Ευχαριστώ πολύ. Οι περισσότεροι το είδαν ως καλύτερο αλλά αυτό είναι και στο αντικειμενικό γούστο. Η αλήθεια είναι ότι το περσινό σκεφτόμουν να μην το αλλάξω καν!
Εγώ ψεκάζω με σόδα κ τσουκνίδα. Στην Γερμανία ψεκάζουν με σόδα γ βιολογικά κρασιά. Έχω 4 διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιού στον κήπο μου. Δεν επιτρέπω τίποτε χημικό στα φυτά μου.
Η σόδα έχει κάποια ήπια φυτοπροστασία αλλά δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτή σαν επαγγελματίας. Στην Γερμανία και στην Γαλλία κάθε χρόνο χάνουν το 50% της παραγωγής τους από αυτούς τους περιορισμούς κάτι που καθιστά πλέον την γεωργία μη βιώσιμη.
Ναι. Μόνο που εκεί επειδή η περιεκτικότητα είναι χαμηλή (σε χαλκό), η δράση τους ως μυκητοκτόνα είναι πολύ πιο ήπια. Γι αυτό και τα περισσότερα εμπορικά προϊόντα κυκλοφορούν ως λιπάσματα και οχι ως Μυκητοκτόνα.
Γιώργο πολύ ενδιαφέρον το βίντεο συγχαρητήρια!!! Ήθελα να ρωτήσω μετά τον τρύγο και λίγο πριν πέσουν τα φύλα χρειάζεται ένα τελευταίο ψέκασμα με χαλκό;
Τώρα, μάλιστα, φίλτατε Γιώργο. Εκεί που σχεδίαζα από βδομάδα να ραντίσω την κληματαριά μου, με χαλκό, όπως μας συμβούλεψες σε προηγούμενο βίντεο, νά σου τώρα τα βαρέα μέταλλα. Όμως, θα τολμήσω να ραντίσω, με λιγότερη δόση. Έχει νόημα, να καθαρίζουμε τον κορμό από τις νεκρές ( ξεραμένες) φλούδες, ώστε να προβάλλει ο κορμός καθαρός; Ευχαριστώ.
Καλησπέρα. Μπέρδεψες κάποια πράγματα. Δεν αναφέρω ότι ο χαλκός δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καθόλου. Όπως όλα τα μυκητοκτόνα, πρέπει να εφαρμόζεται στην κατάλληλη δοσολογία (όπως αναφέρει η ετικέτα) και τις συγκεκριμένες φορές το έτος που επίσης αναφέρεται στην ετικέτα και στις Ευρωπαικές νόρμες (δηλαδή έως 4 φορές τον χρόνο). Σκοπός του βίντεο ήταν να κατανοήσει ο μέσος πολίτης ότι ο χαλκός δεν είναι αθώος, και δεν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε αλόγιστα και ελαφρά την καρδία.
Οι υγροι χαλκοι εχουν την ιδια τοξικοτητα με τους χαλκους σε σκονη; Κατα ποσο πιο αποτελεσματικοι ειναι αυτοι για την αντιμετωπιση μυκητολογικων ασθενειων;
Δεν έχει να κάνει με την μορφή, αλλά με την περιεκτικότητα επί % του κάθε σκευάσματος. Όσο μικρότερη, τόσο λίγότερη τοξική και φυσικά τόσο λιγότερη αποτελεσματικότητα.
Ενδιαφέρον ανάλυση! Η διαφορά της βιολογικής καλλιέργειας σε όλα τα βρώσιμα είναι στο ίδιο το προϊόν. Εκεί φαίνεται ποιο έχει δεχθεί χημικά και στη γεύση και στη συμπεριφορά του στο χρόνο. Ενίοτε πως πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και στο χαλκό αυτό όμως δεν κάνει τα υπόλοιπα σκευάσματα αθώα. Πλέον νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει καταλάβει ότι η μάστιγα της εποχής μας είναι αυτά που τρώμε γενικότερα όχι μόνο για το αμπέλι. Και αυτό οφείλεται στα φυτοφάρμακα!
