Türk Deniz Kuvvetleri'nin Gelecek Projeleri
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 10 ก.พ. 2025
- Türk Deniz Kuvvetleri'nin gelecek projelerini sizler için ele aldık.
İyi Seyirler.
Türkiye’nin en köklü Savunma, Strateji & Ulusal Güvenlik Dergisi
Website: m5dergi.com/
Twitter: / m5dergi
Instagram: / m5dergi
Facebook: / m5dergi
Linkedin: / m5-dergi
Bu projelere daha çok para ayrilsin iyi bir yurt güvenliği özgür yaşamın teminatidir.
Çok güzel bir bilgilendirme. Teşekkürler.
TF-2000 inanılmaz derecede önemli bir proje 2027 yılı biraz geç gibi keşke 2023 en geç 2024 yılı gibi envantere alinabilse.
yapmasina yapariz ama amerika ve bazi ulkeler silah sistemlerini satmiyor. VLS gibi yada CIWS gibi. Bu yuzden bunlari biz kendimiz gelistirmemiz lazim. IDEF21 de tanitildilar. 1-2 seneye envantere girerler. OZaman gemi yapmak ile baslarsin. 12 ay da 1 gemi biter.
@@oghuzkhan5117 biz genelde para konusunda tıkanıyoruz
F515 ve devamında ki fırkateynler bi envanteri girse gerisi geliyor gümbür gümbür.
Allahu Ekber Allahu Ekber Allahu Ekber Ordumuz Olsun Daim Müzəffər Amin Ya Rabbel Alem-n Amin Amin Amin Maşaallah Maşaallah Maşaallah Barekallah Elhemdulillah Allah Devletimize Milletimize ve Dinimize Zeval Verməsin Türkiyəmizi Turanimizi Payidar Kılsın Amin Amin Amin Amin Amin 🇹🇷🇦🇿🇵🇰🇺🇿🇰🇿🇰🇬🇹🇲🇱🇾🇧🇭❤️🤲🤲🤲🤲🤲 Türkiye Dünyanın Olmazsa Olmazıdır Elhemdulillah
Birezde böyük olsa dahada düşmana dar geler hemde dünyada tayı bereberi olmaz inşALLAH BUDA GÖZELDİR ŞÜKÜR ALLAH GENE DAVAMINI VERSİN İNŞALLAH
Bence nitelik cok ama cok önemli. Agirlik vermek gerekir. Silah gucu ve elektronik harpinde deniz kuvvetlerinde degerlendirmeli.
Bence TF-2000' e hava savunma füzesi değil, Bora ve/veya Gezgin füzelerinin uzun menzilli versiyonları konuşlandırılmalı. Hatta aynı tip füzeleri atabilen Ruslar' ın Tayfun sınıfı gibi 1 ya da 2 adet füze denizaltısı da yapılmalı.
Gururla izledim
Denizde iyiyizde havada sorun var kendi uçağımızın ve eşdüzeyde olması gerekiyor
Deniz de daha yeni üst sinifa cikiyoruz. Deniz alti larimiz kesinlikle yeilenmeli ve daha faz modern U214 ler alinmali. Zaten kara gücümüz cok etkili kaldi hava araclarimiz orda zaten projeler var am o projeler 2030'a sürer. Bence 2030 dan sonra herseyi yerli ve cogunlukla milli üretebilecegiz. Oraya kadar da Nükleer bomba yapabilsek muhtesem olur
@@Osmane5 ağzından bal damlıyor vallahi sizin gibi kardeşlerimiz abilerimiz ablalarımız olduğu sürece sıkıntı yok hainler içimizde sıkıntı onlar
@@Osmane5 2030 a kadar rahat sekilde en az 100 den fazla nukller fuze uretecegimizi dusunuyorum
Çok GÜZEL devam BÖYLE Türkiye ama herşey daha ÇABUK lazım bize daha ÇABUK lazım bize Türkiyem
Gemiler en az ikişerli aynı anda teslim şeklinde üretilmeli.Dışa satımlar da olduğu için ihtiyaç karşılama hızı yetersiz.Tersane sayısının ve tersane üretim kabiliyetlerinin otomasyonun artması gerekli.Çin aynı kuru havuzda beş edet Type 55 ürtiyor .İkişerli üçerli dörderli üretim aynı tersane tarafından yapılılrsa iş kolaylaşıyor ve hızlanıyor.Mevcuda yüksek kapsiteli dev havuzlu İki adet büyük askeri tersane eklenmeli.
Gemilerin personelinin eğitimleri de aynı şekilde hızlanmalı.Gerekirse yabancı personel eğitimlerine ara verilmeli.Her gemi suya inmeden önce personel hazırlanmalı.Eğitim sürecinin büyük bir kısmı görev esnasında personel aktif olarak hizmette iken eğitim devamı ile sağlanmalı.Eğitim üslere de yayılmalı.Modern gemilerin personel sayısının düştüğü de göz önüne alınırsa zorluk çekileceğini sanmıyorum.Ordumuzu kumpaslar siyaset ve tarikatlar çok yıprattı.Siyaset ordu komuta kademesinden ellerini tamamen çekmelidir.Ordunun kendine has düzeni vardır o gitsin yerine bu gelsin diye dışarıdan müdahele kabul edilemez zira söz konusu olan yerine kolay adam bulunan siyasetçi değil ülkesinin bekasından sorumlu zor yetişen üst rütbelilerdir.
