Chiar este foarte frumos din partea ta să explici un lucru care costă o grămadă de bani să îl înveți, explici foarte clar și foarte calm totul. Care are puțin habar de Electrica o să învețe doar din videourile tale. Succes în ceea ce faci !
Mulțumesc! Un film așteptat cel puțin de mine. Construiesc o casa, și achiziționez materiale în timp, printre care și vreo 18 de altfel de protecții de la eți, dar mai are și protecții de supraveghere faza. Aveam ceva bănuieli, dar acum e clar. Astea sunt pentru casa doar cu parter. LA MULȚI ANI!
Bună ziua! De ce este alimentat RCBO-ul pe la borna 2/1 și nu 1/1? Pentru mine, este cumva contraintuitiv ! Am mai întâlnit și la Hager aceeași "problemă "? Mulțumesc anticipat, pentru un eventual răspuns ! Vă admir activitatea!
Interesante, tipurile de bare. Nu am întâlnit varianta asta cu orificii pentru conectarea conductorilor. Sper să le vedem și în magazinele noastre cât mai curând. Dar nu pot să nu mă gândesc că în configurația tabloului trifazat, la apariția unui curent de defect pe unul dintre circuitele de lumină, oricare, rămâne toată casa în întuneric (exceptând veiozele). O situație ușor de evitat, defectul putând fi ușor de izolat până la intervenția ulterioară a unui electrician, dacă în loc de monopolare s-ar monta MCB-uri din acelea la care nu pot să nu mă gândesc. :)) La mulți ani!
Buna explicatia.o întrebare am va rog daca doriti sa mi raspundeti , de regula daca întrun tablou exista un Diferential RCCB ,si dupa caz doua sau m ai mult de doua RCBO ,alimentarea rcbo urilor se face di diferential(RCCB) sau separat..va multumesc cu stima.
Buna ziua, Va rog daca puteti sa-mi raspundeti la o intrebare: pentru un RCBO Hager ADM475C, care nu are marcate bornele pentru N(eutru), la care borne se conecteaza N-ul? Multumesc!
Salut ! Ma numesc Aurel . Dacă îmi permiti o întrebare . Am pus un RCBO C 25 30 mA de la Schneider pe o linie cu doua circuite de lumina și trei de priza ( o priza pt centrala termica o priza pt boiler electric 2000 W și o priza pt uz polizor bormașini ) . Și sigurante C 10. Și C 16 . Întrebare : este suficient acel RCBO ? Ma int în mod deosebit pt protecție centrala. Mulțumesc. Și o zi făină!
Buna dimineata ! Merge ca protectie generala un diferential RCBO de 25 A cu 0,030 mA tip AC ..( deci nu RCCB ci RCBO ) urmat de sigurante mcb 16A si 10 pt lumina ???? Pe casa scari ca general e o fuzibila veche de 25A . Tabloul e intr -o garsoniera confort 1 , ca si consumatori nu mari , electrocasnice normale ( frigider , tv , calculator ....//// și ocazionale ;;;; fier de calcat , prajitor paine , cuptor microunde ,(((( consumatori mentionati mai sus sunt pe instalatia veche de aluminiu )))) ȘI PE TREI CIRCUITE DEDICATE APARENTE cu conductor de 3×2,5 vor veni ca si consumatori Maș de spalat rufe ,centrala termica (((( la centrală nu stiu ce siguranta sa pun ...🤔🤔🤔 cred ca una de 6 sau 10 A )))si ultimul circuit dedicat un AC .TABLOUL VECHI CARE TREBUIE INLOCUIT ESTE UNUL CU 4 FUZIBILE VECHI CU 2 CIRCUITE DE ALUMINIU ( prize si lumini ). CONFIGURAREA TABLOULUI AR FI : 1) UN SEPARATOR CU FUZIBILE DE 25 A ( ca general ) urmat de o protectie generala RCBO 25 A cu 0, 030 mA tip AC si restul vin sigurante bipolare de 16 si de 10 A pt circuitele mentionate mai sus.Acum va intreb pe dvs ca specialist meserias in domeniu daca e bine asa cum am descris in mare tabloul metionat mai sus cu consumatorii respectivi ? Respect ! Zi frumoasa
Am in tablou RCCB 25A, 0,3A ca "general". Dupa, am numai RCBO-uri B16 si B10 0,03A. E corect sau renunț la RCCB? Dacă renunț la RCCB, ce pun ca "general" in casă?
