Hocam diyecek bir şey bulamıyor gerçekten insan. Sanırım bildiğin bir şeyleri başkasına öğretebilmek yetenek hiç şüphesiz. Siz bu kadar emek gösterip bize bir menfaat olmadan uğraşıp hazırlıyorsunuz video isterse 2 saat olsun inanın hiç sıkılmadan izleniyor. Eminim bu kadar insanın duası havada kalmaz dilerim ki hayal edemediğiniz kadar büyük yerlere gelesiniz. Yolunuz açık olsun.
@@erenefeyurdaer3027 tamamda bu işin kursunu paralı verende var ama hocamız parasız bi sekılde yapıyor ve kendı payını alıyor herkez ıstedıgı gibi 0 zararla işini yapıyor öğreniyor
Tek kelimeyle bravo. Daha önceleri Python öğrenmek için harekete geçmiştim ancak başarısız olmuştum. Sizin videolarınız hem detaylı hem de dolu dolu geçiyor. Her yazdığınızı ve anlattığınız konuyu defterime not ediyorum. Umarım bu gelişme ve ilerlemem devam eder. :)
Kod yazma kolay birşey değil , Sen kodu yazarken yapacağın şeyler aklında olmalı Ogrenmek dersende burda kodlana Nasil yapilir ogreniyon kod yazmayı değil @@O1DeltaX
Python'dan derste hiçbir şey anlamamıştım, videolarınızı izlemeye başladım ve gerçekten aydınlandım. Derste çok zor gelen şey anlatışınızla mükemmel bir şekilde açığa kavuştu, çok teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık.
Allah razı olsun hocam.. Yani hiçbir karşılık beklemeden, tane tane anlatarak, ki en önemlisi zaman ayırarak yapmış olduğunuz bu çalışma karşısında saygı ile eğiliyorum.
Hocam birşeyi öğretme şevkiniz başlı başına takdir edilecek bir erdem. Ayrıca düşündüğünüzü anlatma kabiliyet ve tecrübeniz de bir o kadar güzel Şevkiniz hiç kırılmasın inşaallah Allah zekâtınızı(İlim) kabul etsin Allah razı olsun.
Hocam değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederiz , sadece bilgilerinizi aktarmakla kalmıyorsunuz aynı zamanda her şeyi detaylandırıyor , renklendiriyorsunuz, çok büyüksünüz.. saygılar
tam bırakıyordum ki böyle güzel bi anlatım şekline denk geldim keyifle ögrenıyorum cok tesekkur edıyorum hocam iyi ki varsınız yozgattan selamlar olsun
İsveç'te başlangıç seviyesinde programlama okumaya başlaşmıştım ve hiçbir şey anlamıyorum diye kara kara düşünürken sizin kanalınıza rastladım. İnanılmaz güzel bilgiler veriyorsunuz ve çok iyi anlatıyorsunuz. Çok teşekkürler.
kesinlikle mükemmelsiniz hocam. Emekleriniz için çok teşekkür ediyorum. çok verimli ve faydalı buluyorum. çok yoğun bir şekilde kesinlikle sorun yaşamadan sizi dinleyebiliyor ve öğrenebiliyorum. bu konuda yeteneğiniz çok iyi. ilk videolarda dediğiniz ifadeye kesinlikle katılıyorum. ilk videolar sıkıcı gibi gelebilir ama zamanla çok daha eğlenceli hale geliyor. tekrardan elinize emeklerinize sağlık hocam.
Sizin kadar iyi anlatan yok, eğer bu konuyu öğrenmek istiyorsanız kesinlikle bu kanalı izleyin. Garanti veriyorum öğreneceksiniz :D . Başarılarınızın devamını dilerim...
ya sen ne kadar daşdaş lı bir KRAL sın, haftalardır şu platform da bu kadar iyi anlatan bir ADAM görmedim (peygamber gibi anlatıyor ADAMl) adamın son iki harfi gibi anlatmıyor ADAM gibi anlatıyor print ("ADAMSIN")
Hocam Merhaba, muhteşem videolar olmuş, anlatımınız şahane, enumerate kullanırken start= kullanmadan virgülden sonra direkt numara yazdığınızda da işe yarıyor.
bu sene bilgisayar mühendisliğine başlayacağım okul açılana kadar python üzerinden ilerlemek istedim ve gerçekten en iyi kanalı seçmişim hocam efsane anlatmışsınız ağzınıza sağlık
Hocam öncelikle anlatımınız için teşekkür ederim. Oldukça iyisiniz. Küçük bir detay eklemek istedim. Yanlışlıkla buldum diyebilirim. "start=1" yazmak yerine ",1" yazsak da oluyor. Yine istediğimiz şekilde sıralamayı gerçekleştiriyor.
Hocam öncelikle video için çok teşekkürler çok efsane bir video serisi ve detayın böylesi inanılmaz güzel; neden üstüste: neden liste parantezleri neden ] ya her şeye ihtiyaç olan her şeyi anlatmış olmanıza çok sevindim çünkü ben yazılımcı değilim bilgisayar programcılığı dokunmadım elektronikle de alakam yok sadece yazılımcı olmak için çıktım bu yola ve sizin Videolarınıza biraz geç ulaştım çok teşekkürler Böyle kaliteli bir içeriği bizlere armağan ettiğiniz için
@@huseyinkaratas4162 merhaba Hüseyin hocam dokuz ay önce bu yorum atmıştım size belli sebeplerden dolayı size yorum attıktan bir ay sonra ara vermek durumunda kaldım iki hafta önce tekrardan başladım ilerledim belli bir giriş seviyesinde bana yapıları öğrenmeye başladım tekrardan şimdi daha hevesli önemini daha açık olduğuna inanıyorum çok teşekkürler
Yok hocam bende çok yeniyim 3 videoyu bugün izleyebildim. Yani hali hazırda çalışıyorum, ilerlemek bir tık daha zor oluyor. Ama benim için hobi gibi, ve inanıyorum ki insan en iyi sevdiği işi yapar :)
Sizin kanalınızı çok daha fazla kişi keşfetmeli. Gerçekten ama gerçekten çok iyi anlatıyorsunuz. Akıyor gidiyor dersler. Zaman ne ara geçti belli değil. Bu arada en son 3 sene önce video atılmış bu hocamıza ne olduğunu bilen var mı? Bazıları vefat etti demişti ama inanmak istemiyor insna.
Selam arkadaslar. 14:35 ile 14:45 arasında hocamız komuta alma islemi yapıyor. US stili macbooklarda bu islemi yapmak icin komuta alinacak satırları sectikten sonra [command + / ] tuşlarına ayni anda basarak komuta alabilirsiniz. Ben bulamamistim belki isinize yarar diye paylaşmak istedim. Herkese iyi calismalar.
