Aslında kötümser ve iyimser diye iki kutup olarak değerlendirmek yerine gerçekçi demek daha doğru, aslında uçağı ve paraşütü yapan aynı kafa yapısındaki insanlar. Şartlar imkanlar ve sizin konumunuz, coğrafyanın kader olduğu gerçeği var ve bunu bilip ona göre çalışma yapmanız lazım...
eğer bu yorumu görüyorsan sakın devamını okuma! demiycem. çünkü görmeni istiyorum. . . . .şimdi, eğer sende istersen seni sıradan kanallardan farklı, gizemli olayları ve paranormallikleri konu alan bir kanala götürmek istiyorum. Aah yine saçma sapan reklam yorumu, diyeceğini biliyorum. bu nedenle bundan sonrasını oku öyle karar ver. gizemli videolar çeken birçok saçma,sıkıcı kanallar türemeye başladı. ayrıca çoğu, yaptığı videonun doğruluğunu geçtim videonun konusunu bilmeden sadece metni okuyarak video hazırlıyor. bizse bulduğumuz dökümanları eski ve doğruluğu kanıtlanmış kaynaklardan alıyoruz. bazı videoları deepweb'in belli bölümlerinden almaya çalışıyoruz. daha derine henüz inemedik. bundan sonrası sana kalmış, SırlarOdası'nda ön safhalarda yerini almayı unutma! Jd
eğer bu yorumu görüyorsan sakın devamını okuma! demiycem. çünkü görmeni istiyorum. . . . .şimdi, eğer sende istersen seni sıradan kanallardan farklı, gizemli olayları ve paranormallikleri konu alan bir kanala götürmek istiyorum. Aah yine saçma sapan reklam yorumu, diyeceğini biliyorum. bu nedenle bundan sonrasını oku öyle karar ver. gizemli videolar çeken birçok saçma,sıkıcı kanallar türemeye başladı. ayrıca çoğu, yaptığı videonun doğruluğunu geçtim videonun konusunu bilmeden sadece metni okuyarak video hazırlıyor. bizse bulduğumuz dökümanları eski ve doğruluğu kanıtlanmış kaynaklardan alıyoruz. bazı videoları deepweb'in belli bölümlerinden almaya çalışıyoruz. daha derine henüz inemedik. bundan sonrası sana kalmış, SırlarOdası'nda ön safhalarda yerini almayı unutma! Dı
Kubrick´in Griffith icin "balmumundan kanatlar" benzetmesinin gectigi konusmasini nekadar iyi kullanmis burda Ilker Hoca.son yillarda kesfedip takip ettigim en güzel adamlardan biri.
Hayatımda bir kötümserden dinlediğim en iyimser konuşmaydı. Vurgulanan şey iyimserlik, kötümserlik meselesi değil aslında. Gözlükleri bir kenara atıp gerçekleri görerek yoluna devam edebilmek.
Ilker Canikligil'in hayatima o kadar pozitif etkisi oldu ki izlemeye basladigimdan beridir cogu seyle yuzlesip,daha iyiye dogru ilerlemeye basladim. Fevkalade bir insan, yuzyuze tanismayi cok ama cok isterim.
Realist olmak ile kötümser olmak arasında önemli bir fark var... İlker hoca kötümser değil realist birisi... Kötümserler olabilecek bir işi bile olmaz diye kestirip atanlardır. Önemli olan olabilecek işleri ve olamayacak işleri iyi analiz edebilme yeteneğini arttırmaktır. (İlk youtube yorumum bu videoya kısmetmiş)
Meğer Mevlana'da sıkı kötümserlerdenmiş şu sözleri ile: İyi günler sana gelmez, sen onlara yürüyeceksin. Kuru duayı bırak, meyva isteyen, tohum eker. Her çalışan ulaşamadı, ancak ulaşanlar sadece çalışanlar oldu. Bu dünya tuzaktır, yemi de arzular. Kusur arıyorsan, tüm aynalar senin. Bu konuşmanızı anlamayanlara da, yine güzel bir sözü var hazretin: Harf’ler yetmedi anlaşılmama, bari hâl’den anla.
Kötümser olduğum için benim bir problemim var diye düşünürdüm hep ve bu yüzden başarısız olduğumu düşünürdüm. Şimdi tam gaz kötümserliğe devam sağolun hocam.
İyimserliğin başarı oranı düşük bir hedefi amaçlaması yüzünden zararlı olduğunu söylemek mantıksız olur. Diğer taraftan, kötümserliğin de bi getirisi olmadığı göz önüne alındığında, pek de mantıklı olduğu söylenemez. Tabi ki "bence" . Çoğu şeye baktığınız zaman basit bir olasılık denklemi vardır. Üçte bir kuralı. Tabi bunun nasıl yorumlanacağı da bireysel bir konu. 1/3 elinizde olanlar, 1/3 sahip olabilecekleriniz, 1/3 ulaşılması imkansız şeyler. İnsan her zaman 1/3 ile 2/3 arasındadır. Yani tüm söylemek istediğim, 2/3 üstünde birşeyi örnek vererek kötümserliğin mantıklı olduğunu söylemek yanlıştır. Reklam filminde Tom Cruise oynamazsa başarılı olmayacak diye bir kaide yok. Biraz daha mantıklı birşey bulursun. Ama sırf Tom Cruise oynamadı diye de baştan savma iş yapacağın anlamına da gelmez. Optimum noktayı bulmak da gene insanın elinde. Basit bir türev sorusu gibi. Her neyse, konu saçma sapan yerlere kaymaya başlıyor, okuyan herkese sevgiler
Kötümserlik övülecek şey değildir arkadaşlar. İlker Canikli'nin anlattığı son sözlerine dikkat ederseniz, gerçekçiliktir. Hedefleri, planları ve düşünceleri akıllıca tartma, gerektiğinde en acı gerçekleri bile açıkça dile getirebilme sizi kötümser biri yapmaz. Aksine bu olması gerekendir. Ancak kendi potansiyelinin farkında olmama veya kıskançlık nedeniyle insanların motivasyonunu kırmak kötümser olmaktır. Bu da yenilgiyi baştan kabul etmek anlamına gelir. En azından deneyecek cesareti olmalı insanın.
Özetini senden okudum haklısın videoyu izlemedim eğer bilmem gereken önemli başka şeyler olursa sen gene özetle bakarım ben bir iki yoruma baktım İlker iyi adammiş galiba uykum geldi yatıyorum. 🙋♂️
Evet ben de kendisinin rasyonellik , gerçekçilik gibi kavramları karıştırdığını düşünüyorum. Aslında Video boyunca rasyonellik ve gerçekçilik anlatıyor videonun sonunda kötümserliği övüyor. Diğer bir yandan her kötümserin aslında gerçekçi argümanları vardır gibi argümana dayalı olmayan kişisel tespitlerde var
Bence bunu dikkat çekici olmak adına yapmış, ters köşe bi nevi. Ted konuşmasında kalkıp da “Akılcılık, rasyonellik iyidir arkadaşlar” diye anlatsa ee kar da beyazdır ne var bunda” der insanlar. Ama “Kötümserlik iyidir bakın ki şöyle” dendiğinde herkes kulaklarını dikip dinler. Konuşmanın çarpıcı olması için insanların aşırı hayalcilik yapıp buna “iyimserlik” adını takmaları sebebiyle o da kendi gerçekçi tutumuna “kötümserlik” demiş. Kavramların kabuğunu boşverin özünü alın.
