavram anahtar kelime odaklı.. her videoda yeni bir kavram ve zamanla hepsi çorba oluyormuş gibi hissediyorum
Fonksiyonların amacı, belli bir kod bütününü kaydedip daha sonra kullanabilmek veya birden fazla amaca hitap edecek şekilde oluşşturmaktır. Lisedeki matematik dersiyle aynı mantık. Bir fonksiyonu defalarca çalıştırabilir, her seferinde bambaşka sonuçlar alabilirsin. Ama bunun için bir kelime yazman yeterli olacaktır. Bir kere Yazınca Sürekli olarak kullanabilirsin. Fonksiyon kısaca bu yani
hocam bütün serileri izledim şuana kadar çok iyi anlatıyorsunuz gerçekten. başarılarınızın devamını dilerim :)
not : gökçe olmasa ne yapardık
hocam çok güzel anlatıyorsunuz konuları derslerden sonra sizi tekrar amaçlı izliyorum
girişte 1 milyon kişi vardı kalan kişi de 46bin oldu yani %4,6lık dilimdesiniz tebrik ederim hiç bırakmadan devam edin
Yine mükemmelÇok emek veriyorsunuz.Saygılar.
Gittikçe izlenmeler ölüyorr.....
Millet vazgeçiyor çünkü ohaa 2 yıl olmuş
Neler yaptınız
Abi o kadar çok katkın oluyor ki teşekküler ❤❤
Hocam çok güzel anlatıyorsunuz elinize sağlık
Tesekkurler Oguzcan Bey
Ne kadar teşekkür etsek az Hocam 🙏🙏
Anlatımınızı çok beğeniyorum.
Merhaba bu eğitimle ilgili görüşlerimi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
Siz de fak etmiş olmalısınız izlenmeler dersler ilerledikçe inanılmaz derecede düşüyor ama bu eğitimin kalitesinde bir düşüş olmasından değil genel insan yapısı yani mesela yine insanların çoğu gmy'e yazılıp bir süre sonra iradeleri zayıf olduğu için vazgeçiyor bunu da onun gibi düşünebilirsiniz ve attığınız her adımda daha fazla insanın önüne geçtiğiniz ve uzmanlaşmak için doğru olanı yaptığınız için taktiri hak ediyorsunuz lütfen bu şekilde devam edin.
Kurs inanılmaz faydalı, hocamızın diksiyonu anlatımı ve alan yeterliliği inanılmaz iyi ve çoğu ücretli kurstan çok daha verimli üstelik Türkçe!
Bu kadar övmek yeter şimdi benim gibi sıfırdan Python öğrenenlere bir tavsiye vermek istiyorum. Videoları arka arkaya izliyordum ve her şeyi anladığımı düşünüyordum ama bir çoğunuz gibi bende Modül-2'de patladım daha sonra ne kadar kolaya kaçtığımı ve pasif bir şekilde öğrenemeyeceğimin farkına vardım, arkadaşlar dünyanın en iyi kursu da olsa film izler gibi izleyerek öğrenemezsiniz. Peki ne yaptım? Cevabı çok basit arka planda Jupyter Notebook'u açtım ve videoda hocamız konuyu anlatırken yazdığı her yeni kodu yazmayı bitirdiğinde videoyu durdurdum ve kendim de önce aynısını sonra daha iyisini yazmaya çalıştım ve tekrar modle-2'deki soruları çözdüğümde aslında çok basit olduğunu benim pratik yapmam gerektiğini anladım. Lütfen pratik yapmayı ertelemeyin video bitsin kurs bitsin sonra yaparım demeyin anında pratik yapmalısınız. Çok basit görünebilir ama sadece bunu istikrarlı bir şekilde yaparak kursu bitirirseniz çok daha kalıcı öğrenmiş olursunuz.
