Vă felicit pentru tot ce faceți,și pentru modul de a exsplica și de a împartasși experiența dumneavoastră cu cei ce doresc să înceapă ceva în legumicultură ., m-am abonat la canalul dumneavoastră ,toate cele bune și mult suces în tot ce faceți
@@GradinaLuiDan salut si respect . Am o problema.. Am pus niște răsaduri in casa la bec , frumos in alveole, au crescut frumos , totul bine. Am făcut un pat încălzit cu gunoi de grajd in solar la mine si deasupra lui un capac cum aveți si dumneavoastră aici…Aveam umiditatea 95 si temperatura 36. Am pus răsadurile din casa acolo . Le-am lăsat peste noapte , iar la amiaza a doua zi mam dus sa le verific, erau pleoștite toate .. Au murit.. nu am avut ce sa le mai fac.. Ce am Greșit ? Apoi am mai pus un rând de rasaduri care îl aveam in casa la bec .la fel am pățit cu ele Umiditatea am încercat sa o scad ridicând capacul sa iasă aburi, dar mai apoi pierdeam caldură! Iar cu capacul pus era caldura buna dar iar ,umiditatea prea mare… Menționezi ca e al treilea an când lucrez cu pat încălzit cu gunoi de grajd si nu am Avut probleme… Ba chair nici nu puneam termometru alți ani … si mergea bine. Mulțumesc anticipat
Aveti grija ca ati facut o greseala uriasa, cititi cu atentie indicatiile privitoare la distanta dintre cabluri, in min 25 al filmarii se vede cat de aproape ati pus cablul , exista riscul sa se defecteze, daca tot vreti sa faceti zone separate ( nu e prea indicat , acolo va fii mai cald tot timpul) , puneti o scandura mai lata sa fie mai mare distanta , deasemenea era indicat sa izolati cu polistiren atat pe lateral cat mai ales pe jos daca ati facut rasadnita pe pamant, la cele cu incalzire prin cablu e mai efecient sa fie ridicat de la sol , deasemenea ati achizitioanat cel mai slab cablu, aici ma refer la W , trebuia unul mai puternic chiar daca venea mai des se incalzea mai repede , iar aparatul functioana mai putin, inca un sfat pentru cei care achizitioneaza acesta incalzire atentie mare sunt cabluri bulgaresti care consuma de rup, si cabluri originale coreene ceva mai scumpe . Va doresc spor si roade bogate
Sa știți ca eu l-am conectat la curent încă de când era sul și l-am lăsat conectat o jum de ora sa vad ce se întâmplă. Nu sa întâmplat nimic. Nici eu nu am experienta mare cu aceste cabluri dar mi-am luat toate masurile de siguranță.. Va mulțumesc pt sfaturi.
O singura observatie este pertinenta si anume, cea cu utilizarea polistirenului, pentru a minimiza pierderile de caldura. Cea cu originea bulgareasca sau coreana a cablului este o ...gluma! Rezistenta electrica, ca si marime fizica, nu stie ce "nationalitate" are cablul! PUTEREA ELECTRICA consumata de acest cablu, atunci cand il alimentezi, este de 700W (e data de acea lungime a sa de 50m si de rezistivitatea materialului din care este facuta - nichelina, manganina, s.a.) iar energia consumata si transformata in caldura depinde de timpul cat o tinem in priza ( am invatat de la orele de fizica din scoala ca Energia este Puterea consumata in timp, de-aia o masuram in kilowati-ora!) Dar suntem aici sa facem ...agricultura nu fizica! :)
Salut! Felicitări pentru ce faci și ca înveți și pe cei începători. Un lucru te rog, să asculți video sa vezi cum se aude vocea ta, pe muzica deranjanta.
Salutare Donule Dan.Am asa o intrebare..:pe ce sait se poate achizitiona rezistenta..cablu de incalzirea rasadei?Multumesc..si..ginduri bune si urari de bine.
Foarte interesant cum ai construit răsadnita ,e curat si frumos.Felicitari si mulțumiri ca împărtășești si noua,începătorilor ceea ce faci! Fii bun,te rog ,am niște intrebari: La ce distanta ai pus cuiele pentru rezistenta in zona de germinare si la ce distanta în zona de repicare? Ce distante ar trebui la o rezistență de 1500 w cu lungime de 100 ml pentru o zona numai de germinare?
