Merhabalar cem bey ben erasmusla çekyaya geldim ama geri dönmek istemiyorum. Almanyadaki türkler bana ne yolla yardımcı olabilir tanıdıklar var da onlar da yol yotdam bilmiyor. 30 yaşındayım erasmusu kullanarak geldim sosyoloji bölümüyle. havacılık Yönetimi ve adalet myo diplomalarım var. Kalmam mümkün mü lütfen en azından kısa birşey söyleyin 🤏🙏🤗
Tren veya otobüsle ama eğer vizen yoksa polise görünme çalış veya sadece sınırları yürüyerek geç sonrasında şehir işlerinde yine sınıra kadar araçla sonra yayan. İltica edeceksen de türklere danış yol göstersinler sana.
Psikolojik danışman olarak serbest (freelance) çalışabilirsiniz; ancak, sizden mutlaka mesleki yeterliliklerinize ilişkin bir denklik belgesi talep edilecektir.
Merhaba Cem Bey, blue kart icin ulusal vize basvurusunda, idata ya teslim edecegim evraklar arasinda isveren firma tarafindan yollanacak Vorabzustimmung belgesinin olmasinin faydasi olurmu. Tesekkur ederim.
Merhaba Cem Bey, Almanya disindaki musterilerimin referans mektuplarini bu basvuruda kullanabilir miyim? Alman sirket referans mektubu olmadan basvuru gerceklestirilebilir mi? Cok tesekkurler
Merhaba, Almanya'ya yerleşme gerekçesi genellikle burada hizmet vereceğiniz şirketler üzerinden temellendirilmelidir. Eğer başka bir ülkeden referans sunacaksanız, mutlaka Almanya'dan da ek referanslar eklemeniz önemlidir. Aksi takdirde, "O zaman neden o ülkeye yerleşmiyorsunuz?" gibi bir geri dönüşle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, Almanya'daki bağlantılarınızı ve buradaki iş planınızı güçlü bir şekilde vurgulamanız yerinde olacaktır.
Çok nadir olan El emegi işim var , bu yeteneğim ile vize alabilirmiyim ? Taki olarak kullanılan yarı değerli taslarin yüzeyini kazıyarak dogaltas bileklik ve kolye yapıyorum.
Freelance sanatçı olarak başvuru yapabilirsiniz, ancak bu süreçte belirli şartları yerine getirmeniz gerekecektir. Daha önce bu konuyla ilgili kanalımda ve Instagram'da oldukça detaylı bilgiler paylaştım. Eğer başvuru süreci, gereken belgeler veya şartlar hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa, oradaki içeriklere göz atmanızı öneririm.
@@avukatcemalisik Detaylı bilgi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Ogluma eğitim için başvuru yapacağız kendim içinde sizin söylediğiniz yol ile başvuru yapacağım.
Merhaba, Çok yoğun bir dönem, gelen e-maillara elimizden geldiğince hızlı dönmeye çalışıyoruz. Bir daha atarsanız sevinirim gözümüzden kaçması ihtimaline karşı.
Cem Bey, insan kaynakları danışmanlık firmamız var. ama her ay tek bir firmaya fatura kesiyorum. tutarlar aylık değişiyor. acaba bu şekilde freelance vizesi başvurusu yapabilir miyiz?
