За рано ореш. Краще булоб дисковою пройти або плугом спокладати на не велику глибину, потім той ячмінь зійде і в жовтні буде все зелене, тоді зорати з першим морозом нормально на глибину і буде супер. Інакше оця орка заросте буряном до зими, а на весну ще гірше заросте прийдеться щераз орати.
Так погоджуються но поки дисків не має,а я так й роблю орю осінню сію,а якщо під картоплю то вивожу гній в жовтні та ще раз приорюю,а весною ще раз та саджу ефект є.
Скільки часу пішло на оранку цього городу? Це озимий чи ярий ячмінь був? Не факт що це комбайн чи комбайнер у втратах винен, ячмінь коли перестигає кососки опускає і вони фактично від вітру можуть обпадати, я з власного досвіду роботи на комбайні знаю, що ячмінь для молотьби дуже вибагливий
В мене в сусіда так же змолочено то він дисковою бороною пройшов і той ячмінь посходив і на зелений корм каже буде, а на рахунок оранки навіщо глибоко орати стерню? вона ж в землі на глибені де вже немає доступу повітря для тих бактерій неперегниває або довго перегниває
@@romantarasuk3627 ну звичайно мука тому що 2-35 якщо Віракс 2-25 то це те саме що Бомет 2-30 по нагрузці но для Бомета потрібна швидкість оранки 8км і більше,а Віракс починає орати від 6км
А комбайн мабуть був відчезняний ми раніше з батьком своєю Нивою СК 5 теж молотили то вона так само то не прожує то повипльває тепер наймаємо Джон Діра ні колоска ні зернини.Краще булоб задіскувати але маємо те щьо маємо👍👍👍
Ні Массей 330 перший раз таке бачу хоча комбайн купив не давно можливо щось не відрегулював ну то таке. А диски хочеться но зараз ціна 21000! то капець.
Якщо бюджет дозволяє беріть ДТЗ,а ще краще ДонгФенг 244Г2 Якщо хочете зекономити то Т25 плюс ще за ці гроші вийде роторна косарка,плуг,диски,оприскувач,культиватор,а роботу зробить не гірше є у нас в селі ДТЗ 5244 то оре ще мілче чим я.
І віракс (25) , і бомет (25) сильно залипають на чорному , мокрому ґрунті , ще піщаний на багато краще . Другого купив б/у польський агромет-унія (30) не на тішуся , в рази легше для трактора і перестав налипати ґрунт .
@@КолиТиживешвселі товариш купив на фотона 244 , задоволений і оре багато . Поставити два плуга 25 і 30 в них одна і головна відмінність ( угол атаки ) і то дуже впливає на роботу .
А вот как раз не комбайнер виноват, а хозяин этого урожая. Занатто перестоял этот ячмень. Колоски сами отламываются, когда перестоит. И нечего всю вину перелаживать на кавото.
При чому тут комбайнер, колос вже лежав до обмолоту, це не пшениця, вмене он низькорослий, і повно колосків, жатка йшла по землі, уви перекидає не ліпше бомета, а от залипає через більший кут полиць, покажу як орю бометом блистить як кота *** 17см це підкид.....А от літня оранка це помилка, хіба пшеницю сіятимеш
Глибоко не треба, бо не буде перегнивати солома.
топ контент
Хорошо работает тракторный 🔥
Спасибо!
За рано ореш.
Краще булоб дисковою пройти або плугом спокладати на не велику глибину, потім той ячмінь зійде і в жовтні буде все зелене, тоді зорати з першим морозом нормально на глибину і буде супер. Інакше оця орка заросте буряном до зими, а на весну ще гірше заросте прийдеться щераз орати.
Так погоджуються но поки дисків не має,а я так й роблю орю осінню сію,а якщо під картоплю то вивожу гній в жовтні та ще раз приорюю,а весною ще раз та саджу ефект є.
Можна й так , ореш зараз, а після появи бурянів культиватором разок, а там вже й сіяти пора.
Потрібно було раніше молотити,ячмінь вже клюнув і комбайн не зміх підняти
novierna ,maloie skorost
Скільки часу пішло на оранку цього городу? Це озимий чи ярий ячмінь був? Не факт що це комбайн чи комбайнер у втратах винен, ячмінь коли перестигає кососки опускає і вони фактично від вітру можуть обпадати, я з власного досвіду роботи на комбайні знаю, що ячмінь для молотьби дуже вибагливий
Пішло 2.5 години але це враховуючи зйомку відео,ячмінь сію тільки озимий,можливо й так але це перший раз таке бачу.
В мене в сусіда так же змолочено то він дисковою бороною пройшов і той ячмінь посходив і на зелений корм каже буде, а на рахунок оранки навіщо глибоко орати стерню? вона ж в землі на глибені де вже немає доступу повітря для тих бактерій неперегниває або довго перегниває
Орав глибше для того щоб було легко осінню орати
@@КолиТиживешвселі th-cam.com/video/FFjsNXrqpZk/w-d-xo.html можливо буде цікаво послухати, а тих 3-5 см глибини особо ситуацію не спасуть
Сьогодні задискував, глибина 5-7см пісня
@@engineer6788 так дійсно цікаво особливо про солому.
👍👍👍
Супер
Підкажіть який плуг на т 25 кращий бомет чи віракс 2 по 25
Якщо земля суглинок,пісок то беріть Віракс ні тоді старий Грудьяз і буде вам щастя.
