Treci la Tablă cu Dina Zaiaț - Jurnalistă

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 2 มิ.ย. 2024
  • Dacă vrei să ne susții proiectul nostru, o poți face pe platofrma patreon:
    patreon.com/trecilatabla
    În episodul 25, veți afla:
    00:00 - Intro
    00:38 - Ce a vrut să spună autorul?
    01:37 - Eu sunt Dina Zaiaț
    02:33 - Grupurile de pe Viber cu părinții
    06:10 - Dar care era întrebarea?
    08:53 - Adunări de părinți asta-i rămășiță sovietică?
    09:49 - Profesori buni și restul
    11:42 - Contrast de profesori în diferite țări
    13:03 - Schimbările care ar trebui făcute
    15:20 - Lucruri făcute pentru pentru bifă
    17:00 - Despre bullying
    19:00 - Control Parental
    20:28 - Învățarea online
    26:02 - Comunități educaționale
    29:11 - Reforme educaționale
    30:40 - Competențe contemporane
    32:04 - Cine-i vinovat?
    34:06 - Picătură cu picătură
    36:12 - Condiții de igienă în școală
    38:22 - Salariul unui profesor
    41:51 - Schimbările care trebuie să se petreacă într-o școală
    45:00 - Concurența pe post de producție al conținutului educațional
    47:00 - S-ar putea ceva de făcut?
    49:07 - Educația civică
    50:51 - Suntem săraci
    52:35 - La noi se poate așa?
    55:00 - Potențial genetic
    58:00 - Cui eu trebuiesc acolo?
    Disponibil:
    Apple Podcast: apple.co/3Q5u1MA
    Google Podcast: bit.ly/3PgM0id
    Ne găsiți și pe:
    1) Facebook: / trecilatabla
    2) Instagram: / alex_leahu

ความคิดเห็น • 69

  • @violala2770
    @violala2770 ปีที่แล้ว +5

    Știți ce vad eu foarte curios? Eu de exemplu stau intr-o tara în Europa, am mers eu aici la școală din adolescență, și copiii mei merg la școală si grădiniță. Și foarte curios ca în Moldova se pune accent pe scris "frumos" sau "urit" . Asa ceva n-am întâlnit în tara în care trăiesc. Scrisul face parte din personalitatea copilului. Noi nu putem fi toți la fel și scrisul reflecta omul nostru interior deci e normal sa scrie fiecare în felul lui. Numai în Moldova îți scade nota la lucrare ca n-ai scris frumos. Absurd total și susțin și împărtășesc 100% gândul DINEI ZAIAT despre sistemul școlar si educatie .Bravo Dina ești OPEN MINDed și sincera! Mult succes

  • @carolinarussu6353
    @carolinarussu6353 ปีที่แล้ว +12

    💡Waw...tot mai mult mă prind la ideea că absolut tot ce transmite Dina Zaiț comunității e mai mult decât util 🔥și te face să schimbi mentalitatea și atitudinea!! Toți ar vrea să schimbe ceva dar nimeni nu o face cu adevărat, doar vorbesc și își manifestă nemulțumirile! 🤗🤘
    Avem nevoie de cât mai multe personalități ca Dina Zaiț cu mintea deschisă ✨și o inteligență emoțională, care face ceva să se schimbe viitorul țării și a generațiilor următoare! 💯‼️

  • @lupulupu5082
    @lupulupu5082 ปีที่แล้ว +27

    E un podcast extraordinar și ar trebui, noi, părinții împreună să luptăm cu sistemul acesta învechit și neghiob, iar învățătorii să nu fie de partea cealaltă a baricadei. Schimbarea tot timpul e dureroasă, dar este necesară.

    • @trecilatabla
      @trecilatabla  ปีที่แล้ว +3

      Cu pași mici o să urnim buturuga din loc

  • @octava8888
    @octava8888 ปีที่แล้ว +1

    Am simțit fiecare cuvînt spus și as vrea ca mai mulți părinți să privească educația cu alți ochi!! Mai dinamic, mai modern !