Este un calcul matematic simplu pe care îl faceți în funcție de lungimea și lățimea răsadnitei. Cablul de 100m este recomandat pt 10mp (cred) deci în 10 mp aranjați echidistant firul în asa fel încât capetele sa le puteți scoate în afara rasadnitei
Salut..Foarte util vlogul d-voastră.Dar țin sa apreciez vorbalitatea d-voastră,folosiți un vocabular destul de explicit,și corect,apreciez acest lucru.Mă aplec ,cu stima,in fata d-voastră.Aici pot aplica vorba “aparentele inseala “,concret:Aparentele pot fi dintre cele mai nesincere. Lumea e mereu dezamagita de podoabe ,după cum a scris William Shakespeare.De ce?E al doilea video,și sunt uimit cu câta transparentă și claritatea descrieți pasii făcuți in video.Va doresc succes in cea ce faceți și voi urmări in continuare vlogurile d-voastră.
Mulțumim pentru postări. Faceți o treabă minunata. As avea o întrebare: as putea face o rasadnita cam de 4 mp afara, sa nu fie în solar? Încălzită cu rezistenta.
O rasadnita ideala daca produci rasaduri pentru familie. Bine lucrat, felicitari! Sub cele 6 straturi de agril puse pe sol, aveti un strat de folie agrotextil sau mai multe?
Felicitari! Am o rugaminte sa imi dati un sfat in legatura cu aerisirea rasadurilor in timpul iernii din acest tip de rasadnita încălzită cu aparat. După răsărirea plantelor ziua este nevoie sa fie descoperite tot timpul sau doar câteva ore? Cu condensul din sera ( folia solarului) cum procedati ca să nu afecteze plantutele atunci când sunt descoperite? Va mulțumesc! Spor la treabă!
După răsărire descoperim toată ziua, sa avem cât mai multa lumina. În caz de temperaturi mai mici de 5 grade la nivelul plantelor acoperim și pe timpul zilei cu un singur strat de agril de 19g/mp. Cu condensul este o problema. Puteți sa scuturați manual folia solarului înainte sa deschideți, și oricum în condiții de aerisire bună acel condens nu o sa mai pice asa mult.
Bună ziua d-nul Dan. Am și eu o rugăminte la dumneavoastră: este eficientă răsadnița cu 2 compartimente- pt germinare și pt creștere? Dacă da, care credeți ca este distanța optimă între firele rezistenței în ambele zone? Și încă o întrebare - ce grosime să aibă turba peste rezistență? Mulțumesc mult și scuzați de deranj.
Nu i deranj. În zona de germinare cred ca am avut 5 cm și în zona rece cred ca între 10 și 15 cm. Trebuie sa faceți câteva calcule matematice ca să va iasă din prima. Este cea mai buna soluție pentru câteva sute de fire de răsad
Buna ziua. Am construit o rasadnita ptr 12-14 m,si in loc de rezistentă de 100 m liniari ,am una de 120 m liniari care e ptr.14-17 m patrati. Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa pun firele mai dese ? Care e distanta minimă intre fire ?
Atașează p priză mecanică sau una electronică o programezi la câte ore vrei Dumneata și ai scăpat de a o porni dumneata ! Priză o găsești la BRICOSTOR ,SAU LA MAG ELECTRICE !
am mai vazut un video , a facut un rising bead si acoperisul la facut cu structura din ppr a pus folie dupa care a mai facut inca o structura din ppr la 5 cm deasupra care a fost si aceea imbracata in folie
Scandura are 30 cm și cuiele pe care am întins rezistenta sunt cam la 8 cm în zona de germinare și la 16- 17 în zona de replicare.. Nu este o regula, trebuie puțin socotit și dacă nu iese mai modificam. Important este sa ieșim cu conducătorii afara și sa nu tăiem din rezistenta
D- le Dan in toamnă am înființat si eu un mic solar ,unde am semănat spanac ,salată si ceapă, azi după frigul ce a fost am vrut să aierisesc ,am vazut pe pămînt că să format un fel de mușchi verzi ,ce e de făcut ? mulțumesc
Deocamdată nu puteți decât sa aerisit foarte bine cand va permit temperaturile. Nu udați excesiv, îndepărtați obiectele care umbresc și după ce solul se usucă ar trebui scos, rașchetat, la suprafață pt ca este o planta parazita care consuma mulți nutrienti.
