Mekatronik, Yazılım, Elektronik, Bilgisayar ve Makine

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 11 ก.ย. 2024
  • Üniversite tercihi ile ilgili robotlar, kendi kendine giden araçlar, donanım tasarımı, yapay zeka gibi konularla meraklı arkadaşların gelen soruları üzerine bilebildiğim kadarıyla hangi bölümün tercih edileceği ile ilgili fikir vermeye çalıştım.

ความคิดเห็น • 266

  • @Yigitakiff
    @Yigitakiff 4 ปีที่แล้ว +133

    saian ve patronun karışımı gibisin abi

    • @eraycem6234
      @eraycem6234 4 ปีที่แล้ว

      harbi

    • @zodiaksoner14
      @zodiaksoner14 4 ปีที่แล้ว

      Ahahahha aynen

    • @yok..
      @yok.. 3 ปีที่แล้ว +2

      Aklıma direk ss geldi

  • @kkkppp7730
    @kkkppp7730 3 ปีที่แล้ว +20

    Mekatronik mühendisliği çok önemli brolar.Ucak mekatroniği,insansiz hava uçakları,arabaların otomatik vitesi,tıbbi cihazlar,tarım makineleri

    • @Oguzhan_o7
      @Oguzhan_o7 ปีที่แล้ว +1

      güzel diyorsun ama şirketler genelde temel mühendislik tercih ediyor diyorlar
      mesela bilgisayar mühendisliği okudun yazılım şirketinde çalışıcan
      fullstack olarak çalışmıyorsun tasarımı başkası yapıyor backend başkası vb
      mekatronik 4 müh birleşimi, şirketlerde mekatronik yerine mekatronik birleşimindeki temel mühendisliklerini istiyorlar
      mekatronik müh bütün alanlarda prof olamaz çünkü
      ben böyle öğrendim ve böyle yorumladım olayı

  • @mechanicworldtr5388
    @mechanicworldtr5388 3 ปีที่แล้ว +9

    Öncelikle donanımı iyi olmayan bir cihazın yazılımının iyi olmasının çok bi anlamı yok. Ancak elbette yazılım konusunun gelişeceği aşikar ve iş sadece hayal gücüne bağlı. Mesela kod yazabilen bir yapay zeka üretilirse o zaman bu yazılımcılar içinde tehlike yaratabilir. Bu yüzden bölüm seçerken popüler konulardan sıyrılarak sektörlerin ülkedeki durumuna ve kendi yatkınlığınıza bakmanızı tavsiye ederim. Saygılarımla.

    • @-Engineering01-
      @-Engineering01- 2 ปีที่แล้ว +1

      Bir yazılımcı ticarete bile atılsa başarılı olur

    • @albeni7668
      @albeni7668 ปีที่แล้ว

      ​@@Ghost29676 o kadar da değil diye biliyorum

    • @mete_education316
      @mete_education316 ปีที่แล้ว +7

      Adam bir nevi gelecegi gormus

    • @gladiatorrrr
      @gladiatorrrr ปีที่แล้ว

      ​@@albeni7668gpt 3ten 4e geçişe bak ve arada sadece 1 yıl var yazılım işi profesyoneller harici işsiz bırakabilir

  • @alikahraman2372
    @alikahraman2372 3 ปีที่แล้ว +6

    İşin şöyle bir kısmı var makine dahil hangi mühendisliği bitirirseniz bitirin yazılım işi yapabilirsiniz.

    • @alikahraman2372
      @alikahraman2372 3 ปีที่แล้ว +1

      @@captainnorth087 hangi alanda çalışmayı düşünüyorsan o alanla ilgili iş ilanlarına bak. Mesela bazı yazılım iş ilanlarında bilgisayar ve endüstri müh yazarken bazılarında bilgisayar elektrik elektronik vb yazabilir. Yada bilgisayar ve matematik müh yazabilir. Ayrıca yazacağın üniversitede ne kadar yazılım. ile ilgili secmeli ders var . Yandal ve cift anadal programları var. Bunları araştır. Kendini yazılımda geliştirmek için ikinci bir planın ve üniversitenin olanakları olsun.

    • @sultanduvan8315
      @sultanduvan8315 3 ปีที่แล้ว

      ya ben de iyi bir ünide bilgisayara gidemediğim için iyi bir ünide makine ya da elektrik elektronik yazıcam sence mantıklı bir karar mı

    • @alikahraman2372
      @alikahraman2372 3 ปีที่แล้ว

      @@sultanduvan8315 elektronik mantıklı olabilir. İtu elektronik haberleşme mesela. Mezunlarından yazılımcı olan çok var.

    • @sultanduvan8315
      @sultanduvan8315 3 ปีที่แล้ว

      @@alikahraman2372 teşekkür ederim

    • @ebrart8751
      @ebrart8751 3 ปีที่แล้ว

      merhabalar sizce marmara mekatronik mi düzce bilgisayar mı ben bilgisayar mühendisliği istiyorum ama üniversite kafamı karıştırıyor sizce üniversite ne kadar önemli

  • @omerhabiboglu343
    @omerhabiboglu343 4 ปีที่แล้ว +8

    Hocam otomasyon ve kontrol mühendisliği ne düşünyorsunuz

  • @obsidianmd
    @obsidianmd 7 ปีที่แล้ว +5

    youtube'da mekatronik ve elektronik alanında bu kadar güzel bir anlatıma sahip, sadi evren şeker'e rakip gösterebileceğiniz bir kanal daha var mı? ben hiç karşılaşmadım. oran orantıyı buradan da anlayabiliriz bence :)

  • @burak8972
    @burak8972 4 ปีที่แล้ว +3

    Mühendislik fakültelerinde artık teknolojiye yönelim sayesinde örneğin bir makine mühendisliğinde de bilgisayar mühendisliğinde verilen yazılım eğitimi kadar olmasa da yoğun bir yazılım eğitimi verilmeye başlandı bu konu halkında ne düşünüyorsunuz

  • @halukalpdemir2482
    @halukalpdemir2482 5 ปีที่แล้ว +11

    10 dakikadır izliyorum hiç bir sonuç çıkaramadım.

  • @omerylmaz5032
    @omerylmaz5032 6 ปีที่แล้ว +1

    hocam web sitenizde de sordum fakat cevap alamadım tekrar sormak istiyorum Jackson ObjectMapper Konfigürasyonları için deserialize işleminde açıklanamayan bir property hatası ile karşılaşılmaması için ne yapılması gerekmektedir ? YANITLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM lise 11. sınıf öğrencisiyim fakat java ile kodlamaya bayılıyorum ve bilgisayar mühendisliği bölümü istiyorum.bana kendimi gelişitirebilmek için ne çeşit öneride bulunabilirsiniz?

  • @ateskoral1024
    @ateskoral1024 6 ปีที่แล้ว +13

    Yazılımın önü açık orası doğru. Ama yazılım ile uğraşan insanların sayısının da artmasına neden oluyor bu durum. Ve diğer alanlar önemsizleşiyor diye bir durum imkansız. En basitinden makine mühendisliği de büyümeye devam edecek. Araç dinamiği diye geniş bir olay var hocam. O yazılım zaten aracın dış ortamla olan mekaniğinin formülize edilmiş halini kullanıyor. Siz yazılımcılar acaba mekanik bilmeden, arabanın dinamiğini bilmeden nasıl yazılım ile aracı yönlendireceksiniz. En basitinden en ufak bir manevranın veya yol koşullarındaki bozulmanın aracın üzerinde yaratacağı dinamik etkiyi? İnanın o dinamik etkiyi öğrenmek programlama dili öğrenmekten çok daha fazla özveri ister. Rakibiniz de öğrenirseniz az olur. Bu bir ekip işidir.Tek başına yazılımcı hiçbir şey yapamaz. Araç dinamiğini kullanarak kontrol sağlayan transfer fonksiyonlarını makineciler oluşturur. Yani kontrolü sağlayan ana etmenleri. Yazılımcılar arabanın anlayabileceği dile çevirir. Ha onu yapabilen makineciler de var o ayrı. İşin özü bir alan diğerinden üstün diye birşey yok. Daha çok iş alanı olabilir. Ama bu durum daha çok yazılımcı çıkmasına da neden olacak. Yapılan işler daha az öz kaynak gerektirdiği için 50 tl'ye basit işler yapan bir dolu hintli yazılımcı var zaten piyasada. Rekabet etmek için fark yaratmanız lazım. Bu her alanda geçerli makine olsun, yazılım olsun. Bu farkı yarattıktan sonra zaten iş yaparsınız da bulursunuz da. Tamamen beklentilerinizin ne olduğuna göre bölüm seçin. Bir makinecinin işi bir yazılımcıdan çok daha tatmin edici veya paralı da olabilir. Tersi de olabilir. İstediği kadar çok iş alanı olsun çalıştığınız alan uzmanlık isteyen belli bir konu olacak gelecekte. Diğerlerini diğer kişilere bırakacaksınız. Uzmanlığınız oranında para kazanacaksınız.

