📽 Harry Potter and the Philosopher's Stone - Sinema Günlükleri - Bölüm 79
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 12 ธ.ค. 2024
- Wingardium leviosa! Geldik dünyanın een ünlü fantastik serisi Harry Potter'a! İlk filmini kendimizce yorumladık.
Patreon hesabımız: / geekyapar
Geekyapar Sosyal Medya Hesapları
Geekyapar TH-cam: / geekyapartw
Site: www.geekyapar.com
Facebook: / geekyapar
Instagram: / geekyapar
Twitter: / geekyapar
Spotify: open.spotify.c...!
Twitch: / geekyapar
Cevdet Canver
Instagram: / cevdetcanver
Twitter: / cevdetcanver
Twitch: / cevdetcanver
TH-cam: / cevdetcanver
Facebook: / cevdetcanverface
Can Türkdoğan
Instagram: / cantrkdgn
Twitter: / cantrkdgn
Twitch: / canturkdogan
Ömercan Güldal
Instagram: / omercangul
Twitter: / omercan_guldal
Geekyapar! TH-cam Kanalına Abone Olmak İçin: bit.ly/2NDPEGD
#HarryPotter #FelsefeTaşı #geekyapar
56:35 ömcör geekyapar tarihinin en haklı tepkisini verir.
Aynen öyle :D
Şöyle ağız dolusu bir küfür özlemişiz
aslında en haklı tepkisi sen ne diyonların birinde "çoçuğunuz oyuncak değil" tepkisi de olabilir
şişkoRage
weasley'lerin fakirliği weasley'lere bu kadar dert olmamıştır herhalde enmdksmdks
😂😂😂
Sizlere küçük küçük trivialar vereyim Geekyapar arkadaşlar. Cevdet Canver yazarsanız seve seve okuruz demiş, özellikle ona yönelik olsun hatta. Umarım gerçekten okur :) :
- Neville Longbottom'ın soyadındaki Longbottom bir bitki. Zaten Neville karakterinin Hogwarts'ta en başarılı olduğu ders Herbology / Bitkibilim ve Hogwarts'tan mezun olduktan yıllar sonra Bitkibilim profesörü olarak okulda öğretmen oluyor. Aynı Longbottom bitkisi Yüzüklerin Efendisi'nde de Shire'da yetiştirilen bir tür pipo otu olarak geçer. Filmlerde Miğfer Dibi savaşından sonra Merry ve Pippin Isengard'ın yıkılmış harabeleri üzerinde oturup keyif çatarlarken (Kralın Dönüşü) Longbottom Leaf içerler. Hatta yine 3. filmde Pippin Palantir'e baktıktan sonra Gandalf'la Minas Tirith'e doğru gitmek üzere yola çıkarken onu geçirmeye gelen Merry, Pippin'e içtikleri Longbottom Leaf'in (filmdeki çevirisiyle Uzundip Yaprağı'nın) kalan son kısmını yolluk olarak verir. İki seri arasındaki hoş bir ortaklık.
- Dumbledore'un adı DUMB kelimesinden gelmiyor, Bumblebee'den (Yaban Arısı) geliyor. J.K. Rowling'in bütün serideki en sevdiği karakterdir. Gençliğinde büyük acılar çekmiş, ailesini ve sevdiği insanı kaybetmiş trajik bir adamdır. Kitaplardaki ve filmlerdeki DUMB halleri, o sakallı tonton ve hafif deli yaşlı dede imajı aslında yalnız ve trajik karakterini perdelemek için de bir çeşit maskedir. Üstelik hiç de öyle Gandalf gibi kusursuz yaşlı bilge tipinde bir karakter değildir. 7. kitap Ölüm Yadigârları'nda anlatıldığı ve şimdilerde Fantastic Beasts serisinde anlatılmakta olduğu üzere büyük oyunu sahneleyebilmek için insanları manipüle eden, çıkarları için kullanan sinsi bir adamdır. Gençliğinde Muggle'ları katledip onların üstünde büyücülerin egemenliğini kuracak bir yönetim getirebilmek için Grindelwald'la ortak planlar yapmış, dark sidela gönüllü olarak dirsek temasına girmiştir. Voldemort'u yenebilmek için Snape'in deyimiyle Harry'i kurbanlık domuz gibi semirtip yetiştirmiş, çocuğa gerçekleri azar azar anlatarak ya da hiç anlatmayıp kendisinin bulmasını sağlayarak son ana kadar savaşa devam etmesini sağlamıştır. Snape'i ise yaklaşık 17 yıl boyunca Lily Potter'a duyduğu derin aşkı sömürerek kendi taraflarında ajan olarak kullanmıştır. İşin acı tarafı kendisi de karşılıksız aşk kurbanı bir adamdır ama Snape'in duygularını bu şekilde acımasızca sömürüp manipüle ederek kendi çıkarına kullanmaktan çekinmemiştir. Haliyle bu ilk filmdeki bir takım adam kayırmalarda, saf ayağına yatmalarda manipülatör kişiliğinin etkisi vardır. Tabii ilk filmde bu şekilde algılanmıyor bunlar, büyük