Python ile Sayıları Bilen Yapay Zeka Uygulaması

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 29 ก.ย. 2024
  • Herkese Merhaba,
    Bu videoda, Makine Öğrenmesi Algoritmalarından Support Vector Machines ile interaktif olarak çizdiğimiz rakamları tahmin edebilen bir yapay zeka uygulaması geliştirdik. Videonun ana amacı, yapay zeka konusunda yeni olanlar için başlangıç proje niteliğinde bir örnek göstermekti. Her ne kadar basit bir uygulama da olsa farklı özellikler eklenerek ilgi çekici bir uygulamaya dönüştürülebilir.
    Videoda kullanılan tüm kodlara aşağıdaki GitHub linkinden erişebilirsiniz ve programı hemen test edebilirsiniz.
    Kodlar:
    github.com/ard...
    Bu kanalda benimle birlikte ilerlemek adına;) Abone olmayı unutmayın:www.youtube.co....
    ►Yeni Güncellemelerden Haberdar olun: goo.gl/akseKT​​​
    ►Destek olmak istersen videolarımızı paylaşmayı unutma;);)
    ►Hepinize İyi Keyifler

ความคิดเห็น • 68

  • @gunaygul2968
    @gunaygul2968 ปีที่แล้ว +1

    2.34 deki mnist sayfası bende açılmıyor nasıl yapıcam

  • @CST-zk7zk
    @CST-zk7zk ปีที่แล้ว +1

    Bilgi herkes için değil bilmek isteyen içindir
    -Göktuğ

  • @melikeharmankaya3978
    @melikeharmankaya3978 3 ปีที่แล้ว +1

    import pandas could not be resolved from source diyor ne yapmalıyım

  • @burakbakan4413
    @burakbakan4413 2 ปีที่แล้ว +1

    hocam elinize sağlık çok teşekkür ederiz abone olup videoyu beğendim sayenizde yeni bişeyler öğrendim. fakat yorumlar içler acısı zaten bilgileri hap şeklinde veriyorsunuz insanlar hiç araştırma yapmak istemiyor. bi soru sormadan önce kendiniz araştırsanız keşke. Umarım sizi hak eden kitleniz zamanla oluşur hocam. videoların devamını bekliyoruz şimdiden çok saolun.

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  2 ปีที่แล้ว +3

      Çok sağ ol Burak, içerikler her türlü eleştiriye açık, tüm yorumları "nasıl daha iyi içerikler üretebilirim" perspektifinden yorumluyorum :) Bu tarz yorumlar her zaman olacak, bence yapılması gereken içlerinden kendimize pay çıkarabileceğimiz, iyileştirebileceğimiz bölümleri almak.

  • @atasoytufan3794
    @atasoytufan3794 9 หลายเดือนก่อน

    hocam merhaba yaptıklarınızın aynısını yaptım kodlar hep çalıştı tüm kütüphane vs de kurulu fakat
    test.py yi çalıştırınca digit preticter farklı bir şekilde geldi. mesela 7 yi çiziyorum predict diyorum kendiliğinden o pencere kapanıyor.

  • @ruveydabenn
    @ruveydabenn 9 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam merhaba videodan alakasız olacak fakat yine de sormak istiyorum belki cevap verirsiniz diye. Ben bu sene bitirme projem olan fire detection algoritması geliştireceğim ve bunu yapmak için yapay sinir ağları kullanacağım.(Yolov8 kullanarak nesne tespiti yapacağım) Ama ben yapay zeka alanında çok yeniyim nasıl ilerleyeceğimi bilemiyorum. Uyduruktan ordan burdan bakıp yapmak da istemiyorum projemi kendimi geliştirmek istiyorum yaptığım şeyleri anlamak istiyorum. python diline aşinayım o konuda sıkıntım olacağını çok sanmıyorum ama bana ne önerirsiniz kendi hocam direkt konuya dalmamı istiyor fakat ben bunu beceremedim ya da kafamda bi şeyler canlanmadığı için yapmak istemiyorum. Kafam karışık bi kaç öneri sürerseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  9 หลายเดือนก่อน

