Stateam pe Splaiul Unirii aproape de Piata Unirii.O poza de acolo arata "Frizeria" unde tatal meu me ducea cind am fost mic. Si acum la 51 de ani mi-a duc aminte de scaunele in forma de Cal masinuta. Ce timpuri.Sint in America de cind am venit aici la 11 ani,dar mi-e dor asa de mult. Frumos sa ti-a duci aminte de copilarie. Si noi ziceam ce rau este cu Ceausescu in frunte. Dar om prost n-a fost.A stiut El ce face. Multumesc pentru Video clip!
Dragă "slăbiciune", în copilărie, mama mă ducea acolo unde erau scaune în formă de cal, maşinuţă sau motocicletă. Iar acea frizerie se numea CIUFULICI. Acum s-a demolat şi s-a construit un bloc care se asortează cu peisajul ca nuca-n perete !
Minunata amintire a unui oras mai linistit, mai putin aglomerat, mai curat ! Frumoasa aducere aminte a Teatrului National, a Bisericii Sf Ioan in apropierea Mag. Cocor, inainte de retragerea intre blocuri! M-a impresionat Piata Unirii, un spatiu minunat, unde producatorii particulari isi aduceau bunele lor produse. Frumoasa largimea strazilor traversate doar de tramvai, totul pare mai romantic! Poate sunt amintirile tineretii noastre si aceasta spune totul! Imaginea Teatrului National este impresionanta!!! Va multumim si va felicitam pentru gandul bun! Mult succes!!!
@@madhuridixit4789 VA multumesc! Au fost ani frumosi, oameni frumosi, locuri frumoase! Este minunat sà càutam mereu frumosul in jurul nostru , pentru frumusetea vietii si a noastrà! Và multumesc!
@@luciasorei4867Si eu va multumesc! De acord cu dvs.! 👍❤🌹 Din pacate, frumosul rezida din amintiri, intr-o covarsitoare proportie.....nu prea il mai regasim in prezent.....
@@sandybell1743 Cred ca tu cumperi biletele pana in Coreea de Nord. Ce reprezinta pt. tine numele de "Sandybell"? Acele "vremuri" ? Pt. cei care nu stiu, este vb de un desen animat de acum multi ani ( data lansari 1981) Si tu ii spui de Coreea de Nord, tu cu numele de "Sandybell" 😄
Piata Unirii "m-a topit"...parcå ieri treceam pe acolo cu mama in drum spre cumpåråturi. Cand traversam strada la semafor exact in mijloc pe refugiu era un chiosc unde se vindeau cremvusti cu baton si mustar, iar de båut era sirop natural de fructe cu sifon, pregåtit in ochii tåi, rece, dulce si aromat. Vis-a vis de Cocor era un alt magazin pe colt la intrarea pe Lipscani, nu mai stiu numele, stiu cå era påråsit, inchis in ultimii ani...acolo se afla alt chiosc unde se vindea sucuri naturale la pahar, pateuri calde...o bunåtate. Era liniste si mai curat fatå de ceea ce se gåseste azi in Bucuresti, e adevårat cå lucrurile au evoluat, dar nu toate in sensul bun. Golanii si tiganii de azi nu ii vedeai, nu-ti era fricå pe stradå, in tramvaie...Bine pe timpul åla erau obligati så aibe muncå dacå nu ajungeau la puscårie. Aståzi...
Pai siropul ala era bun la.gust, dar avea 80 % zahar, bine se punea putin si restu sifon, era sirop in sticla din aia gravata, avea model tot de sticla pe ea, nu era neteda. Dar avea indice glicemic mare, nu era asa bine. Nu va spuneau doctorii asta ?!
@@alexsmith-un7nv si ce se gåseste azi are mai putin zahår? Coca-cola si alte sucuri acidulate si pline de chimicale sunt mai bune? Si azi cumpår suc concentrat de fructe (de calitate) si combin cu apå. Un doctor specialist in nutritie mi-a zis cå båuturile råcoritoare light de azi contin si zahår... Eu cred cå totul trebuie consumat cu måsurå indiferent de aliment. Acest lucru l-am invåtat din familie.
@@alexsmith-un7nv - Dar pepsi si cola de azi cu 90% adaus de zahar plus putin drog ca sa capeti dependenta cum e ? Siropul pina in 1989 continea in majoritate dulcele fructelor. Azi siropul este zahar curat si doar culoare, gust de fruct NU are caci este sirop COMPLET artificial. Laurul de exemplu.
nu inteleg de ce trbuie sa ne fie rusine ca suntem nostalgici cum se poate sa -ti fie rusine de vechile amintiri e un trecut pe care in curand nu -l vom mai vedea in anumite locuri am pus cate-o caramida aici am pus piatra unei temelii dincolo am plantat un arbore ,am pavat o strada ele au ramas si imaginea se deruleaza in amintirea timpilor trecuti .mersi.
Felicitari pentru materialul Foto. prezentat! Din pacate trebuie sa spun ca astazi frumosul nostru Bucuresti ,de odinioara _a devenit unul dintre cele poluate orase din Europa!
Super, Iubesc Bucurestiul. Sunt din Brasov, locuiesc in SUA. Am facut stagiul militar acolo , va ramane ca o frumoasa amintire , nu armata 😂 Bucurestiul. Toate cele bune va doresc
O reală plăcere mi-a făcut să revăd Bucurestiul de altădată! Bravo,felicitari Razwan pentru postare,si la cat mai multe în continuare! M-am abonat la canalului tău. Zi frumoasă!
Felicitari sincere pentru munca depusa ! Nota 10 cu + si 5 stele ! Asteptam cu mare interes si alte postari de acelasi profil ! Mii de multumiri, felicitari si intreaga admiratie !
Felicitări și mulțumiri ptr postarea!Ne-am amintit de multe din locurile și clădirile care ne-au rămas în memorie din timpul copilăriei!!!Multe s-au construit înainte,cei de azi nu stiu decit sa critice,nu sunt in stare nici sa zugraveasca clădirile făcute în trecut!!!Se blochează în proiecte, licitații și studii de fezabilitate!!!Multa vorbe,propaganda și treaba putina!!!!Înainte,se vorbea mai putin și se lucra mai mult și mai bine,acum se învîrt multe hîrtii,dar în urmă nu rămîne nimic!!!!Sa știți că nu sunt nostalgic și nici comunist,dar asta e realitatea!!!As vrea sa pot sa ma laud cu realizările de azi,dar, din pacate,nu prea sunt !!!!
Moise - Hai sa fim seriosi . Care realizari azi ? Zero . Citeva statii de metrou in 10 ani ? Constructii carora cind vrei sa bati un cui li se darima peretele ? Deficit bugetar ? Datorii pe care nici nepotii nostri nu le vor platii ? Realizarea ca va trebui poporul sa manince doar piine goala ca sa nu ne mai imprumutam ? Darimarea , distrugerea industriei românesti ? Inrobirea poporului român si transformarea lui in SCLAV la vesticii ce au impinzit România cu sucursalele lor ? Astea sint realizari ? SCLAVIA ?
Acum știu ce voi face mâine. Voi încerca să găsesc aceste locuri și să văd cum arată astăzi ! Salutări tuturor de la un danez care locuiește în București de patru ani. 🙂😎(Dar sunt 99% sigur că 1:50 este Piata Eroilor si iar drept înainte e B-ul Eroilor. Dar poate pe atunci se numea ceva diferit... ?)
Daaa,plin de cvartale de blocuri staliniste,construite pentru taranii transformati in muncitori cu carnete de partid..Comunismul sovietic adus cu forta intr-o capitala ce concura cu orasele westice!😢
Tramvaie Thomson au circulat până în 1977 (ultima dată când l-am văzut circulând pe Calea Șerban Vodă, dar numai știu pe ce linie era; în orice caz, nu era pe circulara 26). Cu siguranță, au circulat în 1975, 1976 pe Calea 13 Septembrie. Cred că era linia 3, care mergea în Chitila.
Desi nu vad Bucurestiul de alta data decat acum ,am ramas uimita !Dupa mine cred ca ceva mai frumos nu am vazut ,desi cred ca cel de astazi dupa cum il descriu oamenii ,murdar si plin de gunoaie ii este mult inferior ca aspect !Atatea cladiri frumoase ,la acea vreme eu ma gandeam ca sunt doar niste casoie mari si urate si atat !Marturisesc ca l-am vazut prin anii 84-85 si de atunci doar in reportaje si filmulete la tv. Mi-a placut mult si sunt convinsa ca multi occidentali si-ar schimba parerea daca ar sti ce frumos era atunci la noi !Ca nu eram doar niste ,,cocotieri " salbatici sau dupa unii vai capul nostru amarati ce le-am poluat perimetrul tarilor lor dupa revolutie !Ma bucur si multjmesc celor care ne dau aceste filmulete ,sa ne bucuram si noi de acele cladiri frumoase din Bucuresti !Si oamenii erau parca mai frumosi ,mai senini si mai linistiti ca acum !👏👍🤔BRAVO !
Eu sunt ardeleancă dar în tinerețe am petrecut multe veri la București la rude. Da, doamna mea era într-adevăr frumos, și să știți ca multi turiști straini îl vizitau, deopotrivă cu românii noștri! Erau multe de văzut. Multă sănătate vă doresc!
Daaaa... Dupa care a adus Ceausescu toti taranii in Bucuresti si gata! Aveam vecini care isi faceau nevoile in punga si le aruncau la ghena, ca sa nu murdareasca baia!