Not: Bu yorumu okuyanların bazılarının seviyesi benden çok daha yukarda olabilir unutmayın herkes için bir tavsiye vermiyorum "a-z" arası bir seviye olsun ben "c" seviyesindeysem "a" seviyesindeki birine benim bu süreci paylaşmam çok daha faydalı olacak tıpkı akran öğrenmesi mantığı gibi.
ben a veya bdeyimmm tesekkurler ahaha
@@le-yal Pesetmediğine göre çoğundan ilerdesin, bırakma yeter ki :)
@@le-yal ChatGPT'yi eklemeyi unutmuşum mutlaka arka planda açık olsun örnek proje geliştirirken ya da antrenman yapmak için hocanın yazdığı kodların benzerini yazarken hata aldığımda kodu ve hatayı ChatGPT'ye kopyalıyorum çok açıklayıcı çözümler üretiyor sadece doğru kodu paylasmıyor. Istersen ChatGPT'yi şöyle eğitebilirsin: yeni bir sohbet açarsın ve python ögrenmeye çalıştığını yazarsın ve ondan hataları çözmesini ama doğru kodu yazmamasını bir ögretmen gibi ipucu vermesini isteyebilirsin. Her hata aldığında tekrar bunları söylemene gerek kalmaz çünkü sohbet baloncuğu bu bilgileri kaydediyor ve isteğine göre cevap veriyor.
Aynı şekilde kendi kodunu yazarken bir değişiklik yapmak istediğinde ama nasıl kodlayacağını bilmediğinden asisstan olarak kullanabilirsin aşırı ögretici ve zamandan tasaruf etmemi sağlayacak bir yöntem. Muhtemelen biliyorsun ama yine de yazayım ben
@@yusufl.o.u4180 Hocam merhaba bu eğitimi bitirdiniz mi, bitirdiyseniz ne zaman bitirdiniz ve ne kadar sürede. Yararı ne kadar oldu daha iyi anlatan bir kanal önerir misiniz yoksa en iyisi bu mudur sizce. Bu videoya kadar güzel geldim fakat bu videoda sanki güzel anlatamadı hoca veya ben tam anlamadım tekrar tekrar izleyecem anlamak için.
@@le-yal Aradan 3 ay geçmiş tekrar yaparken gördüm merak ettim, şimdi hangi harftesinn
Hocam Javascript kursunuz dan geldim bir bakayım dedim yine müthiş bir anlatım :))
❤❤❤
Hocam efsanesiniz
gerçekten bende mi sorun var anlamadım şu iki videoyu belki 10 kere izledim ama tık yok ayrıca program mı sıkıntılı pc mi kötü bazen ctrl enter yapsam bile hiçbir şey olmuyor sonra kodu kopyalayıp resetleyip yapıştır yapınca oluyor veya hata veriyor zaten ne olduğunuda anlamadım bu teknik sorunlarda heves flan bırakmadı artık. aynı İn kutusu içinde devamı olan kodu yazmazsamda üstteki kodu görmüyor videoda oluyor ve bu kadar emek vermişken önümü görememek üzücü elle tutulur hiçbir işe yarayacak bilgi öğrenemediğimi düşünüyorum
çok haklısın dostum böyle saçma salak problemler zevki mahvediyor belki sana tavsiyem tarayıcı üstünden compiler kullanman olur en azından programsal aksamalarının önüne geçersin boş işlere kafa yormazsın aynı şekilde bende son 2 videoyu anlayamadım ama devam edip önümüze bakmak gerekiyor zamanla oturur umarım pes etmeni de anlayabiliyorum başarılar
kimlik={"ad":"erol mesut",
"soyad":"gün"}
def isim_oluşturma(a,b):
ad_soyad=" ".join([a,b])
print(ad_soyad)
isim_oluşturma(kimlik["ad"],kimlik["soyad"]) args komutu yerine böyle de yapabiliriz
Abi videolara devam et lütfen
Hocam bu jupyter notebookta sıklıkla yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum. Sizinki gibi kodumu yazıyorum bazen value error gibi errorlar veriyor ve düzelmiyor yardımcı olur musunuz bu konu hakkında ( sizinki gibi tıpatıp aynısını yazdığıma eminim çok kontrol ettim).
istersen sil bastan kur programi belki o zaaman duzelir
def metin_yazdir(c,d):
buyuk_sayi = buyuk_sayi_dondur(c,d)
sablon_metin = "{} daha buyuktur".format(buyuk_sayi)
print(sablon_metin)
print(metin_yazdir(5,10))
hata veriyor neden?
her seyi alt alta yazmıssın son printin basındaki boslugu silmen gerek muhtemelen
1 Yıl olmuş cevabın sana faydası olmaz ama belki yeni okuyanlara faydalı olur.Kodunda 2 hata var.
1.hata fonksiyonun içinde print ile bitirmişsen onu yeniden çağırmak için printe ihtiyaç duymaz. print ile çağıracaksan fonksiyonu return ile bitirmelisin.