      Merhaba Rüveyda,
      Öncelikle teşekkürler her şeyi güzelce açıkladığın için. Aklıma ilk gelen şey, bitirme projelerinin son teslim tarihlerine yaklaştıkça biraz stresli bir hal alması. Dolayısıyla, bu projeyi bir öğrenme fırsatı olarak görmek harika bir fikirken diğer taraftan projeyi tamamlayabileceğini garantiledikten sonra sinir ağları, görüntü işleme gibi Yolov8'in altında yatan algoritmaların mantığına odaklanman bir seçenek olabilir. Bu konuda hocana biraz katılıyorum. Çünkü, kendisi öncelik olarak, projeyi sağlıklı bir şekilde teslim etmeni istiyor olabilir. Elbette, daha konuya hakim olmadan projeyi bir araya getirmeye çalışmak tatmin edici olmayabilir. Ancak genelden detaylara inerek projeyi, hazır bir yönergeden takip edip ezbere yapmakta seni belki motive edebilir. Bunu yaparken de muhtemelen hızlıca konuya dair bir sezgi kazanacak ve bu alandaki terminolojiye aşina olacaksın. Bence, bu iyi bir başlangıç. Ve projeyi çıkardıktan sonra artık ayrıntılarına dalarken, hangi parçanın projenin hangi bölümüne ait olduğu konusunda büyük resmi daha rahat göreceksin.
      Kısaca, projeni hazır bir rehberden takip ederek ortaya çıkardıktan sonra ayrıntılarına dalman, bunun bir bitirme projesi olmasından bağımsız olarak, yeni öğrenen birinin takip edilebilecek makul bir yol olabilir.
      Eğer bitirme projesini yetiştirme gibi bir kaygın olmayacağını ve süreci iyi yönetebileceğine inanıyorsan, "yolov8'in mimarisi" şeklinde Google'da aratmaya başlayıp, anlamadığın her konseptte daha derine inebilirsin. Ve, ilk tükettiğin içerikleri anlayana kadar bu araştırmayı sürdürebilirsin.
      Umarım söylediklerim karar aşamanda faydalı olur. Kolaylıklar.

    • @ruveydabenn
      @ruveydabenn 9 หลายเดือนก่อน

      @@ardaakdere hocam öncelikle hem çok hızlı hem de bu kadar detaylı yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Projeyi geliştirmekte vaktim aslında var çünkü hocam ilk dönem araştırma yapmamızı ikinci dönem ürünü ortaya çıkarmamızı istiyor. Ben aslında çok yavaş ilerledim teorik çalışma kısmında sizin dediğiniz şekilde de deneyeceğim gerçekten çok teşekkür ederim çok sağolun 🙏🏻

  • @emreahmet5146
    @emreahmet5146 ปีที่แล้ว

    selamlar kolay gelsin öncelikle eline sağlık sizinle nasıl iletişime geçebilirim

  • @burakc1148
    @burakc1148 2 ปีที่แล้ว

    NLP Python ve diğe rbirçok yapay zeka uygulaması için bu video listesini ziyaret edebilirsiniz: th-cam.com/video/yf_5p8aMmQ8/w-d-xo.html

  • @luminouscat2117
    @luminouscat2117 2 ปีที่แล้ว

    Harika

  • @ecekacak8339
    @ecekacak8339 ปีที่แล้ว

    hata alıyorum yardımcı olabilir misiniz

  • @melikeharmankaya3978
    @melikeharmankaya3978 3 ปีที่แล้ว

    benim yaptığım herşey okey ama çalışınca çizim yapılan ekran gelmiyor neden olabilir

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  3 ปีที่แล้ว

      Herhangi bir hata almıyor musunuz?