RCCB de 40A sau 63A , 0,3mA pe general in BMPM si faci instalatia in casa cu RCBO-uri.....sau RCCB 0,03 mA urmat de MCB-uri. Din doua cuvinte nu se poate face o instalatie.Trebuie vayut la fata locului ce e.
Sunt super aceste diferentiale folosesc si eu acest gen slim sunt foarte practice, totusi sper ca ai selectivitate ca ai un curent de rupere cam mare 6ka
Salut. (Nu ma pricep) imi poti spune ce grosime se foloseste la cablurile folosite in tablou? (Intre clema de derivatie si rcbo/rccb-uri). De 6mmp e ok sau trebuie mai groase? Multumesc si sanatate multa!
Salut! Nu sunt electrician si sunt confuz va rog sa ma ajutați cu o informație. As putea monta la casa un RCBO B 16 A 10 ma pentru un circuite de prize în care se vor conecta un boiler 30 l (cred ca vreo 1500W), 1 frigider și o mașină de spălat, în condițiile în care in tablou am deja montat un RCCB 40A 30mA? Îmi este greu sa mai separ aceste electronice, este vorba de casa părintească și nu prea am opțiuni. Initial ma gândeam sa montez, pe langa acel rccb, un RCBO 16A 30mA dar asa nu ar mai exista selectivitate, nu? Merci!
Salut Lucian acuma astea le place la uni dar cînd le zici cît costă mai bine renunță. Frumos prezentat și voi v-ați reprofilat pe Siemens sau cum plătește clientul.Eu îți doresc numai bine sănătate și sărbători fericite
Nu e mai scump Siemens (fondat in 1847) ca ABB(infiintata in 1988) sau Schneider Electric (fondat in 1836 si cei mai mari din lume) sau Hager(fondata in 1855). Nu e normal sa preferi o firma care are cea mai buna calitate? Eu am lucrat ca project manager(programare) la ABB apoi General Electric si acum Siemens (Munchen) si va spun ca cei de ABB in urma fata de Siemens cu mult. Siemens e sursa de inspiratie dar ABB au marketingul mai puternic ca altfel cine naiba ar cumpara. General Electric sunt si mai rau ca ABB dar americanii prefera produse americane. Gama Siemens SL si ce mai e produs in Romania sunt mai ietine in Romania de cumparat fata de Germania.
Salutare Lucian! În condițiile în care am montat în bara de sus numai RCBO-uri, avem și o bară de Nul ptr conductorul de nul, dar dacă în bara de jos am montat un RCCB urmat de MCB-uri, nu ar trebui să mai montăm o bară de Nul și ptr acesta ?? Ms anticipat! Stimă!!
In bara de nul ,de sus ai nul ,,curat” .De acolo iți iei pt RCBO(si va merge la fiecare circuit , dedicat), dar și pentru RCCB. Ieșirea N din RCCB va avea o bara de nul pt. MCB-urile care sunt pe acel RCCB.
Salutari, daca este un loc liber in tablou, folosesc un disjunctor principal in care intru de jos cu faza si nul, sus pun baretele faza nul ce alimenteaza toate circuitele, cu intrare de sus, iar jos pun plecarile. Evit astfel sa pun in acelasi loc si bareta si conductorul.Exista disjunctoare care au loc separat pentru bareta, astfel bareta si conductorul intra in locase diferite
@@ELECTRICLIFE4U Salut, din contor am trecut prin separator-releul de supratensiune - rcbo-ul. Nu știu dacă înainte de contor am și altceva? Multumesc frumos si la multi ani!
Atasat de un RCBO care nu are cum sa fie altfel ,decat 1P+N, stiu unde bati dar nu cred ca ai inteles diferenta dintre un RCBO si un MCB care , ambele sunt 1P+N. AFDD cu MCB are in fata un RCCB, si sunt conforme.
