7:40 Su: 16-22 derece 8:30 1 kg suya 1,6 ile 1,8 kg un 9:40 8 kg suya 13 kg un 10:20 1 kg suya 40-60 gr tuz (şef 50 gr attı) 11:20 1 kg suya 1 gr maya 12:09 tüm malzemeler tam liste :d 16:49 balkabağı görüntüsü 17:58 15 dk 1. ayarda 18:40 2-3 dk hızlı ayar 20:29 8-24 Saat oda sıcaklığında üstü kapalı (ıslak bez veya temiz naylon) 22:00 bütün halde iki saat dinlenme
Farkındaysanız ücretsiz bir şekilde restoranınız ve eviniz için nasıl Napolitan pizza hamuru yapılacağını anlatıyor video! Böyle paylaşımcı, egodan uzak zihniyetlere hayranım!İtalyanların videolarınDa bu kadar detay yok.Tekrar dile getirmek istedim Ellerinize sağlık
Öncelikle ellerinize ve emeğinize sağlık. Sektörde çalışan biri olarak karşılaştığım en büyük sorunlardan birisi de ustalarımızın yada alanında uzman arkadaşilarımızın yaptıkları işi bir sır gibi saklayıp, reçetelerini yada bilgilerini kendileri ile beraber mezara götürmeleri, oysa ki paylaşmak ve isimlerini ilelebet yaşatmak varken yok olmayı tercih etmeleri çok üzücü. Bu bağlamda sizlere çok teşekkür ederim katkılarınız ve isminiz daim olsun.
Özgür Bey'in yalın ve açıklayıcı anlatımı son derece faydalı bir video olmasını sağlamış. Emeklerine sağlık. Ancak tüm saygımla beraber bu videoda anlatılanların hiçbiri zaten bir sır değil. Napolitan pizzasını standartlaştırmak ve korumak üzere kurulmuş ve kısaltması AVPN olan kuruluşun internet sitesinde tüm bu bilgileri, reçeteleri bulabilirsiniz. Yani aslında burada bir sır ücretsiz olarak paylaşılmış durumda değil, çünkü bu zaten sır değil. Bu arada ilgili kurumun web sitesi " www.pizzanapoletana.org/en/ " şeklinde. Benim burada en memnun kaldığım Özgür Bey'in bu standartlara ulaşmak ve yerine getirmek için gösterdiği çabalar. Umarım yemeğe kendisi gibi değer veren nice insanlar bu sektöre katılır. Saygılarımla..
@@onuralpyetginer4534 Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bizim dönemimiz de maalesef reçeteleri yada böyle güzel anlatımları bulabileceğimiz bir platform daha doğrusu internet yoktu. Ayrıca bu videoda ki bilgiler şu an ne kadar yalın ve sade geliyorsa da o zamanlar bir o kadar ulaşılması zor ve sır dı. Çünkü bu günkü kadar çok ne bu işin ustası vardı nede bu iş bu kadar revaçtaydı. Öyle bir zamanda çıraklık yapıp ta bugünleri gören birisi olarak nacizane bu yorumları yazdım. Size katılmakla birlikte bu ve benzeri paylaşımları bu kadar güzel, yalın ve hakkını vererek yapılan her türlü işi de destekliyor yenilerini de sabırsızlıkla bekliyorum. Paylaşmak iyidir.
Cok bilgilendirici bir video olmus, tesekkurler. Ozgur Bey' in tutkusu, yaptigi iste en iyisini yapmaya calisip ulkemizde standartlari yukseltmesi ve Vedat Milor' un de isini iyi yapan seflerimize bu sekilde destek olmasi takdire sayan 👏
Teşekkürler Güzel video için. 4x4 lük olmuş gayet özgüvenli ne yaptığını bilen, meseleyi gramajlara sıkıştırmadan ustalığı öne çıkaran ve değişkenlere hazır olan bir usta. Hamur ustalığı böyle olmalı. Belliki sürekli kendini yenileyen bir insan Özgür bey. ilk defa pizza hamur tarifini Türkçe dinledim. böyle bir kaynağa rastlamadım Türkçe daha önce. Elbette pizza hamurunda farklı sunumlar tarifler vs var ingilizce olarak. ancak bu seviyedeki bir tarif den sonra şu daha doğrudur demek yanlış. işin içinde Vedat Milör olunca tabiki bu tarz videolar gelir. inanılmaz keyif aldım bir kaç kere daha izlemem lazım. Özgür bey' e eline sağlık diyorum başarılarının devamını dilerim
ancak bu kadar olur.... her şey için teşekkürler ellerinize yüreğinize sağlık özgür bey.. Sn vedat milor, ne söylesem az gelir.. gerçekten 1 numarasınız.. teşekkürler..
Çok özel bir video, emeğiniz için teşekkür ederiz. Az kişi tarafından izlenmesi video içeriği ile ilgili değil, TH-cam kullanımınızla alakalı sanırım. Umarım hak ettiği izlenim sayılarına kısa zamanda ulaşırsınız.
Senelerdir Italia Squisita kanalindan neapolitana vera pizza hamuru dinliyorum. Arkasindaki teorileri anlatmiyorlar. Vedat Milor ve NAPPA sefimize bol tesekkur ediyorum. Gidip hamurumu yapayim.