Cem bey merhabalar. Ben düğün fotoğrafçılığı, video prodüksiyon işleri yapıyorum. Alman bir kurumla iletişime geçtim ve bana dediki, 21. madde 5 ci bendine göre sizin işiniz ticari ağırlıklı olduğu için, sizden şirket kurmanızı isteyebilirler. bu kötü haber benim için. Acaba sizin daha önce danışmanlık yaptığınız videocu veya düğün fotoğrafçısı birileri varsa, onlardan böyle bir şey istediler mi? ben gittiğimde homeoffice olarak çalışabilir miyim şirket kurmadan? çünkü benim müşterilerim Almanyanın farklı şehirlerinde olduğu için, farklı şehirlere çekimlere gitmem gerekecek. Saygılarımla
Merhaba iyi çalışmalar dilerim. Ben Erasmus+ projeleri üzerine odaklanmış bir eğitim danışmalık şirketi kurmak istiyorum. Bu noktada freelance vizesine mi başvurmalıyım yoksa şahıs şirketi kurup o şekilde mi oturuma başvurayım hangi yol mantıklı olabilir? Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim
Merhaba, süreli oturum sonrası süresiz oturuma geçiş için temelde üç şarttan bahsettiniz. Dil, gelir, sabıka. Benim açımdan merak ettiğim bir husus var, yakın zamanda Almanya’da süreli oturum almayı planlıyorum. Süreli oturum sonrasında süresiz oturuma geçerken saydığınız şartları sağlayabileceğimi düşünüyorum. Fakat aslında Almanya’da yerleşik olma koşulunu sağlayamayacağım. Yani, Türkiye’de iş yapacağım, belirli aralıklarla Almanya’ya girip çıkacağım. Bu süreler toplansa 185 gün Almanya’da kalış olarak görünmeyecektir. Bu durumda, yabancılar idaresi 185 gün Almanya’da kalış yapılmadığı için süresiz oturuma geçiş talebimi reddeder mi? 185 gün kalış yapılması hususunda yasal bir zorunluluk var mı, yoksa yabancılar dairesi bu şartı her somut olaya göre takdir ediyor. Şimdiden teşekkürler
Cem bey merhaba Türkiye’deki şirketimizin şubesini açmak istiyoruz Almanya Düsseldorf ta tabi şubemiz ana şirketimize bağlı olacak fakat oturum istemiyoruz Türkiye’den mutfak mobilyaları yollayacağız, Türkiye’deki firmamız inşaat firmasıdır. Almanya’daki şubemizi resmileştirip şubede çalışan yaoabilirmiyiz ve Almanya’da şubemizin olmasına istinaden 6 ayda 90 gün gibi vizelerimiz sorunsuz devam edermi teşekkürler ?
Merhabalar. Türkiye'deki şirketin, yeni kurulan Alman şirketine %100 ortak olması durumunda, Türkiye'deki şirkete bağlı bir şube açılması, bağımsız bir şube kurulması veya bir temsilcilik açılması seçeneklerini değerlendirmeniz gerekecek. Bu süreçte, Türkiye'den alabileceğiniz destekleri de göz önünde bulundurmanız yararlı olacaktır. Konuyla ilgili pek çok detaylı videom mevcut. Herhangi bir sorunuz olursa, bana çekinmeden sorabilirsiniz.
abi iş Almanya'da buldum. endüstri mühendisiyim. mavi kart almak istiyorum. ama farklı alanda iş buldum. fakat iş verenim bilmiyor iş sözleşmesi ve ne yapması gerektiğini anlatır mısınız? Birde mavi kartlı çalıştırmanın iş veren için bir avantajı var mı yeni yasada?
@@avukatcemalisik avukat bey ben zaten o tarihi bekleyeceğim. Ama bu sırada iş verenim bilgi almak istiyor. Kendisi bilmiyor. Malesef türk iş verenler resmi evrak işlerinde hem çok bilgisiz hem hiç uğraşmak istemiyor. Lütfen bilgi veriniz. Bende gidip iş verenime anlatayım. Yoksa iş bulmama rağmen gidemeyecegim adamı yönlendirmezsem
Cem bey merhaba . Ben konservatuar mezunuyum ve Türkiye’de 5 yıldır müzik öğretmeniyim. Polonya uzun dönem D tipi çalışma vizesiyle Polonya’ya giriş bile yapmadan Almanya’ya geldim. Şu anda Almanya’da bağlama dersi verdiğim, çalıştığım 1-2 kurum var. Şu an direkt Almanya’da yaşayan birisi olarak Polonya’ya gitmeden bu işi burada halledebilir miyim? Bu arada Almanya’dan tam denklik belgem ve A1 belgem var. Cevaplarsanız çok sevinirim. Saygılar
merhabalar..türkiyede müzik evim var ve müzik kursları veriyorum.freelance ile gelirsem orda da böyle bir işyeri açabiliyormuyum.? yanıtlarsanız çok sevinirim
Öncelikle çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Sanatçı vizesi için idata üzerinden başvuru yaparken tabi olduğumuz vize tipi ‘D tipi ulusal vize’ fakat bunun alt başlığı tam olarak ifade edilmiyor. “Serbest çalışan / 16F” bizim için geçerli olan vize sınıfı bu mu acaba? Son olarak, eşim sanatçı vizesi başvurusu yaparken ben eş durumundan dahil olacağım, bu durumda vize başvurusunda göstermemiz gereken sağlık sigortası Türkiye’deki firmalardan yapılan bir sigorta da olabilir mi yoksa Almanya’dan bir firma mı olmalı? Ve bu sigortanın geçerlilik süresi ilk etapta ne kadar olmalı? Vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler.
