WKE landskampioen na thriller

• เผยแพร่เมื่อ 21 ต.ค. 2024
  • WKE is er in geslaagd om algeheel kampioen van Nederland bij de amateurs te worden. Na een penalty serie werd Raymond Beukeveld de held hij stopte de laatste penalty. En verzekerde daarmee de titel voor WKE. De eerste wedstrijd in Rijnsburg werd nog met 0-1 verloren. In Emmen ontvouwde de wedstrijd zich als een heuse thriller, waarbij WKE een 0-2 achterstand binnen vijf minuten omboog tot een 3-2 voorsprong. In de verlenging scoorden beide ploegen eenmaal waardoor penalties de beslissing moesten brengen.
    Op een sfeervol sportpark 'Grote Geert' begon de wedstrijd gezapig. De eerste helft was rommelig, beide ploegen creëerden weinig kansen. En de enkele kans die er al was werd om zeep geholpen. Voor WKE was Lip dichtbij een treffer maar hij stuitte op de sluitpost van de Rijnsburgers. Beide ploegen speelden alsof de vermoeidheid van het lange seizoen in de benen zat. De 4000 toeschouwers die aanwezig waren hebben verder weinig opwindends gezien in de eerste helft, of het moet de wissel van Berend Oosting zijn. Hij kon in de 28ste minuut niet meer verder spelen en werd vervangen door Berrie Hoogeveen.
    In de tweede helft speelde WKE naar de eigen aanhang toe. Maar de eerste grote kans was er voor de ploeg uit het westland. Leitoe kon de bal in de zestien aannemen en schieten, maar hij miste het doel op een halve meter. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft bracht Bart Vreke alsnog Rijnsburgse Boys op een 0-1 voorsprong. Vanaf zestien meter schoot hij de bal hoog in het doel. De voorsprong was niet onverdiend, de betere kansen waren tot dan toe voor de zwart-gele ploeg.
    Een kleine tien minuten later was het wederom Rijnsburgse Boys die op 0-2 kwam. Kevin Mooibroek raakte de bal zeer ongelukkig en Beukeveld stond te ver voor zijn doel. En op die manier rolde de bal zeer schlemielig in het doel van WKE.
    En een paar minuten voor tijd begon het offensief van de Emmenaren. Niemand had nog een cent gegeven voor de ploeg. Maar eerst was het Paul Weerman die een voorzet van Genissen binnenkopte. Twee minuten later scoorde Berrie Hoogeveen de 2-2. Dit was nog niet genoeg voor een verlening doordat de ploeg uit met 0-1 verloren had. Maar Hooiveld zorgde voor het onmogelijke, hij scoorde binnen een minuut nog de 3-2 en dwong zo een verlenging af.
    In de verlenging was het binnen een paar minuten Paul Weerman die WKE naar een 4-2 voorsprong bracht. De verdediging van Rijnsburgse Boys leek aan de grond genageld te staan. En zo leek Paul Weerman de Emmense ploeg naar de amateurtitel te schieten. Maar twee minuten voor het eindsignaal was het Danny de Vijver die uit het niets de 4-3 maakte en zo een penaltyserie afdwong.
    In de penalty serie misten beide ploegen de eerste drie strafschoppen en scoorden Doek voor WKE en Leitoe voor de Rijnsburgers. Vervolgens scoorde Gennissen ook en lag de druk bij Rijnsburger Bouwma. De druk was blijkbaar te groot want Beukeveld pakte de bal goed en verzekerde de titel voor de Emmenaren.

ความคิดเห็น • 17

• @rickpancreas
    @rickpancreas 13 ปีที่แล้ว +1

Dit zijn teminste gezonde en sportieve reactie's. Klasse van de supporters (vooral van Rijnsburg) om zo met je verlies om te gaan!

• @emielletjuh
    @emielletjuh 15 ปีที่แล้ว

Ja, geweldig dat dit gebeurt is. Ikzelf kom uit Heteren (11 km achter Arnhem) en speel bij SV SDOO, maar dit is geweldig om te zien. SV SDOO kon afgelopen seizoen ook kampioen worden, maar verloor in de finale geflatteerd, maar ik zie het al gebeuren als ze promoveren naar de 4de (!) Klasse. Ze spelen 5de Klasse, en ik zie het al gebeuren als wij promoveren, dan kan het ook een groot feest worden in Heteren!

• @riemertje
    @riemertje 15 ปีที่แล้ว +2

Dat zong rijnsburgse boys vast tot aan de 88e minuut..... ;-)
    Er kan veel gezegd worden over WKE maar ze kunnen feesten en nu ook voetballen als de beste!
    (Jaren terug es n keer met FVC bij WKE gevoetbald en toch een topfeestje na de tijd).

@riemertje 15 ปีที่แล้ว +1

ik vond de drentse ploegen altijd al redelijk voetballen.
    Ik las een aantal reacties op rtv drenthe: van de 10x tegen rijnsburgse boys win je er 1 van.
    Maakt niet uit welke dat is, als het maar de belangrijkste is en dat was deze.
    Dik verdiend voor WKE

• @Jeruzame
    @Jeruzame 15 ปีที่แล้ว

Wat een waanzinnige wedstrijd zeg. Goed verslag!

• @jannoort
    @jannoort 14 ปีที่แล้ว

rijnsburg ging veelste te makkelijk spelen toen ze voor stonden en dat was gewoon zonde. al hadden ze geconcetreerd blijven spelen hadden ze kunnen winne,