# 2 # sozdeki herfleri gezirik ve bir sonraki herf evvelki herfnen eyni deyilse # soze onu elave edirik. Sonda sozu return edirik def tekrarsil(a): soz = "" t = '' # evvelki herfi saxlayan deyisen for c in a: # sozdeki herfleri gezirik if c != t: # herfin evvelki herfle eyni olmadigini yoxlayiriq soz+=c # eyni deyilse soze elave edirik t = c # indiki herfi evvelki herf kimi yadda saxlayiriq return soz # 3 # verilen ededi stringe cevirib stringin icerisinde butun reqemlerin # varligini yoxlayiriq def butunreqemler(eded): stringeded = str(eded) # stringe ceviririk olmayanededler = [] # bu listde verilen ededin icerisinde olmayan reqemleri saxlayaciyiq for i in range(1,10): # [1,9] araligini gezirik if not str(i) in stringeded: # reqemin ededin icerisinde olmadigini yoxlayiriq olmayanededler.append(i) # eger yoxdursa reqemi ededin icerisinde olmayan reqemler ucun ayirdigimiz liste elave edirik return olmayanededler print(butunreqemler(98305614820698024492)) # 4 def nomre(a): emsal = 1 if(a.startswith("10")): # startswith funksiyasi stringin ona verilen argumentle baslayib baslamadigina gor True ve ya False return edir emsal = emsal + 2 # eger 10 la baslayirsa demeli Baki nomresidir emsala 2 elave edirik hisseler = a.split("-") # nomreni ni - ayiririq if(hisseler[1][0] == hisseler[1][1]): # nomrenin ikinci hissesi eyni herlerden ibaretdirse onda emsala 3 artiririq emsal = emsal + 3
7 def tambolunen35(): tambolunenededler = [] # 3 ve 5 tam bolunen ededleri saxladigimiz list for a in range(1,100): # 1 den 100 e qeder ededleri gezirik if a%3==0 and a%5==0: # eger 3 e ve 5 e boldukde qaliq 0 olursa onu tamboluned ededler listine elave edirik tambolunenededler.append(a) return tambolunenededler print(tambolunen35())
# 8 eded = int(input("eded daxil edin: ")) # istifadeciden eded aliriq print(len(list(range(0,eded,2)))) # 9 m = [2,2,4,3,6,9,6,1,5,1] # siyahi verilib # range(baslangic, son, addim) # range funksiyasinda baslangic parametri hardan baslayacagini, son parametri hara qeder davam edeceyini # addim ise her defe uzerine nece gelerek ilerileyeceyini gosterir # range(0,10,2) 0 dan basla 10 qeder 2 artiraraq get. [0,2,4,6,8] # range(10,15,1) 10 dan basla 15 qeder 1 artiraraq get [10,11,12,13,14,15] # range(10,3,-1) 10 dan basla 3 qeder -1 artiraraq get [10,9,8,7,6,5,4] for a in range(len(m)-1,-1,-1): if(m[a]>3): m.pop(a) print(m) # 10 # Mehsulu qiymeti en asagi olan vaxtda alib en yuxari olan vaxtda satsaq daha cox pul qazanariq ayliqqiymetler = [136,151,125,119,146,133,118,106,138,136,127,101] maxqiymet = max(ayliqqiymetler) # ayliq qiymetler siyahisindan maximum deyeri(qiymeti tapiriq) minqiymet = min(ayliqqiymetler) # ayliq qiymetler siyahisindan minimum deyeri(qiymeti tapiriq) # index funksiyasi ile qiymetlerin listdeki indexini tapiriq. Ustune bir elave edirik sonra # cunki listlerde indexleme 0 dan baslayir. maxqiymetayi = ayliqqiymetler.index(maxqiymet) + 1 minqiymetayi = ayliqqiymetler.index(minqiymet) + 1 print(str(minqiymetayi)+" ayda mali alib "+str(maxqiymetayi)+" ayda satmaq lazimdir") # 11 for i in range(1,6): print((i*str(i)).center(5)) # 12 # fibonacci seriyasi: 0,1,1,2,3,5,8 def fibonacci(eded,evvelkieded): if eded > 100: return print(eded) return fibonacci(eded+evvelkieded,eded) fibonacci(1,0) # 13 # ededleri istifadeci arasinda vergul olmaqla daxil edir: 1,2,3,4 # istifadeciden ededleri alib vergule gore ayiririq ededler = input("ededleri daxil edin: ").split(",") cem = 0 # cemi saxlayacigimiz deyisen for c in ededler: # ededleri gezirik. Ededler listinde stringler var. Ona gore ceme elave etmeden evvel inte cevirmeliyik cem += int(c) # inte cevirib ceme elave edirik print(cem) # 14 cumle = input("cumle daxil edin: ") sozler = cumle.split(" ") # cumleni bosluqlara gore ayiririq. Yeni sozleri tapiriq print(sozler[-1]) # sozlerdeki axrinci indexi (-1) cap edirik # 15 ededler = input("Ededler daxil edin: ").split(",") for a in ededler: print(a**2) # 16 def bolunen35(): tambolunenededler = [] # 3 e bolunub 5 e bolunmeyen ededleri saxladigimiz list for a in range(100,200): # 1 den 100 e qeder ededleri gezirik if a%3==0 and a%5 != 0: # eger 3 e ve 5 e boldukde qaliq 0 olursa onu tamboluned ededler listine elave edirik tambolunenededler.append(a) return len(tambolunenededler) print(bolunen35())
kral keşke diğer dilleri diğer konularıda sen anlatsan eminim abonen en az 2 milyonu bulur ama sadece tek bir alanda olduğu için keşfedilmemiş bir hazine gibisin
Hocam örnek programlar ile kendimizi geliştirebileceğimiz bir sayfa veya bir döküman var mı? Dersleri takip ediyoruz fakat örnekler üzerinde uygulayarak , uygulamaya çalışarak daha da iyi şekilde kafamıza oturabileceği kanaatindeyim. Bu arada elinize emeğinize sağlık.
Hocam sayıları liste içine yazdığımızda örneğin sayilar=[1,3,4,15] i print(max(sayilar) yaptiğimizda 15 veriyorken, sayilar=["1","3","4","15"] iken print(max(sayilar) yaptiğimizde 4ü veriyor. Bunun nedeni ne?
Hocam bizim c de bahsettiğimiz listeler pythonda ne diye geçiyor. Burada liste dediğiniz c de dizi oluyor. Ama ben c dilindeki liste yapsıını kullanmak istediğimde burada nasıl kullanacağım.
