Ne kadar zor olduğunu bilsem de kendi kendime Türk Müziği öğrenmeye çalışıyorum ve derslerinizin kalitesine yaklaşan bir kaynak bile yok internette. Çok teşekkürler hocam.
11 หลายเดือนก่อน
Cok tesekkurler Metehan bey🙏🏻 Kucuk parcalar halinde ogrenmeye calisin, isi kolaylastirir. Basarilar
Ders başlığı seçimlerinizi çok çok başarılı buldum, başlangıçtaki cümleleri nerdeyse aynı şekilde kuran benim gibi epeyce dinleyiciniz olduğunu düşünüyorum. Makamların benzerlik ve ayrıldıkları noktalar bakımından tespitleriniz çok öğretici, kanalı keşfettiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum, teşekkür ederim.
Param/Maaşım olunca katılacağım ilk kanal :) Videolarınızın ne kadar faydalı olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez. Teşekkürler her şey için. Gönlünüze sağlık!
2 ปีที่แล้ว +1
Tesekkurler, faydali oldugumu duymak ne mutlu! Basarilar, sevgiler.
You should add english subs for these too!Afaik you had subs on the one for they hicaz makam family.It was a great video.I can still get though this even tho o idont speak turkish(plus auto translate subs add alot of commedy )Anyway your videos are top notc MR Baha. i hope you could imporve em a a bit it more by adding the subs. At some point after i feel confirtable with my oud i will enroll to your lessons cause you seem like a great teacher! Big respect from me!! Cheers
2 ปีที่แล้ว
Thanks for your kind thoughts. Instead of adding subtitle on all which need huge time. I did videos in English directly on my education channel; superpeer.com/bahayetkin please check there you can find a lot of material. As well as makam music I uploaded there my oud method’s exercises and descriptions too. You just need to choose monthly paid subscription on the platform. If you can you can buy my oud method on my bandcamp page; bahayetkin.bandcamp.com Thanks for your interest. All the best
Öncelikle yaptiginiz kıymetli hizmet için teşekkür ediyorum. Bir sorum olacak, "Neva'da Buselik olmaz Neva kararliysa bu Neva'dir" diyorsunuz; ben bunu "karar sesi önemlidir, araliklar daha sonra gelir" diye anlıyorum peki Uşşak bir eseri transpoze yapip Rast'tan okudugumuzda veya çaldığımızda bu mantiğa göre Segah sesleri farkli olmasina ragmen Rast olmuş olmuyor mu? Bence karar sesi kadar araliklar da önemlidir Arel Ezgi Uzdilek sisteminde her nekadar eksikleri olsa da araliklar bir siteme oturtulmuştur, bence araliklardir asil onemli olan zira transpoze yaptiğimizda makam degişmiyor! Sevgilerimle..
2 ปีที่แล้ว +1
Merhaha Bulent bey, tabiki araliklar da onemli daha dogrusu soyle desek daha dogru olacak; bir notaya odaklanmis (karar diyebiliriz) araliklari belli olan ve duyuldugunda bir digerine benzemeyen yapiya makam dersek daha belirleyici olur sanirim. Araliklari dogru duyurmadan zaten o makami da duyuramayiz.
Üstad klasik gitar ile la üzerinden uşşak çalarken si bemol ü ne kadar pesleştirmek lazim o ölçüyü nasıl tartabiliriz bir pratik çözümü varmıdır şimdiden teşekkürler
2 ปีที่แล้ว +1
Bu Ussak si bemolu dedigimiz 2 komalik perdeyi matematiksel olarak dusunmek biraz zor ama 32-40 cent araliginda eserine ve melodisine gore degisen bir duyum soz konusu. Mesela, Sorma ne haledeyim caliyorsaniz bu 46'ya kadar dusebilir, tabi duyumla bunu tespit etmeniz daha dogru olur. Bir diger taraftan da klasik, 15-16. yuzyil eseri caliyorsaniz o zaman da 32 hatta bazen 20-22 cent bile calinabiliyor. Baslica tavsiyem bol bol Ussak, Beyati, Huseyni dinleyip o araligi kulagina oturtmaniz sonra kendiliginden eliniz bulacaktir. Basarilar.,
Could you please put the cc in English...thank yoi
3 ปีที่แล้ว
Hi Michael, I'll start adding English subtitle. But if you want to learn Turkish makams deeply I recommend you my Turkish makam course on www.superpeer.com/bahayetkin.com where I do online live session every Wednesday and every week I explain different makam. It's more like a lecture, I take attendance's question and answer lively. If you join now you can reach 14 recorded sessions and their materials and upcoming sessions.