Bu video serisine bu kadar geç ulaştığım için kendime kızıyorum. Tek kelime ile süper anlatım detaylar hepsi mükemmel. İlk fırsatta İzmir’e gelip lokalinizi ziyaret edeceğim . Ben yurt dışındayım, oğlumun İzmir’de okuyor olması size uğrama ihtimalini yükseltti . Görüşmek üzere
Fırın harici her şeyi yapmak mümkün lakin o fırındaki kısa süreli pişirme bu pizzayı Napoli pizzası yapan asıl etken. Nappo pizzayı denedim, Napoli'de Sorbillo ve Da Michele'de ne yerseniz Nappo da da aynısı.Bunu 1 sene boyunca tüm ünlü pizzacıları Napoli'de denedikten sonra rahatlıkla söyleyebilirim. Gitmeden de yemek isterseniz deneyin.Muazzam.
Mükemmel bilimsel bir video olmuş. Tebrik ederim. Bir katkıda ben vermek istiyorum. Bir Fen Bilimleri öğretmeni olarak düzeltme yapmak istediğim nokta şu. Tuz suda erimez, çözünür :)
Vedat abimizin ,gazetede pizza ile ilgili küçük bir dipnotu aklıma geldi.Şöyle diyordu; İnce hamurdan pizza değil lahmacun olur...🙏🙏😊😊 haklıydı çünkü...
Hocam merhabalar suyun bilinen yoğunluğu 1000kg/m^3 tür. Bu da 1kg/L demektir. Yani 1 litre su da koysak 1 kilogram su da koysak ikisi de aynı şeydir. Teşekkürler.
Sözde özel tariflerini kendine saklayan kibirli ve sır dolu ustaların izleyip utanmasını diliyorum. Videoda özgüven, ustalık, iyi niyet ve işine saygıyı çokça görebilirsiniz 👏 👏 👏
12:10 yazılı tarif ile ustanın konuşmak suretiyle verdiği ölçüler arasında farklılıklar var. Usta 8 kg’lık suya 400 gr tuz demiş, paylaşılan görselde 50 gr yazıyor.
Ilginç. Buradaki tarif Gino Sorbillo dahil birçok italyan pizzacidan farklı şekilde yapılıyor. Aklım karıştı. Tuz miktarı, malzeme sırası ve su miktarı dahil çok farklı geldi. Emeğinize sağlık çok güzel bir içerik.
Özgür hocam emeğinize sağlık çok güzel bir içerik olmuş birde poolish ve biga mayalanma tekniklerini olduğu bir video yayınlayabilir misiniz. Saygılar.
@@kitkattr Sayin Kılınçlar, 1. bölümde bahsettiğiniz Esposito 1890'larda Kraliçelere piza yaparken ticari mayalar daha dünyaya yayılmamıştı (anladığım kadarıyla 1879'da İngiltere'de başlanmış ticari maya üretimine). Napoliten pizayı ticari mayayla özdeşleştirmek zorunda mıyız?
@@kofteci408 Saccharomyces cerevisiae yani bira mayasi dedigimiz seyin tarihi 10 bin yildan fazladir. Yine Pasteur 1858'de Esposito'dan once bu maya ile alkolik fermenasyonu kesfetti
@@kitkattr Onu biliyorum Sayın Kılınçlar. Merak ettiğim başka. Bakkaldan küp halinde soğukta muhafaza edilen yaş maya almadığına göre, bu bira mayasını nasıl yaşatıp sürekliliğini sağlıyordu? Mayayı poolish ya da biga aşamasından geçirmese bile ekşi hamur mayası gibi saklayıp, o kıvamda mı kullanıyorlardı? Ben yaptığım hiç bir hamurda mecbur kalmazsam ticari maya kullanmıyorum, 20 seneden beri yaşattığım doğal mayayı kullanıyorum--ondan dolayı arkadaşın sorusu ilgimi çekti.
Pizza hamurunun icinin havali olmasi ve kitir kitir olmasi icin ne yapilmali demek istedigim pizza pistikten sonra hamurun icinde hava kabarciklari ve citir olmasi icin ne yapmali bunu en iyi American pizza firmasi pizza Hut yapiyor yardimci olursaniz sevinirim kolay gelsin tesekurler
Şefim merhaba, Bu hamuru evde makine olmadan elde yoğurarak elde etme imkanımız *var mı acaba? Eğer elde açarak elde edebilirsek, bunu başarmak için bir püf nokta var mıdır? Teşekkür ederim.
İzninizle ikinci bir soru, Sayın Kılınçlar: bahsettiğiniz vasıflara haiz unu nerden temin edeceğiz Türkiye'de? Örneğin bana ekşi hamur ekmeği için tavsiye edilen Karahan Organik unları, çok değişik vasıflara sahip. Sizin kullandığınıza benzer unu edinemezsek, uygulama baştan aksar.
Merhaba ben hamuru aynen dediğiniz gibi yapıyorum ama 1 gece dinlendirten sonra hamurum poolish e benzer bir görüntü oluşturuyor rahat açamıyorum neden acaba
Merhaba, Dinlendirme kısmını videoda tam olarak anlamadım, yoğurduktan sonra dışarda 1 gün mü dinlendirmeye bırakıyoruz? 2 saat dinlendirme diyor videonun ileriki kısmında bu 2 saat ne oluyor?
