Isaac Asimov-Foundation’ı ilk kez BÖRÜ’de görmüş ve devamında kitabı alıp okumuştum.Yönetmen Alper Çağlar bilerek ve isteyerek dikkat çekmişti Isaac Asimov’un Vakıf şaheserine.Türk MİTOLOJİSİ gibi derya deniz bir konuyu yıllardır farkında olmadan öteledik unutulmaması gerekenleri unuttuk.Kendisi Tolkien evrenine de hayrandır zannımca.İlker Canikligil bölümü harikaydı lütfen Alper Çağlar’ı da davet edin Legendarium’a hocam :) Beni ve benim gibi birçok Türk gencini Vakıf’la tanıştıran Alper Çağlar’la Orta Dünya ve Türk mitolojisi sohbeti muazzam olur
Çok güzel detaydı. Ben daha öncesinde okumuştum vakıf'ı fakat börü'de görmek gerçekten çok hoştu. Bu aralar Alper çağlar yoğun olabilir projelerden ötürü :) ama keşke gelse efsane bir bölüm olur.
Peki, bireylerin hareketlerinde özgür gibi gözükürlerken aslında başka kurallara tabi olmalarını ama toplumun genel hareket eğilimi ve düzeninin kurallarının ondan ayrı gibi gözüken başka bir kurallar silsilesi olmasını, atom ve atom altı parçacıkların davranışlarını açıklayan kuantum teorisi ile büyük ölçekli evreni açıklayan genel görelilik teorisi gibi düşünebilir miyiz Cem Bey. : )
Şahane içerik için öncelikle teşekkür ederim. Vakıf ve Dune serisini keşke Yüzüklerin Efendisi gibi detaylı ele alsanız. Karakterler, hikaye, kurumlar vs. 👏🙏
Giriş seriniz gerçekten inanılmaz başarılı ve izlerken büyük keyif veriyor bu serinin devamını büyüüük heyecanla bekliyorum. Elinize ve bilginize sağlık harikasınız.
Sizin yüzünüzden bütün seriyi okudum ki çok okuyan biride değilimdir. Hakkaten hem meraklandıran hemde bilgilendiren harika bi video olmuş elinize sağlık
Şu videoları dönüp dolaşıp baştan tekrar tekrar izliyorum bu tarz videolar daha çok gelse keşke benim gibi yeni okurlar için güzel sohbet ve öneri oluyorlar
Ağzınıza sağlık Üzüldüğüm tek şey var o da en sonda "Bu yıl çıkacak çok şey var Dune, matrix, vakıf ve yüzüklerin efendisi" Denmiş ama bunlardan sadece Dune güzel çıktı diğerlerini düşünmek dahi istemiyorum
tum seriyi keyifle okudum, yurtdisina gelince orijinallerini de aldim ceviride kacan neler var acaba diye. Asimoc kesinlikle old school BK nin en buyuk temsilcilerinden biridir benim icin. keyifli bir bolum olmus. keyifle dinledim.
Güzel bir bölümdü, Kitabı daha önce duydum fakat, sizlerden incelemesini dinlemek okuma hevesi yarattı, dizisi de geliyormuş, olmadı diziyi beğenirsem okurum :) Teşekkürler
Ben de 12-13 yaşından beri Asimov okurum. Düşüncelerinize büyük ölçüde katılıyorum. Ancak ben Asimov'un eserlerinin edebi yönünün de güçlü olduğuna inanıyorum.🥰
Apple TV dizisi vakıfın 2. sezonundan geliyorum .. Bir yandan çalışırken bir yandan bu videyou dinledim arka planda. Zihnim açıldı. Mükemmel video olmuş.
Hasan Abi🙋♀️ Cem'e ve Zafer Abi'ye ilettim yorumunu. Cok teşekkür ederiz, senin yorumların bizim için her zaman kıymetli. Daha mükemmel sohbetleri birlikte de yapalım. Tez vakitte görüşmek üzere 🥂 Çok sevgiler
Hocam selamlar. Bir bilim kurgu ve Asimov hayranı olarak videonuzdan çok keyif aldım. Sosyoloji ve tarih konusunda bilgili insanlardan böyle kült eserlerin yorumlamasını dinlemek gerçekten güzel. Son zamanlarda şunu farkettim ki Foundation dizisi de geliyorken insanlar daha çok Asimov konuşmaya başladı. Ama kimse robot serisi hakkında konuşmuyor. Bunun muhtemel sebebini şu an Türkiye’de baskısının olmamasına bağlıyorum ki İthaki bu sene içinde robot serisini de basacaklarını söyledi. Sizden ricam okumuş iseniz eğer robot serisi hakkında da bu tarz bir video gelmesi. Şahsi olarak Asimov külliyatına robot serisiyle girmiş ve diğer tüm eserlerinden daha da hayran kalmış birisiyim. Hem belki bilmeyen insanlar da bu şahane seri hakkında bilgi sahibi olur. Sevgiler :)
Vakıf çok merak ettiğim ve okuyunca da oldukça beğendiğim bir seri oldu. Gerçekten çok keyifli bir seri. Yalnız Vakıf serisini Robot Serisinden bağımsız düşünmemek gerekir yoksa hikayede bir çok şey havada kalıyor. Asimov bu iki seriyi çok güzel birbirine bağlıyor. Evrenle bağlantılı olan diğer yan kitaplar olarak ifade edilebilecek Galaktik İmparatorluk Serisi Ben Robot ve Sonsuzuluğun Sonu ile birlikte toplam 16 kitap yanlış hatırlamıyorsam. Harika bir serüvendi.