  • @melikeharmankaya3978
    @melikeharmankaya3978 3 ปีที่แล้ว

    hangi python indirmem gerekiyor çalışması için

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba Melike,
      Bu videoda Python'ın 3.9.4 sürümü kullanıldı. Çok eski bir sürüm kullanmadığın müddetçe diğer sürümlerde de çalışacaktır.
      Kolay Gelsin

    • @melikeharmankaya3978
      @melikeharmankaya3978 3 ปีที่แล้ว +1

      @@ardaakdere teşekkürler

  • @Recepguzel00
    @Recepguzel00 ปีที่แล้ว

    HOCAM SİTEDE KULLANICI ADI ŞİFRE

  • @enesmahmutkulak
    @enesmahmutkulak 3 ปีที่แล้ว

    th-cam.com/video/NvJXwsAod-Q/w-d-xo.html

  • @nusretyalcn9765
    @nusretyalcn9765 2 ปีที่แล้ว +6

    arduinoya dönmüş buralar da anlamadım gitti her şey kopyala yapıştır ezbere yapılıyor kimse de sorgulamıyor . Oturun kendi algoritmalarınızla çalışabileceğiniz alanlara yönelin büyük adamlar yazmış burda kodları bizimkiler de ordan burdan kopyala yapıştır ezbere iş yapıyor yazık

  • @zaferisdar220
    @zaferisdar220 2 ปีที่แล้ว +2

    Giderek gereksizleşen bir küresel akım oluştuğundan gereksiz anlamında değil değeri bilinmeyen anlamında underrated content diyip yorumu burada sonlandıracağım.

  • @serdartobe
    @serdartobe ปีที่แล้ว +1

    Güzel sade nefis bir video olmuş. Laf kalabalığı , laf dolandırma olmadan verilmesi gereken bilgiyi dosdoğruca verdiğiniz çin teşekkürler.

  • @Kazım-j7j
    @Kazım-j7j 2 หลายเดือนก่อน

    Hocam bir sorum var. Ben yapay zeka çeviri projesi üzerinde çalışıyorum. Yapay zeka projemi mobil uygulama ve web sitesine nasıl çevirebilirim? Mobil uygulama ve web sitesi yapımını öğrenmeye kalksam senelerimi alır. Şimdiden teşekkür ederim

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  2 หลายเดือนก่อน +1

      Merhaba Kazım bey, no-code araçları kullanarak bir websitesi veya mobil uygulama oluşturup yine yapay zekanız ile olan entegrasyonunu da platformların API özelliklerini kullanarak yapabilirsiniz.
      Burada yapay zeka projenizi hangi platformları veya programlama dillerini kullanarak geliştirdiğiniz de önemli tabii ki.
      Çok zaman harcamak istemiyorsanız “no-code” araçlara bakmanızı öneririm.

    • @Kazım-j7j
      @Kazım-j7j 2 หลายเดือนก่อน

      @@ardaakdere Yapay zeka geliştirmek için python kullanıyorum. Teşekkür ederim Arda bey.

  • @RukiyeÇetin-c9e
    @RukiyeÇetin-c9e ปีที่แล้ว

    indirdiğimiz 4 dosyayı nerde konumlandıracağım githubdan çektim ama başaramadım

  • @RukiyeÇetin-c9e
    @RukiyeÇetin-c9e ปีที่แล้ว

    githubdan dosyaları çekince minest dosyalarını nereye ekleyeceğim acaba?

  • @kamilkoklu7884
    @kamilkoklu7884 3 ปีที่แล้ว +1

    Bu projede hangi kütüphane kullanıldı ve kütüphanenin içinde hangi fonksiyonlar kullanıldı , acaba öğrenebilirmiyim ??