@@КолиТиживешвселі дякую
У мене земля легкий суглинок,маю т 25 тракторця,і плуг 2 по 35 ну чесно оранка це для мене мука, та й розпитую що ж собі краще підшукати.
@@romantarasuk3627 ну звичайно мука тому що 2-35 якщо Віракс 2-25 то це те саме що Бомет 2-30 по нагрузці но для Бомета потрібна швидкість оранки 8км і більше,а Віракс починає орати від 6км
Будете орати другій раз ви назад невиорете стерінь?Можливо було перший раз мілше орати а другій раз навпаки.
Коли орю другий раз практично все перегнито і тоді чорна земля перевірено.
Ви седерати непробували сіяти?
@@КоляАнаньєв цього року хочу спробувати.
Якщо будете сіяти седерати зробіть обов'язково відео.Ви оприскувач маєте свій чи наймаєте?
@@КоляАнаньєв інколи наймаю,поки ще не купив.
Стараюся орати декілька разів тоді менше бур'янів.
Відео зніму.
А комбайн мабуть був відчезняний ми раніше з батьком своєю Нивою СК 5 теж молотили то вона так само то не прожує то повипльває тепер наймаємо Джон Діра ні колоска ні зернини.Краще булоб задіскувати але маємо те щьо маємо👍👍👍
Ні Массей 330 перший раз таке бачу хоча комбайн купив не давно можливо щось не відрегулював ну то таке.
А диски хочеться но зараз ціна 21000! то капець.
@@КолиТиживешвселі купив собі 2секції по 7тис. і раму зварив ніяк 21 не вийде
@@KubotaMadeInJapan Можна але не має часу
@@КолиТиживешвселі ну 21 тис. Простіше віддати, а то що за диски 1.8м можна за 16взяти
Хороша робота! Я заре вагаюсь перед покупкою, т25 и дтз 5244hpx.
4/4 то є сила
Якщо бюджет дозволяє беріть ДТЗ,а ще краще ДонгФенг 244Г2
Якщо хочете зекономити то Т25 плюс ще за ці гроші вийде роторна косарка,плуг,диски,оприскувач,культиватор,а роботу зробить не гірше є у нас в селі ДТЗ 5244 то оре ще мілче чим я.
@@КолиТиживешвселі Дякую! Хороші відео знімаєш, Щасти тобі в твої роботі і здоров'я 👍 привіт з Іванофранківщини😉
@@yoric462 Дякую!Є у мене родичі в Івано-Фрранківську.
Тільки Дтз і навіть не думай т 25
Лайк👍 Сколько топлива спалили, за сколько по времени спахали?
Десь 2.5 години але це через те що потрачено було час на зйомку відео паливо не заміряв як буду орати ближчим часом 75сотк заміряю.
💪🏻😃👍
А теперь люцерку, будет сено с ячменем!!!
Треба передплужники ....бо таким плугом хіба що на зиму орати)))
Чому якщо не залипає корпуса робить грядку є відео на каналі.
@@КолиТиживешвселі Маю плуга типу бомет доробив передплужники зовсім інша оранка...
@@iropB2212 не спорю,предплужники дають ефект.
@@КолиТиживешвселі 100%...
Хороша
земля
І віракс (25) , і бомет (25) сильно залипають на чорному , мокрому ґрунті , ще піщаний на багато краще .
Другого купив б/у польський агромет-унія (30) не на тішуся , в рази легше для трактора і перестав налипати ґрунт .
Хотів такий но не було.
У вас Т25?
В Польщі з ними працювали більшість т 25 , а я працюю на Європарді 354
@@ВолодимирРезнік-д3р тоді ясно для Т25 2-30 заважкий хоча якщо не глибоко та пісок то можна.
@@КолиТиживешвселі товариш купив на фотона 244 , задоволений і оре багато .
Поставити два плуга 25 і 30 в них одна і головна відмінність ( угол атаки ) і то дуже впливає на роботу .
@@ВолодимирРезнік-д3р цілком згоден!
А вот как раз не комбайнер виноват, а хозяин этого урожая. Занатто перестоял этот ячмень. Колоски сами отламываются, когда перестоит. И нечего всю вину перелаживать на кавото.
Може він просто виляг і комбайн не міг підібрати
Був за декілька днів до того весь стояв.
@@КолиТиживешвселі треба було 3 корпусним орати цікаво було б подивитися
@@ХристинаЛомага-с6о не має такого і йому важко буде такий тягнути хіба можливо Бомет.
При чому тут комбайнер, колос вже лежав до обмолоту, це не пшениця, вмене он низькорослий, і повно колосків, жатка йшла по землі, уви перекидає не ліпше бомета, а от залипає через більший кут полиць, покажу як орю бометом блистить як кота *** 17см це підкид.....А от літня оранка це помилка, хіба пшеницю сіятимеш
Колос не лежав тому що є зріз разом з стеблом.
@@КолиТиживешвселі правильно стебло перегинається і колос лежить до низу, іде комбайн стриже і відрізає від стебла
@@KubotaMadeInJapan може й так
@@КолиТиживешвселі зайди в не молочений ячмінь і все побачиш
підтримую коментарі,орати непотрібно,колос був обломаний знаю бо маю комбайн.
priviet
На другий рік проросте
Не дозволю :)
Оранку проводжу 2 рази літом та пере посівом осінню.
@@КолиТиживешвселі 👍