Helsinki koronan jälkeen Mikko Särelä

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 3 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 3

  • @msarela
    @msarela 4 ปีที่แล้ว +7

    Niskanen center julkaisi Yhdysvalloissa kiinnostavan katsauksen maan maantieteelliseen jakautumiseen urbaaneihin kasvukeskuksiin ja muuhun maahan. Samat personaallisuuden piirteet ennustavat sekä ihmisen muuttoa kasvukeskuksiin, että poliittista liberaaliutta - ja vastaavasti paikalleen jääminen konservatiiviutta.
    www.niskanencenter.org/the-density-divide-urbanization-polarization-and-populist-backlash/

    • @jkinkamo
      @jkinkamo 4 ปีที่แล้ว +6

      Aikoinaan koulussa opetettiin Turun palaneen useita kertoja ja kaupunki vain kasvoi. Jotta kaupungissa uskallettaisiin asua, kiinnitettiin v. 1827 palon jälkeen huomiota kaupunkisuunnitteluun.
      Covid-19 (edes toinen aalto) tai etäyhteyksien kehittyminen ei tule muuttamaan isoa kuvaa. Vain tietty marginaalisegmentti kykenee muuttamaan maalle.
      Toimintojen siirtyminen verkkoon on megatrendi ja se jatkuu riippumatta Covid-19 tai muista sairauksista, vrt (th-cam.com/video/j2xwll2R8es/w-d-xo.html). Jos ei tulipaloriski ajanut ihmisiä takaisin maalle, niin tuskinpa kehittyvä tekniikkakaan.
      Kadut auki: Kun seuraavan kerran rakennutatte väyliänne, niin tehkää esim 800 mm st-alitusputket valmiiksi ns korttelien päihin ja 110 sisäputkitus (= tai miten sitten teettekään eli suunnitelkaa ja toteuttakaa johtotiet jo väyläurakassanne). Kun johdon omistaja tulevaisuudessa saa jo urakkansa tarjouspyyntövaiheessa tietää että johtotien hankalin osuus on jo valmiina, hyödyntää se ennemmin valmiit alitukset kuin lähtee kyselemään koneita ja lavettejaan seisomaan kaikkien tientukkona *keskelle* katua + liikenteenohjaukset ja suojaukset.

    • @samimiettinen
      @samimiettinen  4 ปีที่แล้ว +4

      @@jkinkamo hyviä pointteja. Luulen että covid-19 muuttaa maiden sisäisiä logistiikkoja enemmän kuin arvataan, koska lentoliikenne maiden välillä väistämättä kärsii.