6:40 Este 100% cofetăria din Giulești colț cu Constructorilor. Am copilărit pe acolo în perioada aceea. Ca să fiu sigur, am mers pe Google Maps și în mod sigur blocurile care se văd în spate sunt blocurile de pe Bdul. Constructorilor (deși astăzi pomii au crescut mult). Vă mulțumesc de amintiri. :)
Unele imagini le recunosc, am fost contemporan cu ele, altele nu. Video-ul, chiar daca este facut din mai multe colaje, ramane cu valoarea sa pentru un oras in care de-a lungul timpului vitezele si mai ales directiile de mers au fost cam diferite.
Foarte frumos si nostalgic dar haideti sa nu incercam sa ne imbatam cu apa rece. Daca Bucurestiul sau mai bine spus Romania s-ar fi dezvoltat ca si in perioada interbelica ar fi fost foarte frumoasa . In 1938 era pe locul 7 in Europa in fata Belgiei. Sunt frumoase amintirile din copilarie dar poate am uitat de cozi, de aglomeratia din troleibuze, de magazinele goale de programul de lucru unde de cele mai multe ori se muncea si sambata si duminica. Sincer cu toate ca sunt multe de facut mie nu-mi displace Bucurestiul de azi care este un oras mult mai dinamic decat in trecut. Nu neg ca sunt multe neajunsuri, coruptie si nemultumiri dar incet, incet orasul se dezvolta oricum si devine mai frumos. Daca se deschide AO orasul va scapa partial si de problema cea mare traficul.
Aveti dreptate. Pot sa adaug ca numele complet era "Combinatul Poligrafic Casa Scînteii "I.V.Stalin", iar aceasta cladire a fost cea mai inalta cladire din Bucuresti in perioada 1956-2007.
Marea crima a fost demolarea Halelor, un monument de arhitectura ce doar prin pietele celebre din Spania il mai vedem si unde facem mii de fotografii ca turisti... Normal ca blocurile noi aratau bine, dar la Revolutie era o jale de nedescris Bucurestiul, totul era gri in gri, fara culoare, fara reclame, oameni in cautarea unor alimente de baza...Cafeaua si frutele exotice disparusera de mult de pe piata. Nostalgie?!?
Pentru mine e nostalgie. Mi-e tare dor de halele din Piaţa Naţiunii ... şi / sau de cele două fântâni arteziene enorme de lângă ele, alături de spitalul Brâncovenesc !
3:28 Calea Mosilor intersectia cu Eminescu . Traian este departe de aici , pe calea Calarasi . Cautati pe harta . Aici spre dreapta se ajunge la Foisorul de Foc .
1:28 Magheru si acel bloc din colt stinga nu inteleg dece ii dai denumire straina. Prin 1959 sau 1960 ma uitam la el cum se construieste. Eram copil si ma fascina macaraua ce urca materiale pe la etajele superioare. Iar strada din stinga colt cu Magheru ce vine dinspre palatul regal si Biblioteca Centrala Universitara se numea Onești pina dupa 1990.
Da, @@Dan_Nebunaticul, dar acel "mult mai târziu" s-a petrecut tot acum 40 - 50 de ani, în 1971. Aveam 12 ani, locuiam în cartierul Balta Albă şi veneam cu troleibuzul 84 tocmai ca să văd acea macara galbenă înaltă de 90 m cum lucra. Mă fascina... th-cam.com/video/iCn9BBbwJ_Y/w-d-xo.html ____ ciao.ro/legenda-construita-de-comunisti-si-devenita-simbol-al-revolutiei-ep-ii/
@@Dinu-desculţ - In 1971 aveam 16 ani si ma plimbam in vacante sau Duminica pe Magheru. Locuiam la fosta piata Chibrit, linga piata Mures unde se intilneste calea Grivitei cu bulev. 1 Mai, cinema Excelsior, pe atunci.
Oricum, dragă Dan, îmi este dor de acele vremuri. Chiar şi de cinematograful "Excelsior" mă leagă nişte amintiri romantice. Încă trăiesc în trecut ... Iar evenimentele din decembrie '89 au rupt multe lucruri, numai amintirile mele au rămas vii şi nevătămate.
Mi aduc aminte, când treceam prin fata pieței Unirii în drum spre servici, pe tarabele di n fata erau lăzile cu struguri Hamburg brumati, îmi cumpărăm un kg și mâncăm la servici. Îmi vine sa plâng când vad aceste poze
0:28 Cinema pro era cinematograful Luceafarul . 1:26 copil fiind , am asistat la construirea blocului din stinga - colt , la parter fiind galerii cu vinzare . Strada Onesti este cea din stinga. Mafiotii politici de azi i-au schimbat numele. Asa au facut si cu Bulevardul Ana Ipatescu ce incepe din Piata Romană pina in Piata Victoriei. Au redenumit : Lascar Catargiu. Le-a stat in git Ana Ipatescu. Sa le stea in git vesnic. Niste inculti primitivi acesti ţigani mafioti politicieni tradatori.
....poate "iertati"...e destula cearta-n lume ! poza cu Calea Ferentari reprezinta locul unde,venit din fundul Moldovei,coboram din tramvai si mergeam la un bloc in spatele complexului,CHIAR AICI! la fam. EFSTATIADE,impreuna cu tata,ca eu cred ca aveam vreo 6-7 ani....acum 60 de ani...doamna EFSTATIADE era sora cu bunica mea,din Bacau....am pierdut legatura cu bucurestenii....VIATA...AMINTIRI....
15:40 Linga stadionul 23 August NU ajunge riul Colentina . Nu cunosti deloc zona . Colentina curge departe pe la podul Fundeni , dincolo de Pantelimon , dincolo de piata Delfinului . Acolo in clip se vede un laculeţ artificial pe care se plimbau cindva citeva barci pe mal fiind restaurantul stadionului .
Hotelul Intercontinental a fost deschis în 1971. Înseamnă că poza de la început cu strada Colței e mai veche de 50 de ani, dacă Inter-ul nu era construit. Cinema Pro atunci era cinematograful Luceafărul
Multumesc pentru sfaturi si vizita. Din pacate nu am reusit sa editez pozele in asa fel incat sa multumesc pe toata lumea. Dar datorita dumneavoastra si a altora reusim sa scoatem in evidenta si pozele in care nu se vede scrisul bine. Va mai astept!
Păi să vezi dragă pretene @@stefangherman8408 , că nu prea puteau. Iar io, tot cotrobăind pă nea' Guglea, aflai că : "Casa Presei Libere, conceputa initial sub denumirea de Complexul Casa Scânteii, a fost ridicata în 5 ani (1952 - 1957) fiind destinata publicarii presei de stat si în special a ziarului Scânteia, "organ" al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Român. Antena de pe aceasta cladire a sustinut pentru o vreme, începând din 1956, emitatorul Televiziunii Române. Dupa anul 1989, Casa Scânteii este cunoscuta sub denumirea de Casa Presei Libere. Casa Scanteii a fost proiectata de Nicolae Maicu pornind de la cladirea Universitatii Lomonosov din Moscova". Ş'apoi îmi amintii că la grădiniţă (în 1965) aveam de învăţat o poezie despre acea clădire, din care nu mai ţin minte decât finalul: "... Iar la capătul aleii, Se vede Casa Scînteii !" În liceu aveam abonament la "Scânteia tineretului" gratuit. S'avem pace 🕊!
@@Dinu-desculţ Măi iei de prost? Crezi că eu nu știu. Eu o văd în fiecare zi. Am fost și am urcat în sora ei mai mare din Varșovia. Eu mă iau de faptul că simt că însemnătatea de Casa Presei/Scâteii și starea in care se află nu ne aduce valoare Bucureștiului. Și mai se și află în una dintre cele mai mari (și mai proaste) intersecții din București.
De prin ‘68 și până prin ‘75 a fost perioada când Tov’ul a încercat să se pună bine cu occidentul sperând să capete acces la ceva tehnologii avansate și condițiile de viață au fost destul de bune. După ‘78 și de’alungul anilor ‘80 România sa scufundat în hăul foamei, frigului și întunericului pe lângă un milion și o sute de alte lipsuri, iar represiunea ajungea înapoi la nivelurile anilor 48 - ‘68. Pozele sunt frumoase, dar nu arată și realitățile pușcăriilor politice pline cu oameni osândiți politic și nu că ar fi săvârșit acte penale ! Nu mai plângeți după bolșevism, că tot bolșevicii au rămas la ciolan și după ‘89, numai că acum ei și-au trecut averea de obște din bolșevism pe persoană fizică și au devenit din “Tovarăși” Domnii Baroni multi-milionari în valută și cu averi de neam pr#st!
@Park Er 40 - 50 de ani... a trecut multa vreme, dar imi amintesc clar de Epoca de piatra ... pardon... aur. Imi amintesc de teroarea comunista, de Securitate, de responsabilul de bloc si ala cu cartea de imobil care urmarea tot ce faci si raporta la militie, saracie si lipsuri, dar mai ales de injosirea si rusinea de a fi fortat sa te faci ca adulezi un partid si un regim criminal, condus de un cizmar si o analfabeta. Imi amintesc de munca voluntara obligatorie, de cozile de ore la carne, si defapt la tot, dupa care daca aveai noroc "ti se dadea" un ciolan, de calatorit cu autobuzul agatat de scara, de mita cu cafea si Kent, de limba de lemn care a devenit Romana, nu... nu am uitat. Nu am uitat ca Comunismul a distrus generati intrigi de oameni, nu numai in Romania, peste tot unde a fost inpus. Romania nu si revenit nici pina acum de dezastrul humanitar, culturar si economic cauzat de Comunism. Ca sa clarific, Fascismul este fratele gemen al Comunismului.
