סרטון מעולה, תודה. בקשר לאתגר, מבחינת תורת המשחקים כנראה שיהיה עדיף למקם את הפירמה השלישית מילימטר אחד מימין/משמאל לאמצע ולהרוויח 49 או 49.5 אחוז מהלקוחות. אממה אם נשווה למציאות, ובמידה וכאמור המוצר והמחיר שווים בין כל הפירמות, רוב הסיכויים שהלקוח יעדיף להתקדם את המילימטר הנוסף לאחת משתי חנויות האמצע המתחלקות ביניהן בכ-50% מהלקוחות ולא לחכות את התור של החנות המבוקשת והעמוסה.
רעיון מעניין! במודל שלנו אנחנו לא מתייחסים לנושא ה"עומס" בפירמה כעניין שיכול להרתיע צרכן מלרכוש מהפירמה. אפשר לאזן רעיון זה עם הרעיון של חוכמת ההמונים - אם הרבה רוצים ללכת לחנות מסוימת אז אולי יש שם מוצר יותר טוב. בכל אופן הפתרון הוא שאין פתרון במשחק עם 3 פירמות - תמיד יש תמריץ לזוז לאחת הפירמות - בטח במקרה שבו שתי הפירמות האחרות בוחרות במיקום זהה. תודה על התגובה!
סרטון מעולה! לגבי דוגמת שלוש הפירמות: דבר ראשון: כולן במרכז לא ייצר שיוויון, אם חנות אחת תזוז טיפה ימינה היא תקבל נגיד 49 אחוז מכל הלקוחות וזה כבר הרבה יותר מהשליש שהיא קיבלה באמצע. לגבי פיתרון: אני לא חושב שקיים אחד. מכיוון שאמרנו שכולן באותו מקום לא יעבוד כי אחת תזוז ותגנוב לקוחות, ואם שתיים באותו מקום והשנייה לא איתן זה כמובן לא שיוויון, ואם כולן מפוזרות אז בהכרח תהיה אחת שהיא בין שתיים אחרות שיוכלו "לסגור עליה" כלומר אם אחת ב 0.5 אז אחת ב 0.49 ואחת ב 0.51 וכך אין שיוויון.
ומי נפגע? הצרכנים. בתור צרכן שגר באחת הקצוות לעיתים אוותר על הרכישה אם שתי הפירמות כ"כ רחוקות ממני. אם מתמקדים בצרכנים (לדוג' שתי הפירמות של אותם בעלים) אמקם אותן במרחק רבע הדרך מכל קצה. תודה לך על ההרצאות המעניינות!
לגבי החידה בסוף עם החנות השלישית לדעתי הכי טוב במידה ושתי החנויות באמצע , אזי שאת השלישית נמקם ליד האמצע . כי אם נמקם את כולם ביחד אז כל אחד אמור לקבל שליש מהלקוחות , אבל אם את השלישי נזיז ליד האמצע יש לו סיכוי של לקבל כמעט חמישים אחוז מסך הלקוחות ברחוב , מה שיחייב את אחד משתי החנויות הנותרות לזוז גם הצידה כדי שגם הוא יגדיל את הנתח שלו , ובמידה גדולה השני יאלץ להסגר מכיון שלא ישארו לו כמעט לקוחות. ויש להוסיף שהמודל הזה נכון במידה ולא יהיה באופק חנות שלישית שתפתח , אך אם יש סיכוי שכן המודל הזה לא רלוונטי. ירון כל הכבוד אתה מאוד מחכים ,ומוסר את הדברים בשפה מאוד בהירה
הפיזור הנכון הוא במרחקים שוים ברחוב, בלא תלות במספר הפירמות. על העיקרון הזה בנויים רחובות בבזאר מזרחי: רחוב של קצבים, רחוב של ירקנים, של צוֹרפים וכן הלאה. הפיזור השווה והיעדר ׳קשירת׳ לקוחות משיקולי מרחק מבטיח הסתברות שווה של אספקת לקוחות לכל אחת מהפירמות.