  • @alionabetsishor753
    @alionabetsishor753 ปีที่แล้ว +4

    Alex, esti un omulet genial merci de podcast!💙

  • @bistretchiana8184
    @bistretchiana8184 ปีที่แล้ว +6

    Foarte bun!
    Ca alternativă, pentru orele de sport, ar putea fi preluate metodele deja utilizate în alte țări. Spre exemplu, la școala unde merg copiii mei, pentru orele de sport au fost invitate sa participe toate cluburile sportive(judo, voley, basket, yoga, tenis... ) Astfel copiii au posibilitatea de a face în fiecare luna ceva nou, iar clubul respectiv își face publicitate și posibilitatea de a atrage noi "clienți". Sunt beneficii pe ambele laturi.

  • @vahtinanastasia9939
    @vahtinanastasia9939 ปีที่แล้ว +9

    Prea putin mi-a fost o ora de podcast cu asa invitata si asa teme deschise. Dina e magnifica si ce mi-a placut ca Alex era implicat la egal in discutie fata de alte episoade anterioare cind vorbea doar invitatul. Aici discutia era vie cu argumente si puncte diferite dar care te fac sa incerci sa intelegi toate aspectele. Si da absolut de acord ca sistema educationala necesita schimbari, sper poate in citeva zeci de ani sa prind schimbarile altfel ca copiii viitorului sa aiba parte de ceva mai bun decit noi aveam. Va multumesc pentru podcast si sper sal vada multi parinti si sa inceapa sa isi puna intrebari!

  • @gabrielavoloh5137
    @gabrielavoloh5137 ปีที่แล้ว +5

    👍e foarte bun podcastul, la sat e mai grav decât la oraș ,neavând toaleta în instituțiile....vara și iarna afară se duc. Nemaivorbind de săpun și hârtie igienica, vai de mine dapoi de apa aia calda. E greu e tare greu.

  • @blood24682
    @blood24682 ปีที่แล้ว +11

    Eu lucrez în sistemul medical și acolo tot e jale. Și chiar dacă vii cu inițiativa repede ți se taie din aripi (de către șefi și pacienti) și devii la fel c sistemul. Trist dar adevărat. Eu sper ca pana ce M țin, dar nustiu pana când.

  • @elenamelnic2578
    @elenamelnic2578 ปีที่แล้ว +5

    La o ședință cu părinții vă pot spune că toate așteptările părinților sunt notele.
    Trist dar asta este realitatea.
    Pe părinți altceva nu-i interesează, cum se simt, cum comunică, cât este de flexibil.

  • @octava8888
    @octava8888 ปีที่แล้ว

    Chemați o persoană cu impact media mai mare , cu mulți urmăritori pe social media ,că ulterior acest proiect să fie vizionat de mai mulți părinți!!!!!!!!

  • @iloncaceban1974
    @iloncaceban1974 ปีที่แล้ว

    Referitor la scoli,profesori si copii sunt total solidara.

  • @marymar4181
    @marymar4181 ปีที่แล้ว +10

    Îmi place sa ascult oameni mai inteligenți ca mine și sa știu ca Per general avem păreri și opinii asemănătoare,
    Chestia cu profele care urla la elevi mi sa întâmplat in 2012 cred , și era anume profa de mateșă, de atunci nu mai suportam matematica pana când recent un TH-camr mi-a explicat atât de bine tot ! Mam supărat și eu pe sistem și profesori dar nu pe obiect ! Bine ca vorbiți poate s-or porni niște motorașe

    • @NataliaMacarons
      @NataliaMacarons ปีที่แล้ว

      Ce canal ți-a fost de folos la mate, te rog?

    • @marymar4181
      @marymar4181 ปีที่แล้ว +1

      @@NataliaMacarons nu e un canal de mate , e un canal general depsre fizica si științele fixe , Артур шарифов, este un ucrainean , seria de video-uri care am văzut-o era postata acum 5-6 ani cred

  • @elenamelnic2578
    @elenamelnic2578 ปีที่แล้ว +2

    Ideea cu platforma educațională este foarte bună. Alex ești o porta-voce a cadrelor didactice, poți crea comunitate didactică care vine cu exemple frumoase.
    Liceul Hasdeu din Drochia de la început a fost un exemplu de instituție care la Chișinău nu se regăsește.