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba Kamil,
      Videonun açıklamasında paylaştığım GitHub linkindeki requirements.txt dosyasında hangi kütüphanelerin kullanıldığı sürümleriyle beraber yazıyor. Ayrıca tüm kodları aynı linkte bulabilirsin. Tüm fonksiyonları da orada bulacaksın 👍🏻

  • @elchin_123
    @elchin_123 2 ปีที่แล้ว +1

    Hocam yapay zeka kodlamak için hangi python kutubhanelerini bilmeliyim ? Hangi kitaplardan ? Yardımcı olurmusunuz

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  2 ปีที่แล้ว

      Merhaba, yapay zeka çok kapsamlı bir alan bu yüzden farklı amaçlar için farklı kütüphaneler kullanılabiliyor. Ama yaygın olarak kullanılan kütüphaneleri; sklearn, tensorflow, pytorch olarak sayabilirim. Python diline hakim olduğunuzu varsayarak Udemy üzerinden hızlı bir başlangıç yapabileceğiniz yapay zeka üzerine olan kurslardan birini alabilirsiniz. Kitap tavsiyesi isterseniz, pumpingcode adlı Instagram hesabımda öne çıkarılan içeriklerdeki Kitap Önerileri bölümüne göz atabilirsiniz. Yapay zeka yazılımları geliştirmek, sadece kütüphaneleri bilmekten geçmediği için yapay zeka algoritmalarının arkasındaki mantığı da anlamak için kendinizi teknik anlamda geliştirmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde daha yetkin, hakim bir şekilde bu alana giriş yapabilirsiniz.

    • @elchin_123
      @elchin_123 2 ปีที่แล้ว +2

      @@ardaakdere təşəkkürlər hocam. Çox aydın cavab verdiniz .çox sağ olun

  • @efekaanderin1696
    @efekaanderin1696 2 ปีที่แล้ว

    Abi 31 yazdım 4 dedi 31 demesini nasıl sağlayabilirim

  • @marininkanali
    @marininkanali 2 ปีที่แล้ว

    Traceback (most recent call last):
    File "D:\Users\mertc\PycharmProjects\Deneme\main.py", line 3, in
    import numpy as np
    ModuleNotFoundError: No module named 'numpy'
    hatası alıyorum
    pip install numpy diyip indirdim ama yine aynı hatayı veriyor ne yapmalıyım acaba

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  2 ปีที่แล้ว

      Bilgisayarınızda birden fazla Python sürümü kurulu olabilir. Projenizde kullandığınız sürüm ile pip kullandığınız sürüm arasında fark olup olmadığını kontrol edebilirsiniz

  • @sencerdurdu3814
    @sencerdurdu3814 ปีที่แล้ว

    Elinize sağlık, el yazısı tanıma ile ilgili bir video çok mutlu eder :)

  • @soneraga4391
    @soneraga4391 2 ปีที่แล้ว

    hocam ekran çeviri programı yapabilirmiyiz ingilizceden anlık olarak türkçe çeviren

  •  3 ปีที่แล้ว

    Merhabalar ,Arda irtibat iletişim varmı nerden ulaşabilirim,bir konu İçin görüşmek istiyorum .

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba, buradan yazabilirsiniz. Buradan paylaşamayacağınız bir konu ise pumpingcode isimli Instagram hesabına DM atarak da ulaşabilirsiniz

  • @sahilmehdiyev382
    @sahilmehdiyev382 2 ปีที่แล้ว

    Merhaba macosda acilan pencereyi nerden indirdiniz ?

  • @Json007
    @Json007 ปีที่แล้ว

    koda nasıl ulaşabilirim

  • @murateker8811
    @murateker8811 2 ปีที่แล้ว

    Merhaba test ve eğitim yüzdeleri nerde yazıyor ?

  • @hakanakgun3394
    @hakanakgun3394 2 ปีที่แล้ว

    çizdiğimiz ekran hiç sağlıklı çalışmıyor hocam sizde de öyle mi yani doğru bulamıyor

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  2 ปีที่แล้ว

      Merhaba, evet kullandığımız algoritma, hiper parametreler ve belki de yetersiz ön işlemenin getirdiği dezavantajdan dolayı modelin doğruluk oranı çok yüksek değil. Eğer yapay sinir ağları (ANN, CNN..)kullanarak bir model geliştirirseniz çok daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.

