Wil je snel verbeteren in je ruitergevoel? Doe dan dit!

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 30 ก.ย. 2024
  • Wil je snel verbeteren in je ruitergevoel? Doe dan dit!
    Ik heb een gave tip voor je om je training of les mee af te sluiten (zie video).
    Wanneer je een bepaalde oefening hebt getraind of bijvoorbeeld iets nieuws hebt geleerd, dan is het onwijs waardevol om dit enkele minuten af te sluiten met de tip uit deze video.
    Ik maak hierbij graag gebruik van de woorden van Joe Dispenza om goed te begrijpen waar je jezelf binnen een leerproces bevindt en waar je nog aandacht aan wilt geven.
    From thinking, to doing, to being…
    Waarbij de tip uit deze video een verdieping kan brengen op de laatste van de drie. Het beklijven van de oefening.
    Thinking is de fase van de eerste kennismaking met de oefening. Weten en begrijpen. Kennis opdoen over de oefening. Onze analytische zelf. Bijvoorbeeld probleemoplossend en gericht te werk leren gaan.
    Doing gaat over de fase waarin je gericht leert hoe je jouw lichaam de oefening laat uitvoeren. Het praktische gedeelte als het ware. Welke handelingen dient mijn lichaam uit te voeren en hoe perfectioneer ik deze? Hoe stem ik dit keer op keer af op de theorie én op wat er bij het paard gebeurt.
    De laatste fase is de fase waarin je streeft naar het onbewust bekwaam worden van een oefening. Je bent één met de oefening, je bent de oefening. En geloof me! Dat gaat steeds een stukje dieper :-)
    De tip uit deze video is erop gericht om deze fase te versterken. Op die manier ontvang je waardevolle informatie over jouw ontwikkeling op dit moment.
    Indy en Maud hebben deze training kennis gemaakt met de combi-ophoudingen. Deze behandelen we in module 7. Welke afgelopen week is verstuurd aan de eerste deelnemers van het online programma. Het betreft hier een combinatie van meerdere technieken die je samenvoegt in één hulp op hetzelfde moment. In te zetten om het verticale, laterale en horizontale evenwicht in één vloeiende beweging positief te beïnvloeden. Deze hulp is ook nog eens zo fijngevoelig (door de stap voor stap opbouw) dat die met het blote oog nauwelijks waarneembaar is. Maar paarden pikken hem wel heel gemakkelijk op vanwege hun gevoeligheid.
    Of, wanneer ze deze afstemming met de ruiter niet geleerd hebben of verloren zijn, dan is die fijngevoeligheid terug te winnen door hier als ruiter in te investeren en dus absoluut ook haalbaar. In dat geval train je eerst de individuele puzzelstukjes om het fundament te bouwen voor de combi ophoudingen.
    Geniet mee van Indy en Maud en kom erachter welke belangrijke opdracht ik ze heb gegeven en waarom dit ook jouw ruitergevoel aanzienlijk kan verbeteren.
    FIJNE DAG!
    LIEVE GROET,
    Monique

ความคิดเห็น • 12

  • @marielouisemulder4647
    @marielouisemulder4647 2 ปีที่แล้ว +1

    Gewoon lekker voelen......al die woorden ...............hoeft niet.

  • @MrSkiffboy
    @MrSkiffboy ปีที่แล้ว

    Wat een genot om naar te kijken! Maud, wat rij je ontzettend mooi en wat doe je dit goed met je paard. Dank voor het fijne voorbeeld! - Laura

  • @TheAaron2001
    @TheAaron2001 2 ปีที่แล้ว

    maar wat nou, als je dit filmpje ''niet'' begrijpt? Ik ben maar eerlijk, maar ik begrijp niet wat er wordt bedoeld, want wat eraan vooraf gaat ,wordt niet getoond.Jammer.

    • @AtletischeRijkunstATR
      @AtletischeRijkunstATR  2 ปีที่แล้ว

      het gaat er in dit geval niet zo zeer om wat er aan vooraf is gegaan. De strekking is meer dat wanneer je iets nieuws leert, dat je ervoor kiest om ook bewust enkele minuten of langer jezelf volledig te richten op het doorvoelen van hetgeen je zojuist hebt gedaan. Hiermee zet je een belangrijke stap in het proces: from thinking, to doing, to being. Dat kan je dus met alles doen waarin je wilt ontwikkelen. Vandaar dat de voorafgaande oefening niet belangrijk was in deze boodschap, maar het uitvoeren van de opdracht om even alleen maar 100% te voelen en te zijn met de oefening . Dit zorgt voor een diepe integratie van het nieuwe in jezelf....Is het zo duidelijker voor je?

    • @TheAaron2001
      @TheAaron2001 2 ปีที่แล้ว

      @@AtletischeRijkunstATR ik blijf dit moeilijk vinden, wat nou als mijn paard zijn hals zelf naar beneden 'trekt' ,dit voelt namelijk niet zoals het is bedoeld, maar hoe los je zoiets dan op.......dat vindt ik ook belangrijk 🙂

  • @moestuinmama8705
    @moestuinmama8705 2 ปีที่แล้ว

    Als je paard nou niet makkelijk galopeert uit zichzelf?

    • @AtletischeRijkunstATR
      @AtletischeRijkunstATR  2 ปีที่แล้ว

      dan ligt daar het aandachtspunt voor dit moment :-) het is absoluut belangrijk om de galop zonder ruitergewicht vanaf de grond ook te verbeteren.

  • @Melissa-yy1uf
    @Melissa-yy1uf 2 ปีที่แล้ว

    De amazone kan fantastisch goed rijden een wél verdiende dikke 10 !!

    • @AtletischeRijkunstATR
      @AtletischeRijkunstATR  2 ปีที่แล้ว

      oeh dat is leuk voor Maud!! ik zal het aan haar doorgeven! ze is best van ver gekomen en komt uit een systeem waarbij veel met druk gereden werd. Rond haar 14e kwam ze op mijn pad omdat ze een pony flink in de staak had gereden. Dit hebben we samen opgelost en nu heeft ze haar jonge ruin Indy op deze manier beleerd. Heb je de documentaire When a horse says no gezien? Daarin wordt deze story gedeeld! dank voor je lieve woorden en compliment! fijne dag!

  • @irisvanderspoel9050
    @irisvanderspoel9050 2 ปีที่แล้ว

    zo fijn om te horen hoe ze zo goed communiseerd met haar paard! top team!!

    • @AtletischeRijkunstATR
      @AtletischeRijkunstATR  2 ปีที่แล้ว

      mooi he! zie ook mijn reactie hieronder....je begrijpt...IK BEN MEGA TROTS OP HAAR!