Gerçekten güzel bir bölümdü artık yeni sezonun başladığını yaz tatil dönemimizin bittiğini hissettiren tatlı bir sohbet ve bilgi içeren bir yayın oldu teşekkürler.
Harika bir kitap teknik yapısı senaryo tarzı olması akıcılığını çok arttırmış. İlk elli sayfa bana şok yaşattı ben ne harika bir kitap okuyorum böyle ya dedim. O gün bütün seriyi satın aldım. Zihin açan bir kitap ve günümüz ve geleceğe dair çok şey bulabileceksiniz. Hiç düşünmeden kütüphanenize ekleyin derim. 👍
@@m.nedimderya6828 hangi sırayla okumam gerektiğine ilişkin bir araştırma yapmamıştım. Genel olarak serinin tümünü kastederek söylemiştim. sizce hangi sırayla okumak daha iyi olur.
@@sedatsumeli9570 uzunca bir liste. Türkçe olarak Robot serisinde sıkıntı yaşarsınız. Listede göründüğü gibi vakıf serisi sonlarda. The Complete Robot (1982) and/or I, Robot (1950) Caves of Steel (1954) The Naked Sun (1957) The Robots of Dawn (1983) Robots and Empire (1985) The Currents of Space (1952) The Stars, Like Dust (1951) Pebble in the Sky (1950) Prelude to Foundation (1988) Note: Forward the Foundation (1993) was then unpublished, but would have followed Prelude. Foundation (1951) Foundation and Empire (1952) Second Foundation (1953) Foundation's Edge (1982) Foundation and Earth (1986)
Yav aklımda hiç olmayan birisinin kitabını nasıl en çok okumak istediğim kitaba dönüştürebildiniz ? :) Gerçekten anlatımınızdan dolayı tebrik ederim. Diziyi izlemeden okuyacağım. Hatta belki çıkmadan okuyacağım. Teşekkürler.
Linç yemeyeceksem eğer; ben ilk kitabı okurken tipki sizin de dediginiz gibi tiyatro sahneleri gibi hissettirdi. Kriz cozumleri cok zekice kurgulanmisti ve okumasi keyifliydi. Yine de bana cok maskulen geldi. Tum kitap boyunca tek kadin, uzerine teknolojik bir kolye takilan soylu biriydi. Okumasi kolay olduguna katiliyorum; bana fazla hitap etmemisti.
Maskulen olmasi yazıldığı donemle alaki. Bugun bekledigimiz sekilde kadinlarin yer aldığı (cinsel obje ve annelik ve cok soylular disinda) hikayelerin okunmasini birak basilmasi bile zor o donemde. Bu meseleyi anlamak ve o yasami hayal etmek bugun insani icin gercekten zor bir sey. Mad men ve masters of sex bayağı yardimci olmustu bana bu konuda.
Bu kanalı o kadar geç keşfettim ki. 😔 sohbetiniz çok keyifli. Yüzüklerin efendisinin kitaplarını okumadım. Filmleri o kadar tatmin etmişti ki gerek duymadım. Genelde baştan kitapları okuyup sonra filmleri izliyorum. Ama şimdi sizin diğer videolarınızı izlemek ve anlamak için okumaya başlıcam. Başka kitap film videosu çekerseniz çok sevinirim. ❤
Ağzınıza sağlık, zevkle izledim. Sadece kitabı okumayanlara değil, simetri hastalarına da spoiler'lı kısmı geçmeyi şiddetle tavsiye ediyorum 😄 Bu arada Sci-Fi konuşmak üzere Teknoseyir'den Levent Pekcan'ı davet edebilirsiniz, herhalde ülkedeki sayılı isimlerdendir bu alanda. Ayrıca hal ve tavır itibariyle çok iyi anlaşabileceğinizi de düşünüyorum niyeyse 😊 Belki iki kanalı da severek izlediğimdendir.
