Pompalı pompasız su arıtma cihazı farki

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 21 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 219

  • @pagong0x
    @pagong0x 4 หลายเดือนก่อน +2

    Çok aranan bir soruya müthiş bir cevap olmuş. Eline koluna sağlık.

  • @Ataturk.13
    @Ataturk.13 11 หลายเดือนก่อน +1

    Usta merhabalar. Pompalı bir cihaz alırken buna ek olarak dijital ekranlı olması, ters membran yıkama özelliği olması çok önemli midir ?

  • @Ataturk.13
    @Ataturk.13 11 หลายเดือนก่อน +2

    Usta bu deneyi 300 lük pompa ile değilde 75 lik pompa ile deneseydin yine 1e1 oranında mı olurdu su ?

    •  11 หลายเดือนก่อน

      10 bar basıncı sağlarsa fark etmez aynı olur, önemli olan basınç farklıdır. 75 lik pompalar genelde 6 bar basınç uygular bu yüzden oranlar aynı olmaz

    •  11 หลายเดือนก่อน

      @@Ataturk.13 teknik olarak mümkün değil derken 300luk kullanılabilir, yüksek basınç istiyorsanız basınç ayarı yapılan bir pompa almanız gerekiyor bunlarda genelde 100, 200, 300 gibi pompalarda mevcut. Normal 75lik pompalar genelde 1.2 amper ve 1.5 amper adaptör kullanırlar ve bu güçte 75 gpd pompa 5.5 bar en fazla 8 bar membrana basınç uygulayabilir, (8 bar pek nadir görüyorum, genelde 6 bar gibi çalışıyor o pompalar) manometreniz varsa uyguladığı basıncı okuyabilirsiniz. Aslında bu basınçla çalışan arıtma cihazlarının tümünde manometre olması gerekiyor, en azından sistemde bir sorun varmı yokmu son kullanıcı anlar ama maliyet açısından satıcılar kaçıyor manometreden. Bir manometre alıp membran girişine takmanızı öneririm.
      Daha yüksek basınç ile membrana su iletmek isterseniz 75lik pompa dışına çıkmanız gerekiyor. 75 membrana 300 değilde 100 veya 200 alıp yukseltme yapabilirsiniz. Pompa değişiminde ona uygun güç sağlayacak adaptörde almanız gerekiyor. 100luk pompa için 2 amper 200 pompa için 3 amper 300 pompa için 5 amper yeterli olmaktadır. Bir pompanin üzerinde çalışma gerilimi ve gücü genelde yazar. Pompa üzerinde yazan max amper değerlerinin üzerinde bir adaptör almanız gerekiyor.

    • @Ataturk.13
      @Ataturk.13 11 หลายเดือนก่อน

      Bilgiler için teşekkür ederim hocam. Peki bu durumda 75lik ile 300lük pompa arasında su oranı tahminen kaça kaç olur ? 300lük 1e1 iken 75lik pompa 1e kaç olur ?

    •  11 หลายเดือนก่อน

      @@Ataturk.13 1:1 alıyorsanız daha fazla aşağıya basınç yükselterek azaltamazsınız fazla hocam 1:08 ya da 1:09 olur, daha aşağıya 05e çekmek için flow değerini de düşürmek gerekiyor.

    • @Ataturk.13
      @Ataturk.13 11 หลายเดือนก่อน

      ​@yok hocam şunu sordum. Şimdi siz 300 lük pompa ile 1e1 su aldınız ya bunu 75lik pompa ile yapsaydınız 1e kaç su alırdınız ? Aradaki fark için 75lik pompayı çıkarıp 300lük alıp takayım mı ?

  • @ali-un1tq
    @ali-un1tq 4 ปีที่แล้ว +4

    çok faydalı olmuş elinize sağlık

  • @ismetkzltepe2205
    @ismetkzltepe2205 หลายเดือนก่อน

    Çok teşekkür ederim güzel bilgilendirme oldu.

  • @bartugul6395
    @bartugul6395 ปีที่แล้ว +1

    Ustam merhaba bende pompali aritma mevcut fakat bu sekilde akmiyor cok az akiyor neden kaynaklanir

    •  ปีที่แล้ว

      Membran fiktreniz zarar görmüş olabilir yada ön filtreler suyun geçişini zorlayabilir tıkanıklık kaynaklı ama en büyük neden genelde membrandır. Şöyle test edin; tank vanasını kapatın ve arıtma çeşmesini açın akan temiz suyu bir bardağa ve atık suyu bir bardağa koyun ve karşılaştırma yapın kaça kaç atıyor. Yani 1 bardak temiz su için kaç bardak atık su atıyor. Eğer arıtma suyunuz damla damla akıyorsa membran filtrenizi değiştirin .

  • @t.t1756
    @t.t1756 ปีที่แล้ว +2

    Usta çok güzel bir video olmuş eline emeğine sağlık

    •  ปีที่แล้ว

      Destekleriniz için teşekkür ederim!

  • @once.insan.olmak.
    @once.insan.olmak. ปีที่แล้ว +1

    Selamünaleyküm bilen varsa söyleyebilir mi lütfen
    Benim su arıtma cihazım İhlas ceblion pompalı olanlardan.
    Pompayı çıkararak düz bağlantı yaptım. Ama atık su hiç kesilmedi.
    Çekvalf i değiştirdim yine atık su kesilmedi.
    Floow değiştirdim yine atık su kesilmedi
    Şatoff u ( dörtlü) değiştirdim yine atık su kesilmedi.
    Servise götürdüm orada denedim cihazı orada normal bir şekilde temiz su aldıktan sonra atık su kesildi.
    Tekrar cihazı eve getirip denediğinde yine atık su kesilmedi...
    Problem ne olabilir. ????

    •  ปีที่แล้ว

      Tank vanasını kapatıp test edin kesiliyorsa sorun yok demektir. Tank dolunca da kesilir. Geç kesiliyor ise su basıncınız yeterli değildir. Basınç düşük ise sebekenin pompanızı tekrar devreye almanızı öneririm

  • @HASAN1980.
    @HASAN1980. 4 ปีที่แล้ว +3

    Merhaba bmb marka 7 aşamalı POMPASIZ bir cihaz aldık. Cihazı kurduk. Temiz su çok az geliyor. Tank 12lt ancak 4lt si doluyor. Sonra duruyor atıksuda. Ev giriş kat yer antalya Kepez. Nerede yanlış var çözemedik. Suyun tazziği iyi.

    • @tamiretkullan
      @tamiretkullan 4 ปีที่แล้ว

      Bende o markaya bulastim.pompasiz model inanki 10 litre su cope gidiyor 1 bardak su anca doluyor..tek cozum pompa takmak

    • @TheKarayelkenci
      @TheKarayelkenci 4 ปีที่แล้ว

      naptınız, arıtmaya pompa taktınız mı? biz de kepez deyiz

    • @HASAN1980.
      @HASAN1980. 4 ปีที่แล้ว

      @@TheKarayelkenci takmadik. Siz birsey yaptinizmi

    • @tamiretkullan
      @tamiretkullan 4 ปีที่แล้ว

      Ben pompa taktim.sonuc yine husran.1 kez tanki doldurduk.ama sonra yine atik sudan su geliyor ama aritilmis su yok..membran arizali dediler.İade ettim.kurtuldum ama elimde pompa ve sensorler kaldi.

    • @tamiretkullan
      @tamiretkullan 4 ปีที่แล้ว

      En iyisi bir yerden almamak.Cagiracaksiniz gelip kuracak deneyecek ve gidecekler.Muhattabiniz aldiginiz esnaf olacak.sirketle magazayla ugrasilmiyor, bi suru terane yani.