İnsansız destek taarruz araçlarının artması ile ileride yüksek tonajlı bu tipteki deniz araçlarına üs vazifesi görecek LPD tarzı gemilere ihtiyaç olacağını söyleyebiliriz.Bu tür gemilerin kara aracı taşımaktan ziyade deniz aracı taşıyan modelleri hem yüksek füze taşıma kapasitesine hemde dev radar bulundurabilme özelliği ile yüksek güç çarpanı olacaktır.Bir gemi içinde altı LST taşımak yerine on iki adet insansız araç taşıyabilir buna mini denizaltılar da dahildir.Bu araçlara yakın hava savunması denizaltı savunması denizaltı harbi görevleri verilebilir.Bir gemi yanındaki insansız araçlarla filo gibi hareket eder.Ana gemi insansız araçların yakıt ve mühimmatlarını verir.Geminin AEGIS benzeri bir sistemi ve yüzlerce füzesi olur .Japonya San Antonio sınıfı gövde üzerine AEGİS muhribi yapacak.Gemide gaz türbinleri yüksek elektrik üretecek motorlar da büyük ihtimal elektrikli olacak.Gelecek gemilerin çok yüksek güçte elektrik ihtiyacı olacağı yönünde şekilleniyor.
@@suhan8382 para ?
parayı veren düdüğü çalar
Emeğinize sağlık.
Başarılar!
Bir de Deniz Kuvvetlerinin hangi projelerinin ne kadar yavaş geliştiğini de bir video ile anlatsanız...
3:34 denizatı pervane tipi görselleri paylasmak sakıncalı diye duymustum. sonar sesi tespiti vs durumlar icin
Pervaneyi kendimiz yaparsak paylaşmayız.
Alman tasarımı denizaltı Yunan'a da satmış başkasına da.
O sebeple pek sıkıntı yok!
Milden yapılıyor,pervanesini saklarız,kimse görmeyecektir!
Çok GÜZEL devam BÖYLE Türkiye
Bu gemilerin motorları yerli mı?
Güney kore ile denizaltı konusunda bişey yapılabilitmi? Kendi gemilrri oldukca iyi durmda.
Geliyor gelmekte olanlar dolu dolu :)
barbar değil barboros olmalı? incelikler dikkat edilmeli
bir o harfi manayı çokca değiştirebiliyor
bir barbar diğeri berber
Şu denizaltının pervanesini göstermeyin artık!!!
@ZQRBA Onun gizli kalması gerekirdi.
Reis sinifi denizaltilarda ilerleme yok
👍
Ve TF-4500?
O yapilmayacak
Güzel video hazırlamışsın. Eksikler var. 2025 te başlangıç teslimi düşünülen 5 mayın gemisi imal edilecek. Dünyada kameralı, kumandalı en fazla mesafe katedebilen ve tahribata sahip torpidoların imali yapıldı, gemilerimize rezerv edilmesi. Sidalar gibi yine silahlı insansız, kameralı, kumandalı denizlerimizin yeni yılmaz bekçileri silahlı denizatı, carettalarımız geliyor. Filmlerdeki gibi ses hızından daha hızlı ateşlenen magnetic lazer toplarımız yapılıyor. Ve normal baruttan çok daha tahribata sahip. Artık top, gülle ağırlığıyla uğraşma dönemi bitti. En önemliside magnetic sinyal kesici sistemlerinin üretilmesi. Karşında olan istediğin gemiyi, uçan uçak, helikopteri bir tuşa basmayla elektronik tüm sistemini bir anda iflas ettirip geminin ot gibi denizde kımıldayamaz, hiç bir sistemini, silahını kullanamaz hale getirip, uçan uçak, helikopteri anında düşürebilecek.
🖤🖤🖤TR🖤AZ🖤PK🖤KT🖤🖤🖤
Sanırım ambargolardan dolayı gecikmeler var...
Insallah birgun seyyar nukleer reaktorlerle donatilmis bir donanmamiz olur
bizim öyle birşeye ihtiyacımız yok okyanuslara görevimiz çıkmıyor ayrıca bir uçak gemisi kadar masraflı nazlı ve açık hedef yok sana ayhan tarakçının uçak gemisi videosunu öneririm
Ayric projeleri biraz daha hizlandirmali.
Bazi seyler gec kalinmasin.
Tf 2000 ve milden projeleri belirtilen tarihten önce envantere alınmalı.
Savunma denizde baslar projeler guzel ama yetersiz cok daha ileri adim atmali destroyer bekliyoruz kaynaklari buralara ayirsinlar askeri gucumuzun itibarından tasarruf EDİLMEZ.
Harbi bir destroyer veya savaş gemisi yapılsa çok güzel olur
videolara ingilizce altyazı eklerseniz daha iyi olur yunanlar ve birtakım düşmanlar da izlesin
İstifler hizmete girsin gerisi geliyor denmiş bir yorumda, daha inşa ihalesi yapılmayan şey nasıl gelecek
Seslendirmek Çok mu zor ?
MILDEN
Mehdi'nin emridir. Sisteme karşı çıkın
Eksikler var örneğin y160