@ Thank you for the response. I'm working with Andrew Kzirian right now, plus another side adventure. I will keep you in mind for up coming Oud lessons. I did understand the different Hicaz that you showed. He is from TAQS.IM..do you know of him?
3 ปีที่แล้ว
You're welcome! Yes I know him. we had live session yesterday. you can watch it on Taqs.im's facebook page. Yes there 4 type hicazs. They are very close each other but each has its own feeling that we have to learn to play them correctly.
@ Hey, this looks interesting but the link seems broken
2 ปีที่แล้ว
superpeer.com/bahayetkin try this please. if it doesn't work again that means youtube puts a restriction, please write on google superpeer baha yetkin or please check my webpage www.bahayetkin.com
Geçki denilen şey makamı oluşturan ikinci bölüm müdür hocam
8 หลายเดือนก่อน
Geckiyi ilgili makamin komsulari olarak dusunebilirsiniz. Makamlari bir basit yapilari var bir de terkip (buyuk) yapilari var. bu terkip dedigimiz yapilar minimum 2 basit makamin birlesiminden olusuyor. Bunlara eklenen 3,4,5 vs makamlar da o makamin geckileri oluyor.
Şu meşhur Si♭koma 2 derken, Dügahta Uşşak dörtlüsünde ki 2. ses 'batı notasında F3' den 2 koma pes mi kast edilir? Ya da değilse ortalama bir frekansı yok mudur bu perdenin? Hiçbir yerde net bir tarif yok! Bu kadar mı zor mu bunu net, açık şekliyle tarif etmek? Aydınlatıcı bilgileriniz için, şimdiden müteşekkirlikle.
ปีที่แล้ว +1
Aynen oyle o sesin ismi Ussak notasi veya perdesi(tamburun perdelerinden geliyor) bu sesi aciklama zor degil ama eskiler duydugun sesi cal deyip kolayina kacmislar isin. 1 koma ortalama 14-18 cent araliginda caliniyor. Ussak da aslinda ikiye ayriliyor biri Dik Ussak Pest Ussak gibi. Dik Ussak 24-28 cent araliginda olan ve Neva, Beyati, Muhayyer gibi makamlarda cogunlukla basilan ses oluyor. Pest Ussak sesi ise karara giderken genellikle kullanilsa da eserine, melodisine ve karara gidisine gore 28-36 cent araliginda degiskenlik gosteriyor. Bunlar benim tespitlerim. Bu sesi uygulamak icin kulaginizi bu araliklari duymaya alistirmaniz gerekli. O sayede bu araligi kendiniz melodiye ve esere gore tespit edebiliyorsunuz. Diger perdeler gibi matematiksel bir aralik degil biraz hissiyatla calinan bir aralik. Bu araligi veya perdeyi duymak onemli. Bu aralik Huseyni icindeki Fa#’in pestlesmesinde de var mesela. Yada Kurdilihicazkar, Hicazkar, Nihavend gibi makamlarin Arazbar yapilarinda da mevcut. Hepsi birbirine bagli yapilar sadece kulaginizi bu sesleri ve araliklari duymaya alistirmaniz gerekiyor. Gerisi kendiliginde geliyor😊 Baska sorunuz olursa yazabilirsiniz. Basarilar
@ Sn. Yetkin, öncelikle çok teşekkür ederim tafsilatlı ve özverili cevabınız için... Ancak kafaların karışıklığı maalesef hala netleşmedi! : ) Eğer Si♭2, piyanoda ki F3'ten 1 veya 2 koma ( seyre göre ) pest ise bu bir Uşşak eser okuduğumuzda duyamadığımız bir ses gibi geliyor bana. Mesela Osman Nihat Akın'ın "Bir güneş bahtıma bir gün doğacaktır sanırım" adlı Uşşak eserinde sanı'rım' derken ilk asma kalışta, ya da hemen sonrasında ki ara nağmede La / Si / Do / Si..... derken bu baskı Si♭2 ise; bu ses ( piyanoda ) "F3"den pest değil tam tersine tiz" ve F#'den pest, yani arasında bir yerde duyuluyor. Yanlış mıyım?.. Düzeltirseniz sevinirim.
