81. Met deze prachtige comic is iets mis! | Spectacular Spider-Man 120

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 21 ส.ค. 2024
  • Al een paar jaar wilde ik een exemplaar hebben van Peter Parker, The Spectacular Spider-Man 120 omdat ik het tekenwerk van Keith Giffen zo tof vind. Nu heb ik eindelijk een exemplaar kunnen kopen, maar er is iets mis mee.
    ----
    Bestel het boek 'Mijn vriend Spider-Man' bij de auteur zelf. Prijs €20,00 voor het boek en €5,50 verzendkosten (brievenbuspakket).
    Stuur een mail naar mikeswebs@gmail.com onder vermelding van ‘Spider-Man’ en ontvang de bestelinstructies.
    Meer informatie over het boek: www.michaelminneboo.nl/mijn-vriend-spider-man
    #spiderman #marvelcomics #keithgiffen

ความคิดเห็น • 49

  • @johnkingeef855
    @johnkingeef855 3 หลายเดือนก่อน

    Vlug voor het songfestival - ja puur omdat ik een ramptoerist ben - nog even een vlog van je bekijken.

  • @cedricvanduuren
    @cedricvanduuren 3 หลายเดือนก่อน +1

    Wat spijtig. Hopelijk vind je snel een nieuw exemplaar. Ik heb al comics gekocht waarvan de Marvel Value Stamp uitgeknipt was. Gelukkig heb ik die kunnen vervangen.
    Deze Spider-Man comic is ook één van mijn favorieten, samen met de gun issue (Spectacular Spider-Man # 71). Bill Mantlo’s werk is ongeëvenaard. E.

    • @decomicverzamelaar
      @decomicverzamelaar  3 หลายเดือนก่อน +1

      Dat nummer over wapengebruik in de VS heb ik toevallig vorig jaar gekocht. Prachtige cover van JrJr.

    • @dennypackbier9992
      @dennypackbier9992 3 หลายเดือนก่อน

      Is dat die 2 delige (ned versie) waar deel 1 stopt met het jongetje en pistool in de handen? Want dat is dus een comic die ik vroeger bij literaire lui als voorbeeld gaf dat comics ook best leerzaam kunnen zijn.

    • @cedricvanduuren
      @cedricvanduuren 3 หลายเดือนก่อน

      ​@@dennypackbier9992
      Dat zou kunnen. Ik heb mijn JP comics 20 jaar geleden weggedaan, dus ik kan het niet met zekerheid zeggen. Het is het verhaal waarin Spider-Man een wapenlevering probeert tegen te houden, terwijl je de verschillende misdaden en ongelukken ziet die er met vuurwapens kunnen gebeuren. E.

    • @dennypackbier9992
      @dennypackbier9992 3 หลายเดือนก่อน +1

      @@cedricvanduuren aah, ik heb even gekeken. Die wat jij bedoelt is iets ouder. Wat ik bedoelde is de van oorsprong amerikaanse Spider-man 27 +28 uit 1992.

  • @perryevel
    @perryevel 3 หลายเดือนก่อน

    Yes!😍 je hebt hem Ik zou dit exemplaar wel houden, ook als je straks een "niet gecorrigeerde" erbij hebt. (Van deze comic kan je nooit genoeg exemplaren bezitten denk ik maar) ...Ik heb door de jaren allerlei mindere dingetjes ontdekt in exemplaren die niet goed gecheckt waren.. Missende pagina's, Marvel value stamps die eruit geknipt waren of pagina's die door vocht aan elkaar geplakt waren of coupons die die al ingevuld waren met naam en adres en alles, of soms stempels van winkels (op de eerste bladzijde) Maar ook wel weer positieve verassingen zoals exemplaren met een dubbele cover (3x so far) of een Mark Jeweler Insert of zelf eentje met een Tatoozz bijlage waarvan maar een klein deel van de oplage deze erin had zitten. Maar ook handtekeningen van creators aan de binnenkant ect.

    • @decomicverzamelaar
      @decomicverzamelaar  3 หลายเดือนก่อน

      Missende pagina's lijkt mij ook een ramp. En vocht ook trouwens. Ik heb deze week The Complete Ben Reilly Book 5 moeten terugsturen omdat pagina's aan elkaar plakten en de art erg beschadigd was.

  • @dennypackbier9992
    @dennypackbier9992 3 หลายเดือนก่อน

    Ik heb ooit, en dat is geen grap, een geplette spin een omnibus gehad. Van spiderman....nogmaals..geen grap.en t hilarische was, dat het de omnibus was, waar kraven t loodje legde...maar dat was jaren geleden. Maar tegenwoordig vind ik een naampje niet zo erg, maar dat soms verkopers een prijssticker OP de comic doen. Op de cover!!!