  • @orhanates8465
    @orhanates8465 ปีที่แล้ว +1

    muhtesemsın abı bekledım vıdeooooo

  • @mikailuzun1616
    @mikailuzun1616 9 หลายเดือนก่อน

    Hocam merhaba atiksu az klan hanhi aritma vardir hangisini onerirsiniz amacim israf etmemek

  • @ugurugur6017
    @ugurugur6017 ปีที่แล้ว

    Hocam öncelikle emeğinize sağlık şu
    Pompasız açık kasa cihazım vardı şebeke basıncı düşük arıtılmış su çok ince tazyiksik akıyordu. Beni rahatsız eden buydu
    Pompalı kapalı kasa bir cihaz aldım pompası çalışıyor ama suyun tazyikinde bir değişim olmadı.
    Tank kapalıyken mebran girişindeki hortumu söküp baktığımda gelen su gayet tayzikli.
    Tank kapalı ve pompanın fişi takılıyken musluktan gelen su çok daha inceve tayziksiz.
    Çevremdekilerin pompalı cihazları su doldurduğu bardağı benim evdeki her iki cihaz da iki katı sürede dolduruyor. Sorun nedir sizce cevabınız için şimdiden teşekkürler…

    •  ปีที่แล้ว

      Sorun kullandığınız membranın markasında veya membran filtreniz zarar görmüş olabilir. Şu videoda bazı membranların üretim miktarı mevcut th-cam.com/video/0QVNro7w6Gg/w-d-xo.htmlsi=HhAM6IeRN1v8x6Yz aynı basınçla farklı membranlar farklı miktar su üretir. Size benzer farklı bir kullanıcıda denk gelmiştim misal dakikada 170ml su üretiyordu, pompa taktı değişen birşey olmadı sonra o kullanıcıya Filmtec membran teste kullandıklarımdan ücretsiz gönderim yaptım denemesi için, dakika üretimi 350 ml'e kadar çıktı.

  • @selcukguler9029
    @selcukguler9029 7 หลายเดือนก่อน +1

    Ustam hangi pompayı almalıyım 10 bar bassın üzerinde bir ayar varmı bunların yoksa hepsi aynımı basar 75 ve 100 gpd nedir

    •  6 หลายเดือนก่อน

      10 bar ve üzeri basınç elde etmek için 200 gpd pompa almanız gerekiyor en düşük

    • @selcukguler9029
      @selcukguler9029 6 หลายเดือนก่อน

      Ustam peki benim votron marka mebranda 80 gpd yazıyor. Ben buna 200 yada 300 gpd pompa takarsam mebran patlarmı

  • @nadirgircek7586
    @nadirgircek7586 ปีที่แล้ว +1

    Hocam merhaba pompalı su arıtma cihazının pompası çalışırken şebeke musluğunu açıp kapattığım zaman pompa motoru çalışması hemen duruyor bazende şebeke musluğunu açtığımda pompa motoru çalışmaya başlıyor bu durum normal midir?

    •  ปีที่แล้ว

      Normal değil şatof valf var yüksek ihtimal sisteminizde bu valf şebeke suyu basınç değişimlerinde kendi kendine devreye girer ve pompayı çalıştırır. önerim şatof valf yerine selenoid valf kullanmanızdır. bu tür sorunların önüne geçersiniz. musluğu aç kapa yaptığınızda pompanın durması ise cihaz çalışırken siz musluğu açtığınızda tanka dolmakta olan su birden basınç düşer ve musluk kapanınca aniden tekrar basınç artar ve bu esnada şatof ve yüksek basınç sivici kesme basıncına gelir ve pompa stop eder. normalde sisteminiz böyle çalışmaması gerekli, şatof valf sorunu gibi duruyor ama şatofun böyle agresif davranması içinde 3 neden vardır.
      1. şatof bozuktur (yenisiyle değiştir)
      2. çek valf tam çalışmaz ve kesme basıncını oluşturmaz (çek valf değiştir)
      3. membran üretim suyu az olduğunda pompa uzun süre çalışır ve şatof, çek valf gibi malzemelerin agresif çalışmasına neden olur.
      3. maddeui test etmek için tank vanasını kapatın ve arıtma musluğunu açın akan su eğer tükenmez kalem ucu gibi devamlı sabit ince akıyorsa membran normaldir. eğer damla damla akıyorsa membran filtre sorunlu ya da ön filtreler sorunlu olup membran yeterli suyu iletemiyor olabilir.
      kesin sonuç için selenoid valf kullanın. selenoid valf pompalı cihazlarda daha güvenli ve sağlıklıdır. her pompalı sisteme selenoid valf uyumludur. selenoid valfe geçmeyi düşünürseniz sipariş vereceğiniz yerden 1 metre kadar da hortum alın, ihtiyacınız olabilir değişim için.

    • @nadirgircek7586
      @nadirgircek7586 ปีที่แล้ว

      Hocam ilginiz ve ayrıntılı bilginiz için teşekkürler satın aldığım firmaya sorunumu ilettiğimde sistemde alçak basınç sensörü olduğunu şebeke basınçı düşük olabileceğinden pompa motoru çalışırken şebeke musluğunu açıldığında pompa motorunun korunması amacıyla düşük basınç sensörünün devreye girip pompayı kapattığını bu durumun normal olduğunu söylediler zannedersem sistemde çekvalf yok selonid valf var ama ben şebeke basıncının çok düşük olduğunu düşünmüyorum

    •  ปีที่แล้ว

      @@nadirgircek7586 "şebeke musluğunu açtığımda pompa motoru çalışmaya başlıyor" demiştiniz bunun alçak basınç sivici ile alakası olmaz. alçak basınç sivici sular kesildiğinde pompayı durdurmak için kullanılır. şimdi siz şebeke musluğunu açtığınızda basınç düşeceği için tam tersine çalışan sistemin stop etmesi gerekiyor eğer basınç yeterli değilse, çalışmayan sistemi devreye sokmaz alçak basınç.

  • @KaraKawa35
    @KaraKawa35 2 ปีที่แล้ว +2

    Selamlar , izmirde dönem itibari ile musluklardan su değil resmen kireç akmaya başladı. Gün itibari ile sorunsuz kullanacağım hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz. Bilginiz ışığında direk tak kullan yapıcam inşaAllah.

    •  2 ปีที่แล้ว

      1- seçenek şu modelin motorlu (pompalı) olanını tavsiye ederim 4700₺: royalgreen.com.tr/urun/royal-green-soft-organik-aritma/ bu üründe pahalı olan biocera mineral filtresi var ve diğer filtreleri de swun chyan markadan oluşan kaliteli bir set filtresi mevcut. 2 yıl garanti, sigorta ve ücretsiz servis vs herşey dahil. 2- seçenek kendim montaj yaparım garanti vs önemli değil çok fazla da kalite önemli değil dersen şunu al kullan hocam 1300₺: www.hepsiburada.com/evora-5-filtreli-10-lt-pompali-beyaz-kapali-oval-kasa-su-aritma-cihazi-p-HBCV00002GJWN4

  • @mustafabars9283
    @mustafabars9283 8 หลายเดือนก่อน

    Yani motorlu arıtma, atık suyu % 50 oranında azaltıyor denenmiştir.

  • @sohbetdenizi8647
    @sohbetdenizi8647 2 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba ben ihlas cebilon arıtma cihazı aldım üst modelin bir altı. Lakin su da beyaz bir tabaka oluşuyor içinde klor gibi sonra yüzeyi yağlı ve beyaz gibi duruyor servisi cagirdim durumu anlattim neyse zorlamalarimla ürünü değiştik. Sonra tekrar aynı şeyleri yaşadim eve tekrar geldi bana şòyle diyorlar senin gördüğün şey suyun minerali bu çok normal. Ama bardakta göze batacak şekilde anlattığım durumlar oluşmakta. Sizlerin düşüncesi nedir ? Bu normal mi yoksa ayıplı.bir ürün mü?

    •  2 ปีที่แล้ว

      Çok komik bir durum gerçekten meslekteki iş bilmez servis yada pazarlamacıların bilgisi maalesef yerlerde geziyor. Şimdi o cihazı 10 kere değişim yapsalar süreç hep uzar, beyaz kabarcıklar bir mineral ya da klor veya kireç değildir. Aynen şudur; su arıtma cihazlarında basınçlı tank kullanılır ve su bu tankta yaklaşık 2 bar gibi bir basınç ile sıkışır, ilk kurulumda veya filtre değişiminde sistem içine yani filtre ve tank içine hava girdiği için suyla birlikte sıkışır, siz musluğu açtığınızda suya sıkışmış olan hava serbest hale gelir ve sudan dışarı çıkmak ister bu esnada da mikro kabarcıklar halini alır ve bir zar gibi suyun üstünde toplanır. Bu durum gayet normaldir ve bir zararı yoktur, sadece estetik açıdan kötü bir görünüme sahiptir. Sistem içindeki hava bittiğinde bu durum ortadan kalkar, takriben 3 gün ila 20 gün sürebilir. Kısa zamanda yok etmek isterseniz en az 4 tank suyu doldur boşalt yapınız, doldur boşalt işlemini önce 2 tank suyu peşpeşe sonraki 2 tank suyu ise 4 er saat arayla yapın, kısa sürede düzelme sağlanır. Bu sorun takii ne zaman ortaya tekrar çıkar, sular kesildiğinde ve tekrar geldiğinde, fiktre değişimlerinde, sistemin herhangi bir hortumunu söküp taktığınızda yine karşınıza çıkar.

