ZEMİN ETÜDÜ NASIL YAPILIYOR ? Hiçbir yerde bulamayacağınız kadar detaylı bir video..

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 11 ต.ค. 2024
  • #zemin #etüdü #inşaat #şantiye
    Bu videoda uzun zamandır herkesin beklediği zemin etüdü ile alakalı birçok bilgiyi paylaştım. Hem sizler için hem kendim için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Umarım işinize yarar. İyi seyirler..
    EĞER VİDEOLARIN FAYDALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSANIZ BEĞENMEYİ VE KANALA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN....
    Instagram - www.instagram....
    mail: mehmetemreaydinlik@gmail.com

ความคิดเห็น • 245

  • @tugrulustaoglu
    @tugrulustaoglu 2 วันที่ผ่านมา +1

    Hepinizin emeğine sağlık,aynı sektörde değiliz turizm içinde geçim mücadelesi veriyoruz yıllardır,sizler gibi işimizi ahlâklı yapmaya çalışan bireylerdeniz çok şükür,hemen hemen her meslek ilgili çekiyor saygı duyuyorum yapılan işlere.Saygılar

  • @setrazeminproje
    @setrazeminproje ปีที่แล้ว +46

    Bilgilendirici videolarınız için öncelikle teşekkür ediyorum. Ama bazı eleştirilerim olacak; Birincisi ve en önemlisi SPT yapılırken Klavuz borusu 90 derece dik durmadığı için otomatik Şahmerdan Örs dediğimiz Çakma Baişlığına yatayla neredeyse 30-40 derece açı yaparak vurduğu için 63,5 kg ağırlığındaki Şahmerdanın enerjisi kırılarak 4,50 metredeki zemine aktarılmaktadır. Bu durum değerlerin olduğundan daha yüksek çıkmasına sebebiyet verir. Yani özellikle video alınmasına rağmen buna ısrarla dikkat edilmemesi bu sektörün ne seviyede olduğunu göstermektedir. İkincisi ise Sondaj çalışmasının başında maalesef bir jeoloji mühendisi bulunmamaktadır. Yapılan tüm arazi çalışmaları ve arazi deneyleri Sondörlerin ustaların insiyatifine kalmış, milyon dolara satılan binaların zemin etüt arazi çalışmaları eiğitimsiz muhtemelen sondörlük belgesi bile olmayan ustaların insafına kalmış (küçümsemek için söylemiyorum). Üçüncüsü ise saondaj Çalışmalarında her 1,50 metrede 1 SPT yapılarak SPT numunesi alındığı gibi ayrıca her 2 SPT manevrası arasında karotlu ilerleme sağlanarak Örselenmiş Karot numune alınması sağlanabilir. Bu sayede zemin hakkında hada fazla veri elde edilebilir.

    •  ปีที่แล้ว +14

      Süpersiniz çok teşekkürler. Videoları yayınlarken kendi branşım dışındaki işlerde her zaman söylerim eksik kısımları tamamlayın veya yanlış kısımları düzeltin lütfen diye. Katkınız çok değerli. Söylediğiniz eleştirilere gelirsek malesef haklısınız türkiye gerçekleri yine burdada karşımıza çıkıyor

    • @tuncayvsran3116
      @tuncayvsran3116 ปีที่แล้ว +4

      Kesinlikle katiliyorum wideo yu izlerken bende sizin gibi ayni yorumu yapmistim...

    • @KoraySelduman
      @KoraySelduman ปีที่แล้ว +1

      ŞAHMERDAN YA DA (hidrolik koç başı anlamayana) ben de neden dik değil diye soracaktım işin uzmanı olmadan, siz yazmışsınız. 30-40 derece yok yalnız 10-12 derece kırılmış.

    • @emin5880
      @emin5880 ปีที่แล้ว +4

      SPT yapıldığına bile dua edin. Genellikle firmalar aynı derinlikte bütün kuyunun SPT'lerini çakıp geçiyor. Depremden sonra akıllanırlar mı diyeceğim ama hiç sanmam. Ne yapılan deneyler deney, ne kullanılan numuneler sağlıklı. Kamyon kasalarının üstü numune kaynıyor. Adam başka yerin numunesini sondajdan çıkmış gibi kullanıyor. Sondajların zaten çoğunda jeoloji mühendisi yok. Olsa da zaten en başta jeoloji mühendisi yaptırıyor bunları.

    • @atillahanartagan2248
      @atillahanartagan2248 ปีที่แล้ว +3

      Kesinlikle katiliyorm, deprem bolgesin de olan bir ulkede bu islerin daha cidi, daha professional bir sekilde yapilmasi gerekir,, sondaj yapan aracin orta cagdan kalmis gibi bir hali var, ikicisi
      Jeoleji muhedisinin isin basinda olmasi gerekir... yinede arkadasin vermis oldugu degerli bir bilgi ,, Londaradan selamlar.

  • @muratgumus3972
    @muratgumus3972 3 ปีที่แล้ว +4

    Zemin etüd video'su güzel bilgilendirici bir video daha emeğine sağlık şef'im

  • @TimaGuru
    @TimaGuru ปีที่แล้ว +6

    Tebrikler.Kahramanmaraş depremlerini yaşadığımız şu günlerde bu çalışmanızın önemi daha da artmış oldu....

