Londra'da Ses Teknolojileri Fuarına Gittik - Gear Fest 2023

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 8 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น •

  • @canberktuna6221
    @canberktuna6221 ปีที่แล้ว +1

    Selamlar, güzel bir video elinize sağlık. Ses ve müzik teknolojilerine dair daha çok video görmek isteriz :)

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  ปีที่แล้ว

      Cok teşekkürler. 🙏🫶 fırsat oldukça anlatmayı sevdiğim konular. Ara ara mutlaka yaparım.

  • @saidkuzucu
    @saidkuzucu ปีที่แล้ว +1

    Bir önceki videoda kruvasanın üstüne güzel yemişsin afiyet olsun. Ses işi Hiç anladığım iş değil. Haritalara benim de ilgim var yaa, boş kaldığımda bişey bulamazsam merak ettiğim şehirleri açıyorum google haritalardan sokaklarda sanal yürüyorum çok keyifli oluyor. Kimisi tam deli işi diyor ama seviyorum 😂 Eskiden bir yere giderken açardık katlanmış haritayı önümüze yol çizerdik. Yaşlanıyoruz sanırım 😅

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  ปีที่แล้ว +1

      Abi haritalar karsisinda saatlerim gecmistir benim de. cocukken kopyalamasini, cizmesini de cok severdim. Bilmiyorum dunyaya ya da belirli bir alanina bu sekilde tepeden iki boyutlu bakabilmek cok etkileyici bence. National Geographic’in bazi ilisturasyonlarini, haritalarini hala tutarim.

  • @berkant689
    @berkant689 ปีที่แล้ว +2

    etraftaki evlerin güzelliği zamanla transparanlaşıyor mu yoksa her gördüğünüzde tekrardan şaşırıyor msunuuz

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  ปีที่แล้ว +2

      Evet zamanla insan alışıyor ve şaşırmamaya başlıyor. Hatta hala çok görecek gezecek yer var derken insan kendini 2-3 gündür evde oturmuş işle güçle boğuşurken buluyor. Bu kaçınılmaz bir süreç. Kendimize sürekli hatırlatmaya çalışıyoruz gerçekten güzel şeyler gördüğümüzü ve deneyimlediğimizi. Farkındalığı kaybettiğimizde tekrar hatırlamaya çalışıyoruz. Her seviye de öğrenmeyi sürdürmek fayda sağlıyor. Her bir binanın tek tek hikayesi var. Bunları okudukça sindiriyor insan daha çok buralı olunuyor.

    • @berkant689
      @berkant689 ปีที่แล้ว +1

      @@TuncselUlku çok güzel izah ettiniz teşekkürler

  • @emreasto
    @emreasto ปีที่แล้ว +1

    Tunçsel selam, videolarını keyifle takip etmeye devam ediyoruz. Kısmetse Ağustos'ta biz de Londra'ya taşınıyoruz. Sana sormak istediğim küçük bir sorum var, daha önce bu konuda video çekmiştin ancak güncel durumda işler bir miktar değişmiş. TR bankalarından birinde bir miktar sterlin tutuyorum ve bu parayı UK'de fiziksel hesap açınca oraya transfer etmek niyetindeyim. Swift ile malum uçuk komisyonlar çıkıyor, Wise TR'de işlemlerini durdurdu. Böyle bir para transferi için kullanılabilecek en mantıklı alternatif sence ne olabilir?

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  ปีที่แล้ว +1

      Emre selam 👋 inan bilmiyorum. Ben de TR’de olan sirketimden buraya para aktarmak istedim gecenlerde ama makul tek yol acikcasi kripto cuzdanlar. Biraz fazla islem gerektiriyor. Once BtcTurke aktardim, biraz kripto aldim, sonra Coinbase’deki cuzdanima aktardim, ordan da bozdurup burdaki Sterlin hesabima cektim. Diger tum yontemlerin komisyonlarini daha yuksek buldum dogrusu.

  • @tark5963
    @tark5963 ปีที่แล้ว +1

    ses mühendisliği DAW'larla entegre çalışan birçok VST plugin'leri ile yapılabilmeye müsaitken bu kadar donanımsal(ve pahalı) ürünlerin hala yaşıyor olmasının sebebi nedir?

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  ปีที่แล้ว

      Bu konuyu biz de biraz konustuk video ortalarinda. Simdi akustik malzeme, monitorler, mikrofonlar ve preamp sonucta zorunlu abi. Bunlarin hepsi fiziksel dunya ile alakali. Preamp ve interfaceler bu analog dunyayi dijitale cevirme de sart. Fakat dedigin gibi limiter, noise gate, reverb, analog eq, compressor gibi cihazlarin rack hallerine ise artik kucuk ve orta olcekli studyolarda gerek yok. Synth konusu da hala gerekli bence. Ok, vstlerle hepsini yaparsin ama yine de ensturmandir. Performans icin hala gerekli. Evinde kayit yapan insanlarin almasi gerekli olan cihazlar degil elbette. Bir de isin su tarafi var. Bizim bugun vst olarak kullandigimiz hemen her sey once fiziksel olarak uretilmis hardwarelerin birer kopyasi. Fiziksel dunyadaki bariyerleri asmak icin kullanilan muhendislik bence dijitalin de yonunu belirliyor. Ya da tam tersi dijitalde icat edilmis bir seyi acaba analog olarak da yapabilir miyiz derken karsilasilan zorluklar yeni buluslarin yolunu aciyor. Bunu su an cok konustugumuz AI’a benzetiyorum aslinda. Ok Ai yaratici ve insandan daha zeki olabilir ama yine beslendigi yer bugune kadar uretilmis insan bilgisi ve bakis acisi. Onu yeni seylerle beslemek ve karsilikli olarak ogrenmeye devam etmek gerekecek. En azindan bu acidan analogun gerekli oldugunu dusunuyorum. Buyuk studyolarda, yayin kuruluslarinda bunlar zaten alici bulur ama bir de bu isin gercekten sapiklari meraklilari var 🤣