    • @burakarslan2194
      @burakarslan2194 6 ปีที่แล้ว

      Elektrik elektronik hakkında ne düşünürsünüz?

    • @serbestmeslek2795
      @serbestmeslek2795 6 ปีที่แล้ว +1

      teslanın hatrı vardır . ben okuyorum memnunum . karizmatik bir mühendislik dalıdır . elektrik olmazsa diğerleri ilerleyemez ve taş devrine döner ortalık :)

    • @kn23t
      @kn23t 5 ปีที่แล้ว

      +1

    • @batuhan8465
      @batuhan8465 3 ปีที่แล้ว

      @@serbestmeslek2795 hocam EE mühendisleri Tesla gibi araba yapabilir mi

  • @tor7295
    @tor7295 7 ปีที่แล้ว +9

    hocam muhtesemsin python derslerini de bekliyoruz..

  • @filozof3972
    @filozof3972 7 ปีที่แล้ว +10

    Anlamadim abi simdi mekatroniki secip bilgisayar alanindami ilerlemek yoksa sadece bilgisayar muhendisliginimi secmeyi kasttetdiniz 09:07 Bilgisayar muhendisligi cok tanidigim var hepsi isyerinde masabasi calisiyo cok durgun bir hayat ve cok mezun var rekabetide yuksek degil mi ?

  • @meliharabaci4073
    @meliharabaci4073 6 ปีที่แล้ว +5

    Türkiye otomobil markasına sahip olmasa bile yazılım pazarına sahip olabileceğini fakat bu olanağın diğer dallarda kuvvetli olmadığını söylemişsiniz yanlış anlamadıysam. Ben tercih sürecinde bir öğrenciyim amacım kesinlikle muhalefet olup bilmişlik taslamak değil, yalnızca fikrimi söylemek. Şu ana kadar otomobil dünyasına olan ilgimden dolayı sürekli takip ettim ve fikrinizi doğru bulmuyorum.
    Şu ana kadar türkiyenin bir otomobil markası yoktu (Anadol,Tofaş gibi uzun seri üretimi olmamış araçları saymazsak; etox,ücgen,sazan,şamil gibi el yapımı bir kaç aracı göz ardı ederek). Fakat ülkemizin stratejik konumundan dolayı üretim için tercih edilen bir coğrafyayız. Mercedes-Benz otobüs-kamyon-tır üretimini Yıllardır İstanbulda Hoşdere Otobüs Fabrikasında yaptırıyor. Hatta Türkiyeyle olan iletişimi sayesinde bir kaç sene öncesine kadar Hacettepe Otomotiv Mühendisliğiyle olan staj anlaşması bile vardı.
    Fiat yıllardır üretiminin önemli kısmını Türkiye'de yapıyor. Doblo Egea Linea gibi modelleri fiat ın patlama yapan modelleri ve büyük kısmı türkiyede üretiliyor.
    Hyundai yıllardır önemli boyutta Türkiyedeki fabriksında üretim yapıyor. İ serisi İx serisi Elentra Accent , Ticari araçları hep burada üretiliyor.
    Haliyle kendi otomobil markamız olmasa bile markaların üretim merkezi olmamız müthiş bir otomobil altyapısı oluştırdurdu ve tek cıvatasına kadar yedek parça üreten bir sektör oluştu. Artık yan sanayi ürünlerin bazıları orijinal parçalardan daha uzun gidebilmekte. Bu sektörde müthiş bir personel istihdamı da var. Yazılımı dünyanın bir çok yerinde yapabilirsiniz çünkü ürününüzün dünyanın herhangi bir yerine nakliyesini yapmanız için tırlar satın alıp, hangarlar inşaa edip şöför işe alıp, güvenlik uzmanlarıyla çalışmanız, yakıt istasyonlarıyla anlaşmanız gerekmez internet yetelidir. Bu sebeple hindistandan Apple a çalışabilirsiniz. Masrafsızca. Bu durumda özel sektörün yazılım için Türkiye'yi tercih etmesi için ekstra bir neden yok ama üretim ve sanayii için var. Güney kore de üretilen bir hyundai ile Türkiyede üretilen bir Hyundai Yunanistanda satılmak istense aynı aracın fiyatı diğerinin % 50 fazla olabilir. Mobil dünyada yazılım açık ara ezici kesinlikle. Telefon üretilir 6 ayda bir şarj aleti kulaklık satılır, 2 senede bir arıza verir servise gider fakat her gün megabyte larca internet akar, uygulamara girilir reklamlar verilir, paralar kazanılır, uygulamalar yayazılır... Fakat bir Wolkswagen aldıktan sonra yazılım adına rutin yapacağınız tek şey bir kaç ayda bir gelen multimedya güncellemesi. Araç üretilirken yüksek oranda elektronik ve yazılım kullanılır. araç üretilir. Fakat mobil dünyanın aksine artık yedek parça yağ yakıt Lastik Rot-Balance klima gazı motor-turbo-klima-polen filtreleri şarj dinamosu, Marş motoru, buji kablosu .... yazmakla bitmeyecek parça satılır. firma aracı üretir satar. Ve 20 yıl o araçtan hem otomobil firması hem akaryakaıt firmaları hem de yedek parça firmaları arabanın satıştaödenene yakın (belki fazla,markayya göre değişir) para kazanır. Ve bu sektörde yazılımın payının makine,elektronik,haberleşme den üstün olduğunu sanmıyorum. Mobil dünyada evet ama otomobil piyasasında hayır. mobil dünyada markanız yoksa bile yazılım üretebilirsiniz ama parça üretmeniz zordur. Fakat otomobil dünyasında markanız yoksa o araca yazılım yazamazsınız. o aracı yeniden programlayamazsınız. fakat kaputun altı olsun, yolcu kabini olsun, kaporta olsun, yedek parça ve modifiye üzerine bir sürü yeni şey üretebilirsiniz, tasarlayabilirsiniz, satabilirsiniz. 100 yıl sonra ne olur bilemem ama şu an durum bu.

    • @emreklc3149
      @emreklc3149 6 ปีที่แล้ว

      Melih Arabaci Sence elektrik elektronikmi yoksa elektronik haberlesmenin mi onu acik? Yada ikisi arasinda buyuk farklar varmi? Tek farki bildigim kadari ile elektronik haberlesmede elektrik bolumunun olmamasi. Ve kimisine gore elektrik, kimisine gore elektronik daha kazancli. Gorusun nedir acaba? Bende bu sene tercih yapacagim ama cok kararsizim.

    • @meliharabaci4073
      @meliharabaci4073 6 ปีที่แล้ว

      Elektronik ve haberleşme alanı çok geniş, gömülü devreler yazılım telekominasyon elektronik falan baya dallanıyor yani, sen ne tarafa uzmanlaşacağını seçiyorsun. Yani değişikliklere göre yol seçebilirsin bence. Benim araştırdıklarım bunlar. Ben Elektronik ve haberleşme mühendisliği seçeceğim.
      Elektrikte yüksek gerilim elektrikle çalışıyorsun,iş şartları pek iyi değil bence ortam olsun risk olsun... Ama elektronikte Devre elektriğiyle iş yapıyorsun bir tehlikesi yok, çalışma ortamı elektriğe göre daha iyi. Elektronik ve haberleşme bence önü çok açık. Videoda bahsedilen akıllı araç mesela haberleşme mühendisi olmazsa olmaz. Milli Savunma Sanayii en temel altyapısı elektronik ve haberleşme üzerine

    • @emreklc3149
      @emreklc3149 6 ปีที่แล้ว

      Melih Arabaci Oncelikle cevabin icin cok tesekkur ederim. Bende yil icinde elektronik haberlesme dusunuyordum. Ama sonra arastirinca bazilarini elektrigin daha iyi oldugunu yazmis ve aklim karisti. Ama genelde hala daha cok elektronikte daha iyi is imkani oldugu soyleniyor. Sanirim bende elektronik haberlesme sececegim:) Peki elektrikelektronik secip ordan elektronik kismina yogunasirsam yine elektronik haberlesme okumus olmaktan farkim olmaz degil mi? Hangi universiteyi dusunuyorsun bu arada.

    • @meliharabaci4073
      @meliharabaci4073 6 ปีที่แล้ว

      İstanbul Teknik Üniversitesi istiyordum. Sıralamam biraz geri kaldı ama sıralama hesabının mf lere ayrılmayıp sayısal şeklinde açıklandığını hesaba katarsak,Tıp ın 1500 kontenjan artırdığını hesaba katarsak bir ihtimal gelme şansı var. Kardeşim hangi bölümde olursan ol işinin zirvesini yap. Özel sektörde ne kadar çok kazandırırsan o kadar çok kazanırsın. Mühendislik benim anladığım kadarıyla çok geniş, bir standardı yok. elektrik ve elektronik okurum elektroniğe yoğunlaşırım diyorsan o senin kararın. Yaparsan olur yani. Daha önce hiç böyle bir niyetim olmadığı için araştırmadım. zor mu olur kolay mı olur mantıklı mı mantıksız mı bilemem. Ama üniversitede buna yetişebilir misin? elektrikte dersler zor mu? hangisinin üzerine daha çok düşülüyor, Piyasada elektronikçi bir eleman aranırken elektrikçi mi yoksa haberleşme mi tercih ediliyor bunları bir araştır, İşsin içinde olan birisiyle iletişime geç, tercihlerin kapanmasına az kaldı. Sana başarılar diliyorum, İnşallah sen de ben de doğru atışlar yaparız.