  • @tubabrgn586
    @tubabrgn586 3 ปีที่แล้ว +17

    Mimarlık okuyorum. 4. sınıfa başlayacağım ama fark ediyorum okulum gerçekten bir şey katmıyor. 1,5 - 2 yıldır online eğitim yüzünden zaten mağdur olmuşuz. (Bu kanal olmasa halimiz duman) 2020 sonlarında keşfettim sizi. Projelerinizin teknik çizimleri sayesinde iyi kötü proje çıkarabilmeyi öğrenmiş oldum. Şimdi de uygulama bilgisi öğrenmek için yine buralardayım. Vermiş olduğunuz emeklerin hep karşılığını alırsınız umarım hayatınızda. Çok teşekkür ederim minnettarım size. :)

    •  3 ปีที่แล้ว +4

      Çok sağolun tuba hanım ne güzel böyle yorumlargördükçe faydam dokunduğu için mutlu oluyorum

    • @NT-ds8ic
      @NT-ds8ic ปีที่แล้ว

      Sakın ola buralarda gördüklerinde mesleğini icra etme. Verilen bilgiler eksik ve kullanışsız. Dikkatli ol. Mesleğini küçümseme.

    • @fk229
      @fk229 7 หลายเดือนก่อน

      ​@@NT-ds8ic neden nereden ogrenecegiz o zanan

  • @burakgunduz2811
    @burakgunduz2811 3 ปีที่แล้ว +6

    zemin etüdünü sahada çalışırken açıklayarak anlattığınız için öncelikle elinize emeğinize sağlık.Fakat spt deneyi yanlış yapılmış bu videoda.
    1-Şahmerdan dik olarak düşmeli
    2-Tij düzeltmesi vs yapıldığından dolayı seviyesine göre tij baglantısı yapılmalı ilave olmamalı
    3-SPT sayımı yanlış ilk 15 ilerlemesinde 18 vuruş sonrası vuruş yapılmıyor.
    Genede mesleğe yeni başlayan ve ogrenci olan arkadaşlarımız için güzel bir paylaşım tekrar elinize sağlık iyi ve sağlıklı çalışmalar dilerim

    •  3 ปีที่แล้ว

      Çok teşekkürler katkınız için. Benimde yeni öğrendiğim bir konu. Eksiklerimizi kapatıcaz böyle böyle

  • @aknbilir6658
    @aknbilir6658 4 ปีที่แล้ว +18

    Yeni santiyenize ufak ufak başlıyorsunuz sanirim şefim
    Bu yeni santiyenizde bize temelden itibaren herseyi video cekerseniz cok memnun oluruz 😊

    •  4 ปีที่แล้ว +4

      Aynen ufakdan başlıyoruz. Sizlere kafamı kaldırdıkça buradan paylaşım yapacam inşallah

  • @guvencoban7901
    @guvencoban7901 3 ปีที่แล้ว +7

    Genel anlamda bilgilendirici bir video olsa da teknik anlamda çok fazla eksiklikler var sondaj yapılırken firmanın jeoloji mühendisi veya yetkili idarenin kontrol mühendisinin sahada olması gerekirdi 2019 deprem yönetmeliğine göre 300 metrekareye kadar minumum 3 adet sondaj yapılması gerekir artan her 100 metrekareye ilave 1 adet daha sondaj eklenir site veya bloklu yapılarda yapıların taban alanına göre sondaj sayısı belirlenebilir, video çeken arkadaş dosyaya koymak için spt sayılarını çekiyor anladığım kadarıyla fakat otomatik spt makinasının dik durumda olması gerekiyor deney esnasında videoda yatay şekilde darbe sayıları farklılık gösterir doğru bir yöntem değil sadece bir kuyudan spt yapmak da sağlıklı sonuçlar vermez diğer kuyulardan da numune alınıp spt deneyi yapılması gerekir yine de böyle bir paylaşım yapıp izeyen arkadaşların kafasında bir şey oturmasını sağladığınız için teşekkür ederim ilerleyen dönemde bir adet jeoloji mühendisi varken çekerseniz daha bilgilendirici olur,iyi çalışmalar.

    •  3 ปีที่แล้ว

      Katkınız için teşekkürler 😊

  • @fazlservi945
    @fazlservi945 4 ปีที่แล้ว +16

    TH-cam da o kadar video izlerim o kadar araştırma yaparım lakin bu kadar profesyonel ve detaylı zemin etüdü videosu izlemedim. Bu videodan sonra diğer videolarınıza da baktım emre bey gerçekten mesleğinizin hakkını veriyorsunuz. Sizin kalitenizdeki bir insanın en az 100.000 abonesinin olması lazım umarım en kısa zamanda gereken değeri görürsünüz. Videolarınızın devamını bekliyorum iyi çalışmalar..

    •  4 ปีที่แล้ว +2

      Çok teşekkürler fazıl bey bu değerli yorumunuz için. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum

  • @buketozgen9417
    @buketozgen9417 3 ปีที่แล้ว +6

    15 gün zemin firmasında staj yaptım; şu 25 dakikalık videodan daha çok bilgi öğrendim. Vallahi elinize emeğinize sağlık çok yardımcı oldunuz. Ama fakat lakin önemli konulardan biri olarak görüyorum sondörlerin donanımlı olmaması... Ki sondaj kazaları da sıkça yaşadığımız bir durumdur maalesef!

    •  3 ปีที่แล้ว +2

      Ne güzel memnun oldum hocam. 2.bahsettiğiniz husus, evet o konuda haklısınız

  • @sevdasoysal7582
    @sevdasoysal7582 2 ปีที่แล้ว +2

    5 haftadır derste işledik ama hiçbir şey oluşmamıştı kafamda. Sayenizde anladım teşekkür ederim.

  • @muhammedalikose3457
    @muhammedalikose3457 4 ปีที่แล้ว +5

    Sizinle Erdem Fidan'ın bir videosu ile tanıştım ve ilk videonuz olan pancar motoru videonuzu izledim. Şimdi bakıyorum da arada %100 bir kalite farkı var. Kendim 3. sınıf inşaat mühendisliği öğrencisiyim ve videolarınız zevkle izliyorum. Ne olur bu işi bırakmayın ve videolarınızı biz öğrenciler ile paylaşmaya devam edin. Yeni videolarınızı bekliyoruz, kolay gelsin...

