gerçekten Türkiye'de bunları bu kadar detaylı anlatan bir kanalın olması takdir edilesi. Teşekkürler Barış Özcan! yüzlerce kez teşekkürler! Bıkmadan usanmadan yıllardır kanala video çekip atıyorsun.❤❤❤
Böyle bir konuyu bize 14 dkda soluksuz bırakarak anlatan Barış Özcan'a teşekkürlerimi en içten dileklerle iletiyorum. Senin gibi adamlar bu ülkede oldukça kendimizi geliştirmek için her daim uğraşacağız.
7:37 *BARIŞ ÖZCAN LÜTFEN OKU* İnsan kulağı alemdeki tüm sesleri duyamamaktadır. 20 Hz ve 20000 Hz arasındaki konuşma frekansı bölgesini duyar. Bunun altındaki infrasound denilen alçak frekanstaki sesleri ve üzerindeki Ultrasonic denilen çok yüksek frekanstaki sesleri duyamaz. Bunlar ancak bu yüksek frekansları algılayan cihazlar ile kaydedilebilir. Asrımızda bilim ve tekniğin gelişmesi ile alemde çok yüksek frekansta ses çıkaran, atmosferden tutun güneş sistemindeki bir çok gezegenin çıkardığı ultrasonik sesler kayıt altına alınmıştır. Bunların içlerinde en ilginç olanı Bilim adamlarının Pulsar diye isimlendirdikleri, ismi Kur’an da Tarık yıldızı olarak geçen ve kendisine yemin edilen bir yıldızdır. Evet ismi Tarık olan bu yıldız tıpkı kapıyı çalan bir kimsenin çıkardığı ses gibi ses çıkartmaktadır. İşin en ilginç yanı ise Arapçada Tarık kelimesinin kapıyı çalan manasında olmasıdır. TÂRIK, aslında “tark” kökünden ism-i fâildir. Tark, bir ses işitilecek şekilde şiddetle vurmak, çarpmaktır. Buna göre “târık”, esasen “tokmak vurur gibi şiddetle vuran ve kapıyı çalan” demektir. Bundan 1400 yıl önce bilim ve tekniğin olmadığı bir zamanda kapıyı çalan manasında Tarık olarak bildirilen bu yıldızın bu zamanda keşfedilen sesinin tıpkı kapı çalması şeklinde olması ne ile izah edilebilir? Eğer Kur’ana haşa beşer kelamı dersek o zaman Peygamber efendimiz (s.a.v.) in bundan 1400 sene önce bu ultrasonik sesleri, yüksek frekans algılayan cihazlar ile kaydedip sonra buna Tarık dediğini kabul etmek zorunda kalırız ki bu fikri kabul edebilecek yeryüzünde tek bir insan yoktur.
Evrim Ağacı ve Barış Özcan Türkiye’de bilim aktarıcılığı alanında çok büyük bir açığı kapatıyorlar. Holosen de bunları takip ediyor ve iyi işler yapıyor. Hepsine sonsuz teşekkürler.
Yanlış bilgi vermiyim diye canli yayin yapmayip daha iyi hazırlanıp muhteşem anlatmasina ve verdigi örneklerle daha iyi anlaşılır olmasına ne demeli teşekkürler Barış Abi İyiki Varsın...
Evren harikulade bir yer! Keşfedilecek uçsuz bucaksız gezegenlerle, henüz açığa kavuşturulmamış gizemlerle ve kara deliklerin üflediği uzayda yüzen süper baloncuklarla dolu.❤ THANK YOU FOR YOUR EFFORT ❤
Teşekkürler Barış Özcan, içeriginiz bende kainatın topyekün bir "İlahi Musiki" olduğunu ve böyle muazzam bir musikiyi işiten için gündelik çekişmelerin ne kadar basit kaldığını ifade eden şu metni çağrıştırdı, paylaşmak istedim; "Evet, evet!... Neam, neam!... Sivrisinek tantanasını kesse, bal arısı demdemesini bozsa; şevkiniz bozulmasın, teessüf etmeyiniz. Zîrâ kâinatı nağamatıyla raksa getiren, hakâikın esrarını ihtizaza veren musika-i İlahiye hiç durmuyor. Sermeden zürm-zürm (güm güm şeklindeki bir ses ifadesi) eder. Padişahların padişahı olan Sultan-ı Ezel'in, Kur'ân denilen musika-i İlahiyesi ile umum âlemi doldurarak kubbe-i âsumanda (zirmîn) getirmekle; sadef, mağara, kehf-misal olan ülema ve meşayih ve hutebanın dimağ ve kalb ve femlerine vurarak, aks-i sadâ onların lisanlarından çıkıp seyr ü seyelan ederek, çeşit çeşit sadalarla dünyayı "zirme zirm" ile ihtizaza getiren o sadanın tecessüm ve intibaıyla; umum kütüb-ü İslâmiyeyi birer Tanbur ve Kanun'un bir teli ve şeridi hükmüne getiren ve her bir tel, bir nev'iyle onu ilân eden o sadâ-yı semavî ve ruhanîyi kalbin kulağıyla işitmeyen veya dinlemeyen..." Âsâr-ı Bediiye, Münazarat, B.S.N.
Bu programda İngilizce kelimelerin Türkçe karşılıklarını da kullandığınız ve önceki videolara göre Türkçe konusunda daha hassas olduğunuz için teşekkür ederiz. Güzel çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını dileriz.
Abi ,gerçekten çok iyi anlatıyorsun ve bizlerin daha iyi idrak eritmesi için çok güzel örneklendirmeler yapıyorsun,benim nazarımda insanlara artı koyucu,onları geliştirici bir özelliğe sahipsin ,teşekkürler barış ÖZCAN…
Yine bitmese dediğim bir video olmuş. Harika anlatımın için teşekkürler Barış abi. Böyle heyecan verici haberleri bize aktarmasan asla haberdar olamayacağız. 🙏
21 Aralık 2012 Yılında Nakur karadeliğinin dünyaya en yakın olduğu saatlerde ben bu sesi kendi kulaklarımla duydum. Aydın Didimdeydim, yaklaşık 10-15dk dinledim, ertesi gün bu ses ne olabilir diye araştırdığımda benim gibi bu sesi duyan az sayıda insanın da aynı sesi işittiğini ve bu sesin Nakur karadeliğinden geldiğini öğrendim.
O kadar düzenli ve hikmetli bir orkestra içerisinde bulunuyoruz ki nereye baksak orkestra şefini görmemek, böylesi muazzam sanatın sanatkârını görmemek mümkün değil. "Sanatlı bir eser sanatkârı icab eder." Sizlerin vesileyle insan tefekkür etmeye başlıyor. Ve her yeni bir keşifle, videoyla insan bu muazzam sanatı daha çok araştırıp sanatkârını tanımak, bilmek istiyor. Kâinat bir kitap gibidir. Bizler onun sayfalarını böylesi keşif ve ilimle okuyarak yazarının ne denli ilim, hikmet, irade ve kudret sahibi olduğunu, bizleri ne kadar çok sevdiğini ve arzularımızı yerine getirmeye gücü yetecek olduğunu anlıyoruz çok şükür. Allah emeklerini boşa çıkarmasın Barış abi. Rabbim sizlerden razı olsun, böylesi faydalı işler yaptığınız için teşekkürler.
Ben hep şunu merak etmişimdir ışık yolu uzaklıkta milyarlarca galaksi göktaşı güneş etrafında dönen Neptün Satürn vs bunların biz insanlara katkısı ne ki ?
@@wonderwomenwin2730Her biri birbirine zincir gibi bağlı aslında. Kütle çekiminin dağılımı konusunda gezegenlerin şimdiki hızında ve konumunda olmasında bizim bildiğimiz ve bilmediğimiz bir sürü olması gereken parametreler arasındalar. Ve bunlar muazzam titizlikle işleniyor. Evrenin başlangıcından beri hepsi bir silsile halinde günümüzdeki halini alana kadar işletildi ve işletmeye de devam ediyor. Yani gerek bizim bildiğimiz hikmetler gerek bilmediğimiz hikmetler, gerekse onların da bir eser olduğuna bakıp onlardan bilgi elde etmemiz bizlere onların da boşu boşuna olmadığını gösteriyor. Aslında tüm kainat bir sanat eseri gibi. Nasıl ki bir sergiye gidildiğinde bu eser neden burada ki diye sorulmaz, çünkü sanatçının o eseri yaparken bir gayesi vardır. O eser o sanatçının bir nevi isim ve sıfatlarının, kendisinin yansımasıdır. İşte aynen öyle, bu kâinat ve içindeki her şey de Allahın kendi cemal ve kemalini görmek ve göstermek istemesinin ve diğer isim ve sıfatlarının birer yansımasıdır. Bu yüzden bu boşuna diyebileceğimiz bir şey yoktur bu hayatta. En kötü biz neden öyle olduğunu bilmiyoruzdur ki yansıma olduğunu bilmek bile yeterli bence...😊
Sessizlik anında kulağımı hoparlöre dayayıp evrenin hmmm sesini duymaya çalışırken 01:55 de Barış abinin 'Şu ana kadar..' sesiyle kulağımda oluşan bir süpernova patlaması
8:31 Evrenin her yerine yerleştirilmiş, böylesine hassas varlıkları kusursuz bir şekilde yaratan ve bizden milyarlarca kilometre uzakta olmasına rağmen insanın hizmetine sunan Allah'a hamd olsun. ''Şüphesiz bunda düşünüp görebilen kimseler için ibretler vardır. (Hicr Suresi, 75. Ayet)''
Hep onlar düşünüp hep onlar çalışıp hep onlar buluyor hiçbir İslam ulkesinden böyle keşifler araştırmalar buluşlar projeler çıkmıyor...hep onların görmesi bulması biraz garip degilmi gerçekten bu arada inançlı bir insanım yanlış anlaşılmasın ama....neden onlar....