Ve burda yine sizden duyduğum ve hayatımın tam ortasına koyduğum şu söz geliyo aklıma "Bir şey gercek olamayacak kadar güzelse gercek değildir" Teşekkürler efm.
Hayatta risk almadan başarı elde edemezsin. Her zaman başarı beklemek nasıl yanlışsa her zaman başarısız olacağını düşünmekte o kadar yanlıştır. Gerçekçi olmak gerekir.
Hayal kurarsın, hayallerin için çabalarsın, sonra bir bakarsın ki elinde koskoca bir hiçle baş başasın. Sonra sonra anlarsın, hayallerin için sarf ettiğin emeği aslında ulaşabileceğin bir hedefe yöneltseydin hem hedefine ulaşabilme ihtimalin vardı hem de şuankinden daha mutlu olurdun.
Hedefler aşama aşama olmalı bence. İlk etapta çok büyük bir hedef olmamalı. Büyük hedefe paralel küçük hedefler. Ve her hedefde kazanılacak değer ve devam etmeni sağlayacak edinimler olmalı.
04:06 Malcolm Gladwell-OUTLIERS (ÇİZGİNİN DIŞINDAKİLER) Kitabına atıf yaptı. 3 noktayı anlatışı çok güzeldi. Bir şeyler soyut Sözel ve havada kalmayıp böyle kağıda yatırılınca çok seviyorum. 07:30 1. İstediğim şey. 2. İstediğimi sandığım şey. 3. İstemem gerektiğini düşündüğüm şey. A. Olduğum yer. B. Olmak istediğim yer. C. Olmam gerektiğini düşündüğüm yer. Bu üçer nokta birbirlerinden uzakta ise bi durup düşünmek, yüzleşmek daha gerçekçi planlar yapmak gerek. Konuşma için teşekkür ederim.🍀
bütün ted konuşmaları gibi kendini iyi yetiştirmiş birine bomboş gelecek bir konuşma. ama yine bütün ted konuşmaları gibi enteresan bilgiler ve bakış açıları içeriyor o yüzden seyretmekte yarar var.
6 ปีที่แล้ว +4
Hocam bu kötümserlik değil. Bu gerçekçilik. Murpy kanunlarını dikkate alıp olabilecek sorunları engellemektir. Siz gerçekçi ve akıllı bir insansınız
Hocam insanlari kendileriyle yüzleştirdiğiniz, ici bos Ted konusmalarini yiktiginiz ve bunu hem boylesine komik hem de boylesine igneleyici kendinize has bi yoldan yaptiginiz icin cok tesekkurler. Sıkı takipcinizim sizi cok seviyoruum
Asıl sonuç : seni bir olgu değil de bir olay , bir söz etkilediği için en fazla 3 gün etkisinde kalıyorsun . Ardından eskisinden daha kötü hissediyorsun .
İlker hocam sen bizim için de TED için de gerçekten mükemmel bir detaysın. Olaylara ve olgulara farklı/gerçekçi bakabilenler hep eleştirilmiştir. Ancak bu eleştiriler, gerçek olandan bir şey götürmez. TEDx'e de helal olsun. Yeri geldiğinde TED'i bile eleştirebilecek insanları daha fazla çıkarması ve istisnaları değil bize gerçekleri anlatabilecek beyinleri bizlerle buluşturması lazım. Motivasyon konuşmaları saçmalığına hiç girmiyorum bile. Teşekkürler İlker hoca, teşekkürler TED.
12:42'de çıkan yazının devamı ve daha fazlası: “Eğer hayat bu kadar amaçsızsa sizce yaşamaya değer mi?” Stanley Kubrick: “Ölümlülükle başa çıkabilenler için, evet. İnsanı anlam oluşturmaya iten hayatın anlamsızlığının kendisidir. Çocuklar tabi ki hayata bir yaprağın yeşil rengi kadar basit şeylerden büyük mutluluk duymak gibi bozulmamış bir mucize duygusu ile başlar fakat büyüdükçe, ölüm ve yıkımın farkındalığı bilinçlerine sızarak yaşam sevincini, içlerindeki idealizmi ve ölümsüzlük yanılsamasını yıpratmaya başlar. Çocuk olgunlaştıkça çevresinde hep ölüm,acı görmeye ve “insanın mutlak iyiliğine” olan inancını kaybetmeye başlar. Yine de eğer yeterince güçlü ve şanslıysa ruhun bu karanlığından yaşamın heyecanını yeniden doğurabilir, taze bir amaç ve onaylanma hissi yakalayabilir. Doğumundan gelen o mucize duygusunu geri getiremez ama ondan daha kalıcı ve sürekli bir şey şekillendirebilir. Evren hakkındaki en dehşet verici şey onun bize düşman değil, kayıtsız oluşudur fakat bu kayıtsızlıkla uzlaşıp hayatın zorluklarını ölümün sınırları içinde kabul edebilirsek insan türü olarak varlığımız bir anlam ve tatmin sağlayabilir. Karanlık ne kadar derin olursa olsun kendi ışığımızı yaratmalıyız.”
Birilerinin acımasız sözlerle insanları iyi şeylere yönlendirmesine yardımcı olan ve uykularından uyandıran; ortamdaki acımasız sözlere sahip ve çalınmasından nefret edilen ama hayatta kalman için öten alarm İlker Canikligil'dir. Teşekkürler hocam güzel konuşma.
Aynı kuşaktan iflah olmaz iyimsere, bana bile iyi hissettiren, tebessüm ettiren içerik ve kalitede bir konuşma, hafif de ters köşe 😅👏🏻 Bu arada not da etmeli; "Karanlık ne kadar derin olursa olsun kendi ışığımızı yaratmamız lazım" sözü Mevlânâ'nın en sevdiğim sözlerinden birinin Canikligil versiyonu gibi olmuş.
Bazen sohbet ortamlarında bir mevzudan bahsederken ya da bir şeyi tarif ederken düşündüğüm şeyleri dile getiremem, getirdiğimi zannederim ve bunun da farkında olmam. Bu durumu fark etmemi eşim sağlamıştır. Sadece bu konuşma genelinde söylemiyorum, İlker hoca'da da benzer bir durum var gibi. Bunun formatın bir parçası olduğunu düşünsem de "acaba" demiyor değilim. Hal böyle olunca, millet olarak okuduğunu-dinlediğini anlamada sıkıntı yaşayan bizlerde hocanın anlattığını anlamak güç olabiliyor. Burada da benzer bir durum var gibi. Hocanın ne dediğinden ziyade ne anlattığıyla ilgilenilmesini tavsiye ederim şahsen. TH-cam'da olması bence büyük bir nimet. Dikkatle takip ediyoruz.