    • @sohbetdenizi8647
      @sohbetdenizi8647 2 ปีที่แล้ว +1

      @ çok teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için ama başka arıtmalarda bòyle bir şeye rastlamadım ben yakınlarımda da bunu o ekiplere de belirttim gelen ekip bana şöyle diyor 15 senedir bu işi yapıyorum ilk defa sizin söylediğiniz şeyi duydum. İçindeki suya bakın yağlı gibi duruyor diyorum. Adam beni yalanlıyor ben görmüyorum diyor neyse degiştiler. Bende dedim ki tekrar gelen pazarlamacıya ölçüm falan yaptılar su temiz dendi. Suyun temizliğinden bir şüphem yok dedim. Lakin eve gelen bir misafire suyu verdiğim zaman gözle görülür bir yağlılık var buna çözüm bulamaz mıyız dedim. Sen kullan şubata kadar diyor. Bu suyun minerali deyip duruyorlar. Aritma suyu birden basınçlı akar gibi beyazımsı akıyor sonra normale dönüyor. Bazen çok köpük gibi oluyor bazen ise hafif bende bilmediğim için canım sıkıldı bu sebeple yazayım dedim sizde beni yanıtsız bırakmadınız çok teşekkür ederim.

    •  2 ปีที่แล้ว

      @@sohbetdenizi8647 bu sorun sıkışan havadan başka bir şey değil, şebeke suyu basıncı yüksek ise tanka dağa fazla su sıkışır kabarcık etkisi yüksek olur, ilk aldığınız suyun daha yoğun olması zaten basınçtan kaynaklı, zamanla geçer ama bazı durumlarda bu çok uzun sürer, çok uzun sürmesi şebeke suyu basıncının yüksek olması ve tank havasının fazla olmasından kaynaklanır, basınç düşürücü yoksa takılmasını sağlatın satıcı firmaya, birde tank basıncını biraz düşürebilirler. Hatta şu testi yaptırın tank vanasını kapatın ve cihazdan anlık arıtılan ince akan suya bakın aynı sorun bu şekilde akan suda olmaması gerekiyor. Hatta şu tankınız eğer cihaz dışında ise siz bile yapabilirsiniz bu testi, sadece tankı bulun ve tankın üzerinde bulunan mavi plastik vanayi kapatın, sonra arıtma çekmesini açın ve 1,2 bardak su alıp gözlemleyin.

  • @a.a9074
    @a.a9074 2 ปีที่แล้ว

    Merhaba evora markası ile ilgili bilginiz var mi
    Hepsiburada pompali modeli epey satilmis ve 4 yildiz vermişler

    •  2 ปีที่แล้ว +1

      Standart uygun fiyatlı su arıtma cihazı hocam, her ters ozmoz su arıtma cihazı içimi güzel yumuşak su üretir zaten, sizi rahatsız edecek bir su lezzeti vermez bu tür arıtma cihazları. Nsf sertifikalı bir ürün kullanmayacaksanız marka bakmaya gerek yok her ürün neredeyse aynı özellikte ve kalitede oluyor zaten. Ürünün dış görüntüsü değil içerisinde kullanılan filtre ve bağlantı parçalarının kalitesi daha çok önemlidir.

  • @necatigorpe6514
    @necatigorpe6514 10 หลายเดือนก่อน

    Vallahi bravo size çok güzel bir test olmuş 👏👏

  • @cemsay2006
    @cemsay2006 ปีที่แล้ว

    TANKSIZ KULLANILABILIRMI POMPALI ARITMA

  • @alikilic2328
    @alikilic2328 6 ปีที่แล้ว +6

    Yani hocam sonucu göremedik. Pompa devredeyken atık su miktarı azmı. Onu anlatsaydın bari.

    •  6 ปีที่แล้ว +1

      Pompa devrede iken hem atık su miktarı düşer hemde üretim miktarı artar pompa her zaman 2 katı hatta bazı bölgelerde 3 katı tasarruf sağlar atık suda ro cihazlarında

    • @alikilic2328
      @alikilic2328 6 ปีที่แล้ว +2

      @ Tamamdır. Eyvallah. Bende motorlu arıtma cihazı aldım. Ama pompasının fişini takmadan kullanmıyordum. Ama kullanmak gerekiyormuş ozaman teşekkürler.

    • @umutdw6131
      @umutdw6131 6 ปีที่แล้ว

      ölçseydin keşke

    • @muskein
      @muskein 5 ปีที่แล้ว +3

      Neden bu kadar çok atık su oluyor kullandığın kadarda çöpemi

    •  4 ปีที่แล้ว +3

      @@muskein ters osmos yöntemiyle arıtıyor suyu. gayet normal bir durum. sadece filtrasyon yapmıyor bu yöntem, tuzlu su dan bile tatlı su elde etmeni sağlar. yatlarda falan kulanılır. suyun içindeki kirec fazla değilse siz sadece 5mikron, Karbon ve 1mikron filtre kullanın o zaman atık suyunuz olmaz. Biz atık su hortumunu bahcede 1 tonluk depoda toplayıp o suyla damla sulama yapıyoruz.

  • @tarkanmercan9918
    @tarkanmercan9918 2 ปีที่แล้ว +1

    Öncelikle emekleriniz için çok tşkler.. Bir konuya değinmek istiyorum..Yüksek basınç evet daha etkili olabilir ancak yüksek basınçta shut off ve çekvalfin bozulma şansı da oldukça yüksek..Ve bunlardan biri bozulduğunda durmaksızın atık su oluşması kaçınılmaz.. Ve bunu fark etmek de çok zor...Ancak kontrol etmek gerek fark etmek için..Bu yüzden normal basınç kullanmak daha mantıklı geliyor bana.. Tabi bu benim düşüncem..Tşkler..

    •  2 ปีที่แล้ว +2

      Cekvalf bozulmaz, yüksek basınç Cekvalf kısmına gelmiyor, yüksek basınç sadece pompadan sonraki membran kabı, flow ve shut-off valfe gelir, shut-off bozulabilir, eğer bozulursa pompa hiç stop etmeyeceği için sesten anlayabilirsiniz (pompa sesinden) ayrıca pompalı cihazları selenoid valfli kullanırsanız shut-off valf derdiniz de olmaz.

    • @tajo801
      @tajo801 2 ปีที่แล้ว +1

      Çok tşk ediyorum. Son bir fikrinizi öğrenmek istiyorum. Çekvalf dirsek mi takmak daha iyi yoksa membrandan çıkan boru üzerine boru tipi takmak mı daha mantıklı olur? Tekrar tşk ediyorum iyi çalışmalar diliyorum.

    •  2 ปีที่แล้ว

      @@tajo801 cekvalf boru ya da dirsekli olması çalışmasında fark olmaz, ama boru tipi olana daha kolay müdahale edildiği için boru tipi kullanmak daha mantıklı, boru tipi olanlar genelde guick giriş çıkışı olan membran kiliflarinda mecbur kullanılır misal çünkü dirsek tipi dişli olanlar uymaz.

  • @hakancakir4434
    @hakancakir4434 ปีที่แล้ว +1

    Ustam pompa kaç lık ,75 gpd membran için kaçlık pompa verimli olur.

    •  ปีที่แล้ว +1

      Bu test için kullanılan pompa 300 GPD 4 amper. 75 lik mmebran için standart 110-120 psi 1.2 amper yani 50-75 gpd arası olanlar yeterlidir.

    • @hakancakir4434
      @hakancakir4434 ปีที่แล้ว

      @ 3 amperlik motor kullansak 75 lık için daha verimli olurmu atık su düşermi yada zararlımı olur ?

    •  ปีที่แล้ว +1

      @@hakancakir4434 kullanabilirsiniz ama gerekli değildir. Fazladan elektrik harcar ve pompa maliyetini yükseltir. 75lik tek membran için 1.5 amperlik pompalar yeterlidir.