Hocam silinen değişkenine renkler.pop ile tanımladığımızda sadece tanımlama olarak görmüyor aynı zamanda eleman silme işleminide gerçekleştiriyor. Ben sadece tanımlama yapmak istersem (bu tanımlamayı zaman zaman başka yerlerde kullanmak amaçlı yaptığımı varsayarsam)başka bir komut mu kullanmam gerekir?
Tam olarak bilmiyorum bende yeniyim, sebebinin 0'ında bir eleman olduğunu kabul ediyor. Yani sıfır etkisiz bir sayı olsada bir eleman sonuçta, öyle olduğunu tahmin ediyorum.
15:30'da sort metodunda listedeki elemanlar sayılardan oluşuyorsa elemanlar küçükten büyüğe doğru sıralanır demişsiniz. Ben bir örnek denedim ama olmadı. Nedeni ne olabilir? numbers = ["4336", "56", "731", "860"] print(numbers) numbers.sort() print(numbers) yazdım ve terminalde şöyle bir sonuç verdi: ['4336', '56', '731', '860'] ['4336', '56', '731', '860'] yani sıralamada bir değişiklik olmadı.
Cevabı şöyleymiş:sayıları integer olarak yazmamız gerekiyor. numbers = [4336,56,731,860] print(numbers) numbers.sort() print(numbers) yazınca terminalde karşılığı: [4336, 56, 731, 860] [56, 731, 860, 4336] Not: Benimle aynı sorunları yaşayan varsa kolaylık olsun diye buraya bırakayım.😊
Hocam Selamlar; Aşağıdaki kodu inceleyip yardımcı olur musunuz? Kullanıcıdan istenen karakterleri numara ve karakter olarak listelere ayıran bir program yazdım. Ama kullanıcıya while döngüsü içinde soru sorarak "e" karakteri ile cevaplamasını istiyorum. Dolayısıyla "e" karakteri hiçbir zaman karakter seçeneği olarak girilemiyor. Bu kusuru nasıl giderebilirim? Umarım meramımı anlatabilmişimdir. Teşekkürler...
@@pythonagiris5616 Hocam şöyle; Input fonksiyonu ile kullanıcıdan klavyeden herhangi bir şey girmesini istiyorum. Kullanıcı rakam da sayı da ya da nokta virgül gibi noktalama işaretleri de girebilir. Programı yazarken while döngüsünden yararlanıyorum. While döngüsünde kullanıcıya devam etmek istiyorsanız "e" ye basın şeklinde giriş yaptırıyorum. haliyle "e" yi karakter olarak girdiremiyorum. e'ye basınca döngü gereği e'nin işlevini yerine getiriyor. Burada e'yi de karakter olarak girdirmek istiyorum.
Hocam merhaba, x adinda bir liste içerisine y adinda ki bir listenin index lerinde bulunan veriyi birlestirmek(eklemek) için extend metodunu kullanıyoruz ama x listesinin sonuna dogru yazıyor. Mesela ben x listesin de 3. indexten sonra y listesinde ki verileri birlestirmek istiyorum. İnsert metoduyla yapmak istemiyorum anlattığınız gibi komple listeyi ekliyor bu şekilde olsun istemiyorum. extend metoduyla y listesinde ki verileri x listesiyle birleştirirken istediğim indexten eklemek istiyorum(sadece verileri yani). pop metodunda ki gibi ve sorted metodun da ki gibi yeni bir değişken tanimlayip bu degiskenleri extend de denedim ama olmadı. Listeleri string formatına da cevirdim yine yapamadım.Hatta reverse ve sort metodunu birlikte kullanmak için gösterdiğiniz farklı bir metod da denedim gibi oda olmadı. insert ve extend metotlarını iç içe kullanarak eklemeya çalıştım yine olmadı. Saatlerdir yapamadım 🙂 Var mıdır bi çözümü hocam
Salam. Bu mövzu üzrə bir şey soruşmaq istəyirəm. fruits=['kiwi', 'banana', 'orange', 'apple'] newlist=[x if x!='apple' else 'cherry' for x in fruits] # code is right newlist=[x for x in fruits if x!='apple' else 'cherry'] #code is wrong newlist=[x for x in fruits if x!='apple'] #code is right `else` daxil olanda sıralamanı niyə dəyişdirməli oluruq? Bir iki nümunə də else, elif şərtləri olan nümunələr yaza bilərsiniz? Daha yaxşı anlamağımız üçün, zəhmət olmasa.
hocam birşey sorucam remove veya pop ile 2 tane elrman silme varmı mesela renkler.remove("sarı", "mavi") bu şekilde falan varmı , denedim : denedim olmadı illa iki tane renkler.remove mu eklemek gerek
*item_list = ['mor', 'mavi', 'kırmızı', 'yeşil', 'sarı']* # şeklinde bir liste olsun. *new_list = []* *for e in item_list:* *if e not in ('sarı', 'mavi'):* *new_list.append(e)* *item_list = new_list* # Veya bunu tek satırda yapabilirsin; *item_list = [e for e in item_list if e not in ('sarı', 'mavi')]* # Tabii programlamaya yeni başladıysan bunu anlaması biraz zor olabilir. Bu arada liste içindeki for döngülerine 'list comprehension' deniyor.
boş liste oluşturdum ve içine hesaplanan değerleri atadım her seferinde liste uzunluğu yaptığım işleme göre değişmekte ve ben son elemanı yazdırmak istiyorum sadece bunun için ne yapmam gerekiyor ?
renkler = ["Siyah", "Beyaz", "Sarı", "Mavi", "Yeşil"] print(renkler.insert(0,"Siyah")) Hocam bu şekilde bir kod yazdırdığımda none çıkıyor. Bu kodun anlamı nedir acaba?
renkler.insert(0,"Siyah") dediğinizde listeye 0. indexe bir eleman ekliyorsunuz. Bu işlemin sonucu herhangi bir şeye eşit değil yani size herhangi bir değer döndürmüyor. O yüzden yazdırdığınızda bu işlemin bir sonucu yok manasına gelen None yazısını görüyorsunuz.
hocam mesela 10 satırlık kod yazdıktan sonra onların hepsine tek dokunuşta nasıl # koyuyorsun? Ben tek tek yapmak zorunda kalıyorum söyleseniz güzel olur hocam.
Onu yapmana gerek yok kodun üst kısmına " bundan üç tane koy en alt satırada bundan üç tane koy yani kod bu ikisinin arasında kalsın # bununla aynı görevi görüyor hatta bu daha iyi ve daha pratik
@@KrabladeOriginal visual studio code kodları yazıp run komutundan sonra gecikme yapıyor bazen teker teker denediğim şeyler oluyor çok fazla zaman kaybına yol açıyor.
pop fonksiyonu ve reverse fonksiyonu bende çalışmadı.insert fonsiyonunda ise sadece 0 indeksine yeni renk yerleştirebiliyorum.ben anaconda spyder pyhton 3.7 kullanıyorum.onunla ilgisi var mı?