Başvuru sırasında verilen sağlık sigortası seyahat sağlık sigortası. Türkiyeden yapmanız yeterli ve 3 aylık olsa yeter. Buraya gelince zorunlu sağlık sigortası yaptırmanız gerekiyor. Başvuru konusunda eğer emin değilseniz bir danışmanla ilerlemenizi tavsiye ederim.
Merhaba, onaylanırsa 6 aylık vize ne zaman başlar hemen mi yoksa Almanya'ya giriş tarihinden itibaren mi başlar vize? Öyleyse ne kadar zaman içinde gitmek gerekir?
Cem bey merhabalar, nasılsınız? Yorumlara ilgi ve alakanız için sonsuz teşekkürler öncelikle 🙏 Ben müzik lisans mezunu, müzisyen ve müzik öğretmeniyim. Almanya'da alanımla ilgili bir sanat evi açmak istiyorum. Enstrüman eğitiminin yanı sıra Piyano&Gitar satış hizmeti de vermek istiyorum. Bunu gerçekleştirmem bu vizeyle mümkün sanırım değil mi? Bir diğer sorum Freelance vizesi ne kadar bir sürede çıkar? Son olarak sizden danışmanlık/destek almak istesek bunun maddi karşılığı hakkında nasıl bilgi alabilirim?
Merhaba, Gerekli şartları karşılıyor gibi duruyorsunuz. Elbette dediklerinizi yapmanız mümkün. Süreç bugünlerde 9 ay ila 1 yıl arasında sürebilir maalesef. Eğer böyle bir niyetiniz varsa bir an önce başvurunuzu yapmanızı öneririm. info@berlinhukuk.de adresine yazabilirsiniz.
@@avukatcemalisik Çok teşekkürler Cem bey. Bende Yeşil Pasaport var. Almanya'ya Yeşil Pasaport ilk giriş yapsam, Freelance vizesini, oturma iznini Almanya'da iken alabilir miyim? Bunun bir yolu bulunabilir mi?
Merhaba Cem Bey avukatlar için yapılacak başvuruda da referans/niyet mektuplarına gerek var mıdır ? Bir de bahse konu vizeye başvururken sonradan aile birleşimiyle uğraşmamak için baştan kendi vize başvurumuza eş ve çocuğumuzu da dahil edebiliyor muyuz
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim Cem abi. 🙋🏻♂️
Teşekkür ederim
Cem bey muvekkil kabul ediyor musunuz surekli oturum icin
👏👏👏👏🧿
Merhabalar cem bey ben erasmusla çekyaya geldim ama geri dönmek istemiyorum. Almanyadaki türkler bana ne yolla yardımcı olabilir tanıdıklar var da onlar da yol yotdam bilmiyor. 30 yaşındayım erasmusu kullanarak geldim sosyoloji bölümüyle. havacılık Yönetimi ve adalet myo diplomalarım var. Kalmam mümkün mü lütfen en azından kısa birşey söyleyin 🤏🙏🤗
Selam kardesim.Ben de Varsovodayim.Dil biliyim olmadan nasil gele bilirim Almanyaya?Yardim etsen sevinirim🙏
Tren veya otobüsle ama eğer vizen yoksa polise görünme çalış veya sadece sınırları yürüyerek geç sonrasında şehir işlerinde yine sınıra kadar araçla sonra yayan. İltica edeceksen de türklere danış yol göstersinler sana.
Cem bey merhabalar. Freelance vizesi için yaş önemli mi? 47 yaş sizce başvurabilir mi?