  • @nadirgircek7586
    @nadirgircek7586 ปีที่แล้ว

    Hocam biocera filtre almak istiyorum bir satıcı son serilerinde sorun olduğunu biraz beklememi soyledi bu filtrelerin son kullanma tarihi varmi mi? Distribütör firma artık bu filtrelerde son kullanma tarihinin kaldırıldığını belirtmiş

    •  ปีที่แล้ว

      Biocera filtrelerde önceden tarih vardi son 2 yıldır tarihsiz geliyor, 2022 yılında gelenlerde evet ph yukseltmeme sorunları vardır. Kış aylarında bu sorun daha çok belirgin olmuştur, yazın fazla sorun çıkarmıyor çünkü suların sıcaklığı ve soğukluğu ph değerine etki ediyor. Yeni serilerin ne zaman geleceği belli değil yaklaşık 6 ay sonra gelebilir piyasaya, Royal Green olarak biz uçak kargo ile yeni serilerin bu ay sonuna gelmesini bekliyoruz ama genel piyasaya uçak kargo ile ürün gelmez mecbur deniz yoluyla sipariş vermeleri gerekiyor nakliye maliyetinden kaynaklı. Biocera satın alacaksanız garanti veren firmalardan satın alın 1,3 ay içinde ph düşüklüğü ve sorun çıkarsa değişim yapan firmaları tercih edin. Satın alırken satın alacağınız firmayla önce konuşup öyle satın alın.

  • @volkinss
    @volkinss 3 ปีที่แล้ว +2

    Selamın aleyküm hocam dün filtre değişimi yaptım LG Reverse Osmosis cihazımın 6 filtreli model sediment Carbon granül ve block karbonları 2 dk boyu yıkama yapıp membrana bağladım ancak 2-3 saat geçmesine rağmen çeşmemden çok çok az su akıyor filtre değişimi öncesine göre 7psi hava bastım yinede bir şey değişmedi sizce neyden dolayı olabilir ?

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      Önce tankı kontrol edelim tank dolu iken tankın hortumunu sökün ve tankın vanasını açın tanktan basınçlı su çıkıyor ise tankta sorun yok geriye post tatlandırıcı filitreniz geliyor bu filtre arızalı olabilir. Şayet tanktan basınçlı su çıkmıyor ise ya tank arızalı yada membrana su yeterli basınc ile geliyor membran öncesi filtrelerin çıkışlarını tek tek sökün kontrol edin suyun geçişini zorlayan filtre varsa onu değiştirin.

    • @omeracar7125
      @omeracar7125 ปีที่แล้ว

      Hangi filitre setini aldınız

  • @eneskarabudak9916
    @eneskarabudak9916 ปีที่แล้ว +1

    Giriş katta oturuyorum. Yine de motorlu her zaman daha mı iyidir?

    •  ปีที่แล้ว

      Su basıncınız 5 bar rahat varsa gerek olmaz hocam pompaya. Eğer İstanbul ili ise pek gerek olmuyor

  • @menager3344
    @menager3344 ปีที่แล้ว +1

    sa. filtreli sebil tavsiyesi alabilir miyim?

    •  ปีที่แล้ว

      Bosch RDW0350 Tezgah Üstü Sıcak ve Soğuk Filtreli olanı tavsiye ederim, muadil olarak Coway marka bakabilirsiniz

  • @Nakliyecisefer3154
    @Nakliyecisefer3154 ปีที่แล้ว +1

    hocam selamlar royal green softlime ürününe pompa önerir misiniz

    •  ปีที่แล้ว

      Su arıtma pompası marka fark etmeksizin her cihazda kullanılmasını tavsiye ederim. Pompa her zaman daha hızlı su üretimine ve kireçli sularda membranın daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor ama su basıncının 5 bar ve üzerinde ise pompa tercih etmenizin çok faydası olmaz. Pompa 3.5 bar ve altı olabilir sularda çok fayda sağlar.

    • @semihk7626
      @semihk7626 5 หลายเดือนก่อน

      Sebeke basıncı yüksek diyelim benim 6.5 bar önüne mecbur basınc düşürücü takmak gerekiyor ön filitreler 5-6bara dayanırmı? 70psi kısoco takıncada 4.2 bara düşüyor membran girisğ buna ne diceksin mecbur pompa kullanılmak zorunda 4.2 bbar 6.5-7 bar arasınsa çok fark var bu atığın azaşmasınada sebep olur

  • @MrLtf1997
    @MrLtf1997 2 ปีที่แล้ว

    Merhaba güzel bilgi videosu olmuş teşekkür ederim
    Detayı unutmayalım... şebeke suyu 5-5,5 bar üstü olduğunda pompa exra kullanımı faydası olmayacaktır.

    •  2 ปีที่แล้ว

      Çeşme suyu 6 bar da olsa pompanın yaptığı basıncı uygulayamaz, şebeke suları sabit basınçlı olmaz. Örnek çeşme suyu 6 bar basınç olsun sistem arıtmaya girdiğinde bu değer düşer 4 lere kadar, devre kapalıyken basınç yüksek olur ama arıtma devreye girdiğinde su akışı olaçağı için basınç düşer ve dediğim gibi şebeke suyu her zaman aynı basınçta olmaz bu yüzden şebeke suyuna güvenirseniz aynı etkiyi alamazsınız (6 bar şekebe suyu ve pompa ile bu denemeyi yapabilirsiniz) Basınçı yüksek olan yerlerde pompaya çok fazla ihtiyaç duyulmaz diyebiliriz ama pompanın faydası yok demek yanlış olur. Arıtma cihazlarında pompa şart. Pompasız kullanmak isteyenler düşük basınçlı membranlar kullanmasını tavsiye ederim 2,5 barda çalışır bu düşük basınç membranları. Düşük basınçlı membran nereden bulabilirim, biraz zor bulursun ama sen Turgay bey getirebilirsin bu membranlardan :)

  • @ugurbaysal2113
    @ugurbaysal2113 ปีที่แล้ว

    Merhaba Evimde 300 lt depo var atık suyu tekrar depoya versem geri gelse arıtsam ne olur

    •  ปีที่แล้ว +1

      Olmaz, suyun hijyenini depoda koruyamazsınız, ama depo ettiğiniz suyu pisuvar, bulaşık ve çamaşır makineleri, bitki sulama için ayrı bir hat çekerek kullanabilirsiniz. ayrıca su arıtma cihazı döngüde çalışmaz filtrelere zarar verirsiniz.

    • @ugurbaysal2113
      @ugurbaysal2113 ปีที่แล้ว +1

      @ ya depo süreklı dolup boşalacak yanı ana hattan gelen su depoya ordan eve hidrofor ile gelecek deponun olma sebebi hidrofor yorulmasın diye

    •  ปีที่แล้ว +1

      @@ugurbaysal2113 depo şebeke suyuyla besleniyorsa olur hocam, şebeke suyuyla karışım olursa çok fazla zararı olmaz, geri dönüşüme verebilirsiniz.

    • @ugurbaysal2113
      @ugurbaysal2113 ปีที่แล้ว

      @ Ewet öyle olacak teşekkürler

    • @ugurbaysal2113
      @ugurbaysal2113 ปีที่แล้ว

      @ yakalamışken bı sorum daha olacak suyun debısı düşük olduğu için hidrofor ile eve su basılacak tabı arıtmaya da ve bu bence arıtma için fazla debi olacak bence tabi arıtmayı bağlayacağım girişe lavabo altına sizce debı düşürücü taksam mı basınç çok gelıp arıtma temız arıtma yapmayabılır mı teşekkürler

  • @cenktezcan
    @cenktezcan 10 หลายเดือนก่อน

    burda şebeke basıncıda uygun. ona rağmen pompanın faydası yüksek.

  • @nadirgircek7586
    @nadirgircek7586 ปีที่แล้ว

    Hocam bioplus alkalin filtre hakkında bilginiz var mı? Arıtma sisteminde şatof iptal edip atık su miktarını azaltmak için selonoid valf takmak için nasıl bir bağlantı yapmamız gerekir bunla ilgili bir bağlantı şekli veya bir video paylaşırsanız herkes için çok faydalı olacağı düşüncesindeyim şimdiden teşekkürler

    •  ปีที่แล้ว

      Bioplus filtre hakkında bilgim var hatta büyük boyutlu olanı yani 2.5inc kalın olanı test ettim, ph yönünde evet güçlü bir filtre ama suyun tadını çok bozuyor, ayrıca filtre içerisinde kullanılan tüm taşları nsf sertifikalı değildir. Misal orp taşları nsf sertifikalı değil. Ayrıca çok yüksek ph verdiği için suyu sabun gibi kaygan hale getiriyor. Bu tür filtreler tercih edecekseniz Biocera dan başka tercih etmeyin, Biocera hem Nsf42,61 hemde nsf 372 sertifikalidir. Bioplusın bazı taşları sadece nsf 42 sertifikalidir. İkisi arasında çok fazla kalite farkı vardır. Şuan bu seri filtrelerde Biocera rakipsiz. Ayrıca bioplus filtre Hindistan malı ve kendi ülkesinde 150-200 lira yani 3,5 dolara satılırken burada faiş fiyata satıyorlar. O filtrenin ederi 800 değil max 300, 400 liradır.
      Şatof valfli sistemleri selenoid valfe çevirmek için cihazınız öncelikle pompalı model olması gerekiyor, pompasız modellerde ceviri yapılabilir ama sadece selenoid değil pompasizlarda alçak, yüksek basınç ve elektrik düşürücü trafoda kullanmak zorundayız. Bunla alakalı bir video çekilebilir. Bağlantı şeması ise bazı sitelerde mevcut vardır. Şu Web sitesinde bağlantı şeması var
      www.ethicwater.com.tr/2022/05/12/su-aritma-selenoid-valf-ne-ise-yarar/

