Türkiye'de Kalmak mı Gitmek mi? | TGB vs LIBERAL

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 21 ส.ค. 2024
  • Canlı Yayın ► tt.gt/CanliYayin
    -
    Cüneyt Özdemir katıl butonuna basmak için ► tt.gt/Katil
    Cüneyt Özdemir kanalına abone olmak için ► tt.gt/AboneOl
    -
    Suppi'ye ulaşmak için ► suppi.org
    Suppi'ye üye ol hemen izle ► tt.gt/UyeOl
    -
    Bidolubaskı Cüneyt Özdemir bardaklarına ulaşmak için ► tt.gt/bidolubaski
    -
    Patreon'dan destek Olmak İçin ► tt.gt/PatreonD...
    Ethereum ile destek olmak için ► tt.gt/Ethereum...
    Solana ile destek olmak için ► tt.gt/SolanaDe...
    -
    Tüm Videolar için ► tt.gt/Videolar
    Shorts Videolar için ► tt.gt/Shorts
    Yeni Videoları Kaçırmamak İçin ► tt.gt/CuneytOz...
    -
    İkna'nın bu haftaki bölümünde "Türkiye'de kalmak mı, gitmek mi? tartışılıyor. Deniz Uras soruyor, konukları tartışıyor.
    -
    Sosyal Medya Hesapları ►
    tt.gt/cuneyt
    / cuneytozdemir
    / cuneytozdemir
    #CanlıYayın #CüneytÖzdemir #SonDakika #tgb #liberal #ikna

ความคิดเห็น • 307

  • @BerkArel
    @BerkArel ปีที่แล้ว +77

    Aynı kıyaslamanın part 2 olarak yurtdışına giderek bu süreci bizzat deneyimleyen taraflarla da çekilmesi çok iyi olacaktır. Arkadaşlarımız teorik ve ideolojik olarak söyledikleri şeylerde kendi perspektiflerinde haklı olabilirler ancak bu süreci şahsen yaşamadıkları için gerçekçi bir yorum yapma şansları da zor. Sağdaki arkadaş farklı bir topluma ve kültüre adaptasyon sürecinin zorlukları hakkında bir fikir sahibi değilken, soldaki arkadaş da daha adil ve iyi yaşam standartlarının ona sunabileceği konfordan habersiz. Bu konfor için adaptasyonun her türlü zorluğuna katlanmayı seçmiş biri ile adaptasyonun zorluklarını görerek bu konfora değmeyeceğini düşünen taraflar daha rasyonel ve yerinde değerlendirmeler yapabilir diye düşünüyorum. Bu tartışma yurtdışına gitme tercihinden ziyade bir insanın yurtsever ve toplumcu duygularının, liberal ve bireyci duygularıyla ideolojik temellerde karşı karşıya getirilmesi olmuş.

    • @WizardofOz854
      @WizardofOz854 ปีที่แล้ว +3

      cok haklisin ikisinin de dunyadan haberleri yok

    • @sinandayitr
      @sinandayitr ปีที่แล้ว +1

      Çok boş bir yorum yapmışsın.

    • @WizardofOz854
      @WizardofOz854 ปีที่แล้ว

      @@sinandayitr ne verelim abime? Bir yanda 18. - 20. yuzyil civarinda bir yerde sikisip kalmis TGBli milliyetci kardesimiz... oteki yanda yurtdisinda gocmen olmanin A-B-C sini bilmeyen Ayn Rand'in ogretilerini papagan gibi tekrarlayan sozde liberal kardesimiz... Hayir neyi tartisiyorlar ben onu da anlamadim. Sen anladiysan bana bir anlativer guzel kardesim

    • @fatmanurkoktasoglu3639
      @fatmanurkoktasoglu3639 10 หลายเดือนก่อน

      Dediğinizle aynı fikirdeyim. Bir de bireysel ifade farklılıkları, 'neden yurt dışına gidilmeli' sorusuna daha yüzeysel ve mantık ağırlıklı cevaplar verilmesine yol açmış. Yurt dışına gitmemeyi tercih etmeme rağmen tarafsız bir bakışla dinlediğimde daha etkileyici argümanlarla savunma yapılabilirdi diye düşünüyorum.

  • @yasayan__
    @yasayan__ ปีที่แล้ว +9

    27:27'den of gitti 27dakikam diye geldim. 6 yıldır yurtdisinda nitelikli gocmen olarak yaşıyorum. Köksüzlük sendromu yaşamadım. Nereye yaşayayım mahallede, is yerinde, sokakta her yerde Turkiye'den tanıdığım onlarca kişi. O kadar büyük bir göç var ki aa sen de mi buradasın derken buluyorum kendimi. Bugun çocuğumu Türk korosunun 23 nisan provasına götürüp, yeni açılan Türk kasabana uğrayıp, Türk komedyenin standup'ina gittim. Yarin da 25% Türk göreceğim ise gideceğim. Eski Turkiye'nin özlenen günlerinin burada yaşanması nasıl bir ironiyse içindeyiz.

  • @av.buraktasci
    @av.buraktasci ปีที่แล้ว +23

    Keşke bu soruya yanıt ararken ideolojik hatları çok belirgin iki insanı karşı karşıya getirmeseydiniz. Konu bağlamından tamamen uzaklaşıldı, devletçivsliberal tartışmasına döndü diyalog

    • @Jacors
      @Jacors ปีที่แล้ว

      zaten olay o işte

    • @av.buraktasci
      @av.buraktasci ปีที่แล้ว

      @@Jacors katılmıyorum, konu özelinde ürettikleri lehe aleyhe argümanlar videoda konuşulanların yüzde 10'una falan tekabül ediyordur en fazla. Gerisi konu dışı ideolojik tartışma

  • @16bitart
    @16bitart ปีที่แล้ว +77

    Ülkede Can gibi akıllı gençlerin var olmasının sebebi, henüz gitme fırsatları yakalayamamış olmalarıdır.

    • @anakaratv5675
      @anakaratv5675 ปีที่แล้ว

      Aynen

    • @barbourc
      @barbourc ปีที่แล้ว

      😂

    • @gokhanaltnok6591
      @gokhanaltnok6591 ปีที่แล้ว +1

      IQ nu kontrol ettir

    • @4090klima
      @4090klima ปีที่แล้ว

      ​​​@nihada nihada alakası yok. Dedenden mi duydun bilmiyorum ama
      planlama,
      teknik bilgi,
      güvenlik önlemleri,
      piyasa analizi,
      arz-talep dengesi,
      Sürdürülebilirlik,
      Uluslararası standartlara uymak gibi yüzlerce tanım sayabilirim.
      Cesur olan insan ancak yüksekten atlama konusunda başarı olabilir. Gelin görün ki köklü oluşum ve şirketlerin kurucu bireyleri böcek görünce çığlık atan cinsten vatandaşlar olabilir.
      Siz bi gaza gelip "tamam, yaparım ben bunu. Kralı gelsin, tanımam! Atiğim, tetiğim, cesurum!" Kafası ile işe başlarsanız, ömür boyu orada izi kalacak cevval bir tokat yer, uslu uslu başınızı elinizin arasına alarak oturursunuz. Çünkü siz doğmadan yıllar önce var olan herhangi bir işin ticareti; sizi allak bullak edecek dalgalanmalara, dönemlere, yapıya, süreçlere sahiptir. İster meyve - sebze ile ilgili bir sektörde olun, ister elektronik ile ilgili bir sektörde olun. Cesurluk yapmaya kalktığında öngörü, tecrübe, güven gibi unsurları sağlayamadığınız için piyasa adama "hasssektör lan" diyecek ve havası biten balon gibi zortlayarak yere çakılacaksınız. Size söylemesi kolay. Lafla peynir gemisi yürümez.

    • @yusufdemirkaya8879
      @yusufdemirkaya8879 ปีที่แล้ว

      Vatanın bütünlüğünü düşünmeyip karşı cephenin çıkarlarıyla kendi çıkarlarını birleştiren siyasilerin düşünce mevzisinde bulunan birisi hakkında bu düşüncede bulunman katiyen doğu değil.

  • @ramazancelik1422
    @ramazancelik1422 ปีที่แล้ว +40

    Refah ve adaletli bir yaşam> vatan devlet sevgisi ve edebiyatı

    • @rebentsu7101
      @rebentsu7101 ปีที่แล้ว +3

      Bizimkiler bu şekilde düşünemediği için bu haldeyiz zaten insanlar artık ''Ben'' demeyi öğrenmeli ama çoğu kişi ''Biz'' diyor sen kimsinde beni kendi grubunun içersine alıyorsun ki?