@@esrefcankaya5568 Gelişmiş ülke oldukları için? Adamlar sömürü ve kafalarını kullandıkları için şuan en güçlü devletlerden biri. Ee en güçlü devletlerden biri olunca elinde paran da olur kaynağın da olur. İslam'ın altın çağına bak, bu tür gelişmeler hep bizden, müslümanlardan çıkıyordu. Ayrıca olaya ülke olarak bakmamak lazım, orda çalışan bir sürü müslüman yabancı insanlar da var.
@@esrefcankaya5568 çoğu müslüman olan ülkenin savaşa girmesi batı tarafından sömürülmesi olabilir belki eski tarihe bak islam bilim adamlarını incele i
Deniz benzetmesi aklıma tek bir şeyi getirdi. O da Yâsin suresi 40. Ayet. "Ne güneş, aya yetişebilir ne gece, gündüzü geçebilir; hepsi de bir felekte (yörüngede) yüzmektedirler." Bu videodaki gibi ayette de evrendeki cisimlerin hareketini anlatırken aynı benzeşmenin kullanılması (yüzme) ne kadar muhteşem değil mi? Ki dünyanın yuvarlak olduğu bile 1500'lü yıllarda kanıtlanmışken bu kadar eski bir kitapta evrendeki cisimlerin hareketlerinin doğru yansıtılması ne kadar mümkün olabilir? Ayetin Mustafa İslamoğlu tarafindan netteki açıklamasının bir kısmı dikkatimi çekti: "'Yuvarlak cisim, daire' anlamına gelen felek, “gezegenlerin yörüngesi” için kullanılmaktadır. Gemilerin seyr u sefer rotasına benzediği için “gemi” mânasına gelen fulkten türetilmiştir (Râğıb)." Her geçen gün keşfedilen yeni bilgiler ne kadar heyecan verici, bu dalgalar sayesinde belki de gezegenler arası yolculuklar mümkün olacak.
Geceleri heyranlikle yıldızlara bakıyorum ve kendime şunu söylüyorum ne kadar de hiç olduğumu tekrar tekrar aklıma gitirıyorum. Teşekkür ederim bariş özcan.from afg.uzbek. butun dünyaya huzur ve bariş dilerim.
@@turkce.fatihikafanı kaldır yukarı bak o gözlerinle gördüğün devasa ve akılalmaz boşluğa uzay diyoruz tabi sen o boşluğa (stratosfer dışında kalan yere) başka birşey diyorsan sana uzayın olduğunu kimse kanitlayamaz...peki sen bize olmadığını kanıtlayabilir misin?
2:28 Barış tam zamanında söylediniz. tam yolu yarılamışdık kara deliğe varmak üzreydik ki sizin "yapmayın,etmeyin" sözünüzü duyduk. Tafsiyeniz üzre geri dönüyoruz :)
Kusursuz bir denge,mukemmel bir yaratılış,sırlarla dolu bir devran. İnsan oglu olarak kozmik zaman ölceginde ufacık bir yere sahibiz. Aynı zaman da mukemmel islere imza atıyoruz.
İngilizce bildin mi internette öğrenemeyeceğin şey neredeyse yok, o yüzden dil bilip, araştırıp öğreneceksin. Bir şeyi öğrenmen, bilgiye ulaşman için Barış ağabeyinin olmasına gerek yok, internet çağında yaşıyoruz sonuçta, orta çağda değil. :)
Soru: bahsettiğimiz pulsarlar bizden binlerce ışık yılı uzakta oldukları için gravitasyonel dalgaların onlar üzerinde yarattıkları etkiyi de doğal olarak binlerce yıl sonra gözlemleyebileceğiz, değil mi? Yani şu anda etkisi hesaplayabildiğimiz gravitastonel dalgalar aslında binlerce yıl önce o pulsarlardan geçti. Sonuçta herhangi bilgi veya etki ışık hızından hızlı yayılamaz.
Bildiğim kadarıyla Kütle çekim dalgaları da ışık hızında yayılıyor. Zaten James clerck maxwell kendi kendine yayılabilen bir elektromanyetik dalganın hızı ne olmalıdır diye hesaplarken ortaya ışık hızı çıkıyor. Kütle çekim dalgaları da ışığın hızında yayılıyorlar. Buradan sonra çok tuhaf düşüncelere sahip oluyorum
Eline emeğine sağlık Barış abi. Böyle önemli gelişmeleri an be an takip edip derleyip hızlı bir şekilde paylaşıyorsun. Bir gün umarım bizim ülkemizden de böyle önemli keşif haberleri çıkar ve dünyanın ilerlemesine yön verir.
Barış Bey çok başarılı bir video olmuş.Böyle bir konu ancak bu kadar güzel ve anlaşılır şekilde anlatılabilir.Çok teşekkürler
ปีที่แล้ว +1
Kocaman evreni anlamaya çalıştıkça kendimi hem yalnız hissediyorum hem de büyük bir şeyin parçası gibi görüyorum. Hem ürküyor hem de huzur dolu oluyorum. İlginç bir duygu karmaşası.
"Gökleri ve yeri gerçek bir gâye ve hikmet ile, yerli yerince yaratan O’dur. “Ol!” dediği gün her şey birden oluverir. O’nun sözü gerçektir. Sûra üflendiği gün de bütün varlık ve mutlak hâkimiyet O’nundur. O, duyuların kapsam alanı dışında kalanları da kapsam alanına girenleri de bilir. O, her hükmü ve işi sağlam ve hikmetli olandır ve her şeyden haberdârdır." En'am Suresi 73.ayet Sadakkallahülazim❤
Baştan sona güzel göndermeler içeren, sonunda da bizi bize anlatan ve gerçekleri tokat gibi yüzümüze vuran bir videoydu. Gerçekten ağzım açık izledim! Teşekkürler Barış Özcan!
Senin içindeki o heyecanının yarattığı kalp atışının dalgaları da, kim bilir belki içindeki mikroorganizmalar için aynı heyecanı yaratmış olabilir. Kendini bir evren gibi düşünürsen, içindeki nice yapılar, o organizmalara hayranlık veriyordur. Diceksin ki ne alaka.! Zaman ve boyut kavramı olarak cevaplayabilirim 😉
@@straykids_hayrani_bilimle din varlık konusu içinde yıllardan beri ortaklık var mı yok mu tartışması düşüncesi üzerinde tartışılır deliller sunulur ,istisnalar sürülür .Yorum yapan arkadaş da yine sürecin normali üzerinde delilini sunmuş .Ne demek tanrıyla ne alakası var 😅
Barış Abi uzun zamandır sizi takip ediyorum ama galiba hiç daha önce yorum yapmadım, bugün çok içimden geldi 😄 Gerçekten çok kaliteli içerikler paylaşıyosun, sayenizde çok şey öğreniyoruz. İyi ki varsın be Barış Abi😁😁
Baris abi ben seni iran tebriz sehrinden takip ediyorum aslen turkum yillardir videolarina bakip bakip bir kivilcim ariyorum kendimde gercekci olmak istersem her videondan sonra biraz oturup agliyorum mesela bu videoda oldugu gibi yada mamutlarin geridonusu videosu bazen kendimi bu dunyada ne yapiyorum diye dusunuyorum yada ne yapabilirim ve hatta bazen diyorum allah beni yaradmasaydi da bu bilim insanlarini yaradib onlara daha cok zaman verseydi cunku onlarin bu dunyaya ve insanliga kattiklari seyler bizimki ler le olculemez allah dan saedece bir istekim var oda benim de ufugumu acmasi ve bana bu dunyada bir iz birakicak bir yol gostermesidir
Çok güzel anlatılmış. Bu arada, Yoga’da kullanılan AUM sesi evrenin sesi olarak biliniyor. Meditasyon yaparken o nedenle AUM kelimesini tekrarlıyoruz. Hinduizm’de büyük patlama esnasında ilk çıkan ses diye anlatılıyor. ✨
@@aybalaaydin4488 Atarcaları adeta bunun için geliştirilmiş sondalar gibi kullanarak bu tür bir olguyu kanıtlamaları ve bu kanıtın Barış bey tarafından bu denli net bir içerik ile aktarımı pek çok kişi için değerli olsa gerek.
izledikçe evrenin, hayatın dünyadan daha fazlası olduğunu daha çok anladım. böylesi büyük şeyler ve saniye saniyesine aynı olan uyum bir yaratıcının varlığını haykırıyor...