Am o rasadnita deja facuta de 1,80/0,75 m si as dori sa-i pun o rezistenta de 25m/350w si dupa calculele mele este cam mare pentru aceasta suprafata adica distanta dintre fire iese cam mica - 5cm . Intrebarea este daca este ok (in instructiuni scrie sa nu fie mai apropiate de 3cm) sau mai pot lasa afara cativa metrii ?
Am facut o rasadnita asemanatoare si am o mica problema: temperatura pamantului e de 22 de grade, dar temperatura in aer in lada acoperita cu Agril e doar 12 grade. E normal asa? Am achizitionat o microsera de 3x4 m, doar pt rasaduri, neincalzita. Azi in timpul zilei in sera erau 9 grade, iar in rasadnita acoperita cu 4 straturi de Agril erau 12. Va rog sa ma ajutati, sunt la imceput.
Dacă aveți sub alveola 22 este normal în aer deasupra alveole 12. Este foarte important unde măsurăm temperatura. Ziua este normala diferența de temp pe înălțime în condiții de lumina, soare strălucitor
@@GradinaLuiDan Eu doar luni am semanat semintele de rosii si ardei si ma temeam ca la temperatura asta de 12 grade, plantele vor suferi un soc cand vor rasari. E ok asa, nu mai modific nimic?
Teas ruga daca poti sami dai o idee de o mică sera ptr flori ptr tinut iarna...am observat ca in casa la multe nu le merg bine...si eu stau la casa si daca ai putea o idee de o mică sera...multumesc
Este destul de complicat pt ca dacă avem temperaturi mici este foarte greu de încălzit la 10 grade cât ar avea nevoie plantele. Ar reprezenta o grija în plus în permanenta. Ziua trebuie deschis, aerisit, tot cu grija de temp și mai ales de umiditate,deci cu siguranță probleme cu o parte din plante ați avea oricum.
Foarte frumos lucrat și explicat! O sursă de inspirație importantă pentru a avea propriile răsaduri! Spor la lucru!
Ești minunat, ce mai!
Bravo
Simplu și bun.
felicitari.
te exprimi mult mai bine decit multi politicieni.
spor la treaba!
Exagerați!! Pt un începător este foarte greu în fata camerei. Încerc pe cât posibil fiu coerent și explicit. Știu ca nu reușesc,dar sunt perseverent.
Vă felicit pentru tot ce faceți,și pentru modul de a exsplica și de a împartasși experiența dumneavoastră cu cei ce doresc să înceapă ceva în legumicultură ., m-am abonat la canalul dumneavoastră ,toate cele bune și mult suces în tot ce faceți
Va mulțumesc pt incurajare și pt timpul acordat
@@GradinaLuiDan salut si respect . Am o problema.. Am pus niște răsaduri in casa la bec , frumos in alveole, au crescut frumos , totul bine. Am făcut un pat încălzit cu gunoi de grajd in solar la mine si deasupra lui un capac cum aveți si dumneavoastră aici…Aveam umiditatea 95 si temperatura 36. Am pus răsadurile din casa acolo . Le-am lăsat peste noapte , iar la amiaza a doua zi mam dus sa le verific, erau pleoștite toate .. Au murit.. nu am avut ce sa le mai fac.. Ce am
Greșit ? Apoi am mai pus un rând de rasaduri care îl aveam in casa la bec .la fel am pățit cu ele Umiditatea am încercat sa o scad ridicând capacul sa iasă aburi, dar mai apoi pierdeam caldură! Iar cu capacul pus era caldura buna dar iar ,umiditatea prea mare… Menționezi ca e al treilea an când lucrez cu pat încălzit cu gunoi de grajd si nu am
Avut probleme… Ba chair nici nu puneam termometru alți ani … si mergea bine. Mulțumesc anticipat
@@alincosnita4570 dumneavoastră sunteți singurul care puteți sa găsiți problema având experienta anilor trecuți!
Cinste tie ,esti mare .multumesc pentru tot cea ce faci
un baiat harnic, priceput si de la care ai ce invata .multumim si spor la treaba!