@@ionuthertanu898 OK. In Germania nu folosim 1P+N. Stiu unde vrei sa duci discutia si nu vreau sa intru in polemici si discutii interminabile.Dar Stefan are dreptate si s-a discutat suficient....
@@ELECTRICLIFE4U Va multumesc pt raspuns.Nu am cautat sa fac tam-tam din subiectul asta,pur si simplu ceva care sa fie util si pt mine si pt dvs si pt cine intelege ideea in sine.Santate multa va doresc.
Având doar o singura poziție de alimentare , mai intra și conducătorul de 6 mm cu pin ? Comparativ cu cel de 2 module , spațiul respectiv este mult mai îngust.
Vezi ca alea slim de la SIemens sunt RCBO electronice. Fara nul sunt nule, spre deosebire de cel de la ABB....asa ca informeaza corect depre avantaje dezavantaje ...da.
Salut Lucian, apreciez modul profesionist și seriozitatea de care dai dovadă! O întrebare aș avea! Se poate pune un întreruptor general în amonte de Rcbo-uri?. Și dacă da, ce este indicat și ce valoare trebuie, astfel încât să se respecte criteriile de selectivitate a protecției!. Mulțumesc anticipat!
Și eu voi ajunge la un Tablou de genul - doar RCBO-uri pe fiecare circuit (apartament 2 camere, in care am tras 9 circuite cupru). Nu mai detaliez cam de la ce dezastru plec (3 c-uri, aluminiu, foc etc). O problemă am (tabloul temporar/intermediar, încă nemontat, îl am de 12 module, până o să se ocupe cei de distribuție de contor, pus si el stramb, trase fire spre el de cupru, și de spatiul de 10cm necesar ca sa pot pune unul de 18module): acest tablou intermediar este pe sistem Schneider Acti9 - Separator + Releu monitorizare + IMSU + RCBO + 6 P+N, curba B, corecte ca amperaj - schema tabloului pleacă de la clipul lor promovare „Descoperiti sistemul Easy9 dedicat cladirilor rezidentiale„ (youtube)! Brainstorming: Să înlocuiesc RCBO-ul Acti9 B25 (desi ei asa recomandă sistemul) cu un RCCB de 40A să zicem, compatibil cu IMSU-ul atașat lui(am înțeles ideea cu dece RCCB pe general...)? Tabloul intermediar il voi monta după schimbarea cu cel bazat doar pe RCBO-uri 1M in alta locatie.
Cititor RFID RFID (Radio-Frequency Identification) este schimbul de date fără contact între un transponder RFID și un dispozitiv de citire/scriere RFID. Pentru transmiterea datelor, dispozitivul de citire/scriere RFID creează un câmp magnetic sau electromagnetic care furnizează energie transponderului RFID pasiv.
Am intrebat un baiat ce face livrari de componente de genul acesta pentru firme daca poate sa imi aduca de la Siemens iar raspunsul a fost: nu avem un contract prea bun pentru Siemens. Asa ca am luat Schneider ... nu e rau, dar Siemens cred ca e top 👍
Iti zic eu de ce ca lucrez la un furnizor partener siemens, 1 nu-si fac reclama agresiva ca cei mentionati de tine si 2 daca ramai fara stoc produsele vin foarte greu, minim 2 saptamani (asta in timp ce schneider livreaza aproape zilnic avand depozitul aproape in Ungaria)
La noi pe lângă faptul că nu se găsește, atunci când se găsește costa o căruță de bani 685 lei și asta după ce a fost cică redus cu 10 % . Cu mult chiar și peste un AFDD care e apox 500 lei(100 euro). Trist!!!
Știu că pare penibil dar aceste sicurante merg și pe 12V fincă inca nu mă bag la 220V și terog faci un filmuleț ca sa nu dau bani degeaba pe 12 siguranțe terog vrei să încerci 🥺
Chiar este foarte frumos din partea ta să explici un lucru care costă o grămadă de bani să îl înveți, explici foarte clar și foarte calm totul. Care are puțin habar de Electrica o să învețe doar din videourile tale.
Succes în ceea ce faci !
Bv . Simplu și eficient
Si explicat f frumos !