    • @decomicverzamelaar
      @decomicverzamelaar  3 หลายเดือนก่อน +1

      Prijsstickers vind ik ook een crime. Ze zijn lastig goed te verwijderen. Op de comics die ik vroeger kocht in mijn jeugd bij Het Gele Teken, zitten soms ook nog prijsstickers, simpelweg omdat verwijderen een beschadiging op de cover betekent. Maar een spin is ook niet best in je comic, al is het wel thematisch verantwoord in een Spidey comic.

  • @Slasher__Dave
    @Slasher__Dave 3 หลายเดือนก่อน

    Met tweedehands boekjes ontkom je daar soms helaas niet aan. Hier ook wel een stapel boekjes met naam, ingekleurde reclames, of zelfs ondergkladerde covers. Dat soort spul staat als ik al een beter exemplaar heb beneden in een klein kastje waar iedereen in mag bladeren.

  • @jeroenfellinger822
    @jeroenfellinger822 3 หลายเดือนก่อน

    Ik vond laatst in een collectie van een vriend dat hij bij veel comics alle advertenties verwijderd had. Dat vond ik wel apart, maar ook zeer begrijpelijk. Alleen voor de doorverkoop is het niet zo handig 😅
    Ik zou flink balen als ik zo'n exemplaar bij een winkel zou kopen. En ik vind dat ze echt moeten kijken naar dat soort dingen voordat ze de comics verkopen.

    • @decomicverzamelaar
      @decomicverzamelaar  3 หลายเดือนก่อน +1

      Ja, dat vind ik eigenlijk ook. Maar kennelijk checken ze de comics niet echt. Heb OST wel een mailtje gestuurd en krijg bij de volgende bestelling 10 procent korting. Maar in de mail stonden ook de algemene voorwaarden. Dat de foto's op de site stockfoto's zijn en dat als je echt een kieskeurige verzamelaar bent, beter de comics kunt kopen in hun winkel. Daar moest ik dan wel even om glimlachen, want toen Jacarrino en ik een keer in de winkel waren, bleek dat er maar een deel van de comics die ze verkopen, te zien zijn in de winkel. De rest ligt in opslag ergens anders. Maar goed, het zijn verder prima mannen die de winkel runnen.

  • @kikkercomics
    @kikkercomics 3 หลายเดือนก่อน

    Haha mooi juist die correctie! Ik hou van dat soort specials

    • @decomicverzamelaar
      @decomicverzamelaar  3 หลายเดือนก่อน +2

      Gelukkig staat er niet heel dik het woord sex op de cover geschreven :)

    • @kikkercomics
      @kikkercomics 3 หลายเดือนก่อน +1

      @@decomicverzamelaar key issue 💚

  • @johnkingeef855
    @johnkingeef855 3 หลายเดือนก่อน

    Btw, meest rare wat ik wel eens meemaakte was dat mensen scheldwoorden uit bibliotheekboeken krasten en er minder 'erge' voor terugschreven. Werkte bij mij wel aardig op de lachspieren.

  • @dennisvanbeek3801
    @dennisvanbeek3801 3 หลายเดือนก่อน

    Ik ben sowieso geen fan van tweedehands producten. De ironie is dat ik het gehad heb in een gloednieuwe omnibus van Superman in de tijd van baldakijn boeken. Er zaten dubbele pagina’s in en de katernen waren niet allemaal goed afgesneden. Hierdoor kreeg je een soort Zakjes in de strip die je moest openvouwen om te kunnen lezen.

    • @decomicverzamelaar
      @decomicverzamelaar  3 หลายเดือนก่อน

      Helaas, als je Juniorpress spaart, ontkom je er niet aan om tweedehands te moeten kopen. En veel back issues die we aanschaffen zijn waarschijnlijk wel tweedehands. Veel verkopers laten dat eigenlijk in het midden. Ik zou ook liever nieuw kopen hoor.

    • @alphatrion100
      @alphatrion100 3 หลายเดือนก่อน +1

      Bij klassieke comics en oud speelgoed ontkom je niet aan tweedehands.
      Het voelt naar mijn mening juist een stuk specialer om iets op de kop te tikken wat bijna nergens meer verkrijgbaar is.
      Ik bedoel, Nieuw in de winkel dat kan iedereen 😏

    • @decomicverzamelaar
      @decomicverzamelaar  3 หลายเดือนก่อน

      Dat is inderdaad ook een manier om er tegenaan te kijken.