puzzle tamamlanınca anlaşılıyor ama 1. filmin de zaten bir çocuk filmi olduğunu ve 11 yaşındaki çocukların basit maceraları gibi görünmesi niyetiyle tasarlanıp çekildiğini unutmamak lazım. Bir çocuk filmi olarak bu tür derin sorgulamaları yapmazsanız plot hole'lar çok da göze batmıyor. Aslında her anlamda çok da batmıyor, zira bir çocuk kitabı / filmi olarak bakarsanız çocukların günü kurtardığı, kötü adam sanılanın aslında kötü adam olmadığı, hiç beklenmeyenin asıl kötü çıktığı gibi gayet klasik bir çocuk hikayesi anlatısı var ortada. Çocuk kitabı / filmi olarak bakmadığınızda da bütün serinin ve içerdiği entrikaların asıl olayı zaten 7. ve son kitap da bitince anlaşılıyor. Karşımızda bir büyük kurgu görmüş oluyoruz. Win-Win gibi bir şey :)
- Yukarıdaki maddeyle ilgili olarak ilk filmde Yasak Orman'daki At-Adam'ın okulda saklanan Felsefe Taşı'ndan haberdar olması ama diğer öğretmenlerin haberdar olmaması diye saçmalık bir şey yoktur. Hagrid'in de söylediği gibi örneğin Snape de taşı koruyan öğretmenlerden biridir. Filmin sonunda üçlünün geçtikleri challengeların her biri zaten okul öğretmenleri tarafından hazırlanmıştır falan. Film bunu kitaptaki gibi söylemese de kolaylıkla anlaşılabilir. Quidditch dersine denk düşen uçan süpürgeyle kapı anahtarı aramaca görevi, Bitkibilim dersine paralel olarak Hermione'nin geçtiği Şeytan Tuzağı bitkisiyle mücadele görevi, Büyücü Satrancı'na denk düşen gerçek boyutlu Büyücü Satrancı sahnesi vs. Filmde bir tek Snape'in hazırladığı iksirleri geçme sahnesi çıkartılmıştır, yazık olmuştur. Çünkü Snape, Harry'yi ezmeye çalıştığı ilk İksir dersinde o görevde kullanacağı Yaşayan Ölüm İçkisi'nin hazırlandığı malzemeleri sorar Harry'e. Okuldaki bütün hocalar taşın varlığından tabii ki haberdarlar yani. At-Adam Firenze'e mahsus bir durum değil. Firenze sadece Harry'e whistleblower'lık vazifesi görüyor.
- Snape Harry'i hiçbir zaman sevmemiştir, iyi bir adam da değildir. Sadece sevdiği kadının gözlerine sahip olduğu için o gözlere bakabilmek için, aşkının hatrına çocuğu yaşatmaya çalışmıştır. Ölürken de zaten son defa sevdiği kadının gözlerini görmek istediği için Harry'den kendisine bakmasını isteyerek ölmüştür. Filmler hiçbir kilit entrikayı adam gibi saklayamadığı için Snape'i de kitaplar kadar ikircikli ve tekinsiz bir adam olarak sunamamıştır. Sıkıntı Rowling'in kitaplarında değil, filmlerde yani.
- 3. filmde tekrar aslında kötüydü de iyiydi yapılan kişi de Snape değil, Sirius Black'ti. Aslında kitapta insan bu twisti gayet yutacak gibi olur ama Ömercan'ın da dediği gibi filmler kitapların dedektiflik romanı entrikalarının neredeyse hepsinin ağzına ettiği için 3. filmde de Sirius'un kötü diye bilinirken iyi adam çıkmasının yaratacağı şokla ilgili bütün kilit ve ters köşe yapacak detayları senaryodan çıkarttıkları için sondaki twist çok zayıf kalmıştır.
- Harry Potter evreninde Star Wars evrenindeki Force kavramında olduğu gibi her şeye hükmeden, dışarıdan işin içine dahil olabilip olayları etkileyen ulvi bir büyü gücü yoktur. Harry Potter evreni zaten bizim günümüz dünyasının içinde katı kurallarla saklanmakta olan paralel bir ikinci evrendir. Haliyle içinde yaşadığımız dünyada büyü zaten ezelden beri vardır. Sadece büyücü olmayanlardan saklanır. Narnia Günlükleri'nde dolaptan geçilip bizim dünyamızdan tamamen bağımsız ikincil bir evrene gidilmesi, Hook'ta gökyüzüne uçup yine bizim dünyamızdan tamamen bağımsız olan Neverland'e gidilmesi gibi bir olay yok Harry Potter evreninde. Olay zaten paso bizim dünyamızda geçiyor, büyü zaten bizim dünyamızda var, her şey bizim dünyamızda olup bitiyor ama bizim gözlerimizden saklanan, bizimkine paralel bir dünya var. Tren istasyonundaki duvardan geçilince hiç varolmayan, tamamen hayali ikincil bir evrene gidilmiyor yani.
