Rasyon meyveli ve sebzeli kuş yemi

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 27 ต.ค. 2024

ความคิดเห็น • 9

  • @alphacentauri1979
    @alphacentauri1979 ปีที่แล้ว

    👏👏👏👏

  • @alphacentauri1979
    @alphacentauri1979 ปีที่แล้ว

    DAHA ÇOK REKLAM İLE İNŞALLAH BÜYÜK BİR FİRMA OLURSUNUZ

  • @Koncalaz
    @Koncalaz ปีที่แล้ว

    Aldık kullanıyoruz, sultan papağanım severek tüketiyor. Pek tabi tohum yemden pelet yeme geçmek kolay olmuyor lakin kuş besleyen gerek üreticiler gerek evde besleyenler kesinlikle ama kesinlikle tohum ile beslenmeyi bırakıp pelet/rasyon yeme geçiş yapmalılar. Bu hem hayvanın ömrünü uzatacak hem de sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
    Meyveli-sebzeli ürünü, ana pelet yemden ayrı olarak haftada 2 gün şeklinde veriyorum. İkisini birlikte verdiğimde sadece ana rasyonu yiyor, böyle bir çözüm geliştirdim.

    • @farukbozkurt480
      @farukbozkurt480 11 หลายเดือนก่อน

      Nasıl alıştırdınız acaba nasıl bir yöntem uyguladınız?

    • @Koncalaz
      @Koncalaz 11 หลายเดือนก่อน +1

      @@farukbozkurt480 10 gün boyunca yemliğinin içine %50 rasyon yem, %50 normal tohumlardan kattım. Tabi ki tohumları seçerek yedi. 11. gün sadece rasyon yem koydum yemedi, 12. gün tohum koydum, 13 gün pelet koydum gene yemedi, öğleden sonra kendim bizzat yedim, o da önceki akşamdan beri bir şey yemediği için benden görerek yedi. Ben 10 dakika boyunca onunla birlikte yedim, gerçekten yedim bu arada, hatta şapırdata şapırdata yedim ki yenilebilir olduğuna kani olsun. O da benimle birlikte yemeye başladıktan birkaç dakika sonra ben yemeyi bıraktım. O baya yedi sonra. Buymuş işte. Direk alışmış oldu. Direk bu şekilde de yapabilirsiniz, yani sabahtan yemliğini tamamen boşaltıp rasyon yem katarsınız ve bakarsınız yiyor mu yemiyor mu. Yemezse dediğim yöntemi uygularsınız. İlk 10 günlük yarı yarıya verme sürecini direk es geçmek pekala mümkün. Lakin kuşun sahibine alışkın olması çok önemli tabi.
      Her kuş rasyon/pelet yeme alışır. Benim kuşum yemiyor, sevmedi vs gibi sözler doğru değil. Bazı hayvan sahipleri uğraşmak istemediğinden böyle diyor. Kuşunu seven uğraşır. Hiç olmadı sert geçiş olarak adlandırılan bir yöntem daha var. Normal yemliğini tamamen boşaltarak rasyon yemi koyuyorsunuz. Hayvanlar hisleriyle hareket ederler, iyice acıkınca elbet yiyor. Ama bunu son çare olarak uygulamak gerek. Hayvan aç bırakılır mı diyenler olabilir, unutmasınlar ki bunu hayvanın iyiliği için yapıyoruz. Rasyon yem kuşların sağlığı için çok ama çok mühim.

    • @farukbozkurt480
      @farukbozkurt480 11 หลายเดือนก่อน

      @@Koncalaz çok sağolun açıklamanız için çok teşekkür ederim benim 3 çift sultan papağanım var hepsini öyle tek tek alıp uygulama yapamıyorum ama anlattıklarınızı uygulayacağım içlerinde biri yavru o çok güzel yiyor ama diğerleri burun kıvırıyor keratalar önlerinde sadece rasyon yem varken beni görünce yalvarır gibi hareket ediyorlar ses çıkarıyorlar kıyamıyorum tohum veriyorum bende aç kalmasınlar diye ama gerçekten rasyon yem çok kaliteli bi yiyen yavrunun dışkısına birde diğerlerine bakıyorum dağlar kadar fark var bu durum insanlarda da aynı çoğunluk cips'i çok sever tadından dolayı ama bünyemize gram faydası olmadığını hepimiz biliyoruz tekrardan teşekkür ederim kuşunuzun tüyü kadar ömrü olsun İnşAllah:))

    • @Koncalaz
      @Koncalaz 11 หลายเดือนก่อน +1

      @@farukbozkurt480 Şöyle bir durum var, kuşlarda sürü psikolojisi vardır. 10 gün önce yeni bir erkek kuş aldım. Eve getirip kafese koyduktan 10 dakika sonra dişi kuşumu yem yerken görünce yanına indi ve hayatında ilk kez yiyor olmasına rağmen sanki hep yemiş gibi rasyon yem yedi. Yani bir kuş yerse eğer, diğerleri de hiç şüphesiz onu takip ederek yerler. O kadar kuşa tek tek alıştırma yapmanız imkansız zaten. Kuvvetle muhtemel 3 çift kuşunuz da ayrı kafeslerde yaşıyorlardır. Bu durumda sert geçişi denemek daha doğru olabilir. Tohumlar kafeste olduğu müddetçe rasyon yeme dönüp bakmazlar kolay kolay zira tohum yemler daha lezzetli ve çekicidir.

    • @farukbozkurt480
      @farukbozkurt480 11 หลายเดือนก่อน

      @@Koncalaz evet kuluçka zamanı olduğu için ayrı kafesteler öyle olmasa hepsini salma kafese atardım o şekilde çok daha kolay alışırlardı ama şuan bu mümkün değil sert geçiş de aynı şekilde pek mümkün değil güçsüz düşebilirler belki biraz daha sabredip kuluçkadan sonra dediğiniz gibi sert geçiş yapabilirim sürü psikolojisi olsa da 2 yaş ve daha büyük kuşlar daha inatçı olabiliyorlar :))