    • @emreklc3149
      @emreklc3149 6 ปีที่แล้ว

      Melih Arabaci Insallah. Umarim hersey istedigimiz gibi olur.

  • @mustafaulasdereli7250
    @mustafaulasdereli7250 7 ปีที่แล้ว +14

    Hocam yıldız teknikte makine istiyorum. Yedek olarak da yıldız mekatronik düşünüyorum. Ama şuanki Türkiye koşullarında sizce mekatronik mantıklı bir tercih mi? çünkü odası ya da imza yetkisi yok ve EN önemlisi mekatronik mezunu biri makine mühendisi ya da elektrik elektronik mühendisi arayan bir yere bu iki mühendisliği okumuş biri kadar kolay girebilir mi?

  • @themechanical2948
    @themechanical2948 7 ปีที่แล้ว +2

    hocam size ulaşabileceğimiz bir e-posta adresiniz var mı kafamıza takılan bazı sorular var sizinle nasıl iletişim kurabiliriz

  • @theboxingtimee3484
    @theboxingtimee3484 3 ปีที่แล้ว +4

    Merhaba. Robotik mühendisliğine en yakın bölüm sizce hangisidir turkiyede?Robotik alanlar için (görü algoritmaları, görüntü işleme, yapay zeka, gömülü sistemler) için bilgisayar mühendisliğini mi önerirsiniz yoksa elektrik elektronik mühendisliğini mi? Asıl amacım aslında yüzde yüz insansız bitli fabrikaları kurmak. Otomasyonel tarım teknolojileri geliştirmek yapay zeka entegreli. Veya ne biliyim telefondan kontorl edilen bir uzaktan kumandalı araba geliştirmek istiyorum. Bu ilgi alanını en çok barındıran bölüm sizce hangisidir? Bilgisayar müh mü yoksa elektrik elektronik müh mü?

    • @lancerekt3344
      @lancerekt3344 3 ปีที่แล้ว +1

      Ne seçtin, memnun musun?

    • @batuhan8465
      @batuhan8465 3 ปีที่แล้ว +2

      naptın?

    • @emre7677
      @emre7677 ปีที่แล้ว +1

      Robotik elektroniğin alt dalıdır .
      Sonrasında yazılım alarak devam edilebilir.
      Yani ben böyle yaptım.

    • @nopainnogain1726
      @nopainnogain1726 ปีที่แล้ว

      aynı konuya ilgi duyuyoruz. makine yazılır mı peki

  • @Esra-pu1xl
    @Esra-pu1xl 7 ปีที่แล้ว +6

    hocam bu ne 5 mühendislik dalı yazmışssın anlattığın hep yazılım. iyi hoş da Türkiyede bu kadar geniş iş olanakları olduğunu düşünmüyorum.

    • @osmankaii9378
      @osmankaii9378 6 ปีที่แล้ว

      Esra İÇÖZ HUAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA bilgisayar mühendisliğinde yazılımda iş olanağı yoksa baska nerde var aaa dur çöpçülükte var mesela hadi git çöpcü ol o zaman.

    • @emreklc3149
      @emreklc3149 6 ปีที่แล้ว +11

      Px Hx Sanada oldugunu sanmiyorum cunku okudugunu dahi anlayabilen bir insan degilsin. Is yok dememis anlattiginiz kadar genis oldugunu dusunmuyorum demis. Kalifiye eleman sayisi cok fazla degil dogal olarak hepsi is buluyor. Bu alani genis oldugunu gostermez. Bu kafayla zor seninde isin.

    • @batuhan8465
      @batuhan8465 3 ปีที่แล้ว +1

      yazılımla ilişkisini vurguluyor çünkü. zaten gördüğüm bildiğim kadarıyla deyip duruyor. hatta aklımın alabildiği kadarıyla bile diyor. nerenizle dinliyonuz

    • @Esra-pu1xl
      @Esra-pu1xl 3 ปีที่แล้ว

      @@emreklc3149 kesinlikle 👏

  • @mrtcnl
    @mrtcnl 7 ปีที่แล้ว +3

    Şuan hazırlıkta okumakta olan bir Bilgisayar Mühendisi olarak geleceğimizin açık olduğunu düşünüyorum.Ama Internet Of Things olayı konusunda paranoyak düşüncelerim var.Mesela ben bilgisayar oyunları oynuyorum.Watch_Dogs adlı bir oyundaki senaryoda devlet bir firmayla anlaşıp şehri akıllı şehire çevirip trafik ışıkları,vanalar vs. her şey CTOS(Central Operating System) adlı bir sisteme bağlı ve sisteme giren bir hacker ana karakterini canlandırıyoruz oyunda.Böyle bu durum paranoyakça düşündürüyor.

    • @melihkrma4577
      @melihkrma4577 7 ปีที่แล้ว +1

      Mertcan ÇANLI ilerde olucak gibi duruyor boyle bir sey

    • @emre7677
      @emre7677 ปีที่แล้ว

      Yani gelecek bu zaten önce bilim kurgu olarak gösterip altyapı hazırlıyorlar.

  • @furkanfurkan5712
    @furkanfurkan5712 7 ปีที่แล้ว +10

    hocam amerikalılar genel olarak hangi mühendisliği daha fazla tercih ediyorlar haberiniz varmı?

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +33

      genelde mühendislikle çok alakaları yok, işletme gibi alanları daha çok tercih ediyorlar ancak bilgisayar mühendisliğini şayet mühendislik olarak kabul ediyorsanız (ki amerikada bilgisayar bilimleri bu alana giriyor) şu anda en çok tercih edilen bölüm diyebilirim, hatta benim gördüğüm kadarıyla ezici bir oranda.

    • @ebruakcay3249
      @ebruakcay3249 3 ปีที่แล้ว

      @Great Heisenberg Cevabını merak ediyorum.

    • @emre7677
      @emre7677 ปีที่แล้ว

      Tabiki de mekatronik ister özel sektör ister yazılım alanına geçiş rahatlığın var.

  • @rabiaselcencetin7713
    @rabiaselcencetin7713 ปีที่แล้ว

    Hocam merhaba, mekatronik mühendisliği ile hangi bölümün çap veya yan dal yapılmasını öneriyorsunuz? Mühendislik ekonomosi ile beraber okunmasının getirisi yararlı mıdır?

  • @tengiztengiz4118
    @tengiztengiz4118 3 ปีที่แล้ว +2

    Çok faydalı bir yayın olmuş, teşekkürler.

  • @Makinemuhendisi12
    @Makinemuhendisi12 หลายเดือนก่อน

    Merhaba hocam sayısal 260k sıralama yaptım ayriyetten okul1.liğimde mevcut sizce tercihleri yaparken 100k dan başlamam mantıklı mıdır? (Makine, endüstri,mekatronik) Bölümlerinden istiyorum ve MTOK yazmalımıyım?

  • @emrecanyetismis3802
    @emrecanyetismis3802 7 ปีที่แล้ว +5

    hocam arabalara yazılım atmak icin hangi universte bolumune gitmeliyim

  • @erdemm3879
    @erdemm3879 ปีที่แล้ว

    Hocam ben meslek olarak değil bireysel olarak calismak istiyorum proje yapmak istiyorum nereden başlamalıyım? ,matematikte ne kadar iyi olmaliyim ? Bir yol haritasi verir misiniz?

  • @ahmetsener1077
    @ahmetsener1077 7 ปีที่แล้ว

    Hocam ygs ogrencisiyim yazilim muh dusunuorum onerdigniz Universote varmidir 2.Sorum ise Yazilimda kendimi oyun alaninda gelistirmeyi istiorum hangi alana yönelmem lazim simdiden tesekur ederim kolay gelsin.