Για να είμαστε ξεκάθαροι δεν είπα ποτέ ότι τα χημικά είναι αθωα. Σκοπός του βίντεο είναι να καταλάβουν όλοι ότι και ο χαλκός είναι φυτοφαρμακο με σοβαρές αντενδείξεις (βλέπετε συσκευασίες και θα καταλάβετε). Ισχύει ότι τα φυτοφάρμακα έχουν επίδραση στην γεύση (έχω αναφέρει ήδη σε βίντεο μου για μελέτη που αποδεικνύει ότι τα φυτοφάρμακα επιδρούν γευστικά ακόμα και στα κρασιά). Το κλειδί είναι στην δόση. Παν μέτρον άριστον και έχει ευθύνη και ο καταναλωτής που τρώει πρώτα με τα μάτια...
Είναι καθαρά θερμοκρασιακοι παράγοντες στους μηχανισμούς άνθισης. Πολύ δύσκολα μπορούμε να επιδρασουμε σε αυτό. Γίνονται πειράματα με ορμονικά σκευάσματα αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφές συμπέρασμα και φυσικά καμία έγκριση χρήσης.
Μην μπερδεύουμε τον κόσμο. Ούτε ο ζεόλιθος, ούτε η σόδα, ούτε ο ψευδάργυρος έχουν έγκριση ως μυκητοκτόνα, ούτε σε καμία περίπτωση δράση ισάξια των μυκητοκτόνων (βιολογικών και χημικών). Έχουν μυκο-στατική δράση (ήπια δηλαδή επίδραση) αλλά σε περιόδους πίεσης αν βασιστείς σε αυτά χάθηκες.
Αγαπητέ μου φίλε να ήταν μόνο ο χαλκός κοιτάξτε γύρω σας και θα καταλάβετε τι εννοώ τά πάντα ότι τρώμε είναι ραντισμενω με όλο των σεβασμό θα πω τούτο και θά κλείσω τίποτα πλέον δεν γίνεται χωρίς να ραντιστει δεν υπάρχει τίποτα φυσικό και ιδιαίτερα τά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας είναι μια τεράστια απάτη αφού δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς ρεντισμα ας μην κοροιδευομαστε αυτοί είναι οι πικρή αλήθεια αδέλφια Έλληνες πολίτες με αγάπη προς όλους χωρίς τελεια και παύλα και προπαντός περιστροφές γενικός και αόριστος τά συμπεράσματα δικά σάς,,,,,❤❤❤❤❤❤❤❤
Δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά σε κάθε επεισόδιο ανοίγουμε ένα θέμα και σε αυτό το θέμα ήταν ο χαλκός. Για αυτά που λέτε έχουμε μιλήσει στο αμέσως επόμενο επεισόδιο εδώ: th-cam.com/video/Z9Dt-_APNYk/w-d-xo.html
Apo tin stigmi pou o anthropos egine agrotis ,peripou 7000 years ago,i neolithiki epoxh.stous skeletous pou anakaliptoun exoun sapia dontia logo tis katanalosis sitiron,ke sporon.
Ποιοι είπαμε τρέμουν την παρουσία χαλκού , όι δράκοι , Για αυτό στα δόρατα έχουμε την 60ποντη λόγχη και στο άλλο άκρο έχουμε από χαλκηνη σφαίρα 🦎 σαυροτιρα . Αυτό το ξεχάσατε δεν το λέμε ποτέ
Τα τελευταία 3-4 χιλιάδες χρόνια υπάρχει ο άνθρωπος στην γη;... Το 2450 π.χ. δηλαδή περίπου 4470 χρόνια πριν ξεκινησε η κατασκευή της πυραμίδας του Χέοπα. Από εξωγήινους να φανταστώ;... Ημαρτον βραδιάτικα
Μόνο ο homo sapiens το είδος δηλαδή που λογικά ανήκεις και εσύ χρονολογεί 250.000 χρόνια ζωής. Τα προηγούμενα είδη homo φτάνουν έως και 2.9 εκ χρόνια πίσω και πιο πίσω έχει και άλλα υποδεέστερα είδη ανθρώπινης ζωής. Άνοιξε βιβλία και διάβασε πριν το παίξεις σοφός του πληκτρολογίου γιατί εκτοξεύεις δημόσιες ανοησίες
@@TheGreekVineyardΓιώργο τίποτε δεν αποδεικνύεται, όλα είναι ικασιες διαφόρων συγγραφέων, εμείς σαν χριστιανοί ορθόδοξοι η πίστη μας λέει ότι ο άνθρωπος έχει παρουσία στην γη,7.500χρονια και λίγο παραπάνω δηλαδή προ Χριστού 5.500χρονια.τωρα πριν η γη υπήρχε, τώρα πόσο χρειάστηκε να δημιουργηθούν τα πετρώματα κλπ αυτό θέλει χιλιάδες χρόνια.γιωργο αν κάνεις μια επένδυση κρασί λάδι κλπ θα αφήσεις να χαθεί ο κόπος σου ?, για να μην ρίξεις πχ χαλκό , σήμερα που όλα είναι χημεία,δεν υπάρχει βιολογικό απλώς τα βαπτίζουν,λίπασμα φάρμακα κλπ. Μια Μηλιά έχω και το μήλο την στιγμή που το κόβω την άλλη μέρα χάλασε.