  • @inutza1208
    @inutza1208 ปีที่แล้ว +1

    Pentru copilul meu îmi doresc din toată inima să învețe în altă țară. Sper sa ne reușească. Eu am fost traumata de școală și unii profesori. Visez și azi stresul prin care am trecut. Abia în facultate am simțit alta latură a învățăturii, însă și acolo am dat peste profesori duși cu capul care ne descurajau și multe altele

  • @cojocariserghei6557
    @cojocariserghei6557 ปีที่แล้ว +1

    Bun! Bun! ❤

  • @carolinagaina678
    @carolinagaina678 ปีที่แล้ว +15

    Sa trintesc si eu un comentariu si sa ma jelui cu 3 intimplari in calitate de parinte cu elev in scoala, ca si cum experimentala, cu program modernizat:
    1. Clasa 1. La 28.08. diriginta m-a intrebat daca stiu un specialist care vine si incarca printerul. La 1.09. eu ii intind foaia cu telefon al unui asemenea specialist. Ea imi intoarce spatele. La 2.09, multumeste ,, in gura mare,, unui parinte ca a solutionat si incarcat printerul, si ma priveste demonstrativ. Poc, si am ramas cu o frustrare.
    2. A intirziat copilul meu, prima data, intr-o dimineata. Peste 40 min. suna contabila institutiei, care trecea pe coridor, sa-mi zica despre faptul ca copilul plinge in coridor si ii este frica sa intre (copilul nu poarta telefon). Ma suna, din nou peste 5 min. sa-mi zica, copilul a intrat cu un profesor asistent pu copii cu disabilitati si a spus dirigintei ca a avut nevoie de copilul meu pu o activitate si sa-i permita sa intre. Capetz! Educam cu frică, noua generatie! Ghestapo!
    3. Copilul meu a fost comparat in mod direct cu o nepotica care studiase anterior la aceiasi profesoara, deci i s-a spus in fața ca face rușine neamul nostru si nu se ridica la standardele asteptate. Buling profesional!
    Actualmente, locuim intr-o țara europeana, cu un sistem educational cool. Da, cool. Copilul meu printre primii in clasa si pleaca la scoala cu entuziasm nesilit de nimeni.

  • @valentinaborodco3869
    @valentinaborodco3869 ปีที่แล้ว +1

    Profesorii suporta schimbari mai mult decat isi inchipuie parintii. Doar ca e mult mai usor sa cauti vinovatul in problema de comunicare in familie, e normal sa fie rau profesorul, asa e comod.

  • @mdmaryart91
    @mdmaryart91 ปีที่แล้ว +1

    Wow wow , mai des asa discutii.
    Bravo Alex! Succese in continuare 👍✌🎈

  • @victorianegru2016
    @victorianegru2016 ปีที่แล้ว +3

    Plus minus e așa și în Italia. La început de an și la granița și la școală au o listă ( săpun, hîrtie,e.t.c) mincarea tot nu e optima, noi părinți tot am dat Intr o vară cu crasca. Noi tot facem teme extra pe vară fool de teme și aici copiii sunt atât de triști. Numai unde nu suntem noi este bine

    • @MrLeonidasC
      @MrLeonidasC ปีที่แล้ว

      Copii sunt triști, deoarece tu ai dat cu crască!