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. 1- Andolsun gökyüzüne ve gece çakıp görünene! 2- O, gece çakıp görünen nedir bilir misin? 3- Karanlığı delen yıldızdır. 4- Hiç kimse yoktur ki, başında bir gözetleyeni bulunmasın. TARIK SURESİ - TARIK YILDIZI - PULSAR (TARIK YILDIZI) karanlığı delmesi sizin bahsettiğiniz uydu sistemi gibi karanlığı delerek iletişim kurmaları gibi
Emeğinize sağlık teşekkürler bizim gibi baya yaş almış bu konulara meraklı insanlarin da anlayabileceği gibi konuşduğunuz için minnettarım.Saygı ve selamlar😊
Karadeliklerin bu enerjisi nereden geliyor yani süpernova yıldızları zaten sonsuz enerji diyebileceğimiz bir kaynak iken birde karadelikleri hiç tahmin edemiyorum çok muazzam gerçekten...
Barış abi seni tanıdığım için inanılmaz mutluyum. Hazırladığın bu nefis videoları izlerken kendime yatırım yaptığımı hissetmek inanılmaz. Henuz bir yılını doldurmuş öğretmen olarak öğrencilerime gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir kanal olduğun için teşekkür ederim.
Şöyle gelişmeler beni öyle heycanlandırıyor ki mutluluktan havalara uçuyorum. Sonra aklıma ülke gündemindeki salak saçma şeyler geliyor. Sağ ol Türkiye sağ ol... Biz de gidip her okula manevi danışman atayalım, türban meselesini tartışalım, 1500 yıl önce söylenmiş bir söz üzerine bir ton yazı yazalım; matematik, astronomi, fizik bilmeyen insanlar yaradılış hakkında fikirler sunsanlar falan... ahh ah hayat. Neyse Barış abi videon aydınlattı. Sağ ol
Bu "hmmmm" sesi ne kadar yıl öncesinden geliyor peki? Sizin kıstasınız, bilginin geçmişten yani "geriden" geliyor olmasıysa; evrendeki bu dalgalanmayı tartışmakta da sorun var bu mantığınıza göre. Çok dar bir bakış açısıyla sizin gibilere "ezberletilen" "bilim varsa din olamaz" doktiriniyle, kendi dini görüşünüz yönünde karşı tarafa "anca laf" etmek yerine; daha "açık" bir kafayla, daha geniş ölçekte bakıp, insanlığın elindeki her türlü bilgiyle çıkarımlar yapmak, teoriler geliştirmek daha akıllıca olmaz mı peki? Sizin gibi "kutunun içinde" yaşayanlar sağ olsunlar; kutunun dışına bakmak için insanlık tarihinin başlangıcından beri evrenden gelen; Yaratıcı'dan gelen; yada geldiği yönünde emareler olan bilgiler ile "birlikte" bilim üzerine çalışmak varken; anca o kutunun içinde birbirinize laf atarak kendinizi tatmin edersiniz malesef.
Duymuştum fakat detaylı okumamıştım. Paylaşmış olayım: Dk 6:35 (Pulsar) Tarık anlamı : Kapı çalan, şiddetlice vuran. Tarık suresi: 1. Göğe ve târıka andolsun. 2. Târıkın ne olduğunu sen ne bileceksin? 3. O, (ışığıyla karanlığı) delen yıldızdır.
Ne? Kapı çalmak, vuran anlamları tarık kelimesinin ködürü ve fiil bir kelimedir pulsar gerçektende bir vurma sesi oluşturmazlar yani pulsarların bir sesi yoktur ses olarak çevirdiğimiz tek şey radyo dalgalarıdır. "yani bir cisimden radyo dalgası geldi onu sese çevirdik bu o gök cismin sesi" hayır değiller bu radyo dalgaları yada başka bir başka elektromanyetik dalgaları sadece sese çevirerek ne olduğunu anlayamazsınız bu yüzden kızılötesi ve diğer tür teleskoplar vardır yoksa sadece radyo teleskoplarıyla kalsak pekte bir şey keşfedemeyiz. Konuya dönersek pulsarların gerçekten ses çıkarttığını yada kapı çalarmış gibi vurduğunu sanan büyük bir yanılgı var pulsarlardan gelen tek şey elektromanyetik dalgalardır ve bir de iki tane pulsar varsa yerçekimi dalgaları oluşturanlarıda vardır bunları ses dalgasına dönüştürdüğümüzde ses değişir ve farklı tonlarda çıkar bazıları bir baloncuk patlaması bazıları nabız sesi (radyo teleskoplarından bildiğimiz ses) bazıları cızırtı benzeri ses çıkar. Asıl açıklanması gereken neden periyodik şekilde kesik kesik geliyor bu dalgalar bunun nedeni basit aynı deniz feneri gibidir pulsarlar kendi etraflarında yaptıkları dönüş yüzünden kutuplarından çıkan elektromanyetik dalgalar dairesel bir dönüş yaparlar bu yüzdende dalgalar periyodik şekilde bize ulaşır eğer pulsarlar dönmeseydi ya da eksen eğikleri dik olocak şekilde olsaydı duyucağımız ses bir cızıltı olurdu aslında bunu daha hızlı dönen pulsarlarda duyuyoruz şöyleki bir pulsar ne kadar hızlı dönerse bu nabız sesi çok daha artar ve artık nabız sesi olmak yerine bir cızıltı olur ki bu yüzden bu ayeti pulsarlara benzetmemeniz gerektiğini söylüyorum hatalı bir benzetme olur çünkü ki şu da var pulsarların atarca denmesinin nedeni döngüsel şekilde elektromanyetik dalgalar göndermeleri yüzünden gerçektende bir vurma yada kapıya vurma gibi fiilen bir ses çıkartma durumu yok. Son olarak dediğim gibi pulsar ne kadar hızlı dönerse sesde cızıltılı olur çünkü artık elektromanyetik dalgaları ardı ardına gönderiyordur ki buda sanki dönmüyormuş gibi sandırır kısacası bu ayeti okuduğumuzda karanlığı delen cümleside pulsarlara uygun değildir çünkü pulsarlar hem çok uzakta hemde diğer gök cisimlerine göre daha az ışık yayar kısacası kalbinizi kırmak sizi sinir etmek iistmem ama radyo teleskoplarından birisine bunu anlatsanız dalga geçer, bu ayetin pulsarlarla bir alakası yoktur bilgisi olan herkes bunu rahatlıkla algılayabilir birde bunun mecazi bir vurma olduğunu düşünmeyin çünkü tarık kelimesinin kökü mecazi bir anlam taşımaz bunu arapça sitelerde arapça sözlüklere girerek görebilirsiniz. Eski dönemlerde sabah yıldızı tarık olarak geçer. Bide atarca yanıp sönmek veya videoa olduğu gibi zonlama demektir kapıyı vuvurm yada bir vurmak değildir ikisini arasında fark varıdır anlam olarak da kelime olarakda
Pulsar diye isimlendirdikleri, ismi Kur’an da “Tarık Yıldızı” olarak geçen ve kendisine yemin edilen bir yıldızdır. İsmi “Tarık” olan bu yıldız tıpkı kapıyı çalan bir kimsenin çıkardığı ses gibi ses çıkartmaktadır. İşin en ilginç yanı ise Arapçada “Tarık” kelimesinin kapıyı çalan mânâsında olmasıdır. Subhanallah ❤ Bunca mükemmelliği yaratan Allah’a hayran olmamak mümkün değil …
Tarık yıldızının bununla ilgisi yok ama siz mucize uydurmayı seversiniz, ne de olsa uyduruk mucizeleriniz dışında bu ideolojiye inanmak için bir bahane bulamazsınız
Hocam, pulsarlar bir kaç sene önce uzayda yolculuk yapmak için konum/zaman belirleme olarak kullanılabilir mi diye de tartışılıyordu. Harika video için teşekkürler 🙏 'Hımmm' teşekkürler yoga 🙏
Hani alıp da verdiğimiz nefesimiz varya son anda da Lailahe illallah Muhammeden resulullah diye bilmeyi Müslüman ve Müslüman olacak kardeşlerimize Allah c.c nasip eylesin ( AMİN )
Okyanus anolojisiyle Barış Bey harika biçimde anlattı, koskoca bir evrende bizim aslında bir sandal bile olmadığımızı... Bütün bu keşiflerle birlikte, akıl almaz sonsuz boşluğun o muazzam varoluşu içerisinde bizlere ayrılan yerin ne kadar "küçük" bile olmadığını görüyoruz.. Devasa bir yapı karşısında nasıl çaresiz olduğumuzu bilmek aslında bize biraz alçakgönülüllük katmalı diyeceğim ama, insanlığın tümden bu seviyeye gelmesi nesiller boyu sürecek. Biz göremeyeceğiz belki ama, eğer insalık var olursa, 1000 yıl sonra, 5000 yıl sonra, belki 10000 yıl sonra neler keşfedilip nelerin gerçekleşeceğini görmek isterdim, hem de çok.. Nice Kardaşev ölçeklerine diyelim o zaman..