Bu dünyada büyü nasıl vardır, nasıl kullanılır, kimin büyücü olacağı kimin olmayacağı nasıl belirlenir Rowling kitaplarda yazmadığı için bilmiyoruz ama (çok da gerekli mi ayrıca?) 1. filmdeki olayların çözülmesinde büyü kavramının Harry'e dışarıdan müdahale ederek kıyak geçmesi gibi bir durum söz konusu değil. Tamamen şans eseri olur. Harry ve arkadaşları okulda aldıkları eğitimlerle örtüşen bir takım görevleri bilgilerini konuşturarak, bunun mükafatı olarak biraz da şans eseri geçerler. Kadercilik yoktur o kadar. Tersine örneğin Ron, satranç oyununu kendi zekasını kullanarak geçer vs. Kitabın sonunda da bu akılcılık ek puanlar verilerek ödüllendirilir. Zira adı üstünde özellikle 1. kitap tam bir çocuk kitabıdır, çocuklara belli başlı mesajlar verme amacı güder. Harry'nin Felsefe Taşı'nı cebinde buluvermesi büyü kavramının ya da kaderin müdahalesi değil, Dumbledore'un marifetidir. Ha aynada gördüğü taş, çocuğun cebine nasıl ve ne tür bir büyü sayesinde transfer oluyor, oralar oldu bitti tabii :)
- İşin pek de kadercilik kafasında olmadığı 2. kitap ve film Sırlar Odası'nda bir kere daha üstüne basa basa hatırlatılır. Ömercan'ın hatırlayamadığı Dumbledore sözü tam olarak ; "Kim olduğumuzu gösteren şey yeteneklerimiz değil, yaptığımız seçimlerdir Harry"dir. İlk film ve ikinci film kadercilik anlamında bu anlamda çelişmez.
- Yine yukarıda yazdıklarımla bağlantılı olarak Vernon Enişte ve Petunia Teyze tabii ki de büyünün ve büyücülüğün varlığından haberdarlar. Yaşadıkları mahalleye baykuş istilası olması ve evin mektuplarla doldurulması Muggle olan diğer mahalle sakinlerinin bunu nasıl olup da farkedemedikleri noktasında açıklanmayan bir saçmalıktır, evet. Kitaplarda böyle detaylar çok daha mantıklı bir şekilde anlatılır. Filmlerdeki saçmalıklar görsel güzellik uğruna yapılan şeyler daha çok.
Şimdilik videodan kararsız kalınan konularla ilgili aklıma gelenler bunlar.
Voov bu ayrıntılı yorum için teşekkür ederiz!
@@Geekyapar Aklıma gelmişken şunu da eklemek isterim, aslında bu film serisinin, kitapları hiç okumadan seyretmiş olan ama özünde fantastik kurgu tarzına düşkün olan birçok kişiye diğer seriler kadar çekici ve derin gelememesinin, daha basit ya da tutarsız gelmesinin en büyük sebebi işin dünya tasarımı kısmını pek sallamamış olması ve bütün olayı Harry-Voldemort kavgasına indirgemesi. Benim açımdan bu 8 film + şimdilik iki Fantastic Beasts filmini tek başına sırtlayıp götüren yegane isim filmlerin Production Designer'ı olan Stuart Craig'dir, yönetmenleri değil. Alfonso Cuaron da buna dahil. 4 tane yönetmen, 4 tane besteci değişmiştir ama Stuart Craig ilk filmden beri tam 10 filmdir bu dünyayı sırtlanmıştır. Sırf Craig'in kurduğu leziz görsel dünya için izlerim ben şahsen bu seriyi. Ama o görsel dünyanın arka planı Yüzüklerin Efendisi ya da Star Wars serilerinde olduğu gibi doldurulmadığı için hep yüzeysel kalır.
Kitapları okumamış olan kişilerin bu serinin fantastik dünyasıyla ilgili bilmesi gereken en temel şey, aslında Muggle hükümetlerinin büyücülerin varlığından haberdar olmaları ve büyücü dünyasının Mugglelar'dan saklanabilmesi için büyücü hükümetleriyle işbirliği yapıyor olduklarıdır. 6. kitap Melez Prens'in ilk bölümü tamamen bu anlatıya ayrılmıştır ancak filmde bu çok kritik detaylar tabii ki tamamen es geçilmiştir. Muggle başbakanları (HP özelinde İngiltere başbakanı) göreve başladığı ilk akşam Sihir Bakanı tarafından Westminster'daki ofisinde ziyaret edilir, büyücü toplumunun varlığı ve faaliyetleri hakkında bilgilendirilir, görevde kaldıkları süre boyunca büyücü hükümetleriyle ortak çalışmalar yürüterek o dünyanın Muggle'lardan saklanması için birlikte hareket edilir. Yani HP filmlerinde gördüğünüz bütün büyücü mekanlarından, büyücü organizasyonlarından, Azkaban hapishanesine girenden çıkandan Muggle başbakanının haberi vardır. Bütün o mekanlar, büyücü dünyasından Muggle dünyasına sirayet eden bütün kritik olaylar hep Muggle başbakanının bilgileri dahilinde büyücü olmayanlardan saklanır. Önlemler her iki taraftan da çifte şekilde alınır. 8 tane filmin hiçbiri serinin dünyasının kurulumuyla ilgili bu en temel bilgileri hiçbir şekilde vermediği için kitapları okumamış olan bir seyircinin filmlerdeki birçok şeyi temellendirememesi, anlamlandıramaması çok normal yani. World building sadece görsel güzellik olarak sunulmuş durumda çünkü, anlatı olarak değil.