@Park Er Se pare ca iti place sa te repeti. Nu este nimic, repeta de cate ori vrei aceasi fraza. Dar sa revenim la realitate. Romania nu a fost Socialista. Sa aduci argumente ca Romania a fost Socialista, este un neadevar si un compliment nemeritatat de regimul de atunci. Regimul din Romania a fost o dictatura Comunista. La putere a fost un Dictator si sotia, care a devenit si ea la rindul ei Dictatuare, in total doi Dictatori. Inaintea lor a fost alt Dictator Comunist. Socialismul este asociat cu un sistem de guvernare democratica. Sint tari care au fost sau sint conduse de partide Socialiste, dar sistemul de guvernare este democratic, si sistemul economic este capitalist. In tarile acestea, sistemul de ajutor social este foarte extins dar au impozite mari. In Romania a fost un singur partid, Partidul Comunist Roman. PCR a dictat si controlat toate aspectele de viata in Romania. Valoare adevarata a "realizarilor" Comuniste a fost dezvaluita cind perechea de Dictatori a fost eliminata, si s-a pus intrebarea "Cum continuam de aicea"? Nu se mai putea minti poporul cu articole glorioase in Scinteia despre "pretioasle indicati date de Cel Mai Iubit Fiu Al Poporului" si rapoarte de indeplinire a "Cincinalului in patru ani si jumatate" date de lingai de la Partid care tremurau de frica sa spuna adevarul pe fata. Adevarul care poporul a descoperit atunci, si care lunatici de la conducere il ascundeau era ca Romania dadea faliment. Dupa numerosi ani de "investiti" in industri neprofitabile, combinate de chimie si sidelurgice, uzini cu produse ce nu se puteau exporta din cauza calitati mizerabile si a technologiei inferioare, distrugerea si delapidare agriculturi, uriase proiecte de constructie megalomane fara valoare, cu sute de mii de Romani care au fugit din tara sau au fost vinduti pe valuta altor tari, cu datori in valuta care nu se putau achita, Romania a dat faliment. Romania nu avea infrastrucura alternativa de guvern, sociala, legala si economica care putea sa prelua conducerea si ghida tara. Comunisti au avut grija sa nu aiba nimeni posibilitatea de a-i inlocui la putere, elimind pe toti care le ameninta hegemonia. Asa au inceput veremurile grele la sfrsitul secolului trecut si care mai continua si azi. S-a facut mult progres de atunci. Romania a intrat in NATO si EU. Produsul Intern Brut Romanesc in 1988 era de aprox. $40 milliarde. In 2018 sa inregistrat aprox. $240.00 miliarde. In 1990 Produsul Intern Brut per capita era de $5.272 , in 2018 era de $28.206. Problemele sociale, de structura legala si guvernamentala, coruptia, etc. sint probleme imense care trebuie resolvate. Dictatura Comunista a creat problemele, poporul Roman in Romania democtrata este capabil sa le resolve. Nostalgia bolnava dupa dictatura Comunista, dupa un Cizmar si o Analfabeta si dupa lingai si incompetenti criminali care-i inconjurau, citatii de lozinci gloriose de 1 May si 23 August sint patetice si nu contribue la o reziolvare realistica a problemelor. Noapte buna.
@Park Er Realitatea si datele stintifice publicate indica alta realitate, diferita, de ce prezinta Pak Er. Valuare servicilor, produselor industriale, de consum, agricole, etc. asa cum reflecta PIB Romanesc in 2019, este de 6 ori mai mare decit in 1989. Productia Romaniei este folosita intern si exportata in tari care pina nu demult nici nu au auzit de Romania sau de industria ei. Salariul mediu brut in Romania in Dec. 2019 era de 5465 lei / pe luna asta fiind cam $1.300.00. In 1989 salariul mediu era de 3000 lei care reprezinta $200.00. PIB a urcat in ultimile 3 luni ale anului 2019 cu 4,3% anual. Comparat cu Germania in care a crescut cu 0.6% pentru tot anul 2019, PIB Romanesc este fantastic. Vorbe goale, demagogie, ignorare a adevarului si desiminare de informatii false este arta in care Comunisti erau, si inca sint dupa cum vedem, maistri emeriti. Cind sint confruntati cu esecul monumental al sistemului, Comunistii acuza pe tradatori, agenti a puterilor starine, sabotori, etc toti traind in imaginatia lor bolnava sau corupta. Dupa Comunisti, puterile straine comploteaza sa le fure apa, padurile, curentul, gazul, flota, locomotivele ...otravesc mincarea si asa mai departe, povesti de speriat tampiti. Speranta mea este ca Romanii sa refuze sa mai fie considerati timpiti si o sa respinga asalturile Comuniste si Fasciste (sisteme gemene) inprotiva democratiei si a libertati.
@Park Er Este inposibil sa explic in citeva cuvinte legile economiei (nu economia politica comunista). Dar, pe scurt, economia se bazeaza pe citeva legi clare. Daca legile astea sint ignorate, resultatul este FALIMENT. Asta s-a intimplat in Romania la sfirsitul secolului trecut. De ce “patronul cistiga”? Pentru ca a gindit, a creat, a inovat, a gasit solutii cum sa transforme inovatia dinar-o idee intr-o intrepreindere profitabila, a luat riscurii financiare, a data garantie casa lui cind s-a dus la banca sa i-a imprumut sa construiasca intreprinderea, a convins alti investitori sa investeasca ca produsul este bun si o sa aiba clienti in Romania sau alte tari, lucreaza de dimineta pina sera tarziu sa rezolve probleme de productie, sa gaseasca noi clienti, sa-i convinga sa cumpere produsul lui, sa gaseasca angajati calificati si talentati, sa imbunatatesca produsul in mod continu, sa fie competitiv cu produse similare pe piata, etc. Daca tot efortul asta nu reusete si nu poate sa vinda profitabil produsul, da faliment, pierde casa si toate garantiile care a dat. A doua zi, "exploatatorul" incepe din nou, cu alta idee, convins ca de data asta va reusi. Cind “exploatatorul” reuseste, cu el reuseste tara care primeste impozite de la “explotator” si angajati, furnizorii intreprinderi, orasul in care este stabilita intreprinderea, etc. Asa se produce bunastarea! Asa s-au realizat cele mai mari succese industriale si economice ca Tesla, Amazon, Microsoft, Apple, Ford, Space X, Virgin Atlantic, etc. Progresul si buna starea se realizeza numai intr-o societate libera si democratica care cultiva oameni liberi, creativi si inovatori. Economia comunista este incapabila, prin definitie, sa creeze bunastarea poporului! Nimeni nu se simte responsabil si nimeni nu e responsabil. Asa a falimentat tarile peste tot unde a fost aplicata, aducind saracie si mizerie greu de imaginat, in loc de bunastarea individului.
Multumesc de vizita. Intradevar mea culpa in ceea ce privste scrisul. Nu am dat atata atentie. Prefer sa las pozele sa "vorbeasca" si nu scrisul! Va mai astept!
Răzan - nume românesc/ Semnificaţie: vestitor Provenit de la numele indian “Radovan”, prenumele de băiat Răzvan se traduce: “aducător de veşti bune”. ✍️✍️✍️✍️✍️✍️✍️✍️ Razwan doesn't like to stay alone. Razwan can be very independent or extremely dependent on others. The ... Meaning: Preferred, Chosen, Selected Numerology: 2 Origin: Arabic/Muslim
Frate , asta e nesimtire , adica pui toate cartierele in videoclip , inafara de Pantelimon , care este unu dintre cartierele cele mai importante din Bucuresti
interessant, rascolitor sunt plecat de 40 ani, de acord cu cei mai multi la commerntarii, alta viata, alta liniste, auzeam dupa amiaza pasarelele ciripind, rar trecea o masina pe strada, iar eu, copil bandit mergeam la furat de caise, cirese, gutui la vecini, eream spaima cartierului pe Mitropolitul Iosif, multa bataie am luat de la mamma, cu snurul de la fierul de calcat, aveam curul negru, pe bun merit, pana am inteles ca trebuie sa respect si sa am un comportament decent. aveam lighiane cu fructe acasa, dar ereau mai bune alea de furat, jalea vecinilor erea ca le rupeam gardurile, acoperisurile nu paguba la fructe. Cred ca daca v-as povestii ce nazdravanii am facut, l-as depasii pe Ion Creanga.
Interessant, rascolitor sunt plecat de 40 ani, de acord cu cei mai multi la commerntarii, alta viata, alta liniste, auzeam dupa amiaza pasarelele ciripind, rar trecea o masina pe strada, iar eu, copil bandit mergeam la furat de caise, cirese, gutui la vecini, eream spaima cartierului pe Mitropolitul Iosif, multa bataie am luat de la mamma, cu snurul de la fierul de calcat, aveam curul negru, pe bun merit, pana am inteles ca trebuie sa respect si sa am un comportament decent. aveam lighiane cu fructe acasa, dar ereau mai bune alea de furat, jalea vecinilor erea ca le rupeam gardurile, acoperisurile nu paguba la fructe.
@@Dinu-desculţ Placut ca ai renuntat la subiectul dat si ti-ai facut o asiune pentru greselile mele, oricum daca as fi scris in suedeza te-as fi inteles ca nu ai fi inteles nimic, dar desii am scris in romaneste, din cauza unei virgule su cratime, puse gresit, n-ai inteles nimic.......