@@ΑγγελοςΓραμματης Αυτή ήταν λάθος μου διατύπωση. Εννοούσα την έκπλυση του στοιχείου σε βαθύτερα στρώματα μετά την ζώνη των ριζών και την περιοχή που αναπτύσσονται οι ζωντανοί οργανισμοί.
Εδώ κάνεις ένα λάθος. Έχω ήδη κάνει βίντεο στο κανάλι για την ασφαλή χρήση φυτοφαρμάκων και το τι κινδύνους ενέχουν και αμέτρητες αναφορές σε πολλά επεισόδια για το πόσο πρέπει να προσέχουν οι αγρότες αυτές τις οδηγίες. Το θέμα σε αυτό το βίντεο ήθελε να θίξει κάτι που εμπειρικά το ζώ σε όλες τις περιοχές που δραστηροποιούμαι (και πίστεψε με είναι πάρα πολλές). Το γεγονός ότι η συντρηπτική πλειοψηφία δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις της υπερβολικής χρήσης χαλκού, πράγμα που κάνουν σχεδόν όλοι. Και αν ασχολείσαι με την αμπελουργία, κάνε μια αναδρομή στην μνήμη σου και σίγουρα θα φέρεις μια εικόνα ενός ΜΠΛΕ αμπελιού απο το χαλκό. Αυτό πίστεψε με, είναι μακραν πιο τοξικό (και φουλ καρκινογόνο όπως κακώς αναφέρεις, γιατί διαστρεβλώνεις πράγματα με ανυπόστατες ποσοτικοποιήσεις "κακου"). ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ακόμα και τα αιθέραια έλαια έχουν σημανσεις τοξικό/διαβρωτικό/Επιβλαβές για την υγεία. Η δόση κάνει το δηλητήριο. Είτε σε συμβατικά συνθετικά φυτοφάρμακα, είτε σε χαλκούς, είτε σε αιθέραια έλαια.
@@yanniskassis7699 @yanniskassis7699 Δεν είναι θολό σημείο. Είναι ξεκάθαρο. Με τα χημικά μυκητοκτόνα, εκ φύσεως οι άνθρωποι έχουν περισσότερη προσοχή γιατί τόσα χρόνια υπάρχει μια καμπάνια για το πόσο επικύνδινα μπορούν να γίνουν από κακή χρήση. Για τον χαλκό απο την άλλη υπάρχει μια αντιληψη της αθωότητας επειδή το χρησιμοποιύσε ο παππούς στον κήπο του και γι αυτό είναι αθώο. Κατά ένα κύριο λόγο ναι. Στον χαλκό δεν τηρούνται οι οδηγίες και ειδικά στην βιολογική καλλιέργεια κανείς δεν μένει στους 4 ψεκασμούς/ετος γιατί σχεδόν σε όλες τις χρονιές είναι πολύ δύσκολο να αντέξεις την άνοιξη με μόνο 4 εφαρμογές. Εκτός αν είσαι σε κανένα νησί που δεν υπάρχει ίχνος υγρασίας.
Είμαι 5ης γενιάς αμπελουργός. 25 χρόνια χημική καλλιέργεια και 7 βιολογική. Το έκανα για να προστατεύσω τους γυιους μου που ακουλούθησαν στην αμπελουργία. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ. Υπάρχουν πολύ απελουργοί που λίγο πριν το τρυγο θα ψεκάσουν με χημικά. Μη μου πεις ότι τηρούν τις οδηγίες. Και θα πιεις όλο το κοκτέιλ στο ποτήρι. Τι να πεις?. Το να λες είναι άλλο και άλλο να κάνεις.
Πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση. Είχα και γω αυτή την απορία για το χαλκό. Σε ευχαριστούμε!
Ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή.
Πολύ ωραίο βίντεο. Ευχαριστούμε
p.s. το περσινό intro νομίζω ήταν ανώτερο 😊
Ευχαριστώ πολύ. Οι περισσότεροι το είδαν ως καλύτερο αλλά αυτό είναι και στο αντικειμενικό γούστο. Η αλήθεια είναι ότι το περσινό σκεφτόμουν να μην το αλλάξω καν!
Πολύ ωραίο βίντεο, θα θελα να κανείς και ένα ακόμα με τον ατταπουλγιτη
Ευχαριστώ πολύ. έχει γίνει ήδη ένα βίντεο th-cam.com/video/sk39506Vf6s/w-d-xo.html
Κατατοπιστικότατος όπως πάντα.
Εγώ ψεκάζω με σόδα κ τσουκνίδα.
Στην Γερμανία ψεκάζουν με σόδα γ βιολογικά κρασιά.
Έχω 4 διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιού στον κήπο μου.
Δεν επιτρέπω τίποτε χημικό στα φυτά μου.
Η σόδα έχει κάποια ήπια φυτοπροστασία αλλά δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτή σαν επαγγελματίας. Στην Γερμανία και στην Γαλλία κάθε χρόνο χάνουν το 50% της παραγωγής τους από αυτούς τους περιορισμούς κάτι που καθιστά πλέον την γεωργία μη βιώσιμη.
Γειά σου φίλε
Γιώργο καλησπέρα.. Ισχύει το ίδιο και για τους διασυστηματικούς - ιοντικούς χαλκούς;; Ευχαριστώ....
Ναι. Μόνο που εκεί επειδή η περιεκτικότητα είναι χαμηλή (σε χαλκό), η δράση τους ως μυκητοκτόνα είναι πολύ πιο ήπια. Γι αυτό και τα περισσότερα εμπορικά προϊόντα κυκλοφορούν ως λιπάσματα και οχι ως Μυκητοκτόνα.
Γιώργο πολύ ενδιαφέρον το βίντεο συγχαρητήρια!!!
Ήθελα να ρωτήσω μετά τον τρύγο και λίγο πριν πέσουν τα φύλα χρειάζεται ένα τελευταίο ψέκασμα με χαλκό;
Ευχαριστώ πολύ. Το συνιστώ εφόσον ομως δεν έχεις ξεφύγει σε εφαρμογές χαλκού κατά την διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
Τώρα, μάλιστα, φίλτατε Γιώργο.
Εκεί που σχεδίαζα από βδομάδα να ραντίσω την κληματαριά μου, με χαλκό, όπως μας συμβούλεψες σε προηγούμενο βίντεο, νά σου τώρα τα βαρέα μέταλλα.
Όμως, θα τολμήσω να ραντίσω, με λιγότερη δόση.
Έχει νόημα, να καθαρίζουμε τον κορμό από τις νεκρές ( ξεραμένες) φλούδες, ώστε να προβάλλει ο κορμός καθαρός;
Ευχαριστώ.
Καλησπέρα. Μπέρδεψες κάποια πράγματα. Δεν αναφέρω ότι ο χαλκός δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καθόλου. Όπως όλα τα μυκητοκτόνα, πρέπει να εφαρμόζεται στην κατάλληλη δοσολογία (όπως αναφέρει η ετικέτα) και τις συγκεκριμένες φορές το έτος που επίσης αναφέρεται στην ετικέτα και στις Ευρωπαικές νόρμες (δηλαδή έως 4 φορές τον χρόνο). Σκοπός του βίντεο ήταν να κατανοήσει ο μέσος πολίτης ότι ο χαλκός δεν είναι αθώος, και δεν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε αλόγιστα και ελαφρά την καρδία.