  • @ahmetsaral9028
    @ahmetsaral9028 ปีที่แล้ว +15

    Kayahan Çetin, sorumluluk sahibi her Atatürkçü gencin sesi olmuş, helal olsun. 👏

  • @melihdiren5437
    @melihdiren5437 ปีที่แล้ว +13

    Brazoria County, Texas’tan yaziyorum. Kayahan’in ABD’ye baskici demesi guldurdu beni. ABD’de konusma ozgurlugu; Biden’a ister Twitter’da ana avrat soversin, konusma ozgurlugudur, hicbir cezasi yoktur. Hakaret de konusma ozgurlugudur. Ayrica doktora da gidiyoruz. Her yil genel check up a, 2 kere de disciye temizlige gidiyoruz. Cevremde buna sahip olmayan henuz gormedim. Muhakkak var tabiki saglikta bir problem ABD’de, ama soylendigi kadar kotu degil.

    • @mehmetcantutar9306
      @mehmetcantutar9306 ปีที่แล้ว

      İnanın trde daha kötü burada beleş zannediyorlar birde böyle diyene ulan vergin nerde diyesim geliyor 🤣

    • @suleymanemre1383
      @suleymanemre1383 ปีที่แล้ว

      Melih bey size katılıyorum 👍

  •  ปีที่แล้ว +25

    Can dostum Kayahanın her türlü devlet millet dayatmalarına sağlam şekilde cevap vermiş. Toplum iyi olacaksa önce bireylerin iyi olması refah ve mutlu olması gerekir. kültür ve sosyal açılara bakarsak burada bir tercih yapmanız gerek paranızla mutlu olmak mı yoksa aç gezip arkadaşlarınızla sohbet ederek mutlu olmak mı?

    • @aegeanlegacy
      @aegeanlegacy ปีที่แล้ว

      Parasız olup iyi arkadaşlarla eğlenmek isterdim ama ne yazık ki ikisi de yok bende 🥲

    •  ปีที่แล้ว

      @@aegeanlegacy konuyla alakalı olarak en azından yurt dışına çıkıp paralı olabilirsin.

    • @tabiefendim8112
      @tabiefendim8112 ปีที่แล้ว

      İkisinde de mutlu olcam ama birinde param var cevap çok net

  • @ataogunkaplan7677
    @ataogunkaplan7677 ปีที่แล้ว +10

    Kayahan beyi tebrik ederim

  • @mutlugercek1823
    @mutlugercek1823 ปีที่แล้ว +4

    Kayahan Çetin'in en başta söylediği şey çok doğru. Burada aldığımız eğitim dışarıyla denk olmadığı sürece yurt dışında rahat bir hayat yaşamayı düşünmek sadece gerçekleşmesi "şans" üzerine kurulu bir hayal. Yabancı diliniz ve şansınız varsa kurye olabilirsiniz veya bir yerde düşük konumda çalışabilirsiniz. Evet kurye olursan da Türkiye'ye göre rahat bir hayatın oluyor çünkü çoğu gelişmiş ülkede gelir adaleti var. Dükkanda dergi/gazete satsan da hayatını idame ettirebileceğin miktarda kazanıyorsun ama ülkesine göre bu yeterli olmayabiliyor özellikle her ülkenin ekonomosi değişirken.
    Zaten konu size böyle bir teklif gelse ile başlıyor. O teklif öyle herkese gelmiyor. Bir tarafınızı yırtmanız gerekiyoro teklifi alabilmek için. Kültür farklılığı sebebiyle bir de sadece "Türklerle takılma" yoluna giderseniz hayat çok daha zor hale gelecek. Şu an Türkiye'de çoğu insan yurtdışında yaşamaya hazır değil sadece güzel bir hayal ve olandan daha iyi seçenek olarak gözüktüğü için ilgi çekici geliyor. Asıl şartları gittiğinizde yaşayarak görüyorsunuz ve bazı kısımları gerçekten zor olabiliyor.

    • @sinandayitr
      @sinandayitr ปีที่แล้ว

      Eğitimden haberinin olmadığı çok ortada. Eğitim değil devletin halkının sırtına binmesi ve toplucs devlete biat etmemiz asıl sıkıntı, yoksa mühendislerimiz, doktorlarımız gayet dünya standartlarında, zira 10 yıldır yurtdışında yaşayan birisi olarak gayet iyi görüyorum bunu.

  • @yagmurbicen-lp7dt
    @yagmurbicen-lp7dt ปีที่แล้ว +12

    Kayahan'a sonuna kadar katılıyorum. Milletimize, ülkemize borcumuz var. Ülkemizdeki problemleri, sorunları reddetmiyoruz. Ancak bu sorunu çözecek, düzeltecek kişiler de biziz. Can arkadaş bir de en sonunda lafı Atatürk'ün dediği beni bağlamaza getirmiş. Milletmizin, ülkemizin çıkışı kurucu liderimiz Atatürk'ün sözlerinde mevcuttur. Can arkadaşı da bağlaması onun yararına olacaktır.

    • @mehmetcantutar9306
      @mehmetcantutar9306 ปีที่แล้ว +3

      Kimsenin birine borcu yok! Aksine benden zorla vergi alan bir ceberut var

  • @hilalaydn8864
    @hilalaydn8864 ปีที่แล้ว +6

    Kayahan Çetin tartışmanın kazananı olmuş. Karşı taraf toplumdan çok uzak ve sığ bakış açısıyla bakıyor. Kayahan Çetin’in dediği gibi ideolojik olarak kopartılmış.
    Atatürk’ü anlayamayan Can beyi dinlemek çok zordu. :/

  • @sertanzaim
    @sertanzaim ปีที่แล้ว +28

    Tartışmanın özeti; iki arkadaş da başka bir ülkeye göç ederek orada yaşamak hakkında hiçbir bilgiye sahip değil. İkisi de Türkiye'de duydukları ve öğrendikleri ezberler üzerinden konuşuyor.

    • @hayatntad9999
      @hayatntad9999 ปีที่แล้ว

      Aynen ya, keşke beni çağırsaydılar en azından şen bir ortam olurdu. 😁

    • @kira111a4
      @kira111a4 ปีที่แล้ว +1

      hür kirpi yazılarını oku biz ideolojimizi elde ederken yerel ideolojilerden yani türkiye'de duyduklarımızdan hiç faydalanmadık hatta türk yazar vs. de yok liberyteryenizm konusunda güzel bir kitap yazan ancak analojik olarak faydalınırız gerçi ben hür kirpiden değilim ama liberteryenim

  • @erenozturk7064
    @erenozturk7064 ปีที่แล้ว +6

    Kayahan Çetin'e katılıyorum. Gitmek çare değil. Önemli olan kendi topraklarında mutlu olabilmek.

  • @zeynepfulyabeder3660
    @zeynepfulyabeder3660 ปีที่แล้ว +12

    Ağzına sağlık Kayahan Başkan 👏👏👏

  • @rohatbeyazgul3625
    @rohatbeyazgul3625 ปีที่แล้ว +5

    26 yasindayim 2 yıldır Belçika'da yasiyiyorum videoda tartistiklari konular teoride söyledikleriyle yasanan durumlardan çok farklı Kayahan bey olaya daha çok milli duygular icinde bakiyor bunu sade direkt olarak solemiyor sadece

  • @undefeatedgaull
    @undefeatedgaull ปีที่แล้ว +10

    Kayahan bey tartışmayı domine etmiş, diğer arkadaşa max liberal diyip geçiyorum.

  • @sukransen7169
    @sukransen7169 ปีที่แล้ว +5

    TGB gençlerimiz bizim canlarımızdır. Onlar Vatanı ve milletini düşünen evlatlardır. Kayahan evladımızın dediklerine canı gönülden katılıyor ve kutluyorum.

  • @SerenAytac
    @SerenAytac ปีที่แล้ว +6

    Ay şu müziği daha az gerilimli yapın lütfen ya şahsen kapatasım geliyor kendimi zorlayarak izliyorum

  • @emrahkucukozkan1519
    @emrahkucukozkan1519 ปีที่แล้ว +21

    Avrupa’da yaşan ve çalışan biri olarak söylüyorum;Avrupa’da herhangi bir gıda krizi ve enerji kriz yok😂 ayrıca kimseyide kıskanmıyorlar😂 ve Türkiyeden gelmiş gayet nitelikli bir iş gücü var…

  • @onderground
    @onderground ปีที่แล้ว +5

    26 senedir Amerika'da yaşayan bir bilim adamı olarak, Kayahan Çetin'i fikirlerini destekliyorum, fakat Türkiye'de bunun planlama ve yapılandırılmasınin şimdiki kültür ile çok zor olduğunu düşünüyorum. Bu kültürün değişmesi için, bir kaç jenerasyonun feda edilmesi gerektiren ara bir plan yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bunada cesaret edecek kimsenin olmadığını biliyorum.