@@Dinu-desculţ Poate reusesc sa te lamuresc, desii nu am aceasta nevoie. Da am plecat de 41 ani si m-am intors prima oara in Romania dupa 22 ani. Aici unde traiesc nu am nici un kontact cu cineva de origine romana, m-am acomodat 100% la viata de aici si kommunic numai cu cei de aici si cativa ukrainieni. Nu am devenit navetist intre Suedia si Romania sa fac pe baronul acolo.
@@Dinu-desculţ La L. Romana am luat si nota 2, pentru ca am dat exremporalul alb, la matematica in clasa a 8 a eream tare¨, aveam numai 9 si 10 ca o futeam pe proafa de mate :)))))) Si inca ceva; pana in clasa a 5 a am urmat scoala greaca, care erea plasata intr-o aripa a liceului Mihai Viteazu, nu-mi caut circumstante atenuante pentru scrisul infect care al prestez. Si inca ceva; la varsta mea, nu am intentii sa ma pun la cazne sa invat scrisul gramatical in L. Romana, la cat pot scrie, cine vrea sa inteleaga, intelege, ce am vrut sa exprim, cu sau fara o virgula, prefer sa ma tin la indeletnicirile mele, pescuit si vanatoare la elani care incepe primul weekend in Oktombrie.
Nu inteleg dece unii tot bat ca atentie la ortografie . Oameni buni , pina in 1989 am folosit grafia latina . Eu stiu ca sintem latini si ne tragem de la Rîm originea . Azi se scrie in grafia greaca , folosindu-se reguli din slavonă . Ca asa au dorit capitalistii tradatori de carton e alta poveste . Dar sunt e o scriere slavona de pe timpul lui Creanga , daca ati auzit de el . Voi vreti sa ne intoarcem la buchiile grecesti de acum peste 130 de ani ? Pe mine nu ma convinge nimeni sa scriu ca cei din 1800 toamna . Nu ma intorc la scrisul folosit de Grigore Ureche si carturarii fanarioţi .
Oamenii sunt liberi sa scoata in evidenta ce doresc. Important este sa ramana cu un gust placut atunci cand vad acest filmulet. Pozele vorbesc de la sine, mai presus de cuvinte/ortografie, buna sau rea. Multumesc de vizita! Va mai astept cu drag!
Buna Simina, este greu sa gasesti video din acea perioada! Probabil peste 50 de ani cand cineva o sa faca un astfel de proiect cu Bucuresti acum 50 de ani o sa aiba multe filmulete la indemana! :)
N-a avut mare lucru de distrus în București. Nu cred că vreun parizian l-a botezat Micul Paris ci niște închipuiți de la noi. Ceaușescu a distrus parțial un oraș lipsit de originalitate și vechime reală (majoritatea construcțiilor demolate erau din sec. XIX-XX), murdar și șubred, construit la rândul său prin distrugerea orașului oriental anterior - mergeți doar în Centrul Vechi și dacă mai sunt deschise săpăturile de lângă BNR veți vedea că locul e construit la propriu peste ruinele orașului anterior. Majoritatea edificiilor cu importanță cultural-istorică distruse au fost biserici și mănăstiri. Sigur, fiecare casă demolată forțat e o dramă individuală, dar din punct de vedere arhitectonic nu consider că au fost așa mari pierderi, exceptând bisericile și mănăstirile precum Văcărești.
Nici o ciuma nu e buna. Indiferent de culoare. Totusi tin sa mentionez ca aceste poze(colaje) sunt pur si simplu pentru a ne aminti de alte vremuri facand abstractie de situatia politica. Va mai astept!
Ani frumoși de care sau ales praful de tot fabrici uzine și inclusiv de noi cei ce mai suntem și știm acele vremuri
Stateam pe Splaiul Unirii aproape de Piata Unirii.O poza de acolo arata "Frizeria" unde tatal meu me ducea cind am fost mic.
Si acum la 51 de ani mi-a duc aminte de scaunele in forma de Cal masinuta.
Ce timpuri.Sint in America de cind am venit aici la 11 ani,dar mi-e dor asa de mult.
Frumos sa ti-a duci aminte de copilarie.
Si noi ziceam ce rau este cu Ceausescu in frunte.
Dar om prost n-a fost.A stiut El ce face.
Multumesc pentru Video clip!
Cu drag!
Dragă "slăbiciune", în copilărie, mama mă ducea acolo unde erau scaune în formă de cal, maşinuţă sau motocicletă. Iar acea frizerie se numea CIUFULICI. Acum s-a demolat şi s-a construit un bloc care se asortează cu peisajul ca nuca-n perete !
Multumesc! Ca de obicei, imaginile unei lumi disparute m-au facut sa plang, iar muzica aleasa e divina.
Minunata amintire a unui oras mai linistit, mai putin aglomerat, mai curat ! Frumoasa aducere aminte a Teatrului National, a Bisericii Sf Ioan in apropierea Mag. Cocor, inainte de retragerea intre blocuri! M-a impresionat Piata Unirii, un spatiu minunat, unde producatorii particulari isi aduceau bunele lor produse.
Frumoasa largimea strazilor traversate doar de tramvai, totul pare mai romantic! Poate sunt amintirile tineretii noastre si aceasta spune totul! Imaginea Teatrului National este impresionanta!!!
Va multumim si va felicitam pentru gandul bun! Mult succes!!!
Subscriu comentariului dvs! 👍👍
Cu siguranta asa A FOST, nu e vb doar de nostalgii!....🌹🙏
Lucia Sorei@ __ Subscriu comentariului dvs! 👍👍
Cu siguranta asa A FOST, nu e vorba doar de nostalgii!..🌹🙏
@@madhuridixit4789 VA multumesc! Au fost ani frumosi, oameni frumosi, locuri frumoase! Este minunat sà càutam mereu frumosul in jurul nostru , pentru frumusetea vietii si a noastrà!
Và multumesc!
@@luciasorei4867Si eu va multumesc!
De acord cu dvs.! 👍❤🌹 Din pacate, frumosul rezida din amintiri, intr-o covarsitoare proportie.....nu prea il mai regasim in prezent.....
@@luciasorei4867 - Ani ff frumoși, plini de o viaţă frumoasă, modestă, normală dar fericită.
Ma uit si pling...ma uit si sunt fericit...am mai trait 17 minute ,multumesc!
Ma bucur ca va emotioneaza clipul. Va mai astept! Pe curand!
Mi.a făcut o imensa placere sa.mi reamintesc Bucureștiul de.odinioara...Mulțumesc mult!
Multumesc de vizita! :)
Mi-e dor de acele vremuri. Mulțumesc ca mi-ai reamintit cine sunt și de unde vin
Du-te in Coreea de Nord. Si ia-i cu tine pe toti nevolnicii carora nu le e dor de ei si de tineretea lor, ci de "vremuri".
@@sandybell1743 Cred ca tu cumperi biletele pana in Coreea de Nord. Ce reprezinta pt. tine numele de "Sandybell"? Acele "vremuri" ? Pt. cei care nu stiu, este vb de un desen animat de acum multi ani ( data lansari 1981) Si tu ii spui de Coreea de Nord, tu cu numele de "Sandybell" 😄
Piata Unirii "m-a topit"...parcå ieri treceam pe acolo cu mama in drum spre cumpåråturi. Cand traversam strada la semafor exact in mijloc pe refugiu era un chiosc unde se vindeau cremvusti cu baton si mustar, iar de båut era sirop natural de fructe cu sifon, pregåtit in ochii tåi, rece, dulce si aromat. Vis-a vis de Cocor era un alt magazin pe colt la intrarea pe Lipscani, nu mai stiu numele, stiu cå era påråsit, inchis in ultimii ani...acolo se afla alt chiosc unde se vindea sucuri naturale la pahar, pateuri calde...o bunåtate.
Era liniste si mai curat fatå de ceea ce se gåseste azi in Bucuresti, e adevårat cå lucrurile au evoluat, dar nu toate in sensul bun. Golanii si tiganii de azi nu ii vedeai, nu-ti era fricå pe stradå, in tramvaie...Bine pe timpul åla erau obligati så aibe muncå dacå nu ajungeau la puscårie. Aståzi...
Frumoase cuvinte si frumoase vremuri! Dar si in ziua de azi avem parte de bucurii si ne facem noi amintiri. Multumesc de vizita si va mai asteptam.
Pai siropul ala era bun la.gust, dar avea 80 % zahar, bine se punea putin si restu sifon, era sirop in sticla din aia gravata, avea model tot de sticla pe ea, nu era neteda. Dar avea indice glicemic mare, nu era asa bine. Nu va spuneau doctorii asta ?!
@@alexsmith-un7nv si ce se gåseste azi are mai putin zahår? Coca-cola si alte sucuri acidulate si pline de chimicale sunt mai bune?
Si azi cumpår suc concentrat de fructe (de calitate) si combin cu apå. Un doctor specialist in nutritie mi-a zis cå båuturile råcoritoare light de azi contin si zahår...
Eu cred cå totul trebuie consumat cu måsurå indiferent de aliment. Acest lucru l-am invåtat din familie.
@@alexsmith-un7nv - Dar pepsi si cola de azi cu 90% adaus de zahar plus putin drog ca sa capeti dependenta cum e ? Siropul pina in 1989 continea in majoritate dulcele fructelor. Azi siropul este zahar curat si doar culoare, gust de fruct NU are caci este sirop COMPLET artificial. Laurul de exemplu.