Mulțumesc! Un film așteptat cel puțin de mine. Construiesc o casa, și achiziționez materiale în timp, printre care și vreo 18 de altfel de protecții de la eți, dar mai are și protecții de supraveghere faza. Aveam ceva bănuieli, dar acum e clar. Astea sunt pentru casa doar cu parter. LA MULȚI ANI!
Ma bucur ca-ti foloseste.La multi ani!
Buna ziua,
multumesc pentru explicatii.
Cu stima Antonio
Mulțumim frumos pentru explicații, Spor și sănătate, la mulți ani
C u placere...........La multi ani!
Multumesc! Foarte clar si folositor.
Foarte frumos acest montaj și interesant de pus in practică! Bine explicat! Interesante busbar-uri! Spor la treabă! Inte
Mulțam pentru explicație ! R.C.C.B. tip B.n-am montat niciodată . Cu stimă și respect , și sărbători fericite !
Sarbatori fericite si un an nou mai bun!
Multă sănătate și fericire familiei tale. Sărbători fericite.
Salut , foarte frumos si simplu explicat , felicitari!
Mulțumim. Sănătate...
mulțumesc pentru filmuleț îmi este de mare ajutor.
Multă sănătate și un an nou mai bun.
Foarte fain ! Multă baftă.
Nu ar trebui protejate rcbo -rile cu un separator fuzibil ca și Intr.general?.eu după cum știu fisa tehnica la rcbo cere o protecție.
Multa sănătate și tot ce vă doriți. Sărbători fericite
Multumesc , la fel!
Bună! Rog frumos dacă buzunarul se poate pune și pe partea de sus?
Bună ziua! De ce este alimentat RCBO-ul pe la borna 2/1 și nu 1/1? Pentru mine, este cumva contraintuitiv ! Am mai întâlnit și la Hager aceeași "problemă "? Mulțumesc anticipat, pentru un eventual răspuns ! Vă admir activitatea!
Bravo Lucian !!!
Foarte fain!
multumim colegu ...foarte interesant
Multumesc de vizionare.
Bună ziua! O mica întrebare, mai este necesara bara de nul în cazul rcbo-urilor monofazate?
Ești foarte tare
Sărbători fericite !!!
Frumos!👍👍👍👍
Your information is good and useful
Salut,dar de ce unii,la pe circuitul de lumini pun rcbo de 10 aperi curba C ,la casă de exeplu
sa aveti multa sinatate domnul LUCIAN!!!!!!!
Multumesc, la fel. Sarbatori fericite!
Crăciun fericit , sărbători fericite Lucian !
Multumesc. Sarbatori fericite si un an nou mai bun!
@@ELECTRICLIFE4U sa dea Dumnezeu !
Super filmulețul 👍👍👍
Mcb-urile siemens, nu se alimenteaza pe sus? Pe la 1?
Respect,spor!
Interesante, tipurile de bare. Nu am întâlnit varianta asta cu orificii pentru conectarea conductorilor. Sper să le vedem și în magazinele noastre cât mai curând.
Dar nu pot să nu mă gândesc că în configurația tabloului trifazat, la apariția unui curent de defect pe unul dintre circuitele de lumină, oricare, rămâne toată casa în întuneric (exceptând veiozele). O situație ușor de evitat, defectul putând fi ușor de izolat până la intervenția ulterioară a unui electrician, dacă în loc de monopolare s-ar monta MCB-uri din acelea la care nu pot să nu mă gândesc. :))
La mulți ani!
Va intrerupe doar circuitul respectiv, deaceea sunt RCBO-uri............
Hardcore! Great job, thank you!
Mulțumim!
daca nu ma insel ca sa avem RCBO in tablou trebuie ca distribuitorul sa nu monteze un MCB,nu?
Faină treabă!
Buna explicatia.o întrebare am va rog daca doriti sa mi raspundeti , de regula daca întrun tablou exista un Diferential RCCB ,si dupa caz doua sau m ai mult de doua RCBO ,alimentarea rcbo urilor se face di diferential(RCCB) sau separat..va multumesc cu stima.
Poți alimenta din ÎNTRAREA Rccb. Nu din ieșire!