Henüz videonun tamamını izlemedim ama umarım Ceco, Harry Potter serisinde nasıl rol kaptığını anlatmıştır.
hahahahaha
Twilight bence çok güzel bir film
Çünkü Batman var.
Wait...
Wtf... Bayb
56:35 iç sesim bir anda dışa vurdu Ömercan Güldal😂
-56:36'' zirillyon kere izledim. Ben hayatımda bu kadar içten bir tepki görmedim. :D
CC twilight nedir allah aşkına bak tansiyonum çıktı ömcör her zamanki gibi haklısın
daha biraz önce ateş kadehi ni bilmem kaçıncı kez felan tekrar izledim ,ardından telefona bi bakınca bu video bildirimi ni görmek cok mutlu etti, bi potterhead olarak eleştirilerinizin çoğuna hak veriyorum ama katılmadığım taraflar da var, benim için yeri çok ayrı bir seri ve video da yine çok keyifli olmuş, umarım diğer filmleri de yorumlarsınız çünkü bildiğiniz üzere özellikle 3. film ile birlikte seri nin tonu ciddi anlamda değişiyo umarım onların da videoları gelir , gelirse cok keyifli olur.
bayıldığım bir içerik sinema günlükleri ancak filmi izlemeden dahi gelmeniz bence sizi bu kadar sevip takip edenlere büyük haksızlık. söylediğiniz çoğu şeyi ya tam hatırlamıyorsunuz ya da çoktan unutmuşsunuz. sadece bu film özelinde değil bu. en azından şu içeriği çekmeden taze taze filmi izleyin duygularınız, hormonlarınız coşsun öyle çekin. sırf çekmiş olmak için değil.
Şapka olayına filmde değinilmedi 4 büyük buyucu okulu kuruyorlar kendi bölümlerini oluşturuyorlar öğrencileri kendileri sınavlara sokarak bölümlerine kabul ediyorlar bu bu şekilde devam ederken öldükleri zaman ne olacağı öğrencileri kimin seçeceği düşüncesi akillarina gelince gryffindor şapkasını çıkarıyor ve buyu ile kendi benliklerini düşüncelerini şapkaya aktarıyorlar söylede düşünürsek öğrencileri şapka değil dolaylı olarak hala 4 buyuk buyucu seçiyor gibi düşünebiliriz
kuzuların sessizliği, usual supects, reservoir dogs, american history x, boondock saints, platoon, la confidential, once upon a time in america, lock stock and two smoking barrels, jackie brown, scarface, seven
, psycho
?
Tabiiki tam izlenip gelinmemiş daha 12.dakikada Sirius ile Snape birbirine karıştırılıyor :D
ulan diagon alley'i bile hatırlayamadınız utanın UTANIN potterhead out
Ahmet Gün ben yokum diye di mi hihihi kendine pay çıkarma oyunları
Çok keyif aldım. Söylediğniz eleştirilerin bir çoğunu bende düşünüyordum ancak bu filmleri 400 kere izlememe engel olmuyor. :D :D
Harry Potter fanı değilim ama ben bile "ne diyor lan bu şişkolar" dedim bu sefer.
ya gerçekten bilmeden konuşuyorsunuz vesaire muhabbeti yapmayacağım, ama şunu diyorum ve eleştiriyorum: FİLMİ GELMEDEN İZLEMEMİŞSİNİZ, kafalar karışık, ömercan bayan dursleyin annesinden bahsettiği yeri hatırlamıyor, cevdet canver olivanderstaki adamın harry potterla olan diyoloğunu yanlış hatırlıyor; adam gayet ikinizin asası ikiz, asalar büyücüleri seçer, sizin onunla bağlantınız var ve büyük işler yapacaksınız diyor, bunun dışında professor mcgonagal spordan sorumlu hoca (?) yani ben bu videoyu görünce çok sevindim büyük bir harry potter geeki olarak, sizden her şeyde bana katılın, işte çok çok iyi de bilin istemiyorum ama allah aşkına bu kadar conflicte düşmeden önce video çekmeden filmi BAŞTAN bir izleyin çünkü çok dağınık bir inceleme. Hilal abla okuyorsan lütfen bunu ilet ekibe, kim bakar bilmiyorum belki Can abi okuyordur ama bana katılan insanlar var diye düşünyorum
Çok haklısin eleştirileri eleştirerek izledim 😄
23:06 Cevdet Dedenin aklı LOTR'e gitti galiba kuytu orman falan :D
Kuyut Orman değil mi,öyle hatırlıyorum?