Yeşim Arıkboğa ilerde class kavramını öğrendiğiniz zaman daha iyi anlayacaksınız. Orada geri dönen sonuç enumerate classından bir nesne biz onun içindeki __list__ metodunu kullanarak kendisini listeye çevirebiliyoruz. Şu an bu söylediklerim biraz tuhaf gelmiş olabilir ancak Oop kısmına geldiğinizde inanın bir anlam ifade edecek.
append ekleme işlemi yapar geriye bir şey dönmez. Yani listeye ekleme işlemi yapar ve işi biter. Geriye bir şey dönmekten kastım return bir fonksiyon olmaması. Daha detaylı bilgi istersen buraya yazdığının aynısını ChatGPT sor sana anlatır. Kodun Python kodu olduğunu belirt bu arada.
Hocam diyecek bir şey bulamıyor gerçekten insan. Sanırım bildiğin bir şeyleri başkasına öğretebilmek yetenek hiç şüphesiz. Siz bu kadar emek gösterip bize bir menfaat olmadan uğraşıp hazırlıyorsunuz video isterse 2 saat olsun inanın hiç sıkılmadan izleniyor. Eminim bu kadar insanın duası havada kalmaz dilerim ki hayal edemediğiniz kadar büyük yerlere gelesiniz. Yolunuz açık olsun.
aynen harika video
Para kazanıyor ya videodan, menfaati var yani
@@erenefeyurdaer3027 tamamda bu işin kursunu paralı verende var ama hocamız parasız bi sekılde yapıyor ve kendı payını alıyor herkez ıstedıgı gibi 0 zararla işini yapıyor öğreniyor
😮
şu anki dünyada kimse karşılıksız bir iş yapmaz hayrına yapmıyor adam bir iş modeli bu@@turapkucuk983
Tek kelimeyle bravo. Daha önceleri Python öğrenmek için harekete geçmiştim ancak başarısız olmuştum. Sizin videolarınız hem detaylı hem de dolu dolu geçiyor. Her yazdığınızı ve anlattığınız konuyu defterime not ediyorum. Umarım bu gelişme ve ilerlemem devam eder. :)
Merhaba, kendinizi geliştirebildiniz mi? şuan kod yazabiliyor musunuz?
Kod yazma kolay birşey değil , Sen kodu yazarken yapacağın şeyler aklında olmalı
Ogrenmek dersende burda kodlana Nasil yapilir ogreniyon kod yazmayı değil
@@O1DeltaX
Python'dan derste hiçbir şey anlamamıştım, videolarınızı izlemeye başladım ve gerçekten aydınlandım. Derste çok zor gelen şey anlatışınızla mükemmel bir şekilde açığa kavuştu, çok teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık.
Allah razı olsun hocam.. Yani hiçbir karşılık beklemeden, tane tane anlatarak, ki en önemlisi zaman ayırarak yapmış olduğunuz bu çalışma karşısında saygı ile eğiliyorum.
Hocam birşeyi öğretme şevkiniz başlı başına takdir edilecek bir erdem.
Ayrıca düşündüğünüzü anlatma kabiliyet ve tecrübeniz de bir o kadar güzel
Şevkiniz hiç kırılmasın inşaallah
Allah zekâtınızı(İlim) kabul etsin
Allah razı olsun.
Şuana kadar izlediğim en iyi eğitim diyebilirim ilerde belki değişebilir fikrim ama pek sanmıyorum gerçekten çok çok iyisiniz
Hocam değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederiz , sadece bilgilerinizi aktarmakla kalmıyorsunuz aynı zamanda her şeyi detaylandırıyor , renklendiriyorsunuz, çok büyüksünüz.. saygılar
tam bırakıyordum ki böyle güzel bi anlatım şekline denk geldim keyifle ögrenıyorum
cok tesekkur edıyorum hocam iyi ki varsınız
yozgattan selamlar olsun
Emeğinize sağlık hocam.. Eğer karma denilen şey varsa siz en müthiş şirketin CEO'su olmalısınız. Herkese bol şans
tmm eren abi
İsveç'te başlangıç seviyesinde programlama okumaya başlaşmıştım ve hiçbir şey anlamıyorum diye kara kara düşünürken sizin kanalınıza rastladım. İnanılmaz güzel bilgiler veriyorsunuz ve çok iyi anlatıyorsunuz. Çok teşekkürler.
ne seviyedesiniz şu an, bende Norveç'te üniversite de yeni başladım
@@ferhatdiriNorway ben programlama okumuyorum. Ux design okuyorum. Su anki egitimim icin gerekliydi o yüzden bu videolardan calismistim.
Buldugum en iyi kanal net yüküm o kadar hafifledi ki allah razi olsun 🤧🤲🙏
Açık ara gördüğüm en iyi eğitim kanalı hocam tek kelimeyle harikasınız
kesinlikle mükemmelsiniz hocam. Emekleriniz için çok teşekkür ediyorum. çok verimli ve faydalı buluyorum. çok yoğun bir şekilde kesinlikle sorun yaşamadan sizi dinleyebiliyor ve öğrenebiliyorum. bu konuda yeteneğiniz çok iyi. ilk videolarda dediğiniz ifadeye kesinlikle katılıyorum. ilk videolar sıkıcı gibi gelebilir ama zamanla çok daha eğlenceli hale geliyor. tekrardan elinize emeklerinize sağlık hocam.
Hocam Allah razı olsun bilseme de gidiyorum ordaki hocalar bile bir şey öğret emiyorlar sizin sayenizde öğreniyorum çok teşekkürler
Çok güzel çok anlaşılır. Keşke diğer dilleri de anlatsanız. İyi ki denk gelmişim bu hocaya.
Sizin kadar iyi anlatan yok, eğer bu konuyu öğrenmek istiyorsanız kesinlikle bu kanalı izleyin. Garanti veriyorum öğreneceksiniz :D . Başarılarınızın devamını dilerim...
Gerçekten ben anlatıma bayıldım, keşke devam etseydiniz daha çok videolarla, alıştırmalar, daha ileri konular vs.
adım adım her seyi anlatıyorsunuz çok teşekkürler bu kadar güzel anlatılır ancak
Hocam mükemmel anlatiyorsunuz bana daha çok sevdirdiniz yazılımı diğerlerini dinlerken ilgim azalıyordu allah razı olsun...