Şefik 8 ila 24 saat dinlenmeli dediniz sonra iki saat dediniz hangisini yapalım ayrıca yumak yani beze yaptıktan sonra en az ne kadar dinlenmeli lütfen cevaplayın önemli
Biz basladigimizda piyasada 00 un yoktu. ne yerli ne ithal. Bu problemi kendimizx cozmek zorunda kaldik. Bongiovanni Torino kullaniyoruz, kendimiz ithal ediyoruz. Artik piyasada yerli ve italyan muhtelif 00 unlar bulmak mumkun
pizza hamurunu yoğururken üstündeki kapağı neden kapattığınızı anlayamadım. Zaten boş ve hava alıyor. Üstüne bir tane metal çubuğun kapatması ne anlama geliyor? hamur dökerken dahil o metale temas ediyor zaten. kapatıp izole edinlen ürün tam olarak ne anlama geldiğini anlamadım.
Tarif aşamaları çok güzel ancak verilen miktarlar biraz kafamı karıştırdı; tuz bir yerde 400 gram denilmiş bir yerde 50 gram. Tamam birim suya 50 gram toplamda 400 gram olacak ama görselde 8 kg su, 13 kg un, 50 gram tuz, 8 gram maya yazdığı için kafa karıştırıyor. Bir diğer kafa karışıklığı da mayada, 8 gram maya 8 kilo su için mi yoksa birim kiloya 8 gram maya mı olacak? Yani 8 kilo suya 64 gram maya mı ilave edilecek? Vedat bey mümkünse video açıklamasına birim su miktarına göre eklenecek malzeme birimlerini yazarsanız çok daha aydınlatıcı bir video olur, hem ustamızın hemde sizin ellerinize sağlık, emekleriniz için teşekkür ederim.
O zaman şunu dosyayı buraya bırakalım. Meraklıları için "Gerçek Napolitan Pizza" için gerekli olan tüm kriterler bu pdf'te. www.pizzanapoletana.org/public/pdf/disciplinare%202008%20UK.pdf
Merhaba. Evde hamuru aldıktan sonra 1 gün dışarıda bekletmek sorun olur mu? Genelde 2 saat dışarıda bekletip hamur bölünüp dolaba alınıyor ve bir gün dolapta bekletip pişirmeden 2 saat önce çıkartılıyor. Maya oranı diğerlerine göre çok az olmasından dolayımı 1 gün dışarda bekletilebiliyor?
Genova italyada başladım bu ise 1997 den beri pizza yapıyorum kanada vatandasiyim turkiyede is ariyorum. cok ozel teknik ve islemleri ve kendimi gosterebilicegim bir alan ariyorum.acik fikirli arkadaslarla pizza konusunda görüş alış verisinde bulunmak isterim herkese saygılarimla .
Kaç derecede olduğuna göre o da değişir, saf suyu NK’da kullanmıyoruz. Anlatmak istenen hacim ölçüsü yerine herşeyi ağırlık olarak hesaplamak hata yapmayı engeller.
Şimdi öyle düşünmeyin evde yapacaksanız ve 2-3 pizza yapacaksanız daha spesifik değerlere ulaşıyorsunuz. Yani 80 pizzalık hamurda bu böyle olmuyor tabi. Bir de tarifi veren kişinin evi sıcaklığı, nemi vs si bir sürü değişken var, o tarif o şartlara uygun olabilir. Siz de deneyerek kendi spesifik rakamlarınıza ulaşabilirsiniz.
Nappo'ya defalarca gittim. Benim için Türkiye'deki en başarılı pizzacı. Çooook kasacak olursam 2-3 not düşebilirim: Birincisi, bazen pizzalarında domates tadı fazla baskın olabiliyor. Özellikle biraz ekşiye kaçtığında pizzaya yakışmayan bir tat profili ortaya çıkabiliyor. Ama bu sadece 1 defa başıma geldi, hiç uğraştırmadan yeni pizza yapıldı. İkincisi, menüdeki pizzaların hepsi güzel kombinasyonlar değil. 2 gün önce tulum peynirli, rozbifli ve rokalı bir pizzalarını denedim. Bir kere de (yanlış hatırlamıyorsam) limonlu ve kıtır soğanlı bir pizzalarını denedim. Bence ikisinin de menüde yeri yok, çünkü zaten pizzaları ne kadar basitse o kadar lezzetli. Son olarak biraz daha fazla domuzlu jambon seçenekleri olursa daha da seveceğim. Prosciutto, bresaola, hatta belki mortadellayla (özellikle o rozbif yerine) birlikte çok güzel şeyler ortaya çıkabilir. Ama çok belli ki tutku ve bilgiyle yapılan bir iş. Başarılarının devamını dilerim.
Video çok güzel ancak evinde pizza yapanlar için fazla bir işe yaramaz. O taş fırından olmadığı sürece napoliten pizza tadına yaklaşmak imkânsız maalesef.