Sokak müzisyenliği yapan biri freelance vizesi alabilir mi
Mrb...ben marmara pdr mezunuyum....freelance vize alabiliyor muyum...alabilmem icin ne yapabilirim....
Psikolojik danışman olarak serbest (freelance) çalışabilirsiniz; ancak, sizden mutlaka mesleki yeterliliklerinize ilişkin bir denklik belgesi talep edilecektir.
Sadece ingilizce bilen bir avukat orada is bulabilir mi?
Merhaba Cem Bey, blue kart icin ulusal vize basvurusunda, idata ya teslim edecegim evraklar arasinda isveren firma tarafindan yollanacak Vorabzustimmung belgesinin olmasinin faydasi olurmu.
Tesekkur ederim.
Merhaba Cem Bey, Almanya disindaki musterilerimin referans mektuplarini bu basvuruda kullanabilir miyim? Alman sirket referans mektubu olmadan basvuru gerceklestirilebilir mi? Cok tesekkurler
Merhaba, Almanya'ya yerleşme gerekçesi genellikle burada hizmet vereceğiniz şirketler üzerinden temellendirilmelidir. Eğer başka bir ülkeden referans sunacaksanız, mutlaka Almanya'dan da ek referanslar eklemeniz önemlidir. Aksi takdirde, "O zaman neden o ülkeye yerleşmiyorsunuz?" gibi bir geri dönüşle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, Almanya'daki bağlantılarınızı ve buradaki iş planınızı güçlü bir şekilde vurgulamanız yerinde olacaktır.
@avukatcemalisik cok tesekkur ederim zaman ayirip ayrintili cevapladiginiz icin🙏🏻
Çok nadir olan El emegi işim var , bu yeteneğim ile vize alabilirmiyim ? Taki olarak kullanılan yarı değerli taslarin yüzeyini kazıyarak dogaltas bileklik ve kolye yapıyorum.
Freelance sanatçı olarak başvuru yapabilirsiniz, ancak bu süreçte belirli şartları yerine getirmeniz gerekecektir. Daha önce bu konuyla ilgili kanalımda ve Instagram'da oldukça detaylı bilgiler paylaştım. Eğer başvuru süreci, gereken belgeler veya şartlar hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa, oradaki içeriklere göz atmanızı öneririm.
@@avukatcemalisik Detaylı bilgi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Ogluma eğitim için başvuru yapacağız kendim içinde sizin söylediğiniz yol ile başvuru yapacağım.
Cem bey merhaba , danışmanlık için size mail göndermiştim ama dönüş olmadı. Kontrol edebilirmisiniz ?
Merhaba,
Çok yoğun bir dönem, gelen e-maillara elimizden geldiğince hızlı dönmeye çalışıyoruz. Bir daha atarsanız sevinirim gözümüzden kaçması ihtimaline karşı.
Cem Bey, insan kaynakları danışmanlık firmamız var. ama her ay tek bir firmaya fatura kesiyorum. tutarlar aylık değişiyor. acaba bu şekilde freelance vizesi başvurusu yapabilir miyiz?
Eğer geçiminizi sağlayıp bahsettiğim şartları yerine getiriyorsanız tabiki.
Cem bey merhabalar.
Ben düğün fotoğrafçılığı, video prodüksiyon işleri yapıyorum. Alman bir kurumla iletişime geçtim ve bana dediki, 21. madde 5 ci bendine göre sizin işiniz ticari ağırlıklı olduğu için, sizden şirket kurmanızı isteyebilirler. bu kötü haber benim için.
Acaba sizin daha önce danışmanlık yaptığınız videocu veya düğün fotoğrafçısı birileri varsa, onlardan böyle bir şey istediler mi? ben gittiğimde homeoffice olarak çalışabilir miyim şirket kurmadan? çünkü benim müşterilerim Almanyanın farklı şehirlerinde olduğu için, farklı şehirlere çekimlere gitmem gerekecek.