Okul olsada birşeyleri yavaş yavaş öğrenmek istiyorum ve bu konuda baya yardımcı oluyorsunuz teşekkür ederim❤
Sınıf kaç resis
@@SuleymanGURUN01 9 a geçtim aslında 7 de yapmayı planlıyordum ama 8 sınav var bölünmesin falan diye erteledim nasip 9.sınıfaymış
@@Tulgar2905 inanırmısın aynısı
@@SuleymanGURUN01reis bende aynı beraber dc falan kursak yardımlaşarak gelişek nasıl olur
Hocam çok teşekkürler. Gerçekten açıklayıcı bir anlatım olmuş keşke daha önce bu kanalı bulsaydım daha fazla aboneyi hak ediyorsunuz.
ya sen ne kadar daşdaş lı bir KRAL sın,
haftalardır şu platform da bu kadar iyi anlatan bir ADAM
görmedim
(peygamber gibi anlatıyor ADAMl)
adamın son iki harfi gibi anlatmıyor ADAM gibi anlatıyor
print ("ADAMSIN")
süper anlatmışssınız çok iyi anlıyorum ve üzerinde çalışıyorum yüreğinize sağlık hocam...
Hocam çok temiz ve güzel anlatım. Emeğinize sağlık
Hocam Merhaba, muhteşem videolar olmuş, anlatımınız şahane, enumerate kullanırken start= kullanmadan virgülden sonra direkt numara yazdığınızda da işe yarıyor.
Hocam emeğinize sağlık inanın çok faydalı bir kanal ve sizden öğreneceğimiz nice bilgiler vardır bu ders için size çok teşekkür ederiz iyi ki varsınız
Birşeyleri öğretme hususunda üstün yeteneğiniz olduğu açık.
Elinize emeğinize sağlık video gerçekten çok harika görünüyor.
bu sene bilgisayar mühendisliğine başlayacağım okul açılana kadar python üzerinden ilerlemek istedim ve gerçekten en iyi kanalı seçmişim hocam efsane anlatmışsınız ağzınıza sağlık
@@aylinguney4352 yani ne desem yalan olur bu konuda bilgisi olan birine sor
yeni başlıyorum .teşekkürler hocam ..süpersiniz
Çok güzel bir anlatım çok güzel bir video. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
benim main python ögreniyo
Hocam öncelikle anlatımınız için teşekkür ederim. Oldukça iyisiniz.
Küçük bir detay eklemek istedim. Yanlışlıkla buldum diyebilirim. "start=1" yazmak yerine ",1" yazsak da oluyor. Yine istediğimiz şekilde sıralamayı gerçekleştiriyor.
Hocam öncelikle video için çok teşekkürler çok efsane bir video serisi ve detayın böylesi inanılmaz güzel; neden üstüste: neden liste parantezleri neden ] ya her şeye ihtiyaç olan her şeyi anlatmış olmanıza çok sevindim çünkü ben yazılımcı değilim bilgisayar programcılığı dokunmadım elektronikle de alakam yok sadece yazılımcı olmak için çıktım bu yola ve sizin Videolarınıza biraz geç ulaştım çok teşekkürler Böyle kaliteli bir içeriği bizlere armağan ettiğiniz için
Merhaba ne kadar ilerleme kaydettiniz neler yaptınız?
@@huseyinkaratas4162 merhaba Hüseyin hocam dokuz ay önce bu yorum atmıştım size belli sebeplerden dolayı size yorum attıktan bir ay sonra ara vermek durumunda kaldım iki hafta önce tekrardan başladım ilerledim belli bir giriş seviyesinde bana yapıları öğrenmeye başladım tekrardan şimdi daha hevesli önemini daha açık olduğuna inanıyorum çok teşekkürler
İyi akşamlar iyi kodlamalar zamanla hersey olur hocam 🙏
@@huseyinkaratas4162
Siz hangi seviyedesiniz acaba merak ettim yani sorduunuz için videoyu hazırlayan kişi değilsiniz herhalde 😂
Yok hocam bende çok yeniyim 3 videoyu bugün izleyebildim. Yani hali hazırda çalışıyorum, ilerlemek bir tık daha zor oluyor. Ama benim için hobi gibi, ve inanıyorum ki insan en iyi sevdiği işi yapar :)
Hocam,teşekkürler kahve eşiliğide ve kodları yazarak çok keyifli ve açık anlatıcı bir ders .
Sizin kanalınızı çok daha fazla kişi keşfetmeli. Gerçekten ama gerçekten çok iyi anlatıyorsunuz. Akıyor gidiyor dersler. Zaman ne ara geçti belli değil.
Bu arada en son 3 sene önce video atılmış bu hocamıza ne olduğunu bilen var mı? Bazıları vefat etti demişti ama inanmak istemiyor insna.
Selam arkadaslar. 14:35 ile 14:45 arasında hocamız komuta alma islemi yapıyor. US stili macbooklarda bu islemi yapmak icin komuta alinacak satırları sectikten sonra [command + / ] tuşlarına ayni anda basarak komuta alabilirsiniz. Ben bulamamistim belki isinize yarar diye paylaşmak istedim. Herkese iyi calismalar.
teşekkürler
Alanında en iyisisiniz🔥⚡🙌
dersin tamamının sanal ortamda geçip finalini kağıt yapan hoca senide unutmayacak bu dünya...
Çok güzel anlatıyorsunuz anlamamak elde değil
İlk 2 derste hiçbirşey yapamayacakmışım gibi gelmişti 3. Ders çok iyi geldi 👏
boyle yapınca alt alta oluyor yazmak istedim :D
renkler = ["Siyah", "Beyaz", "Sarı", "Mavi", "Yeşil"]
stringrenkler = "
".join(renkler)
print(stringrenkler)
iki gündür dinliyorum çok güzel gidiyor.
Allah razi olsun hocam. somliliyim ve okulda anlamadim anlatirdin✌
hocam gercekten sizi daha yeni kesfettim bir universitede nasil anlatiyorlarsa daha iyi anlatiyorsunuz yeni baslayan arkadaslara oneriyorum
Allah razı olsun hocam çok güzel anlatmışsınız
hocam çok açık ve anlaşılabilir anlatıyorsunuz, çok teşekkürler.