@@Dinu-desculţ - Era Pepsi si altele dar mult mai de calitate si mai naturale.
nu inteleg de ce trbuie sa ne fie rusine ca suntem nostalgici cum se poate sa -ti fie rusine de vechile amintiri e un trecut pe care in curand nu -l vom mai vedea in anumite locuri am pus cate-o caramida aici am pus piatra unei temelii dincolo am plantat un arbore ,am pavat o strada ele au ramas si imaginea se deruleaza in amintirea timpilor trecuti .mersi.
Propaganda satrei ajunsa la putere. In schimb, ca sa vezi, ei nu mai sunt "nostalgici" cand lauda perioada interbelica.
Felicitări,eu am plâns la aducerile aminte,mulțumim frumos! Cu siguranță sunteți un om frumos la suflet!
Multumim de vizita, si ma bucur ca acest filmulet v-a adus bucurie!
Minunata viata a fost
Total adevărat ! 👍🏻
Thank you very much for this video.
Since I first visited Bucharest in 1992 I very much like the architecture👍👍👍
Felicitari pentru materialul Foto. prezentat!
Din pacate trebuie sa spun ca astazi frumosul nostru Bucuresti ,de odinioara _a devenit unul dintre cele poluate orase din Europa!
Super, Iubesc Bucurestiul. Sunt din Brasov, locuiesc in SUA. Am facut stagiul militar acolo , va ramane ca o frumoasa amintire , nu armata 😂 Bucurestiul. Toate cele bune va doresc
Salut Marian unde in US I'm from Tennessee born in bucuresti
M-am nascut acum 56 de ani in Bucuresti si spre rusinea mea am recunoscut mai putin de 30% din imagini... mi-au facut bine imaginile....Multumesc
Şi eu aş spune la fel... Însă doar aş scrie "56" invers 😔
O reală plăcere mi-a făcut să revăd Bucurestiul de altădată! Bravo,felicitari Razwan pentru postare,si la cat mai multe în continuare! M-am abonat la canalului tău. Zi frumoasă!
Se vede in film o parte din urbanistica construita sub comunisti. Impresionant!
Felicitari sincere pentru munca depusa ! Nota 10 cu + si 5 stele ! Asteptam cu mare interes si alte postari de acelasi profil ! Mii de multumiri, felicitari si intreaga admiratie !
Multumesc pentru vizita si subscribe! Va mai astept!
Foarte frumos si pretios acet material, Fotografi de Colectie, Felicitari pentru postare!!!!!!!
E mult mai frumos ,mai turistic,mai romantic ,mai "verde" decit cel de azi.
Felicitări și mulțumiri ptr postarea!Ne-am amintit de multe din locurile și clădirile care ne-au rămas în memorie din timpul copilăriei!!!Multe s-au construit înainte,cei de azi nu stiu decit sa critice,nu sunt in stare nici sa zugraveasca clădirile făcute în trecut!!!Se blochează în proiecte, licitații și studii de fezabilitate!!!Multa vorbe,propaganda și treaba putina!!!!Înainte,se vorbea mai putin și se lucra mai mult și mai bine,acum se învîrt multe hîrtii,dar în urmă nu rămîne nimic!!!!Sa știți că nu sunt nostalgic și nici comunist,dar asta e realitatea!!!As vrea sa pot sa ma laud cu realizările de azi,dar, din pacate,nu prea sunt !!!!
Cu placere! Multumesc de vizita si va mai astept. :)
Moise - Hai sa fim seriosi . Care realizari azi ? Zero . Citeva statii de metrou in 10 ani ? Constructii carora cind vrei sa bati un cui li se darima peretele ? Deficit bugetar ? Datorii pe care nici nepotii nostri nu le vor platii ? Realizarea ca va trebui poporul sa manince doar piine goala ca sa nu ne mai imprumutam ? Darimarea , distrugerea industriei românesti ? Inrobirea poporului român si transformarea lui in SCLAV la vesticii ce au impinzit România cu sucursalele lor ? Astea sint realizari ? SCLAVIA ?
@@Dan_Nebunaticul cred ca ati uitat de munca soldatilor in constructii
@@zelezneac îți recomand compilația mea ”Autobuze și troleibuze vechi din România[1958 - 2012]”. Vizionare plăcută!
Vremuri frumoase......
Razwan, MULTUMESC!
Felicitari si multumiri RAZWAN pt postare! 👍👍🌹👏👏 Realitati, amintiri, nostalgii !!! ...👍❤🌹👏 Imagini -document pt posteritate!
Madhuri Dixit cu mare drag!
Frumos, frumos, frumosssss !!!
Cea mai frumoasa perioadă în Bucuresti
Acum știu ce voi face mâine. Voi încerca să găsesc aceste locuri și să văd cum arată astăzi ! Salutări tuturor de la un danez care locuiește în București de patru ani. 🙂😎(Dar sunt 99% sigur că 1:50 este Piata Eroilor si iar drept înainte e B-ul Eroilor. Dar poate pe atunci se numea ceva diferit... ?)
superb bucurestiul din acele vremuri ....
Daaa,plin de cvartale de blocuri staliniste,construite pentru taranii transformati in muncitori cu carnete de partid..Comunismul sovietic adus cu forta intr-o capitala ce concura cu orasele westice!😢
Tramvaie Thomson au circulat până în 1977 (ultima dată când l-am văzut circulând pe Calea Șerban Vodă, dar numai știu pe ce linie era; în orice caz, nu era pe circulara 26). Cu siguranță, au circulat în 1975, 1976 pe Calea 13 Septembrie. Cred că era linia 3, care mergea în Chitila.
Confirm 1977. Era pe Calea Șerban Vodă. Într-adevăr, nu era pe circulara 26, ci pe altă linie. Nu îmi amintesc care.
Minunat. Pentru memoria viitorimii. Multe am recunoscut, altele nici nu le stiam. Minunat!!
Atunci era íncá credintá pe pámínt . 🙏😟
SUPERB, SUPER,SUPERB !!!!!!!!
Tare clipul! Bine ca mai are cineva pozele vechi :)
Desi nu vad Bucurestiul de alta data decat acum ,am ramas uimita !Dupa mine cred ca ceva mai frumos nu am vazut ,desi cred ca cel de astazi dupa cum il descriu oamenii ,murdar si plin de gunoaie ii este mult inferior ca aspect !Atatea cladiri frumoase ,la acea vreme eu ma gandeam ca sunt doar niste casoie mari si urate si atat !Marturisesc ca l-am vazut prin anii 84-85 si de atunci doar in reportaje si filmulete la tv. Mi-a placut mult si sunt convinsa ca multi occidentali si-ar schimba parerea daca ar sti ce frumos era atunci la noi !Ca nu eram doar niste ,,cocotieri " salbatici sau dupa unii vai capul nostru amarati ce le-am poluat perimetrul tarilor lor dupa revolutie !Ma bucur si multjmesc celor care ne dau aceste filmulete ,sa ne bucuram si noi de acele cladiri frumoase din Bucuresti !Si oamenii erau parca mai frumosi ,mai senini si mai linistiti ca acum !👏👍🤔BRAVO !
Eu sunt ardeleancă dar în tinerețe am petrecut multe veri la București la rude. Da, doamna mea era într-adevăr frumos, și să știți ca multi turiști straini îl vizitau, deopotrivă cu românii noștri! Erau multe de văzut. Multă sănătate vă doresc!
Si eu va doresc sanatate tuturor oamenilor buni si frumosi !🙇🕊💒🏳☘☘☘☘☘☘☘
@@MariaMaria-gb6ex fii binecuvîntată!
@@LiliLili-dv4qc Si d-voastra !😓Sa aveti o zi cu multa pace-n suflet !🙇🕊💧
Frumos,curat tierea mai mare dragul să te plimbi aveai pe unde
Daaaa... Dupa care a adus Ceausescu toti taranii in Bucuresti si gata! Aveam vecini care isi faceau nevoile in punga si le aruncau la ghena, ca sa nu murdareasca baia!
Exceptional!
Adevarat, exceptional!
Multumesc pentru vizita!
@@zelezneac Cu multa placere! Multumesc pentru video!
For me it was R.P.R. ... Then came R.S.R. ... And now everything has entered in our wonderful memories.
Memento mori 🙏🏻
Multumesc ! Mi ai trezit Amintiri din ani 80 !
Cu placere! Multumesc de vizita!
6:40 Este 100% cofetăria din Giulești colț cu Constructorilor. Am copilărit pe acolo în perioada aceea. Ca să fiu sigur, am mers pe Google Maps și în mod sigur blocurile care se văd în spate sunt blocurile de pe Bdul. Constructorilor (deși astăzi pomii au crescut mult). Vă mulțumesc de amintiri. :)
13:00 Noul pod Grant . Calea Grivitei .
15:00 intersectia Doamna Ghica in 1977 .
Unele imagini le recunosc, am fost contemporan cu ele, altele nu. Video-ul, chiar daca este facut din mai multe colaje, ramane cu valoarea sa pentru un oras in care de-a lungul timpului vitezele si mai ales directiile de mers au fost cam diferite.
Frumos , precis si la obiect !
