Bună ziua,eu am luat carnetul datorita dv.pentru explicațiile excelente pe care le am urmărit cu foarte multa atenție și îmi place sa va urmăresc în continuare,sunteți cel mai potrivit instructor mulțumesc din ❤❤pentru toate videourile filmate și succes toată viata dv.!!
Foarte bine explicat, cu o exceptie, sensul giratoriu nu este o intersectie, ca nu faci la stanga sau inainte. Giratoriu este un nod rutier care uneste mai multe intersectii. De exemplu, daca mergi pe un bulevard si ai 5 iesiri doar la dreapta, pai tu ai 5 intersecții. Asa este si cu giratoriu, este un sector de drum care se intersectează cu cate iesiri are sensul doar la dreapta. Deci nu exista stanga in giratoriu si nu se semnalizeaza stanga
Înțeleg ce vrei să spui tu dar ....până va fi aprobat de guvern proiectul de lege referitor la intersectia ,, cu sens giratoriu ,, concret, sensul giratoriu nu va mai fi considerat intersecție, ci „drum principal cu sens unic şi traiectorie giratorie, care se intersectează succesiv cu drumuri secundare pe partea dreaptă , denumirea vă rămâne aceeași în codul rutier .
@@George-jb2ym nervi ? De ce ? Atâta timp cât există dezbateri pe anumite subiecte pro sau contra este foarte important să învățăm sâ ascultăm și alte opinii chiar dacă sunt diferite de ale noastre .... Întotdeauna polemicile se nasc în aceste cazuri din cauza faptului că marea majoritate a legilor sunt interpretabile ( au lacune mari ) .
Cometariul tau e un exemplu de cum in timp se răstoarnă unele valori si in cazul de față logica de la intrarea într-un sens giratoriu, iar asta este din cauza tâmpiților care schimbă anual câte ceva la codul rutier, de multe ori, exact pe dos ca in alte coduri rutiere din U.E., iar aici pot da un ex. concret: in Germania nu are prioritate autobuzul care pleacă din stație sau iese din alveola dedicată. La chestiune, cand am dat eu pt. permis, dacă nu aș fi semnalizat stanga la intrare in sensul giratoriu, eram picat.
@@sulcaelisabeta8384 degeaba ai ras, din cauza acesta nu știți sa circulati într-un giratoriu, pentru ca râdeți. Orice drum secundar la dreapta la stânga înseamnă intersectie, tu in giratoriu cate iesiri ai atâtea intersectii sunt. Pune mana si mai învățați, ca de ras sunteți primii
TEORIA CA TEORIA, PRACTICA.....vezi HG 130 din 15.02.2023 1. Intersecție cu sens giratoriu = intersecție dirijată, semnalizată ca atare, prevăzută cu una sau mai multe benzi de circulație, în care circulația se desfășoară într-o singură direcție în jurul unei zone centrale. Deci, înainte de a intra, e obligatoriu să ne încadrăm funcție de direcția de deplasare, respectiv pe banda 1 pentru dreapta sau înainte și pe banda 2 pentru stânga, înainte sau întoarcere. 2. În cazul intersecțiilor cu sens giratoriu, conducătorii de vehicule trebuie să respecte regulile privind circulația pe benzi, având obligația să semnalizeze din timp părăsirea intersecției și să se asigure că o pot face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Deci, pe banda 1 (noi ne aflăm pe banda 2) se poate afla doar cel care pătrunde din aceeași intrare fie simultan fie mai devreme fie mai târziu și acesta n-are cum să se întâlnească cu cel de pe banda 2…….și atunci cui să mai cedeze prioritatea cel care părăsește sensul giratoriu de pe banda 2 ? (vezi paragraful din CR-singurul, cu referire la sensul giratoriu)
Exact cu greseala asta am picat eu traseu😢, m-am asigurat cand cam intrat in giratoriu, dar nu am continuat sa ma asigur pana sa virez si mi-a pus frana politistul!!
Eu am o nelămurire am intrat în sens eram la mijlocul-lui și trebuia să ies pe a 4 ieșire am semnalizat m-am asigurat un domn vroiam să intre de pe a 3intreare și mi-a pus examinatorul domnul avea cedează (era polițistă ) piciorul pe frâna și mi-a spus ca nu m-am asigurat.,ce nu am făcut bine 0:06
Eu consider că elevul trebuie să înțeleagă că la intrarea in giratoriu prioritatea o da datorita indicatorului cedează trecerea și nu caracteristicii pe care o are intersecția(circulație giratorie). Sunt intersecții giratorii fara indicator cedează trecerea unde cei ce intra în sens au prioritate.