Sayın Kılınçlar, bana Trabzonlu Ahçı Rahmi Usta'nın lokantasında ramazan pidesi ve trabzon pidesi hamuru yapmayı öğreten hamur ustası Başaran Usta , 1 kilo una 30 gram tuz koyuyordu. Marmara adasında, kol böreği ve simit ögreten ismini unuttuğum fırıncı arkadaş keza. Çanakkale'de hasbıhal ettiğim Gülen Pide'nin lahmacun ustası da aynı orandan bahsetti. Şu sitede Napoliten pizza yapmayı öğreten arkadaş da öyle: th-cam.com/video/8Q_9h6VKm9c/w-d-xo.html. Bundan çıkardığım sonuç, sizin damak zevkinizin daha tuzlu bir hamuru tercih ettiği, bundan dolayı kiloya 50 gr. kullandığınız, ve gerekirse daha az tuz kullanmanın hamurun esasını değiştirmeyeceği: doğru mu?
Dogru degil. Konumuz hic uzmanligimin olmadigi Trabzon pidesi ya da lahmacun degil. Onlarla ilgili yorum yapamam. Linkini verdiginiz Napoliten pizza tarifinde ise 600ml suya 30gr tuz kullanilmis, yani 1 litreye 50 gr. Benimle ayni oranda kullanmis.40-60 gram arasi kullanilabilir.
@@kitkattr Hocam şaka bir yana gerçekten işini layığıyla yapan nadir insanlardansiniz. Vedat Milore de sizi tanımamiza vesile olduğu için ayrica minnettarız...
plastiğin hamura teması hoş olmamış ,bu kadar ayrıntılı emekten sonra bu hata inanılır gibi değil ,temiz bir bezi tercih etmeliydiniz.Anadoluda ekmekçiler hep yarı ıslak bez kullanır.
7:40 Su: 16-22 derece
8:30 1 kg suya 1,6 ile 1,8 kg un
9:40 8 kg suya 13 kg un
10:20 1 kg suya 40-60 gr tuz (şef 50 gr attı)
11:20 1 kg suya 1 gr maya
12:09 tüm malzemeler tam liste :d
16:49 balkabağı görüntüsü
17:58 15 dk 1. ayarda
18:40 2-3 dk hızlı ayar
20:29 8-24 Saat oda sıcaklığında üstü kapalı (ıslak bez veya temiz naylon)
22:00 bütün halde iki saat dinlenme
20 kg un ayarları nasıl olur
Sagolasın😊🎉
Farkındaysanız ücretsiz bir şekilde restoranınız ve eviniz için nasıl Napolitan pizza hamuru yapılacağını anlatıyor video! Böyle paylaşımcı, egodan uzak zihniyetlere hayranım!İtalyanların videolarınDa bu kadar detay yok.Tekrar dile getirmek istedim Ellerinize sağlık
Aynen öyle valla
Herkesin evinde benzer hamur makinası olduğu varsayımıyla tabi..
Mesele italya unu yoksa herkes pizzacı olabilir evde
Öncelikle ellerinize ve emeğinize sağlık.
Sektörde çalışan biri olarak karşılaştığım en büyük sorunlardan birisi de ustalarımızın yada alanında uzman arkadaşilarımızın yaptıkları işi bir sır gibi saklayıp, reçetelerini yada bilgilerini kendileri ile beraber mezara götürmeleri, oysa ki paylaşmak ve isimlerini ilelebet yaşatmak varken yok olmayı tercih etmeleri çok üzücü.
Bu bağlamda sizlere çok teşekkür ederim katkılarınız ve isminiz daim olsun.
Özgür Bey'in yalın ve açıklayıcı anlatımı son derece faydalı bir video olmasını sağlamış. Emeklerine sağlık. Ancak tüm saygımla beraber bu videoda anlatılanların hiçbiri zaten bir sır değil. Napolitan pizzasını standartlaştırmak ve korumak üzere kurulmuş ve kısaltması AVPN olan kuruluşun internet sitesinde tüm bu bilgileri, reçeteleri bulabilirsiniz. Yani aslında burada bir sır ücretsiz olarak paylaşılmış durumda değil, çünkü bu zaten sır değil. Bu arada ilgili kurumun web sitesi " www.pizzanapoletana.org/en/ " şeklinde. Benim burada en memnun kaldığım Özgür Bey'in bu standartlara ulaşmak ve yerine getirmek için gösterdiği çabalar. Umarım yemeğe kendisi gibi değer veren nice insanlar bu sektöre katılır. Saygılarımla..
@@onuralpyetginer4534 Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bizim dönemimiz de maalesef reçeteleri yada böyle güzel anlatımları bulabileceğimiz bir platform daha doğrusu internet yoktu. Ayrıca bu videoda ki bilgiler şu an ne kadar yalın ve sade geliyorsa da o zamanlar bir o kadar ulaşılması zor ve sır dı. Çünkü bu günkü kadar çok ne bu işin ustası vardı nede bu iş bu kadar revaçtaydı. Öyle bir zamanda çıraklık yapıp ta bugünleri gören birisi olarak nacizane bu yorumları yazdım. Size katılmakla birlikte bu ve benzeri paylaşımları bu kadar güzel, yalın ve hakkını vererek yapılan her türlü işi de destekliyor yenilerini de sabırsızlıkla bekliyorum.
Paylaşmak iyidir.