Si din intrarea diferentialului RCCB , dar cel mai sanatos din clema de derivatie
@@ELECTRICLIFE4U Va multumesc pt.raspuns ,si pt.tot cea ce faceti în continuare .👍🏻👍🏻🙏❤
Unde pot gasi protectii MCB de la siemens ?
Buna ziua,
Va rog daca puteti sa-mi raspundeti la o intrebare: pentru un RCBO Hager ADM475C, care nu are marcate bornele pentru N(eutru), la care borne se conecteaza N-ul?
Multumesc!
De la stanga la dreapta fazele si dupa N, ca la un busbar trifazat cu lipsa pin le N
Salut ! Ma numesc Aurel . Dacă îmi permiti o întrebare .
Am pus un RCBO C 25 30 mA de la Schneider pe o linie cu doua circuite de lumina și trei de priza ( o priza pt centrala termica o priza pt boiler electric 2000 W și o priza pt uz polizor bormașini ) . Și sigurante C 10. Și C 16 .
Întrebare : este suficient acel RCBO ? Ma int în mod deosebit pt protecție centrala.
Mulțumesc. Și o zi făină!
Chiamă repede un electrician......
La tabloul monofazic, cred ca ar trebui un general ceva nu? Un Mcb de 32, protectie la suprasarcina pt circuitul general.(daca nu e la contuar)
La ambele sisteme.......un separator cu fuzibila, mai bine....
@@ELECTRICLIFE4U Da nu e rau si asa.
Sarbatori fericite !
Buna dimineata ! Merge ca protectie generala un diferential RCBO de 25 A cu 0,030 mA tip AC ..( deci nu RCCB ci RCBO ) urmat de sigurante mcb 16A si 10 pt lumina ???? Pe casa scari ca general e o fuzibila veche de 25A .
Tabloul e intr -o garsoniera confort 1 , ca si consumatori nu mari , electrocasnice normale ( frigider , tv , calculator ....//// și ocazionale ;;;; fier de calcat , prajitor paine , cuptor microunde ,(((( consumatori mentionati mai sus sunt pe instalatia veche de aluminiu )))) ȘI PE TREI CIRCUITE DEDICATE APARENTE cu conductor de 3×2,5 vor veni ca si consumatori Maș de spalat rufe ,centrala termica (((( la centrală nu stiu ce siguranta sa pun ...🤔🤔🤔 cred ca una de 6 sau 10 A )))si ultimul circuit dedicat un AC .TABLOUL VECHI CARE TREBUIE INLOCUIT ESTE UNUL CU 4 FUZIBILE VECHI CU 2 CIRCUITE DE ALUMINIU ( prize si lumini ).
CONFIGURAREA TABLOULUI AR FI : 1) UN SEPARATOR CU FUZIBILE DE 25 A ( ca general ) urmat de o protectie generala RCBO 25 A cu 0, 030 mA tip AC si restul vin sigurante bipolare de 16 si de 10 A pt circuitele mentionate mai sus.Acum va intreb pe dvs ca specialist meserias in domeniu daca e bine asa cum am descris in mare tabloul metionat mai sus cu consumatorii respectivi ?
Respect ! Zi frumoasa
Diferentialul pe general trebuie sa fie RCCB tip A, nu RCBO tip AC
Buna. In alta postare era vorba ca fiecare diferential are bara sa de nul sa nu fie amestecate intre diferentiale. Aici nu mai se tine cont?
Am in tablou RCCB 25A, 0,3A ca "general". Dupa, am numai RCBO-uri B16 si B10 0,03A. E corect sau renunț la RCCB? Dacă renunț la RCCB, ce pun ca "general" in casă?
RCCB de 40A sau 63A , 0,3mA pe general in BMPM si faci instalatia in casa cu RCBO-uri.....sau RCCB 0,03 mA urmat de MCB-uri. Din doua cuvinte nu se poate face o instalatie.Trebuie vayut la fata locului ce e.
Sunt super aceste diferentiale folosesc si eu acest gen slim sunt foarte practice, totusi sper ca ai selectivitate ca ai un curent de rupere cam mare 6ka
Salut. (Nu ma pricep) imi poti spune ce grosime se foloseste la cablurile folosite in tablou? (Intre clema de derivatie si rcbo/rccb-uri). De 6mmp e ok sau trebuie mai groase? Multumesc si sanatate multa!