Intersectia giratorie are indicatorul acela cu trei sageti in cerc. Am patit sa intru in intersectie circulara ( nu giratorie), avand indicator de drum cu prioritate de partea mea si sa fiu claxonat si injurat de cel care venea din stanga. Pentru ca avea impresia ca era in giratoriu. Nu forma intersectiei o face giratoriu, ci indicatoarele
Totul bine dar lipseste in totalitate marcarea benzilor de circulatie in acele sensuri giratorii !!! Ce facem ??? Cu prima banda si a doua ??? Tu pe care esti ?
Salut sunt Petre te urmaresc de mult. am picat prima data la examen in 27ianuarie am condus in timpul examenului in fata la piata pe trecerea de pietoni erau 6-7 pensionari exact pe sensul meu de mers stateau pe de povesti mam oprit si nu am mai stiut ce sa fac. te intreb pentru ca instructorul meu este hot nu prea am incredere in el.Daca eu mai intalnesc la următorul examen asemenea faze invatama ce sa fac.
Am inteles ca regula acordarii prioritatii de stanga dupa intrarea in giratoriu nu mai este actuala. Cel de pe banda din interior trebuie sa astepte sa treaca cel din dreapta sau sa i se permita sa faca la dreapta. A doua gresala se pare ca nu mai exista din acest an!
Acorzi în continuare prioritate celor care circulă în sensul giratoriu ( ai cedează trecerea ) . În interiorul intersecției cu sens giratoriu dacă schimbi banda , trebuie să semnalizezi , să te asiguri și să acorzi prioritate
@@FabricaDePermise Exact! Cedeaza trecerea este doar pentru intrare in giratoriu si nu in interiorul lui. Acorzi prioritate celor care intra in giratoriu, dupa care ai prioritate pana la schimbarea benzii din interior spre exterior! Diferit fata de acum 3 luni. Am patit, mai demult, cand cel din interior mi-a tasnit in fata, pe vechea regula a prioritatii de stanga. Avea dreptate dar, acum nu o mai are. Am franat la timp. Prudenta ramane de baza in giratoriu! Concluzie: acum, la giratoriul cu 2 benzi, exista clauza benzii cele mai favorizate pentru banda exterioara dar care, nu ne protejeaza de masinile de CJ sau B care iti tasnesc in fata de pe banda interioara si iti strica ziua si ornamentele. Nu stiu alti cum sunt...cu dotarile. Cred ca au giratorii cu semafoare, ca pe strada Observatoruli!
@@youngchess1 Potrivit legiuitorului, în cazul intersecțiilor cu sens giratoriu, conducătorii de vehicule vor trebui să respecte regulile privind circulația pe benzi, având obligația să semnalizeze din timp părăsirea intersecției și să se asigure că o pot face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Același lucru trebuia făcut și inainte ! Singura diferența este că acum au legiferat întregul proces ....
@@sulcaelisabeta8384 Daca ''ai auzit de la cineva care știe ce spune cu un pic de pregătire?'' Nu am auzit si nu cred ca exista. Totusi, as fi curios sa aflu! Teoriile relativitatii in giratorii sunt multe, interesante, in interesul benzii pe care te aflii. Giratoriile cu 2 benzi sunt aberatii care nu au solutii corecte de abordare! Deocamdata se inmultesc ca ciupercile dar sper ca odata vor fi interzise si se va trece la noduri rutiere. Nod rutier in care nu trebuie sa te opresti, sa dai prioritate, sa ceri prioritate. Am vazut drumuri fara intersectii si giratorii prin alte tari. Deocamdata giratoriul este trecerea saracului cu banii, cu spatiul, cu ideile!
Buna seara! Daca banda 1 pe care vreau sa intru in sensul giratoriu e libera trebuie sa aștept până se eliberează și banda 2? Daca pot intra, cand cel de pe banda 2 vrea sa părăsească sensul trebuie să-i acord prioritate? Mulțumesc!
Normal că aștepți și acorzi prioritate ! Cel de pe banda 2 din sensul giratoriu poate să schimbe benzile și să iasă pe banda 1 și nu neapărat cu semnalizare...