Üniversite sınav sonucumu beklerken bu denli heyecanlanmıyordum, bu seri ne yaptı bana böyle :D
Anlatım diksiyon konuya hakimiyet ustalık hepsi bir arada takdire şayan
Cok bilgilendirici bir video olmus, tesekkurler. Ozgur Bey' in tutkusu, yaptigi iste en iyisini yapmaya calisip ulkemizde standartlari yukseltmesi ve Vedat Milor' un de isini iyi yapan seflerimize bu sekilde destek olmasi takdire sayan 👏
Sayın Kılınçlar, anlatımınız, üslubunuz, sadeliğiniz umarım diğer tüm meslektaşlarınıza örnek oluyordur. Sağlıklı bir yıl dilerim.
Sefim efsane bir anlatim yapmissiniz boyle detayli bir pizza hamuru anlatimi okadar dinledim baska yerde yok agziniza emeginize saglik
Her zamanki gibi, bilgi dolu bir video olmuş. Ellerinize sağlık.
Teşekkürler Güzel video için. 4x4 lük olmuş gayet özgüvenli ne yaptığını bilen, meseleyi gramajlara sıkıştırmadan ustalığı öne çıkaran ve değişkenlere hazır olan bir usta. Hamur ustalığı böyle olmalı. Belliki sürekli kendini yenileyen bir insan Özgür bey. ilk defa pizza hamur tarifini Türkçe dinledim. böyle bir kaynağa rastlamadım Türkçe daha önce. Elbette pizza hamurunda farklı sunumlar tarifler vs var ingilizce olarak. ancak bu seviyedeki bir tarif den sonra şu daha doğrudur demek yanlış. işin içinde Vedat Milör olunca tabiki bu tarz videolar gelir. inanılmaz keyif aldım bir kaç kere daha izlemem lazım. Özgür bey' e eline sağlık diyorum başarılarının devamını dilerim
Video terapi gibi olmuş elinize sağlık.
Ellerinize saglik Yolunuz Acik olsun hayirli kazanclar diliyorum pizaniz harika oldu
Harika paylasim emeginize saglik. Malzeme listedinde tuz 400 gram yerine 50 gram yazilmis bilginize.
ancak bu kadar olur.... her şey için teşekkürler ellerinize yüreğinize sağlık özgür bey.. Sn vedat milor, ne söylesem az gelir.. gerçekten 1 numarasınız.. teşekkürler..
Beklenen video... 👍🌿
Abi bir pizza ustası olarak taktir ettim sizi. Sertifika yı sonuna kadar hakediyorsunuz. Kolay gelsin
Devamı çabuk gelsin.
Çok özel bir video, emeğiniz için teşekkür ederiz. Az kişi tarafından izlenmesi video içeriği ile ilgili değil, TH-cam kullanımınızla alakalı sanırım. Umarım hak ettiği izlenim sayılarına kısa zamanda ulaşırsınız.
Daha 1 saat once yayinlandi:)
Senelerdir Italia Squisita kanalindan neapolitana vera pizza hamuru dinliyorum. Arkasindaki teorileri anlatmiyorlar. Vedat Milor ve NAPPA sefimize bol tesekkur ediyorum. Gidip hamurumu yapayim.
Tesekkurler
Güzel ve faydalı videonuz için teşekkür ederiz.
Bu video serisine bu kadar geç ulaştığım için kendime kızıyorum. Tek kelime ile süper anlatım detaylar hepsi mükemmel. İlk fırsatta İzmir’e gelip lokalinizi ziyaret edeceğim . Ben yurt dışındayım, oğlumun İzmir’de okuyor olması size uğrama ihtimalini yükseltti . Görüşmek üzere
Helal olsun size,emeğinize, tecrübenize.......... teşekkürler 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏sabah yapacağım inşallah
Fırın harici her şeyi yapmak mümkün lakin o fırındaki kısa süreli pişirme bu pizzayı Napoli pizzası yapan asıl etken.
Nappo pizzayı denedim, Napoli'de Sorbillo ve Da Michele'de ne yerseniz Nappo da da aynısı.Bunu 1 sene boyunca tüm ünlü pizzacıları Napoli'de denedikten sonra rahatlıkla söyleyebilirim.
Gitmeden de yemek isterseniz deneyin.Muazzam.
Mükemmel bilimsel bir video olmuş. Tebrik ederim. Bir katkıda ben vermek istiyorum. Bir Fen Bilimleri öğretmeni olarak düzeltme yapmak istediğim nokta şu. Tuz suda erimez, çözünür :)
Vedat abimizin ,gazetede pizza ile ilgili küçük bir dipnotu aklıma geldi.Şöyle diyordu; İnce hamurdan pizza değil lahmacun olur...🙏🙏😊😊 haklıydı çünkü...
Hocam merhabalar suyun bilinen yoğunluğu 1000kg/m^3 tür. Bu da 1kg/L demektir. Yani 1 litre su da koysak 1 kilogram su da koysak ikisi de aynı şeydir. Teşekkürler.
Sözde özel tariflerini kendine saklayan kibirli ve sır dolu ustaların izleyip utanmasını diliyorum.
Videoda özgüven, ustalık, iyi niyet ve işine saygıyı çokça görebilirsiniz 👏 👏 👏
🙏
çok iyi seri
12:10 yazılı tarif ile ustanın konuşmak suretiyle verdiği ölçüler arasında farklılıklar var. Usta 8 kg’lık suya 400 gr tuz demiş, paylaşılan görselde 50 gr yazıyor.