Pe vremuri se faceau cumparaturile cu un cos de mana, azi se fac cu basculanta. Si ne miram ca suntem grasi :))
Foarte frumos si nostalgic dar haideti sa nu incercam sa ne imbatam cu apa rece. Daca Bucurestiul sau mai bine spus Romania s-ar fi dezvoltat ca si in perioada interbelica ar fi fost foarte frumoasa . In 1938 era pe locul 7 in Europa in fata Belgiei. Sunt frumoase amintirile din copilarie dar poate am uitat de cozi, de aglomeratia din troleibuze, de magazinele goale de programul de lucru unde de cele mai multe ori se muncea si sambata si duminica. Sincer cu toate ca sunt multe de facut mie nu-mi displace Bucurestiul de azi care este un oras mult mai dinamic decat in trecut. Nu neg ca sunt multe neajunsuri, coruptie si nemultumiri dar incet, incet orasul se dezvolta oricum si devine mai frumos. Daca se deschide AO orasul va scapa partial si de problema cea mare traficul.
În București, în urmă cu 40-50 de ani, exista Combinatul Poligrafic „Casa Scînteii” (nu „Casa Presei”, nu „Casa Presei Libere”).
Aveti dreptate. Pot sa adaug ca numele complet era "Combinatul Poligrafic Casa Scînteii "I.V.Stalin", iar aceasta cladire a fost cea mai inalta cladire din Bucuresti in perioada 1956-2007.
Marea crima a fost demolarea Halelor, un monument de arhitectura ce doar prin pietele celebre din Spania il mai vedem si unde facem mii de fotografii ca turisti...
Normal ca blocurile noi aratau bine, dar la Revolutie era o jale de nedescris Bucurestiul, totul era gri in gri, fara culoare, fara reclame, oameni in cautarea unor alimente de baza...Cafeaua si frutele exotice disparusera de mult de pe piata. Nostalgie?!?
Pentru mine e nostalgie. Mi-e tare dor de halele din Piaţa Naţiunii ... şi / sau de cele două fântâni arteziene enorme de lângă ele, alături de spitalul Brâncovenesc !
Lucrare bine documentata, MULTUMIRI si FELICITARI! Chiar daca realizatorul a cam chiulit de la lectiile de gramatica...
3:28 Calea Mosilor intersectia cu Eminescu . Traian este departe de aici , pe calea Calarasi . Cautati pe harta . Aici spre dreapta se ajunge la Foisorul de Foc .
Str. Mihai Eminescu (și Bd. Dacia) se opresc in Calea Moșilor. In dreapta deja începe str. Traian (care într-adevăr duce spre Foișorul de Foc)
1:28 Magheru si acel bloc din colt stinga nu inteleg dece ii dai denumire straina. Prin 1959 sau 1960 ma uitam la el cum se construieste. Eram copil si ma fascina macaraua ce urca materiale pe la etajele superioare. Iar strada din stinga colt cu Magheru ce vine dinspre palatul regal si Biblioteca Centrala Universitara se numea Onești pina dupa 1990.
Pe mine mă fascina macaraua care construia hotelul Intercontinental ...
@@Dinu-desculţ - Ce spui tu s-a intimplat mult mai tirziu cind s-a construit pasajul de la Universitate si Teatrul National cel nou.
Da, @@Dan_Nebunaticul, dar acel "mult mai târziu" s-a petrecut tot acum 40 - 50 de ani, în 1971. Aveam 12 ani, locuiam în cartierul Balta Albă şi veneam cu troleibuzul 84 tocmai ca să văd acea macara galbenă înaltă de 90 m cum lucra. Mă fascina...
th-cam.com/video/iCn9BBbwJ_Y/w-d-xo.html ____ ciao.ro/legenda-construita-de-comunisti-si-devenita-simbol-al-revolutiei-ep-ii/
@@Dinu-desculţ - In 1971 aveam 16 ani si ma plimbam in vacante sau Duminica pe Magheru. Locuiam la fosta piata Chibrit, linga piata Mures unde se intilneste calea Grivitei cu bulev. 1 Mai, cinema Excelsior, pe atunci.
Oricum, dragă Dan, îmi este dor de acele vremuri. Chiar şi de cinematograful "Excelsior" mă leagă nişte amintiri romantice. Încă trăiesc în trecut ... Iar evenimentele din decembrie '89 au rupt multe lucruri, numai amintirile mele au rămas vii şi nevătămate.
Mi aduc aminte, când treceam prin fata pieței Unirii în drum spre servici, pe tarabele di n fata erau lăzile cu struguri Hamburg brumati, îmi cumpărăm un kg și mâncăm la servici. Îmi vine sa plâng când vad aceste poze
3:40 Aceste tramvaie circulau pe linia 3 , 6 , 10 , in 1970 . Eu am circulat cu ele .
Zzzz
1:28 Tinere, uită-te pe hartă să vezi unde este strada Academiei. Apoi scrie o erată.
Nice 🙏
Multumesc de vizita! Va mai astept!
0:28 Cinema pro era cinematograful Luceafarul .
1:26 copil fiind , am asistat la construirea blocului din stinga - colt , la parter fiind galerii cu vinzare . Strada Onesti este cea din stinga. Mafiotii politici de azi i-au schimbat numele.
Asa au facut si cu Bulevardul Ana Ipatescu ce incepe din Piata Romană pina in Piata Victoriei. Au redenumit : Lascar Catargiu. Le-a stat in git Ana Ipatescu. Sa le stea in git vesnic. Niste inculti primitivi acesti ţigani mafioti politicieni tradatori.
....poate "iertati"...e destula cearta-n lume ! poza cu Calea Ferentari reprezinta locul unde,venit din fundul Moldovei,coboram din tramvai si mergeam la un bloc in spatele complexului,CHIAR AICI! la fam. EFSTATIADE,impreuna cu tata,ca eu cred ca aveam vreo 6-7 ani....acum 60 de ani...doamna EFSTATIADE era sora cu bunica mea,din Bacau....am pierdut legatura cu bucurestenii....VIATA...AMINTIRI....
15:40 Linga stadionul 23 August NU ajunge riul Colentina . Nu cunosti deloc zona . Colentina curge departe pe la podul Fundeni , dincolo de Pantelimon , dincolo de piata Delfinului . Acolo in clip se vede un laculeţ artificial pe care se plimbau cindva citeva barci pe mal fiind restaurantul stadionului .
Amintiri frumoase care au un răspuns și în ziua de azi dar trebuie sa fi trăit acele timpuri frumos razvan
Era mai frumos în București înainte de sistematizare.
Enervant fundalul ala negru dintre trecerea dintr o poza in alta, in rest misto pozele
Dupa cum vedeti aia care au cu ce ITB-ul functiona mult mai bine ca acum
Hotelul Intercontinental a fost deschis în 1971. Înseamnă că poza de la început cu strada Colței e mai veche de 50 de ani, dacă Inter-ul nu era construit. Cinema Pro atunci era cinematograful Luceafărul
Nu casa presei , Casa Scînteii . Din pacate scrisul nu prea se vede , era nevoie de o culoare deschisa in unele locuri sau un roşu aprins .
Multumesc pentru sfaturi si vizita. Din pacate nu am reusit sa editez pozele in asa fel incat sa multumesc pe toata lumea. Dar datorita dumneavoastra si a altora reusim sa scoatem in evidenta si pozele in care nu se vede scrisul bine. Va mai astept!
Casa Presei acuma arată jalnic față de cu arăta inițial în poză.
Poate că se numea "Casa Scînteii" ?
@@Dinu-desculţ Că e a Scâteii, că e a Presei, tot despre ziare este vorba
Nu puteau și ei să o numească Casa Educației sau ceva de genul ăsta
Păi să vezi dragă pretene @@stefangherman8408 , că nu prea puteau. Iar io, tot cotrobăind pă nea' Guglea, aflai că :
"Casa Presei Libere, conceputa initial sub denumirea de Complexul Casa Scânteii, a fost ridicata în 5 ani (1952 - 1957) fiind destinata publicarii presei de stat si în special a ziarului Scânteia, "organ" al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Român. Antena de pe aceasta cladire a sustinut pentru o vreme, începând din 1956, emitatorul Televiziunii Române. Dupa anul 1989, Casa Scânteii este cunoscuta sub denumirea de Casa Presei Libere. Casa Scanteii a fost proiectata de Nicolae Maicu pornind de la cladirea Universitatii Lomonosov din Moscova".
Ş'apoi îmi amintii că la grădiniţă (în 1965) aveam de învăţat o poezie despre acea clădire, din care nu mai ţin minte decât finalul:
"... Iar la capătul aleii,
Se vede Casa Scînteii !"
În liceu aveam abonament la "Scânteia tineretului" gratuit.
S'avem pace 🕊!
@@Dinu-desculţ Măi iei de prost? Crezi că eu nu știu. Eu o văd în fiecare zi. Am fost și am urcat în sora ei mai mare din Varșovia.
Eu mă iau de faptul că simt că însemnătatea de Casa Presei/Scâteii și starea in care se află nu ne aduce valoare Bucureștiului. Și mai se și află în una dintre cele mai mari (și mai proaste) intersecții din București.
Daca as putea da timpul inapoi...........
"Aş da orice ...