    •  4 ปีที่แล้ว +3

      Çok değerli bu yorumlar benim için. Faydası dokundukça mutlu oluyorum. Dilimiz döndüğünce anlatmaya devam edicem inşallah

  • @iskenderozdemir7512
    @iskenderozdemir7512 4 ปีที่แล้ว +4

    emre şefim siz işin hakkını vermişsiniz ama çoğu yerde formaliteden veya sondaj makinası hiç inşaat alanına gelmeden zemin etüt raporunu hazırlıyorlar

    •  4 ปีที่แล้ว +1

      Malesef öyle durumlarda var

  • @mustafadanisment3506
    @mustafadanisment3506 4 ปีที่แล้ว +3

    Zemin etudu ile ilgili dediginiz gibi icerikler cok az ve yetersiz..Emeginiz gercekten takdire sayan..Cok tesekkurler, kolayliklar diliyorum..

    •  4 ปีที่แล้ว

      Teşekkürler Mustafa bey 😊

  • @elifcaglak7670
    @elifcaglak7670 4 ปีที่แล้ว +5

    Jeoloji müh öğrencisiyim işime çok yaradı teşekkür ederim henüz ilk kez zemin etüdü işlemini görme şansım oldu video sayesinde :)

    •  4 ปีที่แล้ว +2

      Oo süper işe yaramasına sevindim

    • @fatihylmaz-be2cw
      @fatihylmaz-be2cw 9 หลายเดือนก่อน

      okul bitince anlarsin hic bi isine yaramadigini:)

  • @selcukakbulut1840
    @selcukakbulut1840 3 ปีที่แล้ว +3

    Allah yardımcıları olsun makina biraz eski gibi su sondaj makinası çevrilmiş gibi görünüyor çalışması güç bir makina Allah güç kuvvet versin ufak eksiklikler olabilir tabi

  • @erdaltellipro
    @erdaltellipro ปีที่แล้ว +1

    Elinize emeginize saglik. Belediyenin video istiyor olmasi icimi rahatlatti.

    • @ibrahimbakirtas8671
      @ibrahimbakirtas8671 ปีที่แล้ว

      İstese ne yazar.? Sonra ...........Kim kimi Kontrol ediyor.!!!

  • @ylmazeren8382
    @ylmazeren8382 ปีที่แล้ว +1

    Teşekkür ederim.cok güzel bir çalışma.Tebrikler

  • @aci_gercekler
    @aci_gercekler ปีที่แล้ว +2

    Biz tarlaya 2 oda ev yapalım dedik.
    Belediye zemin etüdü istedi.
    Mühendis geldi, tarla kenarından 2-3 tane taş alıp gitti.
    Bu test bayağı kapsamlı.
    Genel olarak uyduruk, ondandır başımıza gelenler.

  • @fahriakgul3292
    @fahriakgul3292 ปีที่แล้ว +1

    Teşekkür ederim kardeşim bu bilgilendirici video için

  • @beyzayalcnkaya5376
    @beyzayalcnkaya5376 2 ปีที่แล้ว +1

    çok çok teşekkür ederim. araştırma projesi için büyük katkı..

    •  2 ปีที่แล้ว

      Çok sevindim

  • @halilenesozdemir
    @halilenesozdemir 4 ปีที่แล้ว +3

    Emeğinize sağlık şefim

    •  4 ปีที่แล้ว

      Teşekkürler hocam

  • @KaptanBidU
    @KaptanBidU 2 หลายเดือนก่อน

    Emeğinize sağlık

  • @bayramyucel6523
    @bayramyucel6523 4 ปีที่แล้ว +2

    HOCAM ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK .EYVALLAH

    •  4 ปีที่แล้ว +1

      Teşekkürler bayram bey

  • @mertenesyldz3958
    @mertenesyldz3958 2 ปีที่แล้ว +1

    Emeğine sağlık abi çok temiz anlatmışsın sağol

  • @emrekaya7160
    @emrekaya7160 4 ปีที่แล้ว +4

    Yaptığınız işler gerçekten cok ama cok faydalı takibe büyümeye devam iyi ki varsınız teşekkürler

    •  4 ปีที่แล้ว +1

      Çok teşekkürler adaşım 👍

  • @NyznTvfk
    @NyznTvfk หลายเดือนก่อน

    süper...

  • @1000xçevir
    @1000xçevir ปีที่แล้ว +1

    LİKE ATTIM BROO SAOL EMEKLERİN İÇİN GERÇEKTEN ÇOK YARDIMCI OLDUN

  • @mehribankodall4615
    @mehribankodall4615 2 ปีที่แล้ว +1

    Elinize emeğinize sağlık.

  • @betulgozum3427
    @betulgozum3427 4 ปีที่แล้ว +2

    Kolay gelsin videoların devamını diliyorum

    •  4 ปีที่แล้ว +1

      Teşekkürler 🙏🏻

  • @abdulkadirsen4556
    @abdulkadirsen4556 4 ปีที่แล้ว +2

    Eline sağlık emre bey güzel ve zor bir cekim olmuş sayende bende öğrenmiş oldum tekrar eline emeğine sağlık

    •  4 ปีที่แล้ว +1

      Teşekkürler abdulkadir bey öğrenmenize sevindim

  • @arikanfaruk16
    @arikanfaruk16 ปีที่แล้ว +1

    Tesekkürler.