Domnule Instructor, vina nu este a cursantului ci a instructorului. Dacă elevul nu căpătat DEPRINDERELE necesare și obligatorii atunci NU are ce căuta la examen!!! Ar fi foarte multe de spus pe acest subiect.
Cam asa functioneaza creierul uman. Se numeste "point fixation". Pana se educa, si pana isi capata reflexele necesare cursantul fixeaza cu privirea un punct si evident masina se intreapta in directia respectiva, spre acel punct. Cel mai evident este la motocicleta. Daca au de trecut printre 2 jaloane, dar fixeaza cu privirea unul dintre jaloane (in loc sa fixeze spatiul liber prin care trebuie sa mearga) se vor duce direct in jalon. Fa un experiment. Urca-te pe o bicicleta, si treci printre 2 obstacole, apropiate (gen 1...1.5m distanta intre ele. Intai fixeaza cu privirea spatiul liber dintre ele. Vei trece fara cea mai mica problema. Ulterior, repeta experimentul si uita-te la unul dintre obstacole. Vei observa ca traiectoria este deviata catre acel obstacol. Cand respectivul cursant primeste comanda de parasire a sensului giratoriu pe prima iesire, acesta are reflexul de a se uita la marcajele care delimiteaza benzile de circulatie. Evident se va duce catre acestea. Cat despre a doua greseala, asta tine de atentia distributiva. Pana sa se cimenteze clar in creierul viitorului sofer ce trebuie sa faca la intrarea in sensul giratoriu, va omite lucruri. Din toata succesiunea urmatoare: semnalizarea schimbarii directiei de mers, preselectarea benzii de circulatie, reducere vitezei, evident schimbarea treptei de viteza, din 3 in 2, asigurarea, dupa caz oprirea, tinerea masinii pe traiectoria corecta, acordarea de prioritate tuturor celor care au acest drept, intrarea si parasirea sensului giratoriu pe banda corecta de circulatie, sunt mari sanse ca examinatul sa uite ceva. Ori semnalizarea, ori acordarea prioritatii, ori schimbarea treptei de viteza. Daca mai exista si o trecere de pietoni inainte sau dupa (ori in unele cazuri vreo cale ferata), deja acolo poate fi considerat un punct fierbinte si definitoriu in soarta examenului.
Foarte corect colegu. Bine prezentat. O zi bună de la Cluj.
Mulțumesc colegu ! O zi bună și ție !
@@FabricaDePermise mersi.
@@FabricaDePermise dar aveați dreptate dacă dau drumul la volan se îndreaptă după viraj
Toate videoclipurile ne sunt de mare ajutor! Sunt explicate cu mare seriozitate și pe înțeles! Va mulțumim!
Bună ziua,eu am luat carnetul datorita dv.pentru explicațiile excelente pe care le am urmărit cu foarte multa atenție și îmi place sa va urmăresc în continuare,sunteți cel mai potrivit instructor mulțumesc din ❤❤pentru toate videourile filmate și succes toată viata dv.!!
Felicitări și mulțumesc frumos pentru apreciere !
A lua permisul si a conduce bine sunt doua lucruri total diferite in Romania ... ca suntem fruntasi in UE dar la numarul de accidente .
Instructor mai bun ca tine tati ❤️❤️nu exista in lumea asta ❤️❤️
Bineînțeles că da , doar sunt tatăl tău ❤️❤️❤️
Punct ochit, punct lovit! Excepțional punctat! Sincere felicitări cu mii de mulțumiri!
Mulțumesc frumos pentru apreciere !
Multumim frumos pentru tot ce ne transmiteți! Toate cele bune tuturor!❤
Multumim frumos, intotdeauna sunt foarte utile. Tin minte cand mereu imi spunea instructorul : Asigurate de 2 ori! Multumesc si drumuri bune!
Mulțumesc, asemenea !
Doamne ajuta la toată lumea și pe urmă mie😇
Multumesc frumos!
Mă ajută foarte mult materialele d-voastră,
îmi aduceți multă claritate.
Mulțumesc!🙏🙏🙏
Mă bucur !
Foarte bine pentru începători. Bravo.
Mulțumesc frumos pentru această lecție foarte utilă.
Ați punctat corect. Mulțumim!
Bun clipul! Multumesc!
Mulțumesc mult ,de mare ajutor🥰🙏🙏🙏
Cu drag 😇
Sunteti extraordinar !❤
Foarte util Mulțumesc!