Să'ntorc timpul înapoi,
Să regăsesc tot ce'am pierdut
Să'ndrept răul ce'am făcut" ... 🕰 😳
acu e plin de florari pe trotuare, vaze de 4 metrii, gauri si garduri rupte
Asta da moștenire......o comoară 😢
De prin ‘68 și până prin ‘75 a fost perioada când Tov’ul a încercat să se pună bine cu occidentul sperând să capete acces la ceva tehnologii avansate și condițiile de viață au fost destul de bune. După ‘78 și de’alungul anilor ‘80 România sa scufundat în hăul foamei, frigului și întunericului pe lângă un milion și o sute de alte lipsuri, iar represiunea ajungea înapoi la nivelurile anilor 48 - ‘68. Pozele sunt frumoase, dar nu arată și realitățile pușcăriilor politice pline cu oameni osândiți politic și nu că ar fi săvârșit acte penale ! Nu mai plângeți după bolșevism, că tot bolșevicii au rămas la ciolan și după ‘89, numai că acum ei și-au trecut averea de obște din bolșevism pe persoană fizică și au devenit din “Tovarăși” Domnii Baroni multi-milionari în valută și cu averi de neam pr#st!
1:26 nu este strada Academiei. Este Strada Dem I. Dobrescu.
Razwan! Te rog, ce piese de chitară sunt la ilustrația muzicală de la min. 2:35, 5:20, 8:10, 12:57 și 15:16?
Răzvan dragă, pe românește cuvântul "locație" înseamnă "închiriere"... Alt sens NU ARE !
Adaug o mică întrebare dacă se poate sa vedem si piata Rahova
Am inbatranit !
@Park Er 40 - 50 de ani... a trecut multa vreme, dar imi amintesc clar de Epoca de piatra ... pardon... aur.
Imi amintesc de teroarea comunista, de Securitate, de responsabilul de bloc si ala cu cartea de imobil care urmarea tot ce faci si raporta la militie, saracie si lipsuri, dar mai ales de injosirea si rusinea de a fi fortat sa te faci ca adulezi un partid si un regim criminal, condus de un cizmar si o analfabeta. Imi amintesc de munca voluntara obligatorie, de cozile de ore la carne, si defapt la tot, dupa care daca aveai noroc "ti se dadea" un ciolan, de calatorit cu autobuzul agatat de scara, de mita cu cafea si Kent, de limba de lemn care a devenit Romana, nu... nu am uitat.
Nu am uitat ca Comunismul a distrus generati intrigi de oameni, nu numai in Romania, peste tot unde a fost inpus. Romania nu si revenit nici pina acum de dezastrul humanitar, culturar si economic cauzat de Comunism.
Ca sa clarific, Fascismul este fratele gemen al Comunismului.
@Park Er Se pare ca iti place sa te repeti. Nu este nimic, repeta de cate ori vrei aceasi fraza. Dar sa revenim la realitate.
Romania nu a fost Socialista. Sa aduci argumente ca Romania a fost Socialista, este un neadevar si un compliment nemeritatat de regimul de atunci. Regimul din Romania a fost o dictatura Comunista. La putere a fost un Dictator si sotia, care a devenit si ea la rindul ei Dictatuare, in total doi Dictatori. Inaintea lor a fost alt Dictator Comunist.
Socialismul este asociat cu un sistem de guvernare democratica. Sint tari care au fost sau sint conduse de partide Socialiste, dar sistemul de guvernare este democratic, si sistemul economic este capitalist. In tarile acestea, sistemul de ajutor social este foarte extins dar au impozite mari.
In Romania a fost un singur partid, Partidul Comunist Roman. PCR a dictat si controlat toate aspectele de viata in Romania.
Valoare adevarata a "realizarilor" Comuniste a fost dezvaluita cind perechea de Dictatori a fost eliminata, si s-a pus intrebarea "Cum continuam de aicea"? Nu se mai putea minti poporul cu articole glorioase in Scinteia despre "pretioasle indicati date de Cel Mai Iubit Fiu Al Poporului" si rapoarte de indeplinire a "Cincinalului in patru ani si jumatate" date de lingai de la Partid care tremurau de frica sa spuna adevarul pe fata. Adevarul care poporul a descoperit atunci, si care lunatici de la conducere il ascundeau era ca Romania dadea faliment. Dupa numerosi ani de "investiti" in industri neprofitabile, combinate de chimie si sidelurgice, uzini cu produse ce nu se puteau exporta din cauza calitati mizerabile si a technologiei inferioare, distrugerea si delapidare agriculturi, uriase proiecte de constructie megalomane fara valoare, cu sute de mii de Romani care au fugit din tara sau au fost vinduti pe valuta altor tari, cu datori in valuta care nu se putau achita, Romania a dat faliment.
Romania nu avea infrastrucura alternativa de guvern, sociala, legala si economica care putea sa prelua conducerea si ghida tara. Comunisti au avut grija sa nu aiba nimeni posibilitatea de a-i inlocui la putere, elimind pe toti care le ameninta hegemonia.
Asa au inceput veremurile grele la sfrsitul secolului trecut si care mai continua si azi.
S-a facut mult progres de atunci. Romania a intrat in NATO si EU. Produsul Intern Brut Romanesc in 1988 era de aprox. $40 milliarde. In 2018 sa inregistrat aprox. $240.00 miliarde. In 1990 Produsul Intern Brut per capita era de $5.272 , in 2018 era de
$28.206. Problemele sociale, de structura legala si guvernamentala, coruptia, etc. sint probleme imense care trebuie resolvate. Dictatura Comunista a creat problemele, poporul Roman in Romania democtrata este capabil sa le resolve.
Nostalgia bolnava dupa dictatura Comunista, dupa un Cizmar si o Analfabeta si dupa lingai si incompetenti criminali care-i inconjurau, citatii de lozinci gloriose de 1 May si 23 August sint patetice si nu contribue la o reziolvare realistica a problemelor. Noapte buna.
@Park Er Da, asa e, dar toate relele astea se intampla tocmai pentru ca nu am scapat de comunisti.
@Park Er Realitatea si datele stintifice publicate indica alta realitate, diferita, de ce prezinta Pak Er.
Valuare servicilor, produselor industriale, de consum, agricole, etc. asa cum reflecta PIB Romanesc in 2019, este de 6 ori mai mare decit in 1989. Productia Romaniei este folosita intern si exportata in tari care pina nu demult nici nu au auzit de Romania sau de industria ei.
Salariul mediu brut in Romania in Dec. 2019 era de 5465 lei / pe luna asta fiind cam $1.300.00. In 1989 salariul mediu era de 3000 lei care reprezinta $200.00.
PIB a urcat in ultimile 3 luni ale anului 2019 cu 4,3% anual.
Comparat cu Germania in care a crescut cu 0.6% pentru tot anul 2019, PIB Romanesc este fantastic.
Vorbe goale, demagogie, ignorare a adevarului si desiminare de informatii false este arta in care Comunisti erau, si inca sint dupa cum vedem, maistri emeriti. Cind sint confruntati cu esecul monumental al sistemului, Comunistii acuza pe tradatori, agenti a puterilor starine, sabotori, etc toti traind in imaginatia lor bolnava sau corupta. Dupa Comunisti, puterile straine comploteaza sa le fure apa, padurile, curentul, gazul, flota, locomotivele ...otravesc mincarea si asa mai departe, povesti de speriat tampiti. Speranta mea este ca Romanii sa refuze sa mai fie considerati timpiti si o sa respinga asalturile Comuniste si Fasciste (sisteme gemene) inprotiva democratiei si a libertati.
@Park Er Este inposibil sa explic in citeva cuvinte legile economiei (nu economia politica comunista). Dar, pe scurt, economia se bazeaza pe citeva legi clare. Daca legile astea sint ignorate, resultatul este FALIMENT. Asta s-a intimplat in Romania la sfirsitul secolului trecut.
De ce “patronul cistiga”?
Pentru ca a gindit, a creat, a inovat, a gasit solutii cum sa transforme inovatia dinar-o idee intr-o intrepreindere profitabila, a luat riscurii financiare, a data garantie casa lui cind s-a dus la banca sa i-a imprumut sa construiasca intreprinderea, a convins alti investitori sa investeasca ca produsul este bun si o sa aiba clienti in Romania sau alte tari, lucreaza de dimineta pina sera tarziu sa rezolve probleme de productie, sa gaseasca noi clienti, sa-i convinga sa cumpere produsul lui, sa gaseasca angajati calificati si talentati, sa imbunatatesca produsul in mod continu, sa fie competitiv cu produse similare pe piata, etc.
Daca tot efortul asta nu reusete si nu poate sa vinda profitabil produsul, da faliment, pierde casa si toate garantiile care a dat. A doua zi, "exploatatorul" incepe din nou, cu alta idee, convins ca de data asta va reusi.
Cind “exploatatorul” reuseste, cu el reuseste tara care primeste impozite de la “explotator” si angajati, furnizorii intreprinderi, orasul in care este stabilita intreprinderea, etc.
Asa se produce bunastarea! Asa s-au realizat cele mai mari succese industriale si economice ca Tesla, Amazon, Microsoft, Apple, Ford, Space X, Virgin Atlantic, etc.
Progresul si buna starea se realizeza numai intr-o societate libera si democratica care cultiva oameni liberi, creativi si inovatori.
Economia comunista este incapabila, prin definitie, sa creeze bunastarea poporului! Nimeni nu se simte responsabil si nimeni nu e responsabil. Asa a falimentat tarile peste tot unde a fost aplicata, aducind saracie si mizerie greu de imaginat, in loc de bunastarea individului.
15:54 wow cum arata stadionul Dinamo si cum arata astazi
Frumoasa si laudabila initiativa, dar mi-ar fi placut folosirea unei ortografii mai correcte.
Multumesc de vizita. Intradevar mea culpa in ceea ce privste scrisul. Nu am dat atata atentie. Prefer sa las pozele sa "vorbeasca" si nu scrisul! Va mai astept!