  • @doinadanu5681
    @doinadanu5681 ปีที่แล้ว +6

    Ador să o ascult pe Dina, o mămică adecvată, care zice lucrurilor pe nume. Eu sunt același gen de părinte "scaldalos" (cum considera restul părinților din clasele noastre). Însă dacă am fi toți asa, școlile noastre cred că ar inflori.
    Noi suntem la școală privată în afara tarii și aici la fel: nu exista adunări de părinți, toți profesorii la finele lui trimit raportul per copil fiecărui părinte în parte. Deci, niciun copil nu cunoaște reușitele celuilalt decât el personal, părintele și administrația școlii. Am avut marele NENOROC să facem clasa a 5-a și a 6-a la Gaudeamus, Chișinău, în acești 2 ani de online (70%) am înțeles ca sistemul nostru e putred, iar atitudinea majorității profesorilor (în mărime de 90%) este una de "băga-mi-aș", nemaivorbind de incompetența multora de a duce niște ore, alții neavând nici elementar cunoștințele în domeniul pe care îl reprezintă (de ex, profa de fizica, care nu stia elementar sa rezolve o ecuație matematica 🙈).
    Doar profa de engleza cea mai super ever! 👌
    În rest, în școlile din MD avem: condiții de rahat, directorii (majoritatea) îmbogățiți pe baza părinților, și profesori necalificați (+negativul cu care se mai și descarca asupra elevilor).

  • @nellydigitalnomad9346
    @nellydigitalnomad9346 ปีที่แล้ว +5

    Ma scuzati dar eu nu cred ca copiii arunca hartia sau sapunul, maxim poate o folosesc in exces. Plus ca acasa nu se prodeseaza asa ( chiar doesn't make sesnse). Cel mai probabil se economiseste in volum de lucru pentru doamna care face curatenie, sa nu aiba mult de lucru ( sa nu mai mentionez ca anume kiokea Galea si ciordea sapunul caci avea miros frumos, sau se impart cu zavhozul) Poate este cineva de la ministerul educatiei sau sanatatii sa confirme acest standart obligatoriu in scoli.

  • @anapalii1323
    @anapalii1323 ปีที่แล้ว +1

    Dina, un interviu formidabil ❤️

  • @adelinacojocaru8300
    @adelinacojocaru8300 ปีที่แล้ว +3

    Am ascultat cu atenție acest podcast și am rămas perplexă de așa zisa "indignare" a invitatei. Îmi pare rău de persoanele care doar văd părțile negative, le văd și nu fac nimic să schimbe ceva, dar doar le evidențiază.

  • @hotlkone
    @hotlkone ปีที่แล้ว +16

    Invatamintul este poate cea mai importanta tema - formarea viitorului societății.
    Va rog nu va faceți iluzii fata de sistemul de învățământ de peste hotare - aceasta este o problema mondiala. Eu locuiesc în SUA, si aici in scoli este un alt set de probleme incepind de la ceea ca profesorii la fel sint plătiți puțin si ca urmare lasa de dorit motivarea si calitatea lor si pina la ceea ca in clasele mai mari scoala e plina de droguri (eu nu ma refer la iarba - asta is floricele), arme, fete gravide, bulling, copii care iau pastile sa se poată focusa la teste, asa numita îndemânare spre alegerea orientării sexuale, si un buchet de formare a problemelof psihologice...Si terminând cu ceea ca învățământul in masa este folosit pentru a împiedica dezvoltarea oamenilor copti, care pot gindi critic si schimba ceva în societate.
    Cine e interesat in tema va recomand cartile lui John Taylor Gatto (30 de ani profesor liceal in cel mai sarac district din New York, a primit titlul de profesorul anului de la Enciclopedia Britanica in 90, si profesorul anului de la statul NY in 91) "Weapons of mass instructions" si "Dumbing us down". Le puteți găsi pe audible si amazon. Este si un video pe youtube "a short ungry history of modern schooling".
    Un om care gândește critic este periculos pentru conducere.
    Un om împlinit/autosuficient nu poate fi consumator și ca urmare ar prabusi sistemul capitalist.
    Un om care produce mult este periculos pentru sistemul capitalist - pentru ca ce este abundent ca praful nu mai costa nimic si strica piata si sistemul...

    • @vioricapm6207
      @vioricapm6207 ปีที่แล้ว

      Doamne, cit ador astfel de comentarii! Si eu sunt in SUA si cunosc despre probleme "scolarizarii" de aici. Am citit si carti de-a lui Gatto...ahh, cite de zis pe subiectul asta! Scoala in America, cea conventionala, este departe de idealul in care e vazuta de cei din Moldova sau din alte parti. Atit de departe incit fiecare zi ma intareste in ideea de a face homeschooling copilului meu!