  • @alikaragoz8295
    @alikaragoz8295 5 ปีที่แล้ว +1

    hocam ben mekatronik mühendisliği tercihi yaptım yan dalımda bilgisiyar mühendisliği aslında biraz entersan bir alanların kaynaşması daha mekatroniğe yakın makine yada elektronik tercihi yapmak mantıklı olabilirdi ama ben zaten yazılım öğreniyordum sistemsizce şimdi daha düzenli bir gelişimim var ama gelecek adına aslında direkt bir alana asılıp bir işi halletmek lazım ama işte bir hata olabilir bu ama dediğniz gibi ilerde yeni oluşucak bir alanda mekatronik ve bilgisiyar ortak bir alana dönüşürse daha hızlı o alana uygun eğitimi alabilirim diye düşünüyorum örneğin bilgisyar mühendislikleri yan dal olarak istatistik yaptıysa şu aralar veri alanına hızlıca girebilir hocam

    • @parakazanmakisteyenler
      @parakazanmakisteyenler 5 ปีที่แล้ว +1

      Hangi unuverstede okuyosun abi mekatronik zormu ben de mekatronik arasinda kaldim

    • @nopainnogain1726
      @nopainnogain1726 ปีที่แล้ว

      ben robotik alanında çalışmak istiyorum boston dynamics gibi yerlerde. makien müh yazılır mı? ayrıca yazılımla da uğraşıyorum ve işin kodlama kısmında da olmak istiyourm

  • @teekylol7490
    @teekylol7490 3 ปีที่แล้ว +3

    Makine mühendisliğinden yazilima gecmenin herhani bir yolu varmı

    • @emremert5459
      @emremert5459 3 ปีที่แล้ว

      yatay geçiş

    • @xSignatuR
      @xSignatuR 3 ปีที่แล้ว +2

      Makina,mekatronik,ee,kontrol,bilgisayar hepsi yazılım yapabiliyor.

    • @nopainnogain1726
      @nopainnogain1726 ปีที่แล้ว

      @@xSignatuR merhabalar tercih yapacağım. ilgi duyduğum alan robotik ve yapay zeka. boston dynamics gibi yerlerde çalışmak istiyorum. itü makine mühendisliği bunun için uygun mudur?

  • @eneserdogan34
    @eneserdogan34 7 ปีที่แล้ว +5

    Elektronik Haberleşme için ne dersiniz ?

  • @aliitspend7205
    @aliitspend7205 7 ปีที่แล้ว +1

    arkadaşlar mühendislik ülkeden ülkeye göre değişmektedir idealler söz konusu bu konuda türkiye çapında bakarsanız elektrik elektronik mühendisliği başı çekmekte ve inşaat mühendisliği takip etmektedir ama amerika üzerine bakarsanız bilgisayar ve yazılım mühendisliği ezici bir üstünlükle öndedir elektrik elektronik makine gerisinde kalmaktadır sizin çalışmak istediğiniz yer çok önemlidir unutmayın

    • @emreklc3149
      @emreklc3149 6 ปีที่แล้ว

      Ali Itspend Peki elektrik elektonik mi? Elektronik haberlesme mi? Istedigim universitede elektronik haberlesme tutuyorken ona gitsem cok bir fark olur mu? Nihayetinde elektronik alaninda imzam olacak.

    • @tarkbugra5919
      @tarkbugra5919 6 ปีที่แล้ว

      Emre Kılıç ytu mu dusunuyosun arastirdin mi??

    • @emreklc3149
      @emreklc3149 6 ปีที่แล้ว +1

      Tarık Buğra Ben kocaeli universitesini dusunuyorum. Ama yildiz tutmadigindan sen tutuyorsa git. Bu arada bolum hakkinda baya kisi ile konustum arastirdim mezunlardan. Okudugun bolumun isminin cok bir onemi yok. Eger ozelde calisacaksan. Devlette ise bolumunun ismine gore aliyorlar. Ama devlete giris zor. Birde kpss ye calisman lazim ve biliyorsun torpil fazlasi ile lazim oluyor. Ozelde ise bir elektrik bir elektronik ve haberlesme ve bir elektrik elektronik muhendisi ayni isi bilr yapabilir. Yani bolumun ismine bakma ama ben sana elektronik haberlesmeyi oneririm yinede. Onu en acik olan o. Birde karakterinede bagli. elektrik muhendisleri buyuk voltajli saha islerinde calisiyor barajlar santreller gibi. Elektronik ise daha cok az voltajli devreler cipler vs. Gibi. Daha cok ofis ortami yani.

    • @tarkbugra5919
      @tarkbugra5919 6 ปีที่แล้ว

      Emre Kılıç çok teşekkür ederim kardeşim bir paragraf yazı yazmışsın, ytu geliyo gibi 1k fark var sıralama inşallah gelir senin için en hayırlısı olur umarım

    • @emreklc3149
      @emreklc3149 6 ปีที่แล้ว

      Tarık Buğra 1k var ise gelir buyuk ihtimal. Hayirli olsun simdiden iyi yapmissin baya :) Hepimiz icin en hayirlisi olur insallah ☺

  • @emreyildiz5387
    @emreyildiz5387 7 ปีที่แล้ว +3

    Hocam tercih dönemi başladı sayılır ben makine ve bilgisayar arasında kaldım hangisinde kendimi geliştirmem daha kolay olur?

  • @skylinelapse
    @skylinelapse 7 ปีที่แล้ว +1

    Hocam neden Qt dan bahsetmiyorsunuz?

  • @berk546
    @berk546 3 ปีที่แล้ว +5

    Ben fero + patron

  • @komedidunyas3409
    @komedidunyas3409 6 ปีที่แล้ว +2

    Babam Çok Haklısında Türkiyede Yazılım Mühendisliğinde Toplasan 5 6 Tane Adam Akıllı Üniversite Bölüm Açmış

    • @alperkayaoglu
      @alperkayaoglu 4 ปีที่แล้ว +1

      Hayır bide devlet bu kadar yazılım yazılım diye bağırıyor yok çocuklarımıza yazılım dersi veriyoruz ilkokulda lisede vs ama gel gör ki devlet daha yetiştirmek için doğru düzgün üniversite açmış değil bakıyorsun devlet üniversitelerine hoca sayısıda az ve çoğu teknoloji fakültelerinde bu eğitimi veriyor nasıl olacak bu iş diyorki siha iha yaptık tank yapıcaz gemi yapıcaz uçak yapıcaz ee bunun yazılımını kim yapacak? Adam gibi üniversite açıp bu üniversiteleri devletin ihtiyacı doğrultusunda hoca gönder eğit sonra al kendi silah ve savunma sanayisine sonra biz yerli milli yaptık de

    • @alperkayaoglu
      @alperkayaoglu 4 ปีที่แล้ว

      TercihRehberi videonu izledim beğendim abone oldum ben izmirde yaşıyorum yazılım izmirde özel üniversitelerde var sadece devlet olarak en yakın manisa var bilgisayar mühendisliğide puanları biraz yüksek benim için o yüzden yazılımı seçtim

    • @gladiatorrrr
      @gladiatorrrr ปีที่แล้ว

      ​@@bleda_çok alakasi yok ama yazılımı da kapsar

  • @mertakcin
    @mertakcin 7 ปีที่แล้ว +1

    Hocam yazılım dünyasının gerçekten dediğiniz gibi geniş olması kulağa gerçekten hoş geliyor.Fakat 4 senelik lisans eğitiminden sonra yeni mezun bir bilgisayar mühendisinin bu projelerdeki yeterliliği nasıl olucak o bir soru işareti değil midir sizce de.Yani lisans eğitiminden hemen sonra bu yeterliliğe nasıl ulaşılıyor.Bu süreç kaç ay yada yıllık bir süreç ve bu süreçte yeni mezun mühendisler nasıl pişiyor?.Teşekkürler.

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +5

      şimdi işin iki boyutu var. Birincisi bu yeterliliğe ulaşmak için atılacak en doğru adımın bilgisayar mühendisliğini tercih etmek olduğu. Yani başka tercihlerden sonra yazılım alanındaki bu teknik yeterliliğe ulaşmanın daha zor olacağı veya ilave adımlar gerektireceği sanırım anlaşılıyor.
      Sorunuzun ikinci kısmına gelecek olursak, üniversite eğitimi sırasında benzer projeler yazıyorsunuz zaten (özellikle iyi üniversitelerde) bu konularda konuşmalar, seminerler, sunumlar vs. çok sayıda etkinlik de oluyor, ve hatta işin ehli hocalar, dersleri veriyorsa size bu konulara yakın projeler yaptırıp gerçek hayattan örnekler de verebilir. Mezun olduğunuzda, hakkıyla verilmiş bir eğitim almış ve kendinizi bu alanlardan en azından birisinde yetiştirmek için gayret sarf ettiyseniz, mezun olur olmaz yeterli bilgi ile çıkmanız mümkün. Ancak bu genelde çoğu öğrenci için geçerli olmuyor, ya eğitimdeki problemler, ya yetersiz üniversite imkanları, ya da öğrencilerin ilgisiz ve dikkatsizliği (veya doğru yönlendirilmemesi diyelim) sonucunda çok büyük orandaki öğrencinin yeni mezun seviyesinde ne yazık ki çoğu alan için yeterli donanımla çıkamadığını görüyoruz. Burada da sektöre girip sektörde bazı şeyleri öğrenmek, yüksek lisans yapmak veya okurken kendi çalışmalarınızla çok rahat edinebileceğiniz yeterliliği, mezuniyetten sonra aramak gibi yollara giriliyor. O yüzden hep söylediğimiz gibi, bu alanlara merakınız varsa, bilgisayar mühendisliğini seçin, mümkünse iyi bir üniversiteye girin ( th-cam.com/video/FsXle0rfv1M/w-d-xo.html ) , sonrasında kendinizi yetiştirin : th-cam.com/video/VNZ2v9i2xa8/w-d-xo.html .
      Başarılar

    • @serdardogan4175
      @serdardogan4175 7 ปีที่แล้ว

      Hocam verdiğiniz bu cevabın aynısını Yazılım Mühendisliği için de söylemiş olduğunuzu varsayabilir miyiz?