ปีที่แล้ว
Oncelikle Ussak araligi gibi ozel araliklari ve o sesleri duymaya alismaniz gerekir. Tempere sistemi duyamaya aliskinsaniz size garip bir ses olarak gelecektir, bunun icin duyamiyor olabilirsiniz. Fakat Aksam oldu huzunlendim ben yine, Her mevsim icimden gelir gecersin, Gamzedeyim devam bulmam gibi bir eseri icra ederken o araligi otomatikman duyuyor ve icra ediyor olmaniz gerekir ki o eser Ussak olsun. Matematige cok bogulmayin derim, baslangicta en azindan duydugunuzu calin veya okuyun. O aralik kulaginizda yer edince teorisini oturtmak daha kolay olabilir. Bahsettiginiz eserinde kaydi belki biraz tiz veya pesttir ondan oyle duyuyor olabilirsiniz. Ussak makamini Mi karar caliyor dusunursek, Ussak sesi de Fa#3'e denk gelir Fa naturele degil. Onun uzerinden bakacak olursa - 2 koma pest olacaktir yani Fa# 2 koma pestlestirmemiz gerekir, yaklasik 28-36 cent Diger acidan Fa naturel dusunurseniz o da 3 koma kadar dik olacaktir. Yani bu Ussak sesi Fa naturel ve Fa diyez'in ortasina yakin bir ses diye dusunebilirsiniz. Umarim aciklayici olmustur. Basarilar
Hocam, bilgiler için teşekkürler ama, video boyunca Uşşak makamına “uşak” deyip durdunuz. Bunu çok yadırgadığımı belirtmek istedim. Biliyorsunuz ki ikisinin anlamları çok farklı.
ปีที่แล้ว
Koca videoda kelime takilip icerigi kacirmissiniz. Ayrica, muzik camiasinda Usak da Ussak da deniliyor. Makamdan bahsettigimiz icin konu baska yere isteseniz de gitmiyor zaten.
Hocam videolarını severek takip ediyorum anladığım kadarıyla aeu sisteminde teorik bakımında baya bı karmaşa var bize okulda da aeu sistemine göre öğretiyorlar aksini pek kabul etmiyorlar biz bu konuda neler yapabiliriz çünkü sizin videolarınızı izledikten sonra biraz beynim yanıyor bu konuda neler yapabilirim 😄😄
3 ปีที่แล้ว +1
😄😄 malesef genel bir sikinti. AEU sistemini matematiksel gormeniz gerekir. Uygulamasi farkli oldugunu bilerek bakarsaniz daha az kafa karisikligi olacaktir. Sistemi duzeltmeyle ilgili calismalarim suruyor. Bu yonde calisan cok degerli akademisyen arkadaslarim, buyuklerim de var, onlarla beraber umuyorum en kisa surede. Bu isi duzelticez.
Hocam 5 yıldır ney ufluyorum, Ud enstrumanina geçiş yapmak istiyorum ama ney uflerken de işin teknik kısmından hep kaçtım, teknik(nota,makam,nazariyat...) kısmını nasıl sağlam öğrenebilirim?