    • @dennisvanbeek3801
      @dennisvanbeek3801 3 หลายเดือนก่อน +1

      ​@@alphatrion100De kick van het jagen? Daar kan ik inkomen.

    • @dennisvanbeek3801
      @dennisvanbeek3801 3 หลายเดือนก่อน

      ​@@decomicverzamelaarBij JP is het inderdaad onvermijdelijk. Ik vind je toewijding leuk om te zien. Doe het je niet na.

  • @jappieenankesonnema5974
    @jappieenankesonnema5974 3 หลายเดือนก่อน

    Niet lezen! Hier krijgen kinderen nachtmerries van ! Staat er groot in een tweede hands comic van mij. Dwars door een mooie tekening van Sal Buscema .

    • @decomicverzamelaar
      @decomicverzamelaar  3 หลายเดือนก่อน

      Haha. Das een mooie, Jappie. En diep triest natuurlijk, want een normaal mens gaat niet door een tekening van Buscema schrijven.

  • @belgiumcomics2537
    @belgiumcomics2537 3 หลายเดือนก่อน

    Ik zou het interessant vinden mocht men met het woke gebeuren gaan experimenteren.
    Een voorbeeld van zo een experiment zou zijn kunnen zijn dat twee schrijvers een synopsis krijgen en er elk een boek mee moeten schrijven. Alleen schrijft de ene schrijver de Woke versie van de ander zijn boek en de ander de gewone versie van de ander. Ze publiceren elk hun boek op dezelfde dag en na 1 jaar kijken ze welk boek het best verkocht is.

    • @decomicverzamelaar
      @decomicverzamelaar  3 หลายเดือนก่อน +1

      Ja dat zou grappig zijn, maar veel lezers/kijkers hebben niet eens door dat ze woke shit aan het consumeren zijn. En de activisten zouden waarschijnlijk extra exemplaren van de woke versie kopen om hun punt te maken.

  • @cvanhoeij
    @cvanhoeij 3 หลายเดือนก่อน +1

    Wat zit je eigenlijk te klagen, jouw exemplaat is net veel correcter als al de andere op de markt. Uniek dus 😂

  • @ahmadresh2346
    @ahmadresh2346 3 หลายเดือนก่อน

    Nu is je comic extra uniek. 😅

    • @decomicverzamelaar
      @decomicverzamelaar  3 หลายเดือนก่อน +1

      Laten we het hopen dat wanneer ik een nieuw exemplaar van deze comic aanschaf, niet precies dezelfde tekstballon is gecorrigeerd! :)

    • @ahmadresh2346
      @ahmadresh2346 3 หลายเดือนก่อน

      @@decomicverzamelaar hahaha!

  • @medardv
    @medardv 3 หลายเดือนก่อน

    De cover kende ik, maar de binnenkant had ik nog niet eerder gezien. Wat een fijne en bijzondere tekenaar was Giffen. Ik ken hem vooral van zijn werk op Legion of Super-Heroes bij DC, maar daar tekende hij toch wel iets traditioneler. De gelijkenis tussen McFarlane’s Spider-Man en die van Giffen zie ik ook. Die lange iellige ledematen, de grote ogen.
    De maatschappelijk kritische verhalen komen deels ook door de editor Jim Owlsey (aka Christopher Priest) die daar de schrijvers op stuurde in Spectacular Spider-Man. Maatschappelijk kritisch, verhalen over minderheden en social ongerechtigheid vallen nu onder de verzamelnaam ‘woke’. Ik snap nooit zo goed hoe mensen daar afkeer kunnen tegen hebben (tenzij zij de onderdrukkende partij zijn…), maar jouw irritatie(?) ligt dus meer dat sommige verhalen op jou overkomen als belerend en dat het de boodschap de overhand lijkt te hebben?