    • @ufukkuzu6780
      @ufukkuzu6780 ปีที่แล้ว

      Kültürümüz olduğu gibi kalmalıdır! Dileyen Avrupanın veya Amerikanın kendisine gider!

    • @onderground
      @onderground ปีที่แล้ว +1

      Eğitimin, bilimin, liyakatin, ahlakın, bizim kültürümuze geri dönüşün, kültürü demek istedim. Eminim yanlış anladın, bilime önem verilmediği için zaten Amerika'dayiz.

    • @suleymanemre1383
      @suleymanemre1383 ปีที่แล้ว

      Aynı fikirdeyim.Bende liberalim ve sizinle çok benzer düşüncelere sahibim.

    • @suleymanemre1383
      @suleymanemre1383 ปีที่แล้ว

      ​@@ufukkuzu6780Komik yorum

    • @ufukkuzu6780
      @ufukkuzu6780 ปีที่แล้ว

      @@suleymanemre1383 gerçekler acıtır

  • @innamiato
    @innamiato ปีที่แล้ว +8

    Öncelikle Kayahan'a ve Can'a teşekkür ederim, her ikisi de iyi ki var, güzel bir gelecekleri olsun.
    Önce pandemi sonra deprem günlerinden geçtik. Neyse ki kendi çıkarlarını hiçe sayarak yoğun bakım ünitelerinde başkalarının sağlığı için mücadele verenler vardı. Ya da depremde artçılar devam ederken enkazdan gelen yardım çığlığına koşan ve canını hiçe sayarak enkazda başkalarının canlarını kurtarmaya çalışanlar vardı.
    İnsanlık bireyciliği yüzyıllar önce yendi, hem de bugün özenilen batı toplumları bu gelişime önemli katkılar yaptılar.
    Bireyci, kendi kişisel çıkarını başkasının varlığını ele geçirmekte gören bir başka bireycinin saldırısı ile karşılaştığında çözümsüzdür. Böyle bir saldırı altında başvurabileceği, kendisinden başkasının çıkarlarını da düşünen dostları olmayacaktır örneğin. Ya da başvurabileceği bir kamusal hukuk sistemi, kendi çıkarlarını önceleyen yargı mensupları eliyle kendisine umduğu adaleti asla sunmayacaktır.
    Dolayısıyla bireycinin yalnızlaşması veya canavarlaşması kaçınılmazdır. Bunlara engel olmak üzere insanlık Devlet aletini üretmiş ve geliştirmiştir zaten. Özenilen batılı ülkeler, bu gelişimlerini, kendilerinden çok toplumun çıkarları için mücadele eden Aydın'lara borçludurlar. Bu batılı toplumların engizisyon karanlığından kurtuluşları da insanlık, bilim ve sanat için giyotine meydan okuyan toplumcu Aydın'ların mücadeleleri sayesindedir. Bugünün batılı toplumlarının karanlık teokrasiden bugünlere nasıl ulaştığını incelemek gerek diye düşünüyorum. Bu arada Batı'da da bugün işler pek yolunda değil, çözüm olarak kendi gelişmişliklerini başka toplumların bireyleri ile paylaşmak istemeyen bir milliyetçilik akımı da yükselişte. Sanırım bireyci bu durumu anlayışla karşılamak durumunda, sonuçta adamların kendi ülkeleri ve kendi çıkarları, niye paylaşsınlar ya da sorumluluk alsınlar ki ?
    Neyse, etrafımda Kayahan gibi insanlar olsun isterim. Kim Can'la dost olmak ister ki?

  • @samiyalcntas2466
    @samiyalcntas2466 ปีที่แล้ว +7

    Türkiyedeki sistemi ben kalifiye bir eleman olarak değiştiremem. Burada kalıp benim yetkinliklerimin harcanmasının ülkeye bir katkısı yok.
    En büyük değişikliği hükümet yapabilir. Eğitime, sosyal güvenliğe ve özgürlüğe yaptığı yatırımlar benim kötü bir sistemde kalifiye olarak kalmamla karşılaştırılamaz. Yürüttüğü politikalarla desteklediği oluşumlarla en güçlü etki oluşturacak olan devlettir.
    Sunduğu imkanlar kalifiye elemanların taleplerini karşılayabildiği takdirde insanlar beyin göçü yapmaz ancak o zaman gençler buraya katkıda bulunabilir.
    Türkiye'nin muasır memleketler seviyesine ulaşması için zamana ihtiyacı var ama herkes bunu beklemek durumunda değil.

    • @aegeanlegacy
      @aegeanlegacy ปีที่แล้ว +1

      Çok doğru demişsiniz. Size katılıyorum

  • @watsecrets7735
    @watsecrets7735 ปีที่แล้ว +7

    Su an 39 yasindayim. 23 yasinda isci bir ailenin 2 cocugundan biri olarak Turkiye den Amerikaya geldim. Hayat nerede olursak olalim inisli cikisli bir mucadeledir. Zorluklari oldu lakin hic bir pismanligim yok. Kayahan bey beni 4:22 de kaybetti. Arkadaslar, kardeslerim, bireyselciligi ogrenin ve bunun pratigini yapin. Once kendimiz, sonra ailemiz, sonra yakinlarimiz ve sevdiklerimiz, daha sonra yuce devletimiz. Kendisi hakkinda dogru kararlar alamayan kimsenin neye faydasi olur? Kayahan beyin 4:22 de verdigi cevabi ve aciklamasini irrasyonel buluyorum.

    • @Cizzka
      @Cizzka ปีที่แล้ว

      Merhaba, Aileniz green card ile mi gitmişti? Hangi eyalettesiniz? Siz ne iş yapıyorsunuz? Abd de olmaktan memnun musunuz?

    • @watsecrets7735
      @watsecrets7735 ปีที่แล้ว +1

      @@Cizzka ailemle degil, kendim gittim. Ogrenci degisim programiyla

    • @berkenagr2471
      @berkenagr2471 ปีที่แล้ว

      ​@@watsecrets7735 kaçak mı çalıştın oraya gidip nasıl yaptın

    • @enes.d376
      @enes.d376 7 หลายเดือนก่อน

      önce kendim sonra vatanım diyorsanız vatana göğsünü siper eden şehitlerin yaptığını mantıksız buluyorsunuz demek oluyor

  • @nizamyigit8059
    @nizamyigit8059 ปีที่แล้ว +3

    İnsanın birey olarak yaşaması ve özgürlüklerini de fiilen uygulaması elbette çok iyi bir durum.
    Ankcak insanın sadece kendine sorumlu olması durumu hem ütopik hem de uygulanamaz.
    Eğer Can beyi dünyaya getiren anne, oğluna karşı sorumlu olmadığını birey olarak kendisine sorumlu olduğunu düşünseydi, Can bey muhtemelen var olmayacaktı.
    Ya da bir eğitim elde edemeyecek, belki de küçük yaşlarda geçirdiği bir hastalıkla ömrü kısa sürecekti.
    İnsanların birbirine kaşı sorumluluk hissetmesi nedeniyle eğitimini tamamlamış, kendi ayağı üzerinde durmayı belki de yurt dışında bir şans yakalamayı düşünebiliyor.
    Yine insanın birey olarak en azından birinci derece ailesine karşı sorumluluğu vardır, olmalıdır. Ama her bireyin sorumluluğu 1. derece ailesine varsa bu bir nöral ağ gibi devam eder ve insan-toplum ilişkisinde bireyin sorumluluğu şeklinde tezahür eder.
    Batı bugün bu sorumluluk azalmış görünen bir yer olsa da hem sosyal ortamda hem de hukukta bireyin ana-babasına-onlar da kendi ana babasına sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukları artırmak için devlet para bile verir. Yani babana harcadığın para, ya da evlatına verdiğin hediye daima vergiden düşer.
    Yine evladına yaptığın 100 bin avroya kadar (bu rakam bu yıl arttı yeni rakama bakmadım) bir defaya mahsus vergisizdir.
    Yani evlat babadan gelen bu hediyedle zenginleşir, ama hediye veya miras vergisi ödemez.
    Eğer gerçekten de batı bireyselci olsaydı, bu önemli vergi gelirini insanların birbirine karşı sorumluluk bilincini artırmak için vergi gelirinden feragat etmezdi.
    Bazı izimlerin peşine takılmak cafcaflı laf etmek ilginç olabilir. Ama fiilen uygulaması mümkün değildir.
    Batı da doğu da sorumluluk bilinci olan insanları ister.
    Can beyin ben kendimden başka kimseye sorumlu değilim ifadesini bir işe alım sürecinde söylemesi halinde ben neticenin ciddi olarak değişebileceğini düşünmekteyim.
    Ama şunu da söylemek gerekir. Bireyin ailesine, toplumuna, ülkesine veya insan olarak insanlığa olan sorumlulukları veya bir doğa sever olarak doğaya olan sorumlulukları kendisine olan bireyselciliğini veya diğer sorumluluklarını örtmez, kaldırmaz olmalı.