  • @halileymen3517
    @halileymen3517 3 ปีที่แล้ว +2

    Firmamız zemin etüt ve maden sondaj ekipmanları imalatı yapmaktadır ihtiyacı olanlar fiyat alabilirler
    Hayırlı işler video çok güzel açıklayıcı olmuş

    •  3 ปีที่แล้ว

      Teşekkürler hocam

  • @ferhat7236
    @ferhat7236 3 ปีที่แล้ว +3

    Hocam videolarınız çok bilgilendirici yanlız sizden ricam herhangi bir teknik terim kullanırken ne olduğunu açıklarsanız dahi iyi olur bilmeyen arkadaşlar için

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      Genelde açıklıyorum ama daha dikkatli olurum teşekkürler

  • @Nurten-kh4sh
    @Nurten-kh4sh ปีที่แล้ว

    Emeğinize sağlık çok güzel olmuş bende yeni eve başlıyoruz nede olsa insanda bir korku oluyor sizlerden Allah razı olsun bizleri bilgilendirdiginiz için

    •  ปีที่แล้ว

      Amin cümlemizden

  • @jovharaliyev7137
    @jovharaliyev7137 ปีที่แล้ว

    Elinize emeginize saglik

  • @mehmetesen2314
    @mehmetesen2314 4 ปีที่แล้ว +2

    Emeğinize sağlık emre bey

    •  4 ปีที่แล้ว +1

      Teşekkürler mehmet bey

  • @yahyaozer5519
    @yahyaozer5519 3 ปีที่แล้ว +1

    Emegine sağlık

  • @ahmadmiladahadi5673
    @ahmadmiladahadi5673 3 ปีที่แล้ว +1

    çok teşekkür ederim

  • @ademeskicioglu2841
    @ademeskicioglu2841 4 ปีที่แล้ว +2

    Maşallah. Bilgilendirici olmuş. Allah kolaylık versin. Kastamonu'dan selamlar.

    •  4 ปีที่แล้ว

      Teşekkürler Kastamonuya bizden selamlar

    • @hakanerman8948
      @hakanerman8948 4 ปีที่แล้ว

      ADEM ESKİCİOĞLU kastamonunun neresindensin birader

  • @erkancelik3461
    @erkancelik3461 4 ปีที่แล้ว +2

    Emeğine sağlık Emre kardeşim.

    •  4 ปีที่แล้ว

      Teşekkürler erkan bey

  • @ailtongonvalcesdasilva1486
    @ailtongonvalcesdasilva1486 3 ปีที่แล้ว +1

    Çok başarılı. Teşekkür ederiz.

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      Ben Teşekkür ederim

  • @alinaddaf5279
    @alinaddaf5279 ปีที่แล้ว

    Teşekkürler hocam. şahanesiniz.

    •  ปีที่แล้ว

      Sağol hocam

  • @ahmettuncer7728
    @ahmettuncer7728 ปีที่แล้ว

    çok teşekkürler emeğine sağlık

  • @hacmehmetsengun760
    @hacmehmetsengun760 3 ปีที่แล้ว +2

    Emre bey emeğinize sağlık, çikan numuneleri gölgeye koymazsaniz içindeki su muhtevâsının güneşten etkilenme ihtimali var ve zeminin gerçek dayanimını yanlış hesaplanmış olur.

    •  3 ปีที่แล้ว

      Kendi kabı var onun içinde muhafaza ediyorlar. 👍

    • @Ali-2907-E
      @Ali-2907-E 3 ปีที่แล้ว

      Arazi Etüdü nasıl yapılır pafta halinde yardımcı olabilir misiniz acil ? ödevim var please

  • @abdullahozturk3170
    @abdullahozturk3170 ปีที่แล้ว +1

    Erdem bey siz bu kuyulardan karot alıyorsunuz anladigim kadariyla aldıginız karot kum mil gevşek zemin olmuyormu bundan sonra zemini saglamlaştırmak için enjeksiyon yapmıyormusunuz

  • @seyyitbindal4782
    @seyyitbindal4782 3 ปีที่แล้ว +2

    Emre Bey elinize saglik cok sevindim ulkemizde bu gibi calismalarin yapilmasi cok güzel. Yurdisinda calisiyorum sondaj ve geoloji uzmani olarak. Soru sormak isteyen kimse varsa yardimci olurum ... Özellikle sondaj ustalarina bu cagrim islerini kolaylastiracak bilgi vs verebilirim ...

    •  3 ปีที่แล้ว

      Çok teşekkürler çok memnun olurum

  • @turkerates8820
    @turkerates8820 2 ปีที่แล้ว

    kolay gelsin sefim videoda sizin ilk dediginiz dogruydu ilk 15 te sayim yapilmaz sonraki 30cm ye gore N degeri hesaplanir uygulamacilar hata yapmis

  • @racingteam8130
    @racingteam8130 4 ปีที่แล้ว +1

    Emeğine sağlık kardeşim.Kolay gelsin.

    •  4 ปีที่แล้ว

      Teşekkürler

  • @kaangenc6919
    @kaangenc6919 4 ปีที่แล้ว +3

    Numune alinirken de görebilseydik keske. Ya da numunelerin icinde oldugu karot sandigini görebilsek en azindan nasil göründügüne dair bir fikir olusurdu.

    •  4 ปีที่แล้ว +2

      Dakika 20:00 numuneyi görebilirsiniz. Dakika 24:23 numune sandığını görebilirsiniz :)

    • @kaangenc6919
      @kaangenc6919 4 ปีที่แล้ว +1

      @ Evet yorumu yazarken 16. dakikadaydim aceleci davrandim. Basarili bir calisma.

  • @dursunylmaz8179
    @dursunylmaz8179 11 หลายเดือนก่อน

    Teşekkür ederim.

  • @tunahankzldurak3071
    @tunahankzldurak3071 4 ปีที่แล้ว +1

    Gene detay dolu video olmuş şefim süpersin bol videolar bekliyorum artık

    •  4 ปีที่แล้ว

      Gelicek 👍

  • @muhammetozer3795
    @muhammetozer3795 3 ปีที่แล้ว +2

    İş güvenliği tamamen sıfır şahmerdan çalışanların üzerine düşe bilir veya herhangi bi malzeme çünkü hep demirle yapılıyor

    •  3 ปีที่แล้ว

      Hocam halatlarla bağlı bir makineden bahsediyoruz. Mesela ne önerirsiniz ?