4 ปีที่แล้ว +2
Makam tarafini videolarimi takip edip ogrenebilirsin ama tabiki her makamdan en asagi 20-25 eser de calman ve hafizana kaydetmen gerekir. Nota isini de yine youtube’daki videolar yardimiyla gelistirebilirsin. Ayrica, notasini buldugun bir eseri youtube’dan da bulup o kayitla beraber notasini okuman faydali olur. Hem aralik calismis olursun hem de mikrotonlarin duyumunu calismis olursun. Ikisi de calimina yardimci olur. Bir baska secenek de ozel ders alip kendini gelistirmek. Ozel ders istersen de baha@bahayetkin.com ‘a email atabilirsen detaylari konusuruz. Sevgiler
Gerçekten harikasın. Müthiş bir emek vermişsin. Uda hakimiyetin de çok güzel. Eline yüreğine sağlık.
Tesekkurler
Ne kadar zor olduğunu bilsem de kendi kendime Türk Müziği öğrenmeye çalışıyorum ve derslerinizin kalitesine yaklaşan bir kaynak bile yok internette. Çok teşekkürler hocam.
Cok tesekkurler Metehan bey🙏🏻 Kucuk parcalar halinde ogrenmeye calisin, isi kolaylastirir. Basarilar
Heyecanla takip ediyoruz• Makamların böyle anlaşılır, sade ve güzel izahını yaptığınız için çok teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın..
Rica ederim. Basarilar
Emeklerinize sağlık harika
Yüreğine sağlık üstad
Elinize, ağzınıza sağlık hocam. Teşekkür ederim 🙏
Ders başlığı seçimlerinizi çok çok başarılı buldum, başlangıçtaki cümleleri nerdeyse aynı şekilde kuran benim gibi epeyce dinleyiciniz olduğunu düşünüyorum. Makamların benzerlik ve ayrıldıkları noktalar bakımından tespitleriniz çok öğretici, kanalı keşfettiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum, teşekkür ederim.
Tesekkurler Hakan bey. Makamlarin birbirleriyle olan iliskilerini anlatmayinca konular havada kaliyor bence. Ilginize tesekkur ederim.
Musmutlu pazarlar 🙏 teşekkür ederim 💐 🎶
Tesekkurler, size de. Rica ederim
Emeğiniz hayra vesile olsun
Tesekkurler🙏🏻
Hocam eline, yüreğine sağlık. Hem teorik, hem de pratik uslubunuz, öğretme yeteneğiniz müthiş.
Cok tesekkurler Omer bey🙏🏻
Çok teşekkürler çok güzel anlatım ilgiyle takip ediyorum
Rica ederim.
Çok sade bir anlatım olmuş teşekkürler.
Rica ederim
Mükemmel anlatıyorsunuz.
Tesekkurler
Param/Maaşım olunca katılacağım ilk kanal :)
Videolarınızın ne kadar faydalı olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez.
Teşekkürler her şey için. Gönlünüze sağlık!
Tesekkurler, faydali oldugumu duymak ne mutlu! Basarilar, sevgiler.
@ Teşekkürler, saygılar hocam.
teşekkürler,emeğinize sağlık hocam.çok güzel oldu
Rica ederim🙏🏻
Çok derli toplu bir anlatım olmuş emeğine sağlık Baha abi
Tesekkurler🙏🏻
Teşekkürler
Çok teşekkür ederiz
You should add english subs for these too!Afaik you had subs on the one for they hicaz makam family.It was a great video.I can still get though this even tho o idont speak turkish(plus auto translate subs add alot of commedy )Anyway your videos are top notc MR Baha. i hope you could imporve em a a bit it more by adding the subs.