    • @mertakcin
      @mertakcin 7 ปีที่แล้ว +1

      BilgisayarKavramlari Hocam emeğinize sağlık.Gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim.

  • @sibelaydnoglu850
    @sibelaydnoglu850 5 ปีที่แล้ว +1

    Oğlum Biyomedikal Mühendisliğinde okuyor ama Makina ya da Mekatronik okumak istiyor.İstanbul-Ankara-İzmir deki üniversitelere puanı yetmedi,Anadoluda hangi üniversiteyi tavsiye edersiniz?
    Karadeniz Teknik,19 Mayıs,Erciyes,Sakarya,Selçuk,Çukurova ,Tekirdağ vs..

    • @alikaragoz8295
      @alikaragoz8295 5 ปีที่แล้ว +1

      mekatronik erciyes çok iyidir

    • @sibelaydnoglu850
      @sibelaydnoglu850 5 ปีที่แล้ว +1

      @@alikaragoz8295 geç oldu, İstanbul Üniversitesi malzeme metalürji mühendisliği kazandı, teşekkürler

  • @muratcanersin9621
    @muratcanersin9621 4 ปีที่แล้ว +1

    Hocam iyi günler ben meslek lisesi mezunuyum meslek lisesinde bilgisayar okudum mekatronik mühendisliği mtok yazabilir miyim tercihlerde

    • @StormTeo
      @StormTeo 4 ปีที่แล้ว +1

      Hayır

  • @haticecakmak6768
    @haticecakmak6768 4 ปีที่แล้ว +2

    Merhaba bilgisayar programcılığından dgs ile bil. Müh. Geçmek mantıklı mı.

    • @alph4w0lf
      @alph4w0lf 4 ปีที่แล้ว

      Ben öyle yapıcam

    • @oguzhancakr-cn8rg
      @oguzhancakr-cn8rg 4 ปีที่แล้ว

      @@alph4w0lf çok zor konteyjanlar 1-2 kişi alıyo

    • @alph4w0lf
      @alph4w0lf 4 ปีที่แล้ว +1

      @@oguzhancakr-cn8rg belirli üniler için zor. İtü odtü gibi yerler zor alıyor. Herhangi 4 yıllık bir üniye yükselmek fazla net istemez

  • @mustafaemircnar2597
    @mustafaemircnar2597 ปีที่แล้ว +1

    mekatronik mühendisliği öğrencisiyim mekatronik mühendsiliği ile bilgisayar yazılım ilişkisi nedir ne derecede bilgissyar yazılım öğretiliyor yardımcı olursanız sevinirim

    • @tukocde
      @tukocde ปีที่แล้ว +1

      mekatronik ve bilgisayar arasında kaldım yazılımla ilgiliyim hangisini secmek daha mantıklı sizce

    • @husoelrey
      @husoelrey ปีที่แล้ว +1

      @@tukocde pc oku bence

  • @lSunTzu
    @lSunTzu 7 ปีที่แล้ว

    hocam hep elektrik eletronik muhendisi ariyorlar aselsan vestel arcelik bosh gibi firmalar. aselsanda 1350 tane eletrik eletronik 250 tane bilgisayar muhendisligi kadrosu var. genede ben bilgisayar muhendisliginin bittigini dusunmuyorum. o alanlar elektrik eletronikci arkadaslarin yogunlukta oldugu kurumlardir bilgisayar muhendisi ve yazilim muhendisi mezunlarida baska alanlarda daha yogundur aklima gelenler hosting ve veri depolama firmalari bulut hizmeti oyun yazilimi yada antivirus yazilimlari olsun yazilim alaninda egitim almis arkadaslarin yogun oldugu yerdede elektrik elektronikciler az bulunur. Bilgisayar muhendisleri ve yazilim muhendisleri orta halli ve orta ust duzey muhendisler issiz kalmaz diyorsaniz endise edecek bir sey yok gibi.

    • @lSunTzu
      @lSunTzu 7 ปีที่แล้ว

      Fethi O. aynen bende oyle dusunuyorum bende savunma sanayisine yogunlasmak istiyorum mesela baktim mi aselsan ee muhendisleri agirlikta ama baska yerlerde bilgisayar muhendisleri agirlikta bilmiyordum havelsanda bilgisayar muhendislerinin daha cok oldugunu iyi oldu ogrendigim benim gibi dusunuyorsunuz sizde 3 assa 5 yukari

    • @Substratduzeyindefosforilasyon
      @Substratduzeyindefosforilasyon 2 ปีที่แล้ว

      @@lSunTzu hocam ne yapayım akıl verin ben aslında bilgisayar mühendisliği istiyordum fakat puanım istediğim şehire yetmiyor mekatronik okusam savunma sanayisinde yer alabilir miyim

    • @lSunTzu
      @lSunTzu 2 ปีที่แล้ว

      @@Substratduzeyindefosforilasyon savunma sanayisinde çalışıyorum şuan makine mühendisliği okuyorum. Balistik Silah Ve Balistik Zırh tasarımı üzerine gidiyorum Ansys kullanıyorum ileri seviyede. Çalıştığım firma TEI ASELSAN TUSAS ROKETSAN gibi firmalardaki mühendisleri eğitiyor analiz konusunda. Kiralar olmuş 1+1 evin 4 000 tl ben olsam yaşadığım şehirde okurum o parayla kurs alırım özel ders alırım piyasadaki mühendislerden. Bu dediğim yetenekleri özel derslerle kazandım mühendis eğiten danışmanlık veren firmalar var oralara yönelmek oralardan eğitim almak çok çok daha mantıklı okul pek bir şey katmıyor 8 ders alıyorum her dönem 6-7 tanesi boş geçiyor. Mezun olmama 1 sene kaldı 1200tl kira veriyorum bu sene ne olacak belli değil her şey ateş pahası evime 16 saat otobüsle uzak yerde okuyorum. Çok pişmanım ailemin yanında okumadığım için üniversite bu kadar özel ders alıp alması bu kadar zor sertifikaları alırsan üniversitene bakmıyorlar hiç. Özelden daha detaylı konuşuruz Discrod felan gelirsen uzun uzun kendi başıma gelenleri anlatırım sen kendi adına karar verirsin. Son karar senin. 14 400tl kira ödüyorum senede bu para cebime kalsa faturalarla 20 000 22 000 tl felan ooluyor senede bu paraya öyle kurslar alırım ki dünyada her yerde kapılar açılır.

    • @lSunTzu
      @lSunTzu 2 ปีที่แล้ว

      @TH-cam Vanced mühendisliğin temeli inşaat ve makinedir. Diğerleri bu iki mühendislikten türemiştir. Ben makine müh okuyorum memnunum 1 yılım kaldı mezun olacağım. Kardeşim bilgisayar müh. okuyor memnun. Biyomedikal müh. Ziraat müh. Endüstri müh. Malzeme müh. mekatronik müh. gibi alanları pek tavsiye etmem itü de okuyacaksan uçak mühendisliği okunur. Kıyıda köşede okuyacaksan belli başlı bölümlere gitmen daha mantıklı olacaktır. Piyasada sanayide mesleki olarak tanımı oturmamış bir bölümden mezun olduğunda nasıl iş bulacaksın? Yazılım alanını çok istiyordum makine okuduğum halde yazılımda çalışacağım az biraz. Bu devirde mühendise yakışan hiç olmazsa 1 tane yazılım dili bilmeli. Buradan ancak bu kadar yazabildim. Discord gibi ortamlarda sesli olarak daha oturaklı cevaplar verebilirim istersen. Beni en çok etkileyeni seni de büyük ihtimal en çok yakacak olan konuyu söylüyorum evine en yakın olan yer en iyi üniversitedir. 1200₺ kira ödeyen arkadaşıma 2500₺ ye güncellemeyi teklif ettiler 1+1 50 m^2 evi. Benimki 1 hafta önce 1200₺ den 1600₺ oldu. Bunu unutma hayat çok pahalı. Tanesini 158₺ ye aldığım mühendislik ders kitabım tanesi 600₺ oldu ben 316₺ verirken zorlandım millet 1200₺ ye alacak 4 ay kullanacak.

  • @suscancock6685
    @suscancock6685 4 ปีที่แล้ว +1

    beyler mekatronik mühendisliğinin kod kodlama işiyle uğraşıyor mu?