Saygılarımla
Şirket kurup ofisi daire adresi göstereceksiniz
Merhaba iyi çalışmalar dilerim. Ben Erasmus+ projeleri üzerine odaklanmış bir eğitim danışmalık şirketi kurmak istiyorum. Bu noktada freelance vizesine mi başvurmalıyım yoksa şahıs şirketi kurup o şekilde mi oturuma başvurayım hangi yol mantıklı olabilir? Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim
Merhaba, süreli oturum sonrası süresiz oturuma geçiş için temelde üç şarttan bahsettiniz. Dil, gelir, sabıka. Benim açımdan merak ettiğim bir husus var, yakın zamanda Almanya’da süreli oturum almayı planlıyorum. Süreli oturum sonrasında süresiz oturuma geçerken saydığınız şartları sağlayabileceğimi düşünüyorum. Fakat aslında Almanya’da yerleşik olma koşulunu sağlayamayacağım. Yani, Türkiye’de iş yapacağım, belirli aralıklarla Almanya’ya girip çıkacağım. Bu süreler toplansa 185 gün Almanya’da kalış olarak görünmeyecektir. Bu durumda, yabancılar idaresi 185 gün Almanya’da kalış yapılmadığı için süresiz oturuma geçiş talebimi reddeder mi? 185 gün kalış yapılması hususunda yasal bir zorunluluk var mı, yoksa yabancılar dairesi bu şartı her somut olaya göre takdir ediyor. Şimdiden teşekkürler
Cem Bey, merhaba,ben türkiyede uzun yıllardır muhasebe işi ile uğraşıyorum ve emekliyim almanyaya freelance kapsamında vize başvurusu yapabilirmiyim..
Merhaba,
Bu konuda bir email atarsanız çok sevinirim. Olabilir ancak muhasebecilik konusu biraz farklı burada. info@berlinhukuk.de
Cem bey merhaba Türkiye’deki şirketimizin şubesini açmak istiyoruz Almanya Düsseldorf ta tabi şubemiz ana şirketimize bağlı olacak fakat oturum istemiyoruz Türkiye’den mutfak mobilyaları yollayacağız, Türkiye’deki firmamız inşaat firmasıdır. Almanya’daki şubemizi resmileştirip şubede çalışan yaoabilirmiyiz ve Almanya’da şubemizin olmasına istinaden 6 ayda 90 gün gibi vizelerimiz sorunsuz devam edermi teşekkürler ?
Merhabalar. Türkiye'deki şirketin, yeni kurulan Alman şirketine %100 ortak olması durumunda, Türkiye'deki şirkete bağlı bir şube açılması, bağımsız bir şube kurulması veya bir temsilcilik açılması seçeneklerini değerlendirmeniz gerekecek. Bu süreçte, Türkiye'den alabileceğiniz destekleri de göz önünde bulundurmanız yararlı olacaktır. Konuyla ilgili pek çok detaylı videom mevcut. Herhangi bir sorunuz olursa, bana çekinmeden sorabilirsiniz.
abi iş Almanya'da buldum. endüstri mühendisiyim. mavi kart almak istiyorum. ama farklı alanda iş buldum. fakat iş verenim bilmiyor iş sözleşmesi ve ne yapması gerektiğini anlatır mısınız? Birde mavi kartlı çalıştırmanın iş veren için bir avantajı var mı yeni yasada?
Mesleğiniz dışında bir işe blue cardlı olarak girecekseniz kasımdaki yasa değişikliğini beklemeniz gerekiyor.
@@avukatcemalisik avukat bey ben zaten o tarihi bekleyeceğim. Ama bu sırada iş verenim bilgi almak istiyor. Kendisi bilmiyor. Malesef türk iş verenler resmi evrak işlerinde hem çok bilgisiz hem hiç uğraşmak istemiyor. Lütfen bilgi veriniz. Bende gidip iş verenime anlatayım. Yoksa iş bulmama rağmen gidemeyecegim adamı yönlendirmezsem
Merhaba,
Bahsettiğiniz konu buradan anlatabileceğim bir konu değil. Size tavsiyem, işvereniniz hangi şehirdeyse oradan bir uzmandan danışmanlık alsın.
@@avukatcemalisik teşekkürler avukat bey. Lakin bu zahmet ona çok geldiği için benim yapmamı istiyor.