@@daisydaisy6886 Kuyut orman ifadesi zaten 'kuytu' kelimesinden geliyor. Halihazırda 'kuyut' diye bir kelime zaten mevcut değil. Orijinal isimlere benzer isimler seçilmiş çevirilerde. Hatta LOTR evreninde Tolkien o dünyaya ait isimleri ingilizceye çevirdiğini ve bunu yaparken zorlandığını söylüyor. Bir örnek vereyim: Elfçede Baranduin olan bir nehir var. Bu Hobbitler tarafından (ve ingilizceye çevrilmiş haliyle) Brandywine olarak geçiyor. Çok başarılı Türkçe çevirisindeyse bu Brendibadesi olarak ifade edilmiş.
@@husmertmert evet ama kelşme kuytu olarak değil kuyut olarak geçiyor seride.Kuyut Orman kökğ kuytu da olsa kendince özel isim gibi.Benim aklımda o ifadesiyle yer etmiş sonuçta ben bilmem:)
Yinede teşekkür ederim.Lotr ve Hp serileri türkçeye güzel uyarlanan kitaplar zaten.
Para, Burs falan konusunda birşey söylemek istiyorum. Hogwarts ücretsiz abi. Sadece kitaplar paralı onlar da okuldan alınmıyor. Okulun bir kazancı yok Harry den.
Makbuzsuz bagislardan gomuyorlardir. Yok efendim' Hocam bizim kiz bina degistirmek istiyor ' , yok efendim ' bicim degistirme dersi yaz okulu acilacak mi' gibi sebepler de para kazandirir
Hogwarts öyle bir yer mi sanıyorsun
Hogwarts beş para etmez yer . Size hep güzel yanlarını gösteriyolar. Asıl olay içerde dönüyo
Harry Potter' da her şey bir yerde foreshadowinge bağlanıyor aslında. Filmin ilk başında Çatlak Kazan' da yemek yerken sohbet ediyorlar Hagrid hep bir ejderhası olsun istediğinden bahsediyor o sırada kafasının arkasında Voldemort' u taşıyan Professör Quirrell' ın da barda olduğu detayı var veya bahsettiğiniz trendeki sahnede Harry' nin bütün abur cuburlardan alması sonucu Nicholas Flamel ile ilgili bilgiyi öğreniyor. Sadece o bilgiyi aldığı çikolatayı alsaydı göze batardı gibi gibi çok detay var. Bunlar tıpkı açık dünya açamadığınız kilitli kapıyı hikayede ilerledikçe aldığımız ekipmanla gelip açıp lootlamak gibi. Bu arada Ron konusunda söylediklerinize katılmıyorum üçlünün mizah seviyesini yükselttiği kesin ama Ron daha taktisyen bir karakter. Daha sonradan da Harry ile hemen hemen aynı hatta çoğunlukla Harry' den daha cesur bir karaktere dönüşüyor. Harry Potter serisinin komple alt mesajı sevgi ve arkadaşlık olduğu için ayrıca Harry' nin arkadaşlık eksiğini kapatan bir karakter. Tabi Hermione' de var ama Hermione ile olan arkadaşlığı ve Ron ile olan arkadaşlığı çok farklı Harry' nin.
SAĞOL CEVDET BEN DE SLYTHERINIM
Sayın geekyapar ekibi artık lütfen A Clockwork Orange ile ilgili herhangi bir türde video çekin!
Mp3 mp4 kaset radyo yayını farketmez
İlk gittiğim sinema filmi olmakla birlikte, seneler önce evdeki Dvd oynatıcımızda, sadece bu film olduğundan bütün yaz tatilini her gün az 1 kere izleyerek geçirirdim.
Benim'de ilk gittiğim sinema filmi..
merhabalar öncelikle cevdet abinin defterini çok beğendim. :) video ile ilgili bildiğim bir kaç şey söyleyeyim. Büyü evet içten gelen bir özellik ve çocuklar bunu kontrolsüz yapıyorlar. Okulda bunu kontrol etmesini öğreniyorlar. Ayrıca büyü kelimeyi bilmekle yetmiyor aslında. Asanın sallama şekli falan var benim bildiğim. Hatta wingardium leviosa öğrenirken ve yaparken hermione bunu belirtiyor filmde. aslında olay ham bir şeyi şekillendirme ve geliştirme diyelim. Bir de( benim anladığım tabi bu ilk filmde ya da kitapta geçiyor mu yoksa sonradan mı düzeldi bilmiyorum) slytherin aslında karanlık sanatlar büyüsünde yetenekli olanların gittiği bir bölüm. Tarihte de bu yüzden kötü büyücüler ordan çıkmış. Genelde de safkan ailelerin çocukları da gittiği için şımarıklar kulübü gibi aslında ve ırkçılık yapıyolar. naçizane fikirlerim bu yönde. Bu arada ben de ömercan abiye katılıyorum, filmler kitaplar kadar tatmin etmiyor.