10mm2
Salut!
Nu sunt electrician si sunt confuz va rog sa ma ajutați cu o informație.
As putea monta la casa un RCBO B 16 A 10 ma pentru un circuite de prize în care se vor conecta un boiler 30 l (cred ca vreo 1500W), 1 frigider și o mașină de spălat, în condițiile în care in tablou am deja montat un RCCB 40A 30mA?
Îmi este greu sa mai separ aceste electronice, este vorba de casa părintească și nu prea am opțiuni.
Initial ma gândeam sa montez, pe langa acel rccb, un RCBO 16A 30mA dar asa nu ar mai exista selectivitate, nu?
Merci!
În aceeași situație sunt și eu, așteptăm lamurile de la cineva
Salut Lucian acuma astea le place la uni dar cînd le zici cît costă mai bine renunță. Frumos prezentat și voi v-ați reprofilat pe Siemens sau cum plătește clientul.Eu îți doresc numai bine sănătate și sărbători fericite
De obicei le folosim la scoli, gradinite...si clienti care doresc asa ceva . Sunt scumpe , adevarat. Sarbatori fericite!
Nu e mai scump Siemens (fondat in 1847) ca ABB(infiintata in 1988) sau Schneider Electric (fondat in 1836 si cei mai mari din lume) sau Hager(fondata in 1855).
Nu e normal sa preferi o firma care are cea mai buna calitate?
Eu am lucrat ca project manager(programare) la ABB apoi General Electric si acum Siemens (Munchen) si va spun ca cei de ABB in urma fata de Siemens cu mult. Siemens e sursa de inspiratie dar ABB au marketingul mai puternic ca altfel cine naiba ar cumpara.
General Electric sunt si mai rau ca ABB dar americanii prefera produse americane.
Gama Siemens SL si ce mai e produs in Romania sunt mai ietine in Romania de cumparat fata de Germania.
Salutare Lucian! În condițiile în care am montat în bara de sus numai RCBO-uri, avem și o bară de Nul ptr conductorul de nul, dar dacă în bara de jos am montat un RCCB urmat de MCB-uri, nu ar trebui să mai montăm o bară de Nul și ptr acesta ?? Ms anticipat! Stimă!!
In bara de nul ,de sus ai nul ,,curat” .De acolo iți iei pt RCBO(si va merge la fiecare circuit , dedicat), dar și pentru RCCB. Ieșirea N din RCCB va avea o bara de nul pt. MCB-urile care sunt pe acel RCCB.
Ms din suflet ptr răspunsul precis! Stimă!!
Ne recomandati un furnizor serios pentru RCBO-urile Siemens pe care le-ati folosit? Unul care sa nu aiba termene de livrare de 2-3 luni.
Din pacate nu stiu . Seful meu le cumpara ....in Germania.
Salutari, daca este un loc liber in tablou, folosesc un disjunctor principal in care intru de jos cu faza si nul, sus pun baretele faza nul ce alimenteaza toate circuitele, cu intrare de sus, iar jos pun plecarile. Evit astfel sa pun in acelasi loc si bareta si conductorul.Exista disjunctoare care au loc separat pentru bareta, astfel bareta si conductorul intra in locase diferite
Salut, se poate pune înainte un separator cu fuzibele de 32,25?
Da, daca atat ai de la furnizor
@@ELECTRICLIFE4U Salut, din contor am trecut prin separator-releul de supratensiune - rcbo-ul. Nu știu dacă înainte de contor am și altceva? Multumesc frumos si la multi ani!
Dar de modulul Simens AFDD atasat de 1p+n ce spuneti Dl Lucian?Au innebunit nemtii sau a fost conform mereu?
Atasat de un RCBO care nu are cum sa fie altfel ,decat 1P+N, stiu unde bati dar nu cred ca ai inteles diferenta dintre un RCBO si un MCB care , ambele sunt 1P+N. AFDD cu MCB are in fata un RCCB, si sunt conforme.
@@ELECTRICLIFE4U Va spun sigur ca fac diferenta dintre un MCB sau RCBO 1P+N.Daca in fata are un RCCB este conform 1P+N si fara modulu AFDD?