  • @ahmetbulut242
    @ahmetbulut242 4 ปีที่แล้ว +1

    Emeğine sağlık Hocam

    •  4 ปีที่แล้ว

      Teşekkürler Ahmet bey

  • @selmanaygun662
    @selmanaygun662 3 ปีที่แล้ว +2

    Sondaj bina oturum alanına göre değil toplam inşaat alanına göre atılıyor diye biliyorum 300 metreye kadar 3 sondaj , sonraki her 300 metreye bir 1 sondaj

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      Doğru

    • @atlastargame
      @atlastargame 3 ปีที่แล้ว +1

      @ hocam temel taban alanına göre uygulama esaslarına göre toplam inşaat alanına göre değil.

  • @ataemekli
    @ataemekli ปีที่แล้ว

    Teşekkürler..

  • @ostv1071
    @ostv1071 4 ปีที่แล้ว +2

    Erdem Bey, bilginiz, tecrübeniz, samimiyetiniz, iş ahlakınız harika, çok güzel. Allah işlerinizi rast getirsin, muvaffak eylesin. Sizden ricam olacak: Ben MEB Teknik ve Meslek Lisesinde İnşaat Teknolojisi bölümünde öğretmenlik yapıyorum, İnşaat bölümünde okuyan öğrencilerimize EBA ile uzaktan eğitim sağlayarak izin verirseniz yükleyip uygulamaları izlemeleri çok daha iyi öğrenmelerini sağlayacaktır. Uygun görürseniz, videolarınızı EBA platformunda yükleyebilir miyim? Öğrencilerimiz de istifade ederlerse EBA'dan iyi yetişmiş olurlar.

    • @halilenesozdemir
      @halilenesozdemir 4 ปีที่แล้ว

      Hocam yanlış videoya geldiniz sanırım :)

  • @tevhidinkalbi7395
    @tevhidinkalbi7395 4 ปีที่แล้ว +1

    Eline emeğine sağlık

    •  4 ปีที่แล้ว

      Teşekkürler 🙏🏻

  • @kaanozkan3108
    @kaanozkan3108 ปีที่แล้ว

    Elinize emeğinize sağlık ayriyeten bi sorum var ben de videoya rasgele denk geldim de zemin etüdü yaptığınız yere yakın oturuyorum buranın zemini hep kötürlenir ve bataklık olduğu söylenir çıkan numuneler ve sonuç hakkında rica etsem bilgilendirebilir misiniz hep merak etmişimdir

  • @mehmeteminayan7872
    @mehmeteminayan7872 ปีที่แล้ว

    Teşekkürler, bilgilerini paylaştığın için. İşin uzmanı olmadığını söylemen de çok önemli. Sağol. Yalnız bir ifaden dikkatimi çekti. Bunu tabii ki iyi biliyorsun ama bilmeyenler için yanlış anlaşılmaya müsait olduğundan bir uyarı yapma ihtiyacı duydum. Ustalardan öğrenmekten söz ettin. Sen de biliyorsun ki, bu konu inşaat ustalarının konusu değil. Yani ustalar da bu işin uzmanı değil. Jeoloji Mühendisliği ve Deprem Mühendisliği gibi bilim ve mühendislik dallarının uzmanlık alanı. Ustaların görevi ise ilgili mühendislerin düzenlediği projeleri yine onların gözetim ve denetimi altında, uygulamayı yapmaktır. Ülkemizdeki depremlerde can ve mal kaybının inanılmaz boyutlarda olmasının nedenlerinden biri de; birkaç uygulamada çalışan ustaların, artık işi kaptıklarını varsayıp, kendilerini mühendis yerine koymalarıdır. Bu son derece ciddi ve tehlikeli bir hastalıktır.

  • @fatihxavci
    @fatihxavci ปีที่แล้ว +1

    Merhaba videonuza daha yeni denk geldim.Bu çalışmanın yapıldığı il ilçe mahalle tam olarak neresi ? Antalya Konyaaltı Hurma mahallesi gibi geldi bana ,merak ettim

    •  ปีที่แล้ว +1

      Evet orası

  • @behimend254
    @behimend254 2 ปีที่แล้ว +1

    ADAMSIN ABİ YA

  • @lm-xy1bt
    @lm-xy1bt 4 ปีที่แล้ว +2

    Merhaba sefim, Eline saglik gercekten takdire sayan gercekten boyle bir videoyu yapan yok. Emre sefim bi iki sorum olacak 04:35 Belediyeler eger Arazi daki kuyular cok yakinsa, bi kuyu dan numuneni al diger kuyular dan kontrolunu yap diyo. sefim kontrolunu nasil yapiyoruz, kontrolunu yap derken neden kast idiyor. ikinici sorum de her 1.5m de numune alindigi icin, neden 1.5m numune den sadece 15-20cm lik numune aliniyor. norma de her 1.5m den ayri ayri 1.5mlik numune alinmasi gerekmiyor mu. vaktiniz icin tessekurler Allah tan size kolayliklar diliyorum

    •  4 ปีที่แล้ว +1

      Kontrolü şu şekilde yapıyorlar. Yine 1,5m de bir sondaj yapılıyor sadece numune alınmıyor. Diğer bütün işlemler aynı. İlk kuyudan sonra eğer sert zemin yoksa sert zemin aranıyor. Yoksa diğer kuyu gibi düşünülüyor. Burda önemli nokta şu. İlk kuyudan yumusak malzeme mi yoksa sert malzememi çıktı ? Yumuşak ise o zaman diğer kuyularda da sondajın kolay olması gerekiyor. Numune kalınlığı neye göre belirleniyor onu sormadım açıkcası :)

