Leerrecht in de leerplichtwet

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 11 ต.ค. 2024
  • In Nederland geldt de leerplichtwet. Oorspronkelijk ontstaan om te borgen dat kinderen de mogelijkheid kregen naar school te gaan en zich te ontwikkelen. De leerplichtwet is een strafwet en gericht op aanwezigheid op school. Ook als het aanbod voor kinderen niet passend is en kinderen letterlijk ziek worden van schoolgang.
    Zeer regelmatig doen ouders, al dan niet onder druk, een beroep op vrijstelling van de leerplicht op grond van artikel 5 onder a van de leerplichtwet. Dit artikel zegt echter dat een kind niet ‘leerbaar’ is, wat meestal helemaal niet het geval is. De kinderen zijn prima leerbaar, in hun eigen tempo en met een passend onderwijsaanbod. Zij zijn alleen (tijdelijk) niet (meer) ‘schoolbaar’. Dit is een groot verschil.
    De initiatiefwet 'leerrecht' heeft als doel leerrecht als uitgangspunt te nemen, in plaats van schoolplicht. Hoe? Bekijk onze film.
    Heb je vragen over het (passend) onderwijs aan jouw kind? Bel dan eens met onze advieslijn, elke werkdag 10 tot 13 uur bereikbaar op nummer 030-2255050, toets 3. Of stel je vraag 24/7 via ons contactformulier: balansdigitaal....

ความคิดเห็น • 5

  • @riax2718
    @riax2718 2 ปีที่แล้ว +1

    De kind tot 16 jaar moet hondenschool kinderen tussen de 5 en 16 moet onderweg naar school en dat ze

  • @jolanlan
    @jolanlan 3 ปีที่แล้ว

    Hoe verhoudt dit tot de vrije artsenkeuze?

    • @balansverenigingvoorouders5468
      @balansverenigingvoorouders5468  3 ปีที่แล้ว

      De jeugdarts is een 'sociaal geneeskundige' en niet de behandelaar van het kind. De behandelaar kun je zelf kiezen en de jeugdarts dient volgens dit wetsvoorstel het advies van de behandelaar te volgen.

  • @FransvandenBergeMuziekschuur
    @FransvandenBergeMuziekschuur 3 ปีที่แล้ว

    Op een totaal BNP van ongeveer 700 miljard.