@@tarablus_economics אז צריך להוסיף בהצגת הבעיה תנאי שפה: הרחוב אטום משני צידיו כך שכל התעבורה בו - סחורות, מוכרים וקונים - היא בתוך מערכת סגורה. בכל מקרה אחר, ברחוב מציאותי אין מצב של בידוד מוחלט מהסביבה.
יש קסם בחנויות פיזיות, גם היום אנשים יכולים להזמין קניות בסופר בלי לחכות בתורים ובלי להתעכב ועדיין טורחים ללכת עד הסופר ולבחור את המוצרים בעצמם. תמיד יהיה ערך בחנויות פיזיות אבל ללא ספק הערך הזה פוחת ובצדק בסקטורים מסויימים. המודל לא באמת מדבר על פתיחת חנות ברחוב, זאת אנלוגיה לקבלת החלטות במצב שבו התוצאה שלי כשחקן במשחק תלוי בבחירה של השחקן האחר כאשר שנינו בוחרים אסטרטגיה מתוך מקטע משותף.
@@tarablus_economics תשובה טובה אני מסכים אבל תראה לבסוף אחוז הקנייה בחנויות פיזיות ירד לאחוז הצייד למטרות אוכל ולגבי זה שזה אנלוגיה קיבלתי פשוט זה פעם ראשונה שאני נתקל בערוץ מעכשיו אני קבוע שלך❤️
סרטון מעולה, תודה.
בקשר לאתגר, מבחינת תורת המשחקים כנראה שיהיה עדיף למקם את הפירמה השלישית מילימטר אחד מימין/משמאל לאמצע ולהרוויח 49 או 49.5 אחוז מהלקוחות.
אממה אם נשווה למציאות, ובמידה וכאמור המוצר והמחיר שווים בין כל הפירמות, רוב הסיכויים שהלקוח יעדיף להתקדם את המילימטר הנוסף לאחת משתי חנויות האמצע המתחלקות ביניהן בכ-50% מהלקוחות ולא לחכות את התור של החנות המבוקשת והעמוסה.
רעיון מעניין!
במודל שלנו אנחנו לא מתייחסים לנושא ה"עומס" בפירמה כעניין שיכול להרתיע צרכן מלרכוש מהפירמה.
אפשר לאזן רעיון זה עם הרעיון של חוכמת ההמונים - אם הרבה רוצים ללכת לחנות מסוימת אז אולי יש שם מוצר יותר טוב.
בכל אופן הפתרון הוא שאין פתרון במשחק עם 3 פירמות - תמיד יש תמריץ לזוז לאחת הפירמות - בטח במקרה שבו שתי הפירמות האחרות בוחרות במיקום זהה.
תודה על התגובה!
סרטון מעולה!
לגבי דוגמת שלוש הפירמות:
דבר ראשון: כולן במרכז לא ייצר שיוויון, אם חנות אחת תזוז טיפה ימינה היא תקבל נגיד 49 אחוז מכל הלקוחות וזה כבר הרבה יותר מהשליש שהיא קיבלה באמצע.
לגבי פיתרון: אני לא חושב שקיים אחד. מכיוון שאמרנו שכולן באותו מקום לא יעבוד כי אחת תזוז ותגנוב לקוחות, ואם שתיים באותו מקום והשנייה לא איתן זה כמובן לא שיוויון, ואם כולן מפוזרות אז בהכרח תהיה אחת שהיא בין שתיים אחרות שיוכלו "לסגור עליה" כלומר אם אחת ב 0.5 אז אחת ב 0.49 ואחת ב 0.51 וכך אין שיוויון.
מדהים! חסכת לי סרטון 🤭 כל הכבוד
@@tarablus_economics מקווה שבמקום זה נקבל סרטון אחר😅
ומי נפגע? הצרכנים.
בתור צרכן שגר באחת הקצוות לעיתים אוותר על הרכישה אם שתי הפירמות כ"כ רחוקות ממני.
אם מתמקדים בצרכנים (לדוג' שתי הפירמות של אותם בעלים) אמקם אותן במרחק רבע הדרך מכל קצה.
תודה לך על ההרצאות המעניינות!