# 2
# sozdeki herfleri gezirik ve bir sonraki herf evvelki herfnen eyni deyilse
# soze onu elave edirik. Sonda sozu return edirik
def tekrarsil(a):
soz = ""
t = '' # evvelki herfi saxlayan deyisen
for c in a: # sozdeki herfleri gezirik
if c != t: # herfin evvelki herfle eyni olmadigini yoxlayiriq
soz+=c # eyni deyilse soze elave edirik
t = c # indiki herfi evvelki herf kimi yadda saxlayiriq
return soz
# 3
# verilen ededi stringe cevirib stringin icerisinde butun reqemlerin
# varligini yoxlayiriq
def butunreqemler(eded):
stringeded = str(eded) # stringe ceviririk
olmayanededler = [] # bu listde verilen ededin icerisinde olmayan reqemleri saxlayaciyiq
for i in range(1,10): # [1,9] araligini gezirik
if not str(i) in stringeded: # reqemin ededin icerisinde olmadigini yoxlayiriq
olmayanededler.append(i) # eger yoxdursa reqemi ededin icerisinde olmayan reqemler ucun ayirdigimiz liste elave edirik
return olmayanededler
print(butunreqemler(98305614820698024492))
# 4
def nomre(a):
emsal = 1
if(a.startswith("10")): # startswith funksiyasi stringin ona verilen argumentle baslayib baslamadigina gor True ve ya False return edir
emsal = emsal + 2 # eger 10 la baslayirsa demeli Baki nomresidir emsala 2 elave edirik
hisseler = a.split("-") # nomreni ni - ayiririq
if(hisseler[1][0] == hisseler[1][1]): # nomrenin ikinci hissesi eyni herlerden ibaretdirse onda emsala 3 artiririq
emsal = emsal + 3
if(hisseler[2][0] == hisseler[2][1] == hisseler[2][2]): # nomrenin ucuncu hissesi hamsi eynidirse onda emsala 6 artiririq
emsal = emsal + 6
print(emsal*50)
nomre("10-UU-556")
# 5
# ededi onu teskil eden reqemlere ayirib toplamaliyiq. Ededi stringe cevirib bunu etmek olar.
def bolunen(a):
reqemlercemi = 0 # ededin reqemleri cemini burada saxlayaciyiq
for i in str(a): # ededin reqemlerini gezirik
reqemlercemi = reqemlercemi + int(i) # reqemi int e cevirib reqemler cemine elave edirik
if a%reqemlercemi == 0: # eger eded oz reqemler cemine qaliqsiz bolunurse
return True # True return edirik
return False # False return edirik
print(bolunen(131))
#66
def multN(n,a=1):
while(n//10 != 0):
a,n=a*(n%10),n//10
return a*(n%10)
def addim(num,counter = 0):
if(num in range(10)): return counter
return addim(multN(num),counter+1)
print(addim(77))
7
def tambolunen35():
tambolunenededler = [] # 3 ve 5 tam bolunen ededleri saxladigimiz list
for a in range(1,100): # 1 den 100 e qeder ededleri gezirik
if a%3==0 and a%5==0: # eger 3 e ve 5 e boldukde qaliq 0 olursa onu tamboluned ededler listine elave edirik
tambolunenededler.append(a)
return tambolunenededler
print(tambolunen35())
# 8
eded = int(input("eded daxil edin: ")) # istifadeciden eded aliriq
print(len(list(range(0,eded,2))))
# 9
m = [2,2,4,3,6,9,6,1,5,1] # siyahi verilib
# range(baslangic, son, addim)
# range funksiyasinda baslangic parametri hardan baslayacagini, son parametri hara qeder davam edeceyini
# addim ise her defe uzerine nece gelerek ilerileyeceyini gosterir
# range(0,10,2) 0 dan basla 10 qeder 2 artiraraq get. [0,2,4,6,8]
# range(10,15,1) 10 dan basla 15 qeder 1 artiraraq get [10,11,12,13,14,15]
# range(10,3,-1) 10 dan basla 3 qeder -1 artiraraq get [10,9,8,7,6,5,4]
for a in range(len(m)-1,-1,-1):
if(m[a]>3):
m.pop(a)
print(m)
# 10
# Mehsulu qiymeti en asagi olan vaxtda alib en yuxari olan vaxtda satsaq daha cox pul qazanariq
ayliqqiymetler = [136,151,125,119,146,133,118,106,138,136,127,101]
maxqiymet = max(ayliqqiymetler) # ayliq qiymetler siyahisindan maximum deyeri(qiymeti tapiriq)
minqiymet = min(ayliqqiymetler) # ayliq qiymetler siyahisindan minimum deyeri(qiymeti tapiriq)
# index funksiyasi ile qiymetlerin listdeki indexini tapiriq. Ustune bir elave edirik sonra
# cunki listlerde indexleme 0 dan baslayir.
maxqiymetayi = ayliqqiymetler.index(maxqiymet) + 1
minqiymetayi = ayliqqiymetler.index(minqiymet) + 1
print(str(minqiymetayi)+" ayda mali alib "+str(maxqiymetayi)+" ayda satmaq lazimdir")
# 11
for i in range(1,6):
print((i*str(i)).center(5))
# 12
# fibonacci seriyasi: 0,1,1,2,3,5,8
def fibonacci(eded,evvelkieded):
if eded > 100:
return
print(eded)
return fibonacci(eded+evvelkieded,eded)
fibonacci(1,0)
# 13
# ededleri istifadeci arasinda vergul olmaqla daxil edir: 1,2,3,4
# istifadeciden ededleri alib vergule gore ayiririq
ededler = input("ededleri daxil edin: ").split(",")
cem = 0 # cemi saxlayacigimiz deyisen
for c in ededler: # ededleri gezirik. Ededler listinde stringler var. Ona gore ceme elave etmeden evvel inte cevirmeliyik
cem += int(c) # inte cevirib ceme elave edirik
print(cem)
# 14
cumle = input("cumle daxil edin: ")
sozler = cumle.split(" ") # cumleni bosluqlara gore ayiririq. Yeni sozleri tapiriq
print(sozler[-1]) # sozlerdeki axrinci indexi (-1) cap edirik
# 15
ededler = input("Ededler daxil edin: ").split(",")
for a in ededler:
print(a**2)
# 16
def bolunen35():
tambolunenededler = [] # 3 e bolunub 5 e bolunmeyen ededleri saxladigimiz list
for a in range(100,200): # 1 den 100 e qeder ededleri gezirik
if a%3==0 and a%5 != 0: # eger 3 e ve 5 e boldukde qaliq 0 olursa onu tamboluned ededler listine elave edirik
tambolunenededler.append(a)
return len(tambolunenededler)
print(bolunen35())
Daha bitirmedim ama mükkemmel bir anlatım var çok teşekkür ediyoruzz
memnun kaldın mı?
@@nazlcan4136 bitiremedim sonu gelmedi ama geldiğim yere kadar gayet iyiydi izle derim güzel öğretiyor
Allah razı olsun
Uzun fakat güzel videolar emeğinize sağlık.