Çok güzel bölüm.Bu tarz kitap okumaları güzel oluyor.Bir fikir olarak söylüyorum.Yüzüklerin Efendisi için bölüm bölüm kitap okuması yapılsa interaktif bir şekilde ve tartışarak süper olmaz mı!Bahsettiğim şeyi Geek Teori you tube sayfası Game ofThrones için yapıyor.Bence on numara hareket olur.Bilim kurgu ile ilgili olarak da Cesur Yeni Dünyayı yeni okudum ve bayıldım.Sizin bu kadar güzel anlattığınız Vakıf serisini de seveceğimi düşünüyorum.İyi ki varsınız.
En çok sevindigim konu şu ,biz lotr ,foundation vs. okurken ,masaüstü FRP oyunları okurken bize aptalmis gibi bakanlar vardı . Şu an dizi,sinema ,oyun sektörü tamamen bizim elimize geçti . 😂😂
Hocam Alien Covenant filminin girişinde de robot David ve yaratıcısı arasında bir konuşma geçer. Detaylarını tam olarak hatırlamasam da robotun yaratıcısını sorguladığı bir diyalogla sahne biter. İlginç olan kısmı şudur; Alien 70 li yıllara dayanan çok eski bir film olsa da kronolojik anlamda Covenant filminin ilk sahnesi alien evrenine dair gördüğümüz en eski sahnedir, kronolojik olarak ilk film olan Prometheus dan da öncesinde geçer. Alien evreninde bir çok olay David bu karakteri sayesinde dallanarak devam eder. Asimov gerçekten de bilim kurgunun babası. Büyük saygı duyuyorum.
İzlerken diyorum ya bu izlediğim diziye ne de benziyor diye. Meğersem kitabın dizisiymiş. Şuanda apple tv+ dizisini çekiyor. Foundation - Vakif olarak izleyebilirsiniz. Bir kitabının olduğunu bilmiyordum. Şuanda kitabı sipariş ettim. Bi çok şeyi bilerek okumak nasıl olacak bakalım :D
Merhabalar, Dune inceleme videonuza yorum yazmistim cevaplamissiniz bugun farkettim tesekkurler cevabiniz icin. Videolarinizin cogunu begenerek izliyorum. The Witcher serisinin incelemesini de yapabilirseniz super olur.
Çoğu insan okumamıştır çünkü Türkçe yayınlanmadı Robot Dreams kitabının ilk kısa hikayesini kesinlikle bişekilde bulup okuyun arkadaşlar. İngilizce biliyorsanız ve Robot serisini okuduysanız.
Telif süresi yazar öldükten sonra 70 yıl geçince doluyor. Kitap yazıldıktan 70 yıl sonra değil yani. Yazar öldükten 70 yıl sonra ama her ülkede farklı telif yasaları olabiliyor.
Merhabalar bir sorum varr. Vakıf hoşuma gitti ama bazı yavan tarafları ve boşlukları rahatsız ediyor. LeGuin ve Tolkien gibi edebi yanı ( Söz sanatları yok) hiç olmaması gibi bir durumu var. Yine de birkaç gün içinde hemen bitirdim xD. Sorum şu kitabın başında okuma sırası 2 tane serinin yayımlanış tarihine göre ve evrenin kronolojisine göre. Siz hangisini videoda tavsşye etmiştiniz? Ona göre sonraki kitabı satın alacağım..
Abi bende bir bilimkurgu alanında yazıyorum sizde bu konularda bilirkişi noktasında bilgilisiniz. Konum şahsına münhasır; bilim, teknoloji, tarih, etnik ve politik denge hepsini kurdum fakat romandaki epik konuşmalar dışındaki karakter gelişimi ve sıradan konuşmalarda çok zorlanıyorum. Şizofrene döndüm genede konu ve hikaye derinligini konuşmalara tam yansitamiyorum. Bunu geliştirmek için ne yapmalıyım.
Klasik Amerikan bilim kurgusu hemen evreni ele geçir yayılmacı politika hep bir başarı Rus bilim kurgusu bana her zaman daha çekici gelmiştir ayakları daha sağlam yere basar sanki
Farklı fantastik diyarlar ile ilgili yada dune vakıf vb gibi bilim kurgu evrenleri ile ilgili daha çok içerik gelir umarım böyle kısa kesince konuk oyuncu gibi oluyorlar
spoiler kaygısı olan da izlemesin... sizin yaptığınız iş bu ise sizde kaygı taşıyarak yorum yapmayın lütfen. her okuma farklı,her yorum farklı ve her insan için kitabın lezzeti farklı... relax...kitapta heyecan arayan okuyucu da lütfen roller coaster yapsın...