üniversiteyi kazanamamış ya da ek bilgi isteyenlere kendilerini daha fazla geliştirmek isteyenlere ve bilgili biri olmak isteyenlere bu Kanal en iyi alternatiftir. Teşekkürler Barış bey.
Bu kanalın yobazı çok, her gördüğünü allaha bağlayan, ayetleri buraya copy-paste yapıştıranı mı dersin, sordukları tuhaf sorular mı dersin. İzleyenlerin %90 ı izlemek için izliyorlar, bir şey anladıklarından değil.
Videonun 7:35 dakikasindaki konuyla ilgili olarak müsaadenizle ben de kendimce anlayıp, kendime çıkardığım payı sizlerle paylaşmak isterim. 7:35 dakikadaki Video kaydında tokmağa vurur gibi yıldızdan gelen sesi işitiyoruz. Dinlediğiniz bu ses bilim insanlarının "Pulsar" diye isimlendirdikleri, Kur'an'da da Tarık yıldızı olarak geçen ve kendisine yemin edilen bir yıldızın çıkardığı sestir. Ayet mealen söyle diyor: "Göğe ve Tarık'a andolsun! Tarık nedir bilir misin? O delip geçen/aydınlatan yıldızdır." (Târık 1-3).Sure Tark kelimesinden gelir ve anlamı bir ses işitilecek şekilde şiddetle vurmak, çarpmaktır. Buna göre "târık", esasen "tokmak vurur gibi şiddetle vuran ve kapıyı çalan" demektir. İsmi Tarık olan bu yıldız da tıpkı kapıyı çalan bir kimsenin çıkardığı ses gibi ses çıkartmaktadır. Kuran, o yıldızın tanımı ve mahiyetini açıkladıktan sonra bir kelimeyle (Tark) yıldızına ait sesin de nasıl olduğunu ifade etmiştir. Sağlıcakla kalın.
Yerleri ve gökleri 6 günde yaratan Rabbim ne yücedir. Sanata bakıp sanatçıyı düşünmek insana çok şey katar, Kur'an-ı Kerim de çokça vurgulanmıştır, "O'nun yarattıklarına bakıp akıl etmezler mi?" "Bunda akıl sahipleri için çokça ibretler vardır" şeklinde. Barış ağabeyimin videolarını çok severek izlerim, çünkü bana Sanatkâr'ı çokça hatırlatır 🤗
9:35 ".. bir süre zarfı boyunca..." ifadesi "bir süre zarfında" ya da "bir süre boyunca" gibi bir şekilde olmalı. "Zarfında" ve "boyunca"yı bir arada kullanmamalıyız. 😇🤓
Keşif insanın dünyaya gözlerini açtığı ilk andan itibaren başlar diyordu ünlü bir bilim dergisi Teşekkürler Barış Özcan ❤😊🎉
Rica ederim
Rica ederim
Hangi dergi?
@@selman044 yanılmıyorsam national geo
Aaa hocam?
gerçekten Türkiye'de bunları bu kadar detaylı anlatan bir kanalın olması takdir edilesi. Teşekkürler Barış Özcan! yüzlerce kez teşekkürler! Bıkmadan usanmadan yıllardır kanala video çekip atıyorsun.❤❤❤
Barış abi de olmasa Dünyada yaşadığımızı unutacaz..
Ne dünyasi reis dünya neymiş türkiyede yaşıyoz biz
De ayrı
Sağa sola biraz bak kimseye ihtiyacın olmadığının farkına varacaksınız.
Adam hukuk okumuş bilim adamı değil sadece Sağına soluna bakiyor
@@Sekulerevelynnbir bitmediniz hammmıııınnnaaaaa
EVRİM AĞACINI DA ÖNERİRİM
Güzel ülkemin dertlerinden kafamızı kaldırıp dünyaya ve uzaya bakabildigimiz tek kaliteli mecra.. teşekkürler Barış abii :))
Böyle bir konuyu bize 14 dkda soluksuz bırakarak anlatan Barış Özcan'a teşekkürlerimi en içten dileklerle iletiyorum. Senin gibi adamlar bu ülkede oldukça kendimizi geliştirmek için her daim uğraşacağız.
@@sametatatoprak Yıllardır Amerika'da yaşıyor.
Nikola Tesla zamanında şöyle demişti: Evreni anlamak istiyorsanız frekans titreşim dalga olarak düşünün çünkü evrendeki her şey bunlardan ibarettir
@@sudeberksozlu Newyork'ta
@@sudeberksozlu hatırlamıyorum :)
7:37 *BARIŞ ÖZCAN LÜTFEN OKU*
İnsan kulağı alemdeki tüm sesleri duyamamaktadır. 20 Hz ve 20000 Hz arasındaki konuşma frekansı bölgesini duyar. Bunun altındaki infrasound denilen alçak frekanstaki sesleri ve üzerindeki Ultrasonic denilen çok yüksek frekanstaki sesleri duyamaz. Bunlar ancak bu yüksek frekansları algılayan cihazlar ile kaydedilebilir.
Asrımızda bilim ve tekniğin gelişmesi ile alemde çok yüksek frekansta ses çıkaran, atmosferden tutun güneş sistemindeki bir çok gezegenin çıkardığı ultrasonik sesler kayıt altına alınmıştır. Bunların içlerinde en ilginç olanı Bilim adamlarının Pulsar diye isimlendirdikleri, ismi Kur’an da Tarık yıldızı olarak geçen ve kendisine yemin edilen bir yıldızdır. Evet ismi Tarık olan bu yıldız tıpkı kapıyı çalan bir kimsenin çıkardığı ses gibi ses çıkartmaktadır. İşin en ilginç yanı ise Arapçada Tarık kelimesinin kapıyı çalan manasında olmasıdır.
TÂRIK, aslında “tark” kökünden ism-i fâildir. Tark, bir ses işitilecek şekilde şiddetle vurmak, çarpmaktır. Buna göre “târık”, esasen “tokmak vurur gibi şiddetle vuran ve kapıyı çalan” demektir.
Bundan 1400 yıl önce bilim ve tekniğin olmadığı bir zamanda kapıyı çalan manasında Tarık olarak bildirilen bu yıldızın bu zamanda keşfedilen sesinin tıpkı kapı çalması şeklinde olması ne ile izah edilebilir?
Eğer Kur’ana haşa beşer kelamı dersek o zaman Peygamber efendimiz (s.a.v.) in bundan 1400 sene önce bu ultrasonik sesleri, yüksek frekans algılayan cihazlar ile kaydedip sonra buna Tarık dediğini kabul etmek zorunda kalırız ki bu fikri kabul edebilecek yeryüzünde tek bir insan yoktur.
Evrim Ağacı ve Barış Özcan Türkiye’de bilim aktarıcılığı alanında çok büyük bir açığı kapatıyorlar. Holosen de bunları takip ediyor ve iyi işler yapıyor. Hepsine sonsuz teşekkürler.
Mevrim ağacı hariç hepsi güzel bana göre.
Bebar Bilim ve emeklerini unutmayalım 😊
@@1utopiia bebar bilimi sevmiyorum ben
iyi ki varlar ve siz bilimseverler de iyi ki varsınız
Mevrim ağacı 🚮 bence.
Yanlış bilgi vermiyim diye canli yayin yapmayip daha iyi hazırlanıp muhteşem anlatmasina ve verdigi örneklerle daha iyi anlaşılır olmasına ne demeli teşekkürler Barış Abi İyiki Varsın...
Bu denli karmaşık şeyleri o kadar basit ve anlaşılır bir şekilde anlatıyorsunuz ki,evrene,yaşama hayran kalıyoruz☺️💜
Evrene değilde onu yaratana yöneltmek lazım hayranlığı. Düşünsenize bu evren daha neler barındırıyor. Biz bilmiyoruz ama yaratıcı biliyor
@@Dobiskediok
@@teayerd💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀
@@Dobiskedi boş yapma abdulhamid
Bu kadar derinleme araştırmalar ve anlaşılır şekilde anlatımlar için Sizi tebrik ediyorum Barış bey.