    • @nadirgircek7586
      @nadirgircek7586 ปีที่แล้ว

      Teşekkürler hocam detaylı yanıtlarınız için kullandığım sistem pompalı o zaman bağlantı şekli daha kolay olur düşüncesindeyim Biocera filtreyi membrandan sonra bağlayarak kullanıyorum tatlandırıcı kullanmıyorum suyun tadında bir acımsı tat olmuyor yalnız ph metre olmadığından ölçüm yapamıyorum ama yüksek olduğunu düşünüyorum sizin tavsiyeniz ne olur? Hızlı ve yavaş akım bağlantıdan hangisi daha doğru olur?

  • @SeherYıldız-o9p
    @SeherYıldız-o9p ปีที่แล้ว

    Merhaba acilen dönüş yapar mısınız goodtecharka pompasız aritma aldim dün kalitelimi iade etmelimiyim cok kararsizim 10 saniye akip kesiliyor su pompa takacaklar acilen dönüş yapar mısınız

    •  ปีที่แล้ว

      Standart bir üründür. Ayrıca arıtmalar kalite olarak genelde ikiye ayrılır nsf onaylı olanlar ve olmayanlar. 1. Kriter ürünün nsf onayı varmı yokmu ona bakmak gerekiyor. Üründe yoksa nsf kullanılan tüm parça ve filtrelerin nsf onayına bakmak gerekiyor. Nsf sorgusu için nsf.org yi kullanmanız gerekiyor.
      Ürünü pahalıya almadıysanız yani 2000-3000 bandında aldıysanız servis dahil normaldir. Kalite olarak ise nsf sertifikası olmayan bir üründür.

  • @Fatihcil40
    @Fatihcil40 3 ปีที่แล้ว +1

    Hangi su arıtma cihazını önerirsiniz abi

  • @siriusminer8818
    @siriusminer8818 5 ปีที่แล้ว +2

    Lg Membran Seçenekli 9 Aşamalı Su Arıtma Cihazı (KNP9AL) almayı düşünüyorum. Tavsiye edermisiniz

    •  5 ปีที่แล้ว +4

      22 aşama alın 9 aşama nedir filtre sayısını sayın 5 yada 6 dir size tavsiyem düzgün değerlerde su veren arıtma cihazı alin membran filtreden sonra Biocera ve 1 adet tat filtresi olarak post karbonu total de 5 yada 6 filtreli bir arıtma cihazı alınız. En önemlisi NSF onayı olan filtreleri seçiniz nsf.org dende filtre marka modelini sorgulayın muhakkak

    • @ahmetozcelik5861
      @ahmetozcelik5861 5 ปีที่แล้ว

      Ben. De. Su. Arıtma. Satıyom. 5. Asamalı. Cihaz. İndirim li fiyatla.

    •  5 ปีที่แล้ว

      @@ahmetozcelik5861 hayırlı bol kazançlar hocam

  • @yunuskurnaz6273
    @yunuskurnaz6273 2 ปีที่แล้ว

    pompasızda atık su 1 e 2 bardak iken
    pompakıda 1 e 1.25 e düşüyor bu oran. bu neden?

    •  2 ปีที่แล้ว +1

      Basınç yüksek olduğunda su membran gözeneklerinden daha kolay geçer ve arıtılmış su miktarı çoğalır. Tank kullanıyorsanızda tankı daha hızlı doldurur ve atık su miktarı azalır.

    • @halilkeskin4953
      @halilkeskin4953 2 ปีที่แล้ว

      Peki arıtılan suda fark olurmu yani aynı temizlikte olurmu

  • @Denizincicura
    @Denizincicura 3 ปีที่แล้ว +1

    Suyun tazigi iyi olsa bile pompalı model pompasiza gore daha mi az atık su atar yani .suyunuzjn tazigi yeterli pompasız öneriyorlar ama ben suyu çok atmasın istiyorum hangisini almaliyim

    •  3 ปีที่แล้ว

      pompalı model su basıncı iyi olsa dahi atık sudan tasarruf sağlar. pompasız model tamamen maliyeti düşürmek için tercih ediliyor.

    • @Denizincicura
      @Denizincicura 3 ปีที่แล้ว +1

      @ öncelikle teşekkürler cevap için.peki neden pompasız daha çok su atıyor yani filtreleri aynı degilmi .ve sorduğumuzda söylemiyorlar ikiside aynı atık su atıyor diyorlar gerçekten arada kaldım şu arıtma alicam sırf çok açık su atıyor diye kararsizim.

    •  3 ปีที่แล้ว +2

      @@Denizincicura ozmoz su arıtma cihazları suyun basıncı ne kadar yüksek olursa o denli arıtma işlemi de kaliteli ve yüksek oluyor örneğin 3.5 bar ve altın da su basınçınız varsa arıtma işlemi hem uzun sürer hem de arıtılmış suyun kalitesi de düşük olur. Pompa şebeke suları gibi düzensiz basınç sağlamaz, düzenli belli bir basınç da membrana suyu iletir ve arıtma işlemi stabil olur. Kirlilik oranı arttıkça pompa basıncı da artmak zorunda. Örneğin deniz suyu arıtma işlemleri 25 bar ve üzerinde yapılır nedeni iletkenlik değerleri çok yüksektir ve düşük basınçta deniz suyu arıtılmaz. Evlerde ki şebeke suyunu da bu şekilde düşünürseniz kafanız da daha iyi yer eder. Pompasız bir arıtma cihazı şebeke basınçınız 8 bar bile olsa bir pompanın yaptığı görevi görmez. Zaten yaptığımiz testler de de bunu girebilirsiniz.

  • @emreciftci3266
    @emreciftci3266 4 ปีที่แล้ว +2

    Hocam atık su ne oluyor ben anlamadim aydınlatırsanız çok Sevinirim

    •  4 ปีที่แล้ว +1

      Atık su tanklı cihazlarda reeli hocam 1 litre için 7 litre atık su oluyor

    • @pinaragcby
      @pinaragcby 2 ปีที่แล้ว

      @ hocam tanklı ne demek oluyor arıtma cihazı alıcam da tanklı ve tanksız diye bir ayrım gördüm. Spring water 9 ve 11 aşamalı iki modeli ve bunlarda tanklı diye bişey geçiyor tanklı ne demek

    •  2 ปีที่แล้ว

      @@pinaragcby ürün linklerini atarsan ona göre yorum yapalım hocam

  • @omeracar7125
    @omeracar7125 ปีที่แล้ว +1

    Temiz sudaki partiküller normal mi

    •  ปีที่แล้ว

      Mikro hava kabarcıklarıdır onlar gayet normal hocam

  • @abdullahyakis4157
    @abdullahyakis4157 3 ปีที่แล้ว +1

    Atık su borusu ike gider arası 2 mt sizce bu sıkıntı yaratırmı
    Filitreler değiştiği halde kireçlenme var sebebi ne olabilir sizce

    •  3 ปีที่แล้ว

      Atık su mesafesinin uzun olması sıkıntı olmaz hocam yeri geldiğinde 20 metre mesafeye dahi takılan cihazlar var. Filtre değişiminden sonra kireçlenme olmaya başladıysa flow tıkalı olabilir mi yani Atık su atmıyor olabilir mi yada çekvalf yada satof bozuk olup atığı hiç kesmiyorsa da membran hızlı bozulabilir. TDS metre edinerek şebeke ve membran çıkış değerlerini ölçün sorunun olup olmadığını tam net anlarsınız hocam.