Οι υγροι χαλκοι εχουν την ιδια τοξικοτητα με τους χαλκους σε σκονη; Κατα ποσο πιο αποτελεσματικοι ειναι αυτοι για την αντιμετωπιση μυκητολογικων ασθενειων;
Δεν έχει να κάνει με την μορφή, αλλά με την περιεκτικότητα επί % του κάθε σκευάσματος. Όσο μικρότερη, τόσο λίγότερη τοξική και φυσικά τόσο λιγότερη αποτελεσματικότητα.
Ενδιαφέρον ανάλυση! Η διαφορά της βιολογικής καλλιέργειας σε όλα τα βρώσιμα είναι στο ίδιο το προϊόν. Εκεί φαίνεται ποιο έχει δεχθεί χημικά και στη γεύση και στη συμπεριφορά του στο χρόνο. Ενίοτε πως πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και στο χαλκό αυτό όμως δεν κάνει τα υπόλοιπα σκευάσματα αθώα. Πλέον νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει καταλάβει ότι η μάστιγα της εποχής μας είναι αυτά που τρώμε γενικότερα όχι μόνο για το αμπέλι. Και αυτό οφείλεται στα φυτοφάρμακα!
Για να είμαστε ξεκάθαροι δεν είπα ποτέ ότι τα χημικά είναι αθωα. Σκοπός του βίντεο είναι να καταλάβουν όλοι ότι και ο χαλκός είναι φυτοφαρμακο με σοβαρές αντενδείξεις (βλέπετε συσκευασίες και θα καταλάβετε). Ισχύει ότι τα φυτοφάρμακα έχουν επίδραση στην γεύση (έχω αναφέρει ήδη σε βίντεο μου για μελέτη που αποδεικνύει ότι τα φυτοφάρμακα επιδρούν γευστικά ακόμα και στα κρασιά). Το κλειδί είναι στην δόση. Παν μέτρον άριστον και έχει ευθύνη και ο καταναλωτής που τρώει πρώτα με τα μάτια...
Έχει κάποιο τρόπο να καθυστερήσει η άνθιση την άνοιξη στα οποροφορα δενδρα
Είναι καθαρά θερμοκρασιακοι παράγοντες στους μηχανισμούς άνθισης. Πολύ δύσκολα μπορούμε να επιδρασουμε σε αυτό. Γίνονται πειράματα με ορμονικά σκευάσματα αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφές συμπέρασμα και φυσικά καμία έγκριση χρήσης.
Κι ο ψευδαργυρος ειναι μυκητοκτονο, και ο ζεολιθος.και η σοδα.
και η σταχτη.
Μην μπερδεύουμε τον κόσμο. Ούτε ο ζεόλιθος, ούτε η σόδα, ούτε ο ψευδάργυρος έχουν έγκριση ως μυκητοκτόνα, ούτε σε καμία περίπτωση δράση ισάξια των μυκητοκτόνων (βιολογικών και χημικών). Έχουν μυκο-στατική δράση (ήπια δηλαδή επίδραση) αλλά σε περιόδους πίεσης αν βασιστείς σε αυτά χάθηκες.
Αγαπητέ μου φίλε να ήταν μόνο ο χαλκός κοιτάξτε γύρω σας και θα καταλάβετε τι εννοώ τά πάντα ότι τρώμε είναι ραντισμενω με όλο των σεβασμό θα πω τούτο και θά κλείσω τίποτα πλέον δεν γίνεται χωρίς να ραντιστει δεν υπάρχει τίποτα φυσικό και ιδιαίτερα τά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας είναι μια τεράστια απάτη αφού δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς ρεντισμα ας μην κοροιδευομαστε αυτοί είναι οι πικρή αλήθεια αδέλφια Έλληνες πολίτες με αγάπη προς όλους χωρίς τελεια και παύλα και προπαντός περιστροφές γενικός και αόριστος τά συμπεράσματα δικά σάς,,,,,❤❤❤❤❤❤❤❤
Δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά σε κάθε επεισόδιο ανοίγουμε ένα θέμα και σε αυτό το θέμα ήταν ο χαλκός. Για αυτά που λέτε έχουμε μιλήσει στο αμέσως επόμενο επεισόδιο εδώ: th-cam.com/video/Z9Dt-_APNYk/w-d-xo.html
Fosetyl sweet fosetyl....
Υπάρχουν πολλές καλές δραστικές ουσίες.
Kι αυτο Αλουμινιο εχει που ειναι νευροτοξικο.