Evren harikulade bir yer! Keşfedilecek uçsuz bucaksız gezegenlerle, henüz açığa kavuşturulmamış gizemlerle ve kara deliklerin üflediği uzayda yüzen süper baloncuklarla dolu.❤ THANK YOU FOR YOUR EFFORT ❤
Teşekkürler Barış Özcan, içeriginiz bende kainatın topyekün bir "İlahi Musiki" olduğunu ve böyle muazzam bir musikiyi işiten için gündelik çekişmelerin ne kadar basit kaldığını ifade eden şu metni çağrıştırdı, paylaşmak istedim;
"Evet, evet!... Neam, neam!... Sivrisinek tantanasını kesse, bal arısı demdemesini bozsa; şevkiniz bozulmasın, teessüf etmeyiniz. Zîrâ kâinatı nağamatıyla raksa getiren, hakâikın esrarını ihtizaza veren musika-i İlahiye hiç durmuyor. Sermeden zürm-zürm (güm güm şeklindeki bir ses ifadesi) eder.
Padişahların padişahı olan Sultan-ı Ezel'in, Kur'ân denilen musika-i İlahiyesi ile umum âlemi doldurarak kubbe-i âsumanda (zirmîn) getirmekle; sadef, mağara, kehf-misal olan ülema ve meşayih ve hutebanın dimağ ve kalb ve femlerine vurarak, aks-i sadâ onların lisanlarından çıkıp seyr ü seyelan ederek, çeşit çeşit sadalarla dünyayı "zirme zirm" ile ihtizaza getiren o sadanın tecessüm ve intibaıyla; umum kütüb-ü İslâmiyeyi birer Tanbur ve Kanun'un bir teli ve şeridi hükmüne getiren ve her bir tel, bir nev'iyle onu ilân eden o sadâ-yı semavî ve ruhanîyi kalbin kulağıyla işitmeyen veya dinlemeyen..."
Âsâr-ı Bediiye, Münazarat, B.S.N.
Bu programda İngilizce kelimelerin Türkçe karşılıklarını da kullandığınız ve önceki videolara göre Türkçe konusunda daha hassas olduğunuz için teşekkür ederiz.
Güzel çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını dileriz.
Abi ,gerçekten çok iyi anlatıyorsun ve bizlerin daha iyi idrak eritmesi için çok güzel örneklendirmeler yapıyorsun,benim nazarımda insanlara artı koyucu,onları geliştirici bir özelliğe sahipsin ,teşekkürler barış ÖZCAN…
Bir hımm sesi ancak bu kadar mükemmel bir şekilde anlatılabilir 👍😊
Hahaha çok tatlı bir yorum olmuş :)
Gerçekten çok güzel anlatmışsınız elinize sağlık, sizi dinledikçe astronomiye bağlılığım artıyor.
Yine bitmese dediğim bir video olmuş. Harika anlatımın için teşekkürler Barış abi. Böyle heyecan verici haberleri bize aktarmasan asla haberdar olamayacağız. 🙏
21 Aralık 2012 Yılında Nakur karadeliğinin dünyaya en yakın olduğu saatlerde ben bu sesi kendi kulaklarımla duydum. Aydın Didimdeydim, yaklaşık 10-15dk dinledim, ertesi gün bu ses ne olabilir diye araştırdığımda benim gibi bu sesi duyan az sayıda insanın da aynı sesi işittiğini ve bu sesin Nakur karadeliğinden geldiğini öğrendim.
😮
@@Lilury801 hmmmm
@@Lilury801 Valla sesi yazarak nasıl betimleyebileceğimi bilemedim ama nasanın yayınladığı karadelik sesi videolarına bakarsanız aynı o sesti.
O kadar düzenli ve hikmetli bir orkestra içerisinde bulunuyoruz ki nereye baksak orkestra şefini görmemek, böylesi muazzam sanatın sanatkârını görmemek mümkün değil.
"Sanatlı bir eser sanatkârı icab eder."
Sizlerin vesileyle insan tefekkür etmeye başlıyor. Ve her yeni bir keşifle, videoyla insan bu muazzam sanatı daha çok araştırıp sanatkârını tanımak, bilmek istiyor.
Kâinat bir kitap gibidir. Bizler onun sayfalarını böylesi keşif ve ilimle okuyarak yazarının ne denli ilim, hikmet, irade ve kudret sahibi olduğunu, bizleri ne kadar çok sevdiğini ve arzularımızı yerine getirmeye gücü yetecek olduğunu anlıyoruz çok şükür.
Allah emeklerini boşa çıkarmasın Barış abi. Rabbim sizlerden razı olsun, böylesi faydalı işler yaptığınız için teşekkürler.
Ben hep şunu merak etmişimdir ışık yolu uzaklıkta milyarlarca galaksi göktaşı güneş etrafında dönen Neptün Satürn vs bunların biz insanlara katkısı ne ki ?
@@wonderwomenwin2730Her biri birbirine zincir gibi bağlı aslında. Kütle çekiminin dağılımı konusunda gezegenlerin şimdiki hızında ve konumunda olmasında bizim bildiğimiz ve bilmediğimiz bir sürü olması gereken parametreler arasındalar. Ve bunlar muazzam titizlikle işleniyor. Evrenin başlangıcından beri hepsi bir silsile halinde günümüzdeki halini alana kadar işletildi ve işletmeye de devam ediyor. Yani gerek bizim bildiğimiz hikmetler gerek bilmediğimiz hikmetler, gerekse onların da bir eser olduğuna bakıp onlardan bilgi elde etmemiz bizlere onların da boşu boşuna olmadığını gösteriyor. Aslında tüm kainat bir sanat eseri gibi.
Nasıl ki bir sergiye gidildiğinde bu eser neden burada ki diye sorulmaz, çünkü sanatçının o eseri yaparken bir gayesi vardır. O eser o sanatçının bir nevi isim ve sıfatlarının, kendisinin yansımasıdır. İşte aynen öyle, bu kâinat ve içindeki her şey de Allahın kendi cemal ve kemalini görmek ve göstermek istemesinin ve diğer isim ve sıfatlarının birer yansımasıdır. Bu yüzden bu boşuna diyebileceğimiz bir şey yoktur bu hayatta. En kötü biz neden öyle olduğunu bilmiyoruzdur ki yansıma olduğunu bilmek bile yeterli bence...😊
Harika işler çıkıyorsunuz, kendi adıma teşekkür ederim bu güzel anlatımları bizimle buluşturduğunuz için 🙌🏻
Cok Tesekkur ederim Baris Ozcan iyi ki varsin ve boyle bilgileri kanitlariyla bize sagliyorsun. Daha cok takipciyi hakkediyorsun!
Günaydın ve mutlu bir pazar. Bayrama bile bu kadar sevinmemiştım bu harika bir keşif. Ve bizi bundan mahrum bırakmadığın için minnettarız.
Sessizlik anında kulağımı hoparlöre dayayıp evrenin hmmm sesini duymaya çalışırken 01:55 de Barış abinin 'Şu ana kadar..' sesiyle kulağımda oluşan bir süpernova patlaması
8:31 Evrenin her yerine yerleştirilmiş, böylesine hassas varlıkları kusursuz bir şekilde yaratan ve bizden milyarlarca kilometre uzakta olmasına rağmen insanın hizmetine sunan Allah'a hamd olsun.
''Şüphesiz bunda düşünüp görebilen kimseler için ibretler vardır. (Hicr Suresi, 75. Ayet)''
Hep onlar düşünüp hep onlar çalışıp hep onlar buluyor hiçbir İslam ulkesinden böyle keşifler araştırmalar buluşlar projeler çıkmıyor...hep onların görmesi bulması biraz garip degilmi gerçekten bu arada inançlı bir insanım yanlış anlaşılmasın ama....neden onlar....
@@esrefcankaya5568 Gelişmiş ülke oldukları için? Adamlar sömürü ve kafalarını kullandıkları için şuan en güçlü devletlerden biri. Ee en güçlü devletlerden biri olunca elinde paran da olur kaynağın da olur. İslam'ın altın çağına bak, bu tür gelişmeler hep bizden, müslümanlardan çıkıyordu. Ayrıca olaya ülke olarak bakmamak lazım, orda çalışan bir sürü müslüman yabancı insanlar da var.