  • @ugurcanyamanoglu2447
    @ugurcanyamanoglu2447 ปีที่แล้ว +5

    Amerika’da yasayan birisi olarak kendi dusuncemi belirtmek isterim ki Kayahan bey gibi dusunuyorum. Universiteye basladigim zamanlarda annem ile babami kaybettim. Cok iyi olmayan kosullarimda okulu bitirip Amerika’ya geldim. Ilk zamanlar haliyle hersey gozunuze cok guzel geliyor Turkiye’den sonra. Calisinca emeginizin karsiligini aliyorsunuz ama entry level islerde calismak sonsuza kadar surmuyor tabiki. Ulus olarak Amerikalilar bencil( bireysel) biz Türkler gibi bizci değiller. Sosyallesmeye calisiyorsun gocmen statun bu durumun onune geciyor ve tanistiginla kaliyorsun. Saglik konusunxa ne kadar saglik sigortan olsa da en son hastaneye gittigimde sadece benim odedigim tutar yine en az 3bin dolardi. Bir Turk tanidigim trafik kazasi gecirdi suc onda olmamasina ragmen 2.7 bin dolarda ona charge ettiler. Insan iliskileri genellikle cikar uzerine kurulu. Birisinden bir yardim istediginde karsiligini soruyorlar. Amerika’da kaldigim sure boyunca sunu kendim de gozlemlemis oldum ki parayi amac olarak goeuyordum ama simdi ise bir arac olarak gormeye basladim. O yuzden secimlerden sonra burnumda tuten Ulkeme donucem tamamen.

  • @beyza-ox6tr
    @beyza-ox6tr ปีที่แล้ว +11

    Türkiye Gençlik Birliği bu ülkenin Aydınlık Geleceği'dir. Sayın Kayahan Çetin'de bunu gayet açık ve net belli etmiştir. Türk Gençliği kalıplara sığmayacak, ülkesi için çabalayacaktır. Sayın Kayahan Çetin'e biz Türk Gençliği'ni bu kadar kararlı ve net bir şekilde temsil ettiği için teşekkür ediyorum.👏

    • @johnlilburne5049
      @johnlilburne5049 ปีที่แล้ว

      Haha! Siz mi olacaksınız gençliğin temsilcileri? Önce omurgalı olmayı öğrenin, sözde Atatürkçü, Erdoğan yalamaları sizi

    • @beyza-ox6tr
      @beyza-ox6tr ปีที่แล้ว +1

      @@johnlilburne5049 sözde değil gerçek Atatürkçüleriz. Türk Gençliğinin de temsilcileriyiz biz zaten. Kurulduğumuz günden beri çizgimizi bozmadan ilerledik ilerlemeye de devam ediyoruz.

    • @furkan5845
      @furkan5845 ปีที่แล้ว

      ​@@beyza-ox6tr kendine gel, kimseyi temsil etmiyorsun.

  • @eaeaeaeaeaeae4907
    @eaeaeaeaeaeae4907 ปีที่แล้ว +2

    Yurtdışına gitmek isteyen insanların o ülkelerin sosyolojik yapısı hakkında neredeyse hiçbir kayda değer fikirleri yok. Çoğu iyi niyetli olsalar dahi, bizi biz yapan şeylerin kültürümüz olduğunu anlamak istemiyorlar. Uzun süredir yurtdışında eğitimim için bulunuyorum ve biz burada kültürümüzün sahip olduğu değerleri çok daha net bir şekilde görebiliyoruz. Dolayısıyla Kayahan bey ve benzeri kişilerin seslerini duyurmak çok önemli. İnsanların ülkemizi terk etmek istemesinin sebebi büyük ölçüde ekonomik sıkıntılar ve de hukuk düzeninin ortadan kalkmış olması. Türkiye'de son yıllarda izlenen yanlış politikalardan mağdur oldukları ve de emperyalist ülkelerin başarılı politikaları sonucunda zihinlerinde Türkiye’nin dışındaki ekonomik anlamda refaha sahip ülkeleri ağırlıklı olarak hayal ürünü bir zihniyet çerçevesinde yargılıyorlar. Bu iki soruna acilen bizim çözüm yaratmamız gerekiyor. BU durum toplumumuzun ve kültürümüzün sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için çok önemli.

  • @cemalsk3574
    @cemalsk3574 ปีที่แล้ว +8

    Türkiye de doğdum. Maddi olarak çok zor koşullarda okudum. Sanayide çıraklık yaptım. Meslek lisesini Tokat il birincisi olarak kazandım. 17 yaşında İstanbul'a tek başıma geldim. Çok zor koşullarda fabrikalarda çalıştım.Hiçbir zaman devletimden milletimden şikayet etmedim. Bir sıkıntı varsa sorun bendedir diye düşündüm. Daha çok çalıştım 35 yaşında açıktan üniversite okudum. 43 yaşındayım. Evim ,arabam, çok güzel bir motosikletim yazlıgım ve karavanım var. Üstüne üstlük 43 yaşında hatırı sayılır bir emekli maaşı ile emeklilik hakkım var. Devletim var olsun milletim sağ olsun. Ülkesinden giden firar eder.

    • @nizamyigit8059
      @nizamyigit8059 ปีที่แล้ว +2

      Güzel bir örnek paylaşmışsınız. Doğrudan yaş, eğitim, çalışma ve elde edilenleri vermişsiniz. Ben 1994 ten beri yurtdışındayım. Memlekete gelip orada çalışmayı istemekle birlikte, işsizlik, iş bulma vs gibi maceraya (bu macerayı bir defa 1997, bir defa 2003 te yaşamış biri olarak) olumlu bakmadığım için yerimden oynamıyorum.
      Sizin Hollanda'da yaşadığınızı kabul edelim. Okulunuzu muhtemelen 20-21 yaşında bitirir, işçi sınıfındaysanız, belki 25 30 arasında araba alır, ardından da ipotek ile ev alırdınız. 43 yaşa geldiğinizde ömür boyu borç ödediğiniz bir eviniz ve arabanız olurdu ve güzenli olarak çalışıyor olurdunuz. Evlendiniz ve çocuk vs varsa, hesaplarınıza dikkat etmeniz gerekirdi. Kamper zaten düşünmezdiniz (düşünmeniz için gelir diliminizi yükseltmeniz, eviniz, geliriniz, garaj yol, araç vs vergisi karşılayabilecek durumda olmanız gerekirdi.. Motosikletiniz de 2.ci el olurdu.
      Yani işçi sınıfındaki birinin durumu hep böyle.
      Zengin sınıfı, yani 3 nesil boyunca orts sınfıın çok üzerinde olan bir aile çocuğu iseniz daha iyi bir yerde olabilirsiniz.
      Eğer bir yabancı olarak bir ülkede bulunacaksanız, bunlardan en iyisi Türkiye.
      2.cisi ABD. Tüm diğer ülkeler bir yabancı için çok daha kötü.
      Zira sizi daima ayrımcılığa tabi tutarlar. ABD de olan abs,rd bir olayı kimse irdelemez, ama Türkiye'de bir olay olsa hemen gelir konuyu size açarlar. Bak sizde şu var bu var.
      Dil seviyeniz iyi değilse, anlatacaklarınızı anlatmaya çalışırken sizi rahatsız edecek yeni şeyler söyleyebilirler. Siz o sırada anlamaya çalışmakla meşgulsünüz.
      Eğer bilgi, donanım ve dil seviyeniz iyi ise onu lafına boğabilirsiniz ama bu defa da iş yerinde sosyal irtibatınızı kaybedersiniz. Ayrıca hak ve özgürlükler bir taraftan var olsa da hep bu haklarınızı mücadele ederek almanız gerekirdi. (Özellikle de Avrupa'da). Türkiye'de hak ve özgürlüklerin olmadığını düşünüyor iseniz, bunun da mücadelesini vermelisiniz. Yani fark yok.
      Gelişen ve değişen dünyada elbette çıkana da gelene de kapı açık olmalı. Ayrıca herkesin ayrı bir hikayesi var ve başkarını bizim hikayemizi yaşamaya zorlamamalıyız.
      Genle yorum ile sizin yazdığınıza ekleme birarada oldu. Özeti her iki tercihin de acı ve tatlı tarafları var.
      Ülke ve milletine karşı vefa ve sorumluluk ya da görev bilincinin yeni nesilde olmaması ya da bu sorumluluğun olmadığını söyleyenlerin artması biz orta sınıfın alışık olduğu bir durum değil.
      Bunu bir ABD li de yapmaz. Orda da insanlar yani Amrikanlar kendilerini yani bireyciliklerini yaşasalar da Amerika için de var olduklarını her defasında söylerler.
      Umarım her taraf da kararından memnun olur ve insanlığa katkı sunacak işler yapar.
      Bireyin insanlığa katkısı yoksa, yediği yiyecek, tükettiği oksijen hepsi israf.