Hocam çok teşekkürler, müthiş bir anlatım... 🙏🏻
Çok beğendim. Emeğiniz için teşekkürler..
kral keşke diğer dilleri diğer konularıda sen anlatsan eminim abonen en az 2 milyonu bulur ama sadece tek bir alanda olduğu için keşfedilmemiş bir hazine gibisin
Abi yeni videolar ne zaman gelecek? merakla bekliyoruz.
hocam ALLAH sizden razi olsun Azerbaycannan size salamlar cox gozel anlatim
Hocam merhabalar 18:35 kısmındaki komuta alma işlemini nasıl yaptınız ?
Emeğinize sağlık, çok güzel anlatım.
Hocam örnek programlar ile kendimizi geliştirebileceğimiz bir sayfa veya bir döküman var mı?
Dersleri takip ediyoruz fakat örnekler üzerinde uygulayarak , uygulamaya çalışarak daha da iyi şekilde kafamıza oturabileceği kanaatindeyim.
Bu arada elinize emeğinize sağlık.
bulabildiniz mi o tarz bi sayfa veya doküman ?
@@asdaegadw bana da lazım
w3school hem öğteir hem test etmeni sağlar (web sitesi bu arada)
18:31 hocam ben eski listemi bozmadan remove veya insert methot larini kullanamiyormuyum ?
çok iyi anlatıyorsunuz. teşekkürler.
TEsekkurler . Agzina saglik hocam
9:38. bende attributeerror: tuple object has n attrubite insert diyo aynisini yapmama ramen
Hocam sayıları liste içine yazdığımızda örneğin sayilar=[1,3,4,15] i print(max(sayilar) yaptiğimizda 15 veriyorken, sayilar=["1","3","4","15"] iken print(max(sayilar) yaptiğimizde 4ü veriyor. Bunun nedeni ne?
su gibi aktı, her videoda yazacagım kendimi tutamayıp.
Çok teşekkürler.
emeğinize sağlık Birde sorum var. Listeye dosyamdan gif eklemek istiyorum nasıl yapabilirim?
hocam gercekten cok iyi anlatmışsınız
Hocam elinize sağlık ide olarak neyi önerirsiniz ben şu an vs code kullanıyorum ama pycharm daha kolay gibi geldi şu an ona geçtim
Hocam bizim c de bahsettiğimiz listeler pythonda ne diye geçiyor. Burada liste dediğiniz c de dizi oluyor. Ama ben c dilindeki liste yapsıını kullanmak istediğimde burada nasıl kullanacağım.
Hocam silinen değişkenine renkler.pop ile tanımladığımızda sadece tanımlama olarak görmüyor aynı zamanda eleman silme işleminide gerçekleştiriyor. Ben sadece tanımlama yapmak istersem (bu tanımlamayı zaman zaman başka yerlerde kullanmak amaçlı yaptığımı varsayarsam)başka bir komut mu kullanmam gerekir?
Bir sorum olacak kaç elemanlı olduğunu yazdığımızda 5 oluyor(yani sıfırdan başlamıyor) neden acaba?
Tam olarak bilmiyorum bende yeniyim, sebebinin 0'ında bir eleman olduğunu kabul ediyor. Yani sıfır etkisiz bir sayı olsada bir eleman sonuçta, öyle olduğunu tahmin ediyorum.
@@huseyinkaratas4162 teşşekkürler
sayma işlemi 0'dan başlar. Ancak listedeki eleman miktarı ile elemanın kaçıncı sırada olduğu farklı şeyler.
@@xlulxd teşşekkürler
emeklerinize sağlık
:)
Defcon Android kolay gelsin :)
15:30'da sort metodunda listedeki elemanlar sayılardan oluşuyorsa elemanlar küçükten büyüğe doğru sıralanır demişsiniz. Ben bir örnek denedim ama olmadı. Nedeni ne olabilir?
numbers = ["4336", "56", "731", "860"]
print(numbers)
numbers.sort()
print(numbers)
yazdım ve terminalde şöyle bir sonuç verdi:
['4336', '56', '731', '860']
['4336', '56', '731', '860']
yani sıralamada bir değişiklik olmadı.
Cevabı şöyleymiş:sayıları integer olarak yazmamız gerekiyor.
numbers = [4336,56,731,860]
print(numbers)
numbers.sort()
print(numbers)
yazınca terminalde karşılığı:
[4336, 56, 731, 860]
[56, 731, 860, 4336]
Not: Benimle aynı sorunları yaşayan varsa kolaylık olsun diye buraya bırakayım.😊
@@mervepolat4740 naptınız ilerledinizmi pythonda ?
paragrafı seçip hepsini tek seferde nasıl yorum satırı haline getiriyoruz? yani başına # getirebiliyoruz
ctrl ve / tuşları ile yorum satırına alabilirsiniz
Emeklerinize sağlık
mahmutoksuz kolay gelsin Mahmut Bey :)
Hocam Selamlar;
Aşağıdaki kodu inceleyip yardımcı olur musunuz?
Kullanıcıdan istenen karakterleri numara ve karakter olarak listelere ayıran bir program yazdım. Ama kullanıcıya while döngüsü içinde soru sorarak "e" karakteri ile cevaplamasını istiyorum. Dolayısıyla "e" karakteri hiçbir zaman karakter seçeneği olarak girilemiyor. Bu kusuru nasıl giderebilirim? Umarım meramımı anlatabilmişimdir. Teşekkürler...
Açıkçası tam anlayamadım biraz daha açmayı denerseniz belki yardımım olabilir.
@@pythonagiris5616 Hocam şöyle; Input fonksiyonu ile kullanıcıdan klavyeden herhangi bir şey girmesini istiyorum. Kullanıcı rakam da sayı da ya da nokta virgül gibi noktalama işaretleri de girebilir. Programı yazarken while döngüsünden yararlanıyorum. While döngüsünde kullanıcıya devam etmek istiyorsanız "e" ye basın şeklinde giriş yaptırıyorum. haliyle "e" yi karakter olarak girdiremiyorum. e'ye basınca döngü gereği e'nin işlevini yerine getiriyor. Burada e'yi de karakter olarak girdirmek istiyorum.
Arkadaşlar split ve join metodları çalışmıyor.Onların yerine ne kullanabiliriz?