Herkes bir yol tutturmus gidiyor yanlista olsa digruda olabilir önemli olan bir yola girmek hic girmemekten iyidir harikasin Tesekürler ler seni hersezaman beyeniyorum ses tonun cok iyi
Olaylara farklı açıdan bakmak ilker hocanın farkıdır,tedx konuşmasıyla ilgili yazısındada bahsetmiş bazı konuşmacıların konuşma içeriğinden gerçekten hak vermemek elde değil...yine yazısından anladığım kadarıyla bazıları atıfta bulunmuş kötü anlamda hocaya;bu aslında etkili olduğunu da gösterir ve ilker hocanın da dediği gibi kimse konuşmasında başka birine atıf yapmamıştı.bu da bir başarıdır bence....hoca hep olmaz böyle şey denilen işler yapıyor, böyle adam dünyaya çok gelmez en azından türkiyede çok az , bunu farkedicek insan da çok yok , o kadar değerli ki, TH-cam konusunda hocam sanki biraz dertli gibi ama bazılarımız sinema sektöründe olmayanlar TH-cam sayesinde tanıdık ,(bizim ayıbımız)çok sevdik gerçekten ben sağlık sektöründeyim fakat llker canikligil sayesinde nerdeyse her gün boş vaktim olunca yaptığı işleri keyifle izliyorum,bunu yapabilmek çok daha önemli asıl farkı budur işte onlarda olmayan ... uzun zamandır tanıdığım biri gibi,aileden sanki ve bir o kadar samimi , vgerçekçi işte bu yüzden ilker canikligil👏👏tedx konuşmasına da hayran kaldım tebrik ederim hocamızı👏👏 seviyoruz seni ilker hocam🌸 kendini üzme ☘️bizim için çok değerlisin 💐
Sunum çok güzel, kötümserlik daha doğrusu gerçekçilik kendine bakarken sanırım en önemli ve gerekli şeylerden. "Dünyayı yok edeceğiz" diyen Ömer Madra kısmı üzerine yazmak istedim. İnsanlığın üretim/tüketim çılgınlığının dünyanın sonunu getireceği görüşünü savunanların idda ettiği şey elbette ki dünyanın patlayıp yok olması değil. Burada kastedilen sellerin, kuraklığın artması, gıdaya ve temiz suya ulaşımın azalması, bu sebeple çıkan savaşlar (ki yüzeydeki tüm sebepleri bir kenara alınca Suriye'de yaşananların bunlarla ilişkisi görülebilir) ve tüm bu olaylar sebebi ile yaşanan göçlerin sonucunda yoksullaşan, birbirine düşmanlaşan insanlık... Yoksullar yok oluşa terkedilirken zenginler ya da ayrıcalıklı çok az insanın tüm doğa olayları ve savaşlardan uzakta yaşamını sürdürebilme olanağına haiz olması ve bunun olanaklarını yaratma çabası... Tüm yaşananlar bitkileri de hayvanları da etkiliyor, ekolojik denge denen şey zaten dinamik bir süreç adı üstünde bir denge durumu ama bunu biz insanların yapıp ettikleri de azımsanamayacak bir oranda yönlendiriyor. Bazı hayvan ırklarının soyunun tükenmesine, bazı bitkilerin yok olmasına ve tüm bunlardan sonra dünyanın gerçekten 'kıt' olan kaynaklarının, biz insanların yalan bir iddia ile 'sonsuz' ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmesi... Tüm bunlar son yıllarda yaşadığımız hem ekolojik hem politik olaylara bakılarak da görülebilir. Ömer Madra'nın olayları aktarış biçimi dili belki eleştirilebilir, ki ben o dillli kullanmayı tercih etmeyen biriyim ama iddia ettiklerinin gerekçeleri, dayanakları ne yazık ki mevcut.
"ya iste uydur kaydir bi seyler anlatti hadi alkislayinda gitsin"mika cok tatlis olmuş 😂😂😂 harika bir konusmaydi 👏👏👏 yakin zamanda kesfettim flu tvyi.ihtiyac olan iceriklerdi.iyiki varsiniz
İlker hocam, her zaman ki gibi harikasınız.İnsanları övmem öven insanları da sevmem beni veya başkasını ama sizi övmek de hiç bir sakınca görmüyorum bir hayal bükücü olarak.
Çok değerli bir beyin yıllarca tüm arkadaşlarıma anlatmaya calistigimi öyle güzel anlattinizki psikoloji ogrencisiyim böyle konuştuğumda hocalarım daha kendine yardım edemiyorsun başkalarına nasıl yardım edeceksin diyor gerçekçiliğin eziklik, özgüven eksikliği sanıldığı bir donemden geçiyoruz kalabalıkların yaşadıklarının gozardi edildiği kalnizca kazananlara baktığımız bir çağdan geçiyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk'e geldiklerinde hepimiz biliyoruz.Ordu yok dediler,kurulur dedi... Hayata hep iyimser yaklaşmaya çalışıyorum ama hep kötümser taraftayım.
@@efelerinefesi7485 manipulasyon. ana lisaninda oldugu gibi yazacak seviyeye gelip, gercek anlamda ilkokulu bitirdiginde, kendin ve dunya hakkinda dusunmeye basla. bu ivmeyle, 350-400 sene sonra kafan basmaya baslar.
Sarkastik ilker hoca bile heyecan yapıyormuş, gerçekçi olalım İlker bey : ) Çok güzeldi konuşma. Ben de bir pesimistim ve kötümserler iyileştirmenin kaynağıdır... Kötümser olmazsanız pembe tablolarla iş geliştiremezsiniz.
Çevresindeki "iyimser" ler tarafından sürekli linç gören bir kötümser olarak bunu zorla tüm ülkeye defalarca izletmek istiyorum. Boşuna İlker hoca sevmiyoruz.
