hocam 6:53 6.53 saniyedeki soruda yani 2011/90 sorusunda cevap neden kaçınma değil. Buradan kaçınma gibi de duruyor. Açıklarsanız çok sevinirim. Çünkü aklım o şıkta kaldı. 🙏🏻🙏🏻
Kaçınma, istenmeyen bir durumdan kurtulmak için önlem alınmasıdır. Burada sanki kaçınma var gibi ancak davranış tamamen ortadan kalkıyor. Birey istemediği bir durumla karşılaşmamak için davranışı sergilemekten vazgeçiyor. Kaçınmada davranışın ortadan kalkması yok, sadece önlem almak var. İyi çalışmalar dilerim.
Bu video, kanalımda hazırladığım ilk videolardan. Bu yüzden diğer şıkları pek açıklamamışım, haklısın. Ancak daha sonra hazırladığım videolarda mümkün olduğunca diğer şeçenekleri / çeldiricileri de açıklamaya çalıştım. Bundan sonraki videolarda da elimden geldiğince bütün seçenekleri açıklayacağım. İyi çalışmalar dilerim.
Merhaba, Yoğunluktan dolayı cevabı biraz geç yazdım, üzgünüm. Karşı karşıya getirme, klasik koşullamayı ortadan kaldırma yöntemlerinden birisidir. Organizma istenmeyen uyarıcıya doğrudan maruz bırakılır. Böylece tepki ORTADAN KALDIRILIR. Alışma ise klasik koşullama sürecinde bir uyarıcıya karşı verilen TEPKİNİN AZALMASIDIR. Yani koşullamayı ortadan kaldırmak için kullanılmaz. Edimsel koşullamadaki alışma ise verilen pekiştirece giderek daha az tepki vermektir. Yani yine koşullamayı ortadan kaldırmak için kullanılmaz sadece TEPKİ AZALIR. İyi çalışmalar dilerim.
Hocam sizi keşfettigim için çok şanslıyım
Hocam duyusal adaptasyon ile alışma farkı nedir ? Cevaplarsanız çok memnun olurum.
Hocam kaçma kaçınma koşullanmalarını nasıl ayırt edeceğimiz hakkında bir videonuz var mı? Sanki daha önce izlemiştim ama şu an bulamıyorum
Allah razı olsun hocamm
Kralll.👑👑👑
Teşekkür ederim :)
Hocam iyi ki varsınız
Çok güzel anlatıyorsunuz yorum yazmazsak ayıp etmiş oluruz
hocam 6:53 6.53 saniyedeki soruda yani 2011/90 sorusunda cevap neden kaçınma değil. Buradan kaçınma gibi de duruyor. Açıklarsanız çok sevinirim. Çünkü aklım o şıkta kaldı. 🙏🏻🙏🏻
Kaçınma, istenmeyen bir durumdan kurtulmak için önlem alınmasıdır. Burada sanki kaçınma var gibi ancak davranış tamamen ortadan kalkıyor.
Birey istemediği bir durumla karşılaşmamak için davranışı sergilemekten vazgeçiyor.
Kaçınmada davranışın ortadan kalkması yok, sadece önlem almak var.
İyi çalışmalar dilerim.
@@MelekKaplanoglu aynı soruyu soracaktım teşekkürler hocam.
hocam sınıftaki kokuyu hissetmeme duyusal adaptasyon olmaz mı?
Evet hocam, bazı kaynaklara göre AYNI ZAMANDA duyusal adaptasyon olarak ifade ediliyor.
İyi çalışmalar.
Gerçekten kafayı yicem
Hepsi aynı gibi
Evet ya hepsi aynı sanki
Teşekkürler 🙏🏼
Rica ederim 😊
hocam sınıftaki kötü kokuya alışma demişsiniz ancak bu kötü bir duyusal tepki olduğu için kötü kokuya zamanla duyarsızlaşmaz mıyız?
Hocam şıkları açıklasaydiniz daha verimli olurdu
Bu video, kanalımda hazırladığım ilk videolardan. Bu yüzden diğer şıkları pek açıklamamışım, haklısın. Ancak daha sonra hazırladığım videolarda mümkün olduğunca diğer şeçenekleri / çeldiricileri de açıklamaya çalıştım. Bundan sonraki videolarda da elimden geldiğince bütün seçenekleri açıklayacağım.
İyi çalışmalar dilerim.
@@MelekKaplanoglu çok teşekkür ederim hocam vakit ayırıp cevap yazdığınız için , ☺️ takipteyiz 🤗
Hocam alışma ve karşı karşıya getirme farkı nedir
Merhaba,
Yoğunluktan dolayı cevabı biraz geç yazdım, üzgünüm.
Karşı karşıya getirme, klasik koşullamayı ortadan kaldırma yöntemlerinden birisidir.
Organizma istenmeyen uyarıcıya doğrudan maruz bırakılır. Böylece tepki ORTADAN KALDIRILIR.
Alışma ise klasik koşullama sürecinde bir uyarıcıya karşı verilen TEPKİNİN AZALMASIDIR. Yani koşullamayı ortadan kaldırmak için kullanılmaz.
Edimsel koşullamadaki alışma ise verilen pekiştirece giderek daha az tepki vermektir. Yani yine koşullamayı ortadan kaldırmak için kullanılmaz sadece TEPKİ AZALIR.
İyi çalışmalar dilerim.
@@MelekKaplanoglu çok teşekkür ederim hocam, vize sınavıma çalışırken sormuştum ama final sınavımda çok yardımcı olacak 🙏🏻