    • @decomicverzamelaar
      @decomicverzamelaar  3 หลายเดือนก่อน +2

      Woke is voor mij dat de boodschap belangrijker is dan een goed verhaal vertellen. Vaak hoor je het argument dat comics altijd al politiek waren. Dat is niet helemaal waar. Comics reflecteerden altijd onze wereld, dus maatschappelijke issues werden vaak behandeld in comics. Maar die kritiek was onderdeel van een onderhoudend verhaal. De woke makers van nu maken comics met een wijzend vingertje, met een belerend toontje en ze vergeten er ook nog eens entertainment van te maken. Met andere woorden "The Message" wordt door je strot geduwd. Nog los van het feit dat veel van die verhalen om niet doorheen te komen zijn, door alle onnodige speeches die de personages opeens op de lezer loslaten. Ga dan lekker een toespraak schrijven dan een comic. Doosje Kelly Sue DeConnick zeurde ooit "If you don't like my politics, don't buy my book". Ik denk dan: prima als je een independent comic maakt met je politieke visie erin, maar ga niet bestaande personages misbruiken om je boodschap te verkondigen en door de strot te duwen van de fan van dat personage. Er zijn goede storytellers, en activisten die comics schrijven. Die laatste categorie vervloek ik.

    • @medardv
      @medardv 3 หลายเดือนก่อน

      @@decomicverzamelaar ah, dan heb jij een eigen interpretatie van ‘woke’. Dan snap ik je nu beter. Comics reflecteerden inderdaad altijd al onze wereld, maar, net als nu soms, waren de politieke boodschappen vroeger ook niet altijd zo subtiel. Sowieso is subtiliteit niet een van de kwaliteiten van Stan Lee geweest. Apartheid, civil rights, drugs (mis)gebruik behandelde hij in o.a. X-Men en Spider-Man. Belangrijke boodschappen waarin Lee en de tekenaars een duidelijk standpunt innamen. Chris Claremont deed dat ook, soms wel sierlijk subtiel, maar soms ook heel bot tijdens zijn eerste 17 jarige run op Uncanny X-Men. Peter David besprak oa AIDS, abortus en meer onderwerpen tijdens zijn 12 jarige run op Incredible Hulk. Onlangs toevallig een aantal van die comics gelezen, subtiel was het niet maar wel belangrijke boodschappen. Als je de brievenpaginas van toen er op na slaat, liet Marvel af en toe wel een kritische brief gepubliceerd worden. Daarin lees je dat die onderwerpen ook niet bij alle lezers in de smaak viel en ook het argument om comics a-politiek te maken.
      De uitspraak van Kelly Sue DeConnick vind ik niet zeurend, maar geheel terecht. Als de boodschappen je niet bevallen, koop het dan niet. Er zijn genoeg mensen die wel benieuwd zijn naar de boodschappen van diverse makers. Ook zijn er veel comics met andere boodschappen die jou misschien wél aan staan en er zijn ook comics zonder boodschappen. Super tof dat de markt zo divers is en er geen eenheidsworst is. Comics zijn er écht voor iedereen. En in het geval van onze favoriete held Spider-Man worden er zelfs wekelijks meerdere Spider-titels gepubliceerd en in verschillende smaken.

    • @decomicverzamelaar
      @decomicverzamelaar  3 หลายเดือนก่อน +2

      Ik denk dat jij het anders ziet dan ik, omdat je zelf woke bent, Medard. En ik geloof niet dat ik een eigen interpretatie heb van het woord woke, maar de definitie hanteer die zo'n beetje iedereen hanteert die niet woke is. En ik blijf erbij dat DeConnick niet bestaande IPs die ze niet zelf heeft bedacht mag misbruiken als een soort buikspreekpoppen om haar onzin te verkondigen. Het is dus niet dat ik per se tegen 'boodschappen van diverse makers' ben. Want met dat argument druk je me meteen in een bepaalde hoek, en bestempel je me tot anti- of (een ander populaire term bij links) fobisch. Maar ik ben wel tegen de onhandige manier waarop ze die boodschap brengen. Het is simpelweg propaganda dat ze uitbraken en dat is wel wat anders dan niet zo subtiel.
      Peter David mag dan niet altijd "subtiel" zijn geweest, en Stan ook niet, al noem ik het in hun geval liever gewoon duidelijk, maar ze maakten wel goede comics met goede verhalen. Geen propagandistische pamfletten zoals DeConnick en andere wokies. De drugs issues van Spider-Man waren duidelijk, maar het thema was wel een bijzaak in het verhaal en de toon was niet belerend, zoals nu. Maar verder laat ik het hierbij, want een online discussie leidt zelden tot iets positiefs.