  • @haruntekin6117
    @haruntekin6117 3 ปีที่แล้ว +1

    Arıtma da su boşa mı gidiyor yani bir bardak için 2 bardak su çöpe mı gidecek o zaman israftan başka birşey değil bu

    • @arcura16
      @arcura16 2 ปีที่แล้ว

      Kesinlikle akıl kârı değil bu arıtma işi cihaza para ödüyorsun filtreye para ödüyorsun ve en önemlisi 1 bardak arıtılmış su için +2 bardak suyu bedavaya israf ediyorsun. Yazık günah.

    • @cengiz34
      @cengiz34 ปีที่แล้ว

      aynen

  • @emrhcaglar
    @emrhcaglar 4 ปีที่แล้ว +2

    Harika bi deney olmuş öncelikle kutluyorum. Benim sorum pompasız sistem aldıysak nasıl pompa takacağız. Pompalar da var internette ama bi swith varmış onu nereye bağlayacağız. Hangi bağlantıların arasına motoru bağlayacağız onu anlatsanız harika olur. Minnettar kalırım

    • @fatihyagc2969
      @fatihyagc2969 4 ปีที่แล้ว +4

      Alçak basınç sivicini ilk girişe t koyarak bağlayın yüksek basınç sivicini tatlandırıcı filtreye girmeden bağlayın güç kaynağını pirize takın çalıştırın deponuz dolu ise biraz musluğu açıp boşaltın çalışmaya başlayıp hızlandıysa okey demektir

    • @emrhcaglar
      @emrhcaglar 4 ปีที่แล้ว

      @@fatihyagc2969 teşekkür ederim

    • @mobollaasg120
      @mobollaasg120 2 ปีที่แล้ว

      @@fatihyagc2969 çok doğru yalnız sedimentten sonra takılsa daha iyi olur. Kaba pislikten etkilenmez.

  • @ozgurkizikli1361
    @ozgurkizikli1361 3 ปีที่แล้ว +2

    Sayın hocam Ihlas aura cebilion 3 çeşit su aritma modeli var.Biri motorsuz silver model,biri motorlu platinium,digeri de yine motorlu ve digital göstergeli unigue model.5.katta oturuyrm bu arada.Bu modellerden hangisini tavsiye edersiniz?Mutlaka bilginiz vardır diye tahmin ediyorum.

    • @arifguher6035
      @arifguher6035 3 ปีที่แล้ว

      Orta model iyi üst modele gerek yok gösterge filan fazla da önemli değil pompasızda sıkıntı yaşayabilirsiniz

  • @ibrahimcumen2098
    @ibrahimcumen2098 3 หลายเดือนก่อน

    Pompalı ama tanksız sistem kursam bir sıkıntı olur mu tank koyacak yerim yok

    •  หลายเดือนก่อน

      Olur neden olmasın, hatta çift membran kullanın üretim daha hızlı olur.

    • @ibrahimcumen2098
      @ibrahimcumen2098 หลายเดือนก่อน +1

      Çift membran bağlantısını nasıl yapmam gerekiyor

    •  หลายเดือนก่อน

      @@ibrahimcumen2098 3 membranı seri bağlayacaksınız, şuan 1. Membrana zaten giriş var diyelim, siz membran atık çıkışındaki flowu sökeceksiniz, 1. Membran atık çıkışı 2. Memnran girişine girecek ve atık kısıcıyı 2. Membran çıkışına bağlayacaksınız, temiz su çıkışlarını T ile toplayıp çekvalfe vereceksiniz

  • @s2gfrozeng775
    @s2gfrozeng775 4 ปีที่แล้ว +2

    Video da gördüğüm pompa aktif olduğunda atık su ve arıtılmış suyun rengi değişti bence hızlı su aritmak suyun kalitesinde düşüş olur pompa yerine daha büyük bir tank daha mantıklı li gibi geldi

    •  4 ปีที่แล้ว +7

      Hayır hocam basıncı arttırmak tam tersine suyun kalitesini yükseltir. suyun renk değiştirmesi olayı beyazlık ise onlar hava kabarcıkları yüzünden kaynaklı.

    • @l32s213
      @l32s213 2 ปีที่แล้ว

      Merhaba benim pompasız arıtma cihazı var ve 2 litreye 24 litre atık su atıyor

    • @l32s213
      @l32s213 2 ปีที่แล้ว

      Siz pompalı tanıtım videosunda atık suyu azalttığını söylediğiniz iki pompa var biri elektrikli diğeri permeate pomp adlı pompa hangisi daha iyi olur

    • @mobollaasg120
      @mobollaasg120 2 ปีที่แล้ว

      @@l32s213 videodaki iyidir. Diğeri shutof valf benzeri.

    • @mehmet8596
      @mehmet8596 ปีที่แล้ว

      Kim ne derse desin yavaş yavaş süzülen su daha iyidir.

  • @DynaStar14
    @DynaStar14 4 ปีที่แล้ว +1

    İhlas aura cebilon için görüşünüz nedir hocam?

    •  4 ปีที่แล้ว

      İhlas nsf-58 onaylı bir su arıtma modelini gözünüz kapalı alabilirsiniz. Daha doğrusu Nsf-58 onayı olan her marka arıtmayı kimseye sormadan alın arkadaşlar.

  • @aydinhahahaha498
    @aydinhahahaha498 5 ปีที่แล้ว +1

    Usta tank dolu iken bile atık su akarmi.yani hiç kullanmadığımız zaman

    •  5 ปีที่แล้ว

      Normalde atmaması gerekli çekvalfiniz bozuk olabilir membran kabinin temiz su kısmında bulunur çekvalf bunun dışında birde 4 yönlü shutoff valfiniz arızalı olabilir test etmek için tankın vanasini kapatın ve 5 dk boyunca atık suyu kontrol edin kesiyor mu diye bu testi yaparken arıtma çeşmesi kapalı olacak şayet bu şekilde kesiyor ise herşey normaldir. Bunun dışında sebek3 suyu basınciniz 6 bar ve üzeri ise tank çok geç keser yada hiç kesmez şebeke suyu basıncinizi 4 bara düşürün yüksekse.
      Tüm bunların dışında yine kesiyor ise membran filtre üretimi yavaş olabilir bunu test etmek için tank vanasini kapatın ve arıtma çeşmesini acın su ince ip gibi devamlı akiyorsa normaldir ama damla damla akiyorsa membran filtrenizi değiştirin ve böyle bir durumda şebeke suyu basıncı da düşük olabilir membranı değiştirmeden önce şebeke suyu basıncını kontrol edin 2.5 bar ve altında membran arıtma z tam olarak şebeke suyu basıncını yükseltmek için arıtma cihazınıza pompa ekleyin.
      Bunların dışında başka sorun olmaz atık suyun devamlı akması bunlardan dolayıdır.

    • @aydinhahahaha498
      @aydinhahahaha498 5 ปีที่แล้ว

      @ teşekkürler usta

  • @sinangez47
    @sinangez47 4 ปีที่แล้ว

    Merhaba hocam bir konu hakkında bilgi almak istiyorum membran Kadar filtrelerimi değiştirdim 4 Yollu vana atık kısıcı check valf bunlar da değiştirdim
    Atıksu sizin videodaki gibi geliyor ama arıtılmış su Damla Damla geliyr motor çalışır haldeyken damla damla geliyr neyden kaynaklanıyor

    • @ersingultekin6142
      @ersingultekin6142 4 ปีที่แล้ว

      Pompa başlığını değiştir

    • @mobollaasg120
      @mobollaasg120 2 ปีที่แล้ว

      Motor tıkır tıkır yada lık lık lı ses yaparak çalışıyorsa pompa kafasını değiştirin. Sessiz çalışıyorsa bir yerde yani bağlantılarda hata vardır. Geçenlerde bir müşterime arızaya gittim shutof valf tıkanmıştı hortumlarına kadar. Membranıda bitirmiş. Değiştirdik düzeldi. Selenoid li sistem her zaman daha sağlıklıdır.

  • @mustafab.9153
    @mustafab.9153 4 ปีที่แล้ว +2

    Hocam Pompa basıncı 10 bar çok yüksek değil mi? Su arıtma cihazları için uygun çalışma basıncı 4-5 bar olmalı diye biliyorum.

    •  4 ปีที่แล้ว

      basınç giriş suyunun tuzluluk oranına göre değişir giriş suyu tds değeri ne kadar yüksekse basınç da arttırılmalı 10 bar yüksek değil ama kullandığınız filtre kapları da bu basınca dayanıklı olmalı şatof valf yerine yüksek basınçlarda selenoid valf kullanılmalı normal membranlar 6-10 bar arasında çalışır pompalı cihazlarda. basınç ne kadar yüksek olursa membran ayrıştırma özelliği o kadar yüksek oluyor. her arıtma cihazına yüksek basınç veremezsiniz yoksa filtrelerin dış kapları patlayabilir.