Sen zaten kötümser değilsin ki Hocam sen gerçekçisin mantıklısın. Bu gayet iyi. Olması gereken bu değil mi zaten, o 3 nokta birbirine yakınsa sadece o durumda motive edici olmak gerekiyor, ya da 3 noktanın yaklaşması mümkünse. Sevdim seni çok, konuşmayı da çok sevdim 🕺🏻🕺🏻
Bu videoyu bekliyordum İlker Hocam diyorum çünkü sinema okumasamda bana şu milyon kötü içerik barındıran TH-cam da bile çok çok değerli bilgiler öğrettiniz çok teşekkürler ☺️
Tamamen tam tersini düşünüyorum. Şöyle ki, sadece bir iki yıldır 'kötümser olmayan' biriyim ve kötümserlik benden ne çok şeyi çalmış fark ettim. Çocukluğumdan beri ailemin biz yapamayız diye beni de bu yetersizliğe dahil edişleriyle büyüdüm. Bir çocuk bence istediğin her şey olabilirsin diye büyütülmeli. Paramız yok ya da çevremiz yok, ama yeterince erken bilinçlenirsen bir şekilde bütün engelleri aşabilirsin denmeli. Mimarlık okudum, bizim nesil de Frank Gehry olmayı hayal edip mahalle apartmanı tasarlama (!) gerçeği ile karşılaştı. Ama en başından beri de farkındaydık bunun. Ya da şurada burada dayımızın olmadığının. Ama hiçbir şey için geç değil. Şuan da karanlıktayım evet, ama umutluyum. Neden mi? Çünkü birkaç şeyi nihayet anladım. Birincisi hayat kimse için beklemez. İkincisi ise fırsatların ayağınıza gelmesini beklemeyin. Bu ikisi de karamsar görünse de sadece bunları anladığımda kafamdaki kendi tabularımı yıktığımı fark ettim. Umarım 2 yıl sonra bu yorumu tekrar düzenlerim. Michelangelo'nun bir sözü var, "En büyük tehlike, hedefimizin çok yüksek oluşu ve onu kaçırma olasılığımız değil; çok düşük oluşu ve ona ulaşabilmemizdir." Uzun uzun yazdım çünkü her ne kadar bu konuşmanın başında motivasyon konuşmalarını sevmediğini söylese de, ben seviyorum ve benim gibi sevenler varsa diye yazıyorum. İstediğimiz her şey olabiliriz.
sen karamsarlıkla umutsuzluğu birbirine karıştırmışsın. uzun zamandır da umutsuz yaşadığından ve bir şeyleri başarabildiğinden de umutsuzluğu yenmişsin. dili iyi kullanmak hayatidir
Kötümserlikle gerçekçilik arasındaki farkı anlatmış adam. Tom cruse u pencere reklamında oynatalım diyen adama mal mısın demek kötümserlik değil. Ama dediğin her şeye katılıyorum
İyimserler uçağı icat ettiyseler kötümserler de paraşütü icat etmişler. Birbirini tamamlayan şey işte tam anlamıyla budur.
Müthiş açıklama 👍👏
Hayır birisini hayal gücü yüksek diğerini ise temkinli biri gerçekçi biri olmak ile gerçekçilik arasında fark var.
tuncay şimşek eezuuuuuoı
Aslında kötümser ve iyimser diye iki kutup olarak değerlendirmek yerine gerçekçi demek daha doğru, aslında uçağı ve paraşütü yapan aynı kafa yapısındaki insanlar. Şartlar imkanlar ve sizin konumunuz, coğrafyanın kader olduğu gerçeği var ve bunu bilip ona göre çalışma yapmanız lazım...
Güzeeel
TED klişelerini ve balonlarını söndüren, gerçekçi bir konuşma olmuş. Heyecanla dinledim, tebrikler.
eğer bu yorumu görüyorsan sakın devamını okuma! demiycem. çünkü görmeni istiyorum.
.
.
.
.şimdi, eğer sende istersen seni sıradan kanallardan farklı, gizemli olayları ve
paranormallikleri konu alan bir kanala götürmek istiyorum. Aah yine saçma sapan reklam
yorumu, diyeceğini biliyorum. bu nedenle bundan sonrasını oku öyle karar ver. gizemli
videolar çeken birçok saçma,sıkıcı kanallar türemeye başladı. ayrıca çoğu, yaptığı videonun
doğruluğunu geçtim videonun konusunu bilmeden sadece metni okuyarak video hazırlıyor.
bizse bulduğumuz dökümanları eski ve doğruluğu kanıtlanmış kaynaklardan alıyoruz. bazı
videoları deepweb'in belli bölümlerinden almaya çalışıyoruz. daha derine henüz inemedik.
bundan sonrası sana kalmış, SırlarOdası'nda ön safhalarda yerini almayı unutma! Jd
TED'e çıkıp, TED'e diss atmak jşjşhşhşhhşgçg
eğer bu yorumu görüyorsan sakın devamını okuma! demiycem. çünkü görmeni istiyorum.
.
.
.
.şimdi, eğer sende istersen seni sıradan kanallardan farklı, gizemli olayları ve
paranormallikleri konu alan bir kanala götürmek istiyorum. Aah yine saçma sapan reklam
yorumu, diyeceğini biliyorum. bu nedenle bundan sonrasını oku öyle karar ver. gizemli
videolar çeken birçok saçma,sıkıcı kanallar türemeye başladı. ayrıca çoğu, yaptığı videonun
doğruluğunu geçtim videonun konusunu bilmeden sadece metni okuyarak video hazırlıyor.
bizse bulduğumuz dökümanları eski ve doğruluğu kanıtlanmış kaynaklardan alıyoruz. bazı
videoları deepweb'in belli bölümlerinden almaya çalışıyoruz. daha derine henüz inemedik.
bundan sonrası sana kalmış, SırlarOdası'nda ön safhalarda yerini almayı unutma! Dı
''Farkımız tarzımız'' diyor kral :P alayına gider...
TEDx e laf ediyor, daha iyi olsam TEDe cıkardım
TRT'de TRT'yi satacağım diyen Besim Tibuk' musun peki :D
“Benim başarısızlığım TED’e çıkmaya yetti bir de başarılı olsam…” gibi gibi
Kubrick´in Griffith icin "balmumundan kanatlar" benzetmesinin gectigi konusmasini nekadar iyi kullanmis burda Ilker Hoca.son yillarda kesfedip takip ettigim en güzel adamlardan biri.
bkz; ikarus
icarus
Hayatımda bir kötümserden dinlediğim en iyimser konuşmaydı. Vurgulanan şey iyimserlik, kötümserlik meselesi değil aslında. Gözlükleri bir kenara atıp gerçekleri görerek yoluna devam edebilmek.
Ilker Canikligil'in hayatima o kadar pozitif etkisi oldu ki izlemeye basladigimdan beridir cogu seyle yuzlesip,daha iyiye dogru ilerlemeye basladim. Fevkalade bir insan, yuzyuze tanismayi cok ama cok isterim.
Bugüne kadarki izlediğim en iyi ted konuşması diyebilirim. Çünkü Gerçeklerin Ne Kadar Acı Olduğunu Güzel Bir Dille Anlatıyor.
Realist olmak ile kötümser olmak arasında önemli bir fark var... İlker hoca kötümser değil realist birisi... Kötümserler olabilecek bir işi bile olmaz diye kestirip atanlardır. Önemli olan olabilecek işleri ve olamayacak işleri iyi analiz edebilme yeteneğini arttırmaktır. (İlk youtube yorumum bu videoya kısmetmiş)
Gayet doğru bir tespit
İlker hoca kötümser ; ama kotumserler olayları ıyımserlere göre daha realıstık degerlendırebılıyorlar zaten
evet yoksa Turkiye zaten gayet kotumser insanlarla dolu bir ulkedir
karanlıkta ne güzel oynuyordum, yine biri geldi ışığı açtı.
güzel lfmış
Rusya'da böyle mi anlatıyorsunuz raskol kardiş?