    • @bonurbas5464
      @bonurbas5464 2 ปีที่แล้ว +3

      Merhaba, 1 yıldan fazla zaman geçmiş ama yine de duramadım karınca kararınca birşeyler paylaşmak istedim. Öncelikle Belediyelerin ya da kontrol mühendislerinin ilk kuyudan spt(standart penetrasyon deneyi) yapılarak sondaj yapılıp diğer kuyularla ilk kuyunun kontrol edilmesi gibi bir şeyi ilk defa duyuyorum. Her belediyenin kendine göre istekleri ve birbirinden farklılıkları oluyor (maalesef)!!! Zemin sondajlarında standart olarak 0,00m hariç her 1,5 metrede bir spt deneyi yapılır. Spt deneyinin mantığı da şudur; 63,5 kg ağırlığın(tokmağın/şahmerdanın) 76 cm yükseklikten serbest düşüm ile elde edilen darbe sayısı o zeminin spt darbe sayısıdır. 3 adet 15’er cm’lik kademelerin (tebeşirle çizdikleri) zemine saplanması için vurulan bu darbeler örneğin 7-9-12 şeklinde okunur. İlk 15 cm’nin okunmaması gibi bir durum yoktur. İlk 15 cm zeminde dolgu/yıkıntı olduğu kabul edilerek hesaplamalarda kullanılmaz. 2.ve3. 15 cm’lik değerlerin toplamına da n30 darbe değeri denir. Bunlar arazi değerleridir ve belli katsayılarla spt düzeltmeleri yapılarak hesaplamalarda kullanılır. Videoda belirtildiği gibi 0,00-4,50 arası diye bir spt değeri yoktur, orada yanlış tabir edilmiş, 4,50-4,95 spt darbe değeri ölçümü yapılmıştır. Bu deneyler her 1,5 metrede bir yapılır, aradaki örneğin;4,95-6,00 metre arası belediye/kontrol mühendisi/idare isteğine göre ya düz delgi ile geçilir, ya da karotiyer dediğimiz malzeme ile karotlar alınabilir, bunlar da karot sandıklarına metreleri yazılarak yerleştirilir. Daha yazılacak çok bilgi var, bununla aydınlatabildiysem ne mutlu bana…

  • @Kerem9797
    @Kerem9797 ปีที่แล้ว

    Merhaba Emre bey. Acaba su sondajı ile alakalı detaylı bir video çekebilir misiniz? (Birkaç video da olur)

    •  ปีที่แล้ว

      Denk gelirsem tabiki

  • @m.okanyalcin
    @m.okanyalcin ปีที่แล้ว

    Gerçekten insanların depremle alakalı çok araştırması olduğu günlerde 3 sene öncede çekilmiş olsa süper bir video ama şunu merak ettim sonuç ne geldi? kaya mı alüvyon mu yada ne olarak geldi :)

  • @ahmetaltuntas5350
    @ahmetaltuntas5350 2 ปีที่แล้ว +1

    Selam spt esnasında her 15 cm 1 değer 3 darbe 2 ci 15 4 darbe 3 inci15 5 darbe vurdu yani zemin çok yumuşak ne yapmamız lazım ?

  • @ercieyyy
    @ercieyyy ปีที่แล้ว +1

    Merhaba Ben jeoloji muhendisiyim. Numuneler karot sandiklarina konarken alinan derinlikleri ustalar mi not ediyor? Bir de alinan karot capi 53 mm mi ?

    •  ปีที่แล้ว

      Evet derinlikleri not aldılar ama kontrol için pimaş bırakıldı. Karot çapını bilmiyorum

  • @tevhid-kasri
    @tevhid-kasri 3 ปีที่แล้ว

    Emeğine sağlık

  • @ylmaztokgoz9935
    @ylmaztokgoz9935 3 ปีที่แล้ว +1

    ustam banada etüt makinası lazım ankara cubukta fabrika için nerden bulabilirim yardımcı olursan sevinirim..

  • @TEMELTASCONSTRUCTION
    @TEMELTASCONSTRUCTION 4 ปีที่แล้ว

    iyi çalışmalar.

    •  4 ปีที่แล้ว

      Teşekkürler sizlerede hocam

  • @semihduman3189
    @semihduman3189 ปีที่แล้ว +2

    Hocam temelde fore kazık depremde her türlü en dayanıklı temel oluyor diyebilir miyiz?

    • @justpronlgamer3625
      @justpronlgamer3625 ปีที่แล้ว

      Her yer için geçerli değil hocam

    •  ปีที่แล้ว +2

      Diyemeyiz. Fore kazığın olduğu yerler zemin sıvılaşması yüksek ve bataklık diye tabir ettiğimiz zeminler.

    • @husampehlivan8925
      @husampehlivan8925 ปีที่แล้ว

      Direk fay hattın geçiyorsa hiç bir önlem işe yaramaz öncelikle fay hattının ne kadar yakınında olduğunu bulmaları gerekir.

  • @Bulut3517
    @Bulut3517 ปีที่แล้ว

    Merhaba öncelikle bilgilendirici ve faydali videolariniz icin tesekkürler
    İzmir dikili candarlida arsaya ev yaptirmak istiyoruz
    Arsa 300m2 imar izni 2 kat 115m2
    45 zemin 70 ust kat
    Yanliz zeminde sivilasma var deniliyo
    Zemin etüdü ve projenin hazir hale gelmesi ne kadar fiyat tutar.