Cem bey merhaba . Ben konservatuar mezunuyum ve Türkiye’de 5 yıldır müzik öğretmeniyim. Polonya uzun dönem D tipi çalışma vizesiyle Polonya’ya giriş bile yapmadan Almanya’ya geldim. Şu anda Almanya’da bağlama dersi verdiğim, çalıştığım 1-2 kurum var. Şu an direkt Almanya’da yaşayan birisi olarak Polonya’ya gitmeden bu işi burada halledebilir miyim? Bu arada Almanya’dan tam denklik belgem ve A1 belgem var. Cevaplarsanız çok sevinirim. Saygılar
merhaba, ben de müzik öğretmeniyim. tam denkliği hangi eyaletten aldınız?
merhabalar..türkiyede müzik evim var ve müzik kursları veriyorum.freelance ile gelirsem orda da böyle bir işyeri açabiliyormuyum.? yanıtlarsanız çok sevinirim
Merhaba,
Evet tabiki. Benzer şekilde gelen müvekkillerim mevcut.
çok teşekkür ederim@@avukatcemalisik
Öncelikle çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Sanatçı vizesi için idata üzerinden başvuru yaparken tabi olduğumuz vize tipi ‘D tipi ulusal vize’ fakat bunun alt başlığı tam olarak ifade edilmiyor. “Serbest çalışan / 16F” bizim için geçerli olan vize sınıfı bu mu acaba? Son olarak, eşim sanatçı vizesi başvurusu yaparken ben eş durumundan dahil olacağım, bu durumda vize başvurusunda göstermemiz gereken sağlık sigortası Türkiye’deki firmalardan yapılan bir sigorta da olabilir mi yoksa Almanya’dan bir firma mı olmalı? Ve bu sigortanın geçerlilik süresi ilk etapta ne kadar olmalı? Vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler.
Başvuru sırasında verilen sağlık sigortası seyahat sağlık sigortası. Türkiyeden yapmanız yeterli ve 3 aylık olsa yeter. Buraya gelince zorunlu sağlık sigortası yaptırmanız gerekiyor. Başvuru konusunda eğer emin değilseniz bir danışmanla ilerlemenizi tavsiye ederim.
Merhaba, onaylanırsa 6 aylık vize ne zaman başlar hemen mi yoksa Almanya'ya giriş tarihinden itibaren mi başlar vize? Öyleyse ne kadar zaman içinde gitmek gerekir?
Vize başlangıç tarihi vizenin üzerinde yazar. Girişten itibaren değil vize tarihinin başlangıcından itibaren hesaplanır.
Cem bey merhabalar, nasılsınız?
Yorumlara ilgi ve alakanız için sonsuz teşekkürler öncelikle 🙏
Ben müzik lisans mezunu, müzisyen ve müzik öğretmeniyim.
Almanya'da alanımla ilgili bir sanat evi açmak istiyorum. Enstrüman eğitiminin yanı sıra Piyano&Gitar satış hizmeti de vermek istiyorum.
Bunu gerçekleştirmem bu vizeyle mümkün sanırım değil mi?
Bir diğer sorum Freelance vizesi ne kadar bir sürede çıkar?
Son olarak sizden danışmanlık/destek almak istesek bunun maddi karşılığı hakkında nasıl bilgi alabilirim?
Merhaba,
Gerekli şartları karşılıyor gibi duruyorsunuz. Elbette dediklerinizi yapmanız mümkün. Süreç bugünlerde 9 ay ila 1 yıl arasında sürebilir maalesef. Eğer böyle bir niyetiniz varsa bir an önce başvurunuzu yapmanızı öneririm. info@berlinhukuk.de adresine yazabilirsiniz.
@@avukatcemalisik Çok teşekkürler Cem bey. Bende Yeşil Pasaport var. Almanya'ya Yeşil Pasaport ilk giriş yapsam, Freelance vizesini, oturma iznini Almanya'da iken alabilir miyim? Bunun bir yolu bulunabilir mi?
Maalesef.
Merhaba Cem Bey avukatlar için yapılacak başvuruda da referans/niyet mektuplarına gerek var mıdır ?
Bir de bahse konu vizeye başvururken sonradan aile birleşimiyle uğraşmamak için baştan kendi vize başvurumuza eş ve çocuğumuzu da dahil edebiliyor muyuz