    • @teekylol7490
      @teekylol7490 3 ปีที่แล้ว +1

      Makina bolumu okuyorum lisedeyim suan benjm bölümüm üzerinden bir geçiş olabilrimi yazılıma bilgisauar muhendislgine

  • @denizbabacan6451
    @denizbabacan6451 7 ปีที่แล้ว +1

    Hocam merhaba ben yazılım konusunda gelişmek istiyorum ama yazılım mühendisliği bölümü çok fazla üniversitede yok ve güvenmiyorum. Bu yüzden bilgisayar mühendisliğine kaydım ama çok kararsızım sizce yazılım mühendisliği mi seçmeliyim yoksa bilgisayar mühendisliği üzerinden yazılım geliştirebilir miyim? cevaplarsanız sevinirim :)

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +5

      yazılım konusunda gelişmek istiyorsanız zaten yazılım mühendisliği doğru adres değil. Daha iyi bir yazılımcı olmak istiyrosanız (programcı, siber güvenlik uzmanı vs. ) bilgisayar mühendisliği çok daha doğru bir adrestir. Yazılım projelerinin yönetilmesi, maliyet hesabı, kalite yönetimi vs. istiyorsanız yazılım mühendisliği daha doğrudur. Ancak Türkiyede bu iki bölüm arasında çok fark yok (şu video fikir verebilir: th-cam.com/video/bJKntaXTLlQ/w-d-xo.html ) , o yüzden bence akademik kadrosuna bakıp tercih yapmak ilk eleme kriteri olabilir (Daha detaylı olarak kriterleri şurada anlatmaya çalıştım: th-cam.com/video/FsXle0rfv1M/w-d-xo.html
      Umarım faydası olur, başarılar dilerim.

    • @ozgun6719
      @ozgun6719 7 ปีที่แล้ว

      BilgisayarKavramlari Hocam vallahi son anda gördüm bu yorumunuzu. Yazılımcı olmak için yazılım mühendisliği okumak gerektiğini düşünürdüm. Çok sağolun. Bilgisayar seçeceğim artık. Bu arada ilk 40 bin deki okullar iyi mi bilgisi olan biri yazabilir mi?

    • @ayberkdemir_
      @ayberkdemir_ 5 ปีที่แล้ว

      @@ozgun6719 kardeşim ne yaptın memnun musun? benimde kafam şu sıralar çok karışık...tercih yapacağım

    • @halilsolmaz7904
      @halilsolmaz7904 4 ปีที่แล้ว

      @@ayberkdemir_ sen ne yaptın?

    • @ayberkdemir_
      @ayberkdemir_ 4 ปีที่แล้ว

      @@halilsolmaz7904 bu yıl üniversite sınavım var makine mühendisliğinden yan dal mekatronik düşünüyorum inşallah

  • @tygrua8337
    @tygrua8337 5 ปีที่แล้ว

    Donanım olmadan Yazılım olmaz ama Yazılım olmadan Donanım olur. Yani donanım ve yazılım bir bütündür sadece donanım bir tık önde aslında

    • @bunyamincuci3546
      @bunyamincuci3546 5 ปีที่แล้ว +4

      Yanlış düşünüyorsun. Donanım 10 adım geride diyebiliriz. Evet donanım olmadan yazılım olmaz ama sonuçta bu bir savaş değil. Donanım olacak. Ve donanım sayesinde insanlığa aşırı derecede yararı dokunacak yazılımlar yazılacak ve istenecektir.

  • @halitbey1965
    @halitbey1965 6 ปีที่แล้ว

    Sayın hocam, ben muhasebe bölümü okudum meslek lisesi mezunuyum ve yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Ancak robot yapımı, işte soket programlama, vs. böyle şeylerede çok ilgim var. Kendim öğrenebildiğim kadarıyla html, css ten başka dil bilmiyorum. Yazılım bölümü okuyabilirmiyim. Yani yazılımda bu dediklerimi yapabilirmiyim. Yoksa bilgisayar bölümünü mü seçeyim.

    • @HarryCryptalikes1876
      @HarryCryptalikes1876 3 ปีที่แล้ว

      TAMAMEN MEKATRONİK SENİN İÇİN YAZILIMI BU BÖLÜMDED ED ÖĞRENEBİLİRİSN. ROBOTİĞİ BİLMEDEN YAZILIMCI OLUNAMAZ

    • @kkkppp7730
      @kkkppp7730 3 ปีที่แล้ว

      Mekatronik kesinlikle benim gibisin

    • @yunusaktas6690
      @yunusaktas6690 ปีที่แล้ว

      Halit okuyamazdın başvururken muhasebe göxükecek😊

  • @emredag197
    @emredag197 2 ปีที่แล้ว +1

    Videonun özeti : Yazılım en önemli dal arkadaşlar

  • @mrselected1841
    @mrselected1841 6 ปีที่แล้ว +3

    ya hoca başta objektiflikten bahsediyorsun dk 15 e geldiginde ben bilişim dünyasındayım ordan baktıgım için yazılım daha ön planda olacak diyorsun objektiflikten anladıgınız bu mu Allah aşkına çok boş bi video olmuş

  • @volkanaktas4929
    @volkanaktas4929 7 ปีที่แล้ว

    hocam merhaba yazılım alanında çok merakım ve isteğim var ayrıca bilgisayarda bu tip konularda zaman geçirmeyi seviyorum ve bunun yanında mekatronik ile ilgilide ilgim var danıştığım kişiler mekatronik bölümünü terch ederken bunun yanında 3m gibi eğitim kurslarında yazılım öğrenip sertifika alabilir ve mekatroniğin içinde bulunan yazılım alanında gelişebileceğimi söylediler sizce ne kadar doğru arı ve eksi yönleri nelerdir ya da bu gibi bir durumla ilgili düşünceleriniz, tecrübe ve deneyimleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim :)

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +1

      Mekatronik konusunda uzmanlığım ne yazık ki yok. Mekatronik konusunda ilerlemek için yazılım gerektiğini biliyorum ancak nasıl bir yazılım geçmişi gerekir bunu bence bu konudaki uzmanlara sormanızda fayda var. Ancak genel olarak yazılım sektörü için soruyorsanız, mekatronik yerine bilgisayar mühendisliği gibi alanlarda eğitim almak çok daha doğru olur.

    • @volkanaktas4929
      @volkanaktas4929 7 ปีที่แล้ว

      Anladım hocam benim için çok bilgilendirici oldu çok teşekkür ederim tercihler için yaptığınız videoda ki bilgileri de göz önünde bulundurarak iyi bir sonuç alacağımı temenni ediyorum tekrar çok teşekkür ederim hocam..

    • @iii.mahmutyapc1692
      @iii.mahmutyapc1692 5 หลายเดือนก่อน

      ​@@volkanaktas4929ne yaptın usta

  • @yousuflix_
    @yousuflix_ 3 ปีที่แล้ว +2

    3 sene sonra.. TOGG püüff.

  • @enesyuksell
    @enesyuksell 7 ปีที่แล้ว

    hocam sizce phpnin gelecegi nasil

  • @nuiaslou18
    @nuiaslou18 6 ปีที่แล้ว

    Ben sahada çalışmak istiyorum daha çok teknolojik icatların tasarımını, tamirini, üretimini yapmak istiyorum mekatronik çalışma alanı buna dahil midir?

    • @parakazanmakisteyenler
      @parakazanmakisteyenler 5 ปีที่แล้ว

      Hangisini kazandin kardesim

    • @emre7677
      @emre7677 ปีที่แล้ว

      Evet dahil

    • @nopainnogain1726
      @nopainnogain1726 ปีที่แล้ว

      ne yaptınız bende aynı alanda çalışmak is4tiyorum itü makine uygun mudur

  • @batuhantas5841
    @batuhantas5841 7 ปีที่แล้ว +1

    merhaba biological engineering'ten bahsedebilir misiniz acaba ?

  • @mehmetyaman331
    @mehmetyaman331 7 ปีที่แล้ว

    Hocam Bilişim Sistemleri Mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz. Bilgisayar mühendisliğine. bir alternatif olabilir mi?

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +6

      Türkiye için soruyorsanız, ve amacınız öğrenmekse, olabilir tabi. Size tavsiyem bölüm isimlerine takılmayın. En önemli şey akademik kadrodur. Hoca buluyorsanız, ismin hiç önemi yok.

  • @sametyuksel9189
    @sametyuksel9189 6 ปีที่แล้ว

    teşekkürler hocam

  • @genetiksayfa1609
    @genetiksayfa1609 7 ปีที่แล้ว

    Makine Mühendisliği okuyorum . biyomekanik alanında çalışmak için neler gerekir ?

    • @furkanalpay9529
      @furkanalpay9529 4 ปีที่แล้ว

      Bende bu yil tercih yapicam mühendis olmak istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Makine mühendisliğinin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Tanıdığınız mezunlar varsa kısa sürede iş bulabildilermi?