    •  ปีที่แล้ว

      Fiyatlar sürekli değişiyor hocam

  • @Ali-2907-E
    @Ali-2907-E 3 ปีที่แล้ว +1

    Arazi Etüdü nasıl yapılır pafta halinde yardımcı olabilir misiniz acil ? ödevim var please

  • @Ozgr-g
    @Ozgr-g 6 หลายเดือนก่อน

    Birswy sormak isterim. Bende su zemin etut calismasi yaptirmistim. Bana bir harita verdiler. Hicbir anlatim yapmadilarda. Yesil,mavi,sari,kirmizi,koyu kirmizi ve siyah renkleri olan bir harita ve altindada herrengin yaninda 3ten baslayan numara yazar. Nedir bunlar,neyi anlatir. Topraga demir kazik dikip,tuzlu suyla etrafi suladiktan sonra makine olcmeye basladi. O olcumden bu haritayi verdiler ama bu harita ne anlatir hicbilmem. Bilgi sahibiyseniz ?

  • @ozgurcolak663
    @ozgurcolak663 2 ปีที่แล้ว +1

    Zemin etüdü yaptırırken zeminden su çıkarsa ne olur yine de ev yaptırabilir miyiz?
    Zemin etüdünde açılan kuyular temel alanında mı yoksa arsa sınırlarında mı olmalı

    • @baharbudak2245
      @baharbudak2245 9 หลายเดือนก่อน

      Sondaj kuyuları arsa sınırları içerisinde açılmalı, zeminde su çıkması durumunda zemin iyileştirme yapılmalı (dolgu,enjeksiyon,fore kazık,jet grout vb. gibi)

  • @osmandosler1000
    @osmandosler1000 ปีที่แล้ว

    Her bina zemininde sondaj yapılıyor mu ? Kentsel dönüşümden yenilediğimiz bina da zemin etüdü için sondaj yapılmadı. 2017 yapı ruhsat tarihi

  • @fatih-aydemir
    @fatih-aydemir ปีที่แล้ว

    Merhabalar enson neden pimaj boru koyuyorsunuz su çıkmasın vs diye mi?

    •  ปีที่แล้ว

      Belediye o borular içinden derinlik kontrolü yapsın diye. Gerçekten ne kadar sondaj derinliğine ulaşılmış onu kontrol ediyor

  • @turgaykotbas9646
    @turgaykotbas9646 ปีที่แล้ว +1

    Bu rapora vatandaş olarak nasıl erişiriz

  • @busraoguz3440
    @busraoguz3440 3 ปีที่แล้ว +2

    Şefim neden spt yerine cpt,dmt,pmt yapılmıyor.spt yapacağımızı nasıl belirleyeceğiz?

    • @ilyastugraodabas9431
      @ilyastugraodabas9431 3 ปีที่แล้ว +1

      Bu soruya cevap verecek şantiyeden anlayan biri var mi?

  • @onurturksk3173
    @onurturksk3173 ปีที่แล้ว +1

    Antalya hurma mahallesi zemini kötü diyorlar

  • @beyhanalsan4784
    @beyhanalsan4784 2 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba kolay gelsin.Bu işin maliyeti nedir

  • @ahmetbey9156
    @ahmetbey9156 ปีที่แล้ว

    👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  • @emirk8
    @emirk8 ปีที่แล้ว

    Merhaba hocam emeğinize sağlık. Neojen zemin'e inşaat yapılır mı, yapılsa tehlikeli olur mu?

    •  ปีที่แล้ว

      Neojen zemini ilk defa duydum desem :)

  • @ahmetkolef1734
    @ahmetkolef1734 ปีที่แล้ว

    Emre bey öncelikle teşekkür ederim. Size bir sorum olacaktı 503 m2 arsaya 90 m2 oturumlu bir dubleks ev düşünüyorum
    Zemin etüdü için kac kuyu açmaları gerekiyor acaba yardımcı olursanız çok sevinirim.

    •  ปีที่แล้ว

      Hocam bunu bi etüt firması ile görüşün tam sayıları bilmiyorum

    • @baharbudak2245
      @baharbudak2245 9 หลายเดือนก่อน

      İki kuyu

  • @eltigre6135
    @eltigre6135 ปีที่แล้ว

    SÜPERSİN

    •  ปีที่แล้ว

      Eyvallah

  • @gameprovideo
    @gameprovideo ปีที่แล้ว

    selamün aleyküm hocam. Adıyamanlıyım. Binamız bodrum kat dahil 6 katlı ve orta hasarlı. bİz semin etüdü yaptık ve 5 metrede su çıktı. bu durumda ne yapmalıyız.

    • @baharbudak2245
      @baharbudak2245 9 หลายเดือนก่อน

      Zemin iyileştirme yapılması gerekiyor

  • @alieryilmaz9911
    @alieryilmaz9911 4 ปีที่แล้ว +1

    İyi akşamlar, Tek katlı müstakil ev için gerekli mi bu işlem ve ne kadar kazıyorlar?

    •  4 ปีที่แล้ว +1

      Tek kat ise 2 tabliye olur 6 m inerler. Evet mecburi hocam temel çeşidiniz ona göre belirleniyor

  • @goldenboy3140
    @goldenboy3140 4 ปีที่แล้ว +1

    🇹🇷🇹🇷🇹🇷 YARARLİ BİR VİDEO 👍 İL İLÇE NERESİ ?

    •  4 ปีที่แล้ว

      Teşekkürler. Antalya hurma mah. Hocam

  • @Prt53Prt53
    @Prt53Prt53 3 ปีที่แล้ว +1

    Emre Bey Merhaba, Tek katlı müstakil evler için ( eğimli arazi ) zemin etütüne ihtiyac var mı?

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      Var hocam

    • @Prt53Prt53
      @Prt53Prt53 3 ปีที่แล้ว

      @ Teşekkürler.

  • @turhandemir5910
    @turhandemir5910 ปีที่แล้ว

    Zemin sıvılaşmasi olup olmadığı konusunda biir fikir verir mi

    •  ปีที่แล้ว

      Tabiki

  • @yusufemrebozkurt1358
    @yusufemrebozkurt1358 4 ปีที่แล้ว

    ya sen kralsın

    •  4 ปีที่แล้ว

      Sağol dostum ☺️

  • @fatihto
    @fatihto 3 ปีที่แล้ว

    Arsanın köşelerinden mi yapılır bu işlem ortasından rastgele biyerden mi?