  • @serrasonmez7912
    @serrasonmez7912 2 ปีที่แล้ว

    Merhabalar, programlama ve yapay zekada yeniyim, su an python ve 4 kutuphanesini ogrendim ve training uzerinde calisiyorum. Ancak henuz kucuk bir baslangic projesine baslamadim. Bu konuda bir sorum var: acaba mesela ben sizin kodlariniza bakip aynisini kendi github imda yazdim bu calintiya girer mi? Cunku mesela ben bu videoyu uygularken/ taklit ederken hangi modulu nasil uyguladihinizi daha iyi anliyorum ama kendi projemj nasil baslatacagimi/tasarlayacagimi bilmiyiyorum. Bu konuda yardimci olur musunuz acaba?

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  2 ปีที่แล้ว

      Merhaba Ayşe hanım, en baştan küçük adımlarla ilerlerseniz ve her yeni adımınızda o anda bildiklerinizi kullanarak projeler gerçekleştirirseniz mutlaka istediğiniz seviyelere de ulaştığınızda aynı rahatlıkla projeler geliştirebiliyor olacaksınız. "daha iyi anliyorum ama kendi projemj nasil baslatacagimi/tasarlayacagimi bilmiyiyorum" demişsiniz. Bunun en temel nedeni konuya olan hakimiyetinizdir diye düşünüyorum. Kurguladığınız bir projeyi koda nasıl dökeceğinizi bilmiyorsanız. Kendinize temiz bir yol haritası çizerek başlayabilirsiniz. Örneğin önce Python'da temel konuları iyice anlayıp sonrasında yapay zeka kütüphanelerinin nasıl kullanıldığını öğrenmeye başlayabilirsiniz. Öğrenirken yine farklı proje videoları izlemek size öğrendiklerinizin bir karşılığı olduğunu da hissettirebilir, her şeyi anlamasanız da bu kesinlikle güzel bir etki.

  • @hakanakgun3394
    @hakanakgun3394 2 ปีที่แล้ว

    Arda Hocam merhabalar mnist_trainer kodunda import ettiğimiz kütüphaneler çalışmıyor kodda unresolved import diyor. visiual stdio 2019 kullanıyorum yardımcı olur musunuz?

    • @CST-zk7zk
      @CST-zk7zk ปีที่แล้ว

      visual studio code kulanın videoda kulanılıyor

  • @feratefil7436
    @feratefil7436 2 ปีที่แล้ว

    Emeğinize sağlık çok işime yaradı, çok teşekkür ederim

  • @Recepguzel00
    @Recepguzel00 ปีที่แล้ว

    İSTİYOR

  • @kadiryldz7738
    @kadiryldz7738 ปีที่แล้ว

    Sen nasil bir kralsin

  • @NOVUSMARKT
    @NOVUSMARKT 2 ปีที่แล้ว

    abi bu mnist_extractor.py kodlamasında
    import pickle
    import *numpy* as np
    import os
    numpy de sarı bir çizgi çıkıyor ve algılamıyor yapmıyor nedeni nedir

    • @allatro557
      @allatro557 2 ปีที่แล้ว

      numpy kütüphanesini yüklememiş olabilirsin

    • @ecekacak8339
      @ecekacak8339 ปีที่แล้ว

      @@allatro557 nasıl yükleyebilirim

    • @sevketugurel2
      @sevketugurel2 ปีที่แล้ว

      pip install pandas şeklinde yükleyebilirsin console da.