Bi pideci olarak sizi takdir ediyorum super is cikarmissiniz
Ilginç. Buradaki tarif Gino Sorbillo dahil birçok italyan pizzacidan farklı şekilde yapılıyor. Aklım karıştı. Tuz miktarı, malzeme sırası ve su miktarı dahil çok farklı geldi.
Emeğinize sağlık çok güzel bir içerik.
Tuz miktarı malzeme listesinde 50 gr yazılmış halbuki 1kg suya 50 gr diyor… hesabı ona göre yapın
Kendi pizzacımizi açacağız yakında :) çok teşekkür ederiz müthiş bilgiler...
Açtınmi pizzaciyi
İzmirli olmakla bir kez daha gurûr duydum. İşte bizim bu ciddiyete ihtiyâcımız var..
Muthis
Tesekkürler Video icin acaba zeytinyagi, seker yada bal konulabilirmi Ben yaptim sert oldu
Özgür hocam emeğinize sağlık çok güzel bir içerik olmuş birde poolish ve biga mayalanma tekniklerini olduğu bir video yayınlayabilir misiniz. Saygılar.
Gercek Napoliten pizzada poolish ve biga kullanmiyoruz
@@kitkattr Sayin Kılınçlar, 1. bölümde bahsettiğiniz Esposito 1890'larda Kraliçelere piza yaparken ticari mayalar daha dünyaya yayılmamıştı (anladığım kadarıyla 1879'da İngiltere'de başlanmış ticari maya üretimine). Napoliten pizayı ticari mayayla özdeşleştirmek zorunda mıyız?
@@kofteci408 Saccharomyces cerevisiae yani bira mayasi dedigimiz seyin tarihi 10 bin yildan fazladir. Yine Pasteur 1858'de Esposito'dan once bu maya ile alkolik fermenasyonu kesfetti
@@kitkattr Onu biliyorum Sayın Kılınçlar. Merak ettiğim başka. Bakkaldan küp halinde soğukta muhafaza edilen yaş maya almadığına göre, bu bira mayasını nasıl yaşatıp sürekliliğini sağlıyordu? Mayayı poolish ya da biga aşamasından geçirmese bile ekşi hamur mayası gibi saklayıp, o kıvamda mı kullanıyorlardı? Ben yaptığım hiç bir hamurda mecbur kalmazsam ticari maya kullanmıyorum, 20 seneden beri yaşattığım doğal mayayı kullanıyorum--ondan dolayı arkadaşın sorusu ilgimi çekti.
@@kofteci408 o yillarda Gercek Napoliten Pizza dedigimiz sey yoktu
Pizza hamurunun icinin havali olmasi ve kitir kitir olmasi icin ne yapilmali demek istedigim pizza pistikten sonra hamurun icinde hava kabarciklari ve citir olmasi icin ne yapmali bunu en iyi American pizza firmasi pizza Hut yapiyor yardimci olursaniz sevinirim kolay gelsin tesekurler
Bölüm 3 ne zaman geliyor :) Fazla ara verildi sanki
Yeni bölüm ne zaman gelecek acaba ?
Dakika 12.13'de malzemeler kısmında yanlışlık var. Tuz için 8 kilo suya 400 gram olması gerektiğini söylemişti.
Evet. 8kg icin 400g olacak
Yeni bölüm gelmiyor mu?
başladı koşun
Merhabalar Vedat Bey, acaba bu tarifteki hamurdan kaç tane pizza çıkıyor? Cevabını alma şansınız var mı?
yaklasik 85 adet cikar
Usta kulandigin ozel bir un varmi yardimci olursan sevinirim teşekkürler
mutfagin sicakligi bile etkiliyor aslinda seriyi, o yuzden pizzacini mixerin basinda olup sureci izlemesi gerekiyor
Un ve su nasıl olacak onda sınifta kaldım nereden bulunacak o un?
Üstadım, ülkemizin güzide insanı.. Size sualim var, maydanoz limon kürü her sabah içildiğinde fayda sağlar mı?
😀 Yani birçok alanda eğitim gördüm ama tıp eğitimim yok, biliyorsunuz.
Şefim merhaba,
Bu hamuru evde makine olmadan elde yoğurarak elde etme imkanımız *var mı acaba? Eğer elde açarak elde edebilirsek, bunu başarmak için bir püf nokta var mıdır?
Teşekkür ederim.
Tabi ki aynısı elle yapılabilir
İzninizle ikinci bir soru, Sayın Kılınçlar: bahsettiğiniz vasıflara haiz unu nerden temin edeceğiz Türkiye'de? Örneğin bana ekşi hamur ekmeği için tavsiye edilen Karahan Organik unları, çok değişik vasıflara sahip. Sizin kullandığınıza benzer unu edinemezsek, uygulama baştan aksar.
Artik piyasada bulabilirsiniz
@@kitkattr Piza unu olarak mı aramamızı tavsiye edersiniz?
@@kofteci408 00 un diye arayabilirsiniz
@@kitkattr Teşekkürler :)
@@kofteci408 tellioğlu değirmen 00 un satıyor.