Cu drag ! Mă bucur că vă este de folos !
Mulțumesc frumos și ptr acesta lecție foarte,f utile, respect
Cu drag Alexandra !
Foarte bine explicat, cu o exceptie, sensul giratoriu nu este o intersectie, ca nu faci la stanga sau inainte. Giratoriu este un nod rutier care uneste mai multe intersectii. De exemplu, daca mergi pe un bulevard si ai 5 iesiri doar la dreapta, pai tu ai 5 intersecții. Asa este si cu giratoriu, este un sector de drum care se intersectează cu cate iesiri are sensul doar la dreapta. Deci nu exista stanga in giratoriu si nu se semnalizeaza stanga
Înțeleg ce vrei să spui tu dar ....până va fi aprobat de guvern proiectul de lege referitor la intersectia ,, cu sens giratoriu ,, concret, sensul giratoriu nu va mai fi considerat intersecție, ci „drum principal cu sens unic şi traiectorie giratorie, care se intersectează succesiv cu drumuri secundare pe partea dreaptă , denumirea vă rămâne aceeași în codul rutier .
@@FabricaDePermise mulțumesc mult . Acesta este primul răspuns explicat frumos fara ura de un instructor cu nervi la locul lor. 😆
@@George-jb2ym nervi ? De ce ? Atâta timp cât există dezbateri pe anumite subiecte pro sau contra este foarte important să învățăm sâ ascultăm și alte opinii chiar dacă sunt diferite de ale noastre .... Întotdeauna polemicile se nasc în aceste cazuri din cauza faptului că marea majoritate a legilor sunt interpretabile ( au lacune mari ) .
Cometariul tau e un exemplu de cum in timp se răstoarnă unele valori si in cazul de față logica de la intrarea într-un sens giratoriu, iar asta este din cauza tâmpiților care schimbă anual câte ceva la codul rutier, de multe ori, exact pe dos ca in alte coduri rutiere din U.E., iar aici pot da un ex. concret: in Germania nu are prioritate autobuzul care pleacă din stație sau iese din alveola dedicată.
La chestiune, cand am dat eu pt. permis, dacă nu aș fi semnalizat stanga la intrare in sensul giratoriu, eram picat.
@@sulcaelisabeta8384 degeaba ai ras, din cauza acesta nu știți sa circulati într-un giratoriu, pentru ca râdeți. Orice drum secundar la dreapta la stânga înseamnă intersectie, tu in giratoriu cate iesiri ai atâtea intersectii sunt. Pune mana si mai învățați, ca de ras sunteți primii
Multumesc din suflet
Multumim
TEORIA CA TEORIA, PRACTICA.....vezi HG 130 din 15.02.2023
1. Intersecție cu sens giratoriu = intersecție dirijată, semnalizată ca atare, prevăzută cu una sau mai multe benzi de circulație, în care circulația se desfășoară într-o singură direcție în jurul unei zone centrale.
Deci, înainte de a intra, e obligatoriu să ne încadrăm funcție de direcția de deplasare, respectiv pe banda 1 pentru dreapta sau înainte și pe banda 2 pentru stânga, înainte sau întoarcere.
2. În cazul intersecțiilor cu sens giratoriu, conducătorii de vehicule trebuie să respecte regulile privind circulația pe benzi, având obligația să semnalizeze din timp părăsirea intersecției și să se asigure că o pot face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.
Deci, pe banda 1 (noi ne aflăm pe banda 2) se poate afla doar cel care pătrunde din aceeași intrare fie simultan fie mai devreme fie mai târziu și acesta n-are cum să se întâlnească cu cel de pe banda 2…….și atunci cui să mai cedeze prioritatea cel care părăsește sensul giratoriu de pe banda 2 ? (vezi paragraful din CR-singurul, cu referire la sensul giratoriu)
Exact cu greseala asta am picat eu traseu😢, m-am asigurat cand cam intrat in giratoriu, dar nu am continuat sa ma asigur pana sa virez si mi-a pus frana politistul!!
Probabil trebuia sa se intample . Nu te tulbura,nu esti singurul .