@@esrefcankaya5568 çoğu müslüman olan ülkenin savaşa girmesi batı tarafından sömürülmesi olabilir belki eski tarihe bak islam bilim adamlarını incele i
Uzayla ilgili her şey beni o kadar şaşırtıyor ki... Hayal gücümün de ötesinde
Deniz benzetmesi aklıma tek bir şeyi getirdi. O da Yâsin suresi 40. Ayet. "Ne güneş, aya yetişebilir ne gece, gündüzü geçebilir; hepsi de bir felekte (yörüngede) yüzmektedirler." Bu videodaki gibi ayette de evrendeki cisimlerin hareketini anlatırken aynı benzeşmenin kullanılması (yüzme) ne kadar muhteşem değil mi? Ki dünyanın yuvarlak olduğu bile 1500'lü yıllarda kanıtlanmışken bu kadar eski bir kitapta evrendeki cisimlerin hareketlerinin doğru yansıtılması ne kadar mümkün olabilir? Ayetin Mustafa İslamoğlu tarafindan netteki açıklamasının bir kısmı dikkatimi çekti: "'Yuvarlak cisim, daire' anlamına gelen felek, “gezegenlerin yörüngesi” için kullanılmaktadır. Gemilerin seyr u sefer rotasına benzediği için “gemi” mânasına gelen fulkten türetilmiştir (Râğıb)." Her geçen gün keşfedilen yeni bilgiler ne kadar heyecan verici, bu dalgalar sayesinde belki de gezegenler arası yolculuklar mümkün olacak.
Geceleri heyranlikle yıldızlara bakıyorum ve kendime şunu söylüyorum ne kadar de hiç olduğumu tekrar tekrar aklıma gitirıyorum. Teşekkür ederim bariş özcan.from afg.uzbek. butun dünyaya huzur ve bariş dilerim.
Uzaya ilgim ve hakkında öğrendiğim çoğu şey sizin sayenizde oldu. Teşekkür ederim 🙏🏼
Bana uzayın olduğunu ispat edebilir misin?
@@turkce.fatihikafanı kaldır yukarı bak o gözlerinle gördüğün devasa ve akılalmaz boşluğa uzay diyoruz tabi sen o boşluğa (stratosfer dışında kalan yere) başka birşey diyorsan sana uzayın olduğunu kimse kanitlayamaz...peki sen bize olmadığını kanıtlayabilir misin?
13:04 mükemmel benzetme. Çok zeki bir adamsın gerçekten.
2:29 uyardığın iyi oldu abi beni dönülmez bir hatadan kurtardın tam da herşeyi hazırlamıştım bunun için.
😂😂😂😅
2:28 Barış tam zamanında söylediniz. tam yolu yarılamışdık kara deliğe varmak üzreydik ki sizin "yapmayın,etmeyin" sözünüzü duyduk. Tafsiyeniz üzre geri dönüyoruz :)
Hahahha ilahi
Uyanı uyanmaz gelen bildirim sesinin verdiği mutluluk...
Kusursuz bir denge,mukemmel bir yaratılış,sırlarla dolu bir devran. İnsan oglu olarak kozmik zaman ölceginde ufacık bir yere sahibiz. Aynı zaman da mukemmel islere imza atıyoruz.
Ne kadar tesekkur etsek az Baris abi olmasa bunlari haberleri nerden bilip ogrenicez.Teşekkürler Barış Özcan.❤
Rica ederiiim
Arastirirsan kendin ogrenirsin adami peygamber gibi gormen gerekmiyo
İngilizce bildin mi internette öğrenemeyeceğin şey neredeyse yok, o yüzden dil bilip, araştırıp öğreneceksin. Bir şeyi öğrenmen, bilgiye ulaşman için Barış ağabeyinin olmasına gerek yok, internet çağında yaşıyoruz sonuçta, orta çağda değil. :)
Bu kadar güzel anlatan birini görmedim keşke okul yıllarımda böyle anlatan hocam olmadı kafamda hiç almadı
Bana göre karadeligin fotoğrafindan bile daha önemli bir gelişme bu.emegine sağlık barış abi❤
Abi be.. İyi ki varsın :) severek takip ediyorum bu tarz (uzay-zaman) içeriklerini.
Eline sağlık barış bey yine mükemmel bir video yapmışsınız
Soru: bahsettiğimiz pulsarlar bizden binlerce ışık yılı uzakta oldukları için gravitasyonel dalgaların onlar üzerinde yarattıkları etkiyi de doğal olarak binlerce yıl sonra gözlemleyebileceğiz, değil mi? Yani şu anda etkisi hesaplayabildiğimiz gravitastonel dalgalar aslında binlerce yıl önce o pulsarlardan geçti. Sonuçta herhangi bilgi veya etki ışık hızından hızlı yayılamaz.
Aynen oyle
Bildiğim kadarıyla Kütle çekim dalgaları da ışık hızında yayılıyor. Zaten James clerck maxwell kendi kendine yayılabilen bir elektromanyetik dalganın hızı ne olmalıdır diye hesaplarken ortaya ışık hızı çıkıyor. Kütle çekim dalgaları da ışığın hızında yayılıyorlar. Buradan sonra çok tuhaf düşüncelere sahip oluyorum
Eline emeğine sağlık Barış abi. Böyle önemli gelişmeleri an be an takip edip derleyip hızlı bir şekilde paylaşıyorsun. Bir gün umarım bizim ülkemizden de böyle önemli keşif haberleri çıkar ve dünyanın ilerlemesine yön verir.
Bir o kadar ürkütücü ama heyecan ve merak uyandiran bir durum insanda olaylari öğrenme ve içinde bulunma istegi yeşertiyor resmen
Barış Bey çok başarılı bir video olmuş.Böyle bir konu ancak bu kadar güzel ve anlaşılır şekilde anlatılabilir.Çok teşekkürler
Kocaman evreni anlamaya çalıştıkça kendimi hem yalnız hissediyorum hem de büyük bir şeyin parçası gibi görüyorum. Hem ürküyor hem de huzur dolu oluyorum. İlginç bir duygu karmaşası.
Sübhanallah ☝️ Evrenin büyüklüğü ve karşısındaki acziyetimiz.. daha da fazlası Rabbim in sonsuz kudreti..
"Gökleri ve yeri gerçek bir gâye ve hikmet ile, yerli yerince yaratan O’dur. “Ol!” dediği gün her şey birden oluverir. O’nun sözü gerçektir. Sûra üflendiği gün de bütün varlık ve mutlak hâkimiyet O’nundur. O, duyuların kapsam alanı dışında kalanları da kapsam alanına girenleri de bilir. O, her hükmü ve işi sağlam ve hikmetli olandır ve her şeyden haberdârdır." En'am Suresi 73.ayet
Sadakkallahülazim❤
Ne alaka
Emeğine sağlık Barış Özcan. 👏👏👏
Yine ufkumu açan bir içerik, emeğine sağlık Barış abi 🤲
Barış ozcan'ı geç keşfetmenin üzüntüsünü, biriken tüm videoları ardı ardına izlemenin sevincini yaşıyorum 😊
Baştan sona güzel göndermeler içeren, sonunda da bizi bize anlatan ve gerçekleri tokat gibi yüzümüze vuran bir videoydu. Gerçekten ağzım açık izledim! Teşekkürler Barış Özcan!
BENİ BU KADAR HEYECANLANDIRAN İKİNCİ BİR VİDEO HATIRLAMIYORUM. TEŞEKKÜRLER BARIŞ ÖZCAN 🙏🏻🎉
Senin içindeki o heyecanının yarattığı kalp atışının dalgaları da, kim bilir belki içindeki mikroorganizmalar için aynı heyecanı yaratmış olabilir. Kendini bir evren gibi düşünürsen, içindeki nice yapılar, o organizmalara hayranlık veriyordur. Diceksin ki ne alaka.! Zaman ve boyut kavramı olarak cevaplayabilirim 😉
@@agackakantasarim8097 vaav mükemmel 😄
Tabi lannn. Ne sandın 😂😉
Tesekkurler, esenlikler!
Bizi bu bunlardan anlaşılır ve zengin bir şekilde haberdar ettiğin için teşekkürler.
Emeğiniz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Dinledikçe Subhanallah deyip durdum. Daha neler öğreneceğiz Barış Özcan vesilesiyle. Haftayı iple çekiyorum.
tarık suresine bakarsan daha çok şaşırırsın
@@mustfgry Benim de aklıma gelen bu oldu. Allah tarık yıldızını anlatırken bizim bildiğimiz pulsarı tarif ediyor
Pardonda tanrıyla ne alaka amg
@@straykids_hayrani_bilimle din varlık konusu içinde yıllardan beri ortaklık var mı yok mu tartışması düşüncesi üzerinde tartışılır deliller sunulur ,istisnalar sürülür .Yorum yapan arkadaş da yine sürecin normali üzerinde delilini sunmuş .Ne demek tanrıyla ne alakası var 😅
Dinsel argümanları bilimin kaşığıyla karıştırmayın, mantıksız.
Barış Abi uzun zamandır sizi takip ediyorum ama galiba hiç daha önce yorum yapmadım, bugün çok içimden geldi 😄 Gerçekten çok kaliteli içerikler paylaşıyosun, sayenizde çok şey öğreniyoruz. İyi ki varsın be Barış Abi😁😁
Her videoda olduğu gibi bu videoda da kalite akıyor Tebrikler barış abi..