    • @mehmetyuksel1550
      @mehmetyuksel1550 3 ปีที่แล้ว

      @ l

    • @Aliali-ut7mn
      @Aliali-ut7mn 3 ปีที่แล้ว +1

      @ usta yeni su arıtıcı taktırdık devirdaim yapmamıza rağmen sudan beyaz kireç gibi bişey geliyor ama kireç değil servise sordum tatlandırıcı hindistan dan geliyor bir süre sonra geçer dedi olabilirmi normal mi acaba

    • @Aliali-ut7mn
      @Aliali-ut7mn 3 ปีที่แล้ว

      @ suyun tadı güzel bir sıkıntı yok

    •  3 ปีที่แล้ว +1

      @@Aliali-ut7mn beyaz su ise hocam onlar hava kabarcıklarıdır. İlk kullananlarda oluyor fiktreye giren havadan kaynaklı, Hindistan cevizi filtresi vs alakası yoktur. Zamanla geçer.

  • @aydinhakan1
    @aydinhakan1 2 ปีที่แล้ว

    Galip bey merhabalar, bulunduğum bölgede şebeke suyu 1070 tds sonuç verdi. Pompalı bir artıma cihazı aldım ve 500 TL daha vererek satıcının ağır kireçli sular için tavsiye ettiği aquaflow marka membran aldım. Bu membran yeterli olur mu. Membranin önündeki öndeki 3 filtre de aquaflow marka bunları daha kaliteli marka almalı mıyım

    •  2 ปีที่แล้ว +1

      1070 ppm yüksek bir değer pompa eklemeniz şart zaten aquaflow marka membran hakkında hiç bir bilgim yok, AquaFlo olabilir mi? bu marka çok benzer çünkü, ayrıca Aquaflo membran için de üretici data shett sayfası varsa inceleyebiliriz. Satıcıya sorun membran hakkında bu bilgileri. Şimdi membran filtreniz erken tıkanmaması için 1. sediment filtrenizi düzenli olarak 3 ayda bir değişim yaaprsanız uzun yıllar kullanabilirsiniz. diğer karbon filtreleri ise max 6 ayda bir yenileyin.

    • @aydinhakan1
      @aydinhakan1 2 ปีที่แล้ว

      @evet Aquaflo olucaktı yanlış yazmışım, ihlas pazarlamadan su arıtma cihazı satmak için gelen görevlinin cihazı 1070 ölçmüştü, dün kendi aldığım tds metre ile ölçtüğümde 440 çıktı cihazın kurulumunu yapıp pompayı çalıştırdım şuan arıtmadan çıkan su 20 ppm değerinde. Pazarlamacı su çok kireçli diyip üst model cihaz olan 6bin liralık cihaz satmaya çalışmıştı, sanırım bilinçli bir satış taktiği.

    •  2 ปีที่แล้ว +1

      @@aydinhakan1 size tavsiyem en uygun fiyatlı membrani kullanıp 6-12 ayda bir tikandikca yenilemeniz. Vontron marka membran ya da noname yani markasız membranlar tercih ediniz 150₺ civaridir. Filmtec gibi pahalı membranlar almanıza gerek yok, çünkü giriş suyu tds değeri yüksek bu yüzden ucuz membran kullanıp sık değişim yapın.

  • @kerimyanik3258
    @kerimyanik3258 ปีที่แล้ว +1

    Atık suya ne olur

    •  ปีที่แล้ว

      atık su gidere gidiyor hocam yani kanalizasyona, normal evye gideriniz nereye gidiyorsa oraya gidiyor.

    • @kerimyanik3258
      @kerimyanik3258 ปีที่แล้ว +1

      @ suya israf olmuyor mu

    •  ปีที่แล้ว

      @@kerimyanik3258 israfa yanlış yerden bakıyorsunuz hocam günlük 1 hamburger yiyorsan israf ettiğin su miktarı günlük 2400 litredir. Arıtma cihazı bu suyu 4 ayda atığa ancak atar, israf için tükettiğin besinlerin, kıyafetlerin su ayak izlerine bakarsanız daha iyi anlarsınız vahim durumu.

  • @TheOttomanfire
    @TheOttomanfire 5 ปีที่แล้ว +3

    1 bardak Su içmek için 2 bardak Su çöpe mi atacaz

    •  5 ปีที่แล้ว

      Evet en az 2 bardak doğrudur

    • @Pskdancankarakaya
      @Pskdancankarakaya 4 ปีที่แล้ว +4

      Sıçarken ve duş alırken daha fazla gidiyor kardeş 2 bardak gitsin.

    • @arcura16
      @arcura16 2 ปีที่แล้ว

      Kesinlikle akıl kârı değil bu arıtma işi cihaza para ödüyorsun filtreye para ödüyorsun ve en önemlisi 1 bardak arıtılmış su için +2 bardak suyu bedavaya israf ediyorsun. Yazık günah.

  • @hakkbey6832
    @hakkbey6832 3 ปีที่แล้ว

    Merhaba ben arıtılmış suyu aldıktan bir iki dakika sonra atıksu atmaya başlıyor normalmi

    •  3 ปีที่แล้ว

      Evet tanktaki basınç düşünce sistem eksilttigi suyu tamamlamak için atık devreye girer. Genelde tank basıncı iyi ve şebeke suyu yeterli basıncı varsa (5bar) ideal. Ortalama 1 ya da 2 litre su alınca devreye girer, ve takribi 20-30 dakika da eksilen suyu depoya doldurur ve geri stop eder.

  • @sevketkacan1948
    @sevketkacan1948 ปีที่แล้ว

    Galip bey her cihaza pompa takılabiliyor mu ?

    •  ปีที่แล้ว

      Evet takılabilir tabiiki

  • @ahmetseheroglu7012
    @ahmetseheroglu7012 2 ปีที่แล้ว

    Su arıtma cihazı için hangi pompayı önerirsiniz

    •  2 ปีที่แล้ว

      Evsel 50,75,100 gpd membranli cihazlar için standart 24 volt olanları tercih ediniz, marka olarak sorarsanız headon jet 50 Türkiye de bulabileceğin en iyisi

  • @esraozer699
    @esraozer699 4 ปีที่แล้ว +1

    İhlas almayi dusunuyorum o dami bu sekilde atik su oluyor acaba yoksa dahami fazla

    •  4 ปีที่แล้ว

      Ters ozmoz cihazlarının hepsinde atik su vardır efendim pompali model alirsaniz daha az atar ihlasta buna dahil

  • @kerem_007
    @kerem_007 2 ปีที่แล้ว

    Merhaba Aura İhlas Cebilion Silver su Arıtma Cihazı Alınır mı Pompalı mı yoksa pompasız mı almam lazım 2. Kattayız

    •  2 ปีที่แล้ว

      Her zaman pompalı model tercih ediniz, eğer su basıncınız 5-6 bar varsa pompasız duruma göre tercih edilebilir. Çok kireçli, şebeke suyu tds değeri 500 ve üzeri olan bir bölge ise mutlaka pompalı su arıtma cihazı tercih ediniz.

    • @kerem_007
      @kerem_007 2 ปีที่แล้ว

      @ İstanbul da yaşıyorum pompalıya ihtiyaç duyulmuyor diyorlar

  • @efendierdogan
    @efendierdogan 4 ปีที่แล้ว +1

    Sen sitenizden geliyorum 1.2 bardak demissiniz 1 bardak temiz suya denk gelen atık suyu aslında 1 e 1.5 oranında denk geliyor
    Ayriyetten po.pa çalıştığında atık suyun rengi değişti neden

    •  4 ปีที่แล้ว

      Atık su kullandığınız membran, giriş suyun kalitesi ve suyun basıncına göre değişiklik gösterir. pompa çalıştığında suyun renk değiştirmesi filtre içerisine giren havadan kaynaklı su beyaz renk gibi klorlu bir görünün alır

  • @hsynz0
    @hsynz0 5 ปีที่แล้ว +2

    Abi 1500 lirayı geçmeyecek bir su arıtma cihazı almayı düşünüyorum, ne tavsiye edersin. Servis sıkıntısı çekmeyeceğim, kolay kolay arıza çıkarmayacak bir şey

    • @ahmetozcelik5861
      @ahmetozcelik5861 5 ปีที่แล้ว

      İygümler. Su Arıtma. Fiyatı. Bende. Satıyorum. İndirimli. Fiyatlara. Filitle. Deyisim. Kurum. Hepsini. Yapıyom