    • @emir6590
      @emir6590 ปีที่แล้ว

      bunların hepsini 1980 yılında değil de mesela 1998 yılında doğan bir türk vatandaşı olsaydınız yapabilir miydiniz acaba. oturup bunu kendinizi kandırmadan dürüstçe düşündüğünüzde niye insanların 'firar' etmek istediğini anlarsınız. belli bir yaşa gelmiş önceden bu ülkenin kaymağını yiyip sadece fabrika işçisi maaşıyla ev araba motosiklet yazlık karavan alıp sonra burada bu yorumu yazmak ilginç gerçekten. şu an bir işçi maaşıyla bir yazlık almayı ev almayı geç 98 model bir araba alabilir misiniz acaba.

    • @cemalsk3574
      @cemalsk3574 ปีที่แล้ว

      Öncelikle selam ve saygılarımı sunuyorum. Keşke 1998 yılında dogsaydim Bilgiye erişmem daha kolay olurdu. Ben bilimden ve gelişimden yanayım. Evet tamirhanede çıraktım. Buğün CNC tezgah ve robot tamir ediyorum.işciyim ama doktordan mühendisden fazla maaş alıyorum.Hiçbir zaman sıradan olmadım. Benim gibi kalifiye elaman bulunmuyor niye acaba kolay yoldan para kazanmak istiyorlar. Yurt dışına gidip hayatı kurtulacak sanıyorlar. Benim 20 li yaşlarımda yurt dışına gitmek daha kolaydı. Çok arkadaşım gitti. Çoktan hastalık sahibi oldular. Ben fitness yapıyorum. Çivi gibiyim.

    • @cemalsk3574
      @cemalsk3574 ปีที่แล้ว

      @@emir6590 aziz hemşerim hayatında başarılar diliyorum.

    • @nizamyigit8059
      @nizamyigit8059 ปีที่แล้ว +1

      @@emir6590 bey,
      Sizin söylediklerinizin de bir yeri var ve boş olduğunu düşünmüyorum.
      Ben 1960 ların sonundanım.
      Kaymak yemedim.
      Orta ve lisede hep yürüyerek gidip geldim. Orta okul eve 2.5 km, lise 4 kmden fazla idi. Hafif ayaz ve kuru günlerde yürür, sadece çamur ve yağmurlu günde dolmuş veya otobuse binerdim. Sadece univ okurken, o da aynı şehirde, otobüsten faydalandım zira mesafe 16 km idi.
      Orta, lise uni, hepsine kayit sınavla oldu. Hicbir zaman okul gereclerim tam olmadı. Hepsinden iyinim üzerinde bitirdim. Iyi yerde kötü basarı yerine kötü yerde yuksek basarı hedefledim. Bitirdikten sonra girfigim tüm sınavlarda da basarı gösterdim. 1983 den beri calısıyorum. Ilk önce köyde, yani yazın ciftcilik et, kışın mahsulu sat yaşa modelini uyguladım. Bu evimiz icin rutin çalışmaya ilaveydi. Uni de okurkenki harçlığım genelde kendi ek ciftciligime aitti. Memuriyete başladığım yıl görevimde takdir belgesi aldım.
      1997 den beri maaşla çalışmadım.
      Serbest çalışıyorum.
      Parasızlık, fakirlik, açlık, hastalık, stres, elini uzatan birinin olmayışı dahil hemen her tür dert, veya mutluluğu da yaşadım. 4 dil biliyorum. Bunlara Azeri Türkcesi, ve tüm orta Asya ülkelerine dair kelime hazinesi dahil değil. Kendi gayretimle 2 dili tam olarak, Arapcayi da orta biliyorum. Dilini oğrendiğim yerlerde yaşadım. Tüm sorunlarını da yaşadım. Ama bugün Alanımda olsun olmasın haftada en az 2 yeni bilimsel yayın okuyorum.
      Ek iş ve okumalarımı daima uykumdan keserek yapıyorum.
      3 cocuğum var. Onlara olan sorumluluğumu da hiç aksatmamaya çalışıyorum.
      Yediğim kaymak ve kaymağın icine girenleri ve tarifi işte böyle. Hayat bir yol. O yolu siz yani herkes kendi yürümeli. Yürüyene her yol her zaman açık değil. O yolu de yürüyen açıyor.
      Sağlıcakla kal.

  • @ersin_koc
    @ersin_koc ปีที่แล้ว +16

    5 küsür yıldır Estonya'da yaşayan bir abiniz olarak gençlere tavsiyem, dil öğrenin ve o çukurdan çıkıp nefes alın.

  • @rebentsu7101
    @rebentsu7101 ปีที่แล้ว +2

    Daha ilk dakkada serbest piyasaya laf atması gümletti beni zangırdadım.

  • @mustafakandemir2874
    @mustafakandemir2874 ปีที่แล้ว +5

    2 tarafta bilgi birikim olarak zayıf. Fakat Can isimli arkadaş cook zayıf. Argümanların altını dolduramıyor ve genel gecer konuşuyor

  • @zelihabilginsoy5564
    @zelihabilginsoy5564 ปีที่แล้ว +2

    Moderatör sorduğu sorular dışında tavır olarak da tarafızlik konusunda hassas bir durumda olmalıdır. Süre konusunda, konuşmaların kesilmesi konusunda iki konuşmacıya da eşit yaklaşım sağlanmadığını düşünüyorum

  • @Jordan0Petersonn
    @Jordan0Petersonn ปีที่แล้ว +1

    Kardeş,
    Ben olmadan biz olamayız. Bu bu kadar basit. İlk önce ben. Bana ne toplumdan, halktan

  • @Mon_Cher_Monsieur
    @Mon_Cher_Monsieur ปีที่แล้ว +5

    Can cok naifsiniz. Bir turist vizesi alip 1 ay yurt disinda kalin. Akliniz basiniza gelsin

  • @burakilkcag5291
    @burakilkcag5291 ปีที่แล้ว +2

    TCB başkanının durumu ve aldığı maaş ile diğer yazar arkadaşın durumu ve aldığı maaşını karşılaştıralım. Durum hemen ortaya çıkar.

  • @oghuz7590
    @oghuz7590 ปีที่แล้ว +2

    sağlığı hak olarak görmüyorum demesi... harbiden böyle insanlar da var demek ki

  • @suleymanemre1383
    @suleymanemre1383 ปีที่แล้ว +1

    Can kilercioglu daha rasyonel bence. Bireycilik kesinlikle daha doğru.Her birey kendini geliştirse toplumda gelişmiş olur.Toplumcu politikalar sonrası genelde politikacılar elinde oyuncak oluyoruz.

  •  ปีที่แล้ว +5

    kaliteli bir sınıfta normal öğrenci olmak mı iyidir yoksa tembel sınıfta kaliteli öğrenci olmak mı??

    • @Testereable
      @Testereable ปีที่แล้ว

      Kaliteli sınıfta normal olmak çünkü çevre seni etkiler

  • @bu9657
    @bu9657 ปีที่แล้ว +2

    Bunu Amerika’dan izliyorum. Durum izah edilemeyecek kadar vahim. Restoranlarda Meksika üzerinden kaçak gelmiş Türk garaonlar çalışıyor.