26:56 Esas özet burada :) “Gerçi kitapta da sırıtıyor sonradan..”
Ayrıca poposu pembe Gryffindorlar'a inat alayına Slytherin Ceco seninleyiz 👊🏻
cevdet delirtme beni hufflepuff vibezz var sende dibine kadar >>:c
3.film bence hoş bi film
Hem alfonso Kuaron yönetiyor
Hemde guş falan var filmde
Zaman yolculuğu da var
Richard Harris 1930, Maggie Smith 1934, Michael Gambon ise 1940 doğumlu.
Okul binalarını krallıklara benzetebiliriz...
Ravenclaw: Yönetimle ilgilenenler.
Gryffindor: Savaşçılar.
Hufflepuff: Şifacılar, bitkibilimciler.
Slytherin: Entrikacılar.
HAIL SLYTHERIN !!!! YÜRÜ BE CEVDET ABİ
Benim bu filmlerdeki en begenmedigim ve aslında sürekli olarak da gözümüze sokulmak istenen şey! Yani yaşayan bir evren imajı. Her filmde hem büyücü dünyasının hem de normal dünyanın değiştiğini görsek de bunun asla içine giremiyorum ben. Mesela bir starwars evreninde binbir gezegen içinde ışın kılıcının ı'sını bile duymamış insanlar var ya da yüzüklerin efendisinde kıyamet kapıdayken şarkı söyleyen hobbitler gibi şeyler, game of thrones'da bambaşka hayatlar yaşayan çim denizi sakinleri gibi. Bu evrende ise o kadar hogwarts odaklı ki dünyayı bile etkilese okulla alakalı olmayan kimse buraya gelmiyor! 'evrenin en kötü, ölümcül, lanetli ve güçlü kötüsü bir okula saldırırken orayı koruyan üç beş ebeveyn ve taş golemler! Diyeceklerim bu kadardı mutlu hayatlar dilerim.
O nokta çok sıkıntı ya
ortaya lord of the rings dilmeniz çok manidar olmuş, sizi bu yüzden seviyorum geekyapar
Lütfen artık Brokeback Mountain incelemesi gelsin.
Ağla
yorumluyorum'da "çocuklara yönelik program yapıp hp inceleyelim" derken spoiler vermişsiniz demek ki *insert shocked pikachu meme here*
Hakkını yediler prensesim
peki ya Harry Potter evreninde kilise, pazar ayini, İsa vb ögelerinin hiçbir yeri yokken Noel kutlamalarını hiç mi konuşmayacağız? :)
Paganlık işte bacım😅
İyi, kötü ve çirkin olmak üzere üç adet seçenek sunmuşsunuz. Bunlardan ayrıca fazla seçenek sunsanız daha isabetli yorum yapabilirdik. Ben 'iyi' seçeneğini işaretledim ama eğer bunlardan başka bir de çok iyi olsaydı o zaman iyiyi seçmiş olmayı tercih ederdim. Tabii ki bu anketiniz küçük bir anket ama bu üç seçeneğin olduğu haliyle pek değişken sonuçlar alamayacağınızı bilin.
Kitapları okuduktan uzun bir süre sonra filmleri oturup izledim ve her izlediğimde gözlerim Peeves'i arıyor.
Ah şu 201 bin. Ne olacak Geekyapar'ın hali.
videoda 15 kere hatırlamıyorum falan deniliyor
Bu söyleyeceğim belki filmlerin nostaljisi ile ilgili de olabilecek bir pozitif önyargı ama ilk üç filmin yeri çok başka. Chris Colombus'un dünya yaratım ve yansıtmadaki başarısı ve onu ikinci filmde oldukça iyi geliştirmesi; ayrıca Alfonso Cuaron'un 3.filmdeki sinematografik kalitesi bende ilk 3 filmi ayrı bir yere koyuyor, neredeyse ayrı bir trilogy gibi düşünüyorum. Sonraki filmlerde yer yer ilgimi çok kaybettim ki bunda Michael Gambon'ın Richard Harris'den sonraki korkunç Dumbledore performansının da yeri var sanırım.
Hogwartsta okumak ucretsiz. O para sadece kitap, asa vs için.
Burs ve fon var kimsesiz büyücüler için. Mesela tom riddle zamanında o şekilde eşyaları almıştı
! O sakallı şişko var ya çok mantıklı konuşuyor ! :D :D
buradan Yiğitcan ' a ve Berna ' ya selamlar (Lütfen yiğitcanın sakallı fotosunu koyup altınada "Allahuekber" bağırışınıda koyarmısınız) :D :D
Berna'sız Harry Potter'la ilgili video çekmek de ne bileyim...