  • @MrLeonidasC
    @MrLeonidasC ปีที่แล้ว +1

    Tare "deșteaptă"! De ce nu se traduc din România? Cum să traduci din română în română?

  • @rodicaprodan1932
    @rodicaprodan1932 ปีที่แล้ว +1

    In PLANO Texas aici la școala elementara sunt 2 persoane consiliere care se ocupa cu copiii când au probleme emoționale

  • @annaghetivu07
    @annaghetivu07 ปีที่แล้ว +13

    Podcastul e bun, discutia a fost faina!
    In ce priveste bulling-ul, nici macar USA nu sunt un exemplu, si nici statele europene. El exista peste tot din pacate. Cum el se identifica si “trateaza” asta e alta problema…

    • @trecilatabla
      @trecilatabla  ปีที่แล้ว

      trist capitolul dat :(

    • @rodicaprodan1932
      @rodicaprodan1932 ปีที่แล้ว

      Da USA are implementat sistemul de recompense pentru copil daca se supune;
      Ceea ce este tot un control asupra copilului sau putere asupra copilului
      Ceea ce am citit in cartea lui Marshall Rosenberg este putere împreuna cu copilul ceea ce necesita foarte mult timp și răbdare.

  • @Natalia88
    @Natalia88 ปีที่แล้ว +2

    Ehhh sistemele de invatamint sunt bune acolo unde nu suntem noi. Cu parere de rau si aici in state sunt foarte multe carente si lacune in scoli si in sistemul de invatamint, desi in Moldova inca se vorbeste de scolile din strainatate ca si exemple demne de urmat😭.
    Diferenta e ca in strainatate sunt si alte optiuni accesibile si parintii pot folosi si alte mijloace ca sa ajute copiii.

  • @tatianabotezatu5796
    @tatianabotezatu5796 ปีที่แล้ว +3

    Avem dreptul fiecare la opinie....dar păcat că generalizați totul și cu accent negativ😲

  • @NataliaMacarons
    @NataliaMacarons ปีที่แล้ว +4

    În realitate e mult mai trist.
    Copii alintați, fără respect cu fițe....unii cu traume din familii disfunctionale. Învățători frustrați, invidioși, corupți....cu lingușeală pe lângă părinți ce au firme, poziție în societate....metode comuniste de predare....
    Dacă ai o opinie și o expui frumos imediat ești oaia neagră fie ca părinte fie că elev și imediat îți pune stampila ,,de unde s-au luat deșteapta asta,, și te atacă.

  • @ionmuta2978
    @ionmuta2978 ปีที่แล้ว +1

    Cit adevăr

  • @rodicaprodan1932
    @rodicaprodan1932 ปีที่แล้ว +1

    Noua Zeelanda acolo copiilor le e bine,copiii sunt lăsați sa fie creativi

  • @irinabotan9798
    @irinabotan9798 ปีที่แล้ว +4

    Minunat podcast, multumesc Alex si Dina.♥️ Tin minte anii mei de liceu, daca sincer ultimul an era chin curat. Stringere de bani, diriginta înfumurată si frustrata de orice. Si da , chiar avem nevoie de schimbari!

  • @rodicaprodan1932
    @rodicaprodan1932 ปีที่แล้ว +1

    Am avut experiența sa predau toate materiile pentru băiatul de 9 ani in cadrul unei scoli online

  • @alionab2094
    @alionab2094 ปีที่แล้ว +1

    Copilul meu studiază în or.Ialoveni, cl.IX și la adunarea școlară se vorbește numai la general. Dar dacă avem întrebări referitor la copilul meu, atunci învățătoarea cu câte un părinte în parte discuta in laboratorul de chimie și asta îi așa din cl.V. La bani nu face aluzie.

