România în Direct: Patron român sau patron străin?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 27 ก.พ. 2024
  • Participă la emisiune sunând la numărul de telefon +40 372.069.599.
    www.europafm.ro/romania-in-di...
  • บันเทิง

ความคิดเห็น • 58

  • @CCP_Xyed
    @CCP_Xyed 2 หลายเดือนก่อน +7

    In prea multe companii cu HR, acel HR nu tine cu angajatul daca este vorba de o plangere impotriva unui manager, sef.
    Si sunt si cazuri unde nici daca este o plangere de la public / din afara companiei catre un angajat anume, chiar daca angajatul nu a gresit cu nimic, HR o sa sanctioneze angajatul pentru a evita potentiale probleme de imagine cu compania in public.
    Sunt prea multe companii unde HR nu inseamna ce ar trebui sa insemne, ci e doar o bariera care protejeaza compania.

  • @ttltm
    @ttltm 2 หลายเดือนก่อน +19

    Domnul patron din Horeca a ocupat un spatiu mult prea mare din emisiune la ce caracter mic are.

    • @tavirosu25
      @tavirosu25 2 หลายเดือนก่อน +8

      S-a simtit atacat pentru faptul ca angajatii sunt liberi sa plece cand vin intr-o democratie si nu-s sclavi la job precum in perioada comunista. Normal ca bucatarul din secuime ii pleaca, cand in Cluj ia 7000 lei in mana, nu brut!

  • @SGLMedia
    @SGLMedia 2 หลายเดือนก่อน +3

    Majoritatea patronilor romani cu care am interactionat au fost niste parveniti care se considera stapanul angajatului. Nu mai lucrez cu patroni romani din 2017. Intr-un oras mic ca Tulcea, depinzi mult de contracte politice ca antreprenor. Doar ca mai toti sunt orbiti de putere. In UK, CEO - ul unei companii de transport ma prezenta unui tert ca fiind colegul lui, eu fiind doar un sofer.

  • @Xenstein
    @Xenstein 2 หลายเดือนก่อน +2

    Am mutit... de râs la faza de final despre câștigarea încrederii... pas cu pas.
    😂😂😂
    Păi profesorul de fizică, întâiul om al țării ne-a faultat cel mai tare încrederea, ce așteptări să ai de la cei care-l urmează? 😂😂😂

  • @g.v.8600
    @g.v.8600 2 หลายเดือนก่อน +1

    Legislația este singura metodă care poate reglementa atât relația patron -angajat cât și invers .

  • @bogdanneagu5413
    @bogdanneagu5413 2 หลายเดือนก่อน +4

    In casa avem discutii ideologie foarte aprinse pentru ca partenera mea a descoperit stanga radicală de vreo doi ani. Din punctul ei de vedere capitalismul si patroniinsunt cei mai rai de pe pământ. Eu am fost pe acolo dar am înțeles ca lucrurile sunt mai complicate si pot incerca sa inteleg de ce fac unii ceva cu ce nu sunt neapărat de acord.
    Principiul de baza in ecolomie este acela de 34-66%. Doua treimi din productivitate revin angajatului si o treime angajatorului. Angajatul isi plateste taxele la stat si mai ramane de acolo cu aproape 40% din ce a produs. Angajatorul nu retine o treime ca sa se imbogateasca pe spinarea ta ci retine acei bani pentru ca trebuie sa iti plateasca zile libere, zile de concediu, chiar si concediu medical (primele 5 zile de medical sunt platite de angajator si abea urmatoarele sunt teoretic platite de cas dupa 1-3 ani in ultima vreme), scolarizare, echipamente de protectia muncii, impozite si o foarte mica parte trebuie sa ii ramana profit.
    Principiile capitalismului de ultima clasa zice ca trebuie sa faci maxim profit cu minime cheltuieli. Asta este o mare prostie si se întâmpla in anii '90 la noi. Corect este sa faci profit corect. Trebuie sa te gândești ca maine mai qi nevoie atat de angajati cat si de clienti. Pentru asta trebuie sa ai angajati bine pregatiti, sa investesti in ei si sa ii pastrezi pentru ca ei sunt cei care au grija de clienți. Eu cred in principiul acela: "ai grija de angajati ca vor avea ei grija de clienti".
    Nu contează nationalitatea patronului. Conteaza sa înțeleagă ca mai trebuie si maine sa traiasca din afacerea asta.