10 yaşında ilk sinema deneyimimi annemle gittiğim bu filmle yaşamıştım. Sonra gelenek oldu ve hep annemle sinemada izledim Harry Potter filmlerini. Ana karakterlerle yakın yaşta olmak ve her seride onlarla büyümek güzeldi ama annem her filmde daha fazla uyuklamaya başladı... Genel olarak o fantastik dünyayı sevenler için efsane bir seridir çünkü mesele sadece film değil o dünyanın içinde kendimizi hayal etmemizdir. Ama filmler daha güzel olabilir miydi, tabi ki olabilirdi... Not: Ateş Kadehi filminde Hermonie'ye aşık olmuştum
esmer abi ne diyosa o aynen katılıyorum söylediği her şeye
İşte bu ya!! Slytherin proud!!! Adamsın Cevdet!
Ya Berna olmadan Harry Potter mı konuşulur abi? Kabul edilemez. Püüüü!
anket şıkları iyi kötü çirkinse eğer Clint Eastwood, Lee Van Cliff ve Eli Wallace ın efsanesi İyi Kötü Çirkin i bi çekiverin deaaa
Heeeyt be uzunzamandır bunu bekliydum
Başlamışken diğer filmleri de çeksersiniz umarım
Müzik güzel "rock star" da iyi taklit etti.
Lotr dan sonra beklediğim seri.Teşekkürler geekyapar ve can türkdoğan dedem
dumbledor: evet harika ve adil bir yila hosgeldiniz genc buyuculer
:dumbledor: merhaba harry guzel cuppe grifindora 50 puan :D
masadaki miss peregrine şeysisisi
Gelecek hafta Sinema Günlükleri çok eğlenceli olacak 😄
Neden artık hikayenin oluş sırasına göre ilerlemiyorsunuz?
Snape in boş yere kırdığı puanları Dumby reis geri verdi
Harry Potter en başından film değil dizi olmalıydı. Ta ortaokulda ilk filmini izleyip de kitabın yarısından fazlasının filmde olmadığını görünce bu kanıya varmıştım.
Bu benim çocukluğumun filmiydi be. Sevindim incelemenize.
Hagriti cevdet canver oynamamış mı :O
Gözüm Berna ablayı aradı:)
Ct den epik fakir taklidi 18:55 jfjejeiie
Bi rewatch atayım Pattinson reyiz var sonuçta
Transformasyon da doğru bir kelime olmasına rağmen özellikle belirteyim ki McGonagall'ın dersinin adı ''Transfiguration''
Vay be HP incelemesine Hagrid gelmiş
"kullanın artık öğrendiniz" puhahahaahah
İzlerken neyse diye diye izledim ama yok dayanamıcam kusura bakmayın ehehe
İlk olarak büyüyü yapabilmeleti için kelimelerin doğru telaffuz edilmesi ve asa hareketinin doğru yapılması önemli ve yaptığın şeyi kastedmen gerekiyor mesela affedilmez lanetleri herkes yapamaz çünkü gerçekten acımasız lanetlerdir. Hermione'nin büyüleri yaparken diğerlerinin zorlanması da bu yüzden. Hermione çalışkan ve sürekli okuyup deneyen biri bu yüzden o yapabiliyor.
Ron konusunda çok haklısınız işlevi gerçekten sadık bir dost olması o kadar ki onu da dördüncü filmde yerine getirmiyor.
Şapkanın binalara yerleştirme sahnesinde de böyle düşünmeniz çok doğal çünkü film de işlenişi yanlış. Aslında şapka herkesi yerleştirirken yorum yapıyor konuşuyor ama bizim baş karakterimiz Harry olduğu için bir tek onunkini veriyor. Yani Harry'nin Slytherin olmasın modunu kimse duymuyor ve bilmiyor.
Kader konusunda da ömercan abiye katılıyorum. Ama seri aslından bir kehanet üzerine kurulmuş. Biz bunu her ne kadar beşinci filmde öğrensek de aslında olan her şey kehanetin sebebiymiş. Aslında Dumbledore'un Harry'nin başına gelenlere bu kadar kayıtsız kalmasındaki sebepte aslında kadercilik veya onu geleceğe hazırlama diyebiliriz.
Ct elindeki meyi yeri geliyor baget, yeri keliyor zopa, yeri geliyor oklava gibi kullanıyor, gözümü alamadım, hipnotize oldum resmen. “Orda neden mey var?” sorusunu bile unutturdu valla. Her neyse. Harry potter serisine devam etmek isterseniz bi sponsor bulup portoya gitmenizi, şehrin filme, filmin şehre etkisini görmenizi, hatta serinin devamını belki orda çekmenizi öneririm. Ben bu incelemeyi öyle bi konseptle izlesem keyiften çatlayabilirdim. Sevgiler.