    • @trecilatabla
      @trecilatabla  ปีที่แล้ว

      Tare mă bucur de așa exemple frumoase

  • @nataliapascal902
    @nataliapascal902 ปีที่แล้ว +2

    Nu stiu de ce în Moldova mulți gândesc că peste hotare e mai bine. Absolut deloc. În Italia cad tavanurile în școli, reparații nu exista, tot vechi și murdar. Învățătorii indiferenți, elevii sunt doar un număr, cărțile se cumpără în fiecare an si nici nu o poți vinde căci în anul urmator se schimbă autorul și cartea ( e doar un business).Nu judecați dacă nu cunoașteți.

  • @rodicaprodan1932
    @rodicaprodan1932 ปีที่แล้ว +3

    Trebuie ca toți profesorii și părinții sa urmeze modelul lui Marshall Rosenberg
    Are o carte comunicarea nonviolenta
    El a deschis multe scoli in Israel

  • @cristinna
    @cristinna ปีที่แล้ว +1

    Dina is the best❤️

  • @rodicaprodan1932
    @rodicaprodan1932 ปีที่แล้ว +1

    Eu vreau sa cred cu tot sufletul ca suntem capabili sa observam și sa vorbim și sa gândim și sa imitam albinuțe (oameni)care strâng polenul și se împart cu miere cu noi.

  • @tatianastratan4836
    @tatianastratan4836 ปีที่แล้ว +3

    Rezonez cu Dina, că părinte am multe de spus, de analizat, de înghițit...am lucrat și în sistem, dar nu prea te privesc cu ochi buni colegii, când încerci sa fii altfel😏

    • @trecilatabla
      @trecilatabla  ปีที่แล้ว +1

      stiu ce zici, sunt profesor de mate si mereu am fost privit ca o cioara alba in sistem, iar dupa asa podcasturi mai dure mananc critici dure

    • @tatianastratan4836
      @tatianastratan4836 ปีที่แล้ว +1

      Îmi pare rău, dar peste ani, elevii mă întâlnesc pe stradă sau îmi scriu că ei țin minte cum ii tratam ca pe "oameni" și asta e mai presus ca orice! Multă baftă și verticalitate!

  • @irinalozovan7722
    @irinalozovan7722 ปีที่แล้ว

    Alex faci un lucru minunat!....dar dna invitată vorbește strict din experiența trăită, generalizează mult, ar fi frumos să menționeze și lucruri pozitive sau poate să vină cu sugestii, soluții la probleme. Dar îi sugerez măcar o săptămână să înlocuiască un profesor.

  • @Lili-pr8mm
    @Lili-pr8mm ปีที่แล้ว +2

    Nu doar lipsa banilor e problema, calitatea resurselor umane din sistem lăsa mult de dorit. Câți pedagogi sunt astăzi în sistem care își urmează vocația și doresc permanent să se dezvolte profesional ?

    • @trecilatabla
      @trecilatabla  ปีที่แล้ว +1

      trebuie să facem cumva ca oamenii buni cu vocație să vină aici și să rămână în sistem

  • @regina1556
    @regina1556 ปีที่แล้ว +2

    Eu am 32 de ani
    Profesorul nostru de fizica era si director era asa de agresiv (la liceu cl 11 -12)cateva ori a si pus mana pe elevi pe un baiat la dat cu capul de tabla si o fata a prins-o ca copia si a dat-o cu capu de banca au trecut atitia ani dar eu dese ori inca il visez!
    Am vb noi si cu parintii director adjunct si nu se facea nimic deoarece el e director kmzd

  • @octava8888
    @octava8888 ปีที่แล้ว

    Invitați și copii să spună verde în fața ce e bine ce e rău . Ca acest minister să se miște odată din loc =)