Aveti grija ca ati facut o greseala uriasa, cititi cu atentie indicatiile privitoare la distanta dintre cabluri, in min 25 al filmarii se vede cat de aproape ati pus cablul , exista riscul sa se defecteze, daca tot vreti sa faceti zone separate ( nu e prea indicat , acolo va fii mai cald tot timpul) , puneti o scandura mai lata sa fie mai mare distanta , deasemenea era indicat sa izolati cu polistiren atat pe lateral cat mai ales pe jos daca ati facut rasadnita pe pamant, la cele cu incalzire prin cablu e mai efecient sa fie ridicat de la sol , deasemenea ati achizitioanat cel mai slab cablu, aici ma refer la W , trebuia unul mai puternic chiar daca venea mai des se incalzea mai repede , iar aparatul functioana mai putin, inca un sfat pentru cei care achizitioneaza acesta incalzire atentie mare sunt cabluri bulgaresti care consuma de rup, si cabluri originale coreene ceva mai scumpe . Va doresc spor si roade bogate
Sa știți ca eu l-am conectat la curent încă de când era sul și l-am lăsat conectat o jum de ora sa vad ce se întâmplă. Nu sa întâmplat nimic. Nici eu nu am experienta mare cu aceste cabluri dar mi-am luat toate masurile de siguranță.. Va mulțumesc pt sfaturi.
O sa remediez zona în care am suprapus rezistenta pt o mai multa siguranta
vad ca la indicatii suntei bun dar de facut practic mai putin , dece nu ne puneti la dispozitie si realizarile dvs in materie de asa cum face Dan ?
Am luat eu coreeană, până acum nu mi se pare ceva wow cel puțin la partea de construcție, abia am pus-o la treabă și o să mai vedem ce și cum.
O singura observatie este pertinenta si anume, cea cu utilizarea polistirenului, pentru a minimiza pierderile de caldura.
Cea cu originea bulgareasca sau coreana a cablului este o ...gluma!
Rezistenta electrica, ca si marime fizica, nu stie ce "nationalitate" are cablul! PUTEREA ELECTRICA consumata de acest cablu, atunci cand il alimentezi, este de 700W (e data de acea lungime a sa de 50m si de rezistivitatea materialului din care este facuta - nichelina, manganina, s.a.) iar energia consumata si transformata in caldura depinde de timpul cat o tinem in priza ( am invatat de la orele de fizica din scoala ca Energia este Puterea consumata in timp, de-aia o masuram in kilowati-ora!) Dar suntem aici sa facem ...agricultura nu fizica! :)
Foarte frumoasă prezentarea,felicitari!!! Aștept si operația următoare (punere semințelor la germinat) .....sunt cu ochii pe canal...
Un video frumos si foarte util , multumesc !👏🍀
Felicitări ptr toate videourile care ni le prezinți...bine explicate...multa sanatate spor la munca..
Multumesc
Multumesc pentru sfaturi.
felicitari!
Frumos 👍. Spor la treaba.
Bravo!!!Foarte tare!!!
Salut! Felicitări pentru ce faci și ca înveți și pe cei începători. Un lucru te rog, să asculți video sa vezi cum se aude vocea ta, pe muzica deranjanta.
Salutare Donule Dan.Am asa o intrebare..:pe ce sait se poate achizitiona rezistenta..cablu de incalzirea rasadei?Multumesc..si..ginduri bune si urari de bine.
Eu cumpar de la magazinul online www.seminteplante.ro
Foarte interesant cum ai construit răsadnita ,e curat si frumos.Felicitari si mulțumiri ca împărtășești si noua,începătorilor ceea ce faci! Fii bun,te rog ,am niște intrebari: La ce distanta ai pus cuiele pentru rezistenta in zona de germinare si la ce distanta în zona de repicare? Ce distante ar trebui la o rezistență de 1500 w cu lungime de 100 ml pentru o zona numai de germinare?
Este un calcul matematic simplu pe care îl faceți în funcție de lungimea și lățimea răsadnitei. Cablul de 100m este recomandat pt 10mp (cred) deci în 10 mp aranjați echidistant firul în asa fel încât capetele sa le puteți scoate în afara rasadnitei
Salut..Foarte util vlogul d-voastră.Dar țin sa apreciez vorbalitatea d-voastră,folosiți un vocabular destul de explicit,și corect,apreciez acest lucru.Mă aplec ,cu stima,in fata d-voastră.Aici pot aplica vorba “aparentele inseala “,concret:Aparentele pot fi dintre cele mai nesincere. Lumea e mereu dezamagita de podoabe ,după cum a scris William Shakespeare.De ce?E al doilea video,și sunt uimit cu câta transparentă și claritatea descrieți pasii făcuți in video.Va doresc succes in cea ce faceți și voi urmări in continuare vlogurile d-voastră.