At some point after i feel confirtable with my oud i will enroll to your lessons cause you seem like a great teacher! Big respect from me!! Cheers
Thanks for your kind thoughts. Instead of adding subtitle on all which need huge time. I did videos in English directly on my education channel; superpeer.com/bahayetkin please check there you can find a lot of material. As well as makam music I uploaded there my oud method’s exercises and descriptions too. You just need to choose monthly paid subscription on the platform. If you can you can buy my oud method on my bandcamp page; bahayetkin.bandcamp.com
Thanks for your interest.
All the best
❤❤❤
Öncelikle yaptiginiz kıymetli hizmet için teşekkür ediyorum. Bir sorum olacak, "Neva'da Buselik olmaz Neva kararliysa bu Neva'dir" diyorsunuz; ben bunu "karar sesi önemlidir, araliklar daha sonra gelir" diye anlıyorum peki Uşşak bir eseri transpoze yapip Rast'tan okudugumuzda veya çaldığımızda bu mantiğa göre Segah sesleri farkli olmasina ragmen Rast olmuş olmuyor mu? Bence karar sesi kadar araliklar da önemlidir Arel Ezgi Uzdilek sisteminde her nekadar eksikleri olsa da araliklar bir siteme oturtulmuştur, bence araliklardir asil onemli olan zira transpoze yaptiğimizda makam degişmiyor! Sevgilerimle..
Merhaha Bulent bey, tabiki araliklar da onemli daha dogrusu soyle desek daha dogru olacak; bir notaya odaklanmis (karar diyebiliriz) araliklari belli olan ve duyuldugunda bir digerine benzemeyen yapiya makam dersek daha belirleyici olur sanirim. Araliklari dogru duyurmadan zaten o makami da duyuramayiz.
Mister Oud Baha God protect you m'y freinds 💗🙏🙏
Thanks🙏🏻
@ Good m'y freinds baha 💖🙏🙏👍
müthiş.
Tesekkurler
Üstad klasik gitar ile la üzerinden uşşak çalarken si bemol ü ne kadar pesleştirmek lazim o ölçüyü nasıl tartabiliriz bir pratik çözümü varmıdır şimdiden teşekkürler
Bu Ussak si bemolu dedigimiz 2 komalik perdeyi matematiksel olarak dusunmek biraz zor ama 32-40 cent araliginda eserine ve melodisine gore degisen bir duyum soz konusu. Mesela, Sorma ne haledeyim caliyorsaniz bu 46'ya kadar dusebilir, tabi duyumla bunu tespit etmeniz daha dogru olur. Bir diger taraftan da klasik, 15-16. yuzyil eseri caliyorsaniz o zaman da 32 hatta bazen 20-22 cent bile calinabiliyor. Baslica tavsiyem bol bol Ussak, Beyati, Huseyni dinleyip o araligi kulagina oturtmaniz sonra kendiliginden eliniz bulacaktir. Basarilar.,
@ teşekkürler saygılar
Could you please put the cc in English...thank yoi
Hi Michael, I'll start adding English subtitle. But if you want to learn Turkish makams deeply I recommend you my Turkish makam course on www.superpeer.com/bahayetkin.com where I do online live session every Wednesday and every week I explain different makam. It's more like a lecture, I take attendance's question and answer lively. If you join now you can reach 14 recorded sessions and their materials and upcoming sessions.
@ Thank you for the response. I'm working with Andrew Kzirian right now, plus another side adventure. I will keep you in mind for up coming Oud lessons. I did understand the different Hicaz that you showed. He is from TAQS.IM..do you know of him?
You're welcome! Yes I know him. we had live session yesterday. you can watch it on Taqs.im's facebook page. Yes there 4 type hicazs. They are very close each other but each has its own feeling that we have to learn to play them correctly.
@ Hey, this looks interesting but the link seems broken
superpeer.com/bahayetkin try this please. if it doesn't work again that means youtube puts a restriction, please write on google superpeer baha yetkin or please check my webpage www.bahayetkin.com
Hocam saygılar eserlerin notalarını bulamıyorum
Notalar ve ilgili videolarin linkleri aciklama kisminda mevcut
Geçki denilen şey makamı oluşturan ikinci bölüm müdür hocam
Geckiyi ilgili makamin komsulari olarak dusunebilirsiniz. Makamlari bir basit yapilari var bir de terkip (buyuk) yapilari var. bu terkip dedigimiz yapilar minimum 2 basit makamin birlesiminden olusuyor. Bunlara eklenen 3,4,5 vs makamlar da o makamin geckileri oluyor.