Gücüne kudretine tekrar tekrar şahit olduğumuz Rabbim.. Yaratılan her şeyden sana ulaşmak muazzam bir duygu❤
:D
Baris abi ben seni iran tebriz sehrinden takip ediyorum aslen turkum yillardir videolarina bakip bakip bir kivilcim ariyorum kendimde gercekci olmak istersem her videondan sonra biraz oturup agliyorum mesela bu videoda oldugu gibi yada mamutlarin geridonusu videosu bazen kendimi bu dunyada ne yapiyorum diye dusunuyorum yada ne yapabilirim ve hatta bazen diyorum allah beni yaradmasaydi da bu bilim insanlarini yaradib onlara daha cok zaman verseydi cunku onlarin bu dunyaya ve insanliga kattiklari seyler bizimki ler le olculemez allah dan saedece bir istekim var oda benim de ufugumu acmasi ve bana bu dunyada bir iz birakicak bir yol gostermesidir
Çok güzel anlatılmış. Bu arada, Yoga’da kullanılan AUM sesi evrenin sesi olarak biliniyor. Meditasyon yaparken o nedenle AUM kelimesini tekrarlıyoruz. Hinduizm’de büyük patlama esnasında ilk çıkan ses diye anlatılıyor. ✨
_Son yıllarda izlediğim_ *en iyi* _Barış Özcan videosu_
Bu videonun hatırı sıradaki kaliteli içeriği yıllarca beklemeye değer.
Benim için de öyle. Video bitmesin istedim
@@aybalaaydin4488 Atarcaları adeta bunun için geliştirilmiş sondalar gibi kullanarak bu tür bir olguyu kanıtlamaları ve bu kanıtın Barış bey tarafından bu denli net bir içerik ile aktarımı pek çok kişi için değerli olsa gerek.
Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim
SubhanAllah. Baris kardeşim yine çok güzel bir Video olmuş. Allah senden razı olsun ❤
izledikçe evrenin, hayatın dünyadan daha fazlası olduğunu daha çok anladım. böylesi büyük şeyler ve saniye saniyesine aynı olan uyum bir yaratıcının varlığını haykırıyor...
Muhteşem bir anlatım..
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- Andolsun gökyüzüne ve gece çakıp görünene!
2- O, gece çakıp görünen nedir bilir misin?
3- Karanlığı delen yıldızdır.
4- Hiç kimse yoktur ki, başında bir gözetleyeni bulunmasın.
TARIK SURESİ - TARIK YILDIZI - PULSAR (TARIK YILDIZI)
karanlığı delmesi sizin bahsettiğiniz uydu sistemi gibi karanlığı delerek iletişim kurmaları gibi
İşini çok detaylı yapiyorsun.🎉
Emeğinize sağlık teşekkürler bizim gibi baya yaş almış bu konulara meraklı insanlarin da anlayabileceği gibi konuşduğunuz için minnettarım.Saygı ve selamlar😊
Karadeliklerin bu enerjisi nereden geliyor yani süpernova yıldızları zaten sonsuz enerji diyebileceğimiz bir kaynak iken birde karadelikleri hiç tahmin edemiyorum çok muazzam gerçekten...
Muazzam olaylar değil mi ya ?. İşte yaratıcının yaratma sanatı ve büyüklüğü. Her defasında hayret ediyor insan.
Barış abi seni tanıdığım için inanılmaz mutluyum. Hazırladığın bu nefis videoları izlerken kendime yatırım yaptığımı hissetmek inanılmaz. Henuz bir yılını doldurmuş öğretmen olarak öğrencilerime gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir kanal olduğun için teşekkür ederim.
Hangi branşta?
Kalite asla tesaduf degildir . Degerli bilgiler ve sunumunuz icin teşekkür ediyorum.
"Evren size mantıklı görünmek zorunda değildir."
-Neil deGrasse Tyson
Okullar da bu şekilde anlatıma geçilmeli. 40-50 dk ya gerek yok 10 küsürlü dakika da müthiş bilgiler aldık
Şöyle gelişmeler beni öyle heycanlandırıyor ki mutluluktan havalara uçuyorum. Sonra aklıma ülke gündemindeki salak saçma şeyler geliyor. Sağ ol Türkiye sağ ol... Biz de gidip her okula manevi danışman atayalım, türban meselesini tartışalım, 1500 yıl önce söylenmiş bir söz üzerine bir ton yazı yazalım; matematik, astronomi, fizik bilmeyen insanlar yaradılış hakkında fikirler sunsanlar falan... ahh ah hayat. Neyse Barış abi videon aydınlattı. Sağ ol
Bu "hmmmm" sesi ne kadar yıl öncesinden geliyor peki? Sizin kıstasınız, bilginin geçmişten yani "geriden" geliyor olmasıysa; evrendeki bu dalgalanmayı tartışmakta da sorun var bu mantığınıza göre. Çok dar bir bakış açısıyla sizin gibilere "ezberletilen" "bilim varsa din olamaz" doktiriniyle, kendi dini görüşünüz yönünde karşı tarafa "anca laf" etmek yerine; daha "açık" bir kafayla, daha geniş ölçekte bakıp, insanlığın elindeki her türlü bilgiyle çıkarımlar yapmak, teoriler geliştirmek daha akıllıca olmaz mı peki?
Sizin gibi "kutunun içinde" yaşayanlar sağ olsunlar; kutunun dışına bakmak için insanlık tarihinin başlangıcından beri evrenden gelen; Yaratıcı'dan gelen; yada geldiği yönünde emareler olan bilgiler ile "birlikte" bilim üzerine çalışmak varken; anca o kutunun içinde birbirinize laf atarak kendinizi tatmin edersiniz malesef.
Duymuştum fakat detaylı okumamıştım. Paylaşmış olayım:
Dk 6:35
(Pulsar) Tarık anlamı : Kapı çalan, şiddetlice vuran.
Tarık suresi:
1. Göğe ve târıka andolsun.
2. Târıkın ne olduğunu sen ne bileceksin?
3. O, (ışığıyla karanlığı) delen yıldızdır.
Ne? Kapı çalmak, vuran anlamları tarık kelimesinin ködürü ve fiil bir kelimedir pulsar gerçektende bir vurma sesi oluşturmazlar yani pulsarların bir sesi yoktur ses olarak çevirdiğimiz tek şey radyo dalgalarıdır. "yani bir cisimden radyo dalgası geldi onu sese çevirdik bu o gök cismin sesi" hayır değiller bu radyo dalgaları yada başka bir başka elektromanyetik dalgaları sadece sese çevirerek ne olduğunu anlayamazsınız bu yüzden kızılötesi ve diğer tür teleskoplar vardır yoksa sadece radyo teleskoplarıyla kalsak pekte bir şey keşfedemeyiz.
Konuya dönersek pulsarların gerçekten ses çıkarttığını yada kapı çalarmış gibi vurduğunu sanan büyük bir yanılgı var pulsarlardan gelen tek şey elektromanyetik dalgalardır ve bir de iki tane pulsar varsa yerçekimi dalgaları oluşturanlarıda vardır bunları ses dalgasına dönüştürdüğümüzde ses değişir ve farklı tonlarda çıkar bazıları bir baloncuk patlaması bazıları nabız sesi (radyo teleskoplarından bildiğimiz ses) bazıları cızırtı benzeri ses çıkar. Asıl açıklanması gereken neden periyodik şekilde kesik kesik geliyor bu dalgalar bunun nedeni basit aynı deniz feneri gibidir pulsarlar kendi etraflarında yaptıkları dönüş yüzünden kutuplarından çıkan elektromanyetik dalgalar dairesel bir dönüş yaparlar bu yüzdende dalgalar periyodik şekilde bize ulaşır eğer pulsarlar dönmeseydi ya da eksen eğikleri dik olocak şekilde olsaydı duyucağımız ses bir cızıltı olurdu aslında bunu daha hızlı dönen pulsarlarda duyuyoruz şöyleki bir pulsar ne kadar hızlı dönerse bu nabız sesi çok daha artar ve artık nabız sesi olmak yerine bir cızıltı olur ki bu yüzden bu ayeti pulsarlara benzetmemeniz gerektiğini söylüyorum hatalı bir benzetme olur çünkü ki şu da var pulsarların atarca denmesinin nedeni döngüsel şekilde elektromanyetik dalgalar göndermeleri yüzünden gerçektende bir vurma yada kapıya vurma gibi fiilen bir ses çıkartma durumu yok. Son olarak dediğim gibi pulsar ne kadar hızlı dönerse sesde cızıltılı olur çünkü artık elektromanyetik dalgaları ardı ardına gönderiyordur ki buda sanki dönmüyormuş gibi sandırır kısacası bu ayeti okuduğumuzda karanlığı delen cümleside pulsarlara uygun değildir çünkü pulsarlar hem çok uzakta hemde diğer gök cisimlerine göre daha az ışık yayar kısacası kalbinizi kırmak sizi sinir etmek iistmem ama radyo teleskoplarından birisine bunu anlatsanız dalga geçer, bu ayetin pulsarlarla bir alakası yoktur bilgisi olan herkes bunu rahatlıkla algılayabilir birde bunun mecazi bir vurma olduğunu düşünmeyin çünkü tarık kelimesinin kökü mecazi bir anlam taşımaz bunu arapça sitelerde arapça sözlüklere girerek görebilirsiniz.