    • @sandor4989
      @sandor4989 2 หลายเดือนก่อน +5

      De acord cu tine , si iti pot confirma teoria ta cu urmatorul exemplu . Eu lucrez ca sofer de camion in 🇬🇧 de 5 ani . Am intrebat patronul cat produce un camion si cu cat ramane dupa ce isi scade cheltuelile la un singur camion . Iar el mi a aratat prin documente ca un camion ii aduce intre 10-15k £ pe luna din care dupa ce isi plateste soferul si isi scade cheltuielile ramane undeva intre 2000 - 3000 £ . Salarul unui sofer se ridica la aproximativ 5000£ brut . Si acum sa va zic de patronasii romani cu firme de transport pe comunitate . Care fac aceeas treaba, cursele platite la fel , cheltuieli la fel... etc, doar ca taxele in romania pentru firme sunt 16% in loc de 25% , iar soferii sunt platiti cu salar minim pe tara si 90 de euro la zi diurna =3300 . in loc de 5000£ brut ca in uk . Concluzia este ca un patron roman ramane cu 4000 5000 de lire dupa un sofer roman iar patronul englez cu jumatate din aceasta suma 😉 Din punctul meu de vedere majoritatea patronilor romani sunt prea lacomi si de asta ii urasc angajatii , pentru ca daca tu iti schimbi masina de 100k din 2 in 2 ani si la angajat care iti produce banii aia de masina ii dai salar de mizerie e normal sa nu aibe incredere in patroni .

    • @vladdumitrica849
      @vladdumitrica849 2 หลายเดือนก่อน

      Conteaza legile, asta e diferenta dintre o banca si un camatar

  • @tanasamagdalina680
    @tanasamagdalina680 2 หลายเดือนก่อน +5

    Prefer străin care îți dă un salar decent ,respect, apreciere , te motivează, nu sunt aroganți și te tratează egalul lor, se respectă programul de lucru iar peste se plătește extraordinare, folosesc mereu te rog - mulțumesc

  • @polixeniagraf2636
    @polixeniagraf2636 2 หลายเดือนก่อน +1

    Buna ziua,domnule Striblea !

  • @alex-willsolomon2926
    @alex-willsolomon2926 2 หลายเดือนก่อน

    Demarcația între privat roman și privat străin angajator/patron o face setul de valori promovate.
    Intr-o proporție semnificativă, la cel roman găsești șefi care dețin cel puțin una, mai multe sau toate din următoarele trăsături:
    Trântor, șmecheraș cu tupeu, care suferă de cultul personalității și care se simte amenințat și va stârpi liderii sau cei mai bine pregătiți decât el.

  • @ioanmartinca9870
    @ioanmartinca9870 2 หลายเดือนก่อน +3

    Patronii ar lucra pentru acel salariu, mă refer al angajatului,?și în general prioritate are doar profitul, și nu angajatul.

    • @CCP_Xyed
      @CCP_Xyed 2 หลายเดือนก่อน +1

      Prioritate are buzunarul patronului, nu profitul.

  • @danielmargarit5056
    @danielmargarit5056 2 หลายเดือนก่อน +1

    Poate ar fi o idee sa fim platiti cu ora nu cum e acum salariul 😊pentru 8 ore ziua de munca. Asa s-ar elimina, probabil orele suplimentare neplatite. 😊

  • @radudobra9885
    @radudobra9885 2 หลายเดือนก่อน +1

  • @sandor4989
    @sandor4989 2 หลายเดือนก่อน +2

    Eu lucrez in Uk de 10 ani , aici problema cu angajatii lenesi au rezolvato cu angentiile de recrutare , unde iti face un contract in care esti platit cu x la ora si iti asigura maxim 8 ore pe saptamana , iar daca firma unde lucrezi nu este multumit cu tine nu mai esti chemat la lucru si trebuie sa iti gaseasca angentia alt loc de munca, deci angajatorul cumva scapa de obligatii fata de angajat . Doar ca esti platit corect si ti se platesc toate orele lucrate . Deci cumva e un win win pentru aman2 . Iar daca dupa 1 an de zile sunt multumiti de tine te angajeaza direct la firma . Nu te angajeaza nimeni direct la firma fara sa aduci 2 , 3 referinte de la job urile anterioare , pe care ii va contacta personal si va intreba tot felul de chestii despre tine 😉 . Deci daca esti lenes iti gasesti greu de munca in strainatate , cel putin in Uk 🇬🇧 asa functioneaza piata muncii 👍

  • @danicutas2235
    @danicutas2235 2 หลายเดือนก่อน +1

    Sunt muncitor reparatii vagoane nu este f mare salariul in zona sunt chiar mai mici dar sunt corecți totul pe card la timp și asigurările de sănătate la zi menționez că lucrez cu intermitenta de 20 de ani