Va mulțumesc pt incurajare și pt timpul acordat
Ce pamant folositi pentru rasadnita?sau puneti direct alveolele?
Am pus 3-4cm de turba peste rezistența
Mulțumim pentru postări. Faceți o treabă minunata. As avea o întrebare: as putea face o rasadnita cam de 4 mp afara, sa nu fie în solar? Încălzită cu rezistenta.
Da, dar foarte rezistenta sa reziste la vânt
@@GradinaLuiDan Mulțumesc mult. Multă sănătate și spor in toate.
Foarte tare! Aprecieri 👏 și like 👍
Dl,Dan vă rog spunetimi și mie va rog de unde să cumpăr un termostat plus rezistenta ptr, încălzitul orasadnita de 6 metri pătrați vă multumesc
De la magazinul online www.seminteplante.ro. Este suficienta rezistenta de 750w,dar puteți sa o luați pe cea de 1000w pe care o folosesc și eu
O rasadnita ideala daca produci rasaduri pentru familie. Bine lucrat, felicitari! Sub cele 6 straturi de agril puse pe sol, aveti un strat de folie agrotextil sau mai multe?
Eu am agrotextil peste tot. Nu este obligatoriu, este foarte bn și pe pământ. Agrtextilul drenează foarte bine apa.
Buna ziua domunl dan am o intrebare. Imi ajunge rezistenta de 100 de metri pentru 9 mp. si la ce distanta sa pun firul.
Ajunge! Socotiți în funcție de dimensiuni cât lăsați între spire!
Mulțumesc frumos și va doresc un an bun în toate. O sa va pun o poza cu ce am făcut eu. Vă mulțumesc pt sfat. Doamne ajuta
Felicitari! Am o rugaminte sa imi dati un sfat in legatura cu aerisirea rasadurilor in timpul iernii din acest tip de rasadnita încălzită cu aparat. După răsărirea plantelor ziua este nevoie sa fie descoperite tot timpul sau doar câteva ore? Cu condensul din sera ( folia solarului) cum procedati ca să nu afecteze plantutele atunci când sunt descoperite? Va mulțumesc! Spor la treabă!
După răsărire descoperim toată ziua, sa avem cât mai multa lumina. În caz de temperaturi mai mici de 5 grade la nivelul plantelor acoperim și pe timpul zilei cu un singur strat de agril de 19g/mp. Cu condensul este o problema. Puteți sa scuturați manual folia solarului înainte sa deschideți, și oricum în condiții de aerisire bună acel condens nu o sa mai pice asa mult.
Multumesc frumos!
Bună ziua d-nul Dan. Am și eu o rugăminte la dumneavoastră: este eficientă răsadnița cu 2 compartimente- pt germinare și pt creștere? Dacă da, care credeți ca este distanța optimă între firele rezistenței în ambele zone? Și încă o întrebare - ce grosime să aibă turba peste rezistență? Mulțumesc mult și scuzați de deranj.
Nu i deranj. În zona de germinare cred ca am avut 5 cm și în zona rece cred ca între 10 și 15 cm. Trebuie sa faceți câteva calcule matematice ca să va iasă din prima. Este cea mai buna soluție pentru câteva sute de fire de răsad
@@GradinaLuiDan mulțumesc mult. Mult succes în continuare!
Buna ziua. Am construit o rasadnita ptr 12-14 m,si in loc de rezistentă de 100 m liniari ,am una de 120 m liniari care e ptr.14-17 m patrati. Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa pun firele mai dese ? Care e distanta minimă intre fire ?
La 3cm distanta între ele nu se întâmplă absolut nimic. O sa iasă o răsadnita bună! Sa nu uitați sa puneți nisip sub rezistenta. Ce termostat aveti
Ca al dumneavoastra.
@@mariaclaudia8593 foarte bine ați făcut! Spor la treaba.
Baza rasadnitei din ce o putem face? Eu nu pot sa o pun pe jos pur si simplu, o pun la mansarda si as vrea sa aiba fundul din ceva
Poate sa fie scandura sau chiar polistiren. Vedeți video cu răsadnita suspendata pe care am construit-o de curând!
Atașează p priză mecanică sau una electronică o programezi la câte ore vrei Dumneata și ai scăpat de a o porni dumneata ! Priză o găsești la BRICOSTOR ,SAU LA MAG ELECTRICE !
