העצמי הטבעי והמלאכותי לפי רוסו

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 19 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 16

  • @צביהצביה-כ6ז
    @צביהצביה-כ6ז ปีที่แล้ว +1

    מרתק. המחשבה המטרידה בעקבות ההרצאה היא
    שהטכנולוגיה תמשיך להתפתח,ומי ינבא מה
    תהיה השפעתו על אופי האדם.
    תודה על ההרצאה

  • @noahalperin1705
    @noahalperin1705 5 ปีที่แล้ว +3

    תודה על כל הידע המדהים שאתה מעניק ברצון בנכונות ובאהבה.
    מעורר השראה, תודה 🙏🙏🙏🙏🙏

    • @נירליכטנשטיין-פילוסופיהיישומית
      @נירליכטנשטיין-פילוסופיהיישומית  5 ปีที่แล้ว +2

      תודה על התגובה!

    • @noahalperin1705
      @noahalperin1705 5 ปีที่แล้ว +2

      @@נירליכטנשטיין-פילוסופיהיישומית
      אתה מנגיש ידע רב וחשוב לצפייה לכל המעוניין. זה דבר מדהים .
      מאחלת לך הצלחה רבה , ושכל הקארמה של האהבה והנתינת חינם תחזור אלייך בדרכים יפות , בזמן המתאים והנכון לך מכל הבחינות .
      תודה 🙏

  • @מניטויג-ו1ו
    @מניטויג-ו1ו 5 ปีที่แล้ว +2

    אשמח לדעת?, איך נקראים הספרים מאחורייך? (מעניין מאוד)

  • @GUR-ARYEA
    @GUR-ARYEA 6 ปีที่แล้ว +1

    מעניין....!

  • @dodarachel_r
    @dodarachel_r 6 ปีที่แล้ว +1

    תודה על הנושא המעניין והבאתו. אכן ציינת שהקדמה הובילה להתרחקות. הקידמה גם הוסיפה שנות חיים שבעבר לא היו . אנשים לא עסוקו בהגשמה עצמית וסיפוק, רובם עסקו בהישרדות. הקידמה ועימה הרפואה שהביאה לאריכות ימים (לא שזה מספיק לי :) ,הביאה עימה את האחריות הכבדה המוטלת עלינו למימוש עצמי וסיפוק. אפשר להרחיב המון, אך אספר ,בעקבות השאלה על הזעקה הפנימית, שאכן יש בי את הזעקה הזאת ואני מודעת לה, משתדלת לארגן את חיי בשילוב האילוצים עם רצון הלב. מצאתי לעצמי את הדרך באמצעות חיים באוטו-בית .אני אומר גם שמבחינתי, טוב שיש סופרמרקטים ותחנות דלק על הדרך ושרוב האנשים חיים רגיל ועובדים ,כך פנוי לי יותר והאוכל והדלק זמינים.

  • @שםשם-צ1ב
    @שםשם-צ1ב 4 ปีที่แล้ว

    למה שפה כל כך גבוהה? זה מבאס כי אתה אומר דברים מעניינים אבל גם היה לי קשה לא לאבד אותך

  • @TALKmd
    @TALKmd 6 ปีที่แล้ว +1

    "הרצון עולה בי באופן טבעי" , הוא היה פשוט רציונלי מידיי כדי להאמין שזה המצב
    יחסי הגומלין בין אדם לעצמו : אם אפשר לקרוא לזה בכלל כך , אנשים שטבעו בתוך החברה מהרבה היבטים ובחינות, אינם יכולים ליצור שיחה אותנטית עם עצמם.

    • @נירליכטנשטיין-פילוסופיהיישומית
      @נירליכטנשטיין-פילוסופיהיישומית  6 ปีที่แล้ว +1

      משום שרוסו חשב באופן ביקורתי הוא הפריד בין הרצון הטבעי לרצון המלאכותי. יחסי הגומלין של אדם עם עצמו יכולים להיות טבעיים והם יכולים להיות מלאכותיים, לאדם יש את היכולת לא לטבוע בתוך החברה, ויש לו גם את היכולת להציל את עצמו. הרעיון של טבעי מול מלאכותי ושל מושגים נוספים שמוצגים בסרטונים נוספים בערוץ נועדו בדיוק בשביל שנוכל לנהל שיחה אותנטית עם עצמנו.