2.hata print ile çağırmak fonksiyonun dışında ayrı bir satırdaki bir işlem olduğu için sola yaslı olmalı. Yani düzeltilmiş hali;
def metin_yazdir(c,d):
buyuk_sayi = buyuk_sayi_dondur(c,d)
sablon_metin = "{} daha buyuktur".format(buyuk_sayi)
print(sablon_metin)
print(metin_yazdir(5,10)
İlk yorum teşekkürler hocam
Merhabalar,
isim_soyisim_ayirma ismiyle tanımladığınız fonksiyonu birebir şekilde PyCharm editöründe yazıyorum ama hiçbir şekilde bir çıktı alamıyorum. Nedenini izah edebilecek biri var mı acaba?
Pycharm editöründe çıktı almak için illa print komutunu girmen gerekiyor. Bu döngülerde de geçerli. Döngüde çıktı şöyle alabirsin:
print(isim_soyisim_ayıirma("Kadir Kutar"))
@@kadirkutar6193 Evet sonradan deneyince ben de farkettim. Print fonksiyonu girmeden kodu çevirmiyor. Yanıtınız için teşekkürler.
Mobilden çalıştırdığım için print desem bile calisiyor ama gostermiyor
hocam break metodu neden else yapısının içerisinde kullanılmıyor
biraz geç olacak ama loop içinde olan if elselerde oluyor loop içinde olmazsa ise yaramıyor
pythona ; koymalıyız
Benim anlamadığım def komutunu verdikten sonra neden aşağıda
Buyuk_sayi=buyuk_sayi_dondur(a,b)
Diye tanımlıyoruz değişkeni mantığı kavrayamadım
Buyuk_sayi_dondur(a,b) yapsak mesela
orada buyuk_sayı değişkenini tanımlayıp metne bu değişkeni girebilmek için öyle bişi yaptık oraya buyuk_sayı yerine x de diyebilirdik.
içersinde döngü bulunduran bir fonksiyon yazabilir miyiz?
evet kullanabilirsin örneğin;
import time
timer = int(input("Ateşleme için gereken süreyi giriniz:"))
def sayac():
for i in range (timer,-1,-1):
print("Ateşlemeye son:{}".format(i))
time.sleep(1)
sayac()
9:01
" ".join(["gokce", "gun"]) burada neden hem köşeli hem normal parantezi iç içe kullanmak gerekti,,string tipinde köşeli parantez yeterli olmuyomuydu
gokce ve gun iki ayrı eleman olduğu için string olarak alamayız. Liste olarak almalıyız. O yüzden köşeli parantez kullanıyor. ha birleştirdikten sonra String olur. Ama ikili Haldeyken Liste oluyor
Python çalışmak bana zevk vermedi nedense hocam anlatımınız müthiş ama c++'da falan daha çok algoritma odaklıydı her şey ve daha zevkliydi burada sürekli kavram anahtar kelime odaklı.. her videoda yeni bir kavram ve zamanla hepsi çorba oluyormuş gibi hissediyorum
kesinlikle bu arada daha kolay ama çok daha sıkıcı bir dil mecbur olmasam çalışmazdım
@@azrairemderin947ben yeni başladım hangi dili önerirsin bundan sonra
Beyler bir şey sorucam.Sizce bu python serisinde gereksiz olan şeyler varmı?Varsa hangileridir söylerseniz mutlu olurum.
beyler demen kalbimi derinden yaraladı...
@@haticemeryemuygurer2610NDLSMFMSÖMDÖAMDLSŞ
Kafa gitti hocam bir halt anlamıyorum
arkadaslar ben fonksiyon ne demek anlamıyorum kısaca anlatabilir mi biri lütfen
Fonksiyonların amacı, belli bir kod bütününü kaydedip daha sonra kullanabilmek veya birden fazla amaca hitap edecek şekilde oluşşturmaktır. Lisedeki matematik dersiyle aynı mantık. Bir fonksiyonu defalarca çalıştırabilir, her seferinde bambaşka sonuçlar alabilirsin. Ama bunun için bir kelime yazman yeterli olacaktır. Bir kere Yazınca Sürekli olarak kullanabilirsin. Fonksiyon kısaca bu yani
@@selimyigit7534 teşekkür ederim 🙂
@@betulkalkan5419 ne demek
*args tür olarak tupple.
aynısını yazıcaktım, kendi fonksiyonumda remove, append gibi metodlar kullanmaya çalıştım bir baktım tupple mış. şaşırdım