Eski dönemlerde sabah yıldızı tarık olarak geçer.
Bide atarca yanıp sönmek veya videoa olduğu gibi zonlama demektir kapıyı vuvurm yada bir vurmak değildir ikisini arasında fark varıdır anlam olarak da kelime olarakda
Barış abi senin anlatımların neden kusursuz vallahi helal olsun seni takip ettiğim 6. Yılım her zamanki gibi harika bir video
Barış Bey . Emeğinize Sağlık. Çok güzel araştırma yapıp birde akıcı bir şekil ve görsellerele kafamıza işliyorsunuz. Yediğiniz her lokma helal olsun
COK TEŞEKKÜR EDİYORUM. Bizleri böyle bilgilendirdiginiz için... ❤
Rica ederim
@@Yasminyasminttt sen teşekkür ettin ben de rica ettim
@@Mirza884 size değil video sahibine teşekkür ettim ancak çok istiyorsanız rica ederim demeyi, tabi sizin bileceginiz iş☺️
Pulsar diye isimlendirdikleri, ismi Kur’an da “Tarık Yıldızı” olarak geçen ve kendisine yemin edilen bir yıldızdır. İsmi “Tarık” olan bu yıldız tıpkı kapıyı çalan bir kimsenin çıkardığı ses gibi ses çıkartmaktadır. İşin en ilginç yanı ise Arapçada “Tarık” kelimesinin kapıyı çalan mânâsında olmasıdır.
Subhanallah ❤
Bunca mükemmelliği yaratan Allah’a hayran olmamak mümkün değil …
Tarık yıldızının bununla ilgisi yok ama siz mucize uydurmayı seversiniz, ne de olsa uyduruk mucizeleriniz dışında bu ideolojiye inanmak için bir bahane bulamazsınız
Allah c.c büyüklüğünün bir kanıtı daha , Kiminin îmanını kuvvetlendirirken, Kiminin azgınlığını, kibrini, âsiliğini artırıyor
Müthis bir anlatim, ilk defa gördüm ve dinledim, hayran olmamak mümkün degil...
Hocam, pulsarlar bir kaç sene önce uzayda yolculuk yapmak için konum/zaman belirleme olarak kullanılabilir mi diye de tartışılıyordu. Harika video için teşekkürler 🙏
'Hımmm' teşekkürler yoga 🙏
Paylaşımlarınız olmasa TH-cam'un pek bir önemi kalmazmış benim için, yine müthiş bir bilgilendirme ve bilgilendirme yolu, çok teşekkürler Barış Bey.
Çox sağolun Barış abi, sizin sayənizdə kosmik yeniliklərdən xəbərdar oluruq
Muhteşem bir konu ve muhteşem bir anlatımla. Emeğinize sağlık
Hani alıp da verdiğimiz nefesimiz varya son anda da Lailahe illallah Muhammeden resulullah diye bilmeyi Müslüman ve Müslüman olacak kardeşlerimize Allah c.c nasip eylesin ( AMİN )
00:50 Muhteşem bir wallpaper. Teşekkürler Barış Özcan ve ekibi. 👏 ☘️ ✨
Okyanus anolojisiyle Barış Bey harika biçimde anlattı, koskoca bir evrende bizim aslında bir sandal bile olmadığımızı... Bütün bu keşiflerle birlikte, akıl almaz sonsuz boşluğun o muazzam varoluşu içerisinde bizlere ayrılan yerin ne kadar "küçük" bile olmadığını görüyoruz.. Devasa bir yapı karşısında nasıl çaresiz olduğumuzu bilmek aslında bize biraz alçakgönülüllük katmalı diyeceğim ama, insanlığın tümden bu seviyeye gelmesi nesiller boyu sürecek. Biz göremeyeceğiz belki ama, eğer insalık var olursa, 1000 yıl sonra, 5000 yıl sonra, belki 10000 yıl sonra neler keşfedilip nelerin gerçekleşeceğini görmek isterdim, hem de çok.. Nice Kardaşev ölçeklerine diyelim o zaman..
anoloji olcaktı xd
@@bilalberberoglu456 Hemen düzelttim. cep telefonundan yazarken bu yanlışlar gözden kaçabiliyor. Hatırlatma için teşekkürler.
@@ozgurkaya2006 xd yazmamin sebebi küstahlik etmek degildi sadece yazim yanlisi yüzünden anlam absürt yollara kaydigi icindi
@@bilalberberoglu456 Yok yok, tabii ki, ne küstahlığı yahu :) anlamı bambaşka olan bir kelime bu, doğru.. Haklısınız. Anında düzelttim..
Her videonuzu izlerken kalp atışlarımın hızlanışını hissediyorum çok ilgi çekici ve öğrendiğim için mutlu edici bilgiler bunlar ☺️
üniversiteyi kazanamamış ya da ek bilgi isteyenlere kendilerini daha fazla geliştirmek isteyenlere ve bilgili biri olmak isteyenlere bu Kanal en iyi alternatiftir. Teşekkürler Barış bey.
Teşekkürler Bariṣ emeklerin verdiģin bilgiler için ,
Bu alanda gercekten 1 tanesin sen.
Video günümü güzelleştirdi. O bilim insanlarının yüzündeki mutluluk bile her şeyi açıkça gösteriyor. Teşekkürler Barış Özcan
Rabbim, Sana hayranım. Ne güzel yaratıyorsun.
Ne kadar kaliteli bir kitle ne toxic insanlar var ne de cahil insanlar herkes arastirmaya ve bilgiye ac
Bu kanalın yobazı çok, her gördüğünü allaha bağlayan, ayetleri buraya copy-paste yapıştıranı mı dersin, sordukları tuhaf sorular mı dersin. İzleyenlerin %90 ı izlemek için izliyorlar, bir şey anladıklarından değil.
Video əslində çox informativ və detaylı hazırlanıb. Zəhmətə alqış! Azərbaycandan salam 🖐🏻
60 yılda yaşarsam daha neler görürüm.Nasibse geri kalan keşifler hep gelecek kuşaklara.İnsanlığın gelişimi gerçekten büyüleyici
insan ömrü bilimin gelişmesiyle beraber giderek uzuyor belki 100 yaşını bile geçebiliriz
@@chan8752 100 yaş 1000 yaş ister 10.000 yaş sonsuzluk karşısında hepsi anlamsız .Ölümden kaçış yok
Videonun 7:35 dakikasindaki konuyla ilgili olarak müsaadenizle ben de kendimce anlayıp, kendime çıkardığım payı sizlerle paylaşmak isterim. 7:35 dakikadaki Video kaydında tokmağa vurur gibi yıldızdan gelen sesi işitiyoruz. Dinlediğiniz bu ses bilim insanlarının "Pulsar" diye isimlendirdikleri, Kur'an'da da Tarık yıldızı olarak geçen ve kendisine yemin edilen bir yıldızın çıkardığı sestir. Ayet mealen söyle diyor: "Göğe ve Tarık'a andolsun!
Tarık nedir bilir misin?
O delip geçen/aydınlatan yıldızdır."
(Târık 1-3).Sure Tark kelimesinden gelir ve anlamı bir ses işitilecek şekilde şiddetle vurmak, çarpmaktır. Buna göre "târık", esasen "tokmak vurur gibi şiddetle vuran ve kapıyı çalan" demektir.
İsmi Tarık olan bu yıldız da tıpkı kapıyı çalan bir kimsenin çıkardığı ses gibi ses çıkartmaktadır. Kuran, o yıldızın tanımı ve mahiyetini açıkladıktan sonra bir kelimeyle (Tark) yıldızına ait sesin de nasıl olduğunu ifade etmiştir. Sağlıcakla kalın.
Subhanallah🙏
Allah'ın gücü her şeye yetiyor 🤲🤲
Evrenin yapısını çok az biliyoruz, öğrenmeye daha yeni başladık. Teşekkürler.
Yerleri ve gökleri 6 günde yaratan Rabbim ne yücedir. Sanata bakıp sanatçıyı düşünmek insana çok şey katar, Kur'an-ı Kerim de çokça vurgulanmıştır, "O'nun yarattıklarına bakıp akıl etmezler mi?" "Bunda akıl sahipleri için çokça ibretler vardır" şeklinde. Barış ağabeyimin videolarını çok severek izlerim, çünkü bana Sanatkâr'ı çokça hatırlatır 🤗
9:35 ".. bir süre zarfı boyunca..." ifadesi "bir süre zarfında" ya da "bir süre boyunca" gibi bir şekilde olmalı. "Zarfında" ve "boyunca"yı bir arada kullanmamalıyız. 😇🤓