    • @polatamed
      @polatamed 3 ปีที่แล้ว

      @@furkanalpay9529 benim var ben de okuyorum ve iş bulamayıp kimisi doğalgaz yetki belgesi alıp kendi doğalgaz şirketini açtı kimi de mekanik tesisatçı olup kendi işini açtı bir diğeri de yedek parça alıp satıyor ha hepsi de çok güzel kazanıyor allah kazançlarını arttırsın orası ayrı ben de bitirince ufak ölçekli üretim ve imalat ile ilgili bir işletme açmayı düşünüyorum şuana kadar böyle yerlerde kendimi geliştirdim ve tek başıma girmeyeceğim. Kendi işletmeni açamayacaksan okunmaz bu bölüm çünkü makine mühendisi eleman olamıyor çalışmaya kalkarsan patronların seni çıraktan yukarısında görmeyecektir bunun için kendi işletmeni açamayacaksan asgari ücretin 500 lira üzerinde çırak olarak çalışmaya göz yumacaksın. Onun yerine yeni mezun bilgisayar mühendisi arkadaşlarım 5000-6000 den başlıyorlar. Üstüne aldığımız derslerin zorluklarını saymıyorum ve karşılaştırmaya da gerek duymuyorum. Bence bu mesleğe aşık değilsen ve hobi olarak boş zamanlarında termodinamik veya mukavemet sorusu çözmüyorsan pek de akıl işi değil. Geleceği hakkında ise asla ölmeyecek en köklü ve geleceği parlak bölümlerden bir tanesi. Teknoloji geliştikçe bütün mühendislikler gelişir ama burada bilişimin çok farklı bir ivmesinin olduğunu da belirtmek gerekir. Geçmiş yüzyılda makine çok revaçta iken artık yerini bilişim almış durumda ve makine; elektronik ve bilişimin gölgesinde kalarak ilerliyor.

    • @selahattinilbra2227
      @selahattinilbra2227 3 ปีที่แล้ว

      @@polatamed bende makine istiyorum hangi üniverstede okuyorsun

  • @omercelik2101
    @omercelik2101 7 ปีที่แล้ว

    Abi meslek lisesi okuyorum elektirik elektronik işi öğrenmek için inşaata girdim 5 ay çalıştım ama yetersiz okulda öğrendiğiniz sadece kağıtta kalıyor görmeyince insan öğrenmiyor
    Sorum şu BİZ NERLERDE ÇALIŞALIM ? hocalara soruyorum birşey dedikleri yok bıktık artık 😡

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว

      çok sayıda video hazırladık bu konuda ancak benim uzmanlığım bilişim alanında sizin konunuzda ne yazık ki yardımcı olamayacağım, bu konudaki uzman hocalarınıza sormak dışında yapabileceğiniz bir şey sanırım yok. Farklı hocalara ulaşmayı deneyin.

  • @cengiz1962
    @cengiz1962 7 ปีที่แล้ว +2

    merhabalar, bende yurt dışında mekatronil mühendisliği okumak isyitorum, sizce rusyada mekatronik yada bilgisayar mühendisliği okumamın faydası olabilirmi, göreceğimiz dersler türkiyedeki ile aynımıdır, yardımcı olursanız sevinirim

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว

      Mekatronik konusunda uzmanlığım yok, bir uzmana sormanız daha doğru olabilir, Bilgisayar Mühendisliği için, üniversiteye göre değişiyor, daha önce gelen sorular üzerine incelemiştim ve rusyada bazı üniversitelerdeki içerik Türkiye'dekilerle çok benzer. Hatta teorik eğitimin daha iyi olduğunu söyleyebilirim, ama üniversiteye göre çok değiştiğini bilin. O yüzden bizim sürekli söylediğimiz üzere, hoca sayısı ve kalitesinden başlayarak bütün şu kriterlere göre üniversiteyi değerlendirin derim:
      th-cam.com/video/FsXle0rfv1M/w-d-xo.html
      Başarılar

  • @vedoturkisicops300
    @vedoturkisicops300 6 ปีที่แล้ว +1

    Yazılım mühendisliği kapalı mı abi Önü

    • @codefun863
      @codefun863 6 ปีที่แล้ว +8

      geleceğin en popüler mesleği. bu nası bi soru la :D

    • @batuhan8465
      @batuhan8465 3 ปีที่แล้ว

      @@codefun863 bilgisayar müh. daha iyi

  • @hookerghost1797
    @hookerghost1797 7 ปีที่แล้ว

    Video atılalı baya olmuş ama yine de sormak istediğim bir şey var cevap verirsiniz diye umuyorum :) Önümüzdeki üniversite sınavlarına bende gireceğim ve mekatronik istiyorum ama kafamda şöyle bir soru var İzmir ekonomi üniversitesi mekatronik bölümü 72 binden alırken yıldız teknik 22 binden alıyor bu iki üniversite arasında ne gibi farklar var bir türlü çözemedim ben kendi kapasitemi biliyorum hani izmir ekonomiye gitsem boşuna mı gitmiş olurum illaki 30-20 bin arası bir üniversiteye mi gitmem gerek ? Bu aklımı kurcalayan büyük bir sorun ve internette bir sürü foruma baktığım halde izmir ekonomi de mekatronik okuyan ve bilgi veren birini bulamıyorum aynı zamanda yıldız teknik içinde geçerli insanlar iyi ya da kötü demiş ama bunları neye göre dediklerini açıklamamışlar eğer bir bilginiz varsa ya da bu yorumumu gören ve mekatronik okuyan biri varsa bu soruma ufakta olsa bir yanıt verirse sevinirim...

    • @yusufayazcabiroglu75
      @yusufayazcabiroglu75 7 ปีที่แล้ว

      Hooker Ghost mekatronik falan okumuyorum. Hatta mezuna kalmış biriyim :D Ama şunu söyleyebilirim. Mühendisliklerde etiket önemlidir. Ne kadar yüksek bir okuldan mezun olursan o kadar kolay is bulursun. Ayrıca iki okul arasında çevre ve eğitim kalitesi farkı da net bir şekilde var.

    • @hookerghost1797
      @hookerghost1797 7 ปีที่แล้ว

      Ya şimdi gitmediğim için bilemiyorum belkide insanın kendini geliştirmesiyle eğitim doğru orantılıdır ama giden varsa ona göre bir şeyler derse sevinirim İzmir'in ortamı daha iyi olacaktır İstanbul'un da eğitimi ne derecede iyidir eğitimi için İstanbul çekilir mi ? gibi gibi

    • @yusufayazcabiroglu75
      @yusufayazcabiroglu75 7 ปีที่แล้ว

      Hooker Ghost anladım benden cevap istemiyorsun ama ben yine de arkadaşlarımdan duyduklarımi ınternette gördüklerimi falan yazayım. Belki burayı rastgele okuyan birinin de işine yarar :D
      Mühendisliklerde ortam olarak İstanbul ve Ankara her zaman diğer şehirlerden daha avantajlı oluyor. Mesela önemli bir Prof. Konuşma yapacaksa ankarada veya İstanbul'da yapar ( Genellikle) veya staj için is bulma konusunda ankara ve İstanbul yine daha avantajlı.
      Kendini geliştirme önemli tabi. Ama is verenler veya yüksek lisans için başvuru yapacağın ünideki kişilerde bir on yargi oluşuyor. CV de odtü yazması farklı, CV de sütçü imam yazması farklı. Mesela meslek lisesindeki bir öğrenci çok çalışıp fen lisesi seviyesini geçebilir. Ama sana meslek liseliyim dediğinde bu kesin toplama çıkarma bile bilmiyordur gibi bir on yargı oluşur. Üniversiteler için de aynı durum işte. Tabi bahsettiğin yerlerde bulunan biri daha fazla yardımcı olabilir.

    • @hookerghost1797
      @hookerghost1797 7 ปีที่แล้ว +1

      Teşekkürler

    • @ugurselimozen5687
      @ugurselimozen5687 6 ปีที่แล้ว

      dostum yıldız da mekatronik okuyorum.dersleri makine ve elektroniğe göre zordur ama hocaları gerçekten çok kaliteli yıldız mek.sitesine girip bakabilirsin ben 100.ing de okuyorum bölümünde ing.sini tavsiye ederim.tavsiye verecek kimseyi bulamamanın sebebi de ülkede çok azız.