Am urmarit cu attentie as avea rugamintea cum se numeste rezistenta si termostatul si cat Costa si de unde la pot cumpara multumesc
Le găsiți pe www.seminteplante.ro
Va salut domnu Dan va rog sa-mi spuneti ce dimensiuni a au scandurile in lungime si latime pentru o rezistenta de 100 m multumesc
Acea rezistenta ar fi pt 10mp. Socotiți dumneavoastră ce scânduri va trebuiesc. Înălțimea răsadnitei pe care am construit-o eu este de 30 cm
am mai vazut un video , a facut un rising bead si acoperisul la facut cu structura din ppr a pus folie dupa care a mai facut inca o structura din ppr la 5 cm deasupra care a fost si aceea imbracata in folie
Cu ce tai scandurile?
Cu un circular de mâna
De unde pot procura rezistența
De la magazinul online www.seminteplante.ro
Ce lățime are scândura și ce distanțe sunt la limitatoarele pentru rezistență? Mulțumesc.
Scandura are 30 cm și cuiele pe care am întins rezistenta sunt cam la 8 cm în zona de germinare și la 16- 17 în zona de replicare.. Nu este o regula, trebuie puțin socotit și dacă nu iese mai modificam. Important este sa ieșim cu conducătorii afara și sa nu tăiem din rezistenta
Cu ce camera filmezi videoclipurile?
Cu un tel cu o camera de 48
@@GradinaLuiDan mersi mult!
D- le Dan in toamnă am înființat si eu un mic solar ,unde am semănat spanac ,salată si ceapă, azi după frigul ce a fost am vrut să aierisesc ,am vazut pe pămînt că să format un fel de mușchi verzi ,ce e de făcut ? mulțumesc
Deocamdată nu puteți decât sa aerisit foarte bine cand va permit temperaturile. Nu udați excesiv, îndepărtați obiectele care umbresc și după ce solul se usucă ar trebui scos, rașchetat, la suprafață pt ca este o planta parazita care consuma mulți nutrienti.
Am o rasadnita deja facuta de 1,80/0,75 m si as dori sa-i pun o rezistenta de 25m/350w si dupa calculele mele este cam mare pentru aceasta suprafata adica distanta dintre fire iese cam mica - 5cm . Intrebarea este daca este ok (in instructiuni scrie sa nu fie mai apropiate de 3cm) sau mai pot lasa afara cativa metrii ?
Nu are rost sa lăsați fir afara a puneți pe toată în răsadnita și aveți grija sa separați bine firele în momentul în care puneti nisipul
ce pret are rezistenta cu termostatul . Eventual util ar fi un link de unde poate fi achizitionat .
În jur de 300 de lei amândouă. Întrați pe www.seminteplante.ro și vedeți acolo
Multumesc frumos
Am facut o rasadnita asemanatoare si am o mica problema: temperatura pamantului e de 22 de grade, dar temperatura in aer in lada acoperita cu Agril e doar 12 grade. E normal asa? Am achizitionat o microsera de 3x4 m, doar pt rasaduri, neincalzita. Azi in timpul zilei in sera erau 9 grade, iar in rasadnita acoperita cu 4 straturi de Agril erau 12. Va rog sa ma ajutati, sunt la imceput.
Dacă aveți sub alveola 22 este normal în aer deasupra alveole 12. Este foarte important unde măsurăm temperatura. Ziua este normala diferența de temp pe înălțime în condiții de lumina, soare strălucitor
@@GradinaLuiDan Eu doar luni am semanat semintele de rosii si ardei si ma temeam ca la temperatura asta de 12 grade, plantele vor suferi un soc cand vor rasari. E ok asa, nu mai modific nimic?
@@oooo-ch7xo da este în regula.
@@GradinaLuiDan Multumesc mult, spor in toate!
Teas ruga daca poti sami dai o idee de o mică sera ptr flori ptr tinut iarna...am observat ca in casa la multe nu le merg bine...si eu stau la casa si daca ai putea o idee de o mică sera...multumesc
Este destul de complicat pt ca dacă avem temperaturi mici este foarte greu de încălzit la 10 grade cât ar avea nevoie plantele. Ar reprezenta o grija în plus în permanenta. Ziua trebuie deschis, aerisit, tot cu grija de temp și mai ales de umiditate,deci cu siguranță probleme cu o parte din plante ați avea oricum.