  • @georgianachituchitu1687
    @georgianachituchitu1687 2 หลายเดือนก่อน

    Problema e din ambele directii, pentru ca pleaca tot de la educatie, mai ales in industriile in care forta de munca solicitata nu are nevoie de diplome cu studii superioare . Angajatorii pleaca la drum cu gandul ca o scot cumva la capat cu taxe, incarcati fiind de stat cu obligatii si fara instrumente de aparare, nu pleaca la drum cu un sistem bine pus la punct de evaluare, compensare, totul este din mers. angajatii nu-si cunosc drepturile si accepta compromisuri, intrand drja intr-un sistem prost pus la punct, pentru ca nu au setate asteptatirile postului, pe care tot angajatorul are obligatia de a le formata. In momentul in care devii antreprenor, cum vad eu lucrurile, te vad responsabil de a crea un context de dezvoltare, educatie, corectitudine. Responsabil pentru ca ai mai multa autoritate, e un atu pe care putini il constientizeaza. Daca discutia pleaca de la "nu-ti pot pune toti banii pe contract" atunci acolo ai setat nivelul, nu ai de ce sa te astepti ca angajatul sa te respecte, sa fie corect.

  • @neamtupescaru655
    @neamtupescaru655 2 หลายเดือนก่อน

    Un angajator strain de la o fabrică de textile asgura transport gratuit bonuri de masă .A venit la conducere un roman care a taiat bonurile de masă si transportul a devenit platit .Si uite asa romanul si-a bagat ceva in romanii lui .Lui sa-i fie bine !

  • @Not_Me-Not_Me
    @Not_Me-Not_Me 2 หลายเดือนก่อน +2

    Adevărul e ca tinerii asta își doresc cel mai mult! Să lucreze la restaurant 🤦🏻‍♀️ vai și amar

  • @LaureanBotDragan
    @LaureanBotDragan 2 หลายเดือนก่อน

    Majoritatea șoferilor profesioniști muncesc pe salariul minim, restul “ în plic”….la bătrânețe vor fi boschetari cu acte în regulă!!!

  • @liviucatalin5296
    @liviucatalin5296 2 หลายเดือนก่อน +7

    Unul strain,clar

  • @adrianjuravle6621
    @adrianjuravle6621 2 หลายเดือนก่อน

    Catalin cred ca traieste intro lume utopica

  • @alexandrupatrascu4952
    @alexandrupatrascu4952 2 หลายเดือนก่อน

    Like & Comment

  • @lucretiafeier7023
    @lucretiafeier7023 2 หลายเดือนก่อน +1

    Cum credeți ca a ajuns evaziunea atât de mare

  • @g.v.8600
    @g.v.8600 2 หลายเดือนก่อน

    Nu poți sa ceri corectitudine ,respect,loialitate angajatului dacă tu ca angajator nu respecți drepturile angajatului.

  • @luminitaardeu4748
    @luminitaardeu4748 2 หลายเดือนก่อน

    Dar pensiile sunt pe măsura pretențiilor românilor?

  • @WiliamCambel
    @WiliamCambel 2 หลายเดือนก่อน

    Te fură angajații,le dai aproape 2.000€ net pe lună și afli după 15 ani ca dă lecții celorlalți angajați cum să fure “eficient”

  • @stormxxl766
    @stormxxl766 2 หลายเดือนก่อน

    O aripa de primiri urgente de la spitalul charitè din berlin are de vreo 2 ani directoare româncă .de atunci unitatea merge mult mai bine iar un asistent medical castiga si 6 mii de euro pe lună,cu nemtii la conducere nu vedeam banii astia.nuj ce sa zic :D

  • @adrianmitu8069
    @adrianmitu8069 2 หลายเดือนก่อน +1

    Legat de “optimizarea fiscala” facuta de domnul care lucreaza cu oamenii pe pfa si srl. Nu e nicio optimizare fiscala asta, in acest sens fac trimetere la art. 7 din Codul fiscal, ceea ce fac respectivii oameni se considera drept activitate dependenta, si oricand ANAF poate reclasifica contractele de prestari servicii cu pfa-ul drept contracte de munca si sa te puna pe tine ca angajator sa platesti impozitele in consecinta + dobanzi si penalitati. Este un risc fiscal ce face domnul, nu optimizare.

    • @ttltm
      @ttltm 2 หลายเดือนก่อน

      Poți să îi zici cum vrei, tot fentă este.