Apo tin stigmi pou o anthropos egine agrotis ,peripou 7000 years ago,i neolithiki epoxh.stous skeletous pou anakaliptoun exoun sapia dontia logo tis katanalosis sitiron,ke sporon.
Αυτό δεν το γνωρίζω για να το επιβεβαιώσω.
Ποιοι είπαμε τρέμουν την παρουσία χαλκού , όι δράκοι ,
Για αυτό στα δόρατα έχουμε την 60ποντη λόγχη και στο άλλο άκρο έχουμε από χαλκηνη σφαίρα 🦎 σαυροτιρα .
Αυτό το ξεχάσατε δεν το λέμε ποτέ
Ευχαριστούμε για την επιστημονικά εμπεριστατωμένη σας τοποθέτηση...
Είμαι Γεωπόνος και πολλά πράγματα δεν τα ήξερα.
Κανείς δεν ξέρει τι πάντα. Και εγώ όσο ζω μαθαίνω, διαβάζω, γνωρίζω εμπειρίες. Σημασία έχει να εξελισσόμαστε.
Ποια 2 εκατ.χρονια;.....3 έως 4 Χιλ χρόνια....2 πριν κ 2 μετά Χριστόν.
Συνεχίζουμε....
Τα τελευταία 3-4 χιλιάδες χρόνια υπάρχει ο άνθρωπος στην γη;... Το 2450 π.χ. δηλαδή περίπου 4470 χρόνια πριν ξεκινησε η κατασκευή της πυραμίδας του Χέοπα. Από εξωγήινους να φανταστώ;... Ημαρτον βραδιάτικα
@@TheGreekVineyard
Άντε 5χιλ χρόνια..η άλλοι ποιο πριν ήταν υβρίδια...δλδ χωρίς μυαλό....
Εσύ μίλησες για 2 εκατ.χρονια...
Αντιληπτόν; Άντε κλχ.
Είπε ο γέροντας Παΐσιος.
Μόνο ο homo sapiens το είδος δηλαδή που λογικά ανήκεις και εσύ χρονολογεί 250.000 χρόνια ζωής. Τα προηγούμενα είδη homo φτάνουν έως και 2.9 εκ χρόνια πίσω και πιο πίσω έχει και άλλα υποδεέστερα είδη ανθρώπινης ζωής. Άνοιξε βιβλία και διάβασε πριν το παίξεις σοφός του πληκτρολογίου γιατί εκτοξεύεις δημόσιες ανοησίες
@@TheGreekVineyardΓιώργο τίποτε δεν αποδεικνύεται, όλα είναι ικασιες διαφόρων συγγραφέων, εμείς σαν χριστιανοί ορθόδοξοι η πίστη μας λέει ότι ο άνθρωπος έχει παρουσία στην γη,7.500χρονια και λίγο παραπάνω δηλαδή προ Χριστού 5.500χρονια.τωρα πριν η γη υπήρχε, τώρα πόσο χρειάστηκε να δημιουργηθούν τα πετρώματα κλπ αυτό θέλει χιλιάδες χρόνια.γιωργο αν κάνεις μια επένδυση κρασί λάδι κλπ θα αφήσεις να χαθεί ο κόπος σου ?, για να μην ρίξεις πχ χαλκό , σήμερα που όλα είναι χημεία,δεν υπάρχει βιολογικό απλώς τα βαπτίζουν,λίπασμα φάρμακα κλπ. Μια Μηλιά έχω και το μήλο την στιγμή που το κόβω την άλλη μέρα χάλασε.
Mgr όχι gr
Ο Χαλκός δεν διασπάται ποτέ , είναι στοιχειώδες σωματίδιο .
Αναφέρομαι σε γραμμάρια σκευάσματος περιεκτικότητας 25% μεταλλικού χαλκού, που είναι ένα συνηθισμένο εμπορικό σκεύασμα χαλκού για το αμπέλι.
@@ΑγγελοςΓραμματης Αυτή ήταν λάθος μου διατύπωση. Εννοούσα την έκπλυση του στοιχείου σε βαθύτερα στρώματα μετά την ζώνη των ριζών και την περιοχή που αναπτύσσονται οι ζωντανοί οργανισμοί.
Σωστός
Μίλγκραμ όχι γραμμάρια
Σωστά δικό μου λάθος διατύπωσης. Ευχαριστώ για την παρατήρηση.