  • @jalebozdogan7921
    @jalebozdogan7921 ปีที่แล้ว +5

    Bu Topraklara Ait hissetmeyen Burdan gitsin zaten .Çünkü faydadan Çok Zarari olur .

    • @aegeanlegacy
      @aegeanlegacy ปีที่แล้ว +1

      Geride kalanlarında pek faydası olmuyor zaten

    • @ZekeriyaDemirr
      @ZekeriyaDemirr ปีที่แล้ว

      Aynen al eline Türk bayrağını salla bakalım

  • @malkijan
    @malkijan ปีที่แล้ว +1

    Böyle bir tartışmanın temeli Maslow'un İhtiyaçlar Hiyerarşisi üzerinden yapılmış olsaydı, çok daha efektif olurdu. 2 farklı bakış açısına sahip bireyin, kendi persfektiflerini açıkladıkları bir programa dönüşmüş oldu.

  • @ozguroruc0
    @ozguroruc0 ปีที่แล้ว +3

    kilercioğlu racon 🔥

  • @gulaycoskun4576
    @gulaycoskun4576 ปีที่แล้ว +3

    Bravo kayahan seninle ayni fikrdeyim kutlarim seni...

  • @emreoflaz249
    @emreoflaz249 ปีที่แล้ว +8

    Kayahan Çetin'e helal olsun. Birçok görüşümü değiştirdi, bakış açımı etkiledi. Bundan sonra takip edeceğim.

  • @sinandayitr
    @sinandayitr ปีที่แล้ว +12

    Kayahan Çetin’i ona acıyarak izledim. Yazık, onun gibi bir sürü genç vatan millet sakarya masallarıyla köreliyorlar.

    • @beratkartaleymen1379
      @beratkartaleymen1379 ปีที่แล้ว

      Eger onlar gibiler olmasaydı tarihte sen hangi Sakarya'dan bahsediyorsun komünist rezilller

    • @kaantuzun9082
      @kaantuzun9082 ปีที่แล้ว

      Vatan millet sakarya diye küçümsediğin fikir biçimi senin özenerek baktığın ülkelerin bu kadar gelişmiş olmasını sağladı. 2.dünya savaşı sonrası yıkık dökük Almanya'da vatandaşlar ben mi çıkardım bu savaşı banane diyip gitmek yerine kalıp kendini feda edip çalışıp bu hale getirdiler. Almanya'da motorlu taşıtların gelişmesinin bir sebebi de hitlerin dünya hakimiyeti iddiasıdır. Savaş zamanında inanılmaz gelişmeler olmuştur bu konuda. Aynı şey diğer avrupa ülkeleri ve Türkiye'de de böyle. Atatürk ve arkadaşları laner olsun ben mi Osmanlı'yı bu hale getirdim diyip elimizde hiçbir şey kalmamasına sebep olabilirdi.
      Toplumsallık beyin göçü yapabilecek kalitede insanların eğitim gördüğü kütüphaneyi bir nevi kendini feda ederek yapan insanların çabası demektir.

    • @ramazanaydn6835
      @ramazanaydn6835 ปีที่แล้ว

      Perinçekçi zavallı işte, ne dersin

  • @serapgokcendogan2233
    @serapgokcendogan2233 ปีที่แล้ว +2

    Nihayet doğru düzgün bir tartisma izledik Türk medyasinda. Bu bir seri olarak devam eder umarım. Tek elestirim şu; gerilim muzigi çok gergin:)

  • @aydnkaraarslan1320
    @aydnkaraarslan1320 ปีที่แล้ว

    41 yasindayim 2 Yıldır Amerika’da yaşıyorum mutsuz bir toplumda 5-6 yaşındaki bir çocuğun siyaset konuştuğu bir ülkede yaşamak gerisini siz düşünün

  • @sefikanngunlugu9865
    @sefikanngunlugu9865 ปีที่แล้ว +2

    Kayahan benim Ayn Rand ve fikirleri ile tanışmadan önceki halim Can ise şimdiki halim. Hayat bir öğrenme süreci ve öğrenmeyi bırakmayan herkesin bir gün Can gibi düşünecegini biliyorum. Kendim de Kayahan gibi oldugum için bir dönem ona söylediğim laflar kendime söylemiş de oluyorum, ama toplum adina kendimin çok hakkini yemişim. Bu da dönüp fırsatçıların ekmeğine yağ sürmüş, sistemin çökerek gelişmesini engellemiş. Umarım bir gün siz de akıllanırsınız..

  • @denizcoban6700
    @denizcoban6700 ปีที่แล้ว +3

    Soldaki arkadaş vatan için sürekli fedakarlıktan bahsediyor. Ya biz hep fedakarlık yapalım, değiştirmeye çalışalım ama hiç bir şey iyiye gitmesin tam tersi kötüye gitsin bizim de yıllarımız mı gitsin geçim kaygısı, özgürlük kaygısı ile. Sağdaki arkadaşın bireysel çıkarlarınızı düşünün yorumu çok doğru. Ben öyle yaptım ve memnunum.

  • @lulululu2096
    @lulululu2096 ปีที่แล้ว +3

    Yurtdışına kaçışımız veya göçümüz sadece ekonomik değil. Tamamen toplumsal. Eğitimsiz bir millet. Güven ortamının olmaması. Hukukun üstünlüğünün bitmesi. Can güvenliğimizin olmaması...

  • @ipekjpg6172
    @ipekjpg6172 10 หลายเดือนก่อน +1

    Canın tam olarak kendini ifade edemediğini düşünüyorum asrının yayınlarında daha iyi konuşuyordu

  • @tolgapalabyk6728
    @tolgapalabyk6728 ปีที่แล้ว +12

    Konuyla ilgili hiçbir fikirleri yok gibi geldi bana. Temel konularda da bilgileri sallantıda

  • @mithrandir824
    @mithrandir824 ปีที่แล้ว +1

    harika bir video olmuş, teşekkürler hazırlayanlara

  • @kymettopak2624
    @kymettopak2624 ปีที่แล้ว +2

    Tebrik ederim, cok guzel bir program olmus 👏👏👏😊

  • @yigitcnar8367
    @yigitcnar8367 ปีที่แล้ว +7

    Sayın Kayahan Çetin'in her sözüne katılıyorum. Gerçekten Türk genci tam da bu çerçevede hareket etmeli. ''Kaç kendini kurtar'' anlayışına izin vermemek, bu topraklardaki sorunları yine bu toprakların çocuklarının çözeceğini ortaya koymak lazım. Tebrikler

  • @osiris9197
    @osiris9197 ปีที่แล้ว +3

    can çok based bir adammış

  • @zekeriyakaba3745
    @zekeriyakaba3745 ปีที่แล้ว +5

    can doğruları konuşuyor diğeri hamaset yapıyor

  • @bluehawaii9314
    @bluehawaii9314 ปีที่แล้ว

    10 sene İngiltere ve 15 sene Kaliforniya’da yaşamış biri olarak iki tarafın da haklı olduğu kısımlar var. Yurtdışında çalışmak isteyen gençler engellenmemeli ve aslında teşvik edilmeli. Yurtdışında çalışmak beyin göçü değildir. gelenlerin çoğu geri dönüyor ama yurtdışında kasiyer bile olsan ufkun genişler, bakış açın değişir. Yurtdışından teklif gelirse değerlendirmek gerekir. Aslında sadece bu deneyimi edindikten sonra belki de tamamen tarafsız bir bakış açısı elde edilebilir. Sonuçta her ülkenin kendine özgü avantajları ve sorunları var. çalışma hayatındaki bazı durumlar bazen gerçekten gelişmiş bir ülkede mi yaşıyorum diye sorgulatabiliyor.