Twilight ile arasındaki mesafeyi yıllarca korumayı başarmış olan bunca insana ettiğin şu ihanet unutulmayacak CEVDET CANVERR
haklısın, bence kanala bişe yapalım, darbe yapalım, o nalet olasıca canı cehenneme pislik filmi izlettirecekler bize, filmi sevene bişe demiyom bu arada, hani sadece filmden nefret etsem neyse, ben oyuncularınıda sevmiyom
İlkokuldayken bizim okul bu filme tüm öğrencileri götürmüştü, bizim okulun böyle etkinlikleri olurdu.
Tekrar vizyona girdi ve sinemada izleme şerefine nail oldum güzel deneyimdi 2001de gibi hissettim
Video çok cazip görünüyor fakat maalesef yarın fizik sınavım var :(
arkadaş koca 50 dakikayı bi Spawn bi Scarface için harcasanız ne güzel oluridi
Ağlayarak güldüm siz çok yaşayın
Harry Potter'ın diğer filmleri bu ekip tarafından incelendi mı? Kanala baktım ama bulamadım.
Atahan daha incelenmedi.
51:47 jhbhjvjhvjhvhjvhj
Hagrid Cevdet abi demi haha buldum işte
Bu sohbete Mösyö Taha gelmeliydi
Evrenin üzerine düşündüğümüzde affedilemeyecek kadar çok tutarsızlık var. Ancak yine de olay örgüsü sayesindr kotarıyor.
32:38 ve 48:49 kendime not :D
Lütfen serinin bütün filmleri gelsin.
Bir ara Dog Day Afternoon'u da inceleseniz ne güzel olur, hatta dakikalarca Al Pacino öveneceğiniz herhangi bir film bile olur. Heat'de hiç yetmedi.
Video boyunca çok güldüm ve güzel olmuş ama Hogwarts'da okumak bedava Rowling tarafından onaylandı
Emrah Potter " bir asam bile olmadı "
Bazı filmlerin yaşları vardır Harry potter, twilight böyle filmlerdir 25 yaşında izlersen hiçbir keyif alamassın iyi ki tam yaşında izlemişim bu filmleri
Harry Potter ın yaş aralığı oldukça geniş ve kişiye göre değişir ama Twilight ın giderinin olması için şu herkesin emo olduğu 2010 un başlarında ya da lise 1-2 dönemlerinde izlemen lazım net :d
@@skyskyskysky553aynen lise 2 de izlemişim sene de 2010 du sen bir sherlocksun
bu arada "not slytherin ehhh?" i yıllardır kendi şakam gibi kullanırım, teşekkürler ct
26.40 ; CT ne yaptı etti yine kakaya bağladı 🤣
31:39 Ahahaahajsjajja
Harry Potter'da doğru hatırlıyosam büyüleri asa hareketiyle yapılıyordu.
Ahahaha hiç böyle bakmamıştım ulen bu mevzulara... Hakketen götmüş Hogwartslılar :)
abi şu sikindirik twilight filminden sonra vampirle görüşme yi çekin de vampir teması nasıl işlenir anlasın bilmeyen.
Yayınlanışının üzerinden bayağıı bir zaman geçmişken, karantina sağolsun izleme imkanı buldum geekyapar ekibinin HP incelemesini. Bir potterhead olarak, verdikleri tepkilerin bir çoğunu anlıyorum, zira film pek çok şeyi yansıtmada yetersiz kalıyor. Ama bu videoyu çekerken keşke yanınızda bir potterhead olsaydı (mesela Berna) sizin için havada kalan ya da yanlış anlatılan konuları açığa kavuşturabilirdi. Zira ufak ya da gereksiz gibi görünen çoğu ayrıntı daha büyük bir hikayeye build-up etmekte. Neden asa büyücüyü seçer? Slytherin önyargısı nasıl kırılıyor? Dumbledore yaptığı pek çok şeyi neden yapıyor, Harry'i neye hazırlıyor? Bunların hiçbiri havada kalmıyor aslında.
Sinema Günlükleri 2000'lere geldi artık bu kesinleşti, Requiem For A Dream gelebilir artık sanırım tabi incelemesini yapmak için bir kez daha izleyecek dirayetiniz varsa :d
Ayrica 3. film yani azkaban tutsagi'ndaki iyi-kotu karakter twisti sirius uzerineydi, snape ile ilgili bir durum yok orada. Olmadi CC.
56:36 kakskekakakksjsjsjajsjsjs ömcörden duyduğum en haklı isyan
Filmi izliyorum, bir de gelip bu videoyu izliyorum. Ama her seferinde
Kitapları, filmlerden sonra okuyan biri olarak; film sanki kitaptan çoktan seçmeli sahneleri çekip birleştirmişler hissi verdi. Filmler kötü gelmeye başladı. Bu normal bişey olabilir tabi.
Back to the future konuşsanız,keyifle dinlesek.
Lütfen ikinci film gelsin benim favorim Sırlar Odası