Δεν μπορουμαι να παρακολουθήσουν από την μουσική τη νοειμα αιχει !
Θα την μειώσω στα επόμενα.
Τα διαφυλικα σκευασ ματα και τα φάρμακα χωρίς χαλκό δεν μας είπες τι προβλήματα έχουν
Έχουν χρόνο ημιζωης αλλά είναι φουλ καρκινογόνα
Εδώ κάνεις ένα λάθος. Έχω ήδη κάνει βίντεο στο κανάλι για την ασφαλή χρήση φυτοφαρμάκων και το τι κινδύνους ενέχουν και αμέτρητες αναφορές σε πολλά επεισόδια για το πόσο πρέπει να προσέχουν οι αγρότες αυτές τις οδηγίες. Το θέμα σε αυτό το βίντεο ήθελε να θίξει κάτι που εμπειρικά το ζώ σε όλες τις περιοχές που δραστηροποιούμαι (και πίστεψε με είναι πάρα πολλές). Το γεγονός ότι η συντρηπτική πλειοψηφία δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις της υπερβολικής χρήσης χαλκού, πράγμα που κάνουν σχεδόν όλοι. Και αν ασχολείσαι με την αμπελουργία, κάνε μια αναδρομή στην μνήμη σου και σίγουρα θα φέρεις μια εικόνα ενός ΜΠΛΕ αμπελιού απο το χαλκό. Αυτό πίστεψε με, είναι μακραν πιο τοξικό (και φουλ καρκινογόνο όπως κακώς αναφέρεις, γιατί διαστρεβλώνεις πράγματα με ανυπόστατες ποσοτικοποιήσεις "κακου"). ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ακόμα και τα αιθέραια έλαια έχουν σημανσεις τοξικό/διαβρωτικό/Επιβλαβές για την υγεία. Η δόση κάνει το δηλητήριο. Είτε σε συμβατικά συνθετικά φυτοφάρμακα, είτε σε χαλκούς, είτε σε αιθέραια έλαια.
@@TheGreekVineyard οκ συμφωνώ αλλά μένει ένα θολό σημείο ότι οι αγρότες τηρούν τις οδηγίες ενώ με τον χαλκό δεν τις τηρουσαν
@@yanniskassis7699 @yanniskassis7699 Δεν είναι θολό σημείο. Είναι ξεκάθαρο. Με τα χημικά μυκητοκτόνα, εκ φύσεως οι άνθρωποι έχουν περισσότερη προσοχή γιατί τόσα χρόνια υπάρχει μια καμπάνια για το πόσο επικύνδινα μπορούν να γίνουν από κακή χρήση. Για τον χαλκό απο την άλλη υπάρχει μια αντιληψη της αθωότητας επειδή το χρησιμοποιύσε ο παππούς στον κήπο του και γι αυτό είναι αθώο. Κατά ένα κύριο λόγο ναι. Στον χαλκό δεν τηρούνται οι οδηγίες και ειδικά στην βιολογική καλλιέργεια κανείς δεν μένει στους 4 ψεκασμούς/ετος γιατί σχεδόν σε όλες τις χρονιές είναι πολύ δύσκολο να αντέξεις την άνοιξη με μόνο 4 εφαρμογές. Εκτός αν είσαι σε κανένα νησί που δεν υπάρχει ίχνος υγρασίας.
@@TheGreekVineyard😊
Είμαι 5ης γενιάς αμπελουργός. 25 χρόνια χημική καλλιέργεια και 7 βιολογική. Το έκανα για να προστατεύσω τους γυιους μου που ακουλούθησαν στην αμπελουργία. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ.
Υπάρχουν πολύ απελουργοί που λίγο πριν το τρυγο θα ψεκάσουν με χημικά.
Μη μου πεις ότι τηρούν τις οδηγίες. Και θα πιεις όλο το κοκτέιλ στο ποτήρι.
Τι να πεις?. Το να λες είναι άλλο και άλλο να κάνεις.
Δηλητήριο 1000%
Οι αρχαίοι πρόγρονοι μας ήταν σοφοί. Τα δηλητήρια τα κάνουν οι δόσεις. Παν μέτρον άριστον λοιπόν χωρίς υπερβολές.