    • @bluehawaii9314
      @bluehawaii9314 ปีที่แล้ว

      Devamında Can Bey sağlık hizmetlerinin bir hak olmadığını söylüyor. Bravo o zaman Amerika tam kendisine göre. Buraya geldiğinde avukat olarak çalışması tekrar hukuk okumadan mümkün olmadığı için büyük olasılıkla eğitimsiz mavi yaka bir iş bulmak zorunda. Eğitimsiz mavi yakalılar da çoğunlukla sigortasız çalıştırılıyor. Bacağı kırılsa en az otuz bin dolar fatura gelir. Grip olup doktora gitse vizite ücreti en az $500. İlaç masrafını saymıyorum bile. Amerikan vatandaşı olmadığı için sosyal Medicaid sisteminden de yararlanamaz. Kanser falan olursan zaten öl. Bittin. Amerikan vatandaşı olurken de vatandaşlık sözü veriyorsun. American yasalarına göre gerekli durumlarda elime silahı alıp vatanı savunacağım diye. Yani tabiiki bunlar an kötü durumlar ama işte bunun için diyorum gelsin bir görsün diye. Biraz araştırma yapın arkadaşım böyle körü körüne yurtdışı da yurtdışı. Bireysel haklardan da bahsetmişken acaba kendisinin Amerika’da kadınların kürtaj hakkının çoğu eyalette elinden alındığına dair bir bilgisi var mı? Kadının hamileliği ölüm tehlikesine neden bile olsa sonlandırılamıyor çoğu eyalette.

    • @can55687
      @can55687 ปีที่แล้ว

      ​@@bluehawaii9314 can o kısımlardan bahseder mi sence? Ayrıca onun sözüne de güvenmemeli abd çünkü adam açık açık çıkarı için abdyi kullanacağını söylüyor savaş halinde kaçar gider. sağlık konusuna hiç girmesin zaten

  • @yolculook6271
    @yolculook6271 ปีที่แล้ว +2

    Keşke gidip orada farklı iş kollarında çalışan insanlar konuşsaydı. Biraz havada geçmiş sohbet.

  • @yunusaslanklc6123
    @yunusaslanklc6123 ปีที่แล้ว +3

    Can gibi akıllı ve entellektüel bireylerin ülkemizde bulunmasının sebebi yurt dışına gitme fırsatı olmamasıdır.

  • @kasparrov6801
    @kasparrov6801 ปีที่แล้ว +1

    tekrardan hoşgeldiniz
    can: hoşbulduM

  • @ameet26
    @ameet26 ปีที่แล้ว

    Isteyen istedigini yapmakla ozgurdur, onemli olan biz gencleri otekilestirmeden ulkesinde kalacagi zemini hazirlamak gerekir. Yurt disinda yasiyorum ve mutluyum. Herhangi bir is basvurusu icin siyasi bir tanidigim olmasina gerek yok. Sadece aranan kriterlere uygun niteliklerim olmali.

  • @kadircansendur8414
    @kadircansendur8414 ปีที่แล้ว +1

    vajina için göç ediyorum burada bizimkiler 1 ay süre alıyor yatağa atmak için zaten muamele ve pozisyon bilgileri sıfır amerika ya amcamın yanına gidiyorum cinselliği sevene ve özgür insanlara burda sapık diyorlar keşke müslüman ataerkil baskıcı bir ülkede doğmasaydım durumum iyi hatta zenginim diyebilirim ama hep evlilik istiyorlar araba var ev var yazlık var kızı annesi bana resmen satmaya çalışıyor kız bana diyor ki yüzüğü tak her dediğini yaparım arka ön farketmez diyor ikinci annesi göster ama elletme demiş buda dediğim kız tipi de chp li solcu muhafazakar akp li olsa heralde eline tutsak neler olacak ben vajina ve özgürlük için göç ediyorum ekonomin iyide olsa tr de berbat hayat

  • @tinoswag3754
    @tinoswag3754 ปีที่แล้ว +9

    Tgb burada dimdik ayakta 🇹🇷

  • @sabahatklc4724
    @sabahatklc4724 ปีที่แล้ว +2

    Milli gençlik saflarını sıklaştıralım.TGB iyiki varsınız?

  • @fatime5941
    @fatime5941 ปีที่แล้ว +2

    Can kilercioğlunun gençleri yeterince iyi temsil ettiğini düşünmüyorum.

    • @arifgenc615
      @arifgenc615 ปีที่แล้ว

      Can özgürlükçü gençleri çok iyi temsil etti gurur duydum.

  • @MaiPia88
    @MaiPia88 ปีที่แล้ว

    Gençler her yerde!Programlarınızda onlara fırsat vermeniz hepimize umut veriyor.Var olun.Sağ olun🙏🐞🐞🐞

  • @gorkemozcelebi1982
    @gorkemozcelebi1982 ปีที่แล้ว +3

    Can Beye bol tebriks harika konuşmuş

  • @hasanalmslar8605
    @hasanalmslar8605 ปีที่แล้ว +10

    TGB yine tartışmaya ağırlığını koymuş. Helal olsun. 👏

  • @NaZDaRoTH
    @NaZDaRoTH ปีที่แล้ว +1

    Birisi sağdaki kirpiye Amerika'da kazandığı paranın yarısına yakınını vergi olarak ödeyip karşılığında neredeyse hiç bir şey alamayacağını anlatabilir mi?
    Madem bireyler bu kadar bağımsız ve tekil,herkes halinden mutlu; neden kocaman dünya varken gurbetçiler her tatilde Türkiye'de?
    Hadi bugün yurt dışında bir ülkeye kaçtık, yarın gidilen yerde durum bozulursa nereye gidilecek?
    Belli ki toy bir arkadaş. Umarım bir gün uyanır rüyasından.

    • @rd-ut6vj
      @rd-ut6vj ปีที่แล้ว

      Liberaller böyle 😂

  • @hotpotato3311
    @hotpotato3311 ปีที่แล้ว +3

    Kötü bir video olmuş. Kayahan Çetin'i sevmem ancak video'nun ana konusu ile ilgili olarak "Türkiye'de kalınmalı" argümanını savunacak doğru kişi. Ancak karşısındakine liberal demek çok zor. Aşırı uçta duran birisini çıkarmışlar. "Yurtdışına gitmek istiyorum" isteğini düzgün dile getirebilecek ve savunacak biri değil ve fikirlerinin bir çoğu gerçeklerle alakasız. Ağır bir gerçeklikten kopuş yaşıyor. Düşünce yapısı ile hiçbir yerde mutlu olamaz.
    Daha sıradan ancak fikirlerini derli toplu bir şekilde, düzgün bir diksiyon ile ifade edebilecek birilerini çıkarmanız gerekiyordu. Çok ama çok yanlış bir seçim olmuş, dislike verdim.
    Ek olarak ortada bir "vs" de yok. Halbuki bol bol "katılmıyorum, aynı fikirde değilim, söyledikleri bence yanlış" gibi cümleler duymamız gerekiyordu.
    Enteresan şekilde hem fikirlerini hem de kendisini sevmediğim kişi olan Kayahan Bey tartışmanın kazananı olmuş çünkü karşı taraf gerçekten neyi istiyor, neden istiyor vs. hem kendi bilmiyor hem de program ile pek alakalı değil söyledikleri.

  • @sarpdereimge
    @sarpdereimge ปีที่แล้ว +1

    Avukat beyin göçü yapıyorum diye gitmiyor zaten; kurye olarak gittim diyor. O avukat ülkesinde yurtdışında kuryelikten kazandığı parayı kendi mesleğini yaparak kazanamıyor. Ya şu işleri azıcık sayısal zekası olan insanlar tartışsın😁

  • @HasanYilmaz-dedi
    @HasanYilmaz-dedi ปีที่แล้ว

    Şimdi ülkeden gitmek isteyenlerin ortalama görüşünü Can K. mi temsil ediliyor? Çok karikatürize bir yayın olmuş.

  • @Temiz77
    @Temiz77 ปีที่แล้ว +1

    En çokta erdoğanın açıklamasına şaşırdım kendisi sarayda yaşıyor ama gençlerin iyi bir arabaya binmek istemesine karşı çıkıyor imkanı olan gitsin para biriktirsin en iyi arabaya binsin bir gün düzelirsek veya özlerseler geri dönsün bu çok kapsamlı bir tartışma konusu daha uzun videolar yapın bu konuyla ilgili benim fikrim bu yönde

  • @acelyasehit-sd4gj
    @acelyasehit-sd4gj ปีที่แล้ว +5

    Güvenli, temiz, özgür, doğa içinde, barışçıl, sosyal eşitliğin olduğu ve medeni bir ortamda yaşamak isteyenleri Avrupa’ya bekliyoruz.

  • @emrahakyldz4821
    @emrahakyldz4821 ปีที่แล้ว +3

    Kayahan Çetin dinlerken ileri sarıyorum o kadar boş konuşuyor ki.