@Nordic Wolves Çocuk arkadan bu videoyu açıp o sırada oyun oynuyor işte . Ben de eskiden nfs rivals oynardım. Tavsiye ederim .
-hocam yönetmen olmak istiyorum
+olamazssın
-sağolun hocam aydınlandım
Tam ''Bu dünya galiblerle dolu'' sandım, fakat öyle değilmiş anlaşılan. Rahatladım.
kendisine büyük hayranım... Bu ülke için gerçekten bu kafaların ihtiyacı olduğuna sonuna kadar inanıyorum. Seviliyorsun İlker abi.
Kötümser deyin, gerçekçi deyin, ne derseniz deyin. Bunlar gerçekten akıllı insanlardır....
Kibar, beyefendi, bilgili, akıllı.
Yolunuz açık olsun.
Meğer Mevlana'da sıkı kötümserlerdenmiş şu sözleri ile:
İyi günler sana gelmez, sen onlara yürüyeceksin.
Kuru duayı bırak, meyva isteyen, tohum eker.
Her çalışan ulaşamadı, ancak ulaşanlar sadece çalışanlar oldu.
Bu dünya tuzaktır, yemi de arzular.
Kusur arıyorsan, tüm aynalar senin.
Bu konuşmanızı anlamayanlara da, yine güzel bir sözü var hazretin:
Harf’ler yetmedi anlaşılmama, bari hâl’den anla.
Esek kabak hikayesi de kotumserligini mi anlatiyor sence
Kötümser olduğum için benim bir problemim var diye düşünürdüm hep ve bu yüzden başarısız olduğumu düşünürdüm. Şimdi tam gaz kötümserliğe devam sağolun hocam.
Aslında kötümserlik realistlere ve tutarlı konuşan insanlara hayalperestler tarafından takılmış bir lakap gibi.
İyimserliğin başarı oranı düşük bir hedefi amaçlaması yüzünden zararlı olduğunu söylemek mantıksız olur. Diğer taraftan, kötümserliğin de bi getirisi olmadığı göz önüne alındığında, pek de mantıklı olduğu söylenemez. Tabi ki "bence" .
Çoğu şeye baktığınız zaman basit bir olasılık denklemi vardır. Üçte bir kuralı. Tabi bunun nasıl yorumlanacağı da bireysel bir konu. 1/3 elinizde olanlar, 1/3 sahip olabilecekleriniz, 1/3 ulaşılması imkansız şeyler. İnsan her zaman 1/3 ile 2/3 arasındadır. Yani tüm söylemek istediğim, 2/3 üstünde birşeyi örnek vererek kötümserliğin mantıklı olduğunu söylemek yanlıştır. Reklam filminde Tom Cruise oynamazsa başarılı olmayacak diye bir kaide yok. Biraz daha mantıklı birşey bulursun. Ama sırf Tom Cruise oynamadı diye de baştan savma iş yapacağın anlamına da gelmez. Optimum noktayı bulmak da gene insanın elinde. Basit bir türev sorusu gibi. Her neyse, konu saçma sapan yerlere kaymaya başlıyor, okuyan herkese sevgiler
ilker hoca beş saat konuşsun dinlerim
Kötümserlik övülecek şey değildir arkadaşlar. İlker Canikli'nin anlattığı son sözlerine dikkat ederseniz, gerçekçiliktir. Hedefleri, planları ve düşünceleri akıllıca tartma, gerektiğinde en acı gerçekleri bile açıkça dile getirebilme sizi kötümser biri yapmaz. Aksine bu olması gerekendir. Ancak kendi potansiyelinin farkında olmama veya kıskançlık nedeniyle insanların motivasyonunu kırmak kötümser olmaktır. Bu da yenilgiyi baştan kabul etmek anlamına gelir. En azından deneyecek cesareti olmalı insanın.
Goofectasruh Xyodfrointe kesinlikle
Özetini senden okudum haklısın videoyu izlemedim eğer bilmem gereken önemli başka şeyler olursa sen gene özetle bakarım ben bir iki yoruma baktım İlker iyi adammiş galiba uykum geldi yatıyorum. 🙋♂️
Dpgru dedin
Evet ben de kendisinin rasyonellik , gerçekçilik gibi kavramları karıştırdığını düşünüyorum. Aslında Video boyunca rasyonellik ve gerçekçilik anlatıyor videonun sonunda kötümserliği övüyor. Diğer bir yandan her kötümserin aslında gerçekçi argümanları vardır gibi argümana dayalı olmayan kişisel tespitlerde var
Bence bunu dikkat çekici olmak adına yapmış, ters köşe bi nevi. Ted konuşmasında kalkıp da “Akılcılık, rasyonellik iyidir arkadaşlar” diye anlatsa ee kar da beyazdır ne var bunda” der insanlar. Ama “Kötümserlik iyidir bakın ki şöyle” dendiğinde herkes kulaklarını dikip dinler. Konuşmanın çarpıcı olması için insanların aşırı hayalcilik yapıp buna “iyimserlik” adını takmaları sebebiyle o da kendi gerçekçi tutumuna “kötümserlik” demiş. Kavramların kabuğunu boşverin özünü alın.
Ve burda yine sizden duyduğum ve hayatımın tam ortasına koyduğum şu söz geliyo aklıma
"Bir şey gercek olamayacak kadar güzelse gercek değildir"
Teşekkürler efm.
İzlediğim en başarılı tedx lerden biriydi sanırım
Harika bir konuşma olmuş. Aşırı gerçeklik budur.
En iyi ted konuşması
Hayatta risk almadan başarı elde edemezsin. Her zaman başarı beklemek nasıl yanlışsa her zaman başarısız olacağını düşünmekte o kadar yanlıştır. Gerçekçi olmak gerekir.
İlker Hocaya aşığım galiba ya sürekli sırıtarak izliyorum sapyoseksüellerin yumuşak karnı İlker canikligil❤️
Ben de zekiyim beni sev :'
He he herkes sapyo zaten Türkiye'de.
Sapyoseksüel 🧠 🧠
Konusmanin sonu cidden cok guzel. Bilgelik iceriyor 🙏🏼♥️
Bu adam hiç değişmesin ❤️
her ne yaparsan yap gerçekçi ve mantıklı ol
Hayal kurarsın, hayallerin için çabalarsın, sonra bir bakarsın ki elinde koskoca bir hiçle baş başasın. Sonra sonra anlarsın, hayallerin için sarf ettiğin emeği aslında ulaşabileceğin bir hedefe yöneltseydin hem hedefine ulaşabilme ihtimalin vardı hem de şuankinden daha mutlu olurdun.
Ayni durumun eşiğindeyim instagrin varsa konusmak isterim
Hedefler aşama aşama olmalı bence. İlk etapta çok büyük bir hedef olmamalı. Büyük hedefe paralel küçük hedefler. Ve her hedefde kazanılacak değer ve devam etmeni sağlayacak edinimler olmalı.