Merhaba ben hamuru aynen dediğiniz gibi yapıyorum ama 1 gece dinlendirten sonra hamurum poolish e benzer bir görüntü oluşturuyor rahat açamıyorum neden acaba
tarifde 50 gr tuz diyor ancak o miktarlar icin 8x50=400 gr kullaniliyor. yanlis yazilmis
13 kilo un icin 8 gram yas maya cok az gibi gorundu bana!?
Merhaba, Dinlendirme kısmını videoda tam olarak anlamadım, yoğurduktan sonra dışarda 1 gün mü dinlendirmeye bırakıyoruz?
2 saat dinlendirme diyor videonun ileriki kısmında bu 2 saat ne oluyor?
Şefik 8 ila 24 saat dinlenmeli dediniz sonra iki saat dediniz hangisini yapalım ayrıca yumak yani beze yaptıktan sonra en az ne kadar dinlenmeli lütfen cevaplayın önemli
Un markası nedir? Ve nereden hangi firmalaradan temin edebiliriz tesekkurler....???
Biz basladigimizda piyasada 00 un yoktu. ne yerli ne ithal. Bu problemi kendimizx cozmek zorunda kaldik. Bongiovanni Torino kullaniyoruz, kendimiz ithal ediyoruz. Artik piyasada yerli ve italyan muhtelif 00 unlar bulmak mumkun
@@kitkattr çok teşekkürler...
Merhaba, kullandığınız unun markası nedir acaba?
Özgür kardeşim mutlaka kurs aç...
pizza hamurunu yoğururken üstündeki kapağı neden kapattığınızı anlayamadım. Zaten boş ve hava alıyor. Üstüne bir tane metal çubuğun kapatması ne anlama geliyor? hamur dökerken dahil o metale temas ediyor zaten. kapatıp izole edinlen ürün tam olarak ne anlama geldiğini anlamadım.
Güvenlik için hocam çünkü makinede daha hızlı ayar da var ve güçlü makineler
Tarif aşamaları çok güzel ancak verilen miktarlar biraz kafamı karıştırdı;
tuz bir yerde 400 gram denilmiş bir yerde 50 gram. Tamam birim suya 50 gram toplamda 400 gram olacak ama görselde 8 kg su, 13 kg un, 50 gram tuz, 8 gram maya yazdığı için kafa karıştırıyor.
Bir diğer kafa karışıklığı da mayada, 8 gram maya 8 kilo su için mi yoksa birim kiloya 8 gram maya mı olacak? Yani 8 kilo suya 64 gram maya mı ilave edilecek?
Vedat bey mümkünse video açıklamasına birim su miktarına göre eklenecek malzeme birimlerini yazarsanız çok daha aydınlatıcı bir video olur, hem ustamızın hemde sizin ellerinize sağlık, emekleriniz için teşekkür ederim.
Özgür bey yanıt verecektir.
Kg başına 50gr tuz. 8 kg için 400 gram. Sözlü olarak doğru anlatmışız ama yazı geçtiğimiz yerde hata olmuş, özür dileriz.
Kg başına 1g maya. 8kg için toplam 8g
Vedat bey videoda 400 gr tuz koyuldu fakat tarifte 50 yazılmis
Toplam 400g olacak hatali yazilmis
O zaman şunu dosyayı buraya bırakalım. Meraklıları için "Gerçek Napolitan Pizza" için gerekli olan tüm kriterler bu pdf'te.
www.pizzanapoletana.org/public/pdf/disciplinare%202008%20UK.pdf
Açıklamada tuz 50 gr denilmiş ancak 400 gr olacak
Merhaba. Evde hamuru aldıktan sonra 1 gün dışarıda bekletmek sorun olur mu? Genelde 2 saat dışarıda bekletip hamur bölünüp dolaba alınıyor ve bir gün dolapta bekletip pişirmeden 2 saat önce çıkartılıyor. Maya oranı diğerlerine göre çok az olmasından dolayımı 1 gün dışarda bekletilebiliyor?
24 saate kadar oda sicakliginda dinlendirebilirsiniz
👍👏💐💐💐
👏👏👏👏🌹🌹🌹🌹💖💖💖💖
Genova italyada başladım bu ise 1997 den beri pizza yapıyorum kanada vatandasiyim turkiyede is ariyorum. cok ozel teknik ve islemleri ve kendimi gosterebilicegim bir alan ariyorum.acik fikirli arkadaslarla pizza konusunda görüş alış verisinde bulunmak isterim herkese saygılarimla .
Valla benim aklımda bayadır bir pizzacı açmak vardı ama şuan şartlarım elverişli değil
İtalya kanada falan derken ne işin var TR de be usta. Oralara gitsene
www.stadlermade.com/pizza-dough-calculator/ pizza türlerine göre un-su-maya-tuz oranlarına ulaşabilirsiniz.
400 gr tuz koydu 50 gr tuz yaziyor ekranda ?
Malzeme listesi hatalı olmuş sanırım.
400g tuz
lt kg su''da fark etmez 1kg su 1lt aynidir sut ve diger sivilar degisebilir...
Kaç derecede olduğuna göre o da değişir, saf suyu NK’da kullanmıyoruz. Anlatmak istenen hacim ölçüsü yerine herşeyi ağırlık olarak hesaplamak hata yapmayı engeller.
👍👍👍🙏
Iyi gunler 13 kilo una 400 gr tuz cok degilmi
👍
Nasreddin hocanın kavuğu kıvamına geldi
Daha önce napolitan pizza tarifi vardı kanalda tam olarak şefin dediğinin aksine 474 gram un gibi bir tarif vardı. Direk kapatmıştım.