לגבי החידה בסוף עם החנות השלישית לדעתי הכי טוב במידה ושתי החנויות באמצע , אזי שאת השלישית נמקם ליד האמצע . כי אם נמקם את כולם ביחד אז כל אחד אמור לקבל שליש מהלקוחות , אבל אם את השלישי נזיז ליד האמצע יש לו סיכוי של לקבל כמעט חמישים אחוז מסך הלקוחות ברחוב , מה שיחייב את אחד משתי החנויות הנותרות לזוז גם הצידה כדי שגם הוא יגדיל את הנתח שלו , ובמידה גדולה השני יאלץ להסגר מכיון שלא ישארו לו כמעט לקוחות.
ויש להוסיף שהמודל הזה נכון במידה ולא יהיה באופק חנות שלישית שתפתח , אך אם יש סיכוי שכן המודל הזה לא רלוונטי.
ירון כל הכבוד אתה מאוד מחכים ,ומוסר את הדברים בשפה מאוד בהירה
סרטון מצויין תודה רבה!
תודה רבה על הפרגון 🙏🏼
אתגר מעניין, נסו לחשוב מדוע המודל מנבא כשל שוק (מצב שבו כוחות השוק או מצב שיווי המשקל מוביל דווקא למצב בו סך הרווח של כולם נפגע)
הפיזור הנכון הוא במרחקים שוים ברחוב, בלא תלות במספר הפירמות. על העיקרון הזה בנויים רחובות בבזאר מזרחי: רחוב של קצבים, רחוב של ירקנים, של צוֹרפים וכן הלאה. הפיזור השווה והיעדר ׳קשירת׳ לקוחות משיקולי מרחק מבטיח הסתברות שווה של אספקת לקוחות לכל אחת מהפירמות.
בתרחיש של מרווחים שווים לכל פירמה בקצוות יהיה תמריץ להתקרב לפירמה הקרובה אליה , מה שיצור תגובת שרשרת שלא תיפסק לעולם 🙏🏼
@@tarablus_economics אז צריך להוסיף בהצגת הבעיה תנאי שפה: הרחוב אטום משני צידיו כך שכל התעבורה בו - סחורות, מוכרים וקונים - היא בתוך מערכת סגורה. בכל מקרה אחר, ברחוב מציאותי אין מצב של בידוד מוחלט מהסביבה.
לא נראה לי שכל בעל עסק עושה את החישובים האלה לפני שהוא פותח את העסק שלו אולי אתה תהייה זה שתציל 90% מהעסקים בכך שתיצור שוויון?😅😅😅😊
😂
מיקום פתיחת עסק על גבי רחוב זה שיקול אחד 😊 עסקים קורסים מהרבה סיבות אחרות
@@tarablus_economics רק שתדע שבעתיד הקרוב הסרטון הזה לא הייה רלוונטי בגלל שהכול יהיה משלוחים מהאינטרנט (זה כבר עכשיו) 😅 אתה מסכים שזה יהיה המצב?
יש קסם בחנויות פיזיות, גם היום אנשים יכולים להזמין קניות בסופר בלי לחכות בתורים ובלי להתעכב ועדיין טורחים ללכת עד הסופר ולבחור את המוצרים בעצמם.
תמיד יהיה ערך בחנויות פיזיות אבל ללא ספק הערך הזה פוחת ובצדק בסקטורים מסויימים.
המודל לא באמת מדבר על פתיחת חנות ברחוב, זאת אנלוגיה לקבלת החלטות במצב שבו התוצאה שלי כשחקן במשחק תלוי בבחירה של השחקן האחר כאשר שנינו בוחרים אסטרטגיה מתוך מקטע משותף.
@@tarablus_economics תשובה טובה אני מסכים אבל תראה לבסוף אחוז הקנייה בחנויות פיזיות ירד לאחוז הצייד למטרות אוכל ולגבי זה שזה אנלוגיה קיבלתי פשוט זה פעם ראשונה שאני נתקל בערוץ מעכשיו אני קבוע שלך❤️
@@user-yt6cs5ot1r
לא מסכים, פשוט עכשיו העלות של המרחק עוברת מהלקוח לחנות, במקרה כזה עדיין כדאי לשתי החנויות לפתוח באמצע כדי למקסם רווחים
אין שווי משקל
נכון מאוד
אין שיווי משקל בשלוש פירמות
נכון מאוד