Merhaba, Zafer Abi'nin sözlüğü henüz çıkmadı, editör çalışması devam ediyor. Soy ağacıyla ilgili de aynı şekilde. Şiir kitabı çıktı ama:) Onu Kitapyurdu sitesinden satın alabilirsiniz. Hayırlı tezkereler 🙋♀️
internette farklı sıralamalar var vakıf, imparatorluk ve ı robot serileri için ara kitaplar falan da var. zafer abiiiiii ve boss bizimle kendi sıralamalarını paylaşabilirler mi acaba.
Vakıf ikinci programı diye bir içeriğimiz yok yakın zamanda. Önümüzdeki dönemde başka evrenlere giriş videolarimiz var. Belki onlar da bitince yapabiliriz. Sevgiler🙋♀️
Isaac Asimov-Foundation’ı ilk kez BÖRÜ’de görmüş ve devamında kitabı alıp okumuştum.Yönetmen Alper Çağlar bilerek ve isteyerek dikkat çekmişti Isaac Asimov’un Vakıf şaheserine.Türk MİTOLOJİSİ gibi derya deniz bir konuyu yıllardır farkında olmadan öteledik unutulmaması gerekenleri unuttuk.Kendisi Tolkien evrenine de hayrandır zannımca.İlker Canikligil bölümü harikaydı lütfen Alper Çağlar’ı da davet edin Legendarium’a hocam :) Beni ve benim gibi birçok Türk gencini Vakıf’la tanıştıran Alper Çağlar’la Orta Dünya ve Türk mitolojisi sohbeti muazzam olur
Çok güzel detaydı. Ben daha öncesinde okumuştum vakıf'ı fakat börü'de görmek gerçekten çok hoştu. Bu aralar Alper çağlar yoğun olabilir projelerden ötürü :) ama keşke gelse efsane bir bölüm olur.
Yazılmış en güzel bilimkurgu eserlerinden birisi, üzerine sohbetinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Peki, bireylerin hareketlerinde özgür gibi gözükürlerken aslında başka kurallara tabi olmalarını ama toplumun genel hareket eğilimi ve düzeninin kurallarının ondan ayrı gibi gözüken başka bir kurallar silsilesi olmasını, atom ve atom altı parçacıkların davranışlarını açıklayan kuantum teorisi ile büyük ölçekli evreni açıklayan genel görelilik teorisi gibi düşünebilir miyiz Cem Bey. : )
Şahane içerik için öncelikle teşekkür ederim. Vakıf ve Dune serisini keşke Yüzüklerin Efendisi gibi detaylı ele alsanız. Karakterler, hikaye, kurumlar vs. 👏🙏
Giriş seriniz gerçekten inanılmaz başarılı ve izlerken büyük keyif veriyor bu serinin devamını büyüüük heyecanla bekliyorum. Elinize ve bilginize sağlık harikasınız.
Yüzlerde bir gülümseme 😃 sonunda geliyor Vakıf
Çok güzel bir sohbet olmuş, ağzınıza sağlık :)
Sizin yüzünüzden bütün seriyi okudum ki çok okuyan biride değilimdir. Hakkaten hem meraklandıran hemde bilgilendiren harika bi video olmuş elinize sağlık
Hatırlatma butonu görevini üstlenerek videonun devamını müsait zamanınızda çekmenin vakti geldiğini söylemek isterim. Bizler serinin devamı için hazırız efenim.
Şu videoları dönüp dolaşıp baştan tekrar tekrar izliyorum bu tarz videolar daha çok gelse keşke benim gibi yeni okurlar için güzel sohbet ve öneri oluyorlar
Ağzınıza sağlık
Üzüldüğüm tek şey var o da en sonda "Bu yıl çıkacak çok şey var Dune, matrix, vakıf ve yüzüklerin efendisi" Denmiş ama bunlardan sadece Dune güzel çıktı diğerlerini düşünmek dahi istemiyorum
tum seriyi keyifle okudum, yurtdisina gelince orijinallerini de aldim ceviride kacan neler var acaba diye. Asimoc kesinlikle old school BK nin en buyuk temsilcilerinden biridir benim icin. keyifli bir bolum olmus. keyifle dinledim.
Eminim çok keyifli bir sohbet olmuştur, bekliyoruz.
Güzel bir bölümdü, Kitabı daha önce duydum fakat, sizlerden incelemesini dinlemek okuma hevesi yarattı, dizisi de geliyormuş, olmadı diziyi beğenirsem okurum :) Teşekkürler
Ben de 12-13 yaşından beri Asimov okurum. Düşüncelerinize büyük ölçüde katılıyorum. Ancak ben Asimov'un eserlerinin edebi yönünün de güçlü olduğuna inanıyorum.🥰
Abi tesekkurler. Sizden bunlari dinlemek gercekten ayri bir keyif
oha vakıf'ı okumaya başladım. legandarium işlese keşke diye içimden geçirmiştim. videoyu karşıma çıktı. böyle seriler devam etsin lütfen
Apple TV dizisi vakıfın 2. sezonundan geliyorum .. Bir yandan çalışırken bir yandan bu videyou dinledim arka planda. Zihnim açıldı. Mükemmel video olmuş.