17:09 😁😊
😄
كوپەڭز صنعتڭزە مانع اولیور یعنی بنم گوزمە باتیور لاكن گوزل ایضاح ایتدیڭز موضوعی استفادە ایتدم تشكر ایدرم.
Şu meşhur Si♭koma 2 derken, Dügahta Uşşak dörtlüsünde ki 2. ses 'batı notasında F3' den 2 koma pes mi kast edilir? Ya da değilse ortalama bir frekansı yok mudur bu perdenin? Hiçbir yerde net bir tarif yok! Bu kadar mı zor mu bunu net, açık şekliyle tarif etmek?
Aydınlatıcı bilgileriniz için, şimdiden müteşekkirlikle.
Aynen oyle o sesin ismi Ussak notasi veya perdesi(tamburun perdelerinden geliyor) bu sesi aciklama zor degil ama eskiler duydugun sesi cal deyip kolayina kacmislar isin. 1 koma ortalama 14-18 cent araliginda caliniyor. Ussak da aslinda ikiye ayriliyor biri Dik Ussak Pest Ussak gibi. Dik Ussak 24-28 cent araliginda olan ve Neva, Beyati, Muhayyer gibi makamlarda cogunlukla basilan ses oluyor. Pest Ussak sesi ise karara giderken genellikle kullanilsa da eserine, melodisine ve karara gidisine gore 28-36 cent araliginda degiskenlik gosteriyor. Bunlar benim tespitlerim. Bu sesi uygulamak icin kulaginizi bu araliklari duymaya alistirmaniz gerekli. O sayede bu araligi kendiniz melodiye ve esere gore tespit edebiliyorsunuz. Diger perdeler gibi matematiksel bir aralik degil biraz hissiyatla calinan bir aralik. Bu araligi veya perdeyi duymak onemli. Bu aralik Huseyni icindeki Fa#’in pestlesmesinde de var mesela. Yada Kurdilihicazkar, Hicazkar, Nihavend gibi makamlarin Arazbar yapilarinda da mevcut. Hepsi birbirine bagli yapilar sadece kulaginizi bu sesleri ve araliklari duymaya alistirmaniz gerekiyor. Gerisi kendiliginde geliyor😊
Baska sorunuz olursa yazabilirsiniz. Basarilar
@ Sn. Yetkin, öncelikle çok teşekkür ederim tafsilatlı ve özverili cevabınız için... Ancak kafaların karışıklığı maalesef hala netleşmedi! : )
Eğer Si♭2, piyanoda ki F3'ten 1 veya 2 koma ( seyre göre ) pest ise bu bir Uşşak eser okuduğumuzda duyamadığımız bir ses gibi geliyor bana. Mesela Osman Nihat Akın'ın "Bir güneş bahtıma bir gün doğacaktır sanırım" adlı Uşşak eserinde sanı'rım' derken ilk asma kalışta, ya da hemen sonrasında ki ara nağmede La / Si / Do / Si..... derken bu baskı Si♭2 ise; bu ses ( piyanoda ) "F3"den pest değil tam tersine tiz" ve F#'den pest, yani arasında bir yerde duyuluyor. Yanlış mıyım?.. Düzeltirseniz sevinirim.
Oncelikle Ussak araligi gibi ozel araliklari ve o sesleri duymaya alismaniz gerekir. Tempere sistemi duyamaya aliskinsaniz size garip bir ses olarak gelecektir, bunun icin duyamiyor olabilirsiniz. Fakat Aksam oldu huzunlendim ben yine, Her mevsim icimden gelir gecersin, Gamzedeyim devam bulmam gibi bir eseri icra ederken o araligi otomatikman duyuyor ve icra ediyor olmaniz gerekir ki o eser Ussak olsun. Matematige cok bogulmayin derim, baslangicta en azindan duydugunuzu calin veya okuyun. O aralik kulaginizda yer edince teorisini oturtmak daha kolay olabilir.