  • @MrLeonidasC
    @MrLeonidasC ปีที่แล้ว +1

    UN PROFESOR
    de Emilia Plugaru
    Un profesor e un zidar
    Mereu alăturea de noi,
    Mereu pe șantierul vieții
    Ca să înalțe vremuri noi.
    Un profesor e un zidar.
    Zidește ziua cea de mâine
    Și sufletul și inima
    La temelia țării pune.
    Un profesor e un artist
    Ce modelează caractere.
    El zi de zi și an de an,
    Găsește forță și putere.
    Ca să cioplească în lut viu
    Cu vorba-i blândă și sfătoasă
    Lucrarea lui e cea mai bună,
    Cea mai de preț, cea mai frumoasă.
    Deci, dacă urci la cârma țării
    Un pic te uită înapoi,
    Privește-i chipul luminat,
    Privește-l, grijile-i vin roi,
    Ca să-l atace, să-l doboare,
    Dar el se ține, cât de greu
    N-ar fi să-i fie, în picioare,
    Doar în picioare stă mereu.
    Închină-te în fața lui,
    Căci are-n plete flori de nea
    Și poate una dintre ele,
    I-ai pus-o-n plete tu cândva

  • @AG-2006
    @AG-2006 ปีที่แล้ว

    Ce nu mi-a plăcut
    Că iată la Chișinău toți își permit camere separate la copii,dar iată la sate nu pot așa ceva sau exprimarea că poate și ce-i de la sat au, aș dori să te întreb Dina,dar cartofii de la piață unde cresc pe balcon????

  • @rodicaprodan1932
    @rodicaprodan1932 ปีที่แล้ว +1

    Sunt angajate consiliere in cadrul școlii
    Ele se ocupa nu numai de copiii dar și de părinții copiilor

  • @MrLeonidasC
    @MrLeonidasC ปีที่แล้ว

    Întrebați-vă copii dacă vor să devină profesori!!!

  • @bunelu7724
    @bunelu7724 ปีที่แล้ว

    Tare amuzantă femeie! Dar râde cel ce râde la urmă! Copiii cresc, apoi le este rușine de unii părinți!

  • @blood24682
    @blood24682 ปีที่แล้ว +2

    Frumos interviu dar cu părere de rău destul de pesimist și fără perspectiva

  • @MrLeonidasC
    @MrLeonidasC ปีที่แล้ว

    Multe s-au schimbat... Toți copiii au telefoane performante, nu doresc nimic, nu prea vor să participe la cercuri extrașcolare, căci sunt după ore..., etc etc etc...

  • @AG-2006
    @AG-2006 ปีที่แล้ว

    Daaaa???
    Sate,sate,la capăt de Moldovă este wc în școală Dna Dina,părerea trebuie confirmată,dar nu ponegrită

  • @margaritachitic7590
    @margaritachitic7590 ปีที่แล้ว +2

    PSIHOLOG! De unde atâți psihologi și încă cu experiență!!! Părintele e unicul psiholog real a copilului- informează-te, cunoaște-ți copilu și protejează-l! nu aștepta cineva să o facă, mai ales școala_ care are iz de naftalină și pusă sub călcăiul ministerelor învechite.

  • @SaltedCaramel777
    @SaltedCaramel777 ปีที่แล้ว +1

    Dina a punctat foarte bine problemele sistemului de invatamint/scolii in MD, dar comparatia cu tarile EU sau SUA mi se pare exagerata, formata mai mult pe baza filmelor americane. Oricum ca sa schimbam/imbunatatim ceva in sistema noastra scolara nu e neaparat sa gasim confirmare peste hotare, ne trebuie doar mai multi parinti ca Dina + schimbarea cadrelor didactice.
    P.S.: Gazda podcastului este total nepregatita, nici intrebari relevante, nici argumente la ceea ce spune nu are.

  • @valentinaborodco3869
    @valentinaborodco3869 ปีที่แล้ว

    Azi e la moda sa scuipi in scoala, in profesori, sa-ti pui odorul pe prim-plan si sa te jelui de problemele pe care cadrul didactic nu vrea sa le inteleaga. Am asa o intrebare: de cate ori ati fost la medic si v-a intrebat, in moment ce deschideati gura copilului pentru a-i arata ca are gat rosu, Vai, dar aveti probleme acasa?, Vai poate copilul e trist, deaceea faceti alergie???