04:06 Malcolm Gladwell-OUTLIERS (ÇİZGİNİN DIŞINDAKİLER) Kitabına atıf yaptı.
3 noktayı anlatışı çok güzeldi. Bir şeyler soyut Sözel ve havada kalmayıp böyle kağıda yatırılınca çok seviyorum.
07:30
1. İstediğim şey.
2. İstediğimi sandığım şey.
3. İstemem gerektiğini düşündüğüm şey.
A. Olduğum yer.
B. Olmak istediğim yer.
C. Olmam gerektiğini düşündüğüm yer.
Bu üçer nokta birbirlerinden uzakta ise bi durup düşünmek, yüzleşmek daha gerçekçi planlar yapmak gerek.
Konuşma için teşekkür ederim.🍀
bütün ted konuşmaları gibi kendini iyi yetiştirmiş birine bomboş gelecek bir konuşma. ama yine bütün ted konuşmaları gibi enteresan bilgiler ve bakış açıları içeriyor o yüzden seyretmekte yarar var.
Hocam bu kötümserlik değil. Bu gerçekçilik. Murpy kanunlarını dikkate alıp olabilecek sorunları engellemektir.
Siz gerçekçi ve akıllı bir insansınız
Adam samimi. Yaptığı her işi takip ederim. İzlenmesini tavsiye ederim.
bu platformda konuşmasını en çok beklediğim kişi ilker hocam sizdiniz. severek izledim. :)
Nazım bunu izlediğini biliyorum ağlaaa
Kahkaha attım hsjshsjdh
Üzidğleğcğeğw
nazım'ın üstüne çok gidiyorsunuz he
Nazım kim
@@yilmazdemir7693 olmaz öyle saçma şey diye bir serileri vardı ilker bey ile nazımın
Hayatimda izlediğim en gerçekçi tedx konuşmasi.
Adam en azından kabul ediyor kötümser olduğunu . Helal olsun
Hocam insanlari kendileriyle yüzleştirdiğiniz, ici bos Ted konusmalarini yiktiginiz ve bunu hem boylesine komik hem de boylesine igneleyici kendinize has bi yoldan yaptiginiz icin cok tesekkurler. Sıkı takipcinizim sizi cok seviyoruum
Güzel insansiniz hocam, saygıyla, sevgiyle 👏👏💝🌸
Balmumundan kanatlarla güneşe uçamazsın... Bu söz etkileyici bir çıkarım oldu.
İzlediğim en güzel TED konuşmalarından, tebrikler İlker Hocam, BEN KESİN BÖYLE KONUŞAMAZDIM...
+İlber Hocayı izleyince kendimi cahil hissediyorum
+İlker Hocayı izleyince kendimi cahil hissediyorum
=Sonuç : çalışmak için motive oluyorum...
ahahahaha bende
Asıl sonuç : seni bir olgu değil de bir olay , bir söz etkilediği için en fazla 3 gün etkisinde kalıyorsun . Ardından eskisinden daha kötü hissediyorsun .
@@hesap811 O kadar konuşma izledim film izledim ama şu söz benim neden birşeyler yapamadığımı açıkladı teşekkür etmek istedim
Harika bir yorum.
İlker hocam sen bizim için de TED için de gerçekten mükemmel bir detaysın. Olaylara ve olgulara farklı/gerçekçi bakabilenler hep eleştirilmiştir. Ancak bu eleştiriler, gerçek olandan bir şey götürmez. TEDx'e de helal olsun. Yeri geldiğinde TED'i bile eleştirebilecek insanları daha fazla çıkarması ve istisnaları değil bize gerçekleri anlatabilecek beyinleri bizlerle buluşturması lazım. Motivasyon konuşmaları saçmalığına hiç girmiyorum bile. Teşekkürler İlker hoca, teşekkürler TED.
12:42'de çıkan yazının devamı ve daha fazlası: “Eğer hayat bu kadar amaçsızsa sizce yaşamaya değer mi?”
Stanley Kubrick: “Ölümlülükle başa çıkabilenler için, evet. İnsanı anlam oluşturmaya iten hayatın anlamsızlığının kendisidir. Çocuklar tabi ki hayata bir yaprağın yeşil rengi kadar basit şeylerden büyük mutluluk duymak gibi bozulmamış bir mucize duygusu ile başlar fakat büyüdükçe, ölüm ve yıkımın farkındalığı bilinçlerine sızarak yaşam sevincini, içlerindeki idealizmi ve ölümsüzlük yanılsamasını yıpratmaya başlar. Çocuk olgunlaştıkça çevresinde hep ölüm,acı görmeye ve “insanın mutlak iyiliğine” olan inancını kaybetmeye başlar. Yine de eğer yeterince güçlü ve şanslıysa ruhun bu karanlığından yaşamın heyecanını yeniden doğurabilir, taze bir amaç ve onaylanma hissi yakalayabilir. Doğumundan gelen o mucize duygusunu geri getiremez ama ondan daha kalıcı ve sürekli bir şey şekillendirebilir.
Evren hakkındaki en dehşet verici şey onun bize düşman değil, kayıtsız oluşudur fakat bu kayıtsızlıkla uzlaşıp hayatın zorluklarını ölümün sınırları içinde kabul edebilirsek insan türü olarak varlığımız bir anlam ve tatmin sağlayabilir. Karanlık ne kadar derin olursa olsun kendi ışığımızı yaratmalıyız.”
Teşekkür ederiz
KULAKLIKLA DİNLEYİNCE HEYECANLI OLDUĞU DAHA BİR BELLİ OLUYOR. SESİNİZİN TİTREMESİ VS. :) AMA KONUŞMA GERÇEKTEN LEZZETLİYDİ. TEŞEKKÜRLER.
Şu mecrada tanıdığıma pişman olmadığım süper bi kişiliktir youtube ilk defa bu adamı zorla önerilen videolar da koyarak işe yaradı iyi ki de tanımışım
Birilerinin acımasız sözlerle insanları iyi şeylere yönlendirmesine yardımcı olan ve uykularından uyandıran; ortamdaki acımasız sözlere sahip ve çalınmasından nefret edilen ama hayatta kalman için öten alarm İlker Canikligil'dir. Teşekkürler hocam güzel konuşma.
"İnkar edenler inkar ettiklerinin farkında değildir. İnanıyorlardır o söylediklerine."
Bayık TEDx konuşmalarından sonra İlker Hocanın konuşması ilaç gibi geldi, yine döktürmüş hocamız :D
İlker bey söylediğiniz kavramlar benlik bütünlüğü ve öz saygı, öz benlikle alakalı şeyler.
@@nnnnn3283 Teşekkür ederim efendim.