@@ionuthertanu898 OK. In Germania nu folosim 1P+N. Stiu unde vrei sa duci discutia si nu vreau sa intru in polemici si discutii interminabile.Dar Stefan are dreptate si s-a discutat suficient....
@@ELECTRICLIFE4U Va multumesc pt raspuns.Nu am cautat sa fac tam-tam din subiectul asta,pur si simplu ceva care sa fie util si pt mine si pt dvs si pt cine intelege ideea in sine.Santate multa va doresc.
@@ionuthertanu898 Multumesc, la fel. Sarbatori fericite!
Eu nu știu ce reprezinta acel 3 sub cifra de 6000 a ruperii mcb-ului. ??
Am o intrebare,unde se poate gasi busbar siemens monofazat?
Sincer , nu stiu .Seful le cumpara de la depozitele din Germania.
Salut ai putea refaci video din. Nou. Pt CA nu se vede nimic imagianea. Pe LA jumatate a video
Thanks
Vă salut! Nu merge sa alimentați rcbo-urile din rccb? Adică fără cleme de derivație, venim in rccb și apoi în rcbo-uri?
Ba da , dar cam greu daca ai un cablu de alimentare de 3x16mm2 sau 5x16 . Tot mai bine cu cleme
Sarbatori fericite!
@@ELECTRICLIFE4U mulțumesc! Sărbători fericite și dumneavoastră!!
👍👍👍
Având doar o singura poziție de alimentare , mai intra și conducătorul de 6 mm cu pin ? Comparativ cu cel de 2 module , spațiul respectiv este mult mai îngust.
Vezi la minutul 7
Daca muti RCCB-ul in dreapta langa piesa de derivatie poti sa ai busbar-ul taiat fara sa scoti pin-ul de la N de la RCCB. Spor si An nou fericit!
Multumesc. Sarbatori fericite si un an nou mai bun!
Sa pui te rog linkuri cu rcbo-urile în descriere. Mulțumesc
Salut,de unde ai cartea cu conectarile diferentialelor?
Din Germania. Se preda si la scoala de maistrii...
@@ELECTRICLIFE4U cum se numeste cartea , te rog
Salut.Daca ești in tnc cum pui diferențial ca sare…pentru ca nu știe să facă diferența între neutru de lucru și de protecție
Este TNS.....se vede destul de clar
Vezi ca alea slim de la SIemens sunt RCBO electronice. Fara nul sunt nule, spre deosebire de cel de la ABB....asa ca informeaza corect depre avantaje dezavantaje ...da.
Explică tehnic ce face un circuit electric și cum funcționează și de ce e greșit 1p+n față de bipolar.
Salut Lucian, apreciez modul profesionist și seriozitatea de care dai dovadă! O întrebare aș avea! Se poate pune un întreruptor general în amonte de Rcbo-uri?. Și dacă da, ce este indicat și ce valoare trebuie, astfel încât să se respecte criteriile de selectivitate a protecției!. Mulțumesc anticipat!
Da
Și eu voi ajunge la un Tablou de genul - doar RCBO-uri pe fiecare circuit (apartament 2 camere, in care am tras 9 circuite cupru). Nu mai detaliez cam de la ce dezastru plec (3 c-uri, aluminiu, foc etc). O problemă am (tabloul temporar/intermediar, încă nemontat, îl am de 12 module, până o să se ocupe cei de distribuție de contor, pus si el stramb, trase fire spre el de cupru, și de spatiul de 10cm necesar ca sa pot pune unul de 18module): acest tablou intermediar este pe sistem Schneider Acti9 - Separator + Releu monitorizare + IMSU + RCBO + 6 P+N, curba B, corecte ca amperaj - schema tabloului pleacă de la clipul lor promovare „Descoperiti sistemul Easy9 dedicat cladirilor rezidentiale„ (youtube)! Brainstorming: Să înlocuiesc RCBO-ul Acti9 B25 (desi ei asa recomandă sistemul) cu un RCCB de 40A să zicem, compatibil cu IMSU-ul atașat lui(am înțeles ideea cu dece RCCB pe general...)? Tabloul intermediar il voi monta după schimbarea cu cel bazat doar pe RCBO-uri 1M in alta locatie.