1:28 Strada Academiei este departe de Magheru. Si nu are nici o treaba cu Dalles.
Răzan - nume românesc/ Semnificaţie: vestitor
Provenit de la numele indian “Radovan”, prenumele de băiat Răzvan se traduce: “aducător de veşti bune”.
✍️✍️✍️✍️✍️✍️✍️✍️
Razwan doesn't like to stay alone. Razwan can be very independent or extremely dependent on others. The ...
Meaning: Preferred, Chosen, Selected
Numerology: 2
Origin: Arabic/Muslim
Va multumesc pentru informatii! :)
@@zelezneac Mi-a facut placere😍
Civilizatie
am omis ceva .stiti in cat timp sa construit stadionul 23 august ? in 157 zile
Era si greu de construit :)))))) pamant si 100 de scaune...mai mult a luat sa creasca iarba 🤣🤣🤣
Cei care at-i dat Thumbs down sa va fie rusine.
Frate , asta e nesimtire , adica pui toate cartierele in videoclip , inafara de Pantelimon , care este unu dintre cartierele cele mai importante din Bucuresti
:) Incercam sa facem rost! Multumesc pentru vizita! Va mai astept!
generatia asta 2020 varza .
Fiecare generatie are "bubele" ei! :)
Multumesc pentru vizita! Va mai astept!
interessant, rascolitor sunt plecat de 40 ani, de acord cu cei mai multi la commerntarii, alta viata, alta liniste, auzeam dupa amiaza pasarelele ciripind, rar trecea o masina pe strada, iar eu, copil bandit mergeam la furat de caise, cirese, gutui la vecini, eream spaima cartierului pe Mitropolitul Iosif, multa bataie am luat de la mamma, cu snurul de la fierul de calcat, aveam curul negru, pe bun merit, pana am inteles ca trebuie sa respect si sa am un comportament decent. aveam lighiane cu fructe acasa, dar ereau mai bune alea de furat, jalea vecinilor erea ca le rupeam gardurile, acoperisurile nu paguba la fructe. Cred ca daca v-as povestii ce nazdravanii am facut, l-as depasii pe Ion Creanga.
Tare
Interessant, rascolitor sunt plecat de 40 ani, de acord cu cei mai multi la commerntarii, alta viata, alta liniste, auzeam dupa amiaza pasarelele ciripind, rar trecea o masina pe strada, iar eu, copil bandit mergeam la furat de caise, cirese, gutui la vecini, eream spaima cartierului pe Mitropolitul Iosif, multa bataie am luat de la mamma, cu snurul de la fierul de calcat, aveam curul negru, pe bun merit, pana am inteles ca trebuie sa respect si sa am un comportament decent. aveam lighiane cu fructe acasa, dar ereau mai bune alea de furat, jalea vecinilor erea ca le rupeam gardurile, acoperisurile nu paguba la fructe.
@@Dinu-desculţ Placut ca ai renuntat la subiectul dat si ti-ai facut o asiune pentru greselile mele, oricum daca as fi scris in suedeza te-as fi inteles ca nu ai fi inteles nimic, dar desii am scris in romaneste, din cauza unei virgule su cratime, puse gresit, n-ai inteles nimic.......
@@Dinu-desculţ Poate reusesc sa te lamuresc, desii nu am aceasta nevoie. Da am plecat de 41 ani si m-am intors prima oara in Romania dupa 22 ani. Aici unde traiesc nu am nici un kontact cu cineva de origine romana, m-am acomodat 100% la viata de aici si kommunic numai cu cei de aici si cativa ukrainieni. Nu am devenit navetist intre Suedia si Romania sa fac pe baronul acolo.
@@Dinu-desculţ La L. Romana am luat si nota 2, pentru ca am dat exremporalul alb, la matematica in clasa a 8 a eream tare¨, aveam numai 9 si 10 ca o futeam pe proafa de mate :)))))) Si inca ceva; pana in clasa a 5 a am urmat scoala greaca, care erea plasata intr-o aripa a liceului Mihai Viteazu, nu-mi caut circumstante atenuante pentru scrisul infect care al prestez. Si inca ceva; la varsta mea, nu am intentii sa ma pun la cazne sa invat scrisul gramatical in L. Romana, la cat pot scrie, cine vrea sa inteleaga, intelege, ce am vrut sa exprim, cu sau fara o virgula, prefer sa ma tin la indeletnicirile mele, pescuit si vanatoare la elani care incepe primul weekend in Oktombrie.
sa spunem ca tara noastra a fost construita cu mult gust,
Si este construita in continuare! Sa speram ca tot cu bun gust! Multumesc de vizita! Va mai astept!
9:14 Scrisul pur si simplu nu se vede . 9:56 Magazinul Bucuresti a ajuns o paragina plina de şobolani . 10:12 UNIREA , e corect .
Multă vreme așa a fost magazinul București. A fost cumpărat și se reface în stilul original la exterior, va avea o altă destinație.
Magazinul Bucuresti tocmai a fost redeschis
@@costicirstoiu477 frumos, acum un an scria undeva că nu ar mai fi magazin, ci clădire de birouri...
Ce era facut , era bun facut.
Lucrucri bune au fost si vor fi facute. Amintirea ramane prin puterea fotografiei! Multumesc de vizita! Va mai astept!
Nu inteleg dece unii tot bat ca atentie la ortografie . Oameni buni , pina in 1989 am folosit grafia latina . Eu stiu ca sintem latini si ne tragem de la Rîm originea . Azi se scrie in grafia greaca , folosindu-se reguli din slavonă . Ca asa au dorit capitalistii tradatori de carton e alta poveste . Dar sunt e o scriere slavona de pe timpul lui Creanga , daca ati auzit de el . Voi vreti sa ne intoarcem la buchiile grecesti de acum peste 130 de ani ? Pe mine nu ma convinge nimeni sa scriu ca cei din 1800 toamna . Nu ma intorc la scrisul folosit de Grigore Ureche si carturarii fanarioţi .
Oamenii sunt liberi sa scoata in evidenta ce doresc. Important este sa ramana cu un gust placut atunci cand vad acest filmulet. Pozele vorbesc de la sine, mai presus de cuvinte/ortografie, buna sau rea. Multumesc de vizita! Va mai astept cu drag!
@@zelezneac - Cu mult drag , multa sanatate si astfel de realizari .
Realizari din Epoca de" trista amintire."....😁
Mi-e dor de acea "tristă amintire" ... Pentru mine ea fu chiar "de aur".
In legatura cu culoarea scrisului . Cred ca galben era cel mai bine , sau rosu th-cam.com/video/dyBrhDBKBms/w-d-xo.html .
Video trebuia sa pui nu poze
Buna Simina, este greu sa gasesti video din acea perioada! Probabil peste 50 de ani cand cineva o sa faca un astfel de proiect cu Bucuresti acum 50 de ani o sa aiba multe filmulete la indemana! :)
such as USSR 50s
Cam multe greseli de ortografie...
Atenție la ortografie
Multumesc de vizita si pentru semnalul de alarma! Va mai astept!
A, Dumezeului, cate greseli de ortografie!
Ceausescu a distrus arhitectura marilor orașe.uitati va la orașele din ungaria ce cochete sunt
@Park Er nu ai inteles nimic ma refer la state comuniste cu alt mod de gândire privind arhitectura
Asa e David. Lasa-l pe ratacitul asta, nu merita sa pierzi timpul. Fericiti cei saraci cu duhu' .........
@Park Er th-cam.com/video/fvXVrWljJAg/w-d-xo.html
@Park Er clipul e cu orasul szeged. Spuneam de prostia si încăpățânarea privind construcțiile oribile pe care le poti vedea in.orasele României.
N-a avut mare lucru de distrus în București. Nu cred că vreun parizian l-a botezat Micul Paris ci niște închipuiți de la noi. Ceaușescu a distrus parțial un oraș lipsit de originalitate și vechime reală (majoritatea construcțiilor demolate erau din sec. XIX-XX), murdar și șubred, construit la rândul său prin distrugerea orașului oriental anterior - mergeți doar în Centrul Vechi și dacă mai sunt deschise săpăturile de lângă BNR veți vedea că locul e construit la propriu peste ruinele orașului anterior. Majoritatea edificiilor cu importanță cultural-istorică distruse au fost biserici și mănăstiri. Sigur, fiecare casă demolată forțat e o dramă individuală, dar din punct de vedere arhitectonic nu consider că au fost așa mari pierderi, exceptând bisericile și mănăstirile precum Văcărești.
MAI BINE RAMANEA CUM ERA ANAITE ACUMA MULT SI PROST PADURI CAT SA TAIAT SI ACUMA ATATIA OAMENI CU FACULTATE SI NA FACUT NIMIC CALITATE
ÎNAINTE*
ce rea a fost ciuma rosie
Nici o ciuma nu e buna. Indiferent de culoare. Totusi tin sa mentionez ca aceste poze(colaje) sunt pur si simplu pentru a ne aminti de alte vremuri facand abstractie de situatia politica. Va mai astept!
Dumitru - Cred ca trebuia sa pui ghilimele. Nu e timpul tirziu, poti corecta - edita.
Corea de nord
Exact ! Bine ca mai exista si oameni normali la cap.
Park, uite dovada ca am avut dreptate dincolo, esti atat de prost incat nici macar n-ai realizat cui m-am adresat.
Sa nu exageram cu Corea de Nord. Multumim de vizita! Va mai astept!
interesant, dar fara sa treci anii e cam fara valoare