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      Köşelerden ve rasgele bazı yerlerden de olur sınır ıcınde olmak sartıyla

  • @ahmetaltuntas5350
    @ahmetaltuntas5350 2 ปีที่แล้ว

    Selam spt de ilk 15 çaktık ama gitmedi ne olacak ?

  • @chivasplanet9549
    @chivasplanet9549 4 ปีที่แล้ว +1

    Emre hocam bu işlemim ücreti ne kadar?
    ayrıca bu işlem yapılmadan kesinlikle statik proje hazırlanmamalı diyebilir miyiz? atıyorum hemen yandaki bina nın numunelerinden yola çıkarak bu işlemi hiç yapmadan projeye başlanamaz mı?
    emeğiniz için teşekkürler kolay gelsin

    • @lermiker9150
      @lermiker9150 4 ปีที่แล้ว +4

      Bravo👏👏👏 sende müteahit kafası var.

    •  4 ปีที่แล้ว +3

      Ücret kısmını mimara sormam lazım :) bu işlem olmadan statik proje hazırlanamaz videoda da belirttiğim gibi temel sistemi bu rapora göre belirleniyor. Belediye her projenin kendi etüd raporunu istiyor malesef öyle yan parselin durumu kabul görmüyor :)

    • @chivasplanet9549
      @chivasplanet9549 4 ปีที่แล้ว

      @ teşekkür ederim hocam, anladığım kadarıyla zemin etüdü projeye dahil bişey o zaman, yani mimar ve mühendis ile proje için anlaşma yaptığınız zaman bu etüd ile siz değil de proje ofisi uğraşıyor değil mi?

    • @serdarorman2293
      @serdarorman2293 3 ปีที่แล้ว +2

      @@chivasplanet9549 Şu sözü asla unutma: "Her zeminin taşıma gücü farklıdır." Yandaki parselin zeminine göre daha önce projesi çizilmiş örnekler var. 1999 Gölcük'te bina yıkılmamıştı ancak temeli havaya kalkmıştı. Sebebi ise yandaki zeminin raporuna göre projenin tasarlanmasıydı.

  • @zhrkk
    @zhrkk หลายเดือนก่อน

    Satılık longer44 sondaj makinası ful takım var...

  • @selmanak2746
    @selmanak2746 3 ปีที่แล้ว +1

    tr inşaat mühendisliği budur işte herşeyi ustadan öğrenirsin ama 3 yıl sorna yüzüne bakmaz.işi öğretirsin senden fazla kazanır ....

    •  3 ปีที่แล้ว +4

      Tr de inşaat mühendisliği nedir biliyormusun hocam ? Muhtemelen böyle konuştuğuna göre bilmiyorsun. Tr de inşaat mühendisi sahayı kontrol eder, işleri planlar, ekiplerle uğraşır, patronla uğraşır, metraj hakediş analiz raporlama yapar, üstüne satın almayı halleder. Oda yetmez muhasebeye bakar. O da yetmez Sonra iş güvenliğine bakar sonrada asgari ücretin bir tık üstü bir para alır. Doğrusu budur

    • @selmanak2746
      @selmanak2746 3 ปีที่แล้ว

      @ çarpıtma konuyu ben işi işçiden öğrenip sonra ortalıkta dolaşmanızı kastetmiştim gelip bize sorarsınız sonra mühendisim diye dolanırsınız programlamarı 200 300 ₺ yapıyorlar metraj ve hakedişte öyle 3 5 saat pc başında kalmanız bi akşama kadar güneşte yanarken işi bilmeyen çocukların başımızda bizden bişeyler öğrenmesi gerçeğini vurguladım bu kadar kasma istersen ha sen inşaata 23 24 yaşında girmişsin iş bilmesin biz 10 12 yaşımızda ekmek parası için girmişiz size iş öğretiriz bence daha fazla yazma zamanın ziyan olmasın mühendis bey

    • @selmanak2746
      @selmanak2746 3 ปีที่แล้ว

      @ o dediklerini pc den azıcık anlayan bir muhasebecide yapar

    • @fenerbahce4562
      @fenerbahce4562 3 ปีที่แล้ว +3

      Selman Ak benim imzam olmasa sen nah ekmek yersin sen güneşin altında çalışan emekçisin ama yaptığımız ev 5 yıl sonra yıkılırsa seni değil beni buluyorlar şantiyede çok adam tanıdım bazıları onların yapabildiğim işi yapamayacaklarını söylediler hepsini yaptım

  • @muratuyar3564
    @muratuyar3564 ปีที่แล้ว +3

    Bu zemin etüdü yapılırken belediye görevlisi işn başında durmalı zemin etütleri malesef yarım yamalak yapılıyor belediye resimlere göre karar veriyor vah halimize vah

  • @tevhid-kasri
    @tevhid-kasri 3 ปีที่แล้ว +1

    Işıkta gözler kamasmasının sebebi vitamin eksikliği olabiliyor

  • @kaantarkkaplan3745
    @kaantarkkaplan3745 3 ปีที่แล้ว +1

    Zemin Etütcülerin yanından ayrılma sakın. İlerleyen metrelerde, daha önce çıkarılmış numuneleri koyuyor. Proje yapılırken zemin hep aynı görünüyor. 7-8 metreden sonra son numuneyi koya koya devam ediyorlar.

  • @fatihdemirci8470
    @fatihdemirci8470 4 ปีที่แล้ว +1

    Tabliye sayısı dedigimiz nedir hocam

    •  4 ปีที่แล้ว

      Döşeme sayısı hocam