  • @emirkorkmaz6032
    @emirkorkmaz6032 2 ปีที่แล้ว

    artık dünyada ki her yere 2 gün içinde geliyor

  • @bakitalan1966
    @bakitalan1966 7 ปีที่แล้ว +2

    Hocam Merhabalar,
    Kafam çok karışık. Makine mühendisiyim askerliğimi yeni bitirdim. İş arama sürecinde de ingilizce kursa yazılmak istedim. 1 kur bitirdim ikincisine başlıyorum.
    Hedef ingilizceydi ve devam ediyorum
    Şimdi bir kurs daha çıktı karşıma işkurun desteği ile smart pro akademide.
    Microsoft yazılım uzmanlığı.
    c#, algoritma, asp .net javascript ajax html framework gibi adı aklıma gelmeyen birkaç şey daha..
    5 ay sürecek ve 700 lira aylık para da veriyorlar. sagolsunlar.
    Makine mühendisi olarak robotik alanında çalışmak isterim. Bazen paralı bir plc kursu mu alsam diye düşünüyorum. sonra bu işkurun yazılım kursu aklıma geliyor fırsatı kaçırmıyım sonra da plc alırım diyorum . plc bilmediğim için bu alanda pek iş bulamıyorum.
    Sizce bu beş aylık kurs mesleğim için nasıl?
    Lütfen acil bir cevap verin ve yardımcı olun günlerdir bunu düşünüyorum. Kısa bir vaktim kaldı imza atacagım bu pazartesi.
    Bu arada ing kursu ile yazılım kursu saatleri uyuyor. biri ogleden once diğeri ise ogleden sonra . ikisi de kadıkoyde.

    • @emredag1907
      @emredag1907 6 ปีที่แล้ว +2

      Memati ayaklateş Burası Türkiye burada cahillik daha önemli

    • @batuhan8465
      @batuhan8465 3 ปีที่แล้ว

      naptın

    • @bakitalan1966
      @bakitalan1966 3 ปีที่แล้ว +1

      @@batuhan8465 yazilimi sectim. Makine muhendisligini biraktim. 3 senedir yazilim alaninda calisiyorum. Hayatimdan cok memnunum. Hatta suan kod yaziyorum.

    • @batuhan8465
      @batuhan8465 3 ปีที่แล้ว

      @@bakitalan1966 yazılımın hangi alanı? web mobil vs

    • @bakitalan1966
      @bakitalan1966 3 ปีที่แล้ว

      @@batuhan8465 rpa. Robotic process automation

  • @efedolunay
    @efedolunay 4 ปีที่แล้ว

    Hocam bilkent mi boğaziçi mi hangisi bilgisayar ve elektrik elektronik mühendisliği için tercih ederdiniz

    • @alph4w0lf
      @alph4w0lf 4 ปีที่แล้ว +1

      Elektirik için bilkent diyorlar

    • @efedolunay
      @efedolunay 4 ปีที่แล้ว

      @@alph4w0lf teşekkür ederim

    • @alph4w0lf
      @alph4w0lf 4 ปีที่แล้ว

      @@efedolunay tutuyorsa burs veriyorlar. 4000 TL

    • @efedolunay
      @efedolunay 4 ปีที่แล้ว

      @@alph4w0lf 1200 tl yaziyor sitesinde

    • @alph4w0lf
      @alph4w0lf 4 ปีที่แล้ว

      @@efedolunay benim ikiz arkadaşlarım var. Biri 350 biri 334. Oldu . 4000 alıyorlar. Bilkent elektirik

  • @meteustundag6399
    @meteustundag6399 6 ปีที่แล้ว

    OZAMAN PC MÜH YERİNE YAZILIM MÜH DAHA ÖNEMLİ ??

  • @kn23t
    @kn23t 5 ปีที่แล้ว +1

    Ee sadece telefon üretmekten ibaret değil. Geleceğin teknolojisi ee ile şekilleniyor. Yazılım günü kurtarmaktır.

    • @alynaklcn2295
      @alynaklcn2295 4 ปีที่แล้ว

      Geleceğin teknolojisi yazılım ile şekilleniyor. Ee gittikçe yazılıma iş kaptırıyor. Ee olmadan olmaz ama gittikçe ee nin alanı daralıyor

    • @vahsibatljohnny6682
      @vahsibatljohnny6682 4 ปีที่แล้ว +2

      @@alynaklcn2295 alakasız ee nin daraldığı yok, türkiyede üretim yok :D

  • @candidate9321
    @candidate9321 4 ปีที่แล้ว +1

    Yazılım mühendisliği

  • @emre7677
    @emre7677 ปีที่แล้ว +2

    Mekateonik bölümü full stacktır .
    Pokerde elinizde ki jokerdir.

    • @tukocde
      @tukocde ปีที่แล้ว

      yazılım uzerine iş yapmak istiyorum sizce mekatronik mi bilgisayar mi tercih etmeliyim cok arada kaldım

    • @centrumboss
      @centrumboss ปีที่แล้ว

      @@tukocde Nereyi tercih ettiniz

    • @tukocde
      @tukocde ปีที่แล้ว

      bilecik bilgisayar@@centrumboss

    • @gladiatorrrr
      @gladiatorrrr ปีที่แล้ว +1

      ​@@tukocdebilg tabiki

  • @yunusemrear3592
    @yunusemrear3592 3 ปีที่แล้ว

    Katılıyorum.

  • @ibrahimhalilozknac7639
    @ibrahimhalilozknac7639 4 ปีที่แล้ว +2

    Ya çok uzatıyorsunuz kısa kes söyle bitsin kafamız şişti

  • @brngylni
    @brngylni 6 ปีที่แล้ว +1

    Effsane yorumladı ya

  • @mehmetsahin3519
    @mehmetsahin3519 6 ปีที่แล้ว

    Abi kafanda saç kalmamış oku oku nereye kadar elektirik 2 sene dgs elektronik haberleşme müh 4 sene

  • @bugraozturk9991
    @bugraozturk9991 6 ปีที่แล้ว

    Endüstri mühendisliği ve mekatronik mühendisliği ÇAP önerir misiniz?

    • @parakazanmakisteyenler
      @parakazanmakisteyenler 5 ปีที่แล้ว

      Kazandinmi kardesim mekatronigi

    • @batuhan8465
      @batuhan8465 3 ปีที่แล้ว +1

      çok zor olmaz mı

    • @Substratduzeyindefosforilasyon
      @Substratduzeyindefosforilasyon 2 ปีที่แล้ว

      @@parakazanmakisteyenler knk sen ne yaptın şu an aynı kararsızlığı ben yaşıyorum lütfen cevap verr

    • @parakazanmakisteyenler
      @parakazanmakisteyenler 2 ปีที่แล้ว

      @@Substratduzeyindefosforilasyon ben bitirdim dostum çalışıyorum

    • @asdasqwexd6416
      @asdasqwexd6416 2 ปีที่แล้ว

      @@parakazanmakisteyenler abi mekatronik mezunu musun acaba eger oyleysen birkac soru sormak isterim eger sen de musaitsen

  • @seyfettincan4220
    @seyfettincan4220 4 ปีที่แล้ว

    Valla ne mekatronik ne bilgisayar nede yazilim mezunuyum tek biseyden eminim yazilim olmadan bunlarin hepsi cöp)))bi insani dusunun her turlu yasamsal donanimi var fakat beynindeki yazilim olmasa ne oluyor bitkisel hayat )))yani bana gore en onemlisi yazilim gibi geliyor otekilerde onemlidir ama yazilim bence basta

    • @alynaklcn2295
      @alynaklcn2295 4 ปีที่แล้ว

      Kimse çalışmasın yatsın demi

    • @seyfettincan4220
      @seyfettincan4220 4 ปีที่แล้ว

      @@alynaklcn2295 o sana kalmis)

    • @kkkppp7730
      @kkkppp7730 3 ปีที่แล้ว +1

      Peki diğer mühendisler yazılım bilirse iş değişir

  • @muharremozgeris2205
    @muharremozgeris2205 7 ปีที่แล้ว

    Elektrik elektronik mi sadece elektronik mi

  • @emirhandogan34
    @emirhandogan34 7 ปีที่แล้ว

    kolay gelsin hocam aynı şehirde bulunan devlet üni.sinde bilgisayar müh. vakıf üni.sindede ikinci öğretim optisyenlik okumak gibi seçeneğim varmı

    • @batuhan8465
      @batuhan8465 3 ปีที่แล้ว

      öğrendin mi?

    • @emirhandogan34
      @emirhandogan34 3 ปีที่แล้ว

      @@batuhan8465 hayır 😂 devlet ünisinde hemşirelik okudum

    • @batuhan8465
      @batuhan8465 3 ปีที่แล้ว

      @@emirhandogan34 son anda falan mı vazgeçtin

    • @emirhandogan34
      @emirhandogan34 3 ปีที่แล้ว +1

      @@batuhan8465 hayır puanım kaliteli bir ünide bilgisayar okumaya yetmediği için normal bir ünide de bilgisayar okumanın gereksiz olacağını düşündüğüm için başka bölüm tercih ettim

    • @batuhan8465
      @batuhan8465 3 ปีที่แล้ว

      @@emirhandogan34 memnun musun peki?

  • @kn23t
    @kn23t 5 ปีที่แล้ว +1

    Elektrik Elektronik > yazılım

    • @bleda_
      @bleda_ 3 ปีที่แล้ว

      ne bakımdan

    • @batuhan8465
      @batuhan8465 3 ปีที่แล้ว

      mal