Özdeğer konusunda olayları kişiselleştirmeden yaklaşmayı ögrendiğimde karşıdan gelen tepkilerin benimle ilgili olmadığını anladım ve takilmadan ilerlemeyi ögretti bu bana 🙏 harika bir video olmus emeğinize yüreğinize sağlık ❤❤❤
3 ปีที่แล้ว
Ne önemli bi farkındalık. Daim olsun. Ben de teşekkür ederim takdiriniz için 🙏❤️
Öz Değer ve Öz Yeterlilik: Öz değerinize sahip çıkarsanız başkasının verdiği öz değersizliği almasınız. Duygu ve düşünceler arasında gidip gelmekteyiz. 1.Kendimi değersiz ve yetersiz hissettiğim de bana bunu hissettiren duygu nedir dediğimizde sorumluluğu duygumuza vermekteyiz. Ben bu duyguyu hissettim dememiz lazım. 2.Çocukluğumuzda 0-6 yaş arasında benlik algımız şekilleniyor. İhmal edilmemiş çocuk var mıdır acaba. Babanın işten eve geldiğini varsayalım baba dinleneceğini söyleyip çocuklarına dedikten sonra bir çocuk bunu değersiz olarak algılaya biliyor diğer çocuk ise hadi oyun oynayalım diye biliyor. Tamamen algı meselesi ile alakalıdır. 3.Öz Değer : Kendini yaşama uygun görmesi. Tatmin olduğu bir yaşam için kendine güvenmesi. Ben bu işi yapa bilirim demek gibi. Özgüvenli olduğunu belirtir. Ya da ben bunu yapabilir miyim nasıl yapacağım der gibi sorulara maruz kalıyorsa öz yetersizlik devreye girmektedir. Kendini nasıl mutlu ve tatmin ediyorsun. Bütün alanlarda mükemmel olmak zorunda değiliz. Ne olduğunda kendini yeterli hissedersiniz. Ya olmazsa dediğimizde yetersizlik duygusuna kapılmayıp yenisini buluruz demek lazım. Kendimize sahip çıkmamız lazım. İki nedenden dolayı özdeğer önemlidir. -Özdeğerli insanlar dengeli enerjidedir.Kaygısı azdır. -Özdeğer yaptığımız seçimleri etkiler.Ya özdeğeri düşük kişileri çekeriz yada özdeğerimizi onaylayacak insanları çekeriz etrafımıza. Yapmamız gerekenler: 1.Oku kendine saplamadan kendimizi yargılamadan mesafe koymak. 2.Gerçekci ve anlamlı hedefler koymak. 3.İçimizdeki sesler vardır. Bunlardan biri daha destekleyici diğeri ise daha eleştirelseldir. Hangisi daha yüksek çıkıyor farkında mısın. 4.Aynı kişiler tarafından yada benzer olaylar olduğunda değersizlik oluşturan kişinin oyununu boza bilir misin. Bu soruyu cevaplamama hakkımı kullanmak istiyorum. Bu soru bana özel diye bilirsin.
Çok iyi yerlere geleceğine eminim bu kanalın
İyiyiz biz böyle biz bize ☺️ Sağolun 🙏
Yine harika bir video olmuş, iyiki varsınız..☆
Siz de öyle , çok teşekkürler 🙏
Özdeğer konusunda olayları kişiselleştirmeden yaklaşmayı ögrendiğimde karşıdan gelen tepkilerin benimle ilgili olmadığını anladım ve takilmadan ilerlemeyi ögretti bu bana 🙏 harika bir video olmus emeğinize yüreğinize sağlık ❤❤❤
Ne önemli bi farkındalık. Daim olsun. Ben de teşekkür ederim takdiriniz için 🙏❤️
Öz Değer ve Öz Yeterlilik:
Öz değerinize sahip çıkarsanız başkasının verdiği öz değersizliği almasınız.
Duygu ve düşünceler arasında gidip gelmekteyiz.
1.Kendimi değersiz ve yetersiz hissettiğim de bana bunu hissettiren duygu nedir dediğimizde sorumluluğu duygumuza vermekteyiz. Ben bu duyguyu hissettim dememiz lazım.
2.Çocukluğumuzda 0-6 yaş arasında benlik algımız şekilleniyor. İhmal edilmemiş çocuk var mıdır acaba. Babanın işten eve geldiğini varsayalım baba dinleneceğini söyleyip çocuklarına dedikten sonra bir çocuk bunu değersiz olarak algılaya biliyor diğer çocuk ise hadi oyun oynayalım diye biliyor. Tamamen algı meselesi ile alakalıdır.
3.Öz Değer :
Kendini yaşama uygun görmesi.
Tatmin olduğu bir yaşam için kendine güvenmesi.
Ben bu işi yapa bilirim demek gibi. Özgüvenli olduğunu belirtir.
Ya da ben bunu yapabilir miyim nasıl yapacağım der gibi sorulara maruz kalıyorsa öz yetersizlik devreye girmektedir.
Kendini nasıl mutlu ve tatmin ediyorsun. Bütün alanlarda mükemmel olmak zorunda değiliz.
Ne olduğunda kendini yeterli hissedersiniz.
Ya olmazsa dediğimizde yetersizlik duygusuna kapılmayıp yenisini buluruz demek lazım. Kendimize sahip çıkmamız lazım.
İki nedenden dolayı özdeğer önemlidir.
-Özdeğerli insanlar dengeli enerjidedir.Kaygısı azdır.
-Özdeğer yaptığımız seçimleri etkiler.Ya özdeğeri düşük kişileri çekeriz yada özdeğerimizi onaylayacak insanları çekeriz etrafımıza.
Yapmamız gerekenler:
1.Oku kendine saplamadan kendimizi yargılamadan mesafe koymak.
2.Gerçekci ve anlamlı hedefler koymak.
3.İçimizdeki sesler vardır. Bunlardan biri daha destekleyici diğeri ise daha eleştirelseldir. Hangisi daha yüksek çıkıyor farkında mısın.
4.Aynı kişiler tarafından yada benzer olaylar olduğunda değersizlik oluşturan kişinin oyununu boza bilir misin.
Bu soruyu cevaplamama hakkımı kullanmak istiyorum.
Bu soru bana özel diye bilirsin.
Elestirel sesim yogun depresyona bile sokuyor insanı
Şefkatli cesaret veren daha az duyulan bir ses daha var belki onu nasıl açmak mümkün olur buna çalışabiliriz 🙏💓