  • @melikeharmankaya3978
    @melikeharmankaya3978 3 ปีที่แล้ว

    Birde visual studio code da çalışır mı

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  3 ปีที่แล้ว

      Çalışır 👍🏻 Videoda da Visual Studio Code üzerinden yapıyorum

  • @onuremir3024
    @onuremir3024 2 ปีที่แล้ว

    Allah razi olsun👍

  • @ozgurhocammm
    @ozgurhocammm 3 ปีที่แล้ว

    Merhaba uygulamayı pycharm üzerinden yapabilir miyim

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba, evet yapabilirsiniz

    • @ozgurhocammm
      @ozgurhocammm 3 ปีที่แล้ว

      @@ardaakdere ben sizin kodları yazmama ragmen yapamadım sürekli hata verdi acaba biraz daha yardımcı olma şansınız var mı

  • @elvedabinelyesa9050
    @elvedabinelyesa9050 3 ปีที่แล้ว

    Hocam egitim SERİNİZ var mı acaba? UDEMY fln?
    Veya
    Konuları derinlemesine anlatan bir kitap veya kişiler? Deliriyorum ögrendiğimi zannettiğim konu öyle bir yerde karsıma cıkıyor ki meger ögrendiğimi sandığım konular sadece karsımdakinin bilgisi kadarmış, yani ögretenlerinde o konulara değinmemesi veya bilmemesi yüzünden bir cok sorun yasıyorum.. Su dili adam akıllı sıfırdan en ince ayrıntısına kadar anlatan bir kişi ve ya bir kitap var mı ya??

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  3 ปีที่แล้ว +2

      Sizi çok iyi anlıyorum 😂 Python dilini en ince ayrıntısına kadar öğrenmek istiyorsanız en doğru adres Python’ın resmi dokümantasyonu. Ona da Google’a Python Doc yazarak ulaşabilirsiniz. Ama oturupta tüm dokümantasyonu okuyacak halinizde yok tabii ki. O yüzden kendinizin de dediği gibi eksik olduğunuzu hissettiğiniz konularda hemen Python’un resmi dokümantasyonuna başvurup oradan eksiğinizi kapatabilirsiniz.Doğruya doğru, izleyeceğiniz veya okuyacağınız bir kurs veya kitap size hiçbir zaman tam anlamıyla tek kaynak olamaz. Bu benim youtube videolarım için de geçerli. Ama diğer yandan online eğitim setleri başlangıç için oldukça yardımcı oluyor. Belki dokümantasyonu okuyarak 1 saatte anlayacağınız konsepti size 10-20dk da anlatabiliyorlar. Son olarak bu yorumu yapay zeka videosuna yaptığınız için belki videoda kullandığımız kütüphaneleri bilmediğinizden yakındınız ve bunun Python’da olan temel bilgi eksikliğiniz olduğunu düşündünüz. Eğer öyle ise Python’un dahili kütüphaneleri dışındaki kütüphanelerini Python’a hakim hissetseniz dahi bilmemeniz çok normal. Çünkü onlar zaten başkaları tarafından yazılıp hizmete sunuluyor. Onları da ayrıca Google’da “(kütüphane adı) doc” diye aratarat oluşturdukları dokümantasyondan öğrenebilirsiniz veya yine online eğitim setleri, videolar izleyerek bir temel oluşturup sonrasında eksikleri dokumantasyondan gerektiği vakitlerde kapatabilirsiniz. Maalesef bu iş bu şekilde.

  • @melikeharmankaya3978
    @melikeharmankaya3978 3 ปีที่แล้ว

    3.9.5 de çalışır mı peki

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  3 ปีที่แล้ว

      Evet çalışır, yalnız, projenin GitHub repository’sindeki requirements.txt dosyasındaki paketleri de kurmuş olmanız gerekiyor

    • @melikeharmankaya3978
      @melikeharmankaya3978 3 ปีที่แล้ว

      @@ardaakdere 3.9.4 indirsem programları kurmama gerek yok mu

    • @ardaakdere
      @ardaakdere  3 ปีที่แล้ว

      Eğer daha önceden requirements.txt içindeki kütüphanelerin kurulu olduğu bir Python sürümünüz yok ise yeni indireceğiniz Python sürümünde(hangi sürüm olursa olsun) her halükarda kurmanız gerekecektir