TH-cam a koydugu her bolumu bir kac kere izlemişimdir. Konusmanin youtube a konmasina cok sevindim. Tebrikler hocam. Seviliyorsunuz
Aynı kuşaktan iflah olmaz iyimsere, bana bile iyi hissettiren, tebessüm ettiren içerik ve kalitede bir konuşma, hafif de ters köşe 😅👏🏻
Bu arada not da etmeli;
"Karanlık ne kadar derin olursa olsun kendi ışığımızı yaratmamız lazım" sözü Mevlânâ'nın en sevdiğim sözlerinden birinin Canikligil versiyonu gibi olmuş.
Bazen sohbet ortamlarında bir mevzudan bahsederken ya da bir şeyi tarif ederken düşündüğüm şeyleri dile getiremem, getirdiğimi zannederim ve bunun da farkında olmam. Bu durumu fark etmemi eşim sağlamıştır. Sadece bu konuşma genelinde söylemiyorum, İlker hoca'da da benzer bir durum var gibi. Bunun formatın bir parçası olduğunu düşünsem de "acaba" demiyor değilim. Hal böyle olunca, millet olarak okuduğunu-dinlediğini anlamada sıkıntı yaşayan bizlerde hocanın anlattığını anlamak güç olabiliyor. Burada da benzer bir durum var gibi. Hocanın ne dediğinden ziyade ne anlattığıyla ilgilenilmesini tavsiye ederim şahsen. TH-cam'da olması bence büyük bir nimet. Dikkatle takip ediyoruz.
Herkes bir yol tutturmus gidiyor yanlista olsa digruda olabilir önemli olan bir yola girmek hic girmemekten iyidir harikasin Tesekürler ler seni hersezaman beyeniyorum ses tonun cok iyi
Mükemmel bir konuşma..aşırı gerçekçi ve tokat atan tarzda.. İlker Canikligil farkı ne diyim🙂
İlker Canikligil bağımlılık yapan biri.. =))
Gerçekçi olmayı "kötümser" olarak anlayanlar için müthiş aydınlatıcı bir konuşma.
TED'e karşı olup TED'e gelen koca yürekli İlker Canikligil
Olaylara farklı açıdan bakmak ilker hocanın farkıdır,tedx konuşmasıyla ilgili yazısındada bahsetmiş bazı konuşmacıların konuşma içeriğinden gerçekten hak vermemek elde değil...yine yazısından anladığım kadarıyla bazıları atıfta bulunmuş kötü anlamda hocaya;bu aslında etkili olduğunu da gösterir ve ilker hocanın da dediği gibi kimse konuşmasında başka birine atıf yapmamıştı.bu da bir başarıdır bence....hoca hep olmaz böyle şey denilen işler yapıyor,
böyle adam dünyaya çok gelmez en azından türkiyede çok az ,
bunu farkedicek insan da çok yok , o kadar değerli ki, TH-cam konusunda hocam sanki biraz dertli gibi ama bazılarımız sinema sektöründe olmayanlar TH-cam sayesinde tanıdık ,(bizim ayıbımız)çok sevdik gerçekten ben sağlık sektöründeyim fakat llker canikligil sayesinde nerdeyse her gün boş vaktim olunca yaptığı işleri keyifle izliyorum,bunu yapabilmek çok daha önemli asıl farkı budur işte onlarda olmayan ...
uzun zamandır tanıdığım biri gibi,aileden sanki ve bir o kadar samimi , vgerçekçi işte bu yüzden ilker canikligil👏👏tedx konuşmasına da hayran kaldım tebrik ederim hocamızı👏👏 seviyoruz seni ilker hocam🌸 kendini üzme ☘️bizim için çok değerlisin 💐
Açık ara en iyi tedx konuşması
Sunum çok güzel, kötümserlik daha doğrusu gerçekçilik kendine bakarken sanırım en önemli ve gerekli şeylerden.
"Dünyayı yok edeceğiz" diyen Ömer Madra kısmı üzerine yazmak istedim. İnsanlığın üretim/tüketim çılgınlığının dünyanın sonunu getireceği görüşünü savunanların idda ettiği şey elbette ki dünyanın patlayıp yok olması değil. Burada kastedilen sellerin, kuraklığın artması, gıdaya ve temiz suya ulaşımın azalması, bu sebeple çıkan savaşlar (ki yüzeydeki tüm sebepleri bir kenara alınca Suriye'de yaşananların bunlarla ilişkisi görülebilir) ve tüm bu olaylar sebebi ile yaşanan göçlerin sonucunda yoksullaşan, birbirine düşmanlaşan insanlık... Yoksullar yok oluşa terkedilirken zenginler ya da ayrıcalıklı çok az insanın tüm doğa olayları ve savaşlardan uzakta yaşamını sürdürebilme olanağına haiz olması ve bunun olanaklarını yaratma çabası... Tüm yaşananlar bitkileri de hayvanları da etkiliyor, ekolojik denge denen şey zaten dinamik bir süreç adı üstünde bir denge durumu ama bunu biz insanların yapıp ettikleri de azımsanamayacak bir oranda yönlendiriyor. Bazı hayvan ırklarının soyunun tükenmesine, bazı bitkilerin yok olmasına ve tüm bunlardan sonra dünyanın gerçekten 'kıt' olan kaynaklarının, biz insanların yalan bir iddia ile 'sonsuz' ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmesi... Tüm bunlar son yıllarda yaşadığımız hem ekolojik hem politik olaylara bakılarak da görülebilir. Ömer Madra'nın olayları aktarış biçimi dili belki eleştirilebilir, ki ben o dillli kullanmayı tercih etmeyen biriyim ama iddia ettiklerinin gerekçeleri, dayanakları ne yazık ki mevcut.
Olduğun yeri kabul etmek, ne kadar önemli bir erdem!
"ya iste uydur kaydir bi seyler anlatti hadi alkislayinda gitsin"mika cok tatlis olmuş 😂😂😂 harika bir konusmaydi 👏👏👏 yakin zamanda kesfettim flu tvyi.ihtiyac olan iceriklerdi.iyiki varsiniz
Burada anlattığı İstanbul film akademisiydi.
İlker hocam, her zaman ki gibi harikasınız.İnsanları övmem öven insanları da sevmem beni veya başkasını ama sizi övmek de hiç bir sakınca görmüyorum bir hayal bükücü olarak.
Çok değerli bir beyin yıllarca tüm arkadaşlarıma anlatmaya calistigimi öyle güzel anlattinizki psikoloji ogrencisiyim böyle konuştuğumda hocalarım daha kendine yardım edemiyorsun başkalarına nasıl yardım edeceksin diyor gerçekçiliğin eziklik, özgüven eksikliği sanıldığı bir donemden geçiyoruz kalabalıkların yaşadıklarının gozardi edildiği kalnizca kazananlara baktığımız bir çağdan geçiyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk'e geldiklerinde hepimiz biliyoruz.Ordu yok dediler,kurulur dedi...
Hayata hep iyimser yaklaşmaya çalışıyorum ama hep kötümser taraftayım.
İlker hoca burayıda ters-yüz etmiş. seviyoruz hocam seni
İlker reis iyimser/kötümser fark etmez sabaha kadar dinlerim.