  • @Cizzka
    @Cizzka ปีที่แล้ว +1

    Ben Abd de 1,5 sene kaldım. Hayat standartları trafikteki saygı, insanlardaki gülümseme ve hoşgörü, evlerin sokakların güzelliği, doğasının güzelliği, mimarisi, estetik değerleri, insanların dürüstlüğü ve eğitimin güven esaslı olması ve daha bir çok sebepten dolayı Türkiyeye dönmeyi hiç istemedim. Mecburiyetten döndüm ve döndükten sonra gerçekten de amerikanın bizi neden ortadoğu ülkesi olarak sınıflandırdığını anladım.

  • @mcagataykir
    @mcagataykir ปีที่แล้ว +1

    Çok aşırı uç iki fikir karşı karşıya gelmiş ve gerçekten uzaklaşılmış. İdeoloji tartışmasına kaymış. Gidenlerin veya kalanların çok büyük çoğunluğu bu iki taraftan da uzaklar. Duygusal hareket edilen ve ''yaşamak için zorunda kalarak'' hareket eden insanları bu kadar keskin düşüncelerle tanımlayamayız bence.

  • @oksuzdilek
    @oksuzdilek ปีที่แล้ว +1

    Umarım 15 Mayıs’ta tekrarını çekersiniz :)

  • @emre4rslan
    @emre4rslan ปีที่แล้ว

    Muhtemelen katılımcılarla aynı yaşlardayım, cesaretleri için tebrik ederim. Beni tatmin eden bir tartışma olmadı fakat eleştirel bir yorum yapmayacağım.
    Berlin'e gelmeyi düşünenleri beklerim⚡️

    • @aegeanlegacy
      @aegeanlegacy ปีที่แล้ว

      Berlin’e nasıl gittin?

  • @parley6919
    @parley6919 ปีที่แล้ว +2

    Bu ne kadar saçma ve yersiz bir müzik kullanımı ya

  • @kira111a4
    @kira111a4 ปีที่แล้ว +2

    Almanya'nın en iyi mühendisleri, doktorları ABD'ye gidiyor ve hayatlarına orada devam ediyorlar kimse de Almanya nitelikli insanlarını kaybediyor demiyor özgür ortam yaratırasan beyin gelir veya geleceği ortam oluşur bkz: Silikon Vadisi

  • @ertugrulbayram3794
    @ertugrulbayram3794 ปีที่แล้ว +1

    Tartışma çok ideolojik düzlemde gerçekleşmiş, ben yurt dışına giden insanın ''Aaa buralar da ne kadar Liberal mis mis'' dediğini düşünmüyorum.

    • @ertugrulbayram3794
      @ertugrulbayram3794 ปีที่แล้ว +1

      Ayrıca kültür kültür diyen arkadaşın Berlin'de sadece Türkçe konuşarak hayatta kalabileceği gerçeği :D

    • @semahagtas9830
      @semahagtas9830 ปีที่แล้ว

      @@ertugrulbayram3794 inanin sadece berlin de degil, avusturya nin vorarlberg eyaletinde bile bu mümkün :)

  • @hbo__
    @hbo__ ปีที่แล้ว

    Deniz Bey ağzınıza sağlık, tartışmayı ne kadar gerçek dünyaya çekmeye çalışsanız da iki farklı ütopya hikayesi dinledim. Günümüzdeki dünyada yaşananlara dair tek kelime dönmemiş.
    Çok okuyan mı bilir çok gezen mi sorusunun cevabı da burda belli: Gezerken okuyan bilir.

  • @orkunbozkurtt
    @orkunbozkurtt ปีที่แล้ว +1

    LGBT neden işin içinde arkadaş konuyu çok dağıtıyorsunuz !

  • @alittlestoryy
    @alittlestoryy ปีที่แล้ว

    Merhabalar, bence başlık değiştirilmeli.. türkiyede kalmak mı?türkiye(den) gitmek mi? şeklinde olması gerekiyor sanki, yanlış geliyor okurken böylesi😄 sevgiler..

  • @muratkan3369
    @muratkan3369 ปีที่แล้ว +2

    İki farklı görüş ve çok seviyeli tartışma. Can hocamın, kendinden farklı düşüncesi olan birisine gülmesi biraz saygısız, Kayahan hocamın anlam veremediği görüşlere ters köşe yapacağını zannederek hızlı soruları gereksiz. Ancak bunlar küçük şeyler. Burada en değerli olan küçük gerginliklerle 2 farklı görüşün konuşulabileceğini ve illa bir sonuca varmanın gerekmediğini ve tek doğrunun olamayabileceği gerçeğine inanmamıza katkı sağlaması bence. Bravo.

  • @sevketguccuk8725
    @sevketguccuk8725 ปีที่แล้ว +1

    Güzel tartışma olmuş 👍🏻👏

  • @turkdilkurumu8362
    @turkdilkurumu8362 ปีที่แล้ว

    3:20
    Can Kilercioğlu
    Kür Kirpi yazarı

  • @sumeyyeonlu898
    @sumeyyeonlu898 ปีที่แล้ว

    ben açıkçası her iki basligada gerek var diye düşünüyorum kesinlikle yurt dışına çıkmalı yaşamalı başka diller öğrenmeli ama bir noktada ülkene gelip hizmet etmeli yurt disinda edindiğin ve bu benim ülkemde neden yok dediğin değişmesi gereken şeyleri düzeltmek ve değiştirmek için çabalamalısın. iki fikre ayri ayrı koru körüne bağlanmak yanlış bence.

  • @Mert.Yildiz
    @Mert.Yildiz ปีที่แล้ว

    Fikir cok guzel olsa da tartisma akil almaz derecede basarisiz olmus ne yazik ki. Farkli bir ikiliyle tekrari gelirse cok sevinirim

  • @kadirusluer8952
    @kadirusluer8952 ปีที่แล้ว

    Deniz Bey Sorduğunuz 3bin euro sorusu mantıksız. Kayhab Bey zaten şuanda ülkemizde 3bin eurodan fazla kazanıyordur. Şuanda bir sosyal statüsü varken orda bir statüsü olmadan gidecek soruyu 10 bin deseniz belki derdi

    • @ugurkacar9590
      @ugurkacar9590 ปีที่แล้ว

      Kayahan Bey'in kendisini tanıyoruz, onun adına konuşmak istemem ama dediğiniz gibi bir meblağ ile yaşamıyor ve öyle bir beklenti içinde de değil.

  • @GokhanSaglam82
    @GokhanSaglam82 ปีที่แล้ว +4

    Sağdaki liberalizme giriş, soldaki de 9 ışığın ilk sayfalarını okuyup gelmiş adeta..

  • @aminhasanli6026
    @aminhasanli6026 ปีที่แล้ว +5

    Can beyin söylediklerini cok beyendim ve yeni seyler oyrendim. Teşekkürler

  • @mustafaataibis4718
    @mustafaataibis4718 ปีที่แล้ว +2

    Can efendiyi derhal bu ülkeden göndermek gerek.

    • @tanyantanr1352
      @tanyantanr1352 ปีที่แล้ว

      Can efendi giderse bu ülkenin zeka ortalaması 89'un da altına iner

  • @oscargirin
    @oscargirin ปีที่แล้ว

    Büyük bir yanılgı ortada .öncelikle beyin göçü nedir ?bunu sanırım çok yanlış anladığımız ortada.Vasıflı yada Vasıfsız iş göçü ile beyin göçü çok farklı şeylerdir.Beyin göçü genel olarak yurt dışını tercih etmiş yada seçmek zorunda kalmış akademisyenin göçüdür .Bilimsel bir çalışmayı kendi ülkesinde yapamayıp yada yapmak istemeyip başka bir ülkeye gitmesidir.Her hangi bir meslek dalında çalışan Mühendis,Tekniker ,uzman vs gibi ünvanlara sahip kişilerin yurt dışını tercih etmesi beyin göçü değildir .Mesleğe dayalı kalifiye iş gücü göçü ile beyin göçü çok karıştırılıyor .

  • @ozgekorkmaz8347
    @ozgekorkmaz8347 ปีที่แล้ว +1

    Vıdeoyu henuz ızlemedım ama 2 aydır katardayım turkıyede 5 yıl dırektor olarak calısıp alamadıgım arabayı burada 2 aylık maasımla alabılıyorum. Sımdı genclerı gıdıyorlar dıye kım suclayabılır?

  • @vedatyalcin6951
    @vedatyalcin6951 ปีที่แล้ว

    sizden ricam video altındaki saatin sesini kapatın. arka plan müziği kapatın. konuşmalara odaklanamıyorum. saygılar kolay gelsin

  • @turkdilkurumu8362
    @turkdilkurumu8362 ปีที่แล้ว

    2:21 that face