    • @TALKmd
      @TALKmd 6 ปีที่แล้ว

      @@נירליכטנשטיין-פילוסופיהיישומית כן, אני מבין , יכול להיות שהטענה שלי לא הוצגה באופן ברור , אני עובד על זה.
      אנשים שטבעו בחברה ,חלקם, אינם יהיו מסוגלים,גם אחרי ההבנה את הסרטון שלך, לדבר עם עצמם ולהגיע לתובנות משמעותיות , בלי הכניסה למעגל שבו מתאפשר הדבר.
      חלקם המסוים הזה אוהב את הרעיון:"זה מי שאני, מי שיקבל יקבל מי שלא, אז לא"
      וכשאני אומר חלקם, אני ממש לא יכול לאמוד באחוזים יכול להיות שזהו חלק קטן (אהיה מופתע)ויכול להיות שחלק שמגיע ל 30אחוזים(הגיוני).
      בהחלט הוא מציג מסגרת סכמטית שיכולה להיות רלוונטית גם היום וגם בעבר ,לגבי העתיד איני יודע כי גם אישית לא יצא לי להסתכל על עומקי הפילוסופיה ולמען האמת הרקע שלי לא מספיק כדי להגיע לעומקם של רעיוניות.
      בכל מקרה, תודה לך על המאמץ ,הכיוון הזה חשוב.

  • @elishabenamitay
    @elishabenamitay 6 ปีที่แล้ว

    אני מתנצל אבל אין שום הבדל בין טבעי ומלאכותי, זו פלטפורמה "מלאכותית" (או שמא זו פלטפורמה "טבעית"?) שמעודדת רמאות דמגוגית במחילה, מי הוא המעמיד את המלאכותיות כאינה טבעית? מה הוא הגבול שמתאר את ההבדל בין מה טבעי לבין מה מלאכותי? וכי מדוע מציאותו של ה"מלאכותי", איננה טבעית? מה הוא דבר שאיננו טבעי, דבר המגיע מן החלל? מה הופך את הפלסטיק לפחות טבעי מן הברזל, ומה הופך את בחירתך האישית בדבר מה לטבעי או למלאכותי? זו דמגוגיה המונעת מאינטרס רעיוני המעוניין לשים רעיון נגדי כלא טבעי, עצם התפיסה שישנם דברים טבעיים ומלאכותיים, היא תפיסה שמנוגדת לעיקרון חופש הבחירה, זו תפיסה ברברית מיושנת ולא רלוונטית בכל שיח רציונלי המקדם חשיבות עמדה בתור משהו לגיטימי.

    • @נירליכטנשטיין-פילוסופיהיישומית
      @נירליכטנשטיין-פילוסופיהיישומית  6 ปีที่แล้ว +1

      בסרטון הוצג ההבדל בין טבעי למלאכותי כפי שרוסו תיאר אותו, הטבעי הוא משהו שקיים בטבע בלי קשר לעשייה של בני אדם, לכן נתתי את הדוגמה של סמאטפון שהוא מכשיר מלאכותי משום שאין ספק בכך שהוא תוצר של בני אדם. חלק מהגבול שבין המלאכותי לטבעי נמצא במדיום שמעביר את המסר שאתה מעוניין להעביר. הפלטפורמה של יוטיוב היא מדיום מלאכותי שמאפשר לך להביע את דעתך. המקלדת שאני מקליד עליה את התשובה היא מלאכותית במובן שהיא המצאה של בני אדם, אין מקלדות בטבע. חופש הבחירה נשלל רק כאשר נגיד באופן מוחלט מהו הדבר הטבעי במובן הנפשי ולא נסתה ממנו וגם לא נחקור האם הוא באמת טבעי או שהשפעות חברתיות ופסיכולוגיות גרמו לו להיתפס כטבעי. אני בטוח בהחלט שהערוץ שלי לא מקדם צורת מחשבה המגבילה את חופש הבחירה!

    • @elishabenamitay
      @elishabenamitay 6 ปีที่แล้ว

      לפעמים בחירת המילים שלי היא קצת מוגזמת, זה נובע מהתלהבות לא מרוע לב, בכל אופן מה שאני מתכוון לאמר זה שכל מה שהאדם עושה זה טבעי כי האדם הוא לצורך העניין עוד חיה בטבע לפי דיעה מסויימת, בכל אופן גם לפי הדיעה שהאדם הוא עליון על החיות הוא עדיין חלק מהטבע, כך שכל תוצאות מעשיו של האדם הם טבעיות, והמונח מלאכותי הוא בעצם סוג של שימוש בדמגוגיה שמקורה פסילת רעיון על ידי שימת התוית "מלאכותי" כלפי אותו הרעיון שאותו אדם מתנגד אליו.
      הפלטפורמה - התכוונתי שעצם העמדת ה "מלאכותי" כ - "לא טבעי", זו פלטפורמה של דמגוגיה לפסילת רעיונות, לא דיברתי על יוטיוב.