Helal olsun İlker Hocama. Ted gibi saçma sapan gebeş konuşmaların yapıldığı bir platformda gayet düzgün ve yalanlardan uzak güzel bir konuşma yapmış.
Bu yorumunuda tedin manuplasyonu yazdirdi sana , geçmiş olsun!!
@@efelerinefesi7485 Bunlara kafa yoracağına şu -da ekini nasıl yazman gerektiğini öğrensen senin için daha hayırlı olabilir.
@@efelerinefesi7485 manipulasyon. ana lisaninda oldugu gibi yazacak seviyeye gelip, gercek anlamda ilkokulu bitirdiginde, kendin ve dunya hakkinda dusunmeye basla. bu ivmeyle, 350-400 sene sonra kafan basmaya baslar.
@@joydivision23 noldu sesin çikmadi soru sordum çok bilmiş????
ilker hocamı görmek ne güzel..:)
Gerçekçi bir konuşma olmuş. Teşekkürler İlker Canikligil
Sarkastik ilker hoca bile heyecan yapıyormuş, gerçekçi olalım İlker bey : ) Çok güzeldi konuşma. Ben de bir pesimistim ve kötümserler iyileştirmenin kaynağıdır... Kötümser olmazsanız pembe tablolarla iş geliştiremezsiniz.
İzlediğim en iyi ted konuşması olabilir.
Gerçekten İlker Canikligil'in olduğu bir yerde, 9:35 konunun Stanley Kubrick'e gelmeyeceğini düşünen var mıydı?
'' Yönetmenlerin kralı herif ''
Adam adam
Çevresindeki "iyimser" ler tarafından sürekli linç gören bir kötümser olarak bunu zorla tüm ülkeye defalarca izletmek istiyorum. Boşuna İlker hoca sevmiyoruz.
bizde sizi seviyoruz hocam peru dan sevgilerle :)
Sen zaten kötümser değilsin ki Hocam sen gerçekçisin mantıklısın. Bu gayet iyi. Olması gereken bu değil mi zaten, o 3 nokta birbirine yakınsa sadece o durumda motive edici olmak gerekiyor, ya da 3 noktanın yaklaşması mümkünse. Sevdim seni çok, konuşmayı da çok sevdim 🕺🏻🕺🏻
Hocam yine döktürmüşsünüz
Dost acı söyler. Boşuna dememişler.
Nikola Tesla sen neden her yerden çıkıyorsun be tesla
Ağzınıza sağlık İlker Hocam.
Ilker bey çok teşekürler vallha süper yaa müthiş dersler çıkarılacak bir tedx programı oldu mikayada selam olsun☺☺☺
Zerdüştün dağdan indiğinde halka ilk seslenişi gibi...
Bu videoyu bekliyordum İlker Hocam diyorum çünkü sinema okumasamda bana şu milyon kötü içerik barındıran TH-cam da bile çok çok değerli bilgiler öğrettiniz çok teşekkürler ☺️
Sen Kötümser Değil, Gerçekçi Birisin 😇👏🏻
En iyi iyimserlik kötümserliktir, asla hayal kırıklığına uğramazsınız..
muhteşem gerçekten ayakta alkışlamak gerekiyor
Doru, guzel, mantikli.
İzledikten sonra iyilerin ve gerçek 'gerçekçi' lerin değerini anlamış olduk.
ya sonunda buldum İlker Hocam'ın konuşmasını İlker Canikligil TEDx yazıyordum çıkmıyordu nedense. Teşekkürler Levent Ülgen
Her şeyin farkında olan bir insan her zaman gerçekleri gördüğü için kötümser olur gerçekler acıdır en acınası halde gerçeklere inanmamaktır
"Merhaba Nazım ve Veysi" diye girer diye düşünmüştüm :D Gerçekten de gerçekçi bir konuşma olmuş.
Ted'teki en iyi konuşmalardan biri.
İyimserlere göre kötümserlikle gerçekçilik aynı şeydir
Positif olmak iyidir yanliz ayni zamandi gercekci olmamiz lazim. Bu adam positif olmayi kor olmakla karistirmis. Yinede guzel bir konusma.
ilker abi ne diyim adamın dibisin .
Beni Ilker hoca ve uber youtube kanaliyla tanistirdigin icin tesekkurler TEDx.. Hocam supersiniz, severek takip ediyorum :))
bu adam müthiş👍👍🙈😂
daha videonun yarisindayim ve bitmesin diye dua ediyorum😊
İlker Hocaaaammmm cansııınnnn
Sonunda toplumu güzel analiz etmiş gerçekçi bir insan.Teşekkürler.
Tamamen tam tersini düşünüyorum. Şöyle ki, sadece bir iki yıldır 'kötümser olmayan' biriyim ve kötümserlik benden ne çok şeyi çalmış fark ettim. Çocukluğumdan beri ailemin biz yapamayız diye beni de bu yetersizliğe dahil edişleriyle büyüdüm. Bir çocuk bence istediğin her şey olabilirsin diye büyütülmeli. Paramız yok ya da çevremiz yok, ama yeterince erken bilinçlenirsen bir şekilde bütün engelleri aşabilirsin denmeli. Mimarlık okudum, bizim nesil de Frank Gehry olmayı hayal edip mahalle apartmanı tasarlama (!) gerçeği ile karşılaştı. Ama en başından beri de farkındaydık bunun. Ya da şurada burada dayımızın olmadığının. Ama hiçbir şey için geç değil. Şuan da karanlıktayım evet, ama umutluyum. Neden mi? Çünkü birkaç şeyi nihayet anladım. Birincisi hayat kimse için beklemez. İkincisi ise fırsatların ayağınıza gelmesini beklemeyin. Bu ikisi de karamsar görünse de sadece bunları anladığımda kafamdaki kendi tabularımı yıktığımı fark ettim. Umarım 2 yıl sonra bu yorumu tekrar düzenlerim. Michelangelo'nun bir sözü var, "En büyük tehlike, hedefimizin çok yüksek oluşu ve onu kaçırma olasılığımız değil; çok düşük oluşu ve ona ulaşabilmemizdir."
Uzun uzun yazdım çünkü her ne kadar bu konuşmanın başında motivasyon konuşmalarını sevmediğini söylese de, ben seviyorum ve benim gibi sevenler varsa diye yazıyorum.
İstediğimiz her şey olabiliriz.
şimdi düzenlemek ister miydin?
sen karamsarlıkla umutsuzluğu birbirine karıştırmışsın. uzun zamandır da umutsuz yaşadığından ve bir şeyleri başarabildiğinden de umutsuzluğu yenmişsin. dili iyi kullanmak hayatidir
Kötümserlikle gerçekçilik arasındaki farkı anlatmış adam. Tom cruse u pencere reklamında oynatalım diyen adama mal mısın demek kötümserlik değil. Ama dediğin her şeye katılıyorum
2 yıl oldu? :)
Sonunda biri beni destekliyor!