Dar aveați dreptate, se îndreaptă volanul dacă ii dau drumul după viraj
Pentru intrarea cu spatele intr o panta intre 2 masini parcare ( lateral respectiv paralel ) aveti clip ? 🙏
Ieri m,am lovit de astea
Deci practic dam un pic de volan spre dreapta când ne oprim în colțul bordurii nu?aștept răspuns mulțumesc
Mulțumesc frumos
Cu plăcere !
Mulțumesc
Mie îmi e foarte frica sens giratoriu.Nu știu exact când sa întru în sens
Dacă ții la viața ta atunci renunța la permis!
Eu am o nelămurire am intrat în sens eram la mijlocul-lui și trebuia să ies pe a 4 ieșire am semnalizat m-am asigurat un domn vroiam să intre de pe a 3intreare și mi-a pus examinatorul domnul avea cedează (era polițistă ) piciorul pe frâna și mi-a spus ca nu m-am asigurat.,ce nu am făcut bine 0:06
respect
Și stam cu piciorul pe ambreiaj și frână până când avem vizibilitate nu?
De ce tot îmi repeta domnule instructorul la o trecere gen ,rond,să ridic piciorul de pe ambreiaj? Doar asta aud...aștept răspuns mulțumesc
Bună ziua peste două săptămâni am Șieu prima mea conducere ce trebuie să fac
Să fi atentă la ce îti explică instructorul . Zile astea o să postez o filmare cu prima ședință de conducere a unui elev
Bine vă mulțumesc
Eu consider că elevul trebuie să înțeleagă că la intrarea in giratoriu prioritatea o da datorita indicatorului cedează trecerea și nu caracteristicii pe care o are intersecția(circulație giratorie). Sunt intersecții giratorii fara indicator cedează trecerea unde cei ce intra în sens au prioritate.
Intersectia giratorie are indicatorul acela cu trei sageti in cerc.
Am patit sa intru in intersectie circulara ( nu giratorie), avand indicator de drum cu prioritate de partea mea si sa fiu claxonat si injurat de cel care venea din stanga. Pentru ca avea impresia ca era in giratoriu.
Nu forma intersectiei o face giratoriu, ci indicatoarele
Totul bine dar lipseste in totalitate marcarea benzilor de circulatie in acele sensuri giratorii !!! Ce facem ??? Cu prima banda si a doua ??? Tu pe care esti ?
Salut sunt Petre te urmaresc de mult. am picat prima data la examen in 27ianuarie am condus in timpul examenului in fata la piata pe trecerea de pietoni erau 6-7 pensionari exact pe sensul meu de mers stateau pe de povesti mam oprit si nu am mai stiut ce sa fac. te intreb pentru ca instructorul meu este hot nu prea am incredere in el.Daca eu mai intalnesc la următorul examen asemenea faze invatama ce sa fac.
Dacă sunt pietoni în preajma trecerii de pietoni cel mai bine te oprești și nu riști nimic ... Dacă nu au de gând să treacă, treapta 1 și pleci
@@FabricaDePermise merci te salut de la cluj
@@NicolasSilen cu drag !
Am inteles ca regula acordarii prioritatii de stanga dupa intrarea in giratoriu nu mai este actuala. Cel de pe banda din interior trebuie sa astepte sa treaca cel din dreapta sau sa i se permita sa faca la dreapta. A doua gresala se pare ca nu mai exista din acest an!
Acorzi în continuare prioritate celor care circulă în sensul giratoriu ( ai cedează trecerea ) . În interiorul intersecției cu sens giratoriu dacă schimbi banda , trebuie să semnalizezi , să te asiguri și să acorzi prioritate
@@FabricaDePermise Exact! Cedeaza trecerea este doar pentru intrare in giratoriu si nu in interiorul lui. Acorzi prioritate celor care intra in giratoriu, dupa care ai prioritate pana la schimbarea benzii din interior spre exterior! Diferit fata de acum 3 luni. Am patit, mai demult, cand cel din interior mi-a tasnit in fata, pe vechea regula a prioritatii de stanga. Avea dreptate dar, acum nu o mai are. Am franat la timp. Prudenta ramane de baza in giratoriu!
Concluzie: acum, la giratoriul cu 2 benzi, exista clauza benzii cele mai favorizate pentru banda exterioara dar care, nu ne protejeaza de masinile de CJ sau B care iti tasnesc in fata de pe banda interioara si iti strica ziua si ornamentele. Nu stiu alti cum sunt...cu dotarile. Cred ca au giratorii cu semafoare, ca pe strada Observatoruli!