Is 1P+N?
RCBO da ......Nu e un simplu MCB
@@ELECTRICLIFE4U Asa e,ai dreptate!
Macaroanele nu sunt bune?
Cu brănză.....
Da dar în România au ăștia vestitul rcbo de B 32A care nu te lasă să pui protectii cum trebuie. Tari busbarurile ! Totuși tari Siemens!
Ce este rfd?
RCD Residual Curent Device (dispozitiv de curent rezidual)
Cititor RFID
RFID (Radio-Frequency Identification) este schimbul de date fără contact între un transponder RFID și un dispozitiv de citire/scriere RFID. Pentru transmiterea datelor, dispozitivul de citire/scriere RFID creează un câmp magnetic sau electromagnetic care furnizează energie transponderului RFID pasiv.
Salut, de unde ai achiziționat rcbo-urile și busbar-uŕile?
Sărbători fericite!
Germania.Acolo lucrez....
@@ELECTRICLIFE4U Da, știu. Dar poate pe viitor poți pune și niște link-uri în video-uri, ar fii interesant. Merci.
@@maxcaza2837 OK.Trebuie sa-l intreb pe sefu.
Nu am inteles ,,never ever,, de ce Siemens, nu este prea promovat în România...in schimb. Eaton și Schneider pe toate ,,gardurile,,...dar...
Un mare mister..........sau nu
Am intrebat un baiat ce face livrari de componente de genul acesta pentru firme daca poate sa imi aduca de la Siemens iar raspunsul a fost: nu avem un contract prea bun pentru Siemens. Asa ca am luat Schneider ... nu e rau, dar Siemens cred ca e top 👍
@@florinstoica4971 fără doar și poate Schneider sunt ok, nu doar ca markere cum spun unii care promovează Noark 😁😁😁
Iti zic eu de ce ca lucrez la un furnizor partener siemens, 1 nu-si fac reclama agresiva ca cei mentionati de tine si 2 daca ramai fara stoc produsele vin foarte greu, minim 2 saptamani (asta in timp ce schneider livreaza aproape zilnic avand depozitul aproape in Ungaria)
Un tablou electric se încarcă %l la % din spațiu cu protecții!?
Super!
Busbar- ul trifazat est similar cu cel monopolar trifazat + N.
Boierie 😀
Se produc la Sibiu.
Scuze le-am incurcat. Am inteles in final
La noi pe lângă faptul că nu se găsește, atunci când se găsește costa o căruță de bani 685 lei și asta după ce a fost cică redus cu 10 % .
Cu mult chiar și peste un AFDD care e apox 500 lei(100 euro). Trist!!!
Știu că pare penibil dar aceste sicurante merg și pe 12V fincă inca nu mă bag la 220V și terog faci un filmuleț ca sa nu dau bani degeaba pe 12 siguranțe terog vrei să încerci 🥺
Nu ai intrerupator/separator pe cablurile de alimentare a panoului si a sectiunilor de panou!
Am.....👍👍❤
In sfarsit, cineva care foloseste pe lumina si B6, ca C10 am vazut destul cu bec-uri led. Like!
Este 1 P +N curat toata lumea se muta pe aceste tipuri ai renunta la 1P
nachteil bei dem siemens er is teuer als der abb und man braucht andere phasenschinen
Domnul cum se cade
......e-mag , elecroromânia , el-shop.......se găsesc !
Greșit curentul electric intra sus
Nu cred ca este gresit,uita-te la min 1:03.Sarbatori fericite !!!😉
Eu totuși nu înțeleg ... dacă se pot pune DOAR RCBOuri ...DE CE SE MAI FOLOSESC disjunctoare normale... ?..🙏
Prețul este mult mai mare la RCBO decăt la RCCB+MCB-uri. Fă un calcul ,...să zicem 40 de circuite....deci 40 de RCBO sau 5 RCCB +40 MCB
@@ELECTRICLIFE4U păi da... dar SIGURANȚA ȘI LINIȘTEA PERSONALĂ PE TERMEN NELIMITAT..... NU MERITĂ PREȚUL...????.. zic și eu..🤗😳🤨🙏