Bahsettiginiz eserinde kaydi belki biraz tiz veya pesttir ondan oyle duyuyor olabilirsiniz. Ussak makamini Mi karar caliyor dusunursek, Ussak sesi de Fa#3'e denk gelir Fa naturele degil. Onun uzerinden bakacak olursa - 2 koma pest olacaktir yani Fa# 2 koma pestlestirmemiz gerekir, yaklasik 28-36 cent
Diger acidan Fa naturel dusunurseniz o da 3 koma kadar dik olacaktir. Yani bu Ussak sesi Fa naturel ve Fa diyez'in ortasina yakin bir ses diye dusunebilirsiniz.
Umarim aciklayici olmustur. Basarilar
@ Fevkalade sarih ve aydınlatıcı oldu... Çok teşekkür ederim.
rica ederim, basarilar
Hocam, bilgiler için teşekkürler ama, video boyunca Uşşak makamına “uşak” deyip durdunuz. Bunu çok yadırgadığımı belirtmek istedim. Biliyorsunuz ki ikisinin anlamları çok farklı.
Koca videoda kelime takilip icerigi kacirmissiniz. Ayrica, muzik camiasinda Usak da Ussak da deniliyor. Makamdan bahsettigimiz icin konu baska yere isteseniz de gitmiyor zaten.
Hocam videolarını severek takip ediyorum anladığım kadarıyla aeu sisteminde teorik bakımında baya bı karmaşa var bize okulda da aeu sistemine göre öğretiyorlar aksini pek kabul etmiyorlar biz bu konuda neler yapabiliriz çünkü sizin videolarınızı izledikten sonra biraz beynim yanıyor bu konuda neler yapabilirim 😄😄
😄😄 malesef genel bir sikinti. AEU sistemini matematiksel gormeniz gerekir. Uygulamasi farkli oldugunu bilerek bakarsaniz daha az kafa karisikligi olacaktir. Sistemi duzeltmeyle ilgili calismalarim suruyor. Bu yonde calisan cok degerli akademisyen arkadaslarim, buyuklerim de var, onlarla beraber umuyorum en kisa surede. Bu isi duzelticez.
@ sabırsızlıkla bekliyorum hocam 😊😊
Hocam 5 yıldır ney ufluyorum, Ud enstrumanina geçiş yapmak istiyorum ama ney uflerken de işin teknik kısmından hep kaçtım, teknik(nota,makam,nazariyat...) kısmını nasıl sağlam öğrenebilirim?
Makam tarafini videolarimi takip edip ogrenebilirsin ama tabiki her makamdan en asagi 20-25 eser de calman ve hafizana kaydetmen gerekir. Nota isini de yine youtube’daki videolar yardimiyla gelistirebilirsin. Ayrica, notasini buldugun bir eseri youtube’dan da bulup o kayitla beraber notasini okuman faydali olur. Hem aralik calismis olursun hem de mikrotonlarin duyumunu calismis olursun. Ikisi de calimina yardimci olur. Bir baska secenek de ozel ders alip kendini gelistirmek. Ozel ders istersen de baha@bahayetkin.com ‘a email atabilirsen detaylari konusuruz. Sevgiler
@ Teşekkür ederim hocam, Ud'um yok Ud almam gerek,alayım dönüş sağlayacağım insAllah.
Tamamdır, ne zaman uygun olursa.
Makamları yazılı anlatım olarak anlatmanız diliyorum hocam .Teşekkürler
Bir kitap hazırlığım var şu aralar ama sanırım 2021 Sonbahar'ına ancak yetişir. Elbette buradan da duyurusunu yaparım.