    • @medardv
      @medardv 3 หลายเดือนก่อน

      @@decomicverzamelaar online discussiëren kan inderdaad soms uit de hand lopen, maar ik denk dat wij prima respectvol een discussie kunnen aan gaan. We houden allebei van comics en Spider-Man specifiek, dus wij kunnen vast wel door een deur. :)
      De definitie van woke is het bewust zijn van sociale ongelijkheden. Er zijn mensen die de term anders gebruiken, daarom is het altijd goed om te definiëren hoe iemand die term inzet of ziet. Ook jammer dat je mensen in twee kampen splitst. Mensen die woke zijn en mensen die dat niet zijn en dat beiden een andere interpretatie hebben van wat het betekent. Ik ga mezelf niet ‘woke’ noemen, maar ik probeer zoveel mogelijk bewust te zijn van maatschappelijk ongelijkheden. Dat dat geen blinde vlekken voor mij worden. Dat ik een ander probeer te begrijpen en te zien. Wat jij als DeConnick’s misbruik ziet, zie ik als een mooi verlengde van de essentie van het personage, als we het over haar werk op Wonder Woman hebben.
      De comics met boodschap van David en Lee vind ik in het verlengde van hoe een DeConnick dat doet (of eigenlijk andersom). Misschien is het dan meer een kwestie van smaak.

    • @stroopwafel3612
      @stroopwafel3612 3 หลายเดือนก่อน +1

      @@medardv Ik denk dat er een onderscheid is tussen het aankaarten van maatschappelijke thema's en het geforceerde narratief van ideologische bewegingen die geen tegenspraak dulden. Zelfs de maatschappelijke thema's welke zij zegt te vertegenwoordigen zijn hieraan ondergeschikt(bv feministen of minderheden die het niet eens zijn met het heersende narratief van de ideologische beweging). Het is een ideologie waarbij de ''daders'' en ''slachtoffers'' in beton zijn gegoten zonder ruimte voor nuance of afwijkende interpretaties waarbij de boodschap('The Message') boven alles staat. De maatschappijkritiek van vroegere comics was nooit zo absolutistisch. Ze riepen juist op tot ondervragen, niet tot overtuigen.
      Je voorbeelden spreken zichzelf ook tegen. Als comics van oorsprong al vooruitstrevend zijn waarom moeten zij dan alsnog een ideologisch doel dienen die alleen de overtuigingen van de betreffende schrijfster vertegenwoordigen(ofwel 'The Message'). Er zit een fijne lijn tussen maatschappijkritiek en ideologie met name als die ideologie zeer goed georganiseerd en invloedrijk is en met een duidelijk doel voor ogen(niet per definitie in het belang van degenen die zij zegt te vertegenwoordigen). De weerzin tegen woke komt met name door deze hypocrisie. Het is geveinsde betrokkenheid. Ofwel propaganda.

  • @medardv
    @medardv 3 หลายเดือนก่อน

    Betreft je naam (en eventueel adresgegevens) op comics en dergelijken te plaatsen; is dat niet een generational ding in plaats van leeftijd? Ik heb het zelf nooit gedaan, maar als kind kende ik wel meerdere volwassenen die stickers hadden met hun naam en adresgegevens die zij vervolgens op hun boeken, cd’s enz. plakten.

  • @destripverzamelaar
    @destripverzamelaar 3 หลายเดือนก่อน +1

    Oh man. Wat bezielt die eigenaar? 😓 gelukkig is het maar op 1 klein plekje. Maar ik zou hem ook gewoon houden ondanks dit. Wat ik al tegen je zei is dat je eigenlijk bij het kopen van comics nooit het boekje helemaal door bladert.. misschien moet ik dat voortaan maar wel doen

    • @decomicverzamelaar
      @decomicverzamelaar  3 หลายเดือนก่อน

      Ik had uiteindelijk bij Old School Toys drie comics waar echt serieus iets mis mee is. Slechte score voor de winkel. Ik vermoed dat ze zelf de comics ook niet even checken.

    • @dutchgamer842
      @dutchgamer842 3 หลายเดือนก่อน

      ​@@decomicverzamelaarTerwijl die winkel tov veel anderen ook nog best duur is

    • @decomicverzamelaar
      @decomicverzamelaar  3 หลายเดือนก่อน

      @dutchgamer: Ja, daar heb je gelijk in. In de volgende vlog laat ik de buit zien en zie je ook de bedragen op de bags staan.

    • @Slasher__Dave
      @Slasher__Dave 3 หลายเดือนก่อน

      Zelf bij hun ook al redelijk wat boekjes met schade oid binnen gekregen wat niet vermeld stond. Sindsdien ook veel minder besteld daar.​@@decomicverzamelaar

    • @decomicverzamelaar
      @decomicverzamelaar  3 หลายเดือนก่อน +1

      @slasher__dave: Ja, da's wel balen. Ik dacht vroeger altijd dat ze de comics nakeken, maar nu denk ik van niet.