Hasan Abi🙋♀️
Cem'e ve Zafer Abi'ye ilettim yorumunu.
Cok teşekkür ederiz, senin yorumların bizim için her zaman kıymetli.
Daha mükemmel sohbetleri birlikte de yapalım.
Tez vakitte görüşmek üzere 🥂
Çok sevgiler
Çok keyifle izledim.🖖
Elinize sağlık çok keyifli olmuş. yerdeniz bölümünü de merakla bekliyorum.
Hocam selamlar. Bir bilim kurgu ve Asimov hayranı olarak videonuzdan çok keyif aldım. Sosyoloji ve tarih konusunda bilgili insanlardan böyle kült eserlerin yorumlamasını dinlemek gerçekten güzel. Son zamanlarda şunu farkettim ki Foundation dizisi de geliyorken insanlar daha çok Asimov konuşmaya başladı. Ama kimse robot serisi hakkında konuşmuyor. Bunun muhtemel sebebini şu an Türkiye’de baskısının olmamasına bağlıyorum ki İthaki bu sene içinde robot serisini de basacaklarını söyledi. Sizden ricam okumuş iseniz eğer robot serisi hakkında da bu tarz bir video gelmesi. Şahsi olarak Asimov külliyatına robot serisiyle girmiş ve diğer tüm eserlerinden daha da hayran kalmış birisiyim. Hem belki bilmeyen insanlar da bu şahane seri hakkında bilgi sahibi olur.
Sevgiler :)
okuduktan sonra dinlemek çok iyi geldi.. umarım devamı gelir
Bu videoda geldiğine göre artık le guin ve yerdeniz e giriş diye bir video bekliyorum
En sevdiğim kitap 3. Dür o ikinci vakıfı bulma serüveni harikadır hele o sondaki "Seldon planı her şeye rağmen devam ediyor" fikri
Ülkemizde ki nadir olan birşey hem bu sohbetler Murat Abide dahil ve sunucu kadın arkadaşın komikliği :d
Vakıf çok merak ettiğim ve okuyunca da oldukça beğendiğim bir seri oldu. Gerçekten çok keyifli bir seri. Yalnız Vakıf serisini Robot Serisinden bağımsız düşünmemek gerekir yoksa hikayede bir çok şey havada kalıyor. Asimov bu iki seriyi çok güzel birbirine bağlıyor. Evrenle bağlantılı olan diğer yan kitaplar olarak ifade edilebilecek Galaktik İmparatorluk Serisi Ben Robot ve Sonsuzuluğun Sonu ile birlikte toplam 16 kitap yanlış hatırlamıyorsam. Harika bir serüvendi.
Niyet kendin için istediğini başkası için istemek konuyu guzellestiryor
Beklenen video geldi. Emeğinize sağlık.
Selamlar, yine çok keyifli bir video oldu. Ancak video alt bilgilerine okuma sırasını da yazarsanız daha da tadından yenmez. :)
Ruhum huzura kavuşacak demiştim,kavuştu. Teşekkürler...
Keyifli bir sohbet bizi bekliyor 🙂
Çok iyi. Devamının gelecek olması daha güzel
Gerçekten güzel bir bölümdü artık yeni sezonun başladığını yaz tatil dönemimizin bittiğini hissettiren tatlı bir sohbet ve bilgi içeren bir yayın oldu teşekkürler.
Ufkum açıldı gerçekten çok hoş, ince ve tammm tadındaydı
sayenizde vakıfa başladım bu bittikten sonra da dune'a geçicem kaliteli kitap tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
12 ay yaptıgım askerlik görevindeki en büyük dayanagım Vakıf serisiydi tuhaf bir şekilde askeriyenin kütüphanesinde bütün seri vardı
Siz ayrı bir kanal açsanız böyle videolar yapsanız tadından yenmez
Ağzınıza sağlık,aralarda bahsedilen film,dizi ve kitap tavsiyeleri için de teşekkürler.
tam podcastlik bir bölüm olmuş elinize ağzınıza sağlık
Harikulade. Teşekkürler
Harika bir kitap teknik yapısı senaryo tarzı olması akıcılığını çok arttırmış. İlk elli sayfa bana şok yaşattı ben ne harika bir kitap okuyorum böyle ya dedim. O gün bütün seriyi satın aldım. Zihin açan bir kitap ve günümüz ve geleceğe dair çok şey bulabileceksiniz. Hiç düşünmeden kütüphanenize ekleyin derim. 👍
okunacak seri kitaplarım bitmeden,okunması gereken güzel bir seri daha tanıttığınız için teşekkürler. listem ağırlaştı :):)
vakıfla başlama gibi bir hata yapmayın. Serinin neredeyse ortalarından başlamış olursunuz aman diyim.