Şimdi öyle düşünmeyin evde yapacaksanız ve 2-3 pizza yapacaksanız daha spesifik değerlere ulaşıyorsunuz. Yani 80 pizzalık hamurda bu böyle olmuyor tabi. Bir de tarifi veren kişinin evi sıcaklığı, nemi vs si bir sürü değişken var, o tarif o şartlara uygun olabilir. Siz de deneyerek kendi spesifik rakamlarınıza ulaşabilirsiniz.
Evde yapmak istiyorum kuzularıma ama pek bişey anlamadım
Nappo'ya defalarca gittim. Benim için Türkiye'deki en başarılı pizzacı. Çooook kasacak olursam 2-3 not düşebilirim:
Birincisi, bazen pizzalarında domates tadı fazla baskın olabiliyor. Özellikle biraz ekşiye kaçtığında pizzaya yakışmayan bir tat profili ortaya çıkabiliyor. Ama bu sadece 1 defa başıma geldi, hiç uğraştırmadan yeni pizza yapıldı.
İkincisi, menüdeki pizzaların hepsi güzel kombinasyonlar değil. 2 gün önce tulum peynirli, rozbifli ve rokalı bir pizzalarını denedim. Bir kere de (yanlış hatırlamıyorsam) limonlu ve kıtır soğanlı bir pizzalarını denedim. Bence ikisinin de menüde yeri yok, çünkü zaten pizzaları ne kadar basitse o kadar lezzetli.
Son olarak biraz daha fazla domuzlu jambon seçenekleri olursa daha da seveceğim. Prosciutto, bresaola, hatta belki mortadellayla (özellikle o rozbif yerine) birlikte çok güzel şeyler ortaya çıkabilir.
Ama çok belli ki tutku ve bilgiyle yapılan bir iş. Başarılarının devamını dilerim.
Video çok güzel ancak evinde pizza yapanlar için fazla bir işe yaramaz. O taş fırından olmadığı sürece napoliten pizza tadına yaklaşmak imkânsız maalesef.
@zorbeysevinç web ve videolarina bakabilirsiniz
Su oranını arttırın deneyerek evde de en iyisini bulmak mümkün…
Sayın Kılınçlar, bana Trabzonlu Ahçı Rahmi Usta'nın lokantasında ramazan pidesi ve trabzon pidesi hamuru yapmayı öğreten hamur ustası Başaran Usta , 1 kilo una 30 gram tuz koyuyordu. Marmara adasında, kol böreği ve simit ögreten ismini unuttuğum fırıncı arkadaş keza. Çanakkale'de hasbıhal ettiğim Gülen Pide'nin lahmacun ustası da aynı orandan bahsetti. Şu sitede Napoliten pizza yapmayı öğreten arkadaş da öyle: th-cam.com/video/8Q_9h6VKm9c/w-d-xo.html. Bundan çıkardığım sonuç, sizin damak zevkinizin daha tuzlu bir hamuru tercih ettiği, bundan dolayı kiloya 50 gr. kullandığınız, ve gerekirse daha az tuz kullanmanın hamurun esasını değiştirmeyeceği: doğru mu?
Dogru degil. Konumuz hic uzmanligimin olmadigi Trabzon pidesi ya da lahmacun degil. Onlarla ilgili yorum yapamam. Linkini verdiginiz Napoliten pizza tarifinde ise 600ml suya 30gr tuz kullanilmis, yani 1 litreye 50 gr. Benimle ayni oranda kullanmis.40-60 gram arasi kullanilabilir.
@@kitkattr Teşekkurler. Ben 1 kilo una tuz oranınla 1 kilo suya tuz oranını karıştırdım.
Pizza yapmaktan vazgeçtim bu videodan sonra şartlar çok fazla
Adam baya reçete vermiş. Al bunu aç işletmeni :)
Neden yaş maya
Makinada 2 saat butun halde daha sonra 8 ,24 saat
Annem daha güzel yapıyor
Hepimizin annesi öyle 🙏
@@kitkattr Hocam şaka bir yana gerçekten işini layığıyla yapan nadir insanlardansiniz. Vedat Milore de sizi tanımamiza vesile olduğu için ayrica minnettarız...
Swag!
Hocam 8 kg su ile 8 lt su aynı yoğunluğu 1 :D
Su +4 derecedeyken dogru:) ayrica litre ile olcerken silme hesabi yaparsiniz. Yine goz aldanir. Oysa kilogrami hassas terazi olcer 😉
@@kitkattr araştırmanı öneririm
@@furkangozlugol669 😂
Saf suyun öz ağırlığı 1 dir. Akü suyu kullanırsan pizza yavan olur 😂
@@ozkoktuncay aynen bilader gidip çeşme suyu dökcez
plastiğin hamura teması hoş olmamış ,bu kadar ayrıntılı emekten sonra bu hata inanılır gibi değil ,temiz bir bezi tercih etmeliydiniz.Anadoluda ekmekçiler hep yarı ıslak bez kullanır.
.
Ya cok abartiyorsunuz nasada roket motorumu yapiyorsunuz ,bizde 30 yildir bu isi yapiyoruz .