    • @noyannn
      @noyannn 3 ปีที่แล้ว +1

      Servis sıkıntısı çekmek istemiyorsan Ihlas alacaksın

    • @hsynz0
      @hsynz0 3 ปีที่แล้ว

      @@noyannn Abi 1 sene olmuştu ben onu soralı :)) Ravent marka aldık, filtreler bile değişti. İlginiz için teşekkür ederim :)))

    • @sukruakbulut8152
      @sukruakbulut8152 ปีที่แล้ว

      ​@@hsynz0memnun musunuz bende alicam

  • @s2gfrozeng775
    @s2gfrozeng775 4 ปีที่แล้ว +1

    Usta 1/4oronda atık su atıyordu bende atık suyu iptal ettim suyun tadı hala güzel ama ne sıkıntı olur

    • @s2gfrozeng775
      @s2gfrozeng775 4 ปีที่แล้ว

      Atık suyu iptal edince daha hızlanması gerekiyordu membran filtrede daha çok basınç olması gerekirken daha yavaş akıyor temiz Su

    •  4 ปีที่แล้ว

      @@s2gfrozeng775 hocam membran filtrenin atık suyunu kapatırsanız maalesef sistem deforme olur 1-2 saat içinde atık suyu hemen geri açın şayet açınca düzelmezse membran filtreyi değiştirmek zorundasınız maalesef.

  • @yakup.k
    @yakup.k 2 ปีที่แล้ว

    teşekkürler bilgilendim

  • @emreciftci3266
    @emreciftci3266 4 ปีที่แล้ว

    Hocam bana iyi bi artıma önerirmisiniz çok anlamıyorum maxs bütçe 1000 tl

    • @aykutasilturk2912
      @aykutasilturk2912 4 ปีที่แล้ว

      ıyı arıtma alamassın 1000tl

    • @emreciftci3266
      @emreciftci3266 4 ปีที่แล้ว

      @@aykutasilturk2912 aldım ya sertlik derecesi 15 baya kaliteli LG marka

    • @emrahdundar2005
      @emrahdundar2005 3 ปีที่แล้ว

      @@emreciftci3266 Hangi model aldınız? Memnun musunuz hala?

    • @emreciftci3266
      @emreciftci3266 3 ปีที่แล้ว +1

      @@emrahdundar2005 memnunum lg membran tarzı bir ismi olması lazım lgye ait

    • @emreciftci3266
      @emreciftci3266 3 ปีที่แล้ว

      @@emrahdundar2005 tadı baya iyi de şuan fiyatları fazladır baya

  • @emreozdemir9044
    @emreozdemir9044 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba ihlass aura 5 filtreli pompalı su arıtma cihazımın kurulumunu 0 ' dan sizin internete attığınız şemaya bakarak yaptım teşekkür ederim .Yalnız aklıma birşey takıldı.
    Pompasız modeller için filtreye giren çıkan kabloların sırası farklı 1.filtreden giriyor 3. Filtreden çıkana kadar in -out şeklinde gidiyor.Sonra shut -off a bağlanıyor.
    Pompalı model için ise böyle değil filtreye giren çıkan kablonun ilerlemesi daha farklı benim model pompalı olduğu için bu şemaya uydum ve oldu .Neden pompasız model gibi yapıp 3. Filtrenin out kısmını pompanın inine takmadık merak ettim

    • @mobollaasg120
      @mobollaasg120 2 ปีที่แล้ว

      1. Yani sedimentten sonra te ile bir uç alçak basınç siwicine diğer uç pompaya girer. Pompadan 2. Granül filtreye sonra 3. Block karbona sonra shutof in e ordan membrana membran temiz çıkışından çekvalfe ordan tekrar shutof a sonra yüksek basıç swicine ordan te ile tanka ve post karbon filtreye, filtre çıkışından musluğa gider. Motor ve swiçler seri bağlanır. Bide shutof suz olur sa ilk filtreden sonra selenoid valf e sonra te ile alçak basıç swicine diğer ucu pompaya 2ve 3. filtredensonra membrana temiz su çıkışından çekvalf e ordan yüksek basınç swicine swiçten te ile tanka ve post karbon filtreye filtreden musluğa. Yüksek basınç swiçleri ayarlı geliyor ama bazen ayarı bozuk oluyor. Ayar yeri var sanırın 3 yada 4 mm allen anahtarla tank a göre ayar yapılmalı. Ben tartıya koyuyorum misal tank 8 lt lik. 7.5 kg oldumu swiçten ayarlayıp motorun durmasını sağlıyorum. Sonra 1 2 defa biraz su boşaltıp sistemi test ediyorum. Ve cihaz sorunsuz artı 1.e 1 atık ile çalışıyor. Sadece giriş suyu basıncı 4.5 un üstünde ise mesela 5.5 7.5 gibi 4 barlık basınç düşürücü takılması lazım. Son tavsiye nsf li ve fda lı filtreler kullanın. Eskiden sadece hyundai de vardı ama artık başka markalar da var piyasada. Misal benim cihazımda çeşme suyu ph ı 7.4 cihazdan çıkan suyun ph ı 7.8 filtreler önemlidir. Ucuz filtreler misal karbon filtre 350 400 gr geliyor. Kaliteliler 550 600 gr civarı. Eksik mlz. Ucuz fiyat.

  • @mustafabars9283
    @mustafabars9283 8 หลายเดือนก่อน

    Motorlu mu ? motorsuzmu ? kesinlikle motorlu. Çünkü su %50 oranında azalıyor

  • @fehmidemiroz
    @fehmidemiroz 2 ปีที่แล้ว

    Pompayı söktüm su basıncı iyi tek katlı evlerde gerek yok

  • @SeneminYemekleriTV
    @SeneminYemekleriTV 2 ปีที่แล้ว +1

    bezimkinde pompa yok ama kesinlikle bu kadar yavaş değ 6. kattayim bide

  • @Legend_84
    @Legend_84 4 ปีที่แล้ว

    atik su yapmayan aritma cihazlari dahami iyo simdi ???

    •  4 ปีที่แล้ว

      hayır daha iyi değil atık su yoksa su tam temizlenmez tam temizlik yapan sisteminde atık su sorunu var işte.

  • @mobollaasg120
    @mobollaasg120 2 ปีที่แล้ว +1

    Hep söylediğim şey. Böyle bilenleri görmek ne güzel. Yok 1 5 yok 1 e 30 diyenler bile var. Bide shutof u iptal edip selenoid valf takınca nerdeyse 1 e 1. Tebrikler. Yalnız yüksek basınç swici tank a göre ayarlamak gerekiyor. Bu size değil yorumları okuyan diğer kişilere. Tek sakıncası uzun süre elektrik kesilirse üretim olmaz.

    • @NadirGirçek
      @NadirGirçek ปีที่แล้ว

      Merhaba! Ben arıtma sıstemındekı satof valfı ıptal edıp selenoid valf taktım üçlü on fıltrenın çıkışı ıle pompanın gırısı arasına valfı bağladım,elektrik baglantısınıda pompaya parelel olarak yaptım,yalnız arıtma musluğunu acar açmaz valf ve pompa devreye gırıyor tank dolu oldugu halde zannedersem yüksek basınç swıtch ayarı gerekiyor,yüksek basınç swıtchının üzerındekı alyan başlı vıda üzerinden,bu ayarı nasıl yapmamız gerekiyor bu konuda bılgınız varsa yardımcı olursanız sevınırım

    • @mobollaasg120
      @mobollaasg120 ปีที่แล้ว

      @@NadirGirçek tamk 8 litreyse 6 7 kğ civarı alyanla ayarlayıp pompanın durmasını sağlayın. Sonra musluğu açıp biraz boşaltıp tekrar test edin. Evde tartı baskül varsa en sağlıklısı olur. Basınc çok yüksek olursa tank bozulur.

    • @NadirGirçek
      @NadirGirçek ปีที่แล้ว

      @@mobollaasg120 Teşekkürler mantıklı pratik bir yöntem,deneyecegim

  • @duman6205
    @duman6205 5 หลายเดือนก่อน

    Hatika video olmuş

  • @hasanturan1235
    @hasanturan1235 2 ปีที่แล้ว

    İyi ya pompasız kullanmanin bir zararı yok o zaman doğadan gelen su doğaya gidiyor sonuçta.

  • @seckinmert1160
    @seckinmert1160 4 ปีที่แล้ว

    Video da pompa devreye girdiğinde daha fazla atık su oluşuyor.