BEKER | Samenvatting FC Utrecht O19 - PSV O19 zaterdag 24 augustus 2024

• เผยแพร่เมื่อ 12 ต.ค. 2024
  • Samenvatting van de bekerwedstrijd tussen FC Utrecht O19 en PSV O19 op het jeugdcomplex Zoudenbalch van FC Utrecht op zaterdag 24 augustus 2024.
    De voorbereiding is achter de rug en traditie getrouw begint het nieuwe competitieseizoen met een bekerronde. En inmiddels begint het ook een traditie te worden dat PSV meteen een BVO team loot ipv een amateurteam. Tegenstander is ditmaal FC Utrecht O19. Beiden teams deden vorige week nog mee met de Otten Cup in Eindhoven waar de fc Utrecht 5e werd en PSV O19 het toernooi won.Het team onder leiding van Vincent Heilmann won de Otten Cup zowel in 2023 als 2024. Bij Fc Utrecht startte Brian van den Boogaard in de basis. Brian die de afgelopen 10 jaar nog voor PSV uitkwam, heeft deze zomer de overstap gemaakt naar Utrecht. We wensen Brian veel succes bij fc Utrecht.
    Onder zeer benauwde en warme omstandigheden begon de wedstrijd en PSV nam meteen het initiatief. PSV controleerde de gehele 1e helft en gaf nauwelijks kansen weg. PSV kwam door een goed genomen corner van Manuel Bahaty op een 0-1 voorsprong door aanvoerder Floris Bos. Bos, die vorige week tijdens de Otten Cup ook al via een corner scoorde, kwam hoog boven de verdedigers uit en kopte in de verre hoek. Vrij kort erna kwam PSV op een 0-2 voorsprong. Opnieuw vanuit een corner kwam de bal voor die door Robin van Duiven teruggekopt werd naar de 2e paal waar Joël van den Berg opdook en de bal via de keeper in de goal kopte. PSV had verder weinig te duchten van Utrecht.
    De 2e helft was maar net begonnen toen een voorzet van Gino Verhulst door opnieuw Robin van Duiven teruggelegd werd. Het was Eus Waayers die de bal vervolgens in de verre hoek schoot: 0-3. PSV kreeg meerdere mogelijkheden om de score uit te breiden, helaas stond het vizier niet scherp 2e helft. Mede door de warmte maar ook door de vele wissels werd het spel de 2e helft er niet beter op.
    Vanuit een vrije trap kwam Utrecht via een rake kopbal van Giordinelo Meulens op 1-3. Dit gaf de spelers van Utrecht meer energie en men ging vol voor de aansluitingstreffer en PSV leek het even kwijt. Een afstandschot van Utrecht werd fraai gered door keeper Stijn Kuijsten.
    Via een spaarzame counter kreeg Jaden de Guzman nog een mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar een goede redding van keeper Mees Eppink voorkwam de 1-4. Toch was het even later raak toen een aanval van fc Utrecht werd afgeslagen en Essien Bassey de turbo aanzette. Hij gaf de bal netjes voor aan de mee opgekomen Manuel Bahaty die de wedstrijd definitief op slot gooide: 1-4.
    PSV O19 bekert daarmee door naar de volgende ronde. De bekerstunt van dit weekend vond plaats tijdens de wedstrijd van SC Cambuur o19 die Feyenoord O19 versloeg. De regulier speeltijd had een 1-1 opgeleverd waarna Cambuur de strafschoppen beter nam en daarmee doorbekert naar ronde 2.