No właśnie. Te znaki na filtrze od spodu mają duże znaczenie gdyż jest on właśnie tak wyważony. Jak złożysz go na pałę będzie miał wibracje a co za tym idzie przyspiesza zużycie. To tylko taka moja sugestia na przyszłość.
Siema kolego, za władzia dałbym Ci drugiego suba dokładnie taki sam kupił muj tata nigdy nie zapomnę tego ciągnika na nim uczyłem się jeździć a był to 83 rok, i ta plandeczka cudo ,pozdrawiam serdecznie.
A moze pan podpowie, jak odpowietrzam przez filtry 1szy filt fwila i leci paliwo bez powietrza a nastepny filt dlugo i dlugo i leci paliwo z powietrzem
Dopiero teraz załapałem 😋 no tak , może tak być, zawsze mówiono na to kontrolka alternatora ale kontrolka zerwania paska wentylatora silnika to też dobra nazwa😊👍
Sadze iż wlewanie Turdusa troche przesadą jest przy filtrze mechanicznym jaki ma Władek wszystko krąży w układzie, Falco 15w40 jest dobry to już klasa CD .Wlewanie CC przy częstych wymianach nie zaszkodzi tej genialnej na głupotę myśli technicznej ,tyle ze teraz CC nie jest wcale taki tani..
@@chopakzewsimaej7902 Kombjnma filtr pełnego przepływu, nawet bocznikowy a wlewanie Turdusa do Władka 25 jednak mija sie z celem to żeby powiedzieć stara myśl techniczna i wlewanie zbyt dobrego oleju moze powtarzm moze mieć złe skutki skoro Władek ma filtr odśrodkowy to wlewanie Falco 15w40 CD juz jest jak dla Mnie graniczne..
Dzięki temu filmowi wymieniłam olej w silniku, wyczyściłam wszystko jak było pokazane, potem jeszcze zmieniłam olej w pompie wtryskowej! Dziękuję ;)
Po prostu miło mi to słyszeć 😊👌
No właśnie. Te znaki na filtrze od spodu mają duże znaczenie gdyż jest on właśnie tak wyważony. Jak złożysz go na pałę będzie miał wibracje a co za tym idzie przyspiesza zużycie. To tylko taka moja sugestia na przyszłość.
Pan mi podpowie, widze ze ma pan przerobione w zbiorniku od dolu paliwo
Siema kolego, za władzia dałbym Ci drugiego suba dokładnie taki sam kupił muj tata nigdy nie zapomnę tego ciągnika na nim uczyłem się jeździć a był to 83 rok, i ta plandeczka cudo ,pozdrawiam serdecznie.
Cześć. Wbrew pozorom, najmniejszy w rodzinie jest najbardziej pracowity 😃 pozdrawiam również😊
Witam pana czemu ta czerwona kontrolka pylga, czy za duze ladowanie
A moze pan podpowie, jak odpowietrzam przez filtry 1szy filt fwila i leci paliwo bez powietrza a nastepny filt dlugo i dlugo i leci paliwo z powietrzem
Mała koło Globikowej?
Ja tez przerobilem, ale mi sie zapowietrza 20l w zbiorniku i gdzies lapie powietrza
kontrolka świecy żarowej oryginalnie była przedostatnia ostatnia była kontrolka zerwania paska wentylatora silnika.
O to nawet nie wiedziałem że była nawet kontrolka od zerwania paska 🤔
@@chopakzewsimaej7902 to ta co gaśnie po zapaleniu silnika a dokładniej od alternatora.
Dopiero teraz załapałem 😋 no tak , może tak być, zawsze mówiono na to kontrolka alternatora ale kontrolka zerwania paska wentylatora silnika to też dobra nazwa😊👍
Cześć mam pytanie czy filtr nie powinno się ustawić na znaki?
Nigdy się nad tym nie zastanawiałem😁
Tam są znaki i jak się nie ustawi to podobno olej się źle filtruje. 🤔🤔🤔
@@mareknowak4211 W moim z roku 81 nie było żadnych znaków, może później to wprowadzili bo sam się dzisiaj próbowałem tych znaków doszukać 🙄🤔
@@Kamil-ow7go w moim z 82 roku były a jak nie masz to trudno chciałem pomóc. 👍🚜
Ja wlewam Turdus zamiast Superolu, uważam że lepszy
Pewnie tak jest
dzwoni gość do mechanika panie pali mi si taka lampka alladyna co jest , panie olej to , olał i silnik do remontu
A tam to by grzały nie wstawił w tą miske oleju ?
Pewnie tak. Ale jeszcze o tym nie myślałem bo mało używam sprzętu zimą🤪
Sadze iż wlewanie Turdusa troche przesadą jest przy filtrze mechanicznym jaki ma Władek wszystko krąży w układzie, Falco 15w40 jest dobry to już klasa CD .Wlewanie CC przy częstych wymianach nie zaszkodzi tej genialnej na głupotę myśli technicznej ,tyle ze teraz CC nie jest wcale taki tani..
Aktualnie jestem na etapie testowania turdusa w kombajnie. Zobaczymy 😊
@@chopakzewsimaej7902 Kombjnma filtr pełnego przepływu, nawet bocznikowy a wlewanie Turdusa do Władka 25 jednak mija sie z celem to żeby powiedzieć stara myśl techniczna i wlewanie zbyt dobrego oleju moze powtarzm moze mieć złe skutki skoro Władek ma filtr odśrodkowy to wlewanie Falco 15w40 CD juz jest jak dla Mnie graniczne..