@@m.nedimderya6828 hangi sırayla okumam gerektiğine ilişkin bir araştırma yapmamıştım. Genel olarak serinin tümünü kastederek söylemiştim. sizce hangi sırayla okumak daha iyi olur.
@@sedatsumeli9570 uzunca bir liste.
Türkçe olarak Robot serisinde sıkıntı yaşarsınız. Listede göründüğü gibi vakıf serisi sonlarda.
The Complete Robot (1982) and/or I, Robot (1950)
Caves of Steel (1954)
The Naked Sun (1957)
The Robots of Dawn (1983)
Robots and Empire (1985)
The Currents of Space (1952)
The Stars, Like Dust (1951)
Pebble in the Sky (1950)
Prelude to Foundation (1988)
Note: Forward the Foundation (1993) was then unpublished, but would have followed Prelude.
Foundation (1951)
Foundation and Empire (1952)
Second Foundation (1953)
Foundation's Edge (1982)
Foundation and Earth (1986)
Yav aklımda hiç olmayan birisinin kitabını nasıl en çok okumak istediğim kitaba dönüştürebildiniz ? :) Gerçekten anlatımınızdan dolayı tebrik ederim. Diziyi izlemeden okuyacağım. Hatta belki çıkmadan okuyacağım. Teşekkürler.
Linç yemeyeceksem eğer; ben ilk kitabı okurken tipki sizin de dediginiz gibi tiyatro sahneleri gibi hissettirdi. Kriz cozumleri cok zekice kurgulanmisti ve okumasi keyifliydi. Yine de bana cok maskulen geldi. Tum kitap boyunca tek kadin, uzerine teknolojik bir kolye takilan soylu biriydi. Okumasi kolay olduguna katiliyorum; bana fazla hitap etmemisti.
Maskulen olmasi yazıldığı donemle alaki. Bugun bekledigimiz sekilde kadinlarin yer aldığı (cinsel obje ve annelik ve cok soylular disinda) hikayelerin okunmasini birak basilmasi bile zor o donemde. Bu meseleyi anlamak ve o yasami hayal etmek bugun insani icin gercekten zor bir sey. Mad men ve masters of sex bayağı yardimci olmustu bana bu konuda.
Ben Bayta Darell ve torunu Archadia Darell'in da hikayenin akışını etkileyen kadın karakterler olarak "İkinci Vakıf"da yer aldığını hatırlıyorum.
Çok keyifli bir bölüm oldu.
Güzel bir yayın olmuş ♥️♥️♥️♥️👏👏👏
ne kadar da umutla bekleniyor tüm diziler haha hepsi göçtü
Başka evrenleri tanıttığınız videolar harika lütfen devamı gelsin
Yaa siz, ne güzel şeysiniz be
Bu kanalı o kadar geç keşfettim ki. 😔 sohbetiniz çok keyifli. Yüzüklerin efendisinin kitaplarını okumadım. Filmleri o kadar tatmin etmişti ki gerek duymadım. Genelde baştan kitapları okuyup sonra filmleri izliyorum. Ama şimdi sizin diğer videolarınızı izlemek ve anlamak için okumaya başlıcam. Başka kitap film videosu çekerseniz çok sevinirim. ❤
Ağzınıza sağlık, zevkle izledim. Sadece kitabı okumayanlara değil, simetri hastalarına da spoiler'lı kısmı geçmeyi şiddetle tavsiye ediyorum 😄 Bu arada Sci-Fi konuşmak üzere Teknoseyir'den Levent Pekcan'ı davet edebilirsiniz, herhalde ülkedeki sayılı isimlerdendir bu alanda. Ayrıca hal ve tavır itibariyle çok iyi anlaşabileceğinizi de düşünüyorum niyeyse 😊 Belki iki kanalı da severek izlediğimdendir.
Çok güzel bölüm.Bu tarz kitap okumaları güzel oluyor.Bir fikir olarak söylüyorum.Yüzüklerin Efendisi için bölüm bölüm kitap okuması yapılsa interaktif bir şekilde ve tartışarak süper olmaz mı!Bahsettiğim şeyi Geek Teori you tube sayfası Game ofThrones için yapıyor.Bence on numara hareket olur.Bilim kurgu ile ilgili olarak da Cesur Yeni Dünyayı yeni okudum ve bayıldım.Sizin bu kadar güzel anlattığınız Vakıf serisini de seveceğimi düşünüyorum.İyi ki varsınız.
En çok sevindigim konu şu ,biz lotr ,foundation vs. okurken ,masaüstü FRP oyunları okurken bize aptalmis gibi bakanlar vardı . Şu an dizi,sinema ,oyun sektörü tamamen bizim elimize geçti . 😂😂
Hocam Alien Covenant filminin girişinde de robot David ve yaratıcısı arasında bir konuşma geçer. Detaylarını tam olarak hatırlamasam da robotun yaratıcısını sorguladığı bir diyalogla sahne biter. İlginç olan kısmı şudur; Alien 70 li yıllara dayanan çok eski bir film olsa da kronolojik anlamda Covenant filminin ilk sahnesi alien evrenine dair gördüğümüz en eski sahnedir, kronolojik olarak ilk film olan Prometheus dan da öncesinde geçer. Alien evreninde bir çok olay David bu karakteri sayesinde dallanarak devam eder. Asimov gerçekten de bilim kurgunun babası. Büyük saygı duyuyorum.
İzlerken diyorum ya bu izlediğim diziye ne de benziyor diye. Meğersem kitabın dizisiymiş. Şuanda apple tv+ dizisini çekiyor. Foundation - Vakif olarak izleyebilirsiniz. Bir kitabının olduğunu bilmiyordum. Şuanda kitabı sipariş ettim. Bi çok şeyi bilerek okumak nasıl olacak bakalım :D
15:16 O anda bilindiği kadarıyla diyelim.
Kral Katili Güncesini de bekliyoruz sabırsızlıkla
ağzınıza sağlık. Dune filmini izledikten sonrada bir görüş bildirseniz keşke
Henüz izlemedik.
İzledikten sonra mutlaka bı video gelir🙋♀️
Hayranım iştahınıza🥰
📚
Merhabalar, Dune inceleme videonuza yorum yazmistim cevaplamissiniz bugun farkettim tesekkurler cevabiniz icin. Videolarinizin cogunu begenerek izliyorum. The Witcher serisinin incelemesini de yapabilirseniz super olur.
Mükemmel bir anlatım
Zafer abi Herman Hesse Bozkırkurdu hakkında sohbet edebilir misin?Teşekkürler.
2.kitabın da incelemesi gelsinn lütfennn
Daha çok asimov lütfen
Bu kitap bildigin cloud atlas.Cok benzettim hikayesini
Çoğu insan okumamıştır çünkü Türkçe yayınlanmadı Robot Dreams kitabının ilk kısa hikayesini kesinlikle bişekilde bulup okuyun arkadaşlar. İngilizce biliyorsanız ve Robot serisini okuduysanız.
Ayrıca Robot serisi şahsen Vakıf serisinden daha iyi.
Robot serisinin Türkçesi var, basılı bulunmayabilir, emin değilim. Ama ben Robot Serisini (Çelik mağaralar vs.) okumuştum
Telif süresi yazar öldükten sonra 70 yıl geçince doluyor. Kitap yazıldıktan 70 yıl sonra değil yani. Yazar öldükten 70 yıl sonra ama her ülkede farklı telif yasaları olabiliyor.
Bilim-kurgu deyince ilk aklıma gelen Jules Verne ikincisi de Asimov olmuştur hep
daha yeni okumaya basladim ilk kitabin yarisina filan geldim baya sardi
asimov'un okuma serisini sırasını paylaşabilir misiniz bizlerle? Robot-Galaktik imparatorluk ve vakıf olmak üzere tüm seriyi gangi sırada okudunuz?
Videoda bahsediyoruz o konudan aslında.
Program sonunda çalan müziği shazam'da da bulamadım. Bilen var mı?
Dizi 24 Eylül'de yayında!!!
Muhteşem olacak bence
Şaka mı bu elim ayağım titredi başlığı okuyunca. 🎈 🎊 🎉
Beni Legandarium videolarını rahatça izlemekten alıkoyan sisteme yuh çekiyorum. #yks2022
Teşekkürler.
Merhabalar bir sorum varr. Vakıf hoşuma gitti ama bazı yavan tarafları ve boşlukları rahatsız ediyor. LeGuin ve Tolkien gibi edebi yanı ( Söz sanatları yok) hiç olmaması gibi bir durumu var. Yine de birkaç gün içinde hemen bitirdim xD. Sorum şu kitabın başında okuma sırası 2 tane serinin yayımlanış tarihine göre ve evrenin kronolojisine göre. Siz hangisini videoda tavsşye etmiştiniz? Ona göre sonraki kitabı satın alacağım..
Abi bende bir bilimkurgu alanında yazıyorum sizde bu konularda bilirkişi noktasında bilgilisiniz. Konum şahsına münhasır; bilim, teknoloji, tarih, etnik ve politik denge hepsini kurdum fakat romandaki epik konuşmalar dışındaki karakter gelişimi ve sıradan konuşmalarda çok zorlanıyorum. Şizofrene döndüm genede konu ve hikaye derinligini konuşmalara tam yansitamiyorum. Bunu geliştirmek için ne yapmalıyım.
Klasik Amerikan bilim kurgusu hemen evreni ele geçir yayılmacı politika hep bir başarı Rus bilim kurgusu bana her zaman daha çekici gelmiştir ayakları daha sağlam yere basar sanki
yayin kaydedilecek mi malesef cikmak zorundayim
Bu ilk gösterim yayın TH-cam da kalıcı olarak yayınlanacak 👍
Hari Seldon'a, Gaal'e, Salvor Hardin'e ve diğer kahramanlara selam olsun
hoş bir anlatım olmuş teşekkürler. bir de acaba diyorum o kadar yakın görüntü almanıza gerek var mı :)
Var,
Çünkü stüdyomuz küçük 🤷🏻♀️
Gerçi yine de mutluyuz🙋♀️
@@LegendariumTürkiye aaa o zaman işler değişir tabii ki, güzel işlerinizi beklemeye devam ediyoruz
Asimov diye kitap aldim burda robot yasasini anlatan kiyap almistim önceden asimiov diğer bilim kurgu kiyaparini video okarak okuyabilirsiniz
Patronun t-shirt
Farklı fantastik diyarlar ile ilgili yada dune vakıf vb gibi bilim kurgu evrenleri ile ilgili daha çok içerik gelir umarım böyle kısa kesince konuk oyuncu gibi oluyorlar
Anaaa cem bu arkadaşmıymış. Ben sakalsız orta uzunlukta saçları olan beyaz tenli iskandinav tip biri hayal etmiştim 😂
Asımov büyük futurist yazar. OK.Jules Verne alayının egemeni....:))
Vakıf serisinin hala sinemada olmayışı insanı üzüyor
Tam tersine yazısının olmadigi tek alandır felsefe.
spoiler kaygısı olan da izlemesin... sizin yaptığınız iş bu ise sizde kaygı taşıyarak yorum yapmayın lütfen. her okuma farklı,her yorum farklı ve her insan için kitabın lezzeti farklı... relax...kitapta heyecan arayan okuyucu da lütfen roller coaster yapsın...
yalnız börü dizisinde asimov kitabının rastgele konmadığını farkettim
Merhabalar uzun süredir takip edemiyorum cevaplarsanız sevinirim askerimde zafer abi kitap ve soy ağacı ne oldu ne zaman çıkacak veya ciktimi
Merhaba,
Zafer Abi'nin sözlüğü henüz çıkmadı, editör çalışması devam ediyor.
Soy ağacıyla ilgili de aynı şekilde.
Şiir kitabı çıktı ama:)
Onu Kitapyurdu sitesinden satın alabilirsiniz.
Hayırlı tezkereler 🙋♀️
@@LegendariumTürkiye siparişi verdim bile teşekkür ederim
internette farklı sıralamalar var vakıf, imparatorluk ve ı robot serileri için ara kitaplar falan da var. zafer abiiiiii ve boss bizimle kendi sıralamalarını paylaşabilirler mi acaba.
Merhaba,
Videoda kendi sıralamalarından bahsediyor Cem ve Zafer Abi aslında:)
Abi kuruduk kaldık nerede yeni bölümlerimiz :))))
Vakıf'ın yeni bölümleri mi, çok ilerde elbet olur:)
Orta Dünya'ya dair bölümlerimiz de devam ediyor kanalda.
Sevgiler:)
Robot serisinin türkçesi yok mu bazı kitaplar sadece ingilizce satılıyor
İthaki Yayınları bastı son dönemde Robot serisini , İthaki'nin satış sayfası İlknokta.com'da bulabilirsiniz🙋♀️
@@LegendariumTürkiye Yok orada da maalesef. tüm seri yok yani. biraz daha bakim umarım bulurum. Teşekkürler
Konuyla pek ilgili değil ama zafer abinin söz ettiği filmin ismini merak ettim. Bilen var mi
Zafer abi filmden bahsettiği sırada filmin afişi var görsel olarak videoda🙋♀️
@@LegendariumTürkiye teşekkür ederim. Videoyu dinlediğimden görseli görmemişim.
Vakıf 2. Program ne zaman olacak
Vakıf ikinci programı diye bir içeriğimiz yok yakın zamanda.
Önümüzdeki dönemde başka evrenlere giriş videolarimiz var. Belki onlar da bitince yapabiliriz.
Sevgiler🙋♀️
❤
harrıs i biz fringe den biliriz hocam xD
Abi bunu yapmak istediğine emin misin ;)?