Elinize saglık
Kolay gelsin Yusuf Bey. Teşekkür ederim :)
Hocam merhaba,
x adinda bir liste içerisine y adinda ki bir listenin index lerinde bulunan veriyi birlestirmek(eklemek) için extend metodunu kullanıyoruz ama x listesinin sonuna dogru yazıyor. Mesela ben x listesin de 3. indexten sonra y listesinde ki verileri birlestirmek istiyorum. İnsert metoduyla yapmak istemiyorum anlattığınız gibi komple listeyi ekliyor bu şekilde olsun istemiyorum. extend metoduyla y listesinde ki verileri x listesiyle birleştirirken istediğim indexten eklemek istiyorum(sadece verileri yani). pop metodunda ki gibi ve sorted metodun da ki gibi yeni bir değişken tanimlayip bu degiskenleri extend de denedim ama olmadı. Listeleri string formatına da cevirdim yine yapamadım.Hatta reverse ve sort metodunu birlikte kullanmak için gösterdiğiniz farklı bir metod da denedim
gibi oda olmadı. insert ve extend metotlarını iç içe kullanarak eklemeya çalıştım yine olmadı. Saatlerdir yapamadım 🙂
Var mıdır bi çözümü hocam
liste1= ["sarı","mavi","yeşil","kırmızı","siyah","beyaz"]
liste2 = ["mor","turuncu"]
yeni_liste=list()
yeni_liste= liste1[0:4]+liste2+liste1[4:]
print(yeni_liste)
hangi editörü kullanıyorsunuz
Hocanın kullandığı uygulama nedir???
pycharm
i think you are the best
Salam. Bu mövzu üzrə bir şey soruşmaq istəyirəm.
fruits=['kiwi', 'banana', 'orange', 'apple']
newlist=[x if x!='apple' else 'cherry' for x in fruits] # code is right
newlist=[x for x in fruits if x!='apple' else 'cherry'] #code is wrong
newlist=[x for x in fruits if x!='apple'] #code is right
`else` daxil olanda sıralamanı niyə dəyişdirməli oluruq? Bir iki nümunə də else, elif şərtləri olan nümunələr yaza bilərsiniz? Daha yaxşı anlamağımız üçün, zəhmət olmasa.
hocam birşey sorucam remove veya pop ile 2 tane elrman silme varmı mesela
renkler.remove("sarı", "mavi") bu şekilde falan varmı , denedim : denedim olmadı illa iki tane renkler.remove mu eklemek gerek
*item_list = ['mor', 'mavi', 'kırmızı', 'yeşil', 'sarı']*
# şeklinde bir liste olsun.
*new_list = []*
*for e in item_list:*
*if e not in ('sarı', 'mavi'):*
*new_list.append(e)*
*item_list = new_list*
# Veya bunu tek satırda yapabilirsin;
*item_list = [e for e in item_list if e not in ('sarı', 'mavi')]*
# Tabii programlamaya yeni başladıysan bunu anlaması biraz zor olabilir. Bu arada liste içindeki for döngülerine 'list comprehension' deniyor.
Teşekkürler
boş liste oluşturdum ve içine hesaplanan değerleri atadım her seferinde liste uzunluğu yaptığım işleme göre değişmekte ve ben son elemanı yazdırmak istiyorum sadece bunun için ne yapmam gerekiyor ?
bu videonun dəyərini bilin hamıya lazımi məlumatları verir
Hocam sorted kodu herhalde kaldırılmış çünkü benim ki en güncel sürü fakat gözükmüyor bilginiz olsun
renkler = ["Siyah", "Beyaz", "Sarı", "Mavi", "Yeşil"]
print(renkler.insert(0,"Siyah")) Hocam bu şekilde bir kod yazdırdığımda none çıkıyor. Bu kodun anlamı nedir acaba?
renkler.insert(0,"Siyah") dediğinizde listeye 0. indexe bir eleman ekliyorsunuz. Bu işlemin sonucu herhangi bir şeye eşit değil yani size herhangi bir değer döndürmüyor. O yüzden yazdırdığınızda bu işlemin bir sonucu yok manasına gelen None yazısını görüyorsunuz.
Python'a Giriş Çok teşekkürler hocam
Ben sonradan eklemek istediğim şeyi kaldırmak istediğimde olmadı, ve max almak istediğimde 4'ü 10'dan büyük buldu nasıl oluyor
hocam mesela 10 satırlık kod yazdıktan sonra onların hepsine tek dokunuşta nasıl # koyuyorsun? Ben tek tek yapmak zorunda kalıyorum söyleseniz güzel olur hocam.
Onu yapmana gerek yok kodun üst kısmına " bundan üç tane koy en alt satırada bundan üç tane koy yani kod bu ikisinin arasında kalsın # bununla aynı görevi görüyor hatta bu daha iyi ve daha pratik
Kodlari secib, Ctrl+/ edə bilərsən
hocam kodları hangi program üzerinden yazıyorsunuz ?
pycharm kurmuş. Visual studio code da kurabilirsin pek farketmez. youtube da kurulum videoları var
@@KrabladeOriginal visual studio code kodları yazıp run komutundan sonra gecikme yapıyor bazen teker teker denediğim şeyler oluyor çok fazla zaman kaybına yol açıyor.
@@mehmetrdvanogullar280 pycharm kullanmadığım için farketmemiştim :)
@@mehmetrdvanogullar280 Senin VSCode da sorun olabilir. Basit bir kod bloğunda gecikme olması imkansız.
split metodunda ma dahil olacak şekilde yani ana metinden birşey kaybetmeyecek şekilde bölmek istersek ne yapmalıyız?
satirlari nasil tek seferde komuta aliyorsunuz?
pop fonksiyonu ve reverse fonksiyonu bende çalışmadı.insert fonsiyonunda ise sadece 0 indeksine yeni renk yerleştirebiliyorum.ben anaconda spyder pyhton 3.7 kullanıyorum.onunla ilgisi var mı?
3.9 kullanıyorum bende de aynısı oldu
tesekkürler
Hocam
bu sorunun anlamı ne demektir 23. dakikadaki gibi
Yeşim Arıkboğa ilerde class kavramını öğrendiğiniz zaman daha iyi anlayacaksınız. Orada geri dönen sonuç enumerate classından bir nesne biz onun içindeki __list__ metodunu kullanarak kendisini listeye çevirebiliyoruz. Şu an bu söylediklerim biraz tuhaf gelmiş olabilir ancak Oop kısmına geldiğinizde inanın bir anlam ifade edecek.
@@pythonagiris5616 Çok teşekkürler hocam
teşekkür ederim hocam
print(renkler.append('gri') )hocam neden boyle olmuyor? cevap none yaziyor
append ekleme işlemi yapar geriye bir şey dönmez. Yani listeye ekleme işlemi yapar ve işi biter. Geriye bir şey dönmekten kastım return bir fonksiyon olmaması. Daha detaylı bilgi istersen buraya yazdığının aynısını ChatGPT sor sana anlatır. Kodun Python kodu olduğunu belirt bu arada.
Still working as of today, ty!
merhaba listedeki string elemanlarının başharflerini büyük yapmanın bir yolu var mı?
capitalize