@@youngchess1 Potrivit legiuitorului, în cazul intersecțiilor cu sens giratoriu, conducătorii de vehicule vor trebui să respecte regulile privind circulația pe benzi, având obligația să semnalizeze din timp părăsirea intersecției și să se asigure că o pot face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Același lucru trebuia făcut și inainte ! Singura diferența este că acum au legiferat întregul proces ....
@@sulcaelisabeta8384 Daca ''ai auzit de la cineva care știe ce spune cu un pic de pregătire?'' Nu am auzit si nu cred ca exista. Totusi, as fi curios sa aflu! Teoriile relativitatii in giratorii sunt multe, interesante, in interesul benzii pe care te aflii. Giratoriile cu 2 benzi sunt aberatii care nu au solutii corecte de abordare! Deocamdata se inmultesc ca ciupercile dar sper ca odata vor fi interzise si se va trece la noduri rutiere. Nod rutier in care nu trebuie sa te opresti, sa dai prioritate, sa ceri prioritate. Am vazut drumuri fara intersectii si giratorii prin alte tari. Deocamdata giratoriul este trecerea saracului cu banii, cu spatiul, cu ideile!
De ce toyota are un bord asa ciudat?
Salut colegu cam ce consum ai avut cu aerul condiționat activat eu am Peugeot 208 nou din februarie și depășește 7
Salut ! Maxim 5,5 în oraș
Teoretic nu patrunzi im semsul giratoriu chiar daca vreti sa iesiti pe prima iesirre, daca pe banda 2 sau 3 circula vreo masina
Buna seara! Daca banda 1 pe care vreau sa intru in sensul giratoriu e libera trebuie sa aștept până se eliberează și banda 2? Daca pot intra, cand cel de pe banda 2 vrea sa părăsească sensul trebuie să-i acord prioritate? Mulțumesc!
Normal că aștepți și acorzi prioritate ! Cel de pe banda 2 din sensul giratoriu poate să schimbe benzile și să iasă pe banda 1 și nu neapărat cu semnalizare...
Domnule Instructor, vina nu este a cursantului ci a instructorului. Dacă elevul nu căpătat DEPRINDERELE necesare și obligatorii atunci NU are ce căuta la examen!!! Ar fi foarte multe de spus pe acest subiect.
Cam asa functioneaza creierul uman. Se numeste "point fixation". Pana se educa, si pana isi capata reflexele necesare cursantul fixeaza cu privirea un punct si evident masina se intreapta in directia respectiva, spre acel punct. Cel mai evident este la motocicleta. Daca au de trecut printre 2 jaloane, dar fixeaza cu privirea unul dintre jaloane (in loc sa fixeze spatiul liber prin care trebuie sa mearga) se vor duce direct in jalon. Fa un experiment. Urca-te pe o bicicleta, si treci printre 2 obstacole, apropiate (gen 1...1.5m distanta intre ele. Intai fixeaza cu privirea spatiul liber dintre ele. Vei trece fara cea mai mica problema. Ulterior, repeta experimentul si uita-te la unul dintre obstacole. Vei observa ca traiectoria este deviata catre acel obstacol. Cand respectivul cursant primeste comanda de parasire a sensului giratoriu pe prima iesire, acesta are reflexul de a se uita la marcajele care delimiteaza benzile de circulatie. Evident se va duce catre acestea. Cat despre a doua greseala, asta tine de atentia distributiva. Pana sa se cimenteze clar in creierul viitorului sofer ce trebuie sa faca la intrarea in sensul giratoriu, va omite lucruri. Din toata succesiunea urmatoare: semnalizarea schimbarii directiei de mers, preselectarea benzii de circulatie, reducere vitezei, evident schimbarea treptei de viteza, din 3 in 2, asigurarea, dupa caz oprirea, tinerea masinii pe traiectoria corecta, acordarea de prioritate tuturor celor care au acest drept, intrarea si parasirea sensului giratoriu pe banda corecta de circulatie, sunt mari sanse ca examinatul sa uite ceva. Ori semnalizarea, ori acordarea prioritatii, ori schimbarea treptei de viteza. Daca mai exista si o trecere de pietoni inainte sau dupa (ori in unele cazuri vreo cale ferata), deja acolo poate fi considerat un punct fierbinte si definitoriu in soarta examenului.
Corect ! Totul se rezolvă în timp și cu exercițiu mult ....
Mangalia