    • @vladstefanilie
      @vladstefanilie 2 หลายเดือนก่อน +1

      doar ca patronul ala sigur are pe cineva si stie ca Anaful nu va proceda in sensul de mai sus

  • @senthayfn
    @senthayfn 2 หลายเดือนก่อน

    Patronul român îți zice sa ii mulțumești că îți dă de lucru......
    Patronul străin îți mulțumește că îl ajuți.....

  • @ramonamilcu2426
    @ramonamilcu2426 2 หลายเดือนก่อน

    D-l Catalin, vă ascult zilnic sunteți aerul meu,răspunsul meu la f multe întrebări și omul pe care dc ați candida v-aș alege fără regret PREȘEDINTE

  • @coloursandviewsromania7766
    @coloursandviewsromania7766 2 หลายเดือนก่อน

    strain

  • @alexandru-robertpeteleu
    @alexandru-robertpeteleu 2 หลายเดือนก่อน

    La multinationala totul e mai ok datorita HRului. Astia taie si spanzura intr-o astfel de companie.

  • @catalinenache7643
    @catalinenache7643 2 หลายเดือนก่อน +1

    patron roman evident ! pentru dusmani ! 🌿🦦

  • @salahhe
    @salahhe 2 หลายเดือนก่อน +1

    Domnu patron de restaurant, aveți o atitudine foarte mizerabilă fata de angajați. Vreți om calificat la 4000 de lei, să lucreze toată ziua până seara. Ia încercați să plătiți corect și să aveți un pic de respect pentru angajați, poate nu mai închideți restaurante.

  • @andreijacal
    @andreijacal 2 หลายเดือนก่อน

    Striblea te faci ca nu știi ce a vrut să spună Adi, îți rezum eu: A vrut să spună ca suntem sălbatici și dacă legea nu se aplica cum trebuie(la sânge) o să ajungem ca țările din Africa.Sper ca ai înțeles. Tot timpul vrei să cauți alta perspectiva față de interlocutor, el îți explică ceva și tu te faci ca plouă, parcă ești avocatul ,,guvernului”

  • @kata.123
    @kata.123 2 หลายเดือนก่อน

    Vreți să vă spun cum este un patron român?de sărbători acest patron la cei 3 angajati ai săi ( din care 2 căsătoriți și unul singur) a făcut cadou 2,5 cozonaci...poate vă întrebați cum?vă spun eu....la cel care era single ia dat jumătate de cozonac...până de Crăciun nu dăduse nici bonurile de masa și nici salariul...asta e CEL MAI JEGOS patron......și chiar nu e gluma

  • @liviucatalin5296
    @liviucatalin5296 2 หลายเดือนก่อน +1

    Iesim la vot sa schimbam sistemul asta pagubos

  • @danielbarbut155
    @danielbarbut155 2 หลายเดือนก่อน

    Contract de colaborare la Striblea inseamna "optimizare fiscala".
    Asta e directia, concluzia la care s-a ajuns in episodul acesta!
    😂😂

    • @virgil.costea
      @virgil.costea 2 หลายเดือนก่อน

      Gaselnita gasita de angajator nu e OK. De ce nu vrea sa fie totul pe cartea de munca?

    • @danielbarbut155
      @danielbarbut155 2 หลายเดือนก่อน

      @@virgil.costea "Gaselnita", asa cum o numesti, e legala si nu ii contravine.
      Daca-i spui "optimizare fiscala" unei metode legale de colaborare, atunci gasesc ca nu e tocmai in regula sa folosesti acest termen, care e la moda si a fost folosit ca subiect pentru dezbateri cu anvergura nationala, dupa cum afirma Striblea.

    • @virgil.costea
      @virgil.costea 2 หลายเดือนก่อน

      @@danielbarbut155 daca ai observat nu am spus ca e ilegala, dar nu e OK pentru angajat. Nu il apar pe D-l Striblea. Am auzit de solutia asta de peste 15 ani, si atunci le-am spus celor care o aplicau ca nu e in regula pentru angajat.

  • @reinhard98
    @reinhard98 2 หลายเดือนก่อน

    Strain toata ziua

  • @costiflorescu2390
    @costiflorescu2390 2 หลายเดือนก่อน

    Asa e,patronul roman nu ti respectă drepturile.
    S a maj schimbat fața de acum 5,10 ani dar inca nu i cum ar trebuii.

  • @alexandrucioarec6554
    @alexandrucioarec6554 2 หลายเดือนก่อน

    Hai ca m-ati si speriat